Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun aspirator în 2021

Datum 23.4.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Curățarea locuinței este mult simplă și mai rapidă atunci când te bazezi pe ajutorul oferit de un aspirator. Majoritatea modelelor disponibile pe piață oferă o putere de aspirare ridicată, accesorii care ușurează muncă oricărei persoane și o serie de avantaje care permit reducerea timpului dedicat acestei operațiuni la minim.

Indiferent de varianta pe care o vei alege (cu sac, fără sac, vertical, de mâna, cu spălare sau cu filtrare cu apă), atât timp cât efectuezi operațiunile de curățenie din gospodăria ta cu un aspirator de calitate, cu siguranță că vei economisi timp, bani și energie, iar rezultatele vor fi de cea mai bună calitate.

1Cele mai bune aspiratoare cu sac

Cel mai bun în general

Philips Performer Expert FC8725/0 beneficiază de numeroase caracteristici de curățare care îi permite să curețe multiple suprafețe la un nivel superior de calitate.

Produs avantajos preț/calitate

Samsung VC07M25E0WB îți oferă un câmp larg de acțiune grație tubului telescopic, astfel încât te vei bucura de efectuarea operațiunii de curățenie a locuinței cu maximul de avantaje.

Cel mai ieftin

Star-Light ASVS-730R îți oferă posibilitatea de a te bucura de un aspirat de calitate și de un consum redus de curent electric în timpul executării acestei operațiuni.

Recenzie: Philips Performer Expert FC8725/0

Philips Performer Expert FC8725/09

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: AirFlow Max I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 5 litri I Putere: 650 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 5 kg I Nivel de zgomot: 75 dB I Raza de operare: 11 metri I Culoare: Albastru/Gri I Preț aproximativ: 936 Ron

Avantaje
 • Filtru HEPA 13
 • Capete aspirare diverse suprafețe
 • Tehnologie AirFlow Max
 • Mod curățare covoare
Contra
 • Zgomotos – 75 dB
 • Filtrul trebuie înlocuit anual

Conceput pentru a ușura orice activitate casnică de curățenie, Philips Performer Expert FC8725/0 este unul dintre aspiratoare cu sac care oferă un raport corect între preț și calitate. Puterea de aspirare este unul dintre avantajele majore evidențiate de utilizatori (are și o rază mare de acțiune, de până la 11 metri).

Prezența filtrului HEPA 13 constituie o garanție că aerul rămâne curat, ceea ce recomandă acest aspirator persoanele care manifestă diverse alergii la praf. Se manevrează ușor (5 kg), iar tehnologia AirFlow Max este de mare ajutor pentru realizarea unei curățenii perfecte, chiar și pe suprafețele mai greu de curățat (dispune și de o perie TriActiveMax). Este un produs apreciat de un număr ridicat de utilizatori.

Recenzie: Samsung VC07M25E0WB

Recenzie Samsung VC07M25E0WB

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 2, 5 litri I Putere: 750 W I Putere de aspirare: 200 W I Greutate: 4, 1 kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 9, 2 metri I Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 399 Ron

Avantaje
 • Rază de acțiune 9,2 metri
 • Rezervor cu stocare de 2,5 litri
 • Tub telescopic
 • Furtun de 360°
Contra
 • Putere de aspirare ușor scăzută
 • Ușor zgomotos – 79 dB

Samsung VC07M25E0WB te va încânta cu furtunul de 360° și tubul care se extinde, astfel încât să depui un efort cât mai redus în timpul executării operațiunilor de curățare a locuinței tale. Raza de acțiune este de 9,2 metri, iar clasa de eficiență energetică A îți oferă posibilitatea de a face economie atunci când folosești acest aspirator.

Are un spațiu de stocare de 2,5 litri, iar printre accesoriile incluse se găsește și o perie pentru spațiile foarte înguste, care îți facilitează o experiență foarte plăcută în timpul efectuării aspirării acestui tip de spații. Prețul este în concordanță cu gama de caracteristici prezentată de către acest aspirator, așa că te poți bucura de un aparat de top la un preț foarte accesibil.

Recenzie: Star-Light ASVS-730R

Recenzie Star-Light ASVS-730R

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Cyclone I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 3 litri I Putere: 700 W I Putere de aspirare: 200 W I Greutate: 5,5 kg I Nivel de zgomot: 76 dB I Rază de operare: 8 metri I Culoare: Roșu I Preț aproximativ: 280 Ron

Avantaje
 • Filtru High Efficiency Particulate Air
 • Clasă de eficiență energetică A
 • Rază de acțiune 8 metri
Contra
 • Putere de aspirare scăzută
 • Ușor zgomotos – 76 dB

Star-Light ASVS-730R îți pune la dispoziție un sistem de perii care ajută la curățarea temeinică a casei tale, iar filtru HEPA este protector atât pentru aparat, cât și pentru sănătatea utilizatorului. Clasa de eficiență energetică A este un plus pe care ți-l oferă acest aspirator cu sac, așa că, în combinație cu prețul extrem de avantajos, reprezintă un produs pe care trebuie să-l iei în considerație.

Chiar dacă este ușor zgomotos, acest mic impediment va fi trecut cu vederea, atunci când vei beneficia de raza de acțiune de 8 metri și de calitate superioară a curățeniei diverselor tipuri de suprafețe. Acest aspirator îți va oferi răgazul necesar de a efectua aspirarea locuinței tale cu maximul de eficacitate.

2Cele mai bune aspiratoare fără sac

Cel mai bun în general

Philips PowerPro Expert FC9744/09 reușește să te ajute să faci o curățenie exemplară. Dispune de o tehnologie de top (Power Cyclone 8) și de un sistem de perii foarte eficiente.

Produs avantajos preț/calitate

Rowenta Compact Power 3A RO3753 se poziționează drept unul dintre aspiratoarele de calitate, care sunt foarte eficiente și cu un raport preț-calitate just.

Cel mai ieftin

Rowenta Compact Power RO3724 este unul dintre cele mai cumpărate aspiratoare din categoria sa de produse. Raport preț-calitate excelent.

Recenzie: Philips PowerPro Expert FC9744/09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Expert FC9744/09

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Power Cyclone 8 I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 2 litri I Putere: 650 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 5,5 kg I Nivel de zgomot: 76 dB I Raza de operare: 10 metri I Culoare: Verde I Preț aproximativ: 1217 Ron

Avantaje
 • Filtru antialergic (99,95% eficiență)
 • Cablu lung de 7 metri
 • Tehnologie integrată Power Cyclone 8
 • Perii foarte eficiente
Contra
 • Peria are dimensiuni mici
 • Roțile sunt puțin cam mari

Dacă îți dorești să aspiri în condiții igienice, atunci Philips PowerPro Expert FC9744/09 este soluția cea mai bună. Prezintă o serie de caracteristici de top (tehnologie de aspirare Power Cyclone 8, perii Triactive cu aspirare pe trei direcții, funcție Allergy Lock și filtru antialergic cu eficiență de 99, 95%). Se manevrează cu ușurință, iar raza de acțiune este de până la 10 metri (are un cablu lung de 7 metri).

La nivel de curățare, acest model permite efectuarea rapidă a acestei operațiuni. În plus, fiind un aspirator din clasa de eficiență energetică A, permite realizarea de economii importante la energia electrică. Un mare plus pentru faptul că nu emite praf la aspirare, ceea ce îl face un produs recomandat pentru familiile cu copii.

Recenzie: Rowenta Compact Power 3A RO3753

Recenzie Rowenta Compact Power 3A RO3753

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Cyclone I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 1, 5 litri I Putere: 750 W I Putere de aspirare: 150 W I Greutate: – kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 8, 8 metri I Culoare: Negru/Portocaliu I Preț aproximativ: 599 Ron

Avantaje
 • Putere de aspirare ridicată
 • Accesorii incluse
 • Rază de acțiune 8, 8 metri
 • Perie Easy Brush
Contra
 • Ușor zgomotos – 79 dB
 • Consumabile scumpe

Rowenta Compact Power 3A RO3753 îți oferă posibilitatea de a aspiră suprafețe variate, având o rază de acțiune de 8, 8 metri. Clasa de eficiență energetică A este un indicator al calității acestui produs, ceea ce îți oferă posibilitatea și de a economisi pe termen îndelungat.

Capacitatea de stocare este de 1, 5 litri, suficientă pentru a-ți oferi posibilitatea de a efectua mai multe cicluri de curățare. Designul ergonomic și accesoriil incluse (printre care se regăsește peria Easy Brush) îți permit să ai parte de un sprijin eficient în gospodărie și să te bucuri de un aspirator complet pentru un preț deosebit de accesibil.

Recenzie: Rowenta Compact Power RO3724

Vacuum cleaner Rowenta Compact Power RO3724

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 1,5 litri I Putere: 750 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 4,5 kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 8,8 metri I Culoare: Portocaliu I Preț aproximativ: 490 Ron

Avantaje
 • Recomandat de majoritatea utilizatorilor
 • Perie specială pentru colțuri
 • 2 niveluri filtrare praf
 • Silențios
Contra
 • Consumabile scumpe
 • Perii ineficiente
 • Furtunul nu se fixează corespunzător

Pentru cei interesați de un raport preț-calitate foarte bun, Rowenta Compact Power RO3724 constituie alegerea cea mai bună. Este recomandat de majoritatea utilizatorilor (numeroase recenzii favorabile). Dispune de o putere de aspirare peste medie, rază de acțiune extinsă (8, 8 metri) și accesorii care ușurează operațiunea de curățare.

Nivelul de zgomot este unul scăzut în comparație cu alte produse din aceeași gamă (79 dB). Bifează clasa A la multe tipuri de curățare, ceea ce este un avantaj pentru cei care vor să economisească. Sistemul de curățare este simplu, iar capacitatea de colectare praf este suficientă pentru a face curat pe o suprafață extinsă. Un produs care își merită banii!

3Cele mai bune aspiratoare verticale

Cel mai bun în general

Aspiratorul de ultimă generație Philips PowerPro Duo te va ajuta să faci mult mai repede și mai bine curat, datorită tehnologiilor inovative.

Produs avantajos preț/calitate

Pentru cei care vor putere de aspirare mare, rază de acțiune nelimitată și o curățenie impecabilă, Rowenta RH6545WH AFE Light este recomandarea majorității utilizatorilor.

Cel mai ieftin

Aspiratorul Hausberg oferă curățare foarte bună și rapidă și nu cere mult efort din partea utilizatorului. Este perfect pentru suprafețele lucioase și covoarele cu fir scurt.

Recenzie: Philips PowerPro Duo FC6168/01

Recenzie Philips PowerPro Duo FC6168/01

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Clasa de eficiență energetică: – I Autonomie: 40 minute I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 0,6 litri I Putere: – W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 3.2 kg I Nivel de zgomot: 83 dB I Raza de operare: – metri I Culoare: Gri I Preț aproximativ: 1.000 Ron

Avantaje
 • Tehnologie PowerCyclone
 • Cap de aspirare turbo TriActive
 • Multi-suprafețe
 • Autonomie 40 de minute
 • Filtru lavabil
Contra
 • Funcția turbo este foarte zgomotoasă

Aspiratorul Philips PowerPro Duo este ajutorul tu de nădejde atunci când face curățenie. Are autonomie îndelungată, de 40 de minute, suficient pentru a aspira un apartament de 2 camere cu suprafețe cu texturi diferite. Tehnologia PowerCyclone menține o putere mare de aspirare, iar capul de aspirare TriActive se adaptează foarte ușor la tipul suprafeței și a murdăriei, pentru a trage cât mai multe impurități.

Filtrul lavabil în 3 straturi reține și particulele foarte mici, ceea ce îl face perfect pentru persoanele care au alegrii. Într-adevăr, funcția turbo este zgomotoasă, dar acest lucru se întâmplă pentru că se mărește puterea aspiratorului.

Recenzie: Rowenta RH6545WH AFE Light

Rowenta RH6545WH AFE Light

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Clasa de eficiență energetică: – I Autonomie: 30 minute I Accesorii incluse: – I Capacitate colectare: 0, 4 litri I Putere: 110 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 2,32 kg I Nivel de zgomot: 80 dB I Raza de operare: Nelimitat I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 600 Ron

Avantaje
 • Dezactivare automată finalizare încărcare
 • Perie Active Brush – curățare eficientă
 • Curățare simplă și rapidă
 • Nu ridică praful la aspirare
Contra
 • Autonomie scăzută la viteză mare
 • Filtru trebuie schimbat la 3 spălări

Tehnologia ciclonică Air Force Light și capul de aspirare Power Light cu iluminare LED îi oferă utilizatorului posibilitatea de a realiza o curățenie de calitate pe o varietate de suprafețe. Designul este unul compact, iar greutate foarte scăzută (2,32 kg) îl face un aspirator ideal pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Singurele minusuri sunt timpul de încărcare destul de mare (5 ore) și faptul că la o viteză crescută, rezistența acumulatorului (prevăzută pentru 30 de minute) se reduce la jumătate. În schimb, puterea de aspirare care este foarte puternică îi permite aspiratorului vertical Rowenta RH6545WH AFE Light să realizeze treaba într-un interval de timp foarte scurt și la calitate superioară.

Recenzie: Hausberg

Recenzie Hausberg

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Hausberg I Accesorii incluse: – I Capacitate colectare: 0, 5 litri I Putere: 800 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 3 kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 3 metri I Culoare: Roșu I Preț aproximativ: 226 Ron

Avantaje
 • Clasa energetică A
 • Greutate 3kg
 • Multi-suprafețe
 • Se poate folosi ca aspirator de mână
Contra
 • Putere medie pe covoarele cu fir lung

Aspiratorul vertical Hausberg este perfect pentru gospodăriile unde este mult praf și păr de animale. Este ușor de folosit pe toate suprafețele, deși covoarele cu fir lung sunt o provocare. Acesta are numai 3 kilograme, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de manevrat.

Partea rezervorului se detașează și poate fi folosit ca aspirator de mână, ceea ce înseamnă că vei putea aspira și praful de pe mobilă fără mult efort, colțurile casei și chiar mașina. În plus, consumă puțin curent, fiind încadrat în clasa energetică A.

Firul de alimentare are 3 metri, astfel vei avea flexibilitate și te vei putea mișca în cameră fără să schimbi priza. Un alt avantaj este forma compactă, el putând fi depozitat cu ușurință, fără că ocupe mult spațiu.

4Cele mai bune aspiratoare de mână

Cel mai bun în general

Bosch BHN1840L se remarcă prin fiabilitatea și designul sau, alături de o autonomie de funcționare de 40 de minute. Este ideal pentru suprafețele mici ce trebuie aspirate.

Produs avantajos preț/calitate

OneConcept Turbo Buddy Plus este un ajutor de nădejde pentru utilizatorii care au nevoie de curățarea locurilor greu accesibile, dar și diferitelor tipuri de suprafețe (atât umede, cât și uscate).

Cel mai ieftin

Philips MiniVac FC6150/01 este ideal pentru suprafețe mici ce trebuie aspirate. Practic și ușor de curățat, acest aparat își face treaba cu rapiditate.

Recenzie: Bosch BHN1840L

Aspirator de mana Bosch BHN1840L

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: – I Autonomie: 40 minute I Greutate: 1,1 kgI Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 725 Ron

Avantaje
 • Design ergonomic
 • Autonomie mare (40 minute)
 • Tehnologie High Airflow System
Contra
 • Nu are multe accesorii incluse
 • Fără indicator încărcare

Bosch BHN1840L oferă o multitudine de avantaje celor care doresc să curețe suprafețe mici. Este ușor de manevrat, se curăță foarte simplu și dispune de filtru de particule. Autonomia este ridicată, de 40 de minute. Tehnologia High Airflow System ajută la o excelentă aspirare. În plus, puterea de aspirare este una una foarte bună pentru categoria de aspiratoare din care face parte. Raport calitate-preț avantajos.

Recenzie: OneConcept Turbo Buddy Plus

Recenzie OneConcept Turbo Buddy Plus

Tip aspirare: Uscat/Umed I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: – litri I Autonomie: 25 minute I Greutate: 0,9 kg I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 239 Ron

Avantaje
 • Stație de încărcare inclusă
 • Greutate de numai 0,9 kg
 • Multiple accesorii incluse în pachet
 • Autonomie de 25 de minute
Contra
 • Nu are sac de aspirare
 • Nu are putere mare de aspirare

OneConcept Turbo Buddy Plus îți oferă o autonomie de până la 25 de minute (una dintre cele mai  ridicate niveluri de autonomie disponibile la un aspirator din această categorie). În plus, poate fi utilizat atât pe suprafețe umede, cât și uscate, grație accesoriilor multiple care sunt incluse în pachetul de achiziție.

Printre numeroasele beneficii prezentate de către acest aspirator de mână se numără și tijele de prelungire cu capetele speciale, care îl transformă într-un aspirator clasic în privința capacității de aspirare. Prețul este un alt avantaj care trebuie luat în considerare, așa că, dacă vrei să ai parte de un aspirator de mână din clasa premium, acesta este alegerea potrivită.

Recenzie: Philips MiniVac FC6150/01

Test - Philips MiniVac FC6150/01

Tip aspirare: Uscat/Umed I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 0, 5 litri I Autonomie: 10 minute I Greutate: 1 kg I Culoare: AlbI Preț aproximativ: 190 Ron

Avantaje
 • Curățare foarte ușoară
 • Eficient pe suprafețe mici
 • Accesorii de curățare incluse
Contra
 • Timp de încărcare ridicat
 • Fără indicator baterie

Philips MiniVac FC6150/01 este recomandat pentru cei care doresc să curețe pe suprafețe mici. Dispune de o autonomie de 10-15 minute și vine cu accesorii de curățat incluse în pachet. Capacitatea recipientului de colectare este de 0, 5 litri. Accesoriul pentru spații înguste este perfect pentru aspirarea murdăriei din locurile greu accesibile. Raportul preț-calitate este unul corect. Recomandat pentru familiile cu copii.

Modele alternative de aspiratoare

Bugetul tău este limitat și ți-ai dori să ai parte de un produs de calitate, care să îți ofere curățenia impecabilă în gospodăria ta? Alege oricare dintre aceste soluții alternative și te vei bucura de un ajutor de calitate superioară, disponibil la un preț mai mult decât accesibil.

 • Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este un aspirator cu sac, care este orientat către oferirea unui nivel de satisfacție maxim pentru clienți, raportul calitate-preț fiind unul pe măsură. Pentru un preț de 480 Ron vei beneficia de avantajele oferite de către funcția Compact Power™ Performance 3 A și de un set de perii care include una specială pentru curățarea părului lăsat de animalele de companie. Cu un spațiu de colectare de 3 litri și o rază de acțiune de 8, 8 metri, acest aspirator este recomandat tuturor persoanelor care își doresc un aparat de curățat locuința de calitate.
 • Philips Mini Vac FC6142 este un aspirator de mâna care îți pune la dispoziție o serie de avantaje pentru un preț de numai 339 Ron. Grație tehnologiei Cyclone, praful este aspirat din toate colțurile și colectat în recipientul de 500 grame de care dispune. În ciuda greutății de 1, 4 kg, acest aspirator este foarte ușor de manevrat, acționând cu eficiență maximă atât pe suprafețele uscate, cât și pe cele umede.

5Cum alegem un aspirator de calitate?

Piața aspiratoarelor este într-o continuă mișcare, așa că nu este de mirare ca să găsești modelul preferat la un preț mult mai accesibil datorită lansării unor versiuni mai bune și mai recente. În acest moment există următoarele tipuri de aspiratoare:

 • Cu sac
 • Fără sac
 • Verticale
 • De mână
 • De tip robot
 • Cu filtrare cu apă
 • Cu spălare cu apă
 • De tip mop electric
 • Pentru scame și firimituri
 • Pentru ferestre
 • Auto

Varietatea modelelor nu trebuie să te facă să ai dubii asupra tipului de aspirator de care ai nevoie, dat fiind faptul că există anumite criterii care trebuie să se regăsească în mod obligatoriu la viitorul tău instrument de curățat locuința.

Tipul de suprafețe care vor fi curățate

În funcție de acest element trebuie să iei în considerație achiziționarea unui aspirator care să îți ofere posibilitatea de a aspira atât suprafețe uscate, cât și dintre cele umede. De asemenea, atunci când vine vorba despre suprafețe trebuie ținut cont și de acele spații care sunt mai dificil de curățat, caz în care, un anumit tip de aspirator este mai potrivit decât altul.

Tipul de alimentare

Bazându-te pe acest criteriu o să remarci faptul că poți alege între:

 • Aspiratoare cu aliumentare la rețea
 • Aspiratoare cu acumulator

Fiecare dintre acestea vin cu o serie de avantaje, dar și cu o gamă diversificată de modele, ceea ce înseamnă că trebuie să iei în calcul mai multe elemente atunci când îți vei alege viitorul instrument de curățat. Alege un aspirator care să aibă o autonomie de minim 30 de minute și care să-ți ofere posibilitatea de reîncărcare în maxim 2-3 ore sau un aparat care să aibă o rază mare de acțiune, dacă este alimentat la rețea.

Clasa de eficiență energetică

Trebuie să alegi un aspirator care să fie economic și să nu consume în exces, pentru că în cazul în care ai de curățat suprafețe întinse și execute această operațiune în mod frecvent, costurile ar fi destul de ridicate. Sunt de preferat modelele care se încadrează în minim clasa de eficiență energetică A.

Setul de accesorii incluse

Periile și accesoriile care contribuie la realizarea unei operațiuni de curățare de calitate sunt foarte importante pentru că-ți oferă posibilitatea de a efectua anumite acțiuni într-un interval de timp mai scurt și la un nivel de eficacitate maxim. Optează pentru acele accesorii care îți oferă plusul de care ai nevoie pentru a te bucura de o aspirare ca la carte.

Puterea motorului și puterea de aspirare

Alege un instrument care să îți ofere nu doar o putere ridicată, ci care să aibă și o putere de aspirare pe măsură. De cele mai multe ori există o diferența substanțială între cele două tipuri de puteri, ceea ce va afecta calitatea aspiratului.

Capacitatea de stocare a recipientului de colectare

Recipienții de colectare cu un volum mai ridicat sunt de preferat celor care sunt mai mici, pentru că nu va fi nevoie de golirea acestora prea des. Optează pentru un produs care să fie cât mai bine reprezentat din acest punct de vedere, tot ceea ce trece de peste 1 litru, fiind demn de luat în calcul.

Tipul de filtru

Este esențial pentru că acesta reprezintă o barieră împotriva bacteriilor și constituie un element de protecție împotriva prafului. Printre cele mai bune filtre sunt cele de tip HEPA (High Efficiency Particulate Air), fiindcă rețin praful și bacteriile până la un procent de 99.99%.

Silențiozitatea

Este foarte importantă pentru că acest tip de aparate tind să fie zgomotoase, așa că alege-ți unul care să aibă un nivel de zgomot care să nu depășească valoarea de 70 dB. Cu atât mai bine este dacă vei putea să-ți cumperi un aspirator care-ți oferă posibilitatea de a-ți seta nivelul de zgomot.

Garanția

Majoritatea producătorilor oferă o garanție de 24-36 de luni, așa că, pentru a nu există niciun dubiu asupra calității, alege un aspirator de la un producător renumit de pe piață.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (102 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare