Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun aspirator în 2021

Datum 7.9.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Curățarea locuinței este mult simplă și mai rapidă atunci când te bazezi pe ajutorul oferit de un aspirator. Majoritatea modelelor disponibile pe piață oferă o putere de aspirare ridicată, accesorii care ușurează muncă oricărei persoane și o serie de avantaje care permit reducerea timpului dedicat acestei operațiuni la minim.

Indiferent de varianta pe care o vei alege (cu sac, fără sac, vertical, de mâna, cu spălare sau cu filtrare cu apă), atât timp cât efectuezi operațiunile de curățenie din gospodăria ta cu un aspirator de calitate, cu siguranță că vei economisi timp, bani și energie, iar rezultatele vor fi de cea mai bună calitate.

Cele mai bune aspiratoare cu sac

Cel mai bun în general

Einhell TE-VC 2340 dispune de o varietate de caracteristici de top care permit chiar și curățarea suprafețelor dure.

Produs avantajos preț/calitate

Samsung VC07M25E0WB îți oferă un câmp larg de acțiune grație tubului telescopic, astfel încât te vei bucura de efectuarea operațiunii de curățenie a locuinței cu maximul de avantaje.

Cel mai ieftin

Star-Light ASVS-730B este un aspirator care îți oferă o multitudine de facilități de curățare a locuinței în schimbul unui preț foarte scăzut.

Recenzie: Einhell TE-VC 2340

Einhell TE-VC 2340 Cele mai bune aspiratoare cu sac

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip aspirare: Uscat/Umed I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Silent Bi-Turbo/Eco Power I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 40 litri I Putere: 1200 W I Putere de aspirare: 1,2 kW I Greutate: 14 kg I Nivel de zgomot: 74 dB I Raza de operare: – metri I Culoare: Roșu/Argintiu I Preț aproximativ: 1167 Ron

Avantaje
 • Curăță excelent suprafețele dure
 • Colector de 40 litri
 • Cablu de alimentare 5 metri
Contra
 • Mai dificil de manevrat – 14 kg

Einhell TE-VC 2340 se recomandă ca un produs din clasa superioară de curățare, cu un motor puternic de 1,2 kW, cu un colector de 40 litri și un consum scăzut de energie (Eco Power). Oferă o curățare atât uscată, cât și umedă, fiind un aspirator eficient indiferent de tipul suprafeței pe care urmează să o curețe.

Beneficiază de un nivel crescut de mobilitate datorită sistemului de roți (chiar dacă are o greutate de 14 kg). Cablul lung oferă o rază de operare foarte mare, chiar dacă alimentarea se face de la rețea. Raportul preț-calitate este unul foarte bun, acesta fiind un aspirator recomandat în gospodăriile cu mulți membri.

Recenzie: Samsung VC07M25E0WB

Recenzie Samsung VC07M25E0WB

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 2, 5 litri I Putere: 750 W I Putere de aspirare: 200 W I Greutate: 4, 1 kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 9, 2 metri I Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 399 Ron

Avantaje
 • Rază de acțiune 9,2 metri
 • Rezervor cu stocare de 2,5 litri
 • Tub telescopic
 • Furtun de 360°
Contra
 • Putere de aspirare ușor scăzută
 • Ușor zgomotos – 79 dB

Samsung VC07M25E0WB te va încânta cu furtunul de 360° și tubul care se extinde, astfel încât să depui un efort cât mai redus în timpul executării operațiunilor de curățare a locuinței tale. Raza de acțiune este de 9,2 metri, iar clasa de eficiență energetică A îți oferă posibilitatea de a face economie atunci când folosești acest aspirator.

Are un spațiu de stocare de 2,5 litri, iar printre accesoriile incluse se găsește și o perie pentru spațiile foarte înguste, care îți facilitează o experiență foarte plăcută în timpul efectuării aspirării acestui tip de spații. Prețul este în concordanță cu gama de caracteristici prezentată de către acest aspirator, așa că te poți bucura de un aparat de top la un preț foarte accesibil.

Recenzie: Star-Light ASVS-730B

Star-Light ASVS-730B

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 3 litri I Putere: 700 W I Putere de aspirare: 00 W I Greutate: 5,5 kg I Nivel de zgomot: 76 dB I Rază de operare: 8 metri I Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 280 Ron

Avantaje
 • Filtru High Efficiency Particulate Air (HEPA)
 • Clasă de eficiență energetică A
 • Rază de acțiune 8 metri
 • Recomandat de majoritatea utilizatorilor
Contra
 • Putere de aspirare scăzută
 • Ușor zgomotos – 76 dB

Star-Light ASVS-730B îți pune la dispoziție un sistem de perii care ajută la curățarea temeinică a casei tale, iar filtru HEPA este protector atât pentru aparat, cât și pentru sănătatea utilizatorului. Clasa de eficiență energetică A este un plus pe care ți-l oferă acest aspirator cu sac, așa că, în combinație cu prețul extrem de avantajos, reprezintă un produs pe care trebuie să-l iei în considerație.

Chiar dacă este ușor zgomotos, acest mic impediment va fi trecut cu vederea, atunci când vei beneficia de rază de acțiune de 8 metri și de calitate superioară a curățeniei diverselor tipuri de suprafețe. Acest aspirator îți va oferi răgazul necesar de a efectua aspirarea locuinței tale cu maximul de eficacitate.

Cele mai bune aspiratoare fără sac

Cel mai bun în general

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF3 este accesoriul ideal pentru curățarea locuinței, fiind un aspirator performant și cu o durată de viață îndelungată.

Produs avantajos preț/calitate

Samsung VC07M2110SR îi oferă utilizatorului posibilitatea de a curăța suprafețe întinse grație razei mari de operare. Eficiență maximă la un preț accesibil.

Cel mai ieftin

Star-Light ACTY-718G este un aspirator fără sac care are un preț mai mult decât accesibil și care se pliază perfect pe nevoile unei gospodării de dimensiuni mai mici.

Recenzie: Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF3

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF3, 890 W, 2 l, Maner Eco Comfort

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 2 litri I Putere: 890 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 8,71 kg I Nivel de zgomot: – dB I Raza de operare: 11 metri I Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 1 700 Ron

Avantaje
 • Cablu foarte lung – 7, 5 metri
 • Construcție robustă, din materiale de calitate
 • Filtru HEPA
 • Randament ridicat pe termen lung
Contra
 • Se manevrează mai greu față de alte aspiratoare
 • Greutate de 8,71 kg

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF3 este un aspirator “cu greutate”, atât la propriu, cât și la figurat. Dispune de putere mare de aspirare, filtru HEPA și o numeroase trepte de aspirare. În ciuda greutății și a manevrabilității mai dificile în comparație cu alte aspiratoare, acest aspirator se recomandă prin calitatea rezultatelor obținute.

Este însoțit de un set de perii care se pliază pe diverse tipuri de suprafețe. Cablul este lung (7, 5 metri), ceea ce contribuie la o rază de acțiune de peste 11 metri. Prețul este pe măsura calității oferite, dar trebuie reținut faptul că produsele Miele beneficiază de o durabilitate mult mai mare decât a celorlalte branduri.

Recenzie: Samsung VC07M2110SR

Cele mai bune aspiratoare fără sac

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Anti Tangle I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 1, 5 litri I Putere: 700 W I Putere de aspirare: 180 W I Greutate: – kg I Nivel de zgomot: 80 dB I Raza de operare: 9 metri I Culoare: Roșu I Preț aproximativ: 399 Ron

Avantaje
 • Cablu lung – 6 metri
 • Curățare excelentă pe multiple suprafețe
 • Manevrare cu o singură mână
Contra
 • Filtrele trebuie curățate frecvent

Samsung VC07M2110SR este un aspirator fără sac care beneficiază de recenzii favorabile din partea majorității utilizatorilor. Singurul minus identificat de aceștia este lipsa unui buton de reglare a puterii de aspirație, în rest produsul se ridică la nivelul brandului producător. Dispune de putere bună – 700 W – și are un separator al firelor de păr (tehnologie Anti-Tangle).

Acesta este un dispozitiv ușor de manevrat (4,3 kg) chiar și cu o singură mână. Dispune și de un accesoriu pentru aspirarea spațiilor înguste, iar curățarea vasului colector (capacitate 1,5 litri) este foarte simplă. Prețul este accesibil, raportându-se în mod corect la caracteristicile prezentate de Samsung VC07M2110SR.

Recenzie: Star-Light ACTY-718G

Star-Light ACTY-718G

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Cyclone I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 1,8 litri I Putere: 700 W I Putere de aspirare: 180 W I Greutate: 5,3 kg I Nivel de zgomot: 77 dB I Raza de operare: 7 metri I Culoare: Gri/Portocaliu I Preț aproximativ: 220 Ron

Avantaje
 • Cablu lung
 • Extrem de util pe suprafețe plane
 • Forță de aspirare peste medie
 • Multiple trepte de aspirare
Contra
 • Filtrul trebuie schimbat la 6 luni
 • Periile nu sunt foarte fiabile

Star-Light ACTY-718G este cel mai bun produs din categoria sa de preț, oferind o putere de aspirare peste medie (700 W) și făcându-și treaba în mod exemplar pe suprafețele plane. Nu este un aspirator pentru suprafețe mari (maxim 40-50mp).

Dispune de un filtru HEPA (care trebuie înlocuit la 6 luni, în cazul utilizării frecvente), precum și de mai multe trepte de aspirare. Cu siguranță că principalul avantaj oferit de acest aspirator fără sac este prețul, care este cel mai accesibil (raportul față de calitate este unul echitabil). Așadar, pentru gospodăriile mici este aspiratorul care se pliază perfect pe nevoile utilizatorului.

Cele mai bune aspiratoare verticale

Cel mai bun în general

Aspiratorul de ultimă generație Philips PowerPro Duo te va ajuta să faci mult mai repede și mai bine curat, datorită tehnologiilor inovative.

Produs avantajos preț/calitate

Pentru cei care vor putere de aspirare mare, rază de acțiune nelimitată și o curățenie impecabilă, Rowenta RH6545WH AFE Light este recomandarea majorității utilizatorilor.

Cel mai ieftin

Aspiratorul Hausberg oferă curățare foarte bună și rapidă și nu cere mult efort din partea utilizatorului. Este perfect pentru suprafețele lucioase și covoarele cu fir scurt.

Recenzie: Philips PowerPro Duo FC6168/01

Recenzie Philips PowerPro Duo FC6168/01

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Clasa de eficiență energetică: – I Autonomie: 40 minute I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 0,6 litri I Putere: – W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 3.2 kg I Nivel de zgomot: 83 dB I Raza de operare: – metri I Culoare: Gri I Preț aproximativ: 1.000 Ron

Avantaje
 • Tehnologie PowerCyclone
 • Cap de aspirare turbo TriActive
 • Multi-suprafețe
 • Autonomie 40 de minute
 • Filtru lavabil
Contra
 • Funcția turbo este foarte zgomotoasă

Aspiratorul Philips PowerPro Duo este ajutorul tu de nădejde atunci când face curățenie. Are autonomie îndelungată, de 40 de minute, suficient pentru a aspira un apartament de 2 camere cu suprafețe cu texturi diferite. Tehnologia PowerCyclone menține o putere mare de aspirare, iar capul de aspirare TriActive se adaptează foarte ușor la tipul suprafeței și a murdăriei, pentru a trage cât mai multe impurități.

Filtrul lavabil în 3 straturi reține și particulele foarte mici, ceea ce îl face perfect pentru persoanele care au alegrii. Într-adevăr, funcția turbo este zgomotoasă, dar acest lucru se întâmplă pentru că se mărește puterea aspiratorului.

Recenzie: Rowenta RH6545WH AFE Light

Rowenta RH6545WH AFE Light

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Clasa de eficiență energetică: – I Autonomie: 30 minute I Accesorii incluse: – I Capacitate colectare: 0, 4 litri I Putere: 110 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 2,32 kg I Nivel de zgomot: 80 dB I Raza de operare: Nelimitat I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 600 Ron

Avantaje
 • Dezactivare automată finalizare încărcare
 • Perie Active Brush – curățare eficientă
 • Curățare simplă și rapidă
 • Nu ridică praful la aspirare
Contra
 • Autonomie scăzută la viteză mare
 • Filtru trebuie schimbat la 3 spălări

Tehnologia ciclonică Air Force Light și capul de aspirare Power Light cu iluminare LED îi oferă utilizatorului posibilitatea de a realiza o curățenie de calitate pe o varietate de suprafețe. Designul este unul compact, iar greutate foarte scăzută (2,32 kg) îl face un aspirator ideal pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Singurele minusuri sunt timpul de încărcare destul de mare (5 ore) și faptul că la o viteză crescută, rezistența acumulatorului (prevăzută pentru 30 de minute) se reduce la jumătate. În schimb, puterea de aspirare care este foarte puternică îi permite aspiratorului vertical Rowenta RH6545WH AFE Light să realizeze treaba într-un interval de timp foarte scurt și la calitate superioară.

Recenzie: Hausberg

Recenzie Hausberg

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: La rețea I Clasa de eficiență energetică: A I Tehnologie: Hausberg I Accesorii incluse: – I Capacitate colectare: 0, 5 litri I Putere: 800 W I Putere de aspirare: – W I Greutate: 3 kg I Nivel de zgomot: 79 dB I Raza de operare: 3 metri I Culoare: Roșu I Preț aproximativ: 226 Ron

Avantaje
 • Clasa energetică A
 • Greutate 3kg
 • Multi-suprafețe
 • Se poate folosi ca aspirator de mână
Contra
 • Putere medie pe covoarele cu fir lung

Aspiratorul vertical Hausberg este perfect pentru gospodăriile unde este mult praf și păr de animale. Este ușor de folosit pe toate suprafețele, deși covoarele cu fir lung sunt o provocare. Acesta are numai 3 kilograme, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de manevrat.

Partea rezervorului se detașează și poate fi folosit ca aspirator de mână, ceea ce înseamnă că vei putea aspira și praful de pe mobilă fără mult efort, colțurile casei și chiar mașina. În plus, consumă puțin curent, fiind încadrat în clasa energetică A.

Firul de alimentare are 3 metri, astfel vei avea flexibilitate și te vei putea mișca în cameră fără să schimbi priza. Un alt avantaj este forma compactă, el putând fi depozitat cu ușurință, fără că ocupe mult spațiu.

Cele mai bune aspiratoare de mână

Cel mai bun în general

Bosch BHN1840L se remarcă prin fiabilitatea și designul sau, alături de o autonomie de funcționare de 40 de minute. Este ideal pentru suprafețele mici ce trebuie aspirate.

Produs avantajos preț/calitate

OneConcept Turbo Buddy Plus este un ajutor de nădejde pentru utilizatorii care au nevoie de curățarea locurilor greu accesibile, dar și diferitelor tipuri de suprafețe (atât umede, cât și uscate).

Cel mai ieftin

Philips MiniVac FC6150/01 este ideal pentru suprafețe mici ce trebuie aspirate. Practic și ușor de curățat, acest aparat își face treaba cu rapiditate.

Recenzie: Bosch BHN1840L

Aspirator de mana Bosch BHN1840L

Tip aspirare: Uscat I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: – I Autonomie: 40 minute I Greutate: 1,1 kgI Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 725 Ron

Avantaje
 • Design ergonomic
 • Autonomie mare (40 minute)
 • Tehnologie High Airflow System
Contra
 • Nu are multe accesorii incluse
 • Fără indicator încărcare

Bosch BHN1840L oferă o multitudine de avantaje celor care doresc să curețe suprafețe mici. Este ușor de manevrat, se curăță foarte simplu și dispune de filtru de particule. Autonomia este ridicată, de 40 de minute. Tehnologia High Airflow System ajută la o excelentă aspirare. În plus, puterea de aspirare este una una foarte bună pentru categoria de aspiratoare din care face parte. Raport calitate-preț avantajos.

Recenzie: OneConcept Turbo Buddy Plus

Recenzie OneConcept Turbo Buddy Plus

Tip aspirare: Uscat/Umed I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: – litri I Autonomie: 25 minute I Greutate: 0,9 kg I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 239 Ron

Avantaje
 • Stație de încărcare inclusă
 • Greutate de numai 0,9 kg
 • Multiple accesorii incluse în pachet
 • Autonomie de 25 de minute
Contra
 • Nu are sac de aspirare
 • Nu are putere mare de aspirare

OneConcept Turbo Buddy Plus îți oferă o autonomie de până la 25 de minute (una dintre cele mai  ridicate niveluri de autonomie disponibile la un aspirator din această categorie). În plus, poate fi utilizat atât pe suprafețe umede, cât și uscate, grație accesoriilor multiple care sunt incluse în pachetul de achiziție.

Printre numeroasele beneficii prezentate de către acest aspirator de mână se numără și tijele de prelungire cu capetele speciale, care îl transformă într-un aspirator clasic în privința capacității de aspirare. Prețul este un alt avantaj care trebuie luat în considerare, așa că, dacă vrei să ai parte de un aspirator de mână din clasa premium, acesta este alegerea potrivită.

Recenzie: Philips MiniVac FC6150/01

Test - Philips MiniVac FC6150/01

Tip aspirare: Uscat/Umed I Alimentare: Acumulator I Baterie reîncărcabilă: Da I Control pe mâner: Da I Accesorii incluse: Da I Capacitate colectare: 0, 5 litri I Autonomie: 10 minute I Greutate: 1 kg I Culoare: AlbI Preț aproximativ: 190 Ron

Avantaje
 • Curățare foarte ușoară
 • Eficient pe suprafețe mici
 • Accesorii de curățare incluse
Contra
 • Timp de încărcare ridicat
 • Fără indicator baterie

Philips MiniVac FC6150/01 este recomandat pentru cei care doresc să curețe pe suprafețe mici. Dispune de o autonomie de 10-15 minute și vine cu accesorii de curățat incluse în pachet. Capacitatea recipientului de colectare este de 0, 5 litri. Accesoriul pentru spații înguste este perfect pentru aspirarea murdăriei din locurile greu accesibile. Raportul preț-calitate este unul corect. Recomandat pentru familiile cu copii.

Modele alternative de aspiratoare

Bugetul tău este limitat și ți-ai dori să ai parte de un produs de calitate, care să îți ofere curățenia impecabilă în gospodăria ta? Alege oricare dintre aceste soluții alternative și te vei bucura de un ajutor de calitate superioară, disponibil la un preț mai mult decât accesibil.

 • Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este un aspirator cu sac, care este orientat către oferirea unui nivel de satisfacție maxim pentru clienți, raportul calitate-preț fiind unul pe măsură. Pentru un preț de 480 Ron vei beneficia de avantajele oferite de către funcția Compact Power™ Performance 3 A și de un set de perii care include una specială pentru curățarea părului lăsat de animalele de companie. Cu un spațiu de colectare de 3 litri și o rază de acțiune de 8, 8 metri, acest aspirator este recomandat tuturor persoanelor care își doresc un aparat de curățat locuința de calitate.
 • Philips Mini Vac FC6142 este un aspirator de mâna care îți pune la dispoziție o serie de avantaje pentru un preț de numai 339 Ron. Grație tehnologiei Cyclone, praful este aspirat din toate colțurile și colectat în recipientul de 500 grame de care dispune. În ciuda greutății de 1, 4 kg, acest aspirator este foarte ușor de manevrat, acționând cu eficiență maximă atât pe suprafețele uscate, cât și pe cele umede.

Cum alegem un aspirator de calitate?

Piața aspiratoarelor este într-o continuă mișcare, așa că nu este de mirare ca să găsești modelul preferat la un preț mult mai accesibil datorită lansării unor versiuni mai bune și mai recente. În acest moment există următoarele tipuri de aspiratoare:

 • Cu sac
 • Fără sac
 • Verticale
 • De mână
 • De tip robot
 • Cu filtrare cu apă
 • Cu spălare cu apă
 • De tip mop electric
 • Pentru scame și firimituri
 • Pentru ferestre
 • Auto

Varietatea modelelor nu trebuie să te facă să ai dubii asupra tipului de aspirator de care ai nevoie, dat fiind faptul că există anumite criterii care trebuie să se regăsească în mod obligatoriu la viitorul tău instrument de curățat locuința.

Tipul de suprafețe care vor fi curățate

În funcție de acest element trebuie să iei în considerație achiziționarea unui aspirator care să îți ofere posibilitatea de a aspira atât suprafețe uscate, cât și dintre cele umede. De asemenea, atunci când vine vorba despre suprafețe trebuie ținut cont și de acele spații care sunt mai dificil de curățat, caz în care, un anumit tip de aspirator este mai potrivit decât altul.

Tipul de alimentare

Bazându-te pe acest criteriu o să remarci faptul că poți alege între:

 • Aspiratoare cu aliumentare la rețea
 • Aspiratoare cu acumulator

Fiecare dintre acestea vin cu o serie de avantaje, dar și cu o gamă diversificată de modele, ceea ce înseamnă că trebuie să iei în calcul mai multe elemente atunci când îți vei alege viitorul instrument de curățat. Alege un aspirator care să aibă o autonomie de minim 30 de minute și care să-ți ofere posibilitatea de reîncărcare în maxim 2-3 ore sau un aparat care să aibă o rază mare de acțiune, dacă este alimentat la rețea.

Clasa de eficiență energetică

Trebuie să alegi un aspirator care să fie economic și să nu consume în exces, pentru că în cazul în care ai de curățat suprafețe întinse și execute această operațiune în mod frecvent, costurile ar fi destul de ridicate. Sunt de preferat modelele care se încadrează în minim clasa de eficiență energetică A.

Setul de accesorii incluse

Periile și accesoriile care contribuie la realizarea unei operațiuni de curățare de calitate sunt foarte importante pentru că-ți oferă posibilitatea de a efectua anumite acțiuni într-un interval de timp mai scurt și la un nivel de eficacitate maxim. Optează pentru acele accesorii care îți oferă plusul de care ai nevoie pentru a te bucura de o aspirare ca la carte.

Puterea motorului și puterea de aspirare

Alege un instrument care să îți ofere nu doar o putere ridicată, ci care să aibă și o putere de aspirare pe măsură. De cele mai multe ori există o diferența substanțială între cele două tipuri de puteri, ceea ce va afecta calitatea aspiratului.

Capacitatea de stocare a recipientului de colectare

Recipienții de colectare cu un volum mai ridicat sunt de preferat celor care sunt mai mici, pentru că nu va fi nevoie de golirea acestora prea des. Optează pentru un produs care să fie cât mai bine reprezentat din acest punct de vedere, tot ceea ce trece de peste 1 litru, fiind demn de luat în calcul.

Tipul de filtru

Este esențial pentru că acesta reprezintă o barieră împotriva bacteriilor și constituie un element de protecție împotriva prafului. Printre cele mai bune filtre sunt cele de tip HEPA (High Efficiency Particulate Air), fiindcă rețin praful și bacteriile până la un procent de 99.99%.

Silențiozitatea

Este foarte importantă pentru că acest tip de aparate tind să fie zgomotoase, așa că alege-ți unul care să aibă un nivel de zgomot care să nu depășească valoarea de 70 dB. Cu atât mai bine este dacă vei putea să-ți cumperi un aspirator care-ți oferă posibilitatea de a-ți seta nivelul de zgomot.

Garanția

Majoritatea producătorilor oferă o garanție de 24-36 de luni, așa că, pentru a nu există niciun dubiu asupra calității, alege un aspirator de la un producător renumit de pe piață.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (103 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare