Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cea mai bună mașină de bărbierit electrică in 2022

Datum 31.8.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Bărbieritul este una dintre activitățile care sunt obligatorii pentru un bărbat, așa că, întotdeauna aceștia caută soluții cât mai inteligente pentru a scurtă timpul dedicat acestei operațiuni. În plus, pe lângă rapiditatea efectuării acestei acțiuni periodice, calitatea este un aspect care prezintă o importanță la fel de mare pentru un bărbat.

Pe piață există o serie de aparate de ras electrice care prezintă o gamă variată de beneficii, dar care este cel mai bun aparat de bărbierit? În cele ce urmează o să încercăm să identificăm cea mai bună mașină de bărbierit și care sunt cele mai importante criterii după care să te ghidezi în alegerea viitorului tău aparat de bărbierit!

Cele mai bune mașini de bărbierit electrice cu lame oscilante în 2022

Cel mai bun în general

PANASONIC ES-CV51-S803 redefinește bărbieritul și îți oferă acel plus de calitate de fiecare dată. Funcții inovative pentru o piele netedă și fără iritații.

Produs avantajos preț/calitate

Braun 3040s Wet&Dry se încarcă rapid (1 oră) și îți oferă autonomie pentru un bărbierit de calitate până la 14 zile.

Cel mai ieftin

Braun 300 Red 3-Flex îți oferă posibilitatea de a te bărbieri rapid și sigur, precum și de a te tunde, grație accesoriului special, care este inclus în pachetul de achiziție.

Recenzie: PANASONIC ES-CV51-S803

Test - PANASONIC ES-CV51-S803

Tip utilizare: Umed/Uscat I Zona corporală: Facială (barbă/mustață) I Tip alimentare: Acumulator I Număr lame: 5 I Funcții: Înclinare lame la 30° I Tehnologie: Ergonomic I Accesorii incluse: Da I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 649 Ron

Avantaje
 • Putere de bărbierire ajustată automat
 • Indicator baterie cu leduri
 • Lame cu înclinație la 30°
Contra
 • Autonomia de 45 de minute

PANASONIC ES-CV51-S803 îți permite să te bucuri de un bărbierit la un alt nivel. Dispune de 5 lame din oțel care se pot înclina la 30°. Funcția de detectare a desimii bărbii ajustează în mod automat puterea de bărbierire a aparatului. Lamele urmează conturul formelor faciale, astfel că bărbieritul este mereu de calitate și cu efecte de lungă durată. Timpul de încărcare este de 1 oră. Aparatul dispune de un indicator cu leduri pentru a indica nivelul de energie din baterie. Perfect pentru bărbații care își doresc un bărbierit de calitate!

Recenzie: Braun 3040s Wet&Dry

Test - Braun 3040s Wet&Dry

Tip utilizare: Umed/Uscat I Zona corporală: Facială (barbă/mustață) I Tip alimentare: Acumulator I Număr lame: 3 I Funcții: Curățare automată/ Capete flexibile I Tehnologie: – I Accesorii incluse: Da I Culoare: Negru/Albastru I Preț aproximativ: 457 Ron

Avantaje
 • Acumulatorul rezistă 14 zile
 • Mâner rezistent și anti-alunecare
 • Indicator baterie
Contra
 • Greutate puțin cam ridicată

Braun 3040s Wet&Dry îți oferă posibilitatea de a te bucura de un bărbierit de calitate fără să te conectezi la priză. Acumulatorul rezistă până la două săptămâni cu o încărcare de 1 oră. Dispune de un design atractiv și compact, cu linii moderne. Este ușor de luat în călătorii și se manevrează simplu. Indicatorul de baterie îți permite să știi cât este timpul de încărcare. Cele 3 lame acționează în tandem pentru un bărbierit fin și de calitate. Prețul reflectă avantajele oferite de acest aparat de ras.

Recenzie: Braun 300 Red 3-Flex

Recenzie Braun 300 Red 3-Flex

Tip utilizare: Uscat I Zona corporală: Facială (barbă/mustață) I Tip alimentare: Cu acumulator I Număr lame: 3 I Funcții: Funcție de tundere I Tehnologie: Cap 3-Flex/ Senso Folil I Accesorii incluse: Da I Culoare: Negru/Roșu I Preț aproximativ: 249 Ron

Avantaje
 • Sistem de protecție Senso Foil
 • Accesoriu pentru tuns
 • Încărcare rapidă acumulator
Contra
 • Autonomie scăzută acumulator
 • Numai pentru bărbierit uscat

Braun 300 Red 3-Flex îți permite să descoperi o metodă revoluționară de bărbierit grație celor 3 capete flexibile, care se mulează după fiecare încrețitură a pielii fetei pentru a-ți oferi maximul de performanță în bărbierit. Se diferențiază de alte aparate de bărbierit electrice prin rapiditatea încărcării acumulatorului, astfel încât ai nevoie de numai 5 minute pentru a te bărbieri la un nivel calitativ superior.

Accesoriul de tuns permite tunderea părului cu o lungime medie, iar sistemul de protecție cu plase metalice Senso Foil este un plus care face că operațiunea de radere să fie una sigură și fără urme. În plus, datorită calității lamelor din oțel inoxidabil, bărbieritul durează mai puțin și este mai eficient, astfel încât timpul de creștere al bărbii este mai îndelungat. Prețul este unul care ilustrează calitatea acestui aparat de ras, așa că, poți oricând să te bucuri de facilitățile oferite de acest produs de top.

Modele alternative de mașină de bărbierit electric cu lame oscilante

Braun 3000 MicroComb(351 Ron) este un aparat de ras care combină caracteristicile de top cu un preț accesibil, astfel încât să beneficiezi de un bărbierit de calitate superioară. Grație stației de încărcare Clean& Charge inclusă în pachet vei beneficia de posibilitatea de a utiliza aparatul de bărbierit timp de 1 săptămână doar cu o încărcare de 60 de minute.

Această mașină de ras este dotată cu cele mai performanțe tehnologii de radere (Micro Comb și 3 Flex) și de protecție în timpul bărbieritului (Senso Foil). Poți să o folosești atât pentru bărbieritul uscat, cât și pentru cel umed, ceea ce face ca acest dispozitiv să fie unul dintre cele mai eficiente mașini de ras electrice pe care ți le poți achiziționa la acest preț.

Cele mai bune mașini de bărbierit electrice cu lame rotative în 2022

Cel mai bun în general

Philips S7940/16 îți oferă ocazia de a descoperi un nou mod de bărbierit uscat. Funcțiile inovative de care dispune aparatul îți permite să obții o piele fină pentru timp îndelungat.

Produs avantajos preț/calitate

Philips S6630/11 oferă un bărbierit de calitate atât pe modul uscat, cât și pe modul umed. Acumulatorul este rezistent (1 oră), iar prețul reflectă calitatea acestui aparat de bărbierit.

Cel mai ieftin

Philips Seria1000 S1232/41 este un aparat de ras cu lame oscilante care îți oferă o experiență de bărbierire optimă oriunde te-ai afla.

Recenzie: Philips S7940/16

recenzie Aparat de ras Philips S7940/16

Tip utilizare: Umed I Zona corporală: Facială (barbă) I Tip alimentare: Acumulator I Număr lame: 3 I Funcții: Bluetooth I Tehnologie: Skin Glide/Gentle Precision/Smart Click/Contour DetectI Accesorii incluse: Da I Culoare: Negru/Albastru I Preț aproximativ: 699,99 Ron

Avantaje
 • Multiple tehnologii inovative
 • Senzor de adaptare contur față
 • Auto-detectare desime barbă
 • Aplicație Groom Tribe
Contra
 • Autonomie de 50 minute
 • Nu are indicator baterie

Philips S7940/16 te va încânta cu varietatea caracteristicilor și funcțiilor sale. De la funcția de detectare a conturului fetei și până la cea ajustare a puterii de bărbierit în funcție de desimea bărbii, aparatul este o încântare. Se încarcă într-o oră și oferă autonomie pentru 50 de minute. Se conectează prin Bluetooth la telefon și vine cu aplicația Groom Tribe, pentru un bărbierit de calitate. Numeroase alte avantaje și un preț foarte atractiv.

Recenzie: Philips S6630/11

Aparat de ras Philips S663011, umed & uscat, mod de protectie a pielii, tehnologie MultiPrecision, LED, lavabil, Negru

Tip utilizare: Uscat/Umed I Zona corporală: Facială (barbă) I Tip alimentare: Acumulator I Număr lame: 3 I Funcții: Indicator LED I Tehnologie: Super Lift&Cut/Dynamic Flex/Aquatec/Gentle Precision Pro I Accesorii incluse: Da I Culoare: Multicolor I Preț aproximativ: 674 Ron

Avantaje
 • Stabilitate și fiabilitate mari
 • Funcție de blocare
 • Autonomie de 60 minute
 • Tehnologie AquaTec
Contra
 • Generează iritații la început
 • Capete rotative mari

Philips S6630/11 te va încânta începând cu un preț de achiziție foarte avantajos și continuând cu o gama sa extinsă de funcții și opțiuni de bărbierit. În ciuda faptul că la început pot apărea urme de iritație pe piele, după o utilizare mai frecventă vei constata că este un aparat de bărbierit care își merită banii.

Lamele sunt foarte precise (datorită tehnologiei Multiprecision), iar capetele care se flxeaza în 5 direcții ajută la bărbieritul pe forma conturului fetei. Aparatul se încarcă în maxim 1 oră, iar autonomia asigurată este de aproximativ 50 de minute. Utilizabil și la tăierea cu precizie a perciunilor, precum și pentru ajustarea bărbii și a mustății. Prețul este foarte accesibil, acesta fiind un mare plus al acestui de aparat de bărbierit cu lame rotative.

Recenzie: Philips Series 3000 S3510/06

Test Philips Series 3000 S3510/06

Tip utilizare: Uscat I Zona corporală: Facială (barbă) I Tip alimentare: Acumulator I Număr lame: 3 I Funcții: Indicator LED I Tehnologie: Comfort Cut I Accesorii incluse: Da I Culoare: Negru/Argintiu I Preț aproximativ: 269,90 Ron

Avantaje
 • Multiple tehnologii de bărbierit integrate
 • Nu irită pielea
 • Multiple accesorii incluse
Contra
 • Uneori necesită repetarea operațiunii
 • Nu bărbierește bărbi mari

Philips S7510/41 Super Lift & Cut se recomandă de la sine prin opțiunile tehnologizate de nivel superior cu care este dotat. Chiar dacă nu are efecte magice în cazul bărbilor de câteva zile (peste 4-5 zile), bărbieritul pe barba de 2-3 este perfect executat. Designul permite o apucare fermă și o dirijare excelentă a aparatului pe liniile feței.

Încărcarea de o oră a bateriei garantează o autonomie de până la cincizeci de minute. Accesoriile incluse în pachet sunt de un real folos beneficiarului; în plus, trebuie menționat faptul că numeroasele tehnologii integrate (Aquatec, Dynamic Flex sau Gentle Precision) garantează faptul că pielea feței nu va fi afectată sau iritată. Genul de cadou util și recomandat pentru orice bărbat care își dorește un bărbierit adecvat, chiar și atunci când este pe fugă.

Modele alternative de mașină de bărbierit electric cu lame rotative

Philips PT860/16 PowerTouch Plus(416,50 Ron) care impresionează orice bărbat dornic să combine într-un mod avantajos prețul de achiziție cu o gamă diversificată și performanță de caracteristici. Lamele acestui aparat de ras sunt prevăzute cu tehnologia Dual Precision, care face că bărbieritul să fie fin și fără iritații, dar și cu funcția Super Lift & Cut, care ridică firul de par pentru a fi tăiat de la rădăcină (creșterea este mai îndelungată).

Dispozitivul este livrat împreună cu un accesoriu dedicat tăierii perciunilor și a mustății, cu o lama de tip pop up, iar funcția QuickRinse face ca acest instrument să fie extrem de ușor de spălat. Este alternativa perfectă pentru bărbații care țin la calitatea bărbieritului la un preț accesibil!

Cum să alegem o mașină de bărbierit electrică?

Alegerea unui aparat de ras nu este o activitate atât de simplă, având în vedere numărul ridicat de opțiuni disponibile pe piață. În plus, utilizatorul trebuie să aleagă între două tipuri de aparate de bărbierit electrice, cu lame oscilante și cu lame rotative, de aceea, identificarea diferențelor dintre acestea (avantaje și dezavantaje) pot fi de mare ajutor în alegerea celei mai bune mașini de bărbierit.

Avantaje aparat de ras cu lame oscilante

Avantaje
 • Multiple tehnologii care permit tăierea firelor de par aproape de perfecțiune (de la rădăcina);
 • Funcții care asigură un nivel de protecție ridică pielii în timpul procesului de bărbierire (anti-iritație);
 • Sistem simplu și eficient de curățare a compartimentului de stocare fire de păr tăiate;
 • Ideal pentru bărbații cu o piele foarte fină și sensibilă, predispuși la iritații și care se bărbieresc în fiecare zi
Contra
 • Capete de tăiere cu dimensiuni prea mari, ceea ce face imposibilă direcționarea corespunzătoare a sensului de radere, în special pe zonele feței cu proeminențe;
 • Nivel de zgomot ridicat în comparație cu al celorlalte tipuri de mașini de bărbierit electrice.

Avantaje mașină de ras cu lame rotative:

Avantaje
 • Nivel ridicat de confort și eficientă a procesului de bărbierire datorită capetelor care ajung să acționeze până la 5 direcții;
 • Ideală pentru bărbațîi care nu se barbieresc zilnic și care au o barbă cu fire groase;
 • Numeroase tehnologii care oferă un bărbierit de calitate și cu un nivel de performanță sporit, datorită accesului facil pe întreaga suprafață a pielii faciale;
 • Zonele cu proeminențe sunt mai ușor de bărbierit, spre deosebire de aparatele de bărbierit electrice cu lame oscilante;
 • Nivel de zgomot foarte redus.
Contra
 • Imprecizie în bărbierirea aproape de perfecțiune (de la rădăcină) a firelor de păr;
 • Generează un nivel de iritație mai ridicată decât în cazul aparatelor cu lame oscilante;
 • Necesită repetarea multiplă a acțiunii de bărbierit în cursul aceleași sesiuni pentru a se obține cele mai bune rezultate;
 • Curățarea compartimentului de stocare fire de păr tăiate este mai dificilă, de foarte multe ori aceste spații umplându-se prea rapid.

Mașinile de bărbierit electrice sunt un instrument eficient pentru obținerea unui bărbierit de calitate, de aceea sunt foarte utile pentru orice bărbat interesat să obține rezultate performante. Indiferent care ar fi alegerea ta (aparat de ras cu lame oscilante sau un lame rotative), asigură-te că acesta îndeplinește în mod cumulativ cât mai multe dintre următoarele caracteristici:

Numărul capetelor de tăiere

Este recomandat ca în cazul unei mașini de ras cu lame oscilante, numărul de capete să fie 3, în timp ce în situația celor rotative, numărul corect este de 5. Acestea acționează și acoperă mult mai eficient suprafața ce urmează a fi rasă, sensurile de tăiere fiind mulți-direcționale.

Tehnologiile de tăiere

Bărbieritul poate fi umed, uscat sau mixt (umed și uscat), de aceea, alege-ți întotdeauna un aparat de bărbierit care să le ofere pe amândouă (wet&dry). În plus, o mașină de ras de calitate va dispune de tehnologia lift& cut, pentru ridicarea și tăierea mai eficientă a firului de păr, precum și de o tehnologie de reducere a nivelului de iritație, în special în cazul bărbaților cu pielea foarte sensibilă și predispuși la iritații. Lamele de bărbierit trebuie să fie confecționate din oțel inoxidabil și să beneficieze de tehnologii de tăiere care să le asigure un nivel ridicat de precizie.

Accesoriile incluse în pachetul de achiziție

Printre cele care nu trebuie să lipsească din pachet se numără stația de curățare și încărcare a mașinii de ras și elementele de tuns a perciunilor și mustății. În cazul primului accesoriu, rolul acestuia este de a asigura în același timp operațiunile de curățare și mentenanță a mașinii de bărbierit, dar și de încărcare a acumulatorului. Referitor la cel de-al doilea accesoriu, acesta este necesar pentru acei bărbați care adoptă un stil facial aparte, cu perciuni sau mustață, acestea fiind mai ușor de întreținut cu ajutorul accesoriului special.

Designul aparatului

Este de preferat un model ergonomic, cu un mâner cu prindere solidă și cu elemente de anti-alunecare. De asemenea, dispozitivul trebuie să fie ușor de întreținut, simplu de spălat și să poată fi stocat într-o husă de transport atunci când călătorești.

Acumulatorul și nivelul de autonomie a mașinii de ras

O mașină de bărbierit cu acumulator este de preferat uneia care este alimentată de la rețea, datorită nivelului ridicat de autonomie în mișcare. De aceea, un acumulator performant pentru aparatul de bărbierit trebuie să beneficieze de un timp de încărcare foarte rapid (1 oră) și de rezistență în timp (până la maxim 1 lună de utilizare sau 70 de minute).

Caracteristicile suplimentare

Printre acestea se numără indicatorii de încărcare a acumulatorului sau de descărcare a acestuia sau capetele de rezervă.

Garanția și prețul de achiziție

În general, toate produsele care se încadrează în gama aparatelor de bărbierit electrice beneficiază de o garanție de 24 de luni. Acest interval poate fi extins, în special în cazul dispozitivelor de brand. Prețul trebuie să exprime calitatea instrumentului de ras, dar și multitudinea caracteristicilor prezentate, astfel încât să existe un raport echilibrat între acestea.

Pentru a observa mai bine diferențele în ceea ce privește calitatea bărbieritului realizat cu o mașină de ras electrică, următorul videoclip este mai mult decât relevant, așa că, urmărește-l:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 5.0 (91 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare