Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Jucării pentru copii

Cele mai bune biciclete copii în 2024 – TOP 6 modele

Perioada copilăriei este una dintre cele mai fermecătoare etape ale vieții unui om și, cu siguranță, prima bicicletă de copii nu se uită niciodată. De aceea, alegerea acestui produs trebuie să fie cât mai atent realizată, astfel încât copilul tău să aibă parte de o mulțime de amintiri deosebite cu acest accesoriu.

Mai mult decât atât, chiar și atunci când a crescut, bicicleta îl va însoți, fiind una dintre cele mai utile modalități pentru susținerea unui tonus muscular și fizic superior. Alege o bicicletă copii de calitate pentru ca al tău copil să aibă parte de bucurii fără egal și de sănătate maximă!

Cele mai bune biciclete pentru copii mici (sub 5 ani)

Cel mai bun în general

NOVOKIDS™ Splend’Or Boom Edition este un produs care se adresează celor mici, care își doresc să învețe să meargă pe bicicletă.

Produs avantajos preț/calitate

Go Kart 16 Inch îți oferă băiețelului tău posibilitatea de a se plimba în condiții de siguranță maxime, învățând să meargă pe bicicletă în cel mai sigur mod.

Cel mai ieftin

Premium KotaBaby Roz o va ajuta pe fetița ta să învețe să își mențină echilibrul în timpul mersului pe bicicletă. Dispune de sistem de frânare manual.

Recenzie: NOVOKIDS Splend’Or Boom Edition

NOVOKIDS™ Splend'Or Boom Edition Produs calitativ

Limita de vârstă: 3-5 ani I Pentru: Băieți/Fete I Greutate suportată: – kg I Funcții speciale: Frâne față și spate/Apărătoare I Înălțime ghidon reglabil: – I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: – kg I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 669 Ron

Avantaje
 • Sisteme de protecție în timpul mersului
 • Mixtă (băieți și fete)
 • Poate fi folosită până la 6 ani
 • Dispune de roți ajutătoare
Contra
 • Asamblată 50%
 • Puțin cam grea pentru copii mici

NOVOKIDS Splend’Or Boom Edition este concepută pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a învăța să meargă în siguranță. Poate fi folosită cu succes în intervalul de vârstă 3-5 ani, dar și pentru mai târziu (fără roțile ajutătoare).

Utilă până în momentul în care copil ajunge la o înălțime de 120 cm (aproximativ vârsta de 6 ani). Dispune timp de o serie de elemente de protecție (frâne U-Brake, apărătoare, frână de mână, etc). Poate fi utilizată în regim mixt (băieți/fetițe).

Recenzie: Go Kart 16 Inch

Cele mai bune biciclete copii în 2024 – TOP 6 modele – Bicicleta 16 inch Go kart Super Sport albastru Prețuri medii

Limita de vârstă: 3-7 ani I Pentru: Băieți I Greutate suportată: 60 kg I Funcții speciale: – I Înălțime ghidon reglabil: – I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: 10 kg I Culoare: Albastru I Preț aproximativ: 535 Ron

Avantaje
 • Multiple elemente de protecție
 • Suportă greutate maxim 60 kg
 • Șaua este reglabilă după înălțime
 • Utilizare până la 7 ani
Contra
 • Fără manual de instrucțiuni
 • Numai pentru băieți

Recomandată pentru intervalul de vârstă 3-7 ani, Go Kart 16 Inch este o bicicletă care își dovedește calitatea prin materialele din care este construită și prin prezența elementelor de protecție (frână V-Brake, apărătoare pe lanț etc). Poate fi folosită până la vârstă de 7 ani, ceea ce este un avantaj din punct de vedere financiar (suportă greutăți de până la 60 kg, așa că poate fi utilizată și la vârste mai mari).

Dispune de roți ajutătoare care pot fi îndepărtate atunci când copilul este gata să treacă la următorul nivel al mersului pe bicicletă. Nu se livrează montată (îi lipsește și manualul de instrucțiuni), dar majoritatea utilizatorilor o recomandă (raportul dintre caracteristici și preț este unul corect).

Recenzie: Bicicleta Premium KotaBaby Roz

Bicicleta Premium fara pedale KotaBaby Roz Lucruri accesibile

Limita de vârstă: 3 ani + I Pentru: Fete I Greutate suportată: 35 kg I Funcții speciale: Ghidon reglabil I Înălțime ghidon reglabil: Da I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: 3 kg I Culoare: Roz/Negru I Preț aproximativ: 333 Ron

Avantaje
 • Ideală învățat echilibrul în mers
 • Mânere cu prindere excelentă
 • Roți silențioase
 • Ghidon și scaune reglabile
Contra
 • Numai pentru fete
 • Numai copii peste 3 ani

Bicicleta Premium KotaBaby Roz se adresează fetițelor care își doresc să învețe să meargă pe bicicletă. Ghidonul și scaunul sunt reglabile, iar terminațiile de la ghidon au niște prinderi foarte bune.

Dispune de sistem de frânare manual (montat pe ghidon), iar materialele utilizate sunt de calitate. Nu scoate zgomote în timpul mersului (roți silențioase) și are o singură viteză. Prețul este foarte prietenos.

Cele mai bune biciclete pentru copii mari (peste 5 ani)

Cel mai bun în general

Devron Riddle K2.2 este o bicicletă pentru fetele cu vârstă de peste 6 ani, fiind companionul perfect pe orice tip de drum.

Produs avantajos preț/calitate

Neuzer Cindy Revo 20″ este un produs destinat fetelor, care beneficiază de 6 viteze și susținerea unei greutăți de 60 kg.

Cel mai ieftin

O bicicletă unisex cu sistem de frânare V-brake care-i încurajează pe cei mici să facă mișcare.

Recenzie: Devron Riddle K2.2

Cele mai bune biciclete pentru copii mari (>5 ani) Produs calitativ

Limita de vârstă: 6+ I Pentru: Fete I Greutate suportată: – kg I Funcții speciale: Frâne față și spate pe disc/ Suspensie I Înălțime ghidon reglabil: Da I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: – kg I Culoare: Roz I Preț aproximativ: 1600 Ron

Avantaje
 • Numeroase elemente de protecție
 • Șaua se reglează după înălțime
 • Manevrabilitate ridicată
Contra
 • Numai pentru fete

Această bicicletă este ideală pentru fetele carea au învățat să circule cu aceste mijloc de locomoție, fiind recomandată începând cu vârstă de peste 6 ani. Devron Riddle K2.2 dispune de o serie de elemente de protecție, un cadru metalic rezistent, sistem de frâne solide și roți pline. Poate fi folosită chiar și pe suprafețe cu un nivel mai ridicat de neuniformizare, pentru că șocurile sunt preluate și amortizate de furcă realizată din oțel de calitate. Are un design modern, fiind o versiune care poate fi utilizată pe termen îndelungat.

Recenzie: Neuzer Cindy Revo 20″

Recenzie Neuzer Cindy Revo 20 Prețuri medii

Limita de vârstă: 7-10 ani I Pentru: Fete I Greutate suportată: 60 kg I Funcții speciale: Frâne față și spate/ 6 viteze I Înălțime ghidon reglabil: – I Înălțime șezut reglabil: – I Greutate bicicletă: 13, 5 kg I Culoare: Roz I Preț aproximativ: 799 Ron

Avantaje
 • Schimbător Shimano cu 6 viteze
 • Cadru, butuci și angrenaj din oțel
 • Frâne și jante din aluminiu
 • Suportă până la 60 kg
Contra
 • Numai pentru fete

Neuzer Cindy Revo 20″ o să te încânte cu multiplele sale avantaje, fiind o bicicletă special concepută pentru fetele cu vârsta de peste 7 ani. Sistemul cu 6 viteze de la Shimano se combină perfect cu celelalte piese componente (frâne din aluminiu și cadru din oțel) și cu niște cauciucuri cu jante de 20”.

Alegerea ideală pentru fetele care doresc să aibă parte de siguranță atunci când se deplasează pe bicicletă, acest produs beneficiază de un preț accesibil, care reflectă în mod proporțional calitatea caracteristicilor prezentate.

Recenzie: Corelli Rave Up 20″

Cele mai bune biciclete copii în 2024 – TOP 6 modele – Corelli Rave Up 20 Lucruri accesibile

Număr viteze: 7 I Pentru: Băieți, Fete I Material: Oțel I Material cadru: Aliaj I Funcții: Frâne față și spate V-Brake I Carcasă lanț: Plastic I Diametru jantă: 20 inch I Greutate bicicletă: 11,3 kg I Culoare: Galben/Albastru I Preț: 469,99 Ron

Avantaje
 • Preț accesibil
 • Structură destul de solidă
 • Control precis datorită sistemului de frânare față-spate
Contra
 • Funcții puține
 • Carcasă lanț din plastic
 • Greutate destul de ridicată

Corelli Rave Up 20″ este o bicicletă unisex ce poate fi utilizată chiar și de copiii cu vârsta de până la 6 ani. Bicicleta este construită din materiale rezistente, având o structură stabilă cu cadru din aliaj și furcă, tijă, respectiv șa, din oțel. Sistemul V-Brake oferă un control precis, iar prețul este accesibil.

Dat fiind totuși greutatea acesteia de 11 kg, e ușor de manevrat și de transportat, dar nu de către cei mai mici. Totodată, carcasa lanțului este din plastic, ceea ce înseamnă că trebuie mănuită cu atenție pentru a preveni incidentele nedorite. Per ansamblu însă, raportul calitate-preț este unul corespunzător.

Cum alegem o bicicletă copii de calitate?

Bicicleta este unul dintre obiectele de care se leagă multe dintre amintirile copilăriei, așadar este nevoie de alegerea uneia de calitate și care să se plieze pe vârsta copilului. Pentru că este foarte important ca siguranța copilului să primeze, bicicleta pe care trebuie să o achiziționezi trebuie să întrunească o serie de caracteristici care să-i confere maximul de calitate și fiabilitate.

Vârsta copilului

Există două categorii de vârstă de care trebuie să se țină cont în momentul alegerii unei biciclete copii: 2-5 ani și 5-12 ani. În funcție de vârsta copilului:

 • Dacă are sub 3 ani, de exemplu, o bicicletă care să nu aibă pedale și cu ajutorul căreia să învețe să-și mențină echilibrul este cea mai indicată alegere
 • Pe măsură ce micuțul/micuța evoluează în vârstă, se poate opta pentru o bicicletă care să aibă roți ajutătoare
 • După vârsta de 6 ani poți alege o bicicletă cu 1 viteză.
 • Începând cu vârsta de 8-10 ani, bicicleta poate fi cu 6 viteze
 • După vârsta de 10 -12 ani poți să-i oferi o bicicletă cu mai multe viteze (18 sau 24)

Nu uita să supraveghezi copilul în acțiunile lui de merge pe bicicletă și recomandă-i să meargă numai prin locurile special amenajate și niciodată pe șosele până când nu va împlini vârsta legală care să-i permită acest lucru.

Sfatul nostru

Stilul de viață activ îi ajută pe copii să se dezvolte în voie, plini de sănătate și energie. Vezi în articolul nostru de ce copiii își doresc nespus de mult o trambulină pentru a face mișcare în aer liber.

Diametrul roților

Această caracteristică se raportează la înălțimea copilului, ceea ce înseamnă că:

 • Pentru o înălțime între 75 și 85 cm se recomandă o bicicletă copii fără pedale
 • Pentru o înălțime între 80 și 90 cm se recomandă o bicicletă copii cu jante de 14”
 • Pentru o înălțime între 85 și 95 cm se recomandă o bicicletă cu jante de 16”
 • Pentru o înălțime între 110 și 125 cm se recomandă o bicicletă cu jante de 20”
 • Pentru o înălțime de peste 135 cm se recomandă o bicicletă copii cu jante de 26”

Ține cont de acest aspect pentru ca să ai parte de un copil fericit și care să se plimbe cu bicicleta optimă!

Calitatea pieselor componente

Cadrul, furca, ghidonul, jantele de la roți, șaua, sistemul de frânare și apărătorile sunt elementele importante în configurația unei biciclete. De aceea este nevoie ca materialul din care sunt confecționate să fie de calitate (se utilizează oțel, aluminiu sau diverse aliaje). Este de preferat să achiziționezi un produs care să aibă un sistem de frânare de tip V-Brake sau U-Brake de la un producător de top (așa cum este Shimano, de exemplu).

Greutatea suportată

O astfel de bicicletă trebuie cumpărată în funcție de greutatea copilului, cele fără pedale fiind configurate pentru a rezista unei greutăți de 20 kg. Pe măsură ce al tău copil crește, bicicleta trebuie să suporte o greutate mai ridicată, de la 40 la 80 kg, maxima fiind de 100 kg, în cazul unui biciclete dotată cu roți cu pneuri groase și suspensie.

Trebuie ținut cont că o greutate mai ridicată necesită prezența unor elemente de susținere și amortizare a șocurilor, așa cum este furca cu suspensii. Furcă fixă poate susține greutăți mici, de până la 40 kg, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de o bicicletă cu dotări mai bune pentru o greutate mai ridicată.

Accesoriile incluse în pachet

Roțile ajutătoare, coșul frontal, apărătoarele de roți, mânere cu aderență sporită sau casca de protecție ori genunchierele sau cotierele sunt niște elemente de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi bicicleta pentru copii.

Garanția produsului

O bicicletă copii beneficiază de o garanție standard de 24 de luni, dar producătorii de top oferă posibilitatea extinderii acesteia până la 36 de luni. În cazul unor produse de calitate, așa cum este situația schimbătoarelor de viteză sau a sistemului de frânare de la Shimano, astfel de articole beneficiază de un plus de valoare în acest sens (până la 60 de luni).

Prețul bicicletei

În funcție de vârsta copilului, prețul bicicletei este cuprins între:

 • 200 și 1000 Ron, în ceea ce privește categoria de vârsta de până în 5 ani
 • 350 și 1500 Ron pentru categoria de vârsta 5-10 ani
 • 500 și 2500 Ron pentru categoria de peste 12 ani

Alege întotdeauna bicicleta pentru copilul tău raportându-te la prezența acestor elemente și oferă-i celui mic un produs de calitate. Optează numai pentru acele biciclete copii care  prezintă siguranță și protecție, pentru că al tău copil să fie mereu ocrotit, ca și cum tu ai fi alături de el pe bicicletă!

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (107 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare