Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune biciclete copii în 2019

Perioada copilăriei este una dintre cele mai fermecătoare etape ale vieții unui om și, cu siguranță, prima bicicletă de copii nu se uită niciodată. De aceea, alegerea acestui produs trebuie să fie cât mai atent realizată, astfel încât copilul tău să aibă parte de o mulțime de amintiri deosebite cu acest accesoriu.

Mai mult decât atât, chiar și atunci când a crescut, bicicleta îl va însoți, fiind una dintre cele mai utile modalități pentru susținerea unui tonus muscular și fizic superior. Alege o bicicletă copii de calitate pentru ca al tău copil să aibă parte de bucurii fără egal și de sănătate maximă!

  Cele mai bune biciclete pentru copii mici (<5 ani)

  Chillafish BMXie-RS RICH BABY R1201A Denver Cars
  Test Chillafish, BMXie-RS, Galben recenzie RICH BABY R1201A Recenzie Denver Cars
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Potrivită pentru vârste mai mari
  Roți Airless Rubber Skin
  Rezistență la șocuri
  Sistem de frânare V-Brake
  Cadru, jante și furcă din oțel
  Roți ajutătoare, portbagaj și coș
  Mâner anti-alunecare și apărători
  Sistem de frânare U-Brake
  Cadru din oțel
  Roți ajutătoare, portbagaj și coș
  Șa reglabilă și apărători
  CONTRA Nu are pedale
  Nu are frâne
  Este doar pentru fete
  Numai pentru băieți
  Greutate de 7, 7 kg
  Numai pentru băieți
  SUMAR Chillafish BMXie-RS îi oferă copilului tău plăcerea de a se plimba pe o bicicletă cu dotări de BMX, dar care îi conoferă, în același timp, și cel mai ridicat nivel de siguranță în mers. RICH BABY R1201A este opțiunea perfectă pentru copiii mici care își doresc maximul de performanță de la o bicicletă destinată categoriei de vârstă de până în 5 ani. Denver Cars 12 inch este una dintre acele biciclete copii care sunt personalizate cu personaje din desene animate (Cars).
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Chillafish BMXie-RS

  Test Chillafish, BMXie-RS, Galben

  Limita de vârstă: 2-4 ani I Pentru: Fete I Greutate suportată: 35 kg I Funcții speciale: Ghidon reglabil I Înălțime ghidon reglabil: Nu I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: 3, 30 kg I Culoare: Galben I Preț aproximativ: 350 Ron

  Avantaje
  • Potrivită pentru vârste mai mari
  • Roți Airless Rubber Skin
  • Rezistență la șocuri
  Contra
  • Nu are pedale
  • Nu are frâne
  • Este doar pentru fete

  Chillafish BMXie-RS nu dispune de un sistem de frânare sau de pedale, dar acest lucru nu o împiedică să fie fiabilă pentru scopul în care a fost concepută: învățarea mersului pe bicicletă de către cei mici (sub 5 ani). Roțile sunt de tip Airless Rubber Skin (nu au cameră interioară, deci nu necesită umflare), cauciucurile sunt maxime, iar designul este de BMX.

  Suportă o greutate de până la 35 kg, ceea ce o face utilizabilă și de copii cu vârstă mai mare, care își doresc să înceapă mersul pe bicicletă de la zero. Ghidonul este fix, dar șaua este reglabilă, ceea ce permite asigurarea poziției corecte în funcție de înălțimea și greutatea copilului. Prețul este unul care se încadrează în limitele bugetului oricărei familii.

  Recenzie: RICH BABY R1201A

  recenzie RICH BABY R1201A

  Limita de vârstă: 2-4 ani I Pentru: Băieți I Greutate suportată: 40 kg I Funcții speciale: Mâner anti-alunecare/Frâne față și spate/Apărătoare I Înălțime ghidon reglabil: Da (85-100 cm) I Înălțime șezut reglabil: – I Greutate bicicletă: 7, 7 kg I Culoare: Negru/Verde I Preț aproximativ: 429 Ron

  Avantaje
  • Sistem de frânare V-Brake
  • Cadru, jante și furcă din oțel
  • Roți ajutătoare, portbagaj și coș
  • Mâner anti-alunecare și apărători
  Contra
  • Numai pentru băieți
  • Greutate de 7, 7 kg

  RICH BABY R1201A îți oferă o soluție pe termen lung pentru copiii care doresc să învețe să meargă pe bicicletă. Dispune de un sistem de roți ajutătoare (care poate fi demontat), ulterior bicicleta putând fi utilizată de sine stătător.

  Înălțimea șezutului este cuprinsă între 85 și 100 cm, iar nivelul de siguranță este asigurat de sistemul de frânare de tip V-Brake, precum și de cadrul, jantele și furcă din oțel. Această bicicletă este dotată cu o serie de accesorii, fiind un produs lansat în anul 2019.

  Recenzie: Denver Cars 12 inch

  Recenzie Denver Cars

  Limita de vârstă: 2-4 ani I Pentru: Băieți I Greutate suportată: – kg I Funcții speciale: Mâner anti-alunecare/Frâne față și spate/Apărătoare I Înălțime ghidon reglabil: Da (87-120 cm) I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: 7 kg I Culoare: Multicolor I Preț aproximativ: 560 Ron

  Avantaje
  • Sistem de frânare U-Brake
  • Cadru din oțel
  • Roți ajutătoare, portbagaj și coș
  • Șa reglabilă și apărători
  Contra
  • Numai pentru băieți

  Denver Cars 12 inch te ajută să ai parte de o aventură cât mai lină în învățarea mersului pe bicicletă, oferindu-i copilului posibilitatea de a se simți nu doar confortabil, ci și-n siguranță (grație sistemului de roți ajutătoare și a sistemului de frânare U-Brake).

  Înălțimea se ajustează între 85 și 120 cm, iar șaua reglabilă îți permite să îi oferi copilului posibilitatea de a se așeza cât mai bine. Accesoriile incluse în pachet, printre care se numără roțile ajutătoare și claxonul îi oferă celui mic un grad sporit de siguranță atunci când se plimbă.

  Cele mai bune biciclete pentru copii mari (>5 ani)

  MTB 20″ RC – Rich Tech Neuzer Cindy Revo 20 Pegas Mini Drumet 24” MTB
  Test Bicicleta copii MTB 20" Recenzie Neuzer Cindy Revo 20
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Sistem frânare V-Brake
  Schimbător Revo-Shift
  Sistem suspensii cu arc
  Amortizor spate
  Schimbător Shimano cu 6 viteze
  Cadru, butuci și angrenaj din oțel
  Frâne și jante din aluminiu
  Suportă până la 60 kg
  Multiple elemente de siguranță
  Greutate scăzută
  Transmisie completă de la Shimano
  CONTRA Trebuie montate pedalele
  Trebuie reglaj la ghidon
  Numai pentru fete Nu este pentru începători
  SUMAR MTB 20″ RC – Rich Tech îți oferă posibilitatea de a evolua în mersul cu bicicletă, fiind perfectă pentru categoria de vârstă 7-10 ani. Neuzer Cindy Revo 20″ este un produs destinat fetelor, care beneficiază de 6 viteze și susținerea unei greutăți de 60 kg. Pegas Mini Drumeț 24” MTB îți oferă avantajele unei mărci prestigioase de biciclete din România, la un preț care este pe buzunarul tuturor.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: MTB 20″ RC – Rich Tech

  Test Bicicleta copii MTB 20"

  Limita de vârstă: 7-10 ani I Pentru: Băieți/Fete I Greutate suportată: 70 kg I Funcții speciale: 6 Viteze/ Frâne față și spate V-Brake I Înălțime ghidon reglabil: – I Înălțime șezut reglabil: – I Greutate bicicletă: 13, 5 kg I Culoare: Negru/Portocaliu I Preț aproximativ: 590 Ron

  Avantaje
  • Sistem frânare V-Brake
  • Schimbător Revo-Shift
  • Sistem suspensii cu arc
  • Amortizor spate
  Contra
  • Trebuie montate pedalele
  • Trebuie reglaj la ghidon

  MTB 20″ RC – Rich Tech îți oferă avantajele prețului și ale unor caracteristici de top, precum sistemul de frânare, schimbător rotativ și suspensii pe arc. Dispune de 6 viteze, iar cadrul de 14 inch, din Hi Ten Oțel contribuie la asigurarea unui nivel de siguranță foarte ridicat în exploatare. Jantele sunt confecționate din aluminiu și au un diametru de 20 inch; întreg ansamblul are o greutate ce totalizează 13, 5 kilograme.

  Suportă o greutate a utilizatorului de până la 70 kg, ceea ce o face utilă și copiilor cu o vârstă care depășește 10 ani. Trebuie menționat faptul că pedalele trebuie montate de utilizator (necesită un set de chei speciale), iar ghidonul trebuie ajustat pentru înălțimea beneficiarului (120-135 cm). Reprezintă cea mai accesibilă opțiune pentru această categorie de vârstă, raportat la caracteristici și preț.

  Recenzie: Neuzer Cindy Revo 20″

  Recenzie Neuzer Cindy Revo 20

  Limita de vârstă: 7-10 ani I Pentru: Fete I Greutate suportată: 60 kg I Funcții speciale: Frâne față și spate/ 6 viteze I Înălțime ghidon reglabil: – I Înălțime șezut reglabil: – I Greutate bicicletă: 13, 5 kg I Culoare: Roz I Preț aproximativ: 894 Ron

  Avantaje
  • Schimbător Shimano cu 6 viteze
  • Cadru, butuci și angrenaj din oțel
  • Frâne și jante din aluminiu
  • Suportă până la 60 kg
  Contra
  • Numai pentru fete

  Neuzer Cindy Revo 20″ o să te încânte cu multiplele sale avantaje, fiind o bicicletă special concepută pentru fetele cu vârsta de peste 7 ani. Sistemul cu 6 viteze de la Shimano se combină perfect cu celelalte piese componente (frâne din aluminiu și cadru din oțel) și cu niște cauciucuri cu jante de 20”.

  Alegerea ideală pentru fetele care doresc să aibă parte de siguranță atunci când se deplasează pe bicicletă, acest produs beneficiază de un preț accesibil, care reflectă în mod proporțional calitatea caracteristicilor prezentate.

  Recenzie: Pegas Mini Drumet 24” MTB

  Limita de vârstă: 10-13 ani I Pentru: Băieți/Fete I Greutate suportată: 80 kg I Funcții speciale: Frâne față și spate pe disc/ 21 viteze/ Suspensie I Înălțime ghidon reglabil: Da I Înălțime șezut reglabil: Da I Greutate bicicletă: 11, 5 kg I Culoare: Negru/Verde I Preț aproximativ: 1300 Ron

  Avantaje
  • Multiple elemente de siguranță
  • Greutate scăzută
  • Transmisie completă de la Shimano
  Contra
  • Nu este pentru începători

  Fat Bike VELORS V2000A este o bicicletă confortabilă, cu un sistem de frânare pe disc și suspensii solide, întreg ansamblul bazându-se pe materiale de calitate, din oțel și aluminiu.

  Destinat utilizării în regim mixt (băieți și fete), acest produs susține o greutate de până la 100 kg, ceea ce îl face utilizabil până la vârsta adolescenței. Fiind un model lansat în 2019 beneficiază de o multitudine de avantaje, ceea ce îl poziționează într-un produs de calitate, capabil să întrunească aprecierea și celor mai exigent utilizatori.

  Modele alternative biciclete copii

  Mappy portocalie 14″ este o bicicletă copii destinată celor cu vârsta de peste 3 ani, fiind ideală atât pentru băieți, cât și pentru fete. Cadrul, jantele (de 14”) și furcă din oțel, sistemul de roți ajutătoare, precum și celelalte accesorii incluse îi permit celui mic să pedaleze în siguranță.

  În plus, acest tip de bicicletă este recomandat în parcurgerea tuturor etapelor de învățare a mersului pe bicicletă (menținerea echilibrului, pedalarea cu sistemul de roți ajutătoare și mai târziu, fără acesta).

  VELORS V2034A se încadrează în categoria biciclete copii cu vârsta de peste 5 ani (între 7 și 10 ani), fiind un produs remarcabil de utilizat în regim mixt (băieți/fete). Modelul a fost lansat în anul 2017, suportă o greutate a utilizatorului de maxim 70 kg, are 6 viteze și un sistem de frânare V-Brake.

  Prețul este unul foarte avantajos, fiind într-un perfect echilibru cu caracteristicile prezentate de către această bicicletă (cadru din oțel, jante din aluminiu și o multitudine de accesorii incluse în pachet).

  PEGASUS P1811C te va cuceri cu un design atrăgător și cu emblema sa cunoscută de către toți copiii din România. Destinată utilizatorilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani (băieți și fete) și suportând o greutate de până la 70 kg , această bicicletă de copii beneficiază de un sistem de 3 viteze și frânare V-Brake.

  Modelul a fost lansat în anul 2017, iar cadrul și jantele sunt confecționate din aluminium; întreg sistemul de frânare este furnizat de către liderul mondial Shimano, fiind una dintre numeroasele caracteristici care justifică prețul acestui produs.

  Cum alegem o bicicletă copii de calitate?

  Bicicleta este unul dintre obiectele de care se leagă multe dintre amintirile copilăriei, așadar este nevoie de alegerea uneia de calitate și care să se plieze pe vârsta copilului. Pentru că este foarte important ca siguranța copilului să primeze, bicicleta pe care trebuie să o achiziționezi trebuie să întrunească o serie de caracteristici care să-i confere maximul de calitate și fiabilitate.

  Vârsta copilului

  Există două categorii de vârstă de care trebuie să se țină cont în momentul alegerii unei biciclete copii: 2-5 ani și 5-12 ani. În funcție de vârsta copilului:

  • Dacă are sub 3 ani, de exemplu, o bicicletă care să nu aibă pedale și cu ajutorul căreia să învețe să-și mențină echilibrul este cea mai indicată alegere
  • Pe măsură ce micuțul/micuța evoluează în vârstă, se poate opta pentru o bicicletă care să aibă roți ajutătoare
  • După vârsta de 6 ani poți alege o bicicletă cu 1 viteză.
  • Începând cu vârsta de 8-10 ani, bicicleta poate fi cu 6 viteze
  • După vârsta de 10 -12 ani poți să-i oferi o bicicletă cu mai multe viteze (18 sau 24)

  Nu uita să supraveghezi copilul în acțiunile lui de merge pe bicicletă și recomandă-i să meargă numai prin locurile special amenajate și niciodată pe șosele până când nu va împlini vârsta legală care să-i permită acest lucru.

  Diametrul roților

  Această caracteristică se raportează la înălțimea copilului, ceea ce înseamnă că:

  • Pentru o înălțime între 75 și 85 cm se recomandă o bicicletă copii fără pedale
  • Pentru o înălțime între 80 și 90 cm se recomandă o bicicletă copii cu jante de 14”
  • Pentru o înălțime între 85 și 95 cm se recomandă o bicicletă cu jante de 16”
  • Pentru o înălțime între 110 și 125 cm se recomandă o bicicletă cu jante de 20”
  • Pentru o înălțime de peste 135 cm se recomandă o bicicletă copii cu jante de 26”

  Ține cont de acest aspect pentru ca să ai parte de un copil fericit și care să se plimbe cu bicicleta optimă!

  Calitatea pieselor componente

  Cadrul, furca, ghidonul, jantele de la roți, șaua, sistemul de frânare și apărătorile sunt elementele importante în configurația unei biciclete. De aceea este nevoie ca materialul din care sunt confecționate să fie de calitate (se utilizează oțel, aluminiu sau diverse aliaje). Este de preferat să achiziționezi un produs care să aibă un sistem de frânare de tip V-Brake sau U-Brake de la un producător de top (așa cum este Shimano, de exemplu).

  Greutatea suportată

  O astfel de bicicletă trebuie cumpărată în funcție de greutatea copilului, cele fără pedale fiind configurate pentru a rezista unei greutăți de 20 kg. Pe măsură ce al tău copil crește, bicicleta trebuie să suporte o greutate mai ridicată, de la 40 la 80 kg, maxima fiind de 100 kg, în cazul unui biciclete dotată cu roți cu pneuri groase și suspensie.

  Trebuie ținut cont că o greutate mai ridicată necesită prezența unor elemente de susținere și amortizare a șocurilor, așa cum este furca cu suspensii. Furcă fixă poate susține greutăți mici, de până la 40 kg, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de o bicicletă cu dotări mai bune pentru o greutate mai ridicată.

  Accesoriile incluse în pachet

  Roțile ajutătoare, coșul frontal, apărătoarele de roți, mânere cu aderență sporită sau casca de protecție ori genunchierele sau cotierele sunt niște elemente de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi bicicleta pentru copii.

  Garanția produsului

  O bicicletă copii beneficiază de o garanție standard de 24 de luni, dar producătorii de top oferă posibilitatea extinderii acesteia până la 36 de luni. În cazul unor produse de calitate, așa cum este situația schimbătoarelor de viteză sau a sistemului de frânare de la Shimano, astfel de articole beneficiază de un plus de valoare în acest sens (până la 60 de luni).

  Prețul bicicletei

  În funcție de vârsta copilului, prețul bicicletei este cuprins între:

  • 200 și 1000 Ron, în ceea ce privește categoria de vârsta de până în 5 ani
  • 350 și 1500 Ron pentru categoria de vârsta 5-10 ani
  • 500 și 2500 Ron pentru categoria de peste 12 ani

  Alege întotdeauna bicicleta pentru copilul tău raportându-te la prezența acestor elemente și oferă-i celui mic un produs de calitate. Optează numai pentru acele biciclete copii care  prezintă siguranță și protecție, pentru că al tău copil să fie mereu ocrotit, ca și cum tu ai fi alături de el pe bicicletă!

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.9 (103 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare