Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune espressoare automate

Datum 6.6.2020 Lavinia Calin Lavinia Calin

Ziua bună se cunoaște de dimineață.  Iar orice zi poate fi începută cu dreptul cu ajutorul unei cafele de calitate băute dimineața. Dar nu numai atunci cafeaua contează. O pauză alături de o cafea bine preparată este mai relaxantă, o masă îmbelșugată poate fi încununată cu un tip de cafea care să accelereze digestia și o întâlnire cu prietenii la tine acasă acompaniată de această băutură va fi mai activă.

Pentru că cafeaua cupă un loc special în cultura noastră ai nevoie de un aparat de preparare a acestei băuturi de calitate care să răspundă nevoilor tale. Fie că bei doar dimineața cafea pentru a te trezi sau că bei această poțiune de mai multe ori în diferite instanțe ale zilei, espressorul trebuie să aibă un loc de cinste în locuința ta. Iată care sunt cele mai bune espressoare automate în 2020 și care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un astfel de aparat.

1Espressoare automate cu cafea măcinată

Espressoarele automate sunt extraordinare pentru oamenii care se grăbesc sau nu vor să stea într-un singur loc atunci când prepară cafeaua. Dacă ai un astfel de aparat în casă, atunci cafeaua va fi gata atunci când ieși din duș. Iar atunci când te vizitează prietenii nu va mai trebui să păzești aragazul ca să nu dea cafeaua în foc pentru că un espressor va face totul pentru tine. Dar îți poți servi prietenii cu preparate pe bază de cafea cum sunt latte-urile sau cappucino. Trebuie doar să te asiguri că are destulă cafea măcinată în rezervor.

DeLonghi Magnifica ESAM3000B Philips EP5365/10 JURA ENA Micro 90
Recenzie DeLonghi Magnifica ESAM3000B Espressor automat Philips EP5365/10 Recenzie JURA ENA Micro 90
Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
PRO Putere sporită de 1450 W și posibilitatea de a utiliza atât cafea măcinată, cât și cafea boabe
Râșniță de măcinat cafeaua boabe inclusă
Numeroase funcții de ajustare a calității cafelei și de economisire a energiei electrice
Dispozitiv de spumare integrat
5 rețete de băuturi prestabilite
Profil de utilizator
Râșniță ceramică
Carafă de lapte integrată
Sistem AquaClean
Prepară 6 tipuri de specialități din cafea
Detectare automată a filtrului cu sistemul de apă integrat
Extracție prin tehnologia de pulsare
Recunoaștere automată a cafelei premăcinate, cu programare pe 10 niveluri
Râșniță de cafea încorporată Aroma G3
Funcție de preîncălzire bazată pe tehnologie inteligentă
CONTRA Greutate foarte mare de 10 kilograme Curățare automată după fiecare ciclu de preparare Lipsa funcției de menținere a plitei încălzite
Preț ușor ridicat
SUMAR DeLonghi Magnifica ESAM3000B beneficiază de avantajele oferite de către unul dintre brandurile de top din acest domeniu, grație multiplelor funcții integrate (spumare, râșnire automată a boabelor de cafea, blocare termică, intrare în stand-by și auto-curățare), acest expressor de cafea fiind ideal pentru orice gospodărie. Espressorul este perfect pentru iubitorii de cafele rafinate. Persoanele care preferă o cafea de calitate vor iubi, fără îndoială, acest super aparat pentru cafea, care prezintă o gamă variată de funcții și multiple avantaje în ceea ce privește tipul de cafea care poate fi pregătit în diferite moduri.
Emag.ro Găsiți preț
Emag.ro Găsiți preț Emag.ro Găsiți preț

Review: DeLonghi Magnifica ESAM3000B

Recenzie DeLonghi Magnifica ESAM3000B

Putere: 1450 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1.8 l | Capacitate cești: 2 | Dimensiuni: 285 x 375 x 360 mm | Greutate: 10 kg | Culoare: negru | Preț: 2.499 lei

Avantaje
 • Putere sporită de 1450 W și posibilitatea de a utiliza atât cafea măcinată, cât și cafea boabe
 • Râșniță de măcinat cafeaua boabe inclusă
 • Numeroase funcții de ajustare a calității cafelei și de economisire a energiei electrice
 • Dispozitiv de spumare integrat
Contra
 • Greutate foarte mare de 10 kilograme

DeLonghi Magnifica ESAM3000B beneficiază de avantajele oferite de către unul dintre brandurile de top din acest domeniu. Grație multiplelor funcții integrate (spumare, râșnire automată a boabelor de cafea, blocare termică, intrare în stand-by și auto-curățare), acest expressor de cafea este ideal pentru orice gospodărie. Rezervorul de 1,8 litri este mai mult decât suficient pentru a pregăti atât cafele clasice în număr ridicat, cât și cafele espresso sau cappuccino de calitate superioară. Râșnița de cafea integrată contribuie la economisirea de energie și spațiu.

Greutatea ridicată, de 10 kilograme, este unul dintre impedimentele acestui produs, dar, grație celorlalte caracteristici, această trăsătură devine inofensivă. Prețul de 2499 Ron este cel mai bun de pe piață pentru categoria să de produse, iar compartimentul de depozitare a cafelei (200 grame) îl ajută pe utilizator să reîncarce rezerva după o perioadă îndelungată de utilizare.

Review: Philips EP5365/10

Espressor automat Philips EP5365/10

Putere: 1500 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1,8 l | Capacitate compartiment cafea: 250 | Dimensiuni: 22.1 x 34 x 43 cm | Greutate: 7,2 kg | Culoare: negru/argintiu | Preț: 3,559 lei

Avantaje
 • 5 rețete de băuturi prestabilite
 • Profil de utilizator
 • Râșniță ceramică
 • Carafă de lapte integrată
 • Sistem AquaClean
Contra
 • Curățare automată după fiecare ciclu de preparare

Cu espressorul Philips EP5365/10 poți prepara cafele delicioase foarte comod chiar la tine acasă. Acesta are 5 rețete de băuturi prestabilite: cafea, espresso, cappuccino, latte și machiatto. Râșnița de cafea este ceramică și poți să îi setezi gradul de intensitate, prin urmare, poți să prepari cafea așa cum îți dorești tu.

Un avantaj al Philips EP5365/10 este faptul că poți să îi setezi profilul utilizatorului cu propriile rețete, în cazul în care dorești ca preparatul pe bază de cafea să aibă un alt gust sau intensitate decât cea a partenerului. Rețetele, pot fi și ele modificate. De asemenea, carafa de lapte integrată este un bonus, deoarece aparatul adaugă lapte atunci când este nevoie.

Un dezavantaj pentru unii este faptul că are integrat un ciclu de curățare după fiecare preparare. Astfel, atunci când vrei să faci mai multe cafele, trebuie să aștepți finalizarea ciclului de curățare, care, ce-i drept, nu durează foarte mult. Trebuie să știi că piesele demontabile pot fi spălate individual. În plus, Philips EP5365/10 are filtru de apă Aqua Clean integrat, astfel, cafeaua ta va fi preparată cu apă cât mai curată.

Review: JURA ENA Micro 90

Recenzie JURA ENA Micro 90

Putere: 1450 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1.1 l | Capacitate compartiment cafea: 125 grame | Dimensiuni: 23 x 44.5 x 32.3 cm | Greutate: 9,4 kg | Culoare: micro silver | Preț: 7.299 lei

Avantaje
 • Prepară 6 tipuri de specialități din cafea
 • Detectare automată a filtrului cu sistemul de apă integrat
 • Extracție prin tehnologia de pulsare
 • Recunoaștere automată a cafelei premăcinate, cu programare pe 10 niveluri
 • Râșniță de cafea încorporată Aroma G3
 • Funcție de preîncălzire bazată pe tehnologie inteligentă
Contra
 • Lipsa funcției de menținere a plitei încălzite
 • Preț ușor ridicat

JURA ENA Micro 90 este espressorul perfect pentru ține, oferindu-ți o gamă variate de funcții și avantaje pentru a pregăti o cafea care îți va cuceri nu doar papilele gustative, ci și sufletul. Acesta optimizează gustul prin injectarea apei fierbinți sub presiune în pulberea de cafea. În funcție de cât de dese sunt aceste jeturi de apă, poți seta 10 niveluri de tărie. În plus, acesta prepară 6 specialități de cafea printre care se numără: Flat White, latte macchiato, cappuccino, cafea simplă, espresso și ristretto.

Râșnița de cafea integrată Aromă G3 îți oferă avantajul de a bea o cafea din boabe proaspăt măcinate și cu o aromă fără egal. În ciuda prețului ridicat, toți iubitorii de cafea au nevoie de acest aparat deoarece oferă experiența unei cafele băute la un bistro italian chiar la tine acasă. Bucură-te de un aparat de cafea care o să-ți sensibilizeze și o să-ți rafineze gustul și modul în care știai că se degusta o cafea.

2Espressoare automate cu râșniță de cafea

Espressoarele automate cu râșniță redau cel mai fidel gustul cafelei deoarece mărunțesc cafeaua exact înainte să o prepare, deci, savoarea acesteia nu se pierde. Acest tip de espressor este rapid și prepară cafeaua fără ca tu să fii nevoit să faci ajustări sau să intervii în proces. Sunt perfecte pentru uzul casnic, chiar și în cazul în care bei o singură cafea, dimineața, pentru că trebuie doar să apeși un buton și cafeaua va fi gata în scurt timp. În plus, mirosul de cafea măcinată te va trezi cu siguranță.

Philips EP3221/40 Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

DeLonghi Primadonna Elite ECAM

Recenzie - Philips EP3221/40 Test Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10 Espressor automat DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS 1450 W
Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
PRO 4 reţete
Suport ceașcă reglabil
Sistem de spumare a laptelui
Râșniță ceramică reglabilă
Opțiune cafea măcinată
13 rețete de preparate predefinite
Funcție de personalizare a rețetelor
12 trepte de măcinare a cafelei
Râșniță ceramică
Autocurățare
Ecran tactil
Personalizare rețete
Aplicație pentru mobil
Carafă de lapte integrată termoizolată
14 rețete de cafea
CONTRA Zgomotos
Recipient de reziduuri mic
Curățarea optimă se face cu produse de la același producător Prețul ridicat
SUMAR Oursson AM6244/OR este una dintre cele mai inovative aparate de preparat cafeaua, reușind să impresioneze prin multiplele funcții cu care este dotat, iar calitatea premium a cafelelor pe care le prepară, precum și designul modern și celelalte caracteristici de clasa superioară îi oferă acestui espressor notă maximă. Espressorul Saeco PicoBaristo Deluxe oferă preparate din cafea după rețete prestabilite dar și personalizabile pe gustul oricui. DeLonghi Primadonna Elite ECAM este recomandat tuturor degustătorilor de cafea.
Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

Review: Philips EP3221/40

Recenzie - Philips EP3221/40

Putere: – W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1.8 l | Capacitate compartiment cafea: 275 g | Dimensiuni: 37.1 X 14.6 X 43.3  | Culoare: negru | Preţ: 2.153 lei

Avantaje
 • 4 reţete
 • Suport ceașcă reglabil
 • Sistem de spumare a laptelui
 • Râșniță ceramică reglabilă
 • Opțiune cafea măcinată
Contra
 • Zgomotos
 • Recipient de reziduuri mic

Philips EP3221/40 este un espressor perfect pentru orice familie. Acesta prepară 4 rețete automate: espresso, espresso lung, americano și cafea. Pe baza acestora poți crea și latte, machiatto sau chiar cappuccino, folosind sistemul de spumare.

Râșnița ceramică este reglabilă, ceea ce înseamnă că poți să setezi granulația cafelei în funcție de tipul cumpărat dar și de preparatul pe care vrei să îl încerci. Aceasta este durabilă și are capacitatea de a râșni foarte fin. De asemenea, dacă nu vrei să cumperi cafea boabe, poți să folosești și cafea măcinată deoarece are această funcție.

Unii oameni susțin că acest espressor este zgomotos, însă acest lucru se datorează faptului că râșnește cafea. Iar alții au observat că recipientul pentru reziduuri este prea mic. Supraîncărcarea acestuia poate fi evitată, prin curățarea periodică. Totuși, espressorul automat cu râșniță Philips EP3221/40 are foarte multe funcții extraordinare, astfel încât balanța se înclină în favoarea avantajelor pe care le oferă.

Review: Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Test Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Putere: 1850 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1.7 l | Capacitate compartiment cafea: 250g | Dimensiuni: 22,1 x 43 x 34 cm | Culoare: negru/argintiu | Preț: 5.499,99 lei

Avantaje
 • 13 rețete de preparate predefinite
 • Funcție de personalizare a rețetelor
 • 12 trepte de măcinare a cafelei
 • Râșniță ceramică
 • Autocurățare
Contra
 • Curățarea optimă se face cu produse de la același producător

Espressorul Saeco PicoBaristo Deluxe este perfect pentru orice băutor împătimit de cafea. Acesta are 13 rețete de preparate cu cafea predefinite. În plus, Saeco PicoBaristo Deluxe mai are și 4 profiluri costumizabile care se pliază pe gusturile fiecărui membru al familiei.

Râșnița ceramică și cele 12 trepte de măcinare a cafelei asigură o aromă extraordinară fiecărui preparat. De asemenea, espressorul are o putere suficient de mare pentru a prepara o spumă pufoasă și un cappuccino cremos, indiferent de calitatea bobului de cafea.

Saeco PicoBaristo Deluxe are funcție de autocurățare în 3 trepte. Cele mai bune rezultate sunt obținute cu produsele de la Saeco, ceea ce unii ar putea considera un dezavantaj. Totuși, având în vedere că presiunea apei în timpul curățării este foarte mare, poți folosi orice alt produs destinat espressoarelor din comerț.

Review: DeLonghi Primadonna Elite ECAM

Espressor automat DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS 1450 W

Putere: 1450 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: pompă l | Capacitate compartiment cafea: 400 | Dimensiuni: 36 x 37.5 x 48 cm | Culoare: argintiu | Greutate: 16.9 kg | Preț: 8.999 lei

Avantaje
 • Ecran tactil
 • Personalizare rețete
 • Aplicație pentru mobil
 • Carafă de lapte integrată termoizolată
 • 14 rețete de cafea
Contra
 • Prețul ridicat

DeLonghi Primadonna Elite ECAM este un espressor de primă linie, perfect pentru degustătorii de cafea, care doresc o experiență unică de fiecare dată când prepară cafeaua. Acesta are ecran tactil cu cele 14 rețete predefinite dar și o aplicație de mobil unde poți personaliza orice rețetă după propriul gust. DeLonghi Primadonna Elite suportă 6 profiluri de utilizator, complet costumizabile.

Cu DeLonghi Primadonna Elite ECAM poți prepara: cafea, espresso, espresso machiato, cappuccino, caffe latte, espresso dublu, flat white, caffe lungo, printre altele. Iar funcțiile acestuia sunt: sistem anti-picurare, oprire automată, programare întârziată, avertizare sonoră, curățare automată, setare cantitate cafea și a gradului de măcinare, setare grad de tărie cafea și programare specială pentru ciocolată caldă.

Prețul este unul ridicat pentru un buget mediu, însă DeLonghi Primadonna Elite ECAM este o adevărată bijuterie, pe care orice băutor de cafea o va aprecia. Funcțiile și setările pe care le are, fac din acest espressor unul de top.

3Espressoare automate cu pod de cafea

Espressoarele automate cu pod de cafea sunt create pentru cei care doresc să controleze întregul proces de preparare al cafelei. Dacă ești începător și îți dorești să bei acasă o cafea ca la un cafegiu cunoscut, atunci acest tip de espressor nu este pentru tine. Însă, dacă știi exact ce îți dorești, atunci un espressor cu pod îți oferă oportunitatea de a-ți prepara cafeaua așa cum vrei tu.

 

Bosch Tassimo Suny TAS 3203 De’Longhi EC221.B  DeLonghi EC221.R
Test Bosch Tassimo Suny TAS 3203 Recenzie - De'Longhi EC221.B Recenzie DeLonghi EC221.R
Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
PRO 8 rețete
Suport ceașcă reglabil
Rezervor de apă detașabil
Sistem economisire energie electrică
Curățare automată
Sistem automat pentru cappuccino
Dispozitiv de spumare
Emisie de aburi reglabilă
Sistem economisire energie electrică
Sistem anti-picurare
Sistem de spumare
Sistem cappuccino
Rezervor de apă transparent
Tasator de cafea încorporat
Sistem anti-picurare
CONTRA Nu are rețete personalizabile Nu are rețete personalizabile Zgomotos
SUMAR Bosch Tassimo Suny TAS este un espressor durabil, elegant, care îți face diminețile mai frumoase cu preparate savuroase din cafea. Degustătorii de cafea care doresc să aibă control total asupra procesului de preparare pot să cumpere cu încredere acest espressor profesionist. Este un espressor pentru cei care beau o singură cafea simplă acasă, dimineața.
Emag.roGăsiți preț Emag.roGăsiți preț Emag.roGăsiți preț

Review: Bosch Tassimo Suny TAS 3203

Test Bosch Tassimo Suny TAS 3203

Putere: 1300 W | Presiune: 3.3 bar | Capacitate rezervor de apă: 0.8 l | Capacitate compartiment cafea: capsulă | Dimensiuni: 25.1 X 16.7 X 30.5  | Culoare: roșu | Preț: 278,99 lei

Avantaje
 • 8 rețete
 • Suport ceașcă reglabil
 • Rezervor de apă detașabil
 • Sistem economisire energie electrică
 • Curățare automată
Contra
 • Nu are rețete personalizabile

Bosch Tassimo Suny TAS 3203 este un espressor cu capsulă cu care poți prepara 8 rețete de cafea, de la espresso simplu până la cappuccino cremos. Rezervorul de apă este detașabil  pentru a fi ușor de umplut cu apă.  Iar suportul de ceașcă este reglabil, astfel poți să prepari direct în cană preparatul preferat, fără să fie nevoie să îl torni dintr-un recipient într-altul.

Acest espressor este economic, el având funcție de economisire a energiei electrice și se oprește singur după o perioadă de nefolosire, ceea ce înseamnă că evită și foarte multe accidente. Curățarea automată este și ea un plus, deoarece nu mai trebuie să te chinui să îl desfaci și să îl speli singură.

Bosch Tassimo Suny TAS 3203 nu are rețete personalizabile, deoarece mixul de băutură este făcut în capsulă de producător. Poți, însă, să cumperi cât mai multe poduri pentru a găsi preparatul preferat.

Review: De’Longhi EC221.B

Recenzie - De'Longhi EC221.B

Putere: 1100 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1 l | Capacitate compartiment cafea: – | Dimensiuni (cm): 24 X 27X 30.5 | Culoare: negru/argintiu | Preţ: 382 lei

Avantaje
 • Sistem automat pentru cappuccino
 • Dispozitiv de spumare
 • Emisie de aburi reglabilă
 • Sistem economisire energie electrică
 • Sistem anti-picurare
Contra
 • Nu are rețete prestabilite

Espressorul automat De’Longhi EC221.B este unul dintre cele mai versatile espressoare de pe piață. Cappuccino System creează preparate cremoase și cu o spună densă. Espressorul simplu, este și el, foarte aromat. Având în vedere că poți să controlezi emisia de aburi, poți să prepari mai multe tipuri, fără să fii nevoit să ai aceeași bază de espresso clasic. Dispozitivul de spumare, este și el complex, el putând prepara mai multe tipuri de spumă, mai mult sau mai puțin densă.

Aparatul are sistem de economisire a energiei electrice. Acesta intră în stand-by după fiecare utilizare și este, astfel, mereu pregătit pentru a fi pus în funcțiune. De asemenea, ledurile indicatoare te ajută să îi faci setările în diminețile în care ai neapărat nevoie de cafea.

Acest espressor De’Longhi nu are rețete prestabilite, ceea ce este de așteptat de la un aparat cu pod de cafea. Însă, funcția de cappuccino este extrem de comodă atunci când vrei să prepari o băutură caldă cofeinizată și cremoasă.

Review: DeLonghi EC221.R

Recenzie DeLonghi EC221.R

Putere: 1100 W | Presiune: 15 bar | Capacitate rezervor de apă: 1 l | Dimensiuni: 24 x 27 x 30,5 cm | Greutate: 3,3 kg | Culoare: roșu| Preţ: 499,90 lei

Avantaje
 • Sistem de spumare
 • Sistem cappuccino
 • Rezervor de apă transparent
 • Tasator de cafea încorporat
 • Sistem anti-picurare
Contra
 • Zgomotos

Espressorul cu pod DeLonghi EC221.R a fost creat pentru ce care vor să economisească bani și să nu mai cumpere cafea gata preparată de la cunoscutele lanțuri de cafenele. Acesta are sistem de spumare, deci poți prepara cafele cu lapte și cappuccino. Tasatorul de cafea încorporat te va scuti de cântărirea cafelei înainte de a o pune în aparat. Iar sistemul anti-picurare te asigură că acest espressor nu îți va umple bucătăria de apă atunci când lași apă în rezervor.

Problema cea mai des reclamată de utilizatori este faptul că face zgomot atunci când prepară cafeaua. Însă, pentru un preț mic poți trece cu vederea micile inconveniențe și să te bucuri de o cafea extraordinară.

4Cum alegi espressoarele automate

Ideea de a cumpăra un espressor este, cu siguranță, una bună. Cu puțin ajutor, o să ai parte de o cafea bună de dimineață sau de un cappucino aromat după masă, băuturi care vor rivaliza cu ceea ce este servit într-o cafenea la suprapreț. De asemenea, acasă poți experimenta cu diverse sortimente și amestecuri, până vei descoperi ceea ce ți se potrivește cu adevărat. Cele mai multe espressoare au și un dispozitiv pentru spumă încorporat, așa că poți prepara și băuturi latte în voie. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un espressor: ușurința de a-l utiliza, simplitate sau complexitate (incluzând funcția de bază sau chestii sofisticate și automatizări), spațiul ocupat și bugetul pe care-l ai la dispoziție.

Espressoarele automate sunt mașinării sofisticate care fac aproximativ toată treaba, de la măcinatul cafelei boabe până la a turna în ceașcă. Fiecare ciclu de utilizare include măcinarea cafelei boabe, dozarea cafelei măcinate în infuzor și presarea acesteia, dozarea aburului fierbinte spre infuzor, curățarea infuzorului și vărsarea cafelei uzate într-un compartiment pentru resturi. Un ciclu ia câteva minute, și tot ceea ce trebuie să faci este să iei cana plină de cafea și să pui una goală în loc, pentru a repeta procesul. Majoritatea espressoarelor automate au și un dispozitiv de spumare automat și programe care prepară cafe latte. Spre deosebire de espressoarele manuale și semiautomate, cele automate nu necesită cunoștințe prealabile pentru prepararea unei cafele excelente, trebuie doar citit manualul de utilizare și umplute compartimentele pentru apă și cafea. O variație a acestor espressoare sunt cele cu pod-uri sau capsule. Pentru acestea, procesul de preparare este mult simplificat. Plasezi capsula în spațiul dedicat, pui cana și în foarte scurt timp ai la dispoziție cafeaua favorită fără alte complicații.

Când cumperi un espressor automat, ia în considerare locul în care vrei să-l pui. De obicei acestea sunt mai mari decât espressoarele semiautomate, deoarece opțiunile pe care le au incluse cer mecanisme complicate, care au nevoie de mai mult spațiu în interiorul carcasei. De asemenea, la mărimea espressorului contribuie și capacitatea rezervoarelor de apă, de cafea și de lapte. Iarăși, un espressor care are opțiunea de a umple două cești în același timp va ocupa mai mult spațiu decât unul care poate umple doar o singură ceașcă. Dimensiunea medie a unui espressor automat cu râșniță va fi în jur de 46 cm x 36 cm x 12 cm, pe când unul automat cu cafea măcinată va avea dimensiuni mai mici.

Dacă ești un iubitor al cafelei espresso, trebuie să iei în considerare faptul că presiunea de operare a aparatului este unul dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia. Un espresso cu adevărat bun, gustos și cu o spumă de calitate va avea o presiune de operare de cel puțin 9 bari, iar pentru un espresso de calitate, presiunea ideală de operare este în jur de 15 bari. O presiune de operare sub 9 bari va duce la o cafea slabă, apoasă, similară celei preparate la o cafetieră cu filtru, iar de spumă nici nu poate fi vorba. Presiuni mai mari de 15 bari sunt recomandate espressoarelor semiindustriale sau industriale, acele mașinării mari pe care le vezi în baruri și cafenele.

Timpul de preparare al cafelei este alt aspect de luat în considerare. Și aici este vorba nu doar de cât aștepți pentru a fi cafeaua gata, dat fiind faptul că majoritatea espressoarelor automate pot fi programate pentru a face cafeaua la o anumită oră, ci timpul necesar pentru ca rezultatul obținut, cafeaua din ceașcă, să aibă un gust intens. Pentru un shot de espresso de 30 de mililitri, timpul ideal de preparare este de circa 30 de secunde. Dacă se sare foarte mult peste această limită, fie cafeaua măcinată din infuzor se va degrada, pierzând din aromă sau denaturând gustul, fie rezultatul va fi o cafea prea diluată. În cazul espressoarelor automate cu pod-uri, timpul de preparare este, de obicei, prestabilit în funcție de sortimentul dorit.

Espressoare automate

Râșnița de cafea este una dintre opțiunile unui espressor automat la care nu ar trebui să renunți. Deși crește costul de achiziție, râșnița îți oferă nu numai posibilitatea de a savura o cafea proaspăt măcinată. Mai important decât acest aspect este faptul că vei putea regla granulația necesară cafelei măcinate în funcție de băutura pe care vrei să o prepari.

Un espressor automat cu râșniță îți va oferi posibilitatea să îi umpli rezervoarele cu cafea boabe, apă și lapte. Cu cât sunt mai mari aceste compartimente, cu atât mai mult autonomia de funcționare va fi mai ridicată, dar și spațiul ocupat va fi pe măsură. Pentru un aparat de dimensiuni medii, capacitatea de stocare a cafelei boabe va fi de circa 400 de grame, iar volumul apei de 2 litri. Un espressor automat cu cafea măcinată are avantajul de a stoca o cantitate de cafea mai mare, iar spațiul ocupat în bucătărie va fi mai mic.

O cafea de calitate se prepară cu apă încălzită la 90 de grade Celsius. Atunci când alegi un espressor automat, ține cont de această valoare. Espressoarele din clasa medie vor avea această temperatură de lucru garantată iar în cazul celor din clasa superioară îți poți alege temperatura de operare a apei, în funcție de gust și de băutura pe care o prepari. Pe lângă acest lucru, espressoarele de calitate superioară au și opțiunea de a preîncălzi ceașca de cafea înainte să fie umplută, pentru ca băutura să se păstreze caldă mai mult timp. Tot pentru a păstra băutura caldă, piedestalul celor mai multe espressoare este reglabil pe înălțime, pentru ca ceașca să fie cât mai aproape de picurător.

Întreținerea unui asemenea aparat te va costa timp sau bani. Un espressor automat cu râșniță de cafea de calitate superioară va avea opțiuni de autocurățare a compartimentului și a conductelor de lapte, precum și a infuzorului, pe când unul de clasă medie va trebui curățat manual, ceea ce îți va lua din timp. În cazul unui espressor automat cu pod-uri, curățarea nu este necesară deoarece cafeaua preparată nu vine în contact direct cu aparatul, ci se scurge direct în ceașcă.

Consumul de curent electric este aspectul final care trebuie luat în considerare. Dacă ești înclinat spre protejarea planetei, poți alege un aparat cu un consum mic de energie, sub 1000 W, însă, de obicei, acestea nu dispun de foarte multe extraopțiuni și automatizări. Espressoarele de calitate înaltă vor consuma, în general, peste 1450 W.

Dacă după toate aceste aspecte te-ai hotărât să îți cumperi un espressor automat, nu uita de calitatea cafelei pe care o vei folosi. O cafea preparată și prăjită cu grijă, mai scumpă, îți va garanta un gust mai plăcut și mai intens, pe cât o cafea de calitate inferioară va avea un gust fad sau chiar spre acru.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (103 voturi)

Autor článku

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare