Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune motocoase în 2024

Operațiunile de toaletare și întreținere a peluzei, grădinii sau gazonului necesită o atenție deosebită din parte ta, în special în anotimpurile în care vegetația crește din abundență. Alegerea unei motocositoare în funcție de prezența anumitor caracteristici face întotdeauna diferența în ceea ce privește păstrarea fiabilității produsului pe termen îndelungat.

Reprezentând o alternativă mult mai simplu de manevrat și mai accesibilă din punct de vedere al prețului, motocoasele sunt o soluție cu o largă răspândire, atât în gospodăriile din mediul rural, cât și-n dotarea persoanelor care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi din mediul urban.

Cele mai bune motocositoare pe benzină

Cel mai bun în general

Kawasaki este o motocoasă pentru profesioniști cu o capacitate ridicată de benzină ce poate fi utilizată pe suprafețe generoase, cu cele mai mici eforturi.

Produs avantajos preț/calitate

Alpin Profi X4500-SES este o unealtă multifuncțională destinată gospodăriilor. Poate fi folosită drept motocositoare, cultivator, prășitoare și este dotată cu motoferăstrău pe lanț.

Cel mai ieftin

Blade Alpin 520 este o motocoasă care îți oferă o libertate mare de mișcare și o autonomie ridicată în funcționare, finalizând orice operațiune de coasere cu maximă eficiență.

Recenzie: Kawasaki TJ53E-X800

Cele mai bune motocoase în 2024 – Kawasaki TJ53E X800 Produs calitativ

Alimentare: Benzină, Ulei I Tip Tăiere: Fir, lama I Tip Lucrare: Profesional I Putere motor: 3 CP, 2,24 kW I Viteza maximă de tăiere: 10.000 rpm I Tip mâner: Coarne I Funcții: Sistem antivibrații, Ciclu de funcționare în doi timpi, Rezervor 1,1 litri, Carcasă de aluminiu cu tijă de oțel etc. I Accesorii: Cuțit pentru iarbă, Curea de umăr, Chei și accesorii montaj I Greutate: 7,5 kg I Culoare: Multicolor I Preț: 3.356.99 Ron

Avantaje
 • Greutate redusă și fiabilitate sporită
 • Design ergonomic
 • Viteză de tăiere sporită
 • Corp din materiale de calitate
 • Accesorii variate
Contra
 • Cost ridicat

Kawasaki TJ53E-X800 este o motocoasă perfectă pentru profesioniști, dar și pentru începătorii care nu vor să facă rabat de la calitate. Motocoasa prevăzută cu un motor puternic de 3 cai putere și un consum de 2.24 kW este capabilă să îndepărteze vegetația într-un timp scurt de pe suprafețe generoase de teren.

Se alimentează cu benzină și ulei în limita motorului cu o capacitate de 1,1 litri, iar accesoriile din pachet oferă posibilitatea unui montaj facil. Materialele de calitate și greutatea redusă o fac ușor de manevrat indiferent de condiții, ceea ce înseamnă că deși e o motocoasă scumpă, va fi o investiție pe termen lung în cazul celor care locuiesc la casă sau au nevoie de un astfel de instrument profesionist.

Recenzie Alpin Profi X4500-SES

Alpin Profi X4500-SES Prețuri medii

Alimentare: Benzină I Tip Tăiere: Cu fir, cu disc, cu motoferăstrău I Tip Lucrare: semiprofesional, profesional I Putere: 6 CP I Viteza maximă de tăiere: 10000 rpm I Lățime tăiere: 260 mm I Diametru fir: 430 mm I Funcții: motocultor, motoferăstrău, motocositoare I Greutate: 6, 4 kg I Culoare: Portocaliu I Preț: 1.299 Ron

Avantaje
 • Cap motocositoare
 • Cap drujbă
 • Cap prășitoare
 • Accesorii protecție
Contra
 • Motor 2 timpi

Alpin Profi X4500-SES este o unealtă multifuncțională. Se folosește în primul rând ca motocositoare, însă conține accesorii tip cultivator, prășitoare și drujbă. Motorul în 2 timpi de 6,4 cai putere asigură o turație de până la 10000 rpm printr-o transmisie cardanică din oțel cu nouă caneluri.

Pachetul include discuri și fire de tăiere pentru diverse feluri de vegetație, astfel încât face față suprafețelor neglijate, în care au crescut ierburi sau arbuști. Pentru crengile groase sau pentru arbuștii care au crescut suficient de mari se poate folosi capul cu ferăstrău mecanic pe lanț.

Pornirea motocositoarei se face în două moduri, electric sau manual. În funcție de necesitate. Pachetul conține accesorii pentru formarea amestecului de benzină + ulei și, de asemenea, echipament de protecție individuală pentru operator.

Recenzie Blade Alpin 520

Recenzie Blade Alpin 520 Lucruri accesibile

Alimentare: Benzină I Tip Tăiere: Cu fir și lamă I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 2, 6 CP I Viteza maximă de tăiere: 3400 rpm I Lățime tăiere: 25/43 cm I Diametru fir: 2, 4 mm I Funcții: Aprindere electronică/ Manevrare de tip ham I Greutate: 8, 3 kg I Culoare: Roșu/Negru I Preț: 450 Ron

Avantaje
 • Accesorii incluse în pachet
 • Motor de 2, 6 CP
 • Mâner cu prindere sigură
 • Putere de 1700 W
Contra
 • Greutate de 8, 3 kg
 • Este doar pentru începători

Blade Alpin 520 reprezintă un ajutor pe care te poți baza în acțiunile pe care le intreprinzi în gospodăria ta în ceea ce privește partea de grădinărit. Motorul are o putere de 2, 6 CP, iar sistemul de hamuri și coarne te ajută să direcționezi mult mai simplu motocositoarea în timpul utilizării.

Greutatea de 8, 3 kg este un mic impediment în ceea ce privește utilizarea de către femei, dar sistemul de prindere și ghidaj corectează acest aspect. Per ansamblu acest dispozitiv este unul care își găsește folosință în orice tip de gospodărie, atât în mediul rural, cât și în cel urban, fiind eficientă grație discului de tăiere 3T și a motorului puternic de 2, 6 CP.

Modele alternative de motocoase pe benzină

Ghidează-ți alegerea motocoasei în funcție de suprafață de teren pe care trebuie să o îngrijești, astfel încât să ai parte de un instrument care să poate fi utilizat pe o gamă cât mai diversificată de suprafețe. Raportul calitate-preț trebuie să fie unul cât mai echilibrat, astfel încât să-ți achiziționezi un dispozitiv care să-ți ofere posibilitatea de a beneficia de cât mai multe facilități în timpul folosirii motocoasei tale.

 • Gospodarul Profesionist Gp-52 este o alternativă excelentă pentru lucrările de tip casnic. Se poate folosi cu disc și cu fir, ambele fiind incluse în pachet. Motorul de 5 cai putere, 43 centimetri cubi în doi timpi face față fără probleme vegetației abundente din orice poziție. Manevrarea se face lin, cu ajutorul mânerului de tip U, în timp ce ansamblul este susținut de către trunchiul utilizatorului cu bretele, având o greutate de numai 6 kilograme. La capătul mânerului se află elementele de comandă care sunt ușor de acționat datorită plasării ergonomice.

Cele mai bune motocositoare electrice

Cel mai bun în general

Bosch AFS 23-37 este o motocositoare solidă, de brand (se observă calitatea materialelor și designul) care este o piesă cu un nivel ridicat de rezistență pe termen îndelungat.

Produs avantajos preț/calitate

Heinner VCE002 este un instrument excelent pentru tăierea ierbii și întreținerea gazonului, oferind niște caracteristici bune la un preț avantajos.

Cel mai ieftin

Einhell GC-ET 4530 este o motocositoare care reflectă prin caracteristicile sale tehnice raportul preț-calitate, fiind un dispozitiv util în orice gospodărie.

Recenzie Bosch AFS 23-37

Coasa electrica Bosch AFS 23-37, 950 W, 23-37 cm Produs calitativ

Alimentare: Acumulator I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 950 W I Viteza maximă de tăiere: – rpm I Lățime tăiere: 23/37 cm I Diametru fir: – mm I Funcții: Mâner reglabil I Greutate: 5,3 kg I Culoare: Multicolor I Preț: 1363 Ron

Avantaje
 • Posibilitate alegere cosit cu fir/cuțit
 • Motor foarte puternic (950 W)
 • Mâner ușor de ajustat
 • Structură robustă marca Bosch
Contra
 • Fără accesorii protecție incluse
 • Manevrabilitate ușor incomodă

Recomandată prin prisma calității materialelor și a designului și având o construcție solidă, Bosch AFS 23-37 este un produs al brandului Bosch. Dispune de un motor foarte puternic (950 W), iar utilizatorii au remarcat acest aspect, evidențiind faptul că își face treaba rapid și într-un mod exemplar. Se poate opta pentru modul de cosit cu fir sau pentru cel cu lamă/cuțit (recomandat pentru iarbă cu o înălțime mai mică de 1 cm). Utilizatorii o recomandă, catalogând-o drept un produs fiabil și cu o rezistență crescută în timp.

Recenzie: Heinner VCE002

Coasa electrica Heinner VCE002 Prețuri medii

Alimentare: La rețea I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 1000 W I Viteza maximă de tăiere: 9000 rpm I Lățime tăiere: 35 cm I Diametru fir: 1, 6 mm I Funcții: Mâner ergonomic I Greutate: 3,7 kg I Culoare: Multicolor I Preț: 659 Ron

Avantaje
 • Utilă și pentru buruieni
 • 9000 de rotații pe minut
 • Pornire automată
 • Mâner ergonomic
Contra
 • Greutate de 3,7 kg
 • Firul se termină repede

Heinner VCE002 este un asistent de încredere pentru întreținerea gazonului, peluzei și chiar în grădină, atunci când trebuie să scapi de buruieni. Motorul are o putere ridicată (1000 W) și ajunge la 9000 de rotații pe minut, așa că nivelul de eficiență este unul ridicat. Motocoasa are un design care oferă ușurință în manevrare (chiar dacă are o greutate de 3,7 kg) și dispune de un mâner ergonomic. Prețul este unul decent, așa că, dacă vrei o motocoasă care să îți fie de folos în gospodărie, acum o poți achiziționa într-un mod avantajos.

Recenzie Einhell GC-ET 4530

Recenzie Einhell GC-ET 4530 Lucruri accesibile

Alimentare: La rețea I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 450 W I Viteza maximă de tăiere: 8800 rpm I Lățime tăiere: 30 cm I Diametru fir: 1,4 mm I Funcții: Protecție pentru flori/ Mâner reglabil / 4 poziții de reglare cap motor I Greutate: – kg I Culoare: Negru/Roșu I Preț: 280 Ron

Avantaje
 • 4 poziții reglare cap motor
 • Protecție pentru flori
 • Materiale rezistente la șocurile mecanice
 • Fir dublu pentru tăiere
 • Putere de 450 W
Contra
 • Fir tăiere slab calitativ
 • Lipsă accesorii de schimb

Pentru persoanele care nu au o suprafață foarte mare de toaletat, motocoasa Einhell GC-ET 4530 constituie o opțiune care reușește să le ofere avantajul unui instrument ușor în ceea ce privește greutatea și foarte prietenos ca mod de manipulare. Motorul de 450 W, firul dublu de tăiere, capul motorului reglabil în 4 poziții și protecția pentru flori și capotă transformă acest accesoriu de grădinărit într-un ajutor de nădejde pentru cei care au un buget limitat.

Modele alternative de motocoase electrice

Indiferent că bugetul tău este limitat sau nu, alege-ți întotdeauna motocositoarea în funcție de necesitățile tale și de calitatea acesteia. Cu siguranță vei găsi diverse modele care sunt disponibile la prețuri avantajoase și care să-ți ofere mare parte din caracteristicile necesare deținerii unui instrument pe care să-l utilizezi pentru o perioadă cât mai îndelungată. Iată câteva recomandări care să ridică (și care sunt în anumite privințe superioare produsului celui mai bine cotat din categoria sa) la înălțimea așteptărilor și pe care te poți baza în orice situație.

 • Skil 0732 AA este o motocositoare electrică disponibilă la un preț foarte scăzut (165 Ron), cu o putere de 280 W, o greutate de numai 1, 2 kg și câteva caracteristici care o poziționează printre cele mai bune alternative la modelele mai sus menționate. Este utilă pentru suprafețele mici, nu are vibrații în timpul utilizării (chiar dacă este zgomotoasă – 92, 3 dB) și are un sistem activ cu 2 fire pentru a tăia iarbă mult mai rapid. 

Cum alegem o motocositoare de calitate?

Privind la acest instrument ce are un mod de funcționare atât de simplu ți se poate părea că alegerea unei motocoase este o operațiune pe care o poate face orice persoană, nu-i așa? Cu toate acestea, dacă îți dorești să achiziționezi un instrument de calitate este necesar să ai în vedere următoarele aspecte:

Care este diferența între motocoasele electrice și motocositoarele pe benzină?

Utilizarea uneia dintre variante este mai avantajoasă decât cealaltă, de aceea trebuie să-ți alegi cu maximul de responsabilitate instrumentul care ți se potrivește cel mai bine. În cazul motocoaselor electrice, acestea sunt utile pentru:

 • Suprafețe mici și medii, cu o vegetație de nivel mediu
 • Dacă ai nevoie de un instrument care are un preț scăzut
 • Îți dorești un dispozitiv nepoluant și prietenos cu natura
 • Urmărești un consum scăzut în timpul utilizării
 • Sunt mult mai silențioase decât cele pe benzină

În ceea ce privește motocoasele care utilizează benzina drept carburant trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

 • Prețul de achiziție este mult mai ridicat
 • Puterea motorului este net superioară
 • Beneficiezi de un nivel de autonomie mai ridicat
 • Sunt niște dispozitive care poluează mediul înconjurător
 • Nivelul de zgomot este foarte ridicat

Alegerea îți aparține în întregime, dar pentru a lua cea mai bună decizie, analizează și verifică ca viitoarea ta motocositoare să întrunească cât mai multe dintre caracteristicile enumerate mai jos.

Suprafața care trebuie întreținută

Alegerea motocositoarei depinde în primul rând de acest element, pentru că dacă vei lua în considerare de la început acest aspect, o să poți cumpăra un dispozitiv care să-ți ofere atât caracteristici, cât și un preț de top. De aceea, în funcție de suprafața pe care intenționezi să o toaletezi alege o motocoasă cu un motor între 950-1000 W pentru suprafețe de până în 250 mp sau o motocositoare cu un motor de peste 1200 W (sau pe benzină) pentru suprafețele mai întinse de 250 mp.

Reține că o motocoasă își face treaba așa cum trebuie pentru o suprafață de maxim 1500-2000 mp, ceea ce înseamnă că pentru întinderi mai mari este recomandată o mașină de tuns iarbă sau, de ce nu, un tractoraș.

Sfatul nostru

Dacă ai un program aglomerat și ai nevoie de un ajutor ca să tai iarba simplu și rapid, descoperă care sunt cele mai bune mașini de tuns iarba, de unde poți să le cumperi și ce beneficii îți oferă.

Tipul de motocoasă

Așa cum se știe există 3 tipuri de motocositoare care se adresează unui anumit segment de utilizatori: hobby, semi-profesională și profesională. Raportat la nevoile tale, achiziționează o motocositoare care să-ți ofere posibilitatea de a îmbina în mod optim caracteristicile tehnice cu prețul, dat fiind faptul că un dispozitiv care se încadrează în clasa profesională va avea un cost de achiziție mai ridicat și este foarte posibil să nu-ți fie atât de necesar pe cât ai crede.

Tipul de motor

Este cât se poate de clar că motoarele în 2 sau 4 timpi, cu alimentare pe benzină sunt mult mai puternice decât cele cu alimentare de la rețea (electrice). Cu toate acestea, analizează diferențele dintre cele două tipuri de motoare prezentate mai devreme și în funcție de acestea îți poți alege tipul de motor al viitoarei tale ustensile de tăiat vegetația din gospodărie.

De exemplu, un motor pe benzină este mult mai fiabil în ceea ce privește eficiența la tăiere și rapiditatea desfășurării operațiunii selectate, dar sunt mult mai zgomotoase și mai poluante decât cele electrice. În schimb, îți oferă un nivel de autonomie vast în comparație cu cele electrice.

Lățimea de tăiere

Este influențată și de tipul ustensilei de tăiere (care poate fi cu fir, cu lamă sau cu disc ori poate prezenta o combinație a unor dintre aceste elemente), dar, principalul punct de referință este dată de faptul că o lățime mai mare reduce perioada de lucru alocată executării unei anumite operațiuni. Este recomandat ca lățimea de tăiere să fie de aproximativ 35 de cm pentru a beneficia de eficiență și economisire a timpului de lucru.

Sfatul nostru

Vrei să tai un copac, să-l cureți sau poate să pregătești câteva lemne pentru a le depozita la loc sigur peste iarnă? Descoperă cum îți poate îmbunătăți calitatea vieții o drujbă electrică.

Greutatea și designul motocoasei

Aceste caracteristici influențează modul în care motocoasa se comportă în timpul manipulării și în ceea ce privește modul în care poate fi întrebuințată și de către femei, nu doar de către bărbați. Trebuie reținut faptul că o motocositoare electrică are o greutate mult mai scăzută decât una pe benzină, dar în ceea ce privește designul, cele pe benzină sunt mai compacte și mai ergonomice, prezentând și un sistem de prindere mai solid.

Alege întotdeauna o motocositoare care să aibă un nivel ridicat de ergonomicitate, ceea ce înseamnă un mâner reglabil, un sistem de prindere cu hamuri și coarne pentru un ghidaj mai bun în timpul utilizării, dar și un sistem de tip anti-vibrații care să preia din șocurile ce se pot dezvoltă atunci când manevrezi un astfel de dispozitiv.

Siguranța în timpul utilizării

Existența unor elemente de siguranță, precum capetele de protecție de pe elementele de tăiere, în special în cazul celor care utilizează lame și discuri. De asemenea, butonul de ON/OFF trebuie să fie protejat pentru a nu fi acționat din greșeală. Pentru a te asigura de o cât mai bună funcționalitate și siguranță în timpul exploatării este recomandat să-ți cumperi și echipament de protecție pentru a-l utiliza atunci când folosești acest dispozitiv.

Garanția

În general, perioada de garanție este de aproximativ 2 ani, dar, pentru a prelungi durata de viață a motocoasei tale nu uita să te îngrijești să schimbi în mod regulat filtrul de aer și să cureți instrumentul după fiecare utilizare.

Brandul producător

Este cunoscut faptul că un produs de firmă beneficiază de mai multe elemente care oferă un plus de calitate utilizatorului, de aceea, în general este recomandat să optezi pentru articole produse de către branduri. Cu toate acestea, nu uita să analizezi produsul în special din perspectiva caracteristicilor prezentate, pentru că numai în acest mod o să ai siguranța că produsul este unul care merită achiziționat.

Accesoriile incluse în pachet

Chiar dacă nu consideri că ai avea nevoie de un plus în ceea ce privește pachetul în care este livrată motocositoarea, cu siguranță o să apreciezi acele rezerve de fir sau de lamă ori disc care sunt deja incluse. Nu trebuie uitat nici faptul că un producător de top se va asigura că vei beneficia și de accesorii de protecție, pe care le poți folosi în timpul utilizării motocoasei achiziționate de la acesta.

Prețul produsului

Va reflecta în mod normal calitatea pieselor componente, astfel încât o să-ți fie foarte simplu să înțelegi de ce o motocoasa cu un preț mai scăzut îți va oferi un plastic ușor casabil sau mai puține elemente de siguranță. Desigur, nu uita că prețul poate fi scăzut ca urmare a promoțiilor de reduceri, caz în care trebuie să verifici dacă produsul întrunește caracteristicile mai sus enunțate.

Dacă vei ține cont de aceste elemente, motocoasa ta va fi una performantă și care îți va garanta o perioadă îndelungată de utilizare în condițiile maxime de exploatare. Alege în mod responsabil, nu doar pe baza prețului, dacă îți dorești un produs de calitate!

Pentru că menținerea motocoasei reprezintă o operațiune care îi prelungește durata de viață și fiabilitatea, urmărește acest videoclip în care vei descoperi câteva sfaturi importante pentru a utiliza pe termen lung această ustensilă de grădinărit:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (151 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare