Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune motocoase în 2019

Operațiunile de toaletare și întreținere a peluzei, grădinii sau gazonului necesită o atenție deosebită din parte ta, în special în anotimpurile în care vegetația crește din abundență. Reprezentând o alternativă mult mai simplu de manevrat și mai accesibilă din punct de vedere al prețului, motocoasele sunt o soluție cu o largă răspândire, atât în gospodăriile din mediul rural, cât și-n dotarea persoanelor care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi din mediul urban.

Incomparabil mai ușoare și mai prietenoase decât mașinile sau tractorașele de tuns iarbă, fiind utilizate atât de către bărbați, cât și de femei. Cu toate că reprezintă un dispozitiv care nu este foarte complicat din punct de vedere al modului de funcționare și utilizare, alegerea unei motocositoare în funcție de prezența anumitor caracteristici face întotdeauna diferența în ceea ce privește păstrarea fiabilității produsului pe termen îndelungat.

  Cele mai bune motocositoare pe benzină

  Blade Alpin 520 MFM Rusia 52CC 4.7CP EFCO STARK 38/3800T
  Recenzie Blade Alpin 520 Recenzie MFM Rusia 52CC 4.7CP Recenzie EFCO STARK 38/3800T
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Accesorii incluse în pachet
  Motor de 2, 6 CP
  Mâner cu prindere sigură
  Putere de 1700 W
  Motor puternic de 4,7 CP
  Viteza de rotație –8000 rpm
  Rezervor cu capacitate 1, 2 litri
  Variate discuri tăiere incluse
  Motor puternic de 1, 8 CP
  Lățime de tăiere 42 cm
  Accesorii incluse în pachet
  Sistem anti-vibrații
  CONTRA Greutate de 8, 3 kg
  Este doar pentru începători
  Greutate de 6, 3 kg Preț destul de ridicat
  Zgomotoasă – 109 dB
  Greutate de 7, 4 kg
  SUMAR Blade Alpin 520 este o motocoasă care îți oferă o libertate mare de mișcare și o autonomie ridicată în funcționare, finalizând orice operațiune de coasere cu maximă eficiență. MFM Rusia 52CC 4.7CP face parte din gama motocositoarelor puternice (motor cu putere de 4, 8 CP), pe care te poți baza în orice împrejurare, fiind ideală pentru suprafețele medii cu vegetație. EFCO STARK 38/3800T este un produs care te va cuceri prin calitatea sa, de aceea, este recomandat pentru orice gospodărie din România.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie Blade Alpin 520

  Recenzie Blade Alpin 520

  Alimentare: Benzină I Tip Tăiere: Cu fir și lamă I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 2, 6 CP I Viteza maximă de tăiere: 3400 rpm I Lățime tăiere: 25/43 cm I Diametru fir: 2, 4 mm I Funcții: Aprindere electronică/ Manevrare de tip ham I Greutate: 8, 3 kg I Culoare: Roșu/Negru I Preț: 450 Ron

  Avantaje
  • Accesorii incluse în pachet
  • Motor de 2, 6 CP
  • Mâner cu prindere sigură
  • Putere de 1700 W
  Contra
  • Greutate de 8, 3 kg
  • Este doar pentru începători

  Blade Alpin 520 reprezintă un ajutor pe care te poți baza în acțiunile pe care le intreprinzi în gospodăria ta în ceea ce privește partea de grădinărit. Motorul are o putere de 2, 6 CP, iar sistemul de hamuri și coarne te ajută să direcționezi mult mai simplu motocositoarea în timpul utilizării.

  Greutatea de 8, 3 kg este un mic impediment în ceea ce privește utilizarea de către femei, dar sistemul de prindere și ghidaj corectează acest aspect. Per ansamblu acest dispozitiv este unul care își găsește folosință în orice tip de gospodărie, atât în mediul rural, cât și în cel urban, fiind eficientă grație discului de tăiere 3T și a motorului puternic de 2, 6 CP.

  Recenzie MFM Rusia 52CC 4.7CP

  Recenzie MFM Rusia 52CC 4.7CP

  Alimentare: Benzină I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 4, 7 CP I Viteza maximă de tăiere: 8000 rpm I Lățime tăiere: 25, 4 cm I Diametru fir: – mm I Funcții: Manevrare de tip ham I Greutate: 6, 5 kg I Culoare: Verde I Preț: 950 Ron

  Avantaje
  • Motor puternic de 4,7 CP
  • Viteza de rotație –8000 rpm
  • Rezervor cu capacitate 1, 2 litri
  • Variate discuri tăiere incluse
  Contra
  • Greutate de 6, 3 kg

  MFM Rusia 52CC 4.7CP poate fi utilizată oricând este nevoie de un dispozitiv de tăiere/tundere a vegetației de pe suprafețele medii, având o autonomie ridicată datorită rezervorului de 1, 2 litri. De asemenea, se remarcă prin vastitatea de accesorii care sunt incluse în pachetul de achiziție (discuri de tăiat, echipament de protecție – ochelari, cască și căști, etc.).

  Motorul puternic de 4, 7 CP face față oricărei provocări, iar sistemul de prindere cu ham transformă această motocoasă într-un instrument ușor de manevrat. Viteza de rotație de 8000 rpm este un punct forte al acestui instrument, ceea ce poziționează această motocositoare printre cele mai bune produse din categoria sa.

  Recenzie EFCO STARK 38/3800T

  Recenzie EFCO STARK 38/3800T

  Alimentare: Benzină I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 1, 8 CP I Viteza maximă de tăiere: 9500 rpm I Lățime tăiere: 42 cm I Diametru fir: – mm I Funcții: Manevrare de tip ham I Greutate: 7, 4 kg I Culoare: Roșu/Argintiu I Preț: 1724 Ron

  Avantaje
  • Motor puternic de 1, 8 CP
  • Lățime de tăiere 42 cm
  • Accesorii incluse în pachet
  • Sistem anti-vibrații
  Contra
  • Preț destul de ridicat
  • Zgomotoasă – 109 dB
  • Greutate de 7, 4 kg

  EFCO STARK 38/3800T îți oferă un grad ridicat de protecție în timpul utilizării, fiind una dintre acele motocositoare care încânta prin designul compact și puterea superioară a motorului (1, 8 CP). Nivelul de autonomie este destul de ridicat (rezervorul are 0, 87 litri), iar viteză de tăiere de 9500 rpm este mai mult decât suficientă pentru a finaliza orice operațiune cu rapiditate.

  În ciuda greutății de 7, 4 kg, nivelul de manevrabilitate al acestei motocoase este unul foarte ridicat, așa că te poți baza pe executarea operațiunilor dorite la cel mai înalt standard de calitate, de fiecare dată.

  Modele alternative de motocoase pe benzină

  Ghidează-ți alegerea motocoasei în funcție de suprafață de teren pe care trebuie să o îngrijești, astfel încât să ai parte de un instrument care să poate fi utilizat pe o gamă cât mai diversificată de suprafețe. Raportul calitate-preț trebuie să fie unul cât mai echilibrat, astfel încât să-ți achiziționezi un dispozitiv care să-ți ofere posibilitatea de a beneficia de cât mai multe facilități în timpul folosirii motocoasei tale.

  • GREENFIELD GM1.6 se bazează pe un motor în 2 timpi, de 1, 6 CP, cu o viteză de tăiere de 9500 rpm, având o greutate totală de 7, 4 kg. Capacitatea rezervorului este de numai 1 litru, iar diametrul de tăiere este de 44 cm; printre avantajele oferite de cumpărarea acestui model se numără setul de accesorii incluse, în care vei găsi 5 rezerve de fir de tăiere, de exemplu.
  • CTAPT (Start) Rusia 5 Cp este un instrument foarte puternic, care se remarcă printr-un motor de 5 CP și o serie de accesorii incluse, în care regăsim și-un disc vidia, ceea ce face că prețul de 535 Ron să fie un adevărat chilipir. În plus, viteză de rotație este de 7000 rpm, ceea ce transformă această motocoasă într-una de tip profesional; punctul slab al acestei unelte este greutatea ridicată, de 7, 2 kg, dar, pe ansamblu, această motocositoare este un produs de top pentru cei care au nevoie de un sprijin real în gospodăria lor.
  • Husqvarna 128 R este o motocoasa care are un motor de 1 CP (putere de 800 W) și o viteză maximă de 8000 rpm, iar prețul sau este de 1428 Ron. Greutatea este de numai 5 kg, nivelul de zgomot fiind de 98 dB și având un nivel scăzut de consum (drept urmare, capacitatea rezervorului este de numai 0, 4 litri). Fiind un produs de brand, beneficiezi de calitatea garantată a pieselor componente.

  Cele mai bune motocositoare electrice

  Einhell GC-ET 4530 Hecht 1299 Coasă electrică / Trimmer HECHT 1040
  Recenzie Einhell GC-ET 4530 Recenzie Hecht 1299 Test HECHT 1040
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO 4 poziții reglare cap motor
  Protecție pentru flori
  Materiale rezistente la șocurile mecanice
  Fir dublu pentru tăiere
  Putere de 450 W
  Sistem de prindere cu curea
  Motor puternic de 1200 W
  Lățime de tăiere de 39 cm
  Autonomie 40 minute
  Pornire automată
  Comenzi pe mâner
  CONTRA Fir tăiere slab calitativ
  Lipsă accesorii de schimb
  Preț ușor ridicat
  Greutate de 4, 4 kg
  Nu include acumulator
  Nu include încărcător
  SUMAR Einhell GC-ET 4530 este o motocositoare care reflectă prin caracteristicile sale tehnice raportul preț-calitate, fiind un dispozitiv util în orice gospodărie. Hecht 1299 este o motocoasă puternică, care îți permite să toaletezi fără probleme vegetația de pe gazonul sau peluza ta, chiar și-n jurul straturilor de flori. Coasa electrică / Trimmer HECHT 1040 îți transformă orice operațiune de cosire sau ajustare a ierbii într-o adevărată joacă.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie Einhell GC-ET 4530

  Recenzie Einhell GC-ET 4530

  Alimentare: La rețea I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 450 W I Viteza maximă de tăiere: 8800 rpm I Lățime tăiere: 30 cm I Diametru fir: 1,4 mm I Funcții: Protecție pentru flori/ Mâner reglabil / 4 poziții de reglare cap motor I Greutate: – kg I Culoare: Negru/Roșu I Preț: 270 Ron

  Avantaje
  • 4 poziții reglare cap motor
  • Protecție pentru flori
  • Materiale rezistente la șocurile mecanice
  • Fir dublu pentru tăiere
  • Putere de 450 W
  Contra
  • Fir tăiere slab calitativ
  • Lipsă accesorii de schimb

  Pentru persoanele care nu au o suprafață foarte mare de toaletat, motocoasa Einhell GC-ET 4530 constituie o opțiune care reușește să le ofere avantajul unui instrument ușor în ceea ce privește greutatea și foarte prietenos ca mod de manipulare. Motorul de 450 W, firul dublu de tăiere, capul motorului reglabil în 4 poziții și protecția pentru flori și capotă transformă acest accesoriu de grădinărit într-un ajutor de nădejde pentru cei care au un buget limitat.

  Recenzie Hecht 1299

  Recenzie Hecht 1299

  Alimentare: La rețea I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: 1200 W I Viteza maximă de tăiere: – rpm I Lățime tăiere: 38 cm I Diametru fir: 1, 4 mm I Funcții: Protecție pentru flori/ Mâner reglabil I Greutate: 4, 4 kg I Culoare: Negru/Roșu I Preț: 409 Ron

  Avantaje
  • Sistem de prindere cu curea
  • Motor puternic de 1200 W
  • Lățime de tăiere de 39 cm
  Contra
  • Preț ușor ridicat
  • Greutate de 4, 4 kg

  Hecht 1299 este un produs de calitate datorită puterii ridicate a motorului de 1200 W, care reușește să scurteze timpul de tăiere cu până la 50%. Grație caracteristicilor tehnice, această motocositoare este capabilă să ofere un nivel ridicat de protecție atunci când tăi iarba și vegetația din jurul gardurilor vii și a rondurilor cu flori. Lățimea de tăiere de 38 cm, prezența curelei de prindere și mânerul reglabil sunt câteva dintre avantajele oferite de acest dispozitiv.

  Recenzie Coasă electrică / Trimmer HECHT 1040

  Test HECHT 1040

  Alimentare: Acumulator I Tip Tăiere: Cu fir I Tip Lucrare: Hobby I Putere: – W I Viteza maximă de tăiere: 8000 rpm I Lățime tăiere: 28/32 cm I Diametru fir: 1, 6 mm I Funcții: Comenzi pe mâner I Greutate: 3,8 kg I Culoare: Multicolor I Preț: 560 Ron

  Avantaje
  • Autonomie 40 minute
  • Pornire automată
  • Comenzi pe mâner
  Contra
  • Nu include acumulator
  • Nu include încărcător

  Coasa electrică / Trimmer HECHT 1040  este unul dintre produsele de cosit pe care te poți baza, atât la nivel de caracteristici, cât și în ceea ce privește prețul. Încărcarea se face în maxim 2 ore, ceea ce îți oferă o autonomie de 40 de minute. Cu toate că în pachet nu sunt incluse acumulatorul/încărcătorul, acest instrument este compatibil cu încărcătorul universal produs de Hecht.

  Are o putere de 8000 rotații pe minut, ceea ce înseamnă că timpul de lucru se scurtează foarte mult. Pornirea este automată, iar toate comenzile sunt dispuse pe mâner, ceea ce ușurează la maxim activitatea. Puțin cam zgomotoasă (86 dB), această coasă/trimmer este o opțiune excelență pentru toate acțiunile de întreținere a gazonului/peluzei de acasă. Prețul este unul foarte prietenos cu orice buzunar.

  Modele alternative de motocoase electrice

  Indiferent că bugetul tău este limitat sau nu, alege-ți întotdeauna motocositoarea în funcție de necesitățile tale și de calitatea acesteia. Cu siguranță vei găsi diverse modele care sunt disponibile la prețuri avantajoase și care să-ți ofere mare parte din caracteristicile necesare deținerii unui instrument pe care să-l utilizezi pentru o perioadă cât mai îndelungată. Iată câteva recomandări care să ridică (și care sunt în anumite privințe superioare produsului celui mai bine cotat din categoria sa) la înălțimea așteptărilor și pe care te poți baza în orice situație.

  • Matrix RT 500 îți pune la dispoziție, pentru un preț de numai 189 Ron, un motor cu o putere de 550 W, cu o viteză maximă de 10500 rpm și un diametru de tăiere de 2, 9 cm. Greutatea de numai 2, 3 kg poziționează acest instrument de tăiat într-un ajutor de încredere care poate fi utilizat în regim mixt (bărbați/femei) într-o gospodărie.
  • Makita UR3000 este o motocoasă care se remarcă printr-o viteză maximă de tăiere de 9000 rpm, tija telescopică cu o lungime de 24 cm și cu diametru de tundere/tăiere de 30 cm. Prețul este de 469 Ron, greutatea de numai 2, 6 kg, iar nivelul de zgomot degajat în timpul funcționarii este de 96 dB. Punctul mai puțin favorabil al acestui dispozitiv este motorul cu o putere de numai 450 W.
  • Stern GGT1600D reprezintă o alternativă puternică pentru pasionații de îngrijirea vegetației din jurul locuinței lor, această motocositoare având o putere de 1600 W, o viteză maximă de 9000 rpm și un preț de achiziție de 928 Ron. Greutatea este pe măsură (9, 67 kg), iar nivelul de zgomot este de 109 dB, atunci când funcționează. Fiind un produs destinat persoanelor solide, această motocositoare se adresează în special bărbaților dornici să finalizeze tăierea ierbii pe modul de eficiență maximă.

  Cum alegem o motocositoare de calitate?

  Privind la acest instrument ce are un mod de funcționare atât de simplu ți se poate părea că alegerea unei motocoase este o operațiune pe care o poate face orice persoană, nu-i așa? Cu toate acestea, dacă îți dorești să achiziționezi un instrument de calitate este necesar să ai în vedere următoarele aspecte:

  Care este diferența între motocoasele electrice și motocositoarele pe benzină?

  Utilizarea uneia dintre variante este mai avantajoasă decât cealaltă, de aceea trebuie să-ți alegi cu maximul de responsabilitate instrumentul care ți se potrivește cel mai bine. În cazul motocoaselor electrice, acestea sunt utile pentru:

  • Suprafețe mici și medii, cu o vegetație de nivel mediu
  • Dacă ai nevoie de un instrument care are un preț scăzut
  • Îți dorești un dispozitiv nepoluant și prietenos cu natura
  • Urmărești un consum scăzut în timpul utilizării
  • Sunt mult mai silențioase decât cele pe benzină

  În ceea ce privește motocoasele care utilizează benzina drept carburant trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

  • Prețul de achiziție este mult mai ridicat
  • Puterea motorului este net superioară
  • Beneficiezi de un nivel de autonomie mai ridicat
  • Sunt niște dispozitive care poluează mediul înconjurător
  • Nivelul de zgomot este foarte ridicat

  Alegerea îți aparține în întregime, dar pentru a lua cea mai bună decizie, analizează și verifică ca viitoarea ta motocositoare să întrunească cât mai multe dintre caracteristicile enumerate mai jos.

  Suprafața care trebuie întreținută

  Alegerea motocositoarei depinde în primul rând de acest element, pentru că dacă vei lua în considerare de la început acest aspect, o să poți cumpăra un dispozitiv care să-ți ofere atât caracteristici, cât și un preț de top. De aceea, în funcție de suprafața pe care intenționezi să o toaletezi alege o motocoasă cu un motor între 950-1000 W pentru suprafețe de până în 250 mp sau o motocositoare cu un motor de peste 1200 W (sau pe benzină) pentru suprafețele mai întinse de 250 mp.

  Reține că o motocoasă își face treaba așa cum trebuie pentru o suprafață de maxim 1500-2000 mp, ceea ce înseamnă că pentru întinderi mai mari este recomandată o mașină de tuns iarbă sau, de ce nu, un tractoraș.

  Tipul de motocoasă

  Așa cum se știe există 3 tipuri de motocositoare care se adresează unui anumit segment de utilizatori: hobby, semi-profesională și profesională. Raportat la nevoile tale, achiziționează o motocositoare care să-ți ofere posibilitatea de a îmbina în mod optim caracteristicile tehnice cu prețul, dat fiind faptul că un dispozitiv care se încadrează în clasa profesională va avea un cost de achiziție mai ridicat și este foarte posibil să nu-ți fie atât de necesar pe cât ai crede.

  Tipul de motor

  Este cât se poate de clar că motoarele în 2 sau 4 timpi, cu alimentare pe benzină sunt mult mai puternice decât cele cu alimentare de la rețea (electrice). Cu toate acestea, analizează diferențele dintre cele două tipuri de motoare prezentate mai devreme și în funcție de acestea îți poți alege tipul de motor al viitoarei tale ustensile de tăiat vegetația din gospodărie.

  De exemplu, un motor pe benzină este mult mai fiabil în ceea ce privește eficiența la tăiere și rapiditatea desfășurării operațiunii selectate, dar sunt mult mai zgomotoase și mai poluante decât cele electrice. În schimb, îți oferă un nivel de autonomie vast în comparație cu cele electrice.

  Lățimea de tăiere

  Este influențată și de tipul ustensilei de tăiere (care poate fi cu fir, cu lamă sau cu disc ori poate prezenta o combinație a unor dintre aceste elemente), dar, principalul punct de referință este dată de faptul că o lățime mai mare reduce perioada de lucru alocată executării unei anumite operațiuni. Este recomandat ca lățimea de tăiere să fie de aproximativ 35 de cm pentru a beneficia de eficiență și economisire a timpului de lucru.

  Greutatea și designul motocoasei

  Aceste caracteristici influențează modul în care motocoasa se comportă în timpul manipulării și în ceea ce privește modul în care poate fi întrebuințată și de către femei, nu doar de către bărbați. Trebuie reținut faptul că o motocositoare electrică are o greutate mult mai scăzută decât una pe benzină, dar în ceea ce privește designul, cele pe benzină sunt mai compacte și mai ergonomice, prezentând și un sistem de prindere mai solid.

  Alege întotdeauna o motocositoare care să aibă un nivel ridicat de ergonomicitate, ceea ce înseamnă un mâner reglabil, un sistem de prindere cu hamuri și coarne pentru un ghidaj mai bun în timpul utilizării, dar și un sistem de tip anti-vibrații care să preia din șocurile ce se pot dezvoltă atunci când manevrezi un astfel de dispozitiv.

  Siguranța în timpul utilizării

  Existența unor elemente de siguranță, precum capetele de protecție de pe elementele de tăiere, în special în cazul celor care utilizează lame și discuri. De asemenea, butonul de ON/OFF trebuie să fie protejat pentru a nu fi acționat din greșeală. Pentru a te asigura de o cât mai bună funcționalitate și siguranță în timpul exploatării este recomandat să-ți cumperi și echipament de protecție pentru a-l utiliza atunci când folosești acest dispozitiv.

  Garanția

  În general, perioada de garanție este de aproximativ 2 ani, dar, pentru a prelungi durata de viață a motocoasei tale nu uita să te îngrijești să schimbi în mod regulat filtrul de aer și să cureți instrumentul după fiecare utilizare.

  Brandul producător

  Este cunoscut faptul că un produs de firmă beneficiază de mai multe elemente care oferă un plus de calitate utilizatorului, de aceea, în general este recomandat să optezi pentru articole produse de către branduri. Cu toate acestea, nu uita să analizezi produsul în special din perspectiva caracteristicilor prezentate, pentru că numai în acest mod o să ai siguranța că produsul este unul care merită achiziționat.

  Accesoriile incluse în pachet

  Chiar dacă nu consideri că ai avea nevoie de un plus în ceea ce privește pachetul în care este livrată motocositoarea, cu siguranță o să apreciezi acele rezerve de fir sau de lamă ori disc care sunt deja incluse. Nu trebuie uitat nici faptul că un producător de top se va asigura că vei beneficia și de accesorii de protecție, pe care le poți folosi în timpul utilizării motocoasei achiziționate de la acesta.

  Prețul produsului

  Va reflecta în mod normal calitatea pieselor componente, astfel încât o să-ți fie foarte simplu să înțelegi de ce o motocoasa cu un preț mai scăzut îți va oferi un plastic ușor casabil sau mai puține elemente de siguranță. Desigur, nu uita că prețul poate fi scăzut ca urmare a promoțiilor de reduceri, caz în care trebuie să verifici dacă produsul întrunește caracteristicile mai sus enunțate.

  Dacă vei ține cont de aceste elemente, motocoasa ta va fi una performantă și care îți va garanta o perioadă îndelungată de utilizare în condițiile maxime de exploatare. Alege în mod responsabil, nu doar pe baza prețului, dacă îți dorești un produs de calitate!

  Pentru că menținerea motocoasei reprezintă o operațiune care îi prelungește durata de viață și fiabilitatea, urmărește acest videoclip în care vei descoperi câteva sfaturi importante pentru a utiliza pe termen lung această ustensilă de grădinărit:

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.9 (93 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare