Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune plăci de păr în 2024 – TOP 3 plăci de indreptat parul

Podoaba capilară se poate transforma cu ușurință în cartea de vizită a unei femei, dar și a bărbaților care devin tot mai interesați de schimbările ce apar în materie de înfrumusețare.

Fie că și tu iubești să ai părul mereu aranjat la perfecție, că-ți dorești să devii un harstilist profesionist sau nu vrei să mai depinzi de programările la salon, cea mai bună placă de păr te poate ajuta să-ți împlinești visele.

Cu ajutoril ei poți avea un păr neted și drept, dar și bucle romantice, demne de invidiat. Nu ai nevoie decât de puțină îndemânare ca s-o folosești corespunzător și să obții rezultatele dorite. Iar dacă o folosești regulat, asigură-te că investești cea mai bună placă de păr.

Pentru că alegerea poate fi confuză de cele mai multe ori, mai ales că apar tot mai multe inovații în domeniul frumuseții, află cele mai utile informații despre ce caracteristici trebuie să îndeplinească următoarea placa de păr, în rândurile următoare.

Dar înainte de toate, iată câteva modele populare care s-ar putea să te încânte.

Cel mai bun în general

Placă de păr profesională pentru o experiență de salon la tine acasă.

Produs avantajos calitate/preț

Placa de păr care va reda strălucirea părului tău!

Cel mai ieftin

O placă de păr cu funcții de bază care îți protejează părul.

TOP 3  recomandate

Recenzie: BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre

BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre Produs calitativ

Tip placă: Profesional | Înveliș: Titan cu infuzie de ioni | Temperatură maximă: 230°C | Culoare: Negru | Preț: 908 lei

Avantaje
 • 10 trepte de căldură
 • Netezire perfectă
 • Curățare rapidă
 • Suprafață din titan
 • Generator puternic de ioni
Contra
 • Prețul mare

Placa de îndreptat părul BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre 25 mm este combinația perfectă de tehnologie modernă și îngrijire profesională. Sistemul avansat de gestionare a căldurii asigură o distribuție uniformă a căldurii pe tot părul, menținând în mod sănătos strălucirea, evitând în același timp deteriorarea fibrei de păr.

Tehnologia revoluționară Keratin Lustre asigură o încălzire rapidă și coafarea perfectă a fiecărui fir de păr. Cu tehnologia IonMultiplier, nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la energia statică sau uscarea părului; acest generator de ioni de mare putere îți menține stilul în cea mai bună formă pentru mai mult timp.

Afișajul digital facilitează mai mult ca oricând alegerea dintre cele 10 setări de temperatură prestabilite, de la 140°C la 230°C, cu o funcție de memorie care reține setările tale preferate, astfel încât nu trebuie să le reintroduci de fiecare dată când îl folosești. Plăcile de 25 mm × 90 mm garantează un proces de coafare mai rapid, cu un sistem de încălzire ultra-rapidă a plăcilor care te pune imediat pe picioare. Bucură-te de rezultate perfecte cu daune minime – încearcă astăzi placa de îndreptat părul BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre 25mm.

Recenzie: Brazil Keratin Iron Repair

Iron Repair Prețuri medii

Tip placă: Ultrasonică | Înveliș: Ceramic | Temperatură maximă: -°C | Culoare: Alb | Preț: 445 lei

Avantaje
 • Îndreptare fără căldură
 • Placă ultrasonică
 • Asigură absorbția produselor la nivelul părului
 • Previne ruperea
 • Excelentă pentru aplicarea tratamentului părului
Contra
 • Nu este destinat utilizării zilnice

Vă prezentăm Brazil Keratin Iron Repair, o placă de îndreptare la rece revoluționară, care oferă rezultate excepționale în confortul caseii tale. Utilizând o tehnologie avansată cu ultrasunete și compatibilă cu produsele cu keratină, Iron Repair asigură o absorbție cu până la 60% mai bună a keratinei, a măștilor nutritive sau a vopselelor.

Fie că părul tău este deteriorat sau are nevoie de o reîmprospătare, această placă va ajuta la accelerarea reconstrucției și la restabilirea elasticității, astfel încât să poți să arăți uimitor. Designul său special are ca scop netezirea cuticulelor părului pentru a crea un finisaj mătăsos și strălucitor, lăsând șuvițele tale hrănite și întinerite – nu o să-ți vină să crezi cât de odihnită te vei simți după ce vei folosi aceste beneficii uimitoare! Datorită dimensiunii sale convenabile, îl poți folosi oriunde și oricând – perfect pentru persoanele care sunt mereu în mișcare!

Recenzie: Sonar SN840

Sonar SN840 Lucruri accesibile

Tip placă: Casnic | Înveliș: Ceramic | Temperatură maximă: 220°C | Culoare: Roz | Preț: 63 lei

Avantaje
 • Temperatură variabilă
 • Placă ionică
 • 4 niveluri de temperatură
 • Buton de pornire
Contra
 • Se încălzeşte greu
 • Înveliş puţin rezistent

Cu placa sa ionică, SN840 îţi protejează părul de efectele căldurii. Butonul de pornire și setările reglabile de temperatură oferă un control maxim atunci când vine vorba de coafarea părului tău. Alege dintre patru setări de temperatură, de la 160°C la 220°C, în funcție de tipul de păr sau de stilul dorit.

De asemenea, dispune de un cablu flexibil pentru manevrabilitate maximă în timp ce te coafezi. Datorită dimensiunilor reduse, îl poţi utiliza chiar şi în vacanţă. Cu Sonar SN840 obţii rezultate fabuloase la un preţ foarte mic!

Top 5 cele mai bune plăci de păr

Tip Descriere Cumpără
TOP 5
1. BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre BaByliss Pro 4Artist DigiStyle Keratin Lustre Placă de păr profesională cu 10 trepte de căldură și funcții practice. SPRE MAGAZINUL ONLINE
2. Iron Repair Brazil Keratin Iron Repair Placă de păr excelentă pentru părul vopsit. SPRE MAGAZINUL ONLINE
3. Sonar SN840 Sonar SN840 Placă de păr cu temperatură reglabilă la un preț mic. SPRE MAGAZINUL ONLINE
4. DSP-Profesional DSP Profesional Placă de păr cu abur și 5 trepte de temperatură. SPRE MAGAZINUL ONLINE
5. 160C 160C Mini placă de întins părul cu încălzire rapidă pentru călătorii. SPRE MAGAZINUL ONLINE

De ce să investești în cea mai bună placă de păr?

Există un sâmbure de adevăr în zicala conform căreia aparatele de stilizare obișnuiesc să ardă părul, iar placa de păr nu face excepție din acest context.

Însă, trebuie să știi că este extrem de important ca utilizarea acesteia (și nu numai) să fie precedată de o protecție termică. În același timp, calitatea și tehnologia din care este confecționată placa de păr, va contribui pe termen lung la ușurința în utilzare, la obținerea rezultatului dorit, dar și la menținerea unei podoabe capilare cât mai sănătoase cu putință.

Alegând să investești într-o placă de top, mai ales când obișnuiești s-o folosești cel puțin o dată pe săptămână acasă, cu atât mai mult când lucrezi în salon sau oferi astfel de servicii de înfrumusețare clienților tăi, părul nu va avea niciun fel de probleme. Cu o rutină atentă, efectele utilizării plăcii de păr pot fi echivalente cu expunerea prelungită la soare în lipsa aplicării regulate a unei protecții termice.

Așa că nu ezita să alegi un model performant, cu tehnologie de ultimă generație.

Sfatul nostru

Dacă vrei o îngrijire completă a părului ai nevoie de un uscător de păr performant.

TOP 3 cele mai bune plăci de păr

Cum alegi cea mai bună placă de păr?

E perfect normal să-ți pui o mulțime de întrebări atunci când ai nevoie de un astfel de aparat de stilizare și nu știi care este mai potrivit, cu atât mai mult atunci când observi varietatea modelelor de pe piață.

Am putea afirma și că, placa universal ideală nu există. Dar sigur vei găsi opțiuni de care să te îndrăgostești indiferent de aspirații sau de buget, pe care să le recomanzi la nevoie și prietenelor tale. Așa că hai să afli de ce lucruri trebuie să ții cont înainte să definitivezi achiziția pe care ai adăugat-o în coșul de cumpărături. Nu uita și că, în mediul online sunt mai multe opțiuni ca în mediul fizic, iar dacă îți dorești ceva mai bun vei avea mai multe șanse să le găsești în magazine populare virtuale precum eMag.ro, Notino.ro, Babyliss etc.

Tipul de placă

Tehnologia modernă este într-o competiție directă cu cea tradițională unde întâlnim plăcile de păr obișnuite și pe cele cu aburi. Care sunt mai bune? Mai sănătoase? Merită să alegi o placă cu aburi în detrimentul celei clasice?

Sunt întrebări firești pe care și le pun toate persoanele care vor cea mai bună placă de păr.

Realitatea e că ambele opțiuni pot fi la fel de bune, placa cu aburi fiind alimentată cu apă distilată care va contribui la efectul de netezire și îi va da părului rebel un aspect de păr mai sănătos și mai suplu, așa cum se întâmplă când folosești produse de îngrijire ce contribuie la netezirea acestuia.

Însă, există diiferențe semnificative de preț. Dacă ai un păr dificil de stilizat, s-ar putea totuși ca investiția într-o placă cu aburi să fie cea mai bună opțiune. Dar nu uita că, aspectul obținut la final nu determină existența unui păr mai sănătos din punct de vedere structural.

Dimensiunea și forma plăcii

Cu cât placa este mai mică și mai ușoară, cu atât ea va fi mai ușor de manevrat. Dacă te confrunți cu vârtejuri, ți-ai propus să realizezi cu placa mici onduleuri, ai părul scurt sau ai nevoie de o placă care să nu-ți ocupe prea mult spațiu în bagaj, o mini-placă ar putea fi exact ce trebuie. Totuși, dacă ai un păr lung și bogat, această placă va necesita mai mult timp din partea ta pentru procesul de coafare.

În același timp există și plăci mai late sau mai înguste, până la plăci cu suprafața plană și plăci de păr cu margini rotunjite.

Cu plăcile ce sunt înguste sau ușor rotunjite ai posibilitatea să-ți faci și bucle mai definite, iar plăcile lungi și late, groase, pot diminua timpul de coafare. Deci există și avantaje, și dezavantaje, pentru fiecare model în parte. Doar tu poți decide ce ți se potrivește mai bine!

Învelișul plăcilor

Cu cât învelișul plăcii este mai calitativ, cu atât impactul ei asupra părului va fi unul mai redus. De aceea îți recomandăm să alegi o placă cu înveliș ceramic sau o placă infuzată cu turmalină, dispersia căldurii la aceste plăci fiind uniformă, iar învelișul previne ca placa să se agațe, să rupă părul și să-l deterioreze masiv.

Funcții

Indiferent de bugetul alocat, fiecare placă vine cu câteva funcții de bază printre care s-ar putea enumera și următoarele:

Treptele de temperatură

Cele mai bune plăci dispun de cât mai multe trepte ajustabile de temperatură ce-ți permit să-ți personalizezi modul de folosință după nevoile propriului păr. Astfel, deși poate părea esențial ca placa ta să aibă o temperatură maximă cât mai mare (de peste 230℃), nu înseamnă că această temperatură este recomandată pentru orice tip de păr. Ca să-ți păstrezi sănătatea și integritatea firului de păr, poți folosi la temperatura maximă placa de păr doar atunci când firul este gros, neprocesat și des. În caz contrar, o placă de păr cu intervalul 130-200 ℃ va fi potrivită, căci indicat este să o folosești la maxim 190℃.

Tehnologie

Astăzi, utilizatorii pot avea la îndemână o placă cu tehnologie avansată care să-i ofere părului întreaga grijă după care acesta tânjește. Ca de exemplu, vei descoperi că există plăci care-ți permit să introduci câteva informații despre firul tău de păr astfel încât să o poți folosi pe module personalizate. De asemenea, unele plăci precum Remington Proluxe 9100, dispun de o tehnologie aparte prin care presetează singure temperatura ideală pe care aceasta o atinge și care variază de la rădăcini până la vârfuri. Aceste funcții te pot ajuta să-ți protejezi părul mai simplu, chiar dacă simți nevoia să o folosești zilnic.

Modelul plăcilor

Pe lângă plăcile de păr clasice există și modele mai speciale. Poți avea o coafură perfectă de festival apelând la o placă waves, fie la o placă de creponat. Vei găsi bineînțeles și plăci de păr multifuncționale cu diferite capuri de schimb prin care îți vei putea creea câte o nouă coafură în fiecare zi.

TOP 3 plăci de indreptat parul recomandate

Timpul de încălzire

Dacă într-o zi obișnuită nu te va deranja foarte tare să aștepți mai mult până ce se încălzește placa complet, atunci când trebuie să fii gata rapid sau dacă nu ești o persoană răbdătoare, timpul de încălzire va fi o variabilă importantă. Cele mai bune plăci sunt bineînțeles, cele care sunt gata de utilizare în doar câteva secunde.

Control

Iar o funcție importantă e și cea de control, care poate fi alcătuită din mai mulți parametri. Ca de exemplu, poți alege un model care să se oprească după un anumit timp de funcționare, un beneficiu perfect pentru a preveni incidentele neplăcute atunci când pleci de acasă pe grabă și uiți placa în priză/aprinsă. Unele plăci îți oferă posibilitatea de a-ți pune placa la un moment dat în stand-by, iar atunci când alegi să faci o pauză de câteva minute, nu mai ești nevoit să aștepți din nou ca placa să se încălzească și să o setezi de la zero ca s-o poți utiliza din nou.

Brandul

Brandul are și el o importanță deosebită căci, în general, companiile de renume pun accent pe calitatea materialelor utilizate și pe ample studii tehnologice raportate la sănătateea părului, ceea ce reflectă ușurința în utilizare, durabilitatea plăcii și satisfația rezultaului obținut.

Acestea fiind zise, poți porni chiar acum în căutarea celei mai bune plăci de păr. Nu uita să ne spui într-un comentariu cum ți s-a părut acest articol și care este placa de păr pe care ai ales-o în urma sugestiilor noastre.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare