Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Cele mai bune saltele Dormeo – TOP 3

Calitatea somnului din timpul nopții ne influențează viața de zi cu zi, de aceea, 93% dintre oameni consideră că orice somn odihnitor este influențat de salteaua pe care dormim. Fiecare dintre noi își dorește să se trezească plin de energie și cu poftă de viață. Iar acest lucru înseamnă că în timpul somnului, atât creierul, cât și corpul au avut parte de tot confortul necesar.

Cu siguranță că alegerea saltelei nu este una dintre  simple lucruri (și nici nu trebuie să fie), mai ales că nu schimbăm salteaua atât de des pe cât facem cu alte obiecte din locuința noastră. De aceea, pe lângă ghidul dedicat achiziționării saltelei ideale, ți-am pregătit și câteva idei de saltele Dormeo, care îți vor oferi confortul dorit în fiecare noapte pe termen lung.

Cel mai bun în general

Dormeo Saltea AIR+ SELECT este alegerea perfectă dacă vrei să ai parte de odihnă la superlativ.

Produs avantajos preț/calitate

iMemory S Plus favorizează somnul de calitate grație caracteristicilor de care dispune, constituind o alegere excepțională din toate punctele de vedere.

Cel mai ieftin

SALTEA Dormeo ALOE VERA V2 prezintă un raport preț-calitate foarte bun, reprezentând o alegere adecvată pentru cei cu buget limitat.

Top 3 saltele Dormeo

Cel mai bun în general: Dormeo Saltea AIR+ SELECT

Cele mai bune saltele Dormeo - TOP 3 – air plus select mattress

Tip nucleu: Dublu (Moale/Ferm) | Tip material: Arcuri Octaspring/ Spumă cu memorie | Densitate: – | Înălțime saltea: 27 cm| Potrivită pentru: orice poziție de dormit | Proprietăți: Antibacteriene/Antiseptice| Preț: 2 649 Ron

Avantaje
 • Durată de rezistență extinsă
 • Multiple tehnologii pentru creșterea calității somnului
 • Excelentă pentru orice poziție de somn
 • Funcție de termoreglare orice anotimp
Contra
 • Necesită topper pentru dormitul pe o parte

Atunci când îți dorești o saltea Dormeo 180×200 cu adevărat performantă, modelul Dormeo Saltea AIR+ SELECT îți va oferi maximul de confort în timpul somnului grație multiplelor straturi din care este confecționată.

Combinația rezultată din folosirea tehnologiei Octaspring și spuma cu memorie favorizează orice poziție de somn, iar funcția Tratament Adaptive îți oferă posibilitatea de a te bucura de același nivel de confort, indiferent dacă este vară sau iarnă.

Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă Dormeo saltele poți urmări videoclipul de mai jos:

Produs avantajos preț/calitate: iMemory S Plus

Produs avantajos preț/calitate: iMemory S Plus

Tip nucleu: Dublu (Moale/Ferm) | Tip material: iMemory Plus | Densitate: – | Înălțime saltea: 20 cm| Potrivită pentru: orice poziție de dormit| Proprietăți: Antibacteriene/Antiseptice| Preț: 1 649 Ron

Avantaje
 • Susține postura corectă a coloanei vertebrale
 • Personalizarea saltelei pentru fiecare membru
 • Excelentă pentru cupluri
 • Compatibilă orice poziție de dormit
Contra
 • Greutate de maxim 140 kg

iMemory S Plus este confecționată cu ajutorul tehnologiei Octaspring, fiind o saltea Dormeo 140×200, care este disponibilă și pe alte dimensiuni. Permite personalizarea fiecărei zone de dormit în funcție de partenerul de somn, iar fermitatea este ajustabilă pe 4 niveluri, ceea ce favorizează orice poziție de somn.

Funcția Re-Vitalize asigură eliminarea umidității prin recircularea aerului, iar nucleul ferm și moale susține somnul odihnitor pe termen lung. Este un model Dormeo saltea care beneficiază de o garanție extinsă, de până la 15 ani.

Cel mai ieftin: SALTEA Dormeo ALOE VERA V2

aloe_vera_mattress_v2 dormeo

Tip nucleu: Ferm | Tip material: Spumă Ecocell | Densitate: 33kg/m3 | Înălțime saltea: 16 cm| Potrivită pentru: dormitul pe spate | Proprietăți: Antibacteriene/Antiseptice| Preț: 899 Ron

Avantaje
 • Excelentă pentru cei care dorm pe spate
 • Triplu stratificată
 • Protecție anti-acarieni CleanEffect
 • Potrivită pentru cei care transpiră excesiv
Contra
 • Husa se spală manual

SALTEA Dormeo ALOE VERA V2 este o saltea Dormeo 160×200, dar care este disponibilă și pe dimensiunile 140×200 sau 180×200. Dispune de o serie de caracteristici care protejează împotriva acarienilor, elimină transpirația în exces și se potrivește persoanelor care au dureri de spate.

Are funcție de corectare a posturii în timpul somnului și este confecționată în trei straturi (un start Ecocell încadrat de două straturi din silicon de o parte și de alta).

Cum arată salteaua ideală?

Aproximativ 83% dintre oameni își cumpără salteaua bazându-se pe confortul și caracteristicile oferite de aceasta, în timp ce 57% dintre cumpărători se gândesc la grosimea și dimensiunile saltelei. 56% dintre clienți sunt interesați de materialele din care este confecționată salteaua, 40% iau în considerare reputația comerciantului, iar 16% dintre aceștia nu își cumpără o saltea fără să se informeze despre tehnologia utilizată pentru producerea acesteia.

Poziția din timpul somnului contează foarte mult în alegerea saltelei, iar gama Dormeo saltele de top ține cont de acest aspect atât de important pentru a beneficia de un somn odihnitor de fiecare dată. De altfel, 43% dintre oameni își aleg salteaua de dormit în funcție de suportul pe care aceasta îl oferă spatelui. Nivelul de fermitate contează pentru 33%, în timp ce 20% sunt interesați de nivelul moliciunii saltelei.

Capacitatea de adaptare pe conturul formei corpului este un aspect important pentru 20% dintre cumpărători, iar caracteristica de atenuare a zgomotului la mișcările din timpul somnului contează pentru 14% dintre oameni. Nici tipul spumei saltelei nu este uitat de către cumpărători, 66% dintre aceștia considerând că spuma cu memorie contribuie la calitatea saltelei. 31% dintre aceștia sunt fani ai saltelelor cu spumă cu gel, în timp ce 20% preferă saltelele cu spumă din latex.

De ce avem nevoie de o saltea nouă?

Există o serie de considerente care te pot determina să îți înlocuiești salteaua, precum gradul de uzură a acesteia, scăderea nivelului de fermitate (sau nivelul prea ridicat), modificarea greutății corporale sau, poate că este vorba despre poziția de dormit, care nu se mai pliază pe caracteristicile vechii saltele.

Sunt multe cazuri în care calitatea somnului este afectată de alegerea unei saltele necorespunzătoare, așa că una nouă este mai mult decât necesară. Alterarea somnului se datorează deteriorării saltelei în anumite puncte de uzură mai intensă sau a creșterii zgomotului pe care aceasta îl produce pe fondul uzurii. De asemenea, o saltea care nu mai este conformă din punct de vedere al standardelor de calitate va genera probleme musculare și la nivelul articulațiilor.

Top 3 saltele Dormeo

Un alt considerent legat de necesitatea schimbării saltelei este legat de apariția alergiilor sau a astmului, ca urmare a îmbâcsirii vechii saltele. Praful și acarienii prezenți în interiorul saltelei sunt elementele care determină apariția acestei probleme, care nu doar că deteriorează calitatea somnului, ci și generează o scădere a nivelului sănătății noastre.

Chiar dacă multe persoane nu țin cont de greutatea care apasă asupra saltelei în timpul somnului, orice modificare a acesteia va determina necesitatea schimbării saltelei. Pe lista motivelor pentru care se impune înlocuirea saltelei se mai poate adaugă și unul cât se poate de comun –  pur și simplu pentru că îți dorești o saltea Dormeo nouă, care să îți ofere cel mai crescut grad de confort.

Sfatul nostru

Pentru un somn odihnitor asigura-te că ai la îndemână cea mai bună saltea. Nu știi cum s-o alegi sau nu ai un buget ridicat? Nu-ți fă griji! Ghidul nostru de cumpărături e menit să te îndrume pas cu pas către o achiziție perfectă. Aruncă chiar acum un ochi peste cele mai bune saltele de pat!

Factorii care influențează durata de viață a unei saltele

Cu siguranță că ne dorim să ne cumpărăm o saltea care să reziste toată viața, numai că, știm cu toții că acest lucru nu este posibil. Și mai știm că o saltea ieftină nu înseamnă că facem economie, pentru că aceasta se uzează mult repede decât am crede, ceea ce va determina achiziționarea uneia noi.

Așa că, mai bine ne orientăm în mod corect către cumpărarea unei saltele Dormeo, care oferă o serie de caracteristici inovative, ce permit extinderea duratei de rezistență pe parcursul mai multor ani. Înainte de a opta pentru o saltea este bine de știut care sunt acele elemente-cheie ce influențează rezistența în timp a acesteia:

Calitatea compoziției

Există o varietate de materiale din care sunt confecționate saltelele, printre acestea remarcându-se latex-ul, spuma cu memorie, spuma poliuretanică, elementele hibrid sau cu arcuri (cunoscute drept relaxa sau innerspring). Saltelele care folosesc material din ultimele categorii au o durată de viață de 7-8 ani, în timp ce saltelele cu spumă de memorie și elemente hibride rezistă 10 ani, iar cele pe bază de latex până la 12 ani.

Îngrijirea saltelei

Pentru a prelungi durata de viață de saltelei este necesară rotirea acesteia la 3 luni (în cazul în care nu sunt specificate alte indicații din partea producătorului) și protejarea acestei prin folosirea unei huse de protecție.

Top 3 saltele Dormeo

Greutatea carea apasă salteaua

Influențează în mod direct deteriorarea acesteia, ca urmare a lăsării materialului. O greutate mai ridicată va conduce la scăderea mult mai rapidă a rezistenței saltelei, în timp ce greutatea potrivită sau mai scăzută va ajuta la prelungirea duratei de viață a saltelei. De asemenea, este indicat să nu se folosească o saltea pentru o singură persoană de către două persoane, pentru că materialul se va lăsa mai repede decât este specificat de către producător.

Prezența copiilor și a animalelor de companie

Aceștia joacă un rol important în scăderea nivelului de rezistență a saltelei datorită exercitării unei presiuni suplimentare asupra materialului, precum și prin afectarea acestuia ca urmare a petelor diverse pe care le pot genera.

Din moment ce nu îți poți cumpăra o saltea care să dureze o viață, atunci îți poți achiziționa un model Dormeo saltea care să îți ofere un somn de calitate pentru mare parte a vieții tale.

Știai că…?

Cea mai bună densitate pentru saltelele cu spumă poliuretantica este de peste 1, 7 PCF, iar în cazul celor cu spumă de memorie, valoarea densității trebuie să fie mai ridicată de 5 PCF?

Cum să alegi o saltea Dormeo?

Fiecare model Dormeo saltea este conceput pentru a ne oferi o experiență de somn personalizată, existând opțiuni de saltele care să se potrivească fiecăruia dintre noi. De aceea, alegerea tipului de saltea Dormeo trebuie să se facă ținând cont de mai multe aspect.

Tipul materialului

Pe lista Dormeo saltele există produse cu spumă de memorie, cu arcuri de spumă, materiale naturale și material ecologice (Ecocell). În mod normal, saltelele existente pe piață se încadrează în categoria saltelelor cu spumă, cu arcuri, hibride, gonflabile sau din latex. Cele mai des întâlnite modele sunt cele cu arcuri, dar acestea nu sunt cele mai avantajoase din punct de vedere al performanței oferite utilizatorului.

Spuma este benefică din punct de vedere a eliminării presiunii din organism în timpul somnului, a izolației fonice în cazul mișcărilor și a plierii foarte bune după formă corpului (acest tip de saltele Dormeo cu spumă cu memorie este recomandat cuplurilor și persoanelor care dorm pe o parte). Saltelele cu arcuri sunt avantajoase din punct de vedere al prețului, în timp ce saltelele pe bază de materiale hibride se potrivesc pentru orice poziție de somn.

Saltelele gonflabile sunt avantajoase pentru cupluri pentru că permit setarea nivelului de fermitate, dar și pentru că oferă o manevrabilitate foarte ridicată (control prin intermediul aplicațiilor mobile). Latex-ul se prezintă ca o alegere excelentă din punct de vedere al caracteristicilor și durabilității, fiind și pe placul celor care apreciază materialele organice (dacă este vorba despre latex natural).

Duritatea sau fermitatea saltelei

Nivelul de confort în timpul somnului este determinat și de fermitatea saltelei, iar aceasta se raportează la poziția din timpul somnului și la greutatea persoanei. În funcție de acești factori, fermitatea unei saltele Dormeo poate fi:

Extra ușoară și ușoară – genul acesta de saltele se adresează persoanelor cu o greutate în jurul valorii de 55 kg și care dorm pe o parte;

Medie, ușoară spre medie și medie plus – categoria de persoane căreia i se adresează aceste saltele au o greutate cuprinsă între 55 și 105 kg (medie și ușoară spre medie), care dorm pe o parte și celor care au o greutate peste 105 kg și care dorm pe spate;

Tare și foarte tare – acest tip de saltele sunt potrivite pentru cei care dorm pe burtă, pe o parte sau pe spate și care au o greutate peste 105 kg, dar și pentru cei care dorm pe parte și au peste 55 kg.

Pentru a afla fermitatea unei saltele este indicată consultarea specificațiilor tehnice, dar și testarea acesteia timp de 15 minute.

Poziția de somn

În general, oamenii dorm pe o parte (54%), în timp ce 37, 5% dintre noi dormim pe spate. Există și un procent de 7, 3% dintre oameni care preferă să se odihnească pe burtă. În portofoliul Dormeo saltele există numeroase opțiuni pentru fiecare categorie  astfel încât poți să optezi pentru produsul care să îți asigure confortul maxim în timpul odihnei.

Persoanele care dorm pe spate trebuie să aleagă o saltea cu un nivel de fermitate medie (saltele hibrid), cele care dorm pe burtă se pot orienta ci un nivel de fermitate cât mai ridicată (saltele hibrid sau cu arcuri de spumă), în timp ce persoanele care dorm pe o parte pot opta pentru ceva extra ușor (saltele Dormeo cu spumă cu memorie). Cei care dorm în poziții combinate au nevoie de o saltea din latex sau hibrid, cu un nivel de fermitate medie.

Greutatea persoanei

Alegerea saltelei trebuie să țină cont și de acest aspect, pentru că numai în acest fel vom avea parte de nivelul de confort dorit. Am specificat mai sus cât de fermă trebuie să fie salteaua în funcție de greutatea persoanei, așa că în cele ce urmează vrem doar să ilustrăm cât de important este să ținem cont de această caracteristică, pentru că, pe termen lung, o saltea nepotrivită ne poate afecta sănătatea.

Top 3 saltele Dormeo

Prețul saltelei

Stabilirea prețului unei saltele este condiționat de mai multe elemente, precum materialul din care este confecționată, tehnologia prin care a fost realizată, dimensiunile acesteia și producătorul saltelei.

O saltea care este confecționată din materiale premium, de cea mai bună calitate, are dimensiuni mari și este creația unui brand renumit, va avea un preț mai mare decât o saltea obișnuită. Desigur, cele mai ieftine saltele sunt cele cu arcuri, acestea fiind urmate (în sens ascendent) de către saltelele cu spumă, hibrid, latex și cele gonflabile.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 5.0 (1 vot)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare