Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune televizoare în 2024

Magia furnizată de “micul ecran” a evoluat de-a lungul timpului, astfel încât astăzi, datorită tehnologiei din ce în ce mai complexe, ecranul cu diagonala mică s-a transformat în ecrane cu display de tip LED, ULTRA 4K, 3D, OLED, LCD sau microLED.

Cele mai bune televizoare cu diagonală mică și medie (până la 108 cm)

Cel mai bun în general

Samsung 43TU7172 prezintă un raport preț-calitate foarte bun, fiind un televizor care oferă imagini 4K HDR și sunet Dolby Digital Plus.

Produs avantajos preț/calitate

NEI 39NE4000 reprezintă o alternativă economică (în special în perioada de reduceri) pentru televizoarele de brand, oferindu-i utilizatorului multiple avantaje la un raport calitate-preț bun.

Cel mai ieftin

LED NEI 80 cm 32NE4000 HD este un televizor care aparține unui brand ce a făcut istorie în România. Cuplat cu un decoder HD, acest dispozitiv își dezvăluie întreg potențialul.

Recenzie: Samsung 43TU7172

Televizor LED Smart LG, 108 cm, 43UK6200PLA, 4K Ultra HD, Clasa A

Avantaje
 • Funcționează bine pe streaming video
 • Multiple tehnologii îmbunătățire imagine
 • Redare imagine 4K HDR
 • Mirroring pe Android și iOS
Contra
 • Semnal sacadat la WI-FI slab
 • Nu are telecomanda smart

Samsung 43TU7172 este cea mai bună opțiune din categoria sa, fiind un produs popular printre cumpărători. Este un LED Smart TV care oferă imagini 4K HDR, sunet Dolby Digital Plus și care funcționează perfect în tandem cu telefoanele iOS și Android. Rulează fără probleme atunci când conexiunea la internet este de mare viteză, iar serviciile de streaming video preinstalate permit accesul rapid la librăriile online.

Modelul este din 2020, ceea ce îi conferă acestui dispozitiv unele dintre cele mai noi tehnologii de îmbunătățire a imaginii (PurColor, Contrast Enhancer, Mega Contrast și Hybrid Log Gamma). Dispune de multiple porturi de conectare (inclusive CI+) și este încadrat în clasa de eficiență energetică A. Recomandat de utilizatori (peste 500 de recenzii de 5 stele).

Recenzie: NEI 39NE4000

Televizor LED NEI, 98 cm, 39NE4000, HD, clasa E

Avantaje
 • Preț bun în perioada reducerilor
 • Mufe 2x HDMI + 2xUSB
 • Tunner bun pentru cablu TV
 • Full HD 1080 px
Contra
 • Nu este Smart TV
 • Mici întârzieri la comenzi

NEI 39NE4000 se poziționează ca o alternativă bună (din punct de vedere al prețului și calității) la televizoarele de brand. Chiar dacă nu este un dispozitiv Smart, dispune de 2x mufe USB și 2x mufe HDMI pentru conectarea cu diverse dispozitive externe pentru redarea de conținut audio și video.

Consumul de resurse este foarte mic (33 kWh/1000 ore de funcționare), ceea ce îl face potrivit pentru cei care vor să economisească. Se numără printre cele mai populare modele de TV, recomandările utilizatorilor fiind preponderant pozitive (aproape 350 de păreri de 5 stele).

Recenzie: LED NEI 80 cm 32NE4000 HD

Test LED NEI 81 cm 32NE4000 HD

Avantaje
 • Funcționează perfect cu decoder HD
 • Conectivitate foarte bună
 • Full HD la 1080 pixeli
 • Raport preț-calitate foarte bun
Contra
 • Imaginea nu este perfectă
 • Calitate scăzută a sunetului
 • Nu este smart TV

LED NEI 80 cm 32NE4000 HD  devine cu adevărat performant doar atunci când este cuplat cu un decodor HD, care îi permite să ruleze la 1080 pixeli. Chiar dacă nu este cel mai avansat tip de televizor de pe piață, cu siguranță că este unul dintre cele mai bune din categoria lui. Prețul este foarte avantajos, pentru această valoare  primind un televizor care îți oferă o varietate de moduri de conectare (mufe HDMI, USB, mufă SCART, slot CI+, PC Audio În, AV În).

În lipsa caracteristicilor televizoarelor smart, acest model NEI este livrat cu un sistem audio stereo, cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, funcție de teletext și OSD Language. Este încadrat în clasa de eficiență energetică A+, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru persoanele care țin să economisească. În plus, prețul este super avantajos, fiindcă îți oferă posibilitatea de a achiziționa un produs de calitate la cea mai scăzută valoare. Ideal pentru cei care au un buget limitat!

Modele alternative televizoare cu diagonală mică și medie (până la 108 cm)

 • Samsung 40J5200 este un televizor de clasă superioară, foarte apropiat de cel mai bine cotat produs din categorie, care are o diagonală de 100 cm, este Full HD și impresionează prin modurile de vizualizare și audio care sunt performante. Prețul reflectă cu adevărat nivelul superior în ceea ce privește calitatea acestui produs, per ansamblu acesta fiind un competitor de temut pentru ocuparea primei poziții în topul performanței.

Cele mai bune televizoare cu diagonală mare (peste 120 cm)

Cel mai bun în general

Cu o diagonală de 164 centimetri, LG OLED55C11LB este un televizor care oferă o experiență unică de calitate a vizionării a filmelor și meciurilor. 

Produs avantajos preț/calitate

Philips 65PUS7906/12 este un televizor care te transpune în acțiunea de pe ecran. fie că te uiți la filme, la emisiuni TV, meciuri sau te joci.

Cel mai ieftin

Wellington WL55UHDV296SW este un televizor de 139 centimetri, smart și 4K ultra HD care îți va înfrumuseța experiența de vizionare a programelor favorite. 

Recenzie: LG OLED55C11LB

Cele mai bune televizoare cu diagonală mare (peste 120 cm)

Avantaje
 • Claritate extraordinară a imaginii
 • 4K ultra HD
 • Sunet surround
 • Experiență unică pentru gameri
 • Asistent vocal inteligent
Contra
 • Meniul complex poate fi greu de înțeles la prima utilizare

LG OLED55C11LB este o adevărată bijuterie pentru orice locuință. Culorile sunt vibrante și fiecare detaliu este absolut excelent. Tehnologia OLED, specifică acestui tip de televizor, oferă milioane de pixeli autoiluminați. Astfel, este redusă lumina albastră obositoare pentru ochi, iar imaginea este clară. De asemenea, trebuie specificat și faptul că negrul este cu adevărat negru, ceea ce face orice vizionare de filme și seriale o experiență cinematografică. Iar atunci când te uiți la meciuri, ai impresia că ești pe stadion, datorită clarității imaginii.

Sunetul surround este și el o calitate notabilă a acestui televizor. Redarea 4K ultra HD, de asemenea, trebuie menționată. Asistentul vocal inteligent, te ajută să cauți filmele și jocurile mai repede sau să pui pauză atunci când ai nevoie. Platforma de gaming integrată este un avantaj pentru cei care își petrec timpul liber în fața consolei de jocuri. Desigur, un televizor performant vine cu un meniu pe măsură. Deci trebuie să citești instrucțiunile pentru a-i cunoaște toate funcțiile.

Recenzie: Philips 65PUS7906/12

Cele mai bune televizoare cu diagonală mare

Avantaje
 • 4K Ultra HD
 • Luminozitate adaptabilă la imaginile emise
 • Sunet premium
 • Android TV
 • HDMI 2.1
Contra
 • Uneori pierde conectivitatea Wi-Fi

Philips 65PUS7906/12 este un televizor care te va face să te reîndrăgostești de cinematografie. Tehnologia Ambilight magic, care adaptează lumina la imaginile de pe ecran oferă o experiență unică de vizionare. Scenele filmate noaptea sunt clare pe acest televizor, iar meciurile de fotbal, colorate, ca și cum ai fi stadion. Desigur, dacă ești gamer și îți conectezi consola la televizor, atunci, cu siguranță vei avea parte de senzații tari. Sunetul, este de asemenea, de calitate, prin urmare nu este neapărată nevoie de un sistem audio.

Acest televizor are Android TV, ceea ce înseamnă că poți accesa mai ușor Netflix, HBO Max sau alte aplicații de filme, dar și YouTube și Spotify. Navigarea pe internet este și ea optimizată, fiind asemănătoare cu experiența oferită de un orice alt dispozitiv cu Android. Este indicat să ții routerul în aceeași cameră cu acest televizor, deoarece unii utilizatori au semnalat pierderea semnalului în timpul navigării pe internet.

Recenzie: Wellington WL55UHDV296SW

Wellington WL55UHDV296SW

Avantaje
 • 4K Ultra HD
 • Smart
 • WiDi
 • Contrast dinamic
Contra
 • Sunetul nu este puternic
 • Nu are shortcut pentru HBO MAX

Wellington WL55UHDV296SW este un televizor care face mai mult decât te-ai aștepta, având în vedere prețul destul de mic. Acesta are rezoluție 4K Ultra HD și contrast dinamic, ceea ce înseamnă că poți urmări atât filme și programe TV cu o imagine clară, fără să fii nevoit să schimbi luminozitatea. De asemenea, este un televizor smart, deci poți naviga pe Netflix și YouTube fără probleme. Însă, nu are scurtătură pentru HBO Max, deci trebuie să accesezi platforma de pe internet.

Un avantaj deosebit al acestui televizor este funcția WiDi (Intel Wireless Display). Ceea ce înseamnă că poți să conectezi calculatorul de gaming la televizor prin Wi-Fi, nu cu fire. Desigur, poți să te uiși și la filme în acest fel, sau chiar să lucrezi, atunci când ai nevoie de un display mai mare. Unii utilizatori susțin că sunetul nu este suficient de puternic. Dar poți oricând să investești într-un soundbar pentru o experiență auditivă intensă.

Cum alegem un televizor de calitate?

Este posibil să consideri că alegerea unui televizor este o operațiune banală, pe care o poate realiza orice persoană, numai că, atât timp cât nu respecți întrunirea caracteristicilor următoare, alegerea ta nu o să fie cea corectă. Cu toții poate că ne alegem televizoarele după criteriul brandului și al prețului, numai că aceste trăsături nu sunt întotdeauna relevante și nici nu ne ajută să luăm decizia cea mai avantajoasă pe termen lung.

Privește televizorul pe care îl achiziționezi nu doar ca o sursă de distracție, ci precum o investiție, care trebuie să dispună de o serie de caracteristici de natură să-ți ofere posibilitatea de a-l utiliza pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată.

Tocmai pentru că televizorul, așa cum îl știam noi, s-a transformat complet, este din ce în ce mai dificil să alegi modelul corespunzător. De aceea, pentru a realiza acest lucru este nevoie ca viitorul tău televizor să beneficieze de cât mai multe caracteristici care să-ți permită să-l utilizezi pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Acum televizoarele nu mai au simplu rol de a reda imaginile transmise de la distanță, ci este o modalitate interactivă de a comunica cu restul lumii, de a transmite la rândul tău imagini, videoclipuri sau conținut variat prin intermediul funcțiilor inteligente integrate în ultimele modele de SMART TV.

Din moment ce vei face alegerea corectă, te vei putea nu doar bucura de multiple avantaje, ci și de un produs care dispune de o tehnologie de clasă superioară, care va rezista în timp și va avea un nivel de compatibilitate ridicat cu ceea ce urmează să fie lansat în viitor în materie de televiziune.

Televizoare

Distanța de vizionare

Este unul dintre cele mai importante criterii de alegere a televizorului pentru că în acest mod vei știi cum să-ți protejezi ochii în timpul utilizării acestuia. Reține că distanța dintre punctul în care este amplasat televizorul și locul din care se efectuează vizionarea este foarte importantă pentru că o diagonală mai mare într-un spațiu redus ca dimensiuni și cu o distanță de vizionare mică îți va afecta acuitatea vizuală pe termen lung.

De exemplu, în cazul televizoarelor cu o diagonală mică și medie (până în 108 cm) este necesară o distanță de vizionare cuprinsă între 1 m – 1, 75 m și 2, 5 m-5 m. În ceea ce privește televizoarele cu diagonală mare (peste 120 cm) distanța trebuie să fie între 1, 9 m și 5, 5 m.

Tipul de televizor

Ai de optat între categoria televizoarelor non-smart și a celor smart, diferența fiind oferită de prezența unor caracteristici care îți permit să ai la dispoziția ta conținut online direct pe ecranul televizorului. De asemenea, prețul este diferit în funcție de categoria din care face parte acest dispozitiv, așa că trebuie să fii foarte atent în momentul în care faci alegerea. De asemenea, în cadrul acestei categorii trebuie să ții cont de faptul că ai la dispoziție posibilitatea de alege între televizoare LED, OLED, 3D, micro LED sau ULTRA 4K, fiecare dintre acestea oferindu-ți diferite beneficii:

 • Tehnologie de iluminare diferită
 • Număr crescut de pixeli
 • Număr sporit de culori și nuanțe
 • Caracteristici de vizualizare performante
 • Redare diferite formate audio

Rezoluția televizorului

În funcție de această trăsătură, televizorul pe care îl vei achiziționa va beneficia de o imagine cât mai apropiată de perfecțiune și va fi o încântare vizuală.

 • Rezoluția de 1280×720 pixeli înseamnă HD Ready
 • Rezoluția de 1920×1080 pixeli echivalează cu Full HD
 • Rezoluția de 3840 x 2160 pixeli înseamnă Ultra HD 4K

Contrastul, rata de refresh și procesorul video

Aceste caracteristici îi conferă televizorului o imagine îmbunătățită și care îți permite să te bucuri de o vizualizare la maximul de calitate posibil. Tehnologiile de ultimă generație, așa cum sunt cele din categoria Clear Motion contribuie din plin la redarea unor imagini realiste, la eliminarea oricărei urme de impuritate și la crearea imaginii perfecte.

Sistemul audio

Cu siguranță că îți dorești ca televizorul tău să nu mai aibă sunet mono, așa că stereo trebuie să fie minimul acceptat în ceea ce privește această caracteristică. Dar, dacă îți dorești calitate maximă, atunci Dolby Digital Pulse sau True Surround Sound sunt normele pe care trebuie să le dețină viitorul tău televizor. Desigur, prezența unor porturi dedicate ieșirilor și intrărilor audio îți vor permite să conectezi televizorul la o stație cu sub-woofer, ceea ce îți va oferi un sunet cu adevărat special.

Sfatul nostru

Transformă orice film într-o frântură desprinsă din realitate cu ajutorul unor soundbar-uri de calitate! Cele mai bune opțiuni le găsești în ghidul nostru gratuit de shopping.

Nivelul de conectivitate

Redarea de conținut multimedia, interacțiunea cu dispozitivele mobile sau internetul direct pe televizor sunt câteva dintre caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când trebuie să-ți achiziționezi viitorul televizor. Urmărește ca dispozitivul tău să aibă prezentă funcția de Wi-Fi integrat, dar și pe cea de tunerul digital DVB-C, precum și orice alte tehnologii care oferă un plus de calitate conectivității.

Televizoare

Funcțiile speciale

Fiecare brand dispune de o tehnologie sau funcții speciale, care le oferă produselor lor acel element necesar pentru a face diferența în favoarea acestora. De la Asistență Vocală, vizualizare 3D, 4K sau 8 K și până la aplicații dedicate, aceste funcții reușesc să contribuie la crearea unui produs de calitate superioară, care iese în evident mult mai bine decât alte produse.

Garanția

În general, durata de garanție pentru aceste produse este de 24 de luni, dar, majoritatea brandurilor oferă cel puțin o garanție de 5 ani de funcționare în condiții de maximă exploatare și la maximul de calitate.

Brandul producător

Este acel criteriu la care majoritatea cumpărătorilor se raportează atunci când își achiziționează televizoarele, dar care nu trebuie să primeze, pentru că există o serie de produse care sunt realizate în colaborare între marile companii producătoare (joint venture), care prezintă avantaje mult mai atractive. Este de preferat un televizor de brand dat fiind faptul că producătorul oferă acces la tehnologii proprii, unice și care oferă un plus de valoare produsului, precum și o garanție extinsă pentru folosirea televizorului.

Prețul

Achiziționează-ți televizorul bazându-te pe caracteristicile acestuia, mai degrabă decât pe preț, pentru că majoritatea comercianților îți oferă acum promoții și reduceri masive de prețuri, care îți pot facilita obținerea unui produs de calitate superioară la un preț super accesibil.

Reține aceste caracteristici atunci când îți vei alege viitorul televizor și încearcă să-ți achiziționezi un dispozitiv care să întrunească majoritatea acestor trăsături. Alege oricare dintre modelele recomandate anterior și, cu siguranță, te vei bucura de o experiență vizuală cu adevărat încântătoare de fiecare dată când vei deschide televizorul!

Descoperă avantajele oferite de un televizor cu diagonal mare în videoclipul următor și alege întotdeauna un produs care să se încadreze în tendințe:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (83 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare