Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai rezistente smartphone-uri din 2022

Datum 7.5.2022 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

În lupta pentru supremația pe piața telefoanelor inteligente, brandurile consacrate prezintă modele din ce în ce mai sofisticate,  cu o multitudine de caracteristici tehnice avansate. Telefonul mobil modern nu mai este doar un simplu gadget, ci reprezintă un stil de viață, astfel încât acesta trebuie să fie reprezentativ pentru posesorul lui. În special în cazurile în care acesta lucrează într-un mediu în care prezența parfului, a apei și a șocurilor puternice este ceva frecvent (șantiere, activități agricole etc.).

Smartphone-ul de astăzi este o combinație între tehnologia de ultimă generație și o rezistență îmbunătățită sub toate aspectele (viteza de procesare, rezistența acumulatorului, rezistența la praf, apă și alte tipuri de particule, un ecran care prezintă o rezistență mărită la orice tip de presiune și socuri mecanice etc.). Tu cum crezi că arată cel mai bun telefon mobil super-rezistent din 2022?

Cel mai bun în general

Caterpillar CAT Land Rover Explore Dual Sim este un smartphone care dispune de funcție anti-praf și este impermeabil, fiind un telefon rezistent și util pentru activitățile în medii extreme.

Produs avantajos preț/calitate

Cubot QUEST este un telefon remarcabil, atât prin prisma caracteristicilor, cât și a prețului la care este disponibil.

Cel mai ieftin

iHunt TITAN P8000 PRO 2021 este un telefon excelent pentru cei care lucrează în medii extreme și au nevoie de telefoane simple și rezistente. 

Cel mai rezistent  telefon mobil din 2022

Chiar dacă este destul de dificil să alegem cel mai bun și super rezistent telefon mobil din 2022, ne-am bazat în alegerea noastră pe numeroasele recenzii disponibile online. Desigur, am testat toate modelele care au întrunit caracteristicile tehnice urmărite, astfel încât am reușit să le evidențiem pe cele mai bune din categoria lor:

Recenzie: Caterpillar CAT Land Rover Explore Dual Sim

Telefon mobil Caterpillar CAT Land Rover Explore Dual Sim, 64GB, 3GB RAM, 4G, Black

Dimensiunea diagonalei ecranului: 5″ | Rezoluţia afisajului: High definition (1080 x 1920 pixeli) | Bluetooth: Da (Bluetooth 4.1) | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da | Greutate: 232 grame | Dimensiune: 152 x 75,3 x 14 mm | Preţ aproximativ: 2350 Ron

Avantaje
 • Funcție fotografiere Panorama HDR
 • Spațiu de stocare 64 GB
 • Protecție anti-praf – impermeabil
Contra
 • Nu pentru jocuri
 • Nu este anti-șoc

Pentru cei care își doresc un telefon super rezistent și care este prevăzut cu o serie de elemente de protecție (anti-praf/impermeabil) Caterpillar CAT Land Rover Explore Dual Sim este o alegere foarte bună. Dispune de un spațiu de stocare de 64 GB, are o memorie RAM de 3 GB și un afișaj mare (5 inch). Este un telefon util în mediile cu un nivel ridicat de praf și umiditate; dispune de funcții de smartphone, așa că poate fi folosit pentru navigare pe internet și vizionare de conținut audio-video. Prețul este pe măsura caracteristicilor, la avantajele deja prezentate alăturându-se un acumulator de 4000 mAh, care este foarte rezistent.

Recenzie: Cubot QUEST

Telefon rezistent Cubot QUEST, 4G, Subtire, IP68, 5.5"

Dimensiunea diagonalei ecranului: 5,5″ Corning Gorilla Glass 3| Rezoluţia afisajului: High definition (1440 x 720 pixeli) | Bluetooth: Da (Bluetooth 4.2) | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da | Greutate: 250 grame | Dimensiune: – mm | Preţ aproximativ: 1299 Ron

Avantaje
 • Design atractiv și slim
 • Super rezistent la șocuri
 • 3 camere foto
 • Spatiu stocare 64 GB
Contra
 • Bateria rezistă maxim 1 zi
 • Fară mufă jack

Cubot QUEST nu este doar un telefon rezistent, ci este și un dispozitiv util și care dispune de un nivel de performanță ridicat. Încântă cu un design atractiv, este slim, are un spațiu de stocare de 64 GB și memorie RAM de 4 GB.

Este compatabil 4G și are unul dintre cele mai ridicate niveluri de rezistență la șocuri, apă și praf. Se recomandă nu doar prin caracteristici (display larg, de 5, 5”, procesor cu 8 nuclee, face recognition, etc.), ci și prin preț (care este unul foarte avantajos, raportat la ceea ce oferă). Un produs apreciat de utilizatori!

Recenzie: iHunt TITAN P8000 PRO 2021

iHunt TITAN P8000 PRO 2021

Dimensiunea diagonalei ecranului: 5,5 inch | Rezoluţia afisajului: 1440 x 720 pixeli | Bluetooth: Da | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da | Greutate: 300 grame | Dimensiune: 153.8 x 18 x 74.2 | Preţ aproximativ: 775 Ron

Avantaje
 • Telefon dual sim
 • Rezistent la apă, praf, șocuri
 • Trei camere foto
 • 4G+
 • Face ID și senzor amprentă
Contra
 • Procesor lent
 • Difuzorul se aude slab

iHunt TITAN P8000 PRO 2021 este un telefon care le va face viața mai ușoară celor care lucrează în condiții extreme, sau cei care sunt foarte neîndemânatici, datorită ecranului Gorilla Glass care se sparge foarte greu. Telefonul este dual sim și suportă 4G+, ceea ce înseamnă că nu vei rămâne niciodată fără semnal. 

De asemenea, acesta este rezistent la șocuri, la praf și este waterproof, ceea ce îl transformă într-un dispozitiv care te poate ajuta în mod real în situații extreme. Iar cele 3 camere foto, cea principală de 13MP te vor ajuta să faci poze excelente nu numai la echipamentele de muncă ci și în natură. 

Procesorul este într-adevăr lent, însă nu este un telefon pentru jocuri. Iar difuzorul se umple de nisip si trebuie curățat frecvent pentru a avea sonorizare optimă. Însă, având în vedere prețul scăzut și performanța acestui telefon în condiții extreme, este o investiți foarte bună.

Cum alegi cel mai bun smartphone rezistent?

Orice smartphone poate fi protejat împotriva umezelii, prafului şi a şocurilor cu ajutorul unei huse, carcase sau a unor folii protectoare. Cu toate acestea, rezultatul este unul cât se poate de neplăcut, mai ales atunci când constatăm că ecranul s-a spart sau prezintă zgârieturi ori carcasa s-a deformat ca urmare a căderii dispozitivului.

Nu de multe ori, praful şi umezeala conduc la dezlipirea foliei de protecţie sau la diminuarea performanţelor terminalului, astfel încât, nu de puţine ori ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine să alegem un smartphone care să prezinte şi o rezistenţă sporită împotriva acestor factori, pe lângă caracteristicile standard.

Telefoanele inteligente super-rezistente nu doar că beneficiază de performanţe tehnice avansate, ci au în plus o rezistenţă sporită împotriva factorilor perturbanţi (praf, umezeală, temperaturi scăzute/foarte ridicate sau şocuri puternice). Designul lor este astfel conceput încât îţi oferă garanţia utilizării pentru o perioadă de timp îndelungată, în condiţii de exploatare maxime.

Astfel de terminale portabile mobile sunt mai mult decât necesare pentru persoanele care activează în domenii de activitate care prezintă un risc sporit de deterioare a telefoanelor mobile. Activitățile agricole, pe şantiere sau exploatări de bunuri, drumeţiile şi excursiile montante ori ascensiunile pe munte sunt doar câteva dintre domeniile în care se impune utilizarea unui smartphone adaptat funcţionarii în condiţii extreme.

Alegerea telefonului tău mobil trebuie să ţină cont de aceste aspecte, fiindcă un terminal care se încadrează în aceste limite îţi va oferi nu doar o experienţă de utilizare la fel de performantă precum cele mai bune telefoane mobile inteligente, dar vei fi asigurat împotriva deteriorării aparatului sau scurtării perioadei de utilizare.

Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi vei alege smartphone-ul din categoria celor mai rezistente:

Indicele de rezistenţă la praf şi umezeală (Ingress Protection)

Este un criteriu extrem de important atunci când ne alegem smartphone-ul, dat fiind faptul că o valoare mai ridicată îţi va garanta o rezistenţă mai bună împotriva pătrunderii acestor elemente în telefon. În general, acest indice este de tipul IPxy, unde “x” se referă la gradul de rezistenţă la acţiunea prafului şi a tuturor particulelor care se încadrează în această categorie, iar “y” este nivelul de rezistenţă la acţiunea apei. Până în prezent IP68 este cel mai performant nivel de rezistenţă care s-a obţinut, de aceea, terminalele care prezintă această caracteristică sunt un “must have”.

Rezistenţa la şocuri, indiferent de natura acestora

Fie că este vorba despre şocuri mecanice ori despre cele de natură termică, un smartphone care prezintă o rezistenţă sporită în acest sens trebuie achiziţionat imediat. Telefoanele inteligente ultra-performante din această categorie prezintă rezistenţă la şocuri puternice datorită designului şi a materialelor din care sunt confecţionate. În plus, multe dintre acestea beneficiază de elemente extra, aşa cum sunt părţi din cauciuc de cea mai bună calitate care sunt integrate pe partea exterioară pentru a creşte rezistenţă aparatului.

Rezistenţa acumulatorului

Bateria telefonului mobil inteligent este foarte importantă pentru a-ţi asigura o cât mai îndelungată autonomie. Acumulatorii pentru acest tip de telefoane mobile sunt din categoria Litiu-Polimer, cu valori de peste 3000 mAh (cele de 4800 mAh îţi oferă autonomie de până la 30 de zile), dar trebuie ţinut cont de faptul că utilizarea funcţiilor inteligente va afecta perioada de rezistenţă a acumulatorului.

Sistemul de operare

Majoritatea terminalelor inteligente din această categorie utilizează sistemul de operare Android (acesta fiind, alături de iOS, cel mai răspândit sistem de operare pentru dispozitivele mobile). Este recomandat ca sistemul de operare să fie cât mai recent, ceea ce înseamnă că aparatul mobil va putea realiza update-urile necesare oferirii celei mai bune experienţe audio-video.

Senzorii

Prezenţa acestora este necesară asigurării celor mai bune rezultate în timpul utilizării telefonului. G-sensor, L-sensor, senzorul magnetic, senzorul de proximitate, accelerometrul, senzorul girosop, senzorul de lumina şi toate tipurile de senzori îmbunătăţesc experienţa utilizatorului, ajută la redarea video/audio, la mişcare şi orientare, precum şi la economisirea de baterie.

Caracteristicile grafice

Rezoluţia afisajului şi calitatea acestuia influenţează în mod definitiv experienţa utilizatorului. Un afişaj de tip wide (4,7 – 5,5 inch), cu particularităţi de tipul high-definition sau QHD îţi vor oferi una dintre cele mai extraordinare experienţe în timpul folosirii smartphone-ului. Desigur, cu cât este mai bogată paleta de culori şi mai mare afişajul, cu atât va scădea randamentul în ceea ce priveşte rezistenţa bateriei, dar, în cazul acestui tip de telefoane mobile inteligente, bateriile de peste 3500-4000 mAh îţi oferă un plus de valoare.

Capacitatea de stocare

Majoritatea telefoanelor inteligente din această gamă oferă un spaţiu de stocare de minim 16 GB, cu posibilitatea de extindere a acestuia până la 32 Gb.

Procesorul şi memoria RAM

Sunt foarte importante pentru orice tip de telefon, acestea fiind, practic, “creierul şi inima” terminalului mobil. În general, pentru acest tip de telefon inteligent, procesorul are o valoare curpinsa între 1,3 şi 1,4 Ghz, în timp ce memoria RAM este de aproximativ 2 GB.

Designul

Este foarte important ca smartphone-ul să nu fie doar foarte rezistent (ceea ce înseamnă un aspect foarte încărcat şi cu mult cauciuc), ci să fie slim, astfel încât să poată fi uşor de transportat. Cele mai avansate modele de telefoane inteligente din categoria super-rezistente se bucură de un design super-slim.

Oricare telefon inteligent care îndeplineşte aceste caracteristici merită analizat şi achiziţionat, dacă raportul preţ-calitate este optim.

Concluzie

Piaţa smartphone-urilor este una foarte variată, reuşind să îndeplinească până şi cele mai sofisticate gusturi. Telefoanele inteligente cu rezistenţă sporită la praf, şocuri şi umezeală consitituie vârful de performanţă, iar deţinerea unui astfel de accesoriu mobil este recomandată şi necesară, mai ales de către cei care îşi desfăşoară activitatea în domenii în care există riscuri sporite de deterioare a acestor produse. Alegerea terminalului mobil super-solid trebuie să se realizeze respectând anumite criterii, astfel încât să te bucuri de un dispozitiv nu doar ultra-rezistent, ci şi super-performant!

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (75 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare