Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune cuptoare cu microunde din 2019

Datum 22.3.2019 Bunuri albe

Concepute iniţial pentru a le oferi oamenilor una dintre cele mai rapide modalităţi de decongelare şi încălzire a hranei, cuptoarele cu microunde se remarcă printr-o îmbunătăţire continuă a caracteristicilor, astăzi, rolul acestora fiind şi de pregătire a mâncării. Graţie utilizării câmpului de unde electromagnetice şi a unui suport rotativ, mâncarea se încălzeşte mult mai rapid, pe toate părţile, astfel încât preparatul este gata pentru a fi servit într-o perioadă de timp predeterminată.

Utilizat atât la scară industrială, cât şi în gospodăriile casnice, cuptorul cu microunde s-a diversificat în ceea ce priveşte designul, modul de integrare şi utilizarea într-o bucătărie. Astăzi, cuptorul pe bază de microunde poate fi folosit ca un aparat de sine stătător sau ca parte a unui sistem, sub forma cuptorului cu microunde încorporabil. Caracteristicile sale l-au transformat într-unul dintre cele mai utilizate dispozitive casnice, ceea ce-l face să se regăsească în multe dintre bucătării.

  Cele mai bune modele de cuptoare cu microunde din 2019

  Alegerea unui cuptor cu microunde va fi mult mai simplă dacă vei consulta lista cu caracteristici pe care un astfel de aparat trebuie să le întrunească şi pe baza cărora am realizat topul produselor de mai jos. Iată care sunt cele mai bune modele de cuptoare cu microunde standard şi încorporabile din 2019.

  Cuptoare cu microunde standard

  Gorenje MO17DW Panasonic NN-GD36HMSUG Daewoo KOS-1C0K
  Gorenje MO17DW Panasonic NN-GD36HMSUG Daewoo KOS-1C0K
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO 8 programe presestate pentru gătit rapid
  Posibilitatea de selectare a tipului şi greutăţii alimentului
  Funcţie de memorare a felurilor de mâncare favorite
  Uşa foarte rece pentru protecţia degetelor
  Timp de încălzire alimente + 30%
  18 programe prestate
   Tehnologia Inverter
  Un volum de 23 de litri
  6 trepte de putere;
  Design modern, cu linii futuriste
  Grătar pe bază de cuarț (1000 W)
  Capacitate mărită de pregătire a alimentelor (34 de litri); 
  Funcţie de gătit cu aburi şi de autocurăţare cu aburi; 
  Incălzire de tip convecţie;
  Design elegant şi care oferă un plus de valoare din punct de vedere estetic
  CONTRA Capacitate mică a spaţiului interior
  Designul nu este impresionant fiind destul de impersonal
  Destul de voluminos Dimensiuni destul de mari
  SUMAR Cuptorul cu microunde Gorenje MO17DW este unul dintre cele mai performante obiecte electrocasnice din categoria sa, oferindu-i utilizatorului o mulţime de opţiuni în ceea ce priveşte încălzirea rapidă a alimentelor. Panasonic NN-GD36HMSUG este unul dintre cuptoarele de brand care impresionează prin gama de caracteristici şi prin prezenţa tehnologiei Inverter care îi oferă utilizatorului cu până la 30% timp scăzut de încălzire a mâncării. Daewoo KOS-1C0K este unul dintre cele mai performanţe cuptoare cu microunde de tip standard din categoria sa, asigurând utilizatorului o multitudine de beneficii pregătirii alimentelor.
  Emag.ro Găsiți preț Emag.ro Găsiți preț Emag.ro Găsiți preț
  Evomag.ro Găsiți preț
  ITgalaxy.ro Găsiți preț

  Gorenje MO17DW

  Gorenje MO17DW

  Putere/capacitate cuptor: 700 W/ 17 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: 24,5 cm | Dimensiuni: 452 x 335 x 262 mm | Greutate: 10,5 kg | Culoare: alb | Preţ aproximativ: 355 Ron

  Avantaje
  • 8 programe presestate pentru gătit rapid
  • Posibilitatea de selectare a tipului şi greutăţii alimentului
  • Funcţie de memorare a felurilor de mâncare favorite
  • Uşa foarte rece pentru protecţia degetelor
  Contra
  • Capacitate mică a spaţiului interior
  • Designul nu este impresionant, fiind destul de impersonal

  Cuptorul cu microunde Gorenje MO17DW este unul dintre cele mai performante obiecte electrocasnice din categoria sa, având o putere de 700 W, capacitate de 17 litri, control electronic, 8 programe prestabilite, extra funcţii (Smart Display, gătire pe mai multe niveluri, etc.), afişaj digital de tip LED şi oferă protecţie copiilor. Graţie dimensiunilor sale poate fi uşor amplasat în diverse locuri din bucătărie, integrându-se perfect în peisaj şi oferindu-i utilizatorului o mulţime de opţiuni în ceea ce priveşte încălzirea rapidă a alimentelor.

  Panasonic NN-GD36HMSUG

  Panasonic NN-GD36HMSUG

  Putere/capacitate cuptor: 1000 W/ 23 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: 28,5 cm | Dimensiuni: 279 x 488 x 395 mm | Greutate: – | Culoare: Argintiu

  Avantaje
  • Timp de încălzire alimente + 30%
  • 18 programe prestate
  • Tehnologia Inverter
  • Un volum de 23 de litri
  • 6 trepte de putere;
  • Design modern, cu linii futuriste
  • Grătar pe bază de cuarț (1000 W)
  Contra
  • Destul de voluminos

  Panasonic NN-GD36HMSUG este unul dintre cuptoarele de brand care impresionează prin gama de caracteristici precum panoul de comandă de tip touch, 17 programe presetate, un grill cu o putere de 1000 W, iar capacitatea standard de 23 litri se măreşte prin intermediul tehnologiei Inverter până la 27 litri.

  În plus, acest aparat permite gătirea cu aburi, iar printre funcțiile oferite se numără cea de decongelare și setări de putere în 6 trepte, iar printre alte beneficii ale tehnologiei Inverter se numără şi îmbunătăţirea timpului de încălzire cu 30%, precum şi încălzirea în mod uniform a alimentelor.

  Prețul ilustrează perfect raportul dintre calitate și beneficiile oferite, ceea ce recomandă acest produs celor care au nevoie de un accesoriu de top în bucătăria lor.

  Daewoo KOS-1C0K

  Daewoo KOS-1C0K

  Putere/capacitate cuptor: 800 W/ 34 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: – | Dimensiuni: 524 x 477 x 415 mm | Greutate: – | Culoare: negru

  Avantaje
  • Capacitate mărită de pregătire a alimentelor (34 de litri)
  • Funcţie de gătit cu aburi şi de autocurăţare cu aburi
  • Incălzire de tip convecţie
  • Design elegant şi care oferă un plus de valoare din punct de vedere estetic
  Contra
  • Dimensiuni destul de mari

  Daewoo KOS-1C0K este unul dintre cele mai performante cuptoare cu microunde de tip standard din categoria sa, având o capacitate de 34 de litri, 6 programe prestabilite, 10 niveluri de ajustare a puterii, oferă funcţia de gătire cu aburi, beneficiind şi de opţiunea de autocurăţare tot cu ajutorul aburului. Este un aparat cu afişaj digital, prezenţa încălzirii cu ajutorul convecţiei asigurând o multitudine de beneficii pregătirii alimentelor.

  Modele alternative de cuptoare cu microunde standard

  În cazul în care bugetul este elementul principal pe care îl iei în calcul atunci când intenţionezi să-ţi cumperi un cuptor cu microunde standard, atunci oricare dintre aceste modele te vor mulţumi nu doar la nivel financiar, ci şi la cel al prezenţei anumitor caracteristici. Desigur, nu se vor ridica la nivelul celor mai bine clasate modele din categoria lor, dar vor reprezenta o soluţie demnă de bucătăria ta.

  • Saturn ST-EC1075 este un cuptor cu microunde care impresionează la nivel de capacitate (36 litri), putere (1500 W), oferindu-ţi funcţii precum grill şi gătire cu aburi (unul dintre cele mai sănătoase moduri de a găti) la un preţ de numai 200 Ron. Din păcate, nu îţi oferă funcţie de decongelare şi nici de convecţie, iar lipsa protecţiei pentru copii, precum şi modul mecanic de comandă sunt câteva trăsături care-l diferenţiază de cel mai bun cuptor din categoria sa.
  • Samsung MG23F301TAS este una dintre cele mai avantajoase cuptoare cu microunde din categoria sa, având un preţ de numai 535 Ron, un design foarte elegant, o capacitate de 23 litri, 6 niveluri de putere, interior din ceramică pentru o mai bună încălzire a alimentelor şi un mod de funcţionare de tip ECO. Din păcate, puterea sa este de numai 800 W, lipsindu-i protecţia pentru copii, iar spaţiul interior are în realitate o capacitate diminuată de numai 18 litri (din cei 23 litri cu cât figurează în cartea tehnică).

  Cuptoare cu microunde standard încorporabile

  Samsung FW87SUST Hotpoint MN 413 IX HA Hotpoint MP 676 IX HA
  Samsung FW87SUST Hotpoint MN 413 IX HA Hotpoint MP 676 IX HA
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Funcţii inteligente de controlare a modului de gătit
  Un nivel ridicat de economisire al consumului cu până la 40%
  Funcţie de decongelare rapidă 
  Un design original.
  Distribuire 3D a undelor pentru optimizarea maximă a încălzirii preparatelor
  Funcţii inteligente de eficientizare a proceselor de încălzire/dezgheţare
  Funcţie de protejare împotriva folosirii de către copii şi control electronic
  Design impresionat din punct de vedere estetic
  Funcţii inteligente de asjutare a modului de încălzire a preparatelor
  7 nivele de ajustare a puterii; 
  Ecran tactil pe panoul de comandă
  Grill super puternic, cu o putere de 1600 W
  CONTRA Greutate destul de ridicată (15 kilograme)
  Lipsa încălzire cu convecţie
  Capacitatea şi puterea aparatului nu sunt printre cele mai ridicate Preţ mult prea ridicat
  SUMAR Samsung FW87SUST este un cuptor cu microunde incastrabil cu multiple funcţii inteligente care permit scăderea consumului de energie electrică, gătitul şi încălzirea alimentelor mult mai rapid, precum şi mult mai eficient. Hotpoint MN 413 IX HA este unul dintre cele mai performante cuptoare cu microunde ce poate fi încastrat, remarcându-se printr-o serie de caracteristici remarcabile, care-l poziţionează pe primul loc în categoria sa de produse. Hotpoint MP 676 IX HA este un aparat cu microunde incastrabil care impresionează printr-o serie de extra funcţii precum Crisp, Jet Defrost sau Jet Start şi nişte caracteristici tehnice incredibile (de exemplu, capacitate de 40 litri).
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Samsung FW87SUST

  Samsung FW87SUST

  Putere/capacitate cuptor: 800 W/ 23 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: – | Dimensiuni: 48,9 x 31,2 x 36 cm | Greutate: 15 kg | Culoare: inox | Preţ aproximativ: 849 Ron

  Avantaje
  • Funcţii inteligente de controlare a modului de gătit
  • Un nivel ridicat de economisire al consumului cu până la 40%
  • Funcţie de decongelare rapidă
  • Un design original
  Contra
  • Greutate destul de ridicată (15 kilograme)
  • Lipsa încălzire cu convecţie

  Samsung FW87SUST este un cuptor cu microunde incastrabil care are o putere de 800 W, o capacitate de 23 litri, afişaj electronic, 6 nivele de reglare a puterii, funcţie de curăţare cu ajutorul aburilor, un suport de tip tavă pentru mâncărurile care sunt crocante, fiind protejat de un email ceramic, care oferă o rezistenţă sporită împotriva zgârieturilor şi o ştergere rapidă a urmelor de pete. Funcţia inteligenţă de pregătire a alimentelor (bazată pe temperatura şi timpul de gătire) şi funcţia Eco (intrare automată în stare de inactivitate în caz de neutilizare oferă cu până la 40% mai puţină energie consumată) sunt două elemente care particularizează acest cuptor încorporabil.

  Hotpoint MN 413 IX HA

  Hotpoint MN 413 IX HA

  Putere/capacitate cuptor: 750 W/ 22 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: – | Dimensiuni: 59.5 x 32 x 38.2 cm | Greutate: – | Culoare: negru | Preţ aproximativ: 1600 Ron

  Avantaje
  • Distribuire 3D a undelor pentru optimizarea maximă a încălzirii preparatelor
  • Funcţii inteligente de eficientizare a proceselor de încălzire/dezgheţare
  • Funcţie de protejare împotriva folosirii de către copii şi control electronic
  • Design impresionat din punct de vedere estetic
  Contra
  • Capacitatea şi puterea aparatului nu sunt printre cele mai ridicate

  Hotpoint MN 413 IX HA este unul dintre cele mai performante cuptoare cu microunde ce poate fi încastrat, remarcându-se printr-o serie de caracteristici precum o capacitate de 22 litri, putere de 750 W şi extra funcţii precum cea de menţinere caldă a mâncării, super dezgheţare, Jet Start şi distribuţie 3D a undelor. În plus, cele 4 trepte de ajustare a puterii permit încălzirea graduală, în timp ce afişajul de tip LED este electronic şi permite o interacţiune rapidă şi simplă cu aparatul.

  Hotpoint MP 676 IX HA

  Hotpoint MP 676 IX HA

  Putere/capacitate cuptor: 900 W/ 40 litri | Protecţie copii: Da | Funcţii extra: Da | Diametru suport interior: – | Dimensiuni: 59.5 x 32 x 38.2 cm | Greutate: – | Culoare: negru | Preţ aproximativ: 2400 Ron

  Avantaje
  • Funcţii inteligente de asjutare a modului de încălzire a preparatelor
  • 7 nivele de ajustare a puterii
  • Ecran tactil pe panoul de comandă
  • Grill super puternic, cu o putere de 1600 W
  Contra
  • Preţ mult prea ridicat

  Hotpoint MP 676 IX HA este un aparat cu microunde incastrabil care impresionează printr-o serie de extra funcţii precum Crisp, Jet Defrost sau Jet Start, o capacitate generoasă de 40 de litri, o putere de 900 W, 7 nivele de adaptare a puterii, un afişaj de tip tactil şi un grill cu putere de 1600 W. Designul este modern, iar sistemul de protejare împotriva petelor şi amprentelor îi asigură o curăţare rapidă.

  Modele alternative de cuptoare cu microunde încorporabile

  Pentru cei cărora preţul li se pare un element care trebuie să primeze (în dauna prezenţei a cât mai multor caracteristici), atunci următoarele modele de cuptoare cu microunde încorporabile le pot oferi câteva alternative foarte avantajoase.

  • Hansa AMG20BFH este un cuptor incastrabil care are un preţ de achiziţie de 600 Ron, 9 programe prestabilite, un combo grill din Quartz, funcţii de încălzire rapidă şi de reîncălzire şi 7 trepte de ajustare a puterii. Capacitatea sa este de numai 20 litri şi o putere de numai 700 W, care îl plasează în imediata apropiere a celui mai bine plasat produs din categorie.
  • Bosch HMT84M654 este un cuptor cu microunde care are un preţ de comercializare de numai 1400 Ron şi constituie o alternative viabilă pentru cei care sunt dornici să aibă parte de un raport preţ-calitate cât mai avantajos. Capacitatea de 25 litri, puterea de 900 W, cele 5 nivele de putere şi 7 programe prestabilite sunt extrem de tentante şi reuşesc să poziţioneze destul de sus acest produs în topul categoriei sale. Însă, lipsa extra-funcţiilor inteligente şi care ajută foarte mult în procesul de pregătire/încălzire/dezgheţare a alimentelor este o componentă foarte importantă în raport cu cel mai bine clasat produs din categorie.

  Cum alegem cuptorul cu microunde?

  Alegerea unui cuptor cu microunde este legată de nevoile curente ale utilizatorului şi de destinaţia alocată de către acesta aparatului. Astfel, în cazul în care necesită doar un dispozitiv pe care să-l utilizeze în mod neregulat, utilizatorul poate opta pentru un cuptor cu microunde standard, iar în cazul în care i-a destinat o utilizare mult mai intensă, un cuptor cu microunde incastrabil este o alegere isteaţă (mai ales dacă planul de dotare a bucătăriei cu electrocasnice prevede necesitatea unui astfel de dispozitiv). Singura diferenţa dintre cele două tipuri de cuptoare este dată de faptul că pentru cuptorul cu microunde incastrabil este nevoie de un spaţiu special conceput şi realizat în conformitate cu dimensiunile aparatului, în timp ce pentru varianta standard nu sunt necesare astfel de preparative.

  Iată care sunt caracteristicile de care trebuie să ţii cont atunci când ţi-ai propus achiziţionarea unui cuptor cu microunde:

  Spaţiul în care va fi amplasat

  Este foarte important să-ţi planifici locul în care doreşti ca acest accesoriu electrocasnic să fie integrat. În cazul în care nu ai stabilit niciun spaţiu de amplasare, atunci poţi opta pentru varianta standard, care îţi asigură avantajul mutării acestuia ori de câte ori doreşti şi oriunde doreşti, dar şi un preţ mult mai accesibil. Dimpotrivă, dacă deja ai imaginat un corp de bucatrie în care să integrezi cuptorul cu microunde, atunci ai nevoie de un cuptor incastrabil, acesta având un aspect estetic mult mai atrăgător şi care va pune în evidenţă bucătăria (preţul este ceva mai ridicat).

  Puterea de încălzire

  Este foarte important să alegi un aparat care să-ţi asigure o încălzire cât mai rapidă a alimentelor, decongelarea acestora şi funcţia de gătire. În acest caz, puterea dispozitivului joacă un rol foarte important, pe piaţă existând modele cu o putere care este cuprinsă între 700 şi 1500 W. Foarte important este ca acest aparat să-ţi ofere posibilitatea de ajustare a puterii de încălzire, în general, aceasta fiind graduală, pe trei trepte de încălzire, ceea ce îţi oferă posibilitatea de a alege temperatura optimă pentru încălzirea unui anumit tip de preparat.

  Volumul de încălzire

  Este un alt element esenţial în alegerea cuptorului cu microunde, dat fiind faptul că volumul acestuia este direct proporţional cu polivalenţa încălzirii. Astfel, capacitatea unui cuptor cu microunde este cuprinsă între 17 şi 30 litri, aceasta fiind direct proporţională cu tipul de alimente care sunt încălzite, dar şi cu dimensiunea vasului folosit pentru încălzire. În funcţie de tipul alimentului încălzit (pentru pizza este nevoie de un vas întins, în timp ce pentru alte preparate este nevoie de un vas mai înalt) trebuie ales un aparat cu microunde care să poate oferi posibilitatea de încălzire a unui număr cât mai larg de tipuri de alimente.

  Tipul de încălzire

  Anumite cuptoare cu microunde oferă numai un anumit tip de încălzire (vertical sau lateral), în timp ce modelele cele mai recente prezintă ambele variante de încălzire. În acest mod, preparatul beneficiază de o perioadă de timp mult mai scurtă pentru a fi încălzit, ceea ce înseamnă avantaje şi-n ceea ce priveşte elementul de economisire a energiei electrice.

  Designul şi dimensiunile

  Indiferent dacă optezi pentru varianta standard sau pentru cea încorporabilă, este foarte important ca aparatul cu microunde să aibă un aspect estetic cât mai plăcut, iar dimensiunile sale să-i permită să ocupe un spaţiu cât mai restrâns.

  Funcţii multiple

  Prezenţa unui număr cât mai ridicat de funcţii şi extra-opţiuni va ridică preţul de achiziţie al aparatului, dar îţi va oferi şi versatilitate, ceea ce înseamnă că poţi utiliza cuptorul cu microunde pentru diverse operaţiuni. Pornind de la funcţiile standard ale acestuia (încălzire şi dezgheţare/decongelare), un astfel de dispozitiv electrocasnic îţi va oferi funcţia de gătit, de grill, rotisor, preparate pentru grătar, coacere sau pregătit mâncare cu aburi. Acestor funcţii li se alătură cele legate de autocurăţarea cuptorului, de posibilitatea de distribuire a undelor electromagnetice sau cele cu programe prestabilite sau personalizate de încălzire a anumitor tipuri de alimente care necesită mai multă atenţie la încălzire (cum ar fi lichidele).

  Nivelul de siguranţă în exploatare

  Cuptoarele cu microunde inteligente sunt prevăzute cu funcţia de protejare în timpului utilizării de către copii sau cu posibilitatea de blocare a aparatului împotriva utilizării neautorizate de către copii.

  Instalarea şi consumul energetic

  Este foarte important ca în cazul aparatelor mai complicate (care înglobează diverse sisteme de iluminat, aerisire sau ventilaţie), acestea să beneficieze de un ghid de instalare adecvat pentru uşurarea instalării. În plus, un consum energetic cât mai bine optimizat (clasa A sau A+) îţi oferă avantaje în ceea ce priveşte utilizarea pe termen lung şi la un nivel ridicat de intensitate.

  Garanţia

  Astfel de aparate beneficiază de o garanţie standard, care se întinde pe parcursul a 24 de luni, dar, în anumite cazuri, există posibilitatea de a beneficia şi de o extindere a garanţiei.

  Preţul de achiziţie

  Este un element de către trebuie să ţinem cont în ultima fază, mai ales atunci când ne dorim ca aparatul cu microunde să ne ofere cât mai multe caracteristici. De aceea, raportat la calitatea oferită, preţul trebuie să fie ajustat în mod corespunzător pentru a beneficia de cel mai bun raport între aceste două elemente.

  Atât timp cât cuptorul cu microunde pe care doreşti să-l achiziţionezi întruneşte toate aceste caracteristici mai sus menţionate, atunci îl poţi achiziţiona fără să mai stai pe gânduri.

  Utilitatea cuptorului cu microunde

  Cuptorul cu microunde este extrem de util pentru asigurarea mâncării pentru toate cele trei mese principale ale zilei. Datorită treptelor de putere graduală, acesta poate încălzi, decongela sau găti mâncarea, utilizatorul trebuind doar să aleagă perioada de timp corespunzătoare tipului de aliment. Pentru că temperatura, precum şi timpul destinat operaţiunii pot fi setate, alimentele care sunt supuse operaţiunilor desfăşurate în interiorul cuptorului cu microunde îşi păstrează intacte caracteristicile nutriţionale, spre deosebire de alte modalităţi de încălzire a mâncării, în care nu sunt asigurate condiţiile de setare a timpului şi temperaturii.

  Executarea operaţiunii de încălzire a unui aliment nu necesită adăugarea de alte substanţe care să contribuie la accelerarea timpului de pregătire a mâncării (de exemplu, ulei), dar nici de stabilirea unei perioade de timp necesare pentru preîncălzire. În plus, cuptorul cu microunde beneficiază de posibilitatea memorării anumitor programe destinate tipului de hrană preferat de către utilizator, ceea ce face ca printr-o simplă apăsare de buton, acesta să ştie exact care este perioada de timp necesară asigurării temperaturii optime încălzirii mâncării.

  Printre alte utilităţi ale cuptorului cu microunde se remarcă asepctul estetic – designul şi dimensiunile sale- care îi permit să fie uşor de integrat în diverse spaţii dintr-o bucătărie, atât în mod independent, cât şi ca parte a unui întreg, în cazul cuptoarelor cu microunde încorporabile.

  Concluzie

  Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai căutate acecsorii electrocasnice pentru orice bucătărie. Disponibil atât în versiunea standard, cât şi-n cea încorporabilă, aparatul cu microunde îi oferă utilizatorului posibilitatea de a decongela, încălzi şi găti diverse alimente într-o perioadă de timp foarte scurtă.

  Dispozitivele avansate prezintă o mulţime de extra funcţii care permit transformarea acestui aparat într-un obiect electrocasnic multivalent. Chiar dacă alegerea unui astfel de cuptor poate părea dificilă, atât timp cât aparatul întruneşte caracteristicile menţionate anterior, utilizatorului îi este garantată achiziţionarea unui produs de calitate, pe care-l poate folosi pentru o perioadă îndelungată de timp la maximul de performanţă.

  Dacă ştii ce este permis să încălzeşti într-un cuptor cu microunde, vizionează videoclipul de mai jos pentru a afla ce nu trebuie să introduci niciodată într-un aparat cu microunde!

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.3 (60 voturi)

  Articole similare