Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune dezumidificatoare

Datum 22.6.2020 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Dotarea unei locuințe cu un dezumidificator reprezintă o soluție ideală pentru prevenirea unei umidități în exces. În acest mod va fi înlătură posibilitatea apariției igrasiei și a mucegaiului, care, în scurt timp pot conduce la afectarea stării de sănătate a locatarilor din casă. În plus, nivelul de confort din locuință se îmbunătățește în mod substanțial în toate aspectele. De aceea, alegerea unui dezumidificator de calitate trebuie raportată la mai multe criterii, astfel încât să ai parte de maximul de avantaje la folosire.

Cel mai bun în general
ARGO Alice17
Produs calitativ

ARGO Alice17 – 17l / 24h este un dispozitiv care îți oferă umiditatea potrivită în locuință în cele mai avantajoase condiții.

Produs avantajos preț/calitate
Trotec TTK 26E
Preturi medii

Trotec TTK 26E îți facilitează păstrarea umidității perfecte în camera, acoperind o suprafață de până la 15 metri pătrați.

Cel mai ieftin
VAVA EE006
Lucruri accesibile

VAVA EE006 este dezumidificatorul ideal pentru spațiile mici. Extrem de silențios, acesta dispune și de senzor pentru oprirea în mod automat a dispozitivului.

1Cele mai bune dezumidificatoare în 2020

Recenzie ARGO Alice17 – 17l / 24h

Dezumidificator de aer ARGO Alice17 - 17l / 24h

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 17 litri I Umiditate admisă: > 45% I Interval de operare: I > 5 ° C Funcții: Timer/Auto Restart/Avertizare filtru I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 3 litri I Dimensiuni: 35,3 x 22,5 x 49,6 cm I Alimentare: la priză de 220-240 V I Consum de energie: – W I Greutate: 10 kg I Culoare: Alb I Preț: 1079 Lei

Avantaje
 • Higrostat încorporat
 • Panou de comandă digital
 • Restart automat pană de curent
 • Filtru purificare aer
Contra
 • Nu indică umiditatea reală
 • Zgomotos

ARGO Alice17 – 17l / 24h dispune de 2 trepte de viteză, multiple funcții care automatizează procesul de dezumidificare din locuință și dispune de un design compact. Îți oferă posibilitatea de a atinge nivelul de umiditate optim în încăpere în cel mai scurt timp. Rata de extracție zilnică este de 17 litri, iar capacitatea rezervorului este de 3 litri. Este recomandat de majoritatea utilizatorilor, fiind foarte puține recenzii negative la adresa lui. De aceea, este un produs care merită achiziționat.

Recenzie Trotec TTK 26E

Dezumidificator Trotec TTK 26E

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 10 Litri I Umiditate admisă: > 45% I Interval de operare: I > 5 ° C Funcții: Dezghețare automată/Oprire automată I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 1,8 litri I Dimensiuni: – cm I Alimentare: 12 V DC 6 A I Consum de energie: – W I Greutate: 1, 8 kg I Culoare: Alb I Preț: 899 Lei

Avantaje
 • Îmbunătățește calitatea aerului din cameră
 • Eficient într-o perioadă scurtă
 • Dezghețare automată
 • Acoperă până la 15 metri pătrați
Contra
 • Oprire doar la umplere
 • Zgomotos

Trotec TTK 26E este recomandat de majoritatea utilizatorilor care îl apreciază pentru eficiența dovedită. În ciuda zgomotului (42 dB), acest dispozitiv își face treaba foarte bine, scade umiditatea rapid (până la 30% în câteva zile) și ajută la menținerea calității aerului. Este eficient în uscarea pereților cu mucegai și igrasie și în orice spațiu cu umiditate ridicată. Are o capacitate a rezervorului de 1, 8 litri. Acoperă eficient suprafețe de până la 15 metri pătrați. Raportul preț-calitate este unul excelent.

Recenzie VAVA EE006

Dezumidificator VAVA EE006 rezervor 670ml

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 0,3 l I Umiditate admisă: > 45% I Interval de operare: I > 15 ° C Funcții: Dezghețare automată/Oprire automată I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 0, 7 litri I Dimensiuni: 16 x 11 x 27 cm I Alimentare: 9 V DC 2,5 A I Consum de energie: 22 W I Greutate: 1, 3 kg I Culoare: Alb I Preț: 299 Lei

Avantaje
 • Foarte silențios (33dB)
 • Funcție de oprire automată
 • Excelent pentru spațiile mici
Contra
 • Nu este profesional
 • Greutate de 1,3 kg

VAVA EE006 se dovedește a fi un dispozitiv fiabil pentru mentierea umidității din locuință sub control. Este prevăzut cu senzor de oprire automată. Nivelul de silențiozitate este excelent (33 dB). Capacitate rezervorului este de 0, 7 litri (se umple în maxim 2-3 zile). Randament foarte bun în spațiile cu suprafețe de maxim 12-15 mp. Designul este compact și modern, cu linii care se pliază pe orice interior. Prețul este foarte accesibil, fiind un avantaj al acestui dezumidificator.

Model alternativ de dezumidificator

În cazul în care îți dorești un produs care să te mulțumească atât în ceea ce privește caracteristicile, cât și prețul atunci îți recomandăm un dezumidificator de cursă lungă: Klarstein DryFy 10. Rata de absorbție este de 10 litri în 24 de ore și este recomandat atât pentru folosirea în spațiile rezidențiale, cât și pentru alte diverse operațiuni, așa cum este sporirea nivelului de uscare dintr-un spațiu care tocmai a fost renovat.

Puterea de 240 W este suficientă pentru a face față cu succes acțiunii în spații foarte mari, iar recipientul de colectare de 1, 8 litri este mai mult decât suficient pentru a beneficia de o autonomie sporită. Numeroasele funcții integrate, precum și prețul, poziționează acest dezumidificator printre cele mai recomandate produse din categoria sa.

De ce este recomandată alegerea unui dezumidificator?

Sănătatea noastră, dar și a locuinței în care ne petrecem o mare parte din viață sunt aspecte foarte importante. Prezența unei umidități ridicate înseamnă o amenințare directă la sănătate, așa că, prezența unui dezumidificator de calitate este mai mult decât necesară. În acest sens, dacă îți vei dota locuința un astfel de accesoriu, te vei bucura de o mulțime de avantaje, printre care se numără:

 • Nivel echilibrat la sănătății fiecărui membru al familiei;
 • Îmbunătățirea stării de sănătate a celor cu probleme de tip astm și boli de plămâni;
 • Previne deteriorarea locuinței prin eliminarea sporilor de mucegai
 • Previne manifestarea igrasiei și a efectelor sale negative;
 • Este instrument ideal de prevenire a manifestării alergiilor;
 • Împiedică favorizarea unui mediu propice atragerii;
 • Previne apariția condensului, care favorizează producerea de mucegai;
 • Elimină riscul defectării aparaturii electronice care se datorează unei umidități ridicate;
 • Folosit în bucătărie menține o temperatură echilibrată, propice extinderii duratei de garanție a alimentelor;
 • Elimină mirosurile neplăcute din încăperi.

Iată, așadar, de ce este atât de util să-ți dotezi din timp locuința cu un astfel de aparat. Pentru că de beneficiile enumerate te vei bucură imediat ce vei apasă pe butonul de Pornire.

2Cum alegi un dezumidificator de calitate?

În astfel de condiții, alegerea unui dezumidificator devine o misiune dificilă, mai ales că acesta trebuie achiziționat avându-se în minte o serie de elemente care trebuie întrunite de viitorul tău aparat.

 • Capacitatea de stocare a rezervorului – îți oferă cea mai bună idee despre nivelul de autonomie a aparatului. Cu cât este mai ridicată, cu atât vei fi nevoit să golești recipientul mai rar. De aceea, optează pentru modele care au o capacitate de peste 1 litru, recomandate fiind cele cu un rezervor care ajunge până la 5 litri.
 • Rata de extracție în 24 de ore – este elementul de referință în ceea ce privește puterea dispozitivului de a reîmprospăta aerul din camera în care este amplasat. În cazul celor mai bune aparate se poate ajunge la o rată de până la 10-20 de litri, așa că, dacă îți dorești să ai parte de acel mediu echilibrat din punct de vedere al umidității, alege un astfel de aparat.
 • Funcțiile integrate – printre acestea se pot numără cele de Timer, Silent sau higrostat, care te ajută să ai parte de un aparat care să îți ofere un plus de avantaje în timpul utilizării. Afișajul digital sau un mod de control cu display este un avantaj pentru orice utilizator, așa că, alege întotdeauna un dezumidificator care să-ți ofere plusuri calitative și care să te ajute să ții totul sub control. Nu uita de funcția de oprire automată care are și rol de prevenire a depășirii cantității de apă colectată.
 • Designul dezumidificatorului – pentru că discutăm despre un aparat care, în cele mai multe cazuri, stă la vedere, designul acestuia este foarte important. Cele mai multe modele dispun de un design foarte atrăgător, care le permit să se integreze firesc în orice configurație de cameră.
 • Nivelul de consum și silențiozitatea – cu siguranță că un astfel de aparat trebuie să-ți ofere și caracteristici superioare în materie de consum și de zgomot produs în timpul funcționarii. Sunt recomandate acele dezumidificatoare care au un nivel de silențiozitate de aproximativ 30-45 dB, în timp ce consumul trebuie să fie până în 100 W.

Ai găsit un astfel de aparat care să-ți ofere toate aceste caracteristici? Înseamnă că deja ai vizualizat produsele descrise anterior. Există o multitudine de modele, de brand sau nu, care reușesc să acopere o parte sau majoritatea nevoilor dintr-o locuința. Dar, indiferent de alegerea ta, urmărește în videoclipul de mai jos de ce este necesar să ai în casa ta un dezumidificator:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (92 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare