Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune dezumidificatoare din 2024

Dotarea unei locuințe cu un dezumidificator reprezintă o soluție ideală pentru prevenirea unei umidități în exces. În acest mod va fi înlătură posibilitatea apariției igrasiei și a mucegaiului, care, în scurt timp pot conduce la afectarea stării de sănătate a locatarilor din casă. În plus, nivelul de confort din locuință se îmbunătățește în mod substanțial în toate aspectele. De aceea, alegerea unui dezumidificator de calitate trebuie raportată la mai multe criterii, astfel încât să ai parte de maximul de avantaje la folosire.

Cel mai bun în general

Star-Light DHD-1218W este un dezumidificator care este popular printre utilizatori, raportul între caracteristici și preț fiind cel mai bun pentru articolele din categoria lui.

Produs avantajos preț/calitate

Trotec TTK 26E îți facilitează păstrarea umidității perfecte în camera, acoperind o suprafață de până la 15 metri pătrați.

Cel mai ieftin

Un dezumidificator modern care îți îndeplinește funcția de bază su succes. 

Cele mai bune dezumidificatoare în 2022

Recenzie Star-Light DHD-1218W

Dezumidificator Star-Light DHD-1218W, 12L/24h, 100m³/ora, Rezervor 2.6L, Display LED, Control Digital, Timer, Alb

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 12 litri I Umiditate admisă: > 45% I Interval de operare: I > 5 ° C Funcții: Timer/Auto Restart/Auto Oprire/Avertizare filtru/Drenaj continuu I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 2,6 litri I Dimensiuni: 30 x 25 x 46,3 cm I Alimentare: la priză de 220-240 V I Consum de energie: 180 W I Greutate: 11,2 kg I Culoare: Alb I Preț: 900 Lei

Avantaje
 • Interfață cu configurări simple
 • Capacitate ridicată de absorbție
 • Randament foarte bun temperaturi scăzute
 • Consum scăzut de energie
Contra
 • Ușor zgomotos – 40 dB
 • Nu vine cu furtun evacuare

Foarte eficient pentru locuințele cu un nivel foarte ridicat de umiditate, Star-Light DHD-1218W reușește să extragă umiditatea în exces până la 100m³/oră. Reușește să absoarbă până la 12 litri zilnic, contribuind la scăderea rapidă a umidității chiar și în încăperile unde această este foarte crescută (în băi, de exemplu). Dispune de funcții de auto restart, drenaj continuu (trebuie atașat un furtun de evacuare) și se oprește automat atunci când este atinsă umiditatea stabilită de utilizator. Se numără printre cele mai apreciate dezumidificatoare din categoria sa, numărul utilizatorilor satisfăcuți fiind foarte ridicat. Pe lângă caracteristicile deosebite, prețul este un alt avantaj major care contribuie la poziția fruntașă în topul preferințelor.

Recenzie Trotec TTK 26E

Dezumidificator Trotec TTK 26E

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 10 Litri I Umiditate admisă: > 45% I Interval de operare: I > 5 ° C Funcții: Dezghețare automată/Oprire automată I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 1,8 litri I Dimensiuni: – cm I Alimentare: 12 V DC 6 A I Consum de energie: – W I Greutate: 1, 8 kg I Culoare: Alb I Preț: 899 Lei

Avantaje
 • Îmbunătățește calitatea aerului din cameră
 • Eficient într-o perioadă scurtă
 • Dezghețare automată
 • Acoperă până la 15 metri pătrați
Contra
 • Oprire doar la umplere
 • Zgomotos

Trotec TTK 26E este recomandat de majoritatea utilizatorilor care îl apreciază pentru eficiența dovedită. În ciuda zgomotului (42 dB), acest dispozitiv își face treaba foarte bine, scade umiditatea rapid (până la 30% în câteva zile) și ajută la menținerea calității aerului. Este eficient în uscarea pereților cu mucegai și igrasie și în orice spațiu cu umiditate ridicată. Are o capacitate a rezervorului de 1, 8 litri. Acoperă eficient suprafețe de până la 15 metri pătrați. Raportul preț-calitate este unul excelent.

Recenzie TTP 1 E

TTP 1 E

Utilizat pentru: Rezidențial I Rata de extracție zilnică: 0.22 litri I Umiditate admisă: – I Interval de operare: – I Funcții: curățare a aerului I Accesorii incluse: Da I Capacitate rezervor: 0, 5 litri I Dimensiuni: 15 x 9.5 x 22 cm I Alimentare: la priză de 220-240 V I Consum de energie: 20 W I Greutate: 1 kg I Culoare: Maro I Preț: 179 Lei

Avantaje
 • Element termoelectric Peltier
 • Funcție de curățare a aerului
 • Avertizare luminoasă pentru rezervorul plin
 • Decuplare automată
 • Design modern
Contra
 • Zgomotos

TTP 1 E este un dezumidificator excelent pentru camerele mici, de până la 3 mp. Cu alte cuvinte, îl poți folosi cu succes în dresser, baie, bucătărie și în balcon. În camere mai mari s-ar putea să ai nevoie de mai multe astfel de aparate, mici și moderne, care se poare pierde printre decorațiuni. Acesta reduce umezeala din aer printr-un element electrolitic Peltier, fără compresor și element de răcire. 

Are o avertizare luminoasă atunci când recipientul de condens ajunge la preaplin și se decuplează dacă nu este golit. Funcția de curățare a aerului este excelentă pentru dressinguri și șifoniere, deoarece filtrează părul de animale, scamele și praful, iar hainele tale vor avea miros de curat, nu de umezeală. Unii utilizatori au notat faptul că este puțin zgomotos, acesta emițând 35 dB. Însă, având în vedere prețul mic, este un detaliu pe care îl poți trece cu vederea.

Model alternativ de dezumidificator

În cazul în care îți dorești un produs care să te mulțumească atât în ceea ce privește caracteristicile, cât și prețul atunci îți recomandăm un dezumidificator de cursă lungă: Klarstein DryFy 10. Rata de absorbție este de 10 litri în 24 de ore și este recomandat atât pentru folosirea în spațiile rezidențiale, cât și pentru alte diverse operațiuni, așa cum este sporirea nivelului de uscare dintr-un spațiu care tocmai a fost renovat.

Puterea de 240 W este suficientă pentru a face față cu succes acțiunii în spații foarte mari, iar recipientul de colectare de 1, 8 litri este mai mult decât suficient pentru a beneficia de o autonomie sporită. Numeroasele funcții integrate, precum și prețul, poziționează acest dezumidificator printre cele mai recomandate produse din categoria sa.

De ce este recomandată alegerea unui dezumidificator?

Sănătatea noastră, dar și a locuinței în care ne petrecem o mare parte din viață sunt aspecte foarte importante. Prezența unei umidități ridicate înseamnă o amenințare directă la sănătate, așa că, prezența unui dezumidificator de calitate este mai mult decât necesară. În acest sens, dacă îți vei dota locuința un astfel de accesoriu, te vei bucura de o mulțime de avantaje, printre care se numără:

 • Nivel echilibrat la sănătății fiecărui membru al familiei;
 • Îmbunătățirea stării de sănătate a celor cu probleme de tip astm și boli de plămâni;
 • Previne deteriorarea locuinței prin eliminarea sporilor de mucegai
 • Previne manifestarea igrasiei și a efectelor sale negative;
 • Este instrument ideal de prevenire a manifestării alergiilor;
 • Împiedică favorizarea unui mediu propice atragerii;
 • Previne apariția condensului, care favorizează producerea de mucegai;
 • Elimină riscul defectării aparaturii electronice care se datorează unei umidități ridicate;
 • Folosit în bucătărie menține o temperatură echilibrată, propice extinderii duratei de garanție a alimentelor;
 • Elimină mirosurile neplăcute din încăperi.

Iată, așadar, de ce este atât de util să-ți dotezi din timp locuința cu un astfel de aparat. Pentru că de beneficiile enumerate te vei bucură imediat ce vei apasă pe butonul de Pornire.

Cum alegi un dezumidificator de calitate?

În astfel de condiții, alegerea unui dezumidificator devine o misiune dificilă, mai ales că acesta trebuie achiziționat avându-se în minte o serie de elemente care trebuie întrunite de viitorul tău aparat.

 • Capacitatea de stocare a rezervorului – îți oferă cea mai bună idee despre nivelul de autonomie a aparatului. Cu cât este mai ridicată, cu atât vei fi nevoit să golești recipientul mai rar. De aceea, optează pentru modele care au o capacitate de peste 1 litru, recomandate fiind cele cu un rezervor care ajunge până la 5 litri.
 • Rata de extracție în 24 de ore – este elementul de referință în ceea ce privește puterea dispozitivului de a reîmprospăta aerul din camera în care este amplasat. În cazul celor mai bune aparate se poate ajunge la o rată de până la 10-20 de litri, așa că, dacă îți dorești să ai parte de acel mediu echilibrat din punct de vedere al umidității, alege un astfel de aparat.
 • Funcțiile integrate – printre acestea se pot numără cele de Timer, Silent sau higrostat, care te ajută să ai parte de un aparat care să îți ofere un plus de avantaje în timpul utilizării. Afișajul digital sau un mod de control cu display este un avantaj pentru orice utilizator, așa că, alege întotdeauna un dezumidificator care să-ți ofere plusuri calitative și care să te ajute să ții totul sub control. Nu uita de funcția de oprire automată care are și rol de prevenire a depășirii cantității de apă colectată.
 • Designul dezumidificatorului – pentru că discutăm despre un aparat care, în cele mai multe cazuri, stă la vedere, designul acestuia este foarte important. Cele mai multe modele dispun de un design foarte atrăgător, care le permit să se integreze firesc în orice configurație de cameră.
 • Nivelul de consum și silențiozitatea – cu siguranță că un astfel de aparat trebuie să-ți ofere și caracteristici superioare în materie de consum și de zgomot produs în timpul funcționarii. Sunt recomandate acele dezumidificatoare care au un nivel de silențiozitate de aproximativ 30-45 dB, în timp ce consumul trebuie să fie până în 100 W.

Ai găsit un astfel de aparat care să-ți ofere toate aceste caracteristici? Înseamnă că deja ai vizualizat produsele descrise anterior. Există o multitudine de modele, de brand sau nu, care reușesc să acopere o parte sau majoritatea nevoilor dintr-o locuința. Dar, indiferent de alegerea ta, urmărește în videoclipul de mai jos de ce este necesar să ai în casa ta un dezumidificator:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (95 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare