Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cel mai bun duș bucal în 2024

Dușul bucal, cunoscut și sub denumirea de irigator de gură, este un dispozitiv care permite obținerea unor rezultate superioare din punct de vedere al igienizării aparatului bucal. Cu mult mai performant decât o periuță de clasică sau una electrică, acest instrument este destinat persoanelor care sunt în căutarea unui periaj avansat, care să ofere un grad înalt de protecție a smalțului dinților.

În plus, spre deosebire de celelalte metode de curățare a dinților, un duș bucal implică utilizarea unei tehnologii de top, capabilă să ajungă chiar și-n spațiile cele mai inaccesibile din gura ta. Bucură-te de o întreținere optimă a aparatului bucal cu ajutorul irigatorului de gură și descoperă care sunt criteriile care trebuie îndeplinite de un astfel de aparat înainte de a-l achiziționa.

Cel mai bun în general

Waterpik Ultra Professional WP-662 este reprezentativă la nivel de instrument de curățare perfectă a gurii. Cea mai bine poziționată din categorie, cu multiple calități dovedite.

Produs avantajos preț/calitate

So Wash Family 8 este dușul bucal perfect pentru familie, având în vedere că are mai multe capuri interșanjabile.

Cel mai ieftin

So Wash Trio 3 capete este un dispozitiv de curățare a gurii într-un mod mult mai benefic pentru igienă orală și care beneficiază de o multitudine de accesorii incluse.

Cele mai bune dușuri bucale în 2022

Recenzie: Waterpik Ultra Professional WP-662

Test Waterpik Ultra Professional WP-662

Tip irigator bucal: Electric I Număr capete incluse: 7 I Accesorii incluse: Da I Funcții: Curățare/Masaj I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 608 Ron

Avantaje
 • 10 trepte de viteză
 • 1400 de pulsații/minut
 • 7 vârfuri furnizate în pachet
Contra
 • Autonomie scăzută – 90 secunde

Waterpik Ultra Professional WP-662 înseamnă o unealtă de curtarea gurii și masarea gingiilor, care dispune de o multitudine de avantaje. Începând cu cele 7 vârfuri și continuând cu setările pe 10 trepte de viteză, precum și cu capacitatea de 400 ml a rezervorului, acest instrument este tot ceea ce îți trebuie pentru a-ți curăța gura ca la carte. Cele 7 vârfuri sunt specializate în efectuarea cu succes a anumitor operațiuni specifice, așa că te vei bucura de calitate în tot ceea ce înseamnă curățare orală (2 moduri speciale de curățare a gurii – Hydro-Pulse și Floss).

Este utilizabil la priză, dar dispune și de posibilitatea folosirii pe baterie (autonomia nu va fi mai mare de 1 minut și jumătate). Are 1400 de pulsații/minut și o greutate de numai 925 de grame (cu totul). Poți urmări statusul aparatului cu ajutorul LED-ului, așa că o să știi în permanență care este situația. Prețul este unul adecvat calității oferite, așa că, din toate punctele de vedere, acesta este un duș bucal care merită toată atenția.

Recenzie: So Wash Family 8

Recenzie So Wash Family 8

Tip irigator bucal: Manual I Număr capete incluse: 8 I Accesorii incluse: Da I Funcții: Curățare/Masaj I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 209,99 Ron

Avantaje
 • Se conectează la orice baterie
 • 8 capete
 • Hidromasaj gingival
 • Fără rezervă
 • Eco-friendly
Contra
 • Acțiune manuală

Dușul bucal So Wash Family 8 este aparatul perfect pentru a întreține igiena bucală a întregii familii. Acesta este ușor de folosit, având în vedere că se poate monta la orice baterie. De asemenea, nu are rezervor, ceea ce înseamnă că poți să îl iei și în vacanță.

Cele 8 capete oferă o experiență unică de curățare. Iar capetele cu 3 jeturi hidro pulsate oferă un masaj gingival excepțional, ceea ce va ține la distanță paradontoza pe termen lung. Acest aparat poate fi folosit atât de cei care poartă aparat dentar, cât și de cei care vor să îndepărteze resturile de mâncare care nu au fost clintite pe periuța de dinți.

Chiar dacă este un duș bucal manual, asta nu înseamnă că nu este eficient. Din contră, este versatil și foarte ușor de montat. În plus, acesta consumă foarte puțină apă, ceea ce este un avantaj pentru cei care țin la mediul înconjurător.

Recenzie: So Wash Trio 3 capete

Recenzie So Wash Trio 3 capete

Tip irigator bucal: Electric I Număr capete incluse: 2 I Accesorii incluse: Da I Funcții: Hi-Flow reglare intensitate apă I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 169,99 Ron

Avantaje
 • Utiliazare fără restricțîi
 • Adaptat pentru robinet și duș
 • Multiple accesorii incluse
 • Nivel de zgomot foarte scăzut
Contra
 • Garnituri calitate inferioară
 • Cablu scurt

So Wash Trio 3 capete dispune de numeroase capete speciale pentru a-ți oferi curățarea dinților și a gurii la un nivel superior. Printre accesoriile incluse în pachet se numără adaptorul pentru robinet/duș, hidropropulsorul Vortice Spacer, filtre de aer So Wash, o periuță cu cap rotund, un hidrojet, o gentuță de voiaj și o cheie de montare/demontare. Unul dintre avantajele majore ale acestui dispozitiv este faptul că permite curățarea dinților chiar și-n situația în care porți un aparat dentar.

În plus, dat fiind faptul că jetul sau este direcționat, nivelul de protecție al smalțului dinților este unul foarte ridicat, așa cum se întâmplă și cu gingiile. Beneficiază și de caracteristici de protejare împotriva apei cu un grad ridicat de calcar, precum și de un nivel de silențiozitate sporit. Prețul este unul foarte avantajos, în concordanță cu calitatea caracteristicilor prezentate, ceea ce poziționează acest duș bucal printre cele mai valoroase produse din categoria sa.

Modele alternative de dușuri bucale

Waterpik WP-450 este un irigator bucal aparte, dat fiind faptul că este portabil și este recomandat persoanelor cărora le place să călătorească foarte mult. Capetele sale de curățare sunt speciale, printre acestea regăsindu-se cele cu vârf ortodontic sau cu jet; alături de aceste elemente, acest duș bucal îți oferă un accesoriu particular de curățare a limbii.

Este recomandat în curățarea cavitațîi bucale protejată de un aparat dentar, dat fiind faptul că oferă un nivel de eficiență superior în ceea ce privește periajul cu jet de apă al spațiilor înguste dintre aparat și dinți. Raportul dintre caracteristici și preț este unul echilibrat, ceea ce face ca acest irigator de gură să fie o opțiune recomandată celor care au un buget limitat, dar care sunt preocupați să afișeze în permanență un zâmbet impecabil.

Cum să alegem un duș bucal?

Înainte de a-ți achiziționa un irigator bucal este foarte important să înțelegi beneficiile oferite de acesta și care este rolul sau în oferirea unei curățenii orale impecabile. Un duș bucal este mult mai eficient decât acțiunea coroborată a aței dentare și a periajului realizat cu o periuță mecanică/electrică, oferindu-ți un plus semnificativ și-n ceea ce privește protejarea dinților și a gingiilor. Un astfel de instrument oral înseamnă:

 • Îngrijire completă a dinților, gingiilor și a limbii;
 • Metodă eficientă de îndepărtare a resturilor alimentare dintre spațiile inter-dentare greu accesibile;
 • Eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală cu maximă rapiditate și eficientă;
 • Mod simplu de montaj, direct la robinet;
 • Utilizare eficientă chiar și-n cazul existenței unui aparat dentar;
 • Sistem de curățare cu jeturi de apă de tip pulsatil;
 • Funcții de masaj și protecție a gingiilor cu un nivel ridicat de sensibilitate;
 • Rol de stimulare a rețelei de vase sanguine de la nivelul cavitații bucale;
 • Ideal pentru persoanele cu gingivită, care nu suportă atingerea periutei de dinți.

Ai la dispoziție o serie vastă de opțiuni, mai ales pentru că aceste dispozitive pot fi grupate în mai multe categorii, așa cum sunt:

 • Dușuri bucale cu fir
 • Dușuri bucale fără fir
 • Dușuri bucale electrice
 • Dușuri bucale cu montaj la robinet
 • Dușuri bucale cu montaj la duș
 • Dușuri bucale cu rezervor
 • Dușuri bucale de tip countertop

Chiar dacă alegerea unui dus bucal poate părea a fi o operațiune simplă, amintește-ți că optarea pentru un model sau altul trebuie să se realizeze în conformitate cu bifarea a cât mai multor caracteristici dintre cele care urmează:

Nivelul de presiune

Acesta este un indicator care îți permite să te bucuri de o experiență de spălare a cavitații bucale la un nivel personalizat. În acest mod vei putea să reglezi intensitatea jetului de apă și, prin urmare, nivelul de presiune a apei asupra gingiilor (o opțiune care este foarte importantă pentru persoanele care au gingii foarte sensibile). În general, numărul de pulsații este direct proporțional cu perioada de periere, în acest caz, valoarea medie fiind de 1500 pulsații/minut, ceea ce înseamnă un interval de periaj de 2 minute. Pentru a beneficia de o experiență cu adevărat pozitivă pentru dinții și gingiile tale este recomandată selectarea unui instrument care să dispună de trepte de selectare a nivelului de presiune.

Accesoriile incluse în pachet

O astfel de trusa trebuie să conțină atât capetele interschimbabile pentru periaj, cât și diverse alte elemente care să-ți ofere posibilitatea de a monta cu rapiditate și în cele mai bune condiții acest duș bucal. Gentuță de transport este foarte utilă atunci când călătorești, iar cheia pentru montaj și adaptorul pentru robinet te ajută să efectuezi cu rapiditate instalarea acestui dispozitiv.

Designul și funcțiile irigatorului bucal

Acest instrument de igienă orală trebuie să beneficieze de un design compact, care să-i permită să fie depozitat în husă de călătorie. Trebuie să prezinte un mâner solid, cu o prindere foarte bună, din cauciuc, iar funcția de prindere și protejare împotriva alunecării sunt elemente foarte importante care trebuie să fie prezente la un duș bucal. Este recomandat ca printre funcțiile acestui instrument să se regăsească și cele legate de masarea gingiilor sensibile, precum și cea pentru eliminarea bacteriilor din gură.

Sfatul nostru

Transformă-ți zâmbetul în cea mai puternică armă! Verifică tips-urile noastre despre cum îți poți alege cea mai bună periuță de dinți electrică.

Sursa de apă

Capacitatea rezervorului de apă este foarte importantă, unele modele oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a folosi dușul bucal pentru minim două spălări, în timp ce altele au o capacitate mai ridicată. Poți opta pentru apa de la robinet sau pentru cea specială, de gură, fiecare dintre acestea oferindu-ți avantaje diferite. De asemenea, montarea irigatorului pentru gură la o sursă continuă de apă (așa cum este cea de la robinet) implică executarea operațiunii de montaj/demontare ori de câte ori este nevoie de respectiva sursă de apă.

Garanția și prețul produsului

Este de 24 de luni în general, dar produsele de top oferă o garanție extinsă, așa că aceste modele sunt de preferat. Prețul este pe măsura caracteristicilor puse la dispoziție clientului de către aceste duș bucal, așa că prezența unor trăsături de top se va reflecta și-n prețul de achiziție al produsului.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează și cum se folosește în mod corespunzător un duș bucal îți recomandăm să vizionezi următorul videoclip:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (75 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare