Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fierăstrău circular de mână

Executarea acasă a diferitelor operațiuni de tăiere materiale lemnoase poate fi realizată cu rapiditate și eficiență maxime cu ajutorul unui circular de mână. Având dimensiuni compacte și un design ergonomic, un astfel instrument este de mare ajutor în orice gospodărie, iar pentru a beneficia de cel mai bun produs este nevoie să ne bazăm căutările pe o serie de caracteristici despre care vom discuta în cele ce urmează.

  Cele mai bune fierăstraie circulare de mână în 2019

  Skil F0155740CA Bosch PKS 55 Einhell TC-TS 2025 U
  Recenzie Skil F0155740CA Recenzie Bosch PKS 55 Recenzie Einhell TC-TS 2025 U
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Ideal pentru bricolaj
  Mâner ergonomic
  Rezistență sporită la folosire intensă
  Limitator de maximă precizie
  Taie diverse tipuri material
  Reglaje adâncime tăiere
  Pânză de tăiat Speedline Wood
  Motor puternic (1800 W)
  Reglaje tăiere adâncime pânză
  Turație foarte ridicată
  Tăiere materiale dimensiuni mari
  CONTRA Pânze greu de găsit
  Manevrabilitate scăzută
  Zgomotos – 98 dB
  Nivel de zgomot ridicat 103 dB
  Axul este ușor instabil
  Ghidaj tăiere scurt
  Ghidaj unghiular ineficient
  Masă ușor instabilă
  Nivel de zgomot ridicat
  SUMAR Skil F0155740CA se dorește a fi un circular de mână care poate să execute o mulțime de operațiuni specifice cu material lemnos în orice gospodărie. Bosch PKS 55 este un circular de mâna care se achită la perfecție de îndatoririle sale, executând cu maximă precizie operațiunile de tăiere a diverselor materiale lemnoase. Einhell TC-TS 2025 U beneficiază de propria masă de lucru, ceea ce îi sporește eficiența, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a tăia și materiale lemnoase de dimensiuni mari.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Skil F0155740CA

  Recenzie Skil F0155740CA

  Tip de alimentare: La rețea I Tip lucrare: Hobby I Funcții: Mâner ergonomic I Putere: 700 W I Viteza maximă: 4300 rpm I Culoare: Gri/Negru I Greutate: 2, 3 kg I Preț aproximativ: 330 Ron

  Avantaje
  • Ideal pentru bricolaj
  • Mâner ergonomic
  • Rezistență sporită la folosire intensă
  Contra
  • Pânze greu de găsit
  • Manevrabilitate scăzută
  • Zgomotos – 98 dB

  Skil F0155740CA este un fierăstrău circular care se încadrează în categoria instrumentelor de tăiere din clasa hobby, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a efectua diverse operațiuni specifice în gospodărie. Are o capacitate foarte bună de exploatare, rezistând la operațiuni de tăiere la nivel intens.

  Grație prinderii foarte bune, ghidajul se realizează foarte ușor, iar lemnele sunt tăiate la dimensiunile dorite cu maximă eficiență. Multiplele accesorii disponibile (ghidaj paralel pentru operațiunile de tăiere, vizorul de tăiere, pânza cu 24 de dinți) ajută la efectuarea cu succes a tuturor acțiunilor de tăiere și bricolaj din gospodărie.

  Recenzie: Bosch PKS 55

  Recenzie Bosch PKS 55

  Tip de alimentare: Rețea I Tip lucrare: Semi-profesional I Funcții: extracție praf I Putere: 1200 W I Viteza maximă: 5600 rpm I Culoare: verde I Greutate: 3, 9 kg I Preț aproximativ: 530 Ron

  Avantaje
  • Limitator de maximă precizie
  • Taie diverse tipuri material
  • Reglaje adâncime tăiere
  • Pânză de tăiat Speedline Wood
  Contra
  • Nivel de zgomot ridicat 103 dB
  • Axul este ușor instabil

  Bosch PKS 55 este încadrat în categoria produselor semi-profesionale, iar acest lucru se poate observa din calitatea superioară a pânzei de tăiere (Speedline Wood), precum și din prezența unor elemente care contribuie din plin la executarea optimă a operațiunilor indicate. Un exemplu în acest sens este limitatorul paralel care ghidează lemnul astfel încât să fie tăiat la dimensiunile dorite.

  Pânza de tăiat înaintează cu mare ușurință printr-o gamă variată de materiale, iar unul dintre aspectele remarcate de către utilizatori este faptul că nu “depășește” limitările stabilite, așa cum se întâmplă în cazul altor circulare de mână. De aceea, acest produs se remarcă ca o opțiune de luat în calcul, atât pentru utilizatorii care îl folosesc ocazional, cât și de către cei care au nevoie de un instrument de mare precizie pentru executarea unor lucrări profesioniste.

  Recenzie: Einhell TC-TS 2025 U

  Recenzie Einhell TC-TS 2025 U

  Tip de alimentare: Rețea I Tip lucrare: Hobby I Funcții: extracție praf I Putere: 1800 W I Viteza maximă: 5000 rpm I Culoare: roșu I Greutate: 3, 7 kg I Preț aproximativ: 1000 Ron

  Avantaje
  • Motor puternic (1800 W)
  • Reglaje tăiere adâncime pânză
  • Turație foarte ridicată
  • Tăiere materiale dimensiuni mari
  Contra
  • Ghidaj tăiere scurt
  • Ghidaj unghiular ineficient
  • Masă ușor instabilă
  • Nivel de zgomot ridicat

  Einhell TC-TS 2025 U este un instrument de tăiat care este încadrat în categoria circularelor manuale de tip hobby, dar care are caracteristicile unui fierăstrău semi-profesional. Puterea ridicată a motorului de 1800 W îi permite beneficiarului să taie o gamă variată de tipuri de lemn. Ghidajele laterale, unghiulare și de tăiere ajută la eficientizarea procesului de tăiat, cu toate că, în anumite cazuri, mai sunt necesare diverse reglaje.

  Acesta beneficiază și de funcția de extracție a prafului, iar grosimea pânzei de tăiere permite executarea în mod precis a unei varietăți de operațiuni. De altfel, majoritatea utilizatorilor au remarcat acest produs pentru calitatea ridicată a modului de tăiere, dar și pentru bonusul oferit de masa de lucru inclusă. Este un fierăstrău circular care este ideal pentru orice gospodărie, fiind simplu de utilizat, iar rezultatele ridicându-se întotdeauna la nivelul așteptărilor.

  Modele alternative de fierăstrău circular de mână

  Stayer CHB 185 B  este unul dintre acele circulare manuale care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a se bucura de un preț avantajos, dar și de calitate. Puterea este de 1200 W, fiind mai mult decât suficientă pentru utilizatorii care nu au nevoie de un instrument de tăiere profesional. Are o viteză de lucru de 4500 rpm, iar ghidajul lateral îi permite să îi ofere beneficiarului un nivel ridicat de manevrabilitate.

  Beneficiază de o funcție dedicate aspirării prafului, ceea ce ajută la menținerea curată a suprafeței de lucru. Prețul este de 650 Ron, acesta fiind un alt element care contribuie la poziționarea acestui fierăstrău circular în topul modelelor alternative pentru cei cu un buget redus.

  Cum să alegem un fierăstrău circular de mână?

  Alegerea unui circular de mână este o operațiune care trebuie analizată prin raportate la necesitățile utilizatorului, de aceea este cât se poate de clar că trebuie făcută o distincție clară între diferențele care există între aceste tipuri de fierăstraie circulare:

  • Fierăstraie tip hobby – concepute pentru a fi folosite doar pentru uzul casnic, în mod ocazional, fără să existe așteptări tehnice ridicate;
  • Circulare de mâna semi-profesionale – acestea pot fi utilizate într-o gospodărie, beneficiază de caracteristici tehnice mult îmbunătățite în comparație cu cele din categoria anterioară și oferă posibilitatea realizării unor operațiuni care implică un nivel ridicat de precizie;
  • Fierăstraie circulare de mână profesionale – acestea sunt concepute pentru a fi utilizate în ateliere profesionsite sau pentru executarea unor lucrări de mare finețe tehnică.

  De aceea, în momentul în care decizi că este timpul să îți achiziționezi un astfel de circular poți opta pentru cele din clasa hobby sau semi-profesional. În funcție de necesitățile gospodăriei tale este indicat să iei în calcul și următoarele aspecte legate de selecționarea celui mai bun fierăstrău circular:

  Tipul de alimentare

  Pe piață există atât modele care îți oferă un grad ridicat de mișcare (cele pe acumulator), cât și fierăstraie care se alimentează direct de la rețea (la priză). Cele din urmă sunt mult mai fiabile pentru că îți permite să te bucuri de posibilitatea de a obține rezultate de tăiere mai bune (putere mai mare a motorului, o turație mult mai ridicată, viteză de tăiere mai bună, execută tăieturi cu grosimi variabile, etc.).

  În cazul celor pe acumulator, chiar dacă este vorba despre o libertate de mișcare mai ridicată și un nivel de manevrabilitate mai bun, limitările în ceea ce privește timpul de executare, grosimile materialului care va fi tăiat și puterea motorului, sunt de natură să le poziționeze în spatele celor cu alimentare la priză.

  Puterea și turația motorului

  În funcție de aceste elemente se face și diferențierea între tipurile de circulare de mână:

  • cele până în 1000 W, fiind încadrate în categoria hobby;
  • cele între 1000 și 1300 W în categoria semi-profesional;
  • cele peste 1300 W se încadrează în clasa profesional.

  Valoarea turatiilor este cuprinsă între 3000 și 6000 de turații pe minut, cu cât este mai ridicată această caracteristică, cu atât fiind mai eficientă rapiditatea operațiunii de tăiere a materialului lemnos.

  Lama de tăiere

  Alături de motor se situează printre principalele elemente care fac diferența în favoarea unui fierăstrău circular sau a altuia. În funcție de grosimea acesteia (minima este de 30 mm, în timp ce maxima poate ajunge până la 85 mm), calitatea și precizia execuției poate fi influențată. În cazul circularelor de mâna de tip hobby și semi-profesional, valoarea adâncimilor de tăiere este cu mult sub cea a aparatelor de tip profesional (care taie până la 80 mm la un unghi de 0 grade și până la 60 mm, în cazul unuia de 45 grade).

  Reglajele

  Sunt acele elemente care contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de precizie în timpul executării unei operațiuni. Printre aceste reglaje se numără cel paralel, cel de setare a adâncimii de tăiere a pânzei, cel de ajustare a unghiului de tăiere, configurarea acestora făcându-se cu ajutorul unor butoane sau manete.

  Caracteristicile designului

  Aceste elemente influențează nivelul de manevrabilitate a aparatului, în acest sens, un circular de mână care se alimentează la rețea, fiind mai dificil de utilizat pentru anumite operațiuni de tăiere unghiulară decât unul care este alimentat de la acumulator. Un plus în această privință este obținut de către acele fierăstraie circulare care au propria masă de lucru, care le permite obținerea unei suprafețe de lucru mai mari, ceea ce oferă posibilitatea tăierii unor materiale cu dimensiuni mai mari decât este posibil de obicei.

  Garanția și prețul de achiziție

  În general se preferă că termen de garanție perioada standard de 24 de luni, dar, în cazul brandurilor, există și posibilitatea extinderii acestui interval. Prețul de cumpărare este foarte important, acesta trebuind să fie raportat la nevoile exacte ale utilizatorului, de aceea, atunci când ai nevoie de un circular de mână ce va fi folosit sporadic, alege unul din clasa hobby, pentru că are un preț mai scăzut. În schimb, dacă ai nevoie de un aparat pe care să-l folosești mai des, atunci optează pentru unul din clasa semi-profesional (preț puțin mai ridicat, dar rezultatele sunt mult mai bune).

  Din moment ce ai aflat care sunt criteriile pe baza cărora să-ți selectezi viitorul fierăstrău circular înseamnă că ești pregătit să afli și cum se schimbă pânză de tăiere a acestui circular de mână, nu-i așa? Totul, în videoclipul următor:

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.5 (61 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare