Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cel mai bun fierăstrău circular de mână

Executarea acasă a diferitelor operațiuni de tăiere materiale lemnoase poate fi realizată cu rapiditate și eficiență maxime cu ajutorul unui circular de mână. Având dimensiuni compacte și un design ergonomic, un astfel instrument este de mare ajutor în orice gospodărie, iar pentru a beneficia de cel mai bun produs este nevoie să ne bazăm căutările pe o serie de caracteristici despre care vom discuta în cele ce urmează.

Cel mai bun în general

Bosch PKS 55 este un circular de mâna care se achită la perfecție de îndatoririle sale, executând cu maximă precizie operațiunile de tăiere a diverselor materiale lemnoase.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch Professional GKS 190 face parte din gama profesională a circularelor manuale (nivelul basic), fiind un produs util în orice gospodărie.

Cel mai ieftin

Einhell TH-CS 1200/1  este un produs destinat celor care își doresc să execute diverse operațiuni de tăiere a materialului lemnos.

Cele mai bune fierăstraie circulare de mână în 2022

Recenzie: Bosch PKS 55

Recenzie Bosch PKS 55

Tip de alimentare: Rețea I Tip lucrare: Semi-profesional I Funcții: extracție praf I Putere: 1200 W I Viteza maximă: 5600 rpm I Culoare: verde I Greutate: 3, 9 kg I Preț aproximativ: 1199 Ron

Avantaje
 • Limitator de maximă precizie
 • Taie diverse tipuri material
 • Reglaje adâncime tăiere
 • Pânză de tăiat Speedline Wood
Contra
 • Nivel de zgomot ridicat 103 dB
 • Axul este ușor instabil

Bosch PKS 55 este încadrat în categoria produselor semi-profesionale, iar acest lucru se poate observa din calitatea superioară a pânzei de tăiere (Speedline Wood), precum și din prezența unor elemente care contribuie din plin la executarea optimă a operațiunilor indicate. Un exemplu în acest sens este limitatorul paralel care ghidează lemnul astfel încât să fie tăiat la dimensiunile dorite.

Pânza de tăiat înaintează cu mare ușurință printr-o gamă variată de materiale, iar unul dintre aspectele remarcate de către utilizatori este faptul că nu “depășește” limitările stabilite, așa cum se întâmplă în cazul altor circulare de mână. De aceea, acest produs se remarcă ca o opțiune de luat în calcul, atât pentru utilizatorii care îl folosesc ocazional, cât și de către cei care au nevoie de un instrument de mare precizie pentru executarea unor lucrări profesioniste.

Recenzie: Bosch Professional GKS 190

Fierastrau circular Bosch Professional GKS 190, 1400 W, 5500 RPM, 190 mm diametru panza, accesorii incluse

Tip de alimentare: Rețea I Tip lucrare: Hobby I Funcții: extracție praf I Putere: 1400 W I Viteza maximă: 5500 rpm I Culoare: Multicolor I Greutate: 4,2 kg I Preț aproximativ: 800 Ron

Avantaje
 • Execută tăieturi destul de fine
 • Tăieturi profunde de mare precizie
 • Nu se încălzește în timpul funcționarii
 • Disc foarte rezistent
Contra
 • Lipsă ghidaj de tăiere
 • Fără geantă de transport

Bosch Professional GKS 190 își dovedește utilitatea în orice gospodărie, fiind un instrument fiabil și care dispune de o serie de caracteristici de top (execută tăieturi fine, chiar și de profunzime, dar și în diverse unghiuri – de până la 56 de grade). Are un design compact, care îi permite un nivel crescut de manevrabilitate (iar greutatea este una mică, de numai 4,2 kg).

Discul cu care este echipat poate fi utilizat pentru o serie extinsă de tăieturi, de diferite grosimi (este nevoie de șablon de ghidaj, aparatul neavând un astfel de accesoriu). Majoritatea utilizatorilor recomandă acest produs, fiind unul dintre puținele fierăstraie circulare manuale care are un număr ridicat de recenzii pozitive.

Recenzie: Einhell TH-CS 1200/1

Recenzie Einhell TC-TS 2025 U

Tip de alimentare: La rețea I Tip lucrare: Hobby I Funcții: Mâner ergonomic/Reducere vibrații I Putere: 1230 W I Viteza maximă: 5000 rpm I Culoare: Roșu I Greutate: 3, 7 kg I Preț aproximativ: 329 Ron

Avantaje
 • Putere mare – 1230W
 • Design robust
 • Ușurință în manevrare
 • Reducerea vibrațiilor în operare
Contra
 • Nu este o unealtă profesionistă
 • Taie mai greu scânduri groase
 • Lamă groasă (fără finețe)

Einhell TH-CS 1200/1 nu este destinat executării lucrărilor profesioniste și de finețe, dar, la nivel de lucrări în gospodărie își face treaba foarte bine. Motorul puternic (de 1230 W) și performanța la tăiere (ajunge până la 5000 de rotații pe minut) sunt niște caracteristici de mare ajutor utilizatorului.

Lama groasă (2.5 mm) taie foarte bine materialul lemnos de grosime mică și medie. Prinderea este ergonomică, iar caracteristica de reducere a vibrațiilor este utilă pe termen îndelungat, în timpul utilizării. Pentru cei care caută un preț foarte bun, Einhell TH-CS 1200/1 este fierăstrăul circular care oferă un raport, față de calitate, dintre cele mai bune.

Cum să alegem un fierăstrău circular de mână?

Alegerea unui circular de mână este o operațiune care trebuie analizată prin raportate la necesitățile utilizatorului, de aceea este cât se poate de clar că trebuie făcută o distincție clară între diferențele care există între aceste tipuri de fierăstraie circulare:

 • Fierăstraie tip hobby – concepute pentru a fi folosite doar pentru uzul casnic, în mod ocazional, fără să existe așteptări tehnice ridicate;
 • Circulare de mâna semi-profesionale – acestea pot fi utilizate într-o gospodărie, beneficiază de caracteristici tehnice mult îmbunătățite în comparație cu cele din categoria anterioară și oferă posibilitatea realizării unor operațiuni care implică un nivel ridicat de precizie;
 • Fierăstraie circulare de mână profesionale – acestea sunt concepute pentru a fi utilizate în ateliere profesionsite sau pentru executarea unor lucrări de mare finețe tehnică.

De aceea, în momentul în care decizi că este timpul să îți achiziționezi un astfel de circular poți opta pentru cele din clasa hobby sau semi-profesional. În funcție de necesitățile gospodăriei tale este indicat să iei în calcul și următoarele aspecte legate de selecționarea celui mai bun fierăstrău circular:

fierăstrău circular

Tipul de alimentare

Pe piață există atât modele care îți oferă un grad ridicat de mișcare (cele pe acumulator), cât și fierăstraie care se alimentează direct de la rețea (la priză). Cele din urmă sunt mult mai fiabile pentru că îți permite să te bucuri de posibilitatea de a obține rezultate de tăiere mai bune (putere mai mare a motorului, o turație mult mai ridicată, viteză de tăiere mai bună, execută tăieturi cu grosimi variabile, etc.).

În cazul celor pe acumulator, chiar dacă este vorba despre o libertate de mișcare mai ridicată și un nivel de manevrabilitate mai bun, limitările în ceea ce privește timpul de executare, grosimile materialului care va fi tăiat și puterea motorului, sunt de natură să le poziționeze în spatele celor cu alimentare la priză.

Puterea și turația motorului

În funcție de aceste elemente se face și diferențierea între tipurile de circulare de mână:

 • cele până în 1000 W, fiind încadrate în categoria hobby;
 • cele între 1000 și 1300 W în categoria semi-profesional;
 • cele peste 1300 W se încadrează în clasa profesional.

Valoarea turatiilor este cuprinsă între 3000 și 6000 de turații pe minut, cu cât este mai ridicată această caracteristică, cu atât fiind mai eficientă rapiditatea operațiunii de tăiere a materialului lemnos.

Lama de tăiere

Alături de motor se situează printre principalele elemente care fac diferența în favoarea unui fierăstrău circular sau a altuia. În funcție de grosimea acesteia (minima este de 30 mm, în timp ce maxima poate ajunge până la 85 mm), calitatea și precizia execuției poate fi influențată. În cazul circularelor de mâna de tip hobby și semi-profesional, valoarea adâncimilor de tăiere este cu mult sub cea a aparatelor de tip profesional (care taie până la 80 mm la un unghi de 0 grade și până la 60 mm, în cazul unuia de 45 grade).

Reglajele

Sunt acele elemente care contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de precizie în timpul executării unei operațiuni. Printre aceste reglaje se numără cel paralel, cel de setare a adâncimii de tăiere a pânzei, cel de ajustare a unghiului de tăiere, configurarea acestora făcându-se cu ajutorul unor butoane sau manete.

Caracteristicile designului

Aceste elemente influențează nivelul de manevrabilitate a aparatului, în acest sens, un circular de mână care se alimentează la rețea, fiind mai dificil de utilizat pentru anumite operațiuni de tăiere unghiulară decât unul care este alimentat de la acumulator. Un plus în această privință este obținut de către acele fierăstraie circulare care au propria masă de lucru, care le permite obținerea unei suprafețe de lucru mai mari, ceea ce oferă posibilitatea tăierii unor materiale cu dimensiuni mai mari decât este posibil de obicei.

fierăstrău circular

Garanția și prețul de achiziție

În general se preferă că termen de garanție perioada standard de 24 de luni, dar, în cazul brandurilor, există și posibilitatea extinderii acestui interval. Prețul de cumpărare este foarte important, acesta trebuind să fie raportat la nevoile exacte ale utilizatorului, de aceea, atunci când ai nevoie de un circular de mână ce va fi folosit sporadic, alege unul din clasa hobby, pentru că are un preț mai scăzut. În schimb, dacă ai nevoie de un aparat pe care să-l folosești mai des, atunci optează pentru unul din clasa semi-profesional (preț puțin mai ridicat, dar rezultatele sunt mult mai bune).

Sfatul nostru

Trebuie să te pregătești pentru iarnă și să te aprovizionezi cu lemne? Află din materialul pe care ți l-am pregătit cum să-ți alegi cele mai bune drujbe care te vor ajuta în tăierea și finisarea lor astfel încât, depozitarea să nu mai fie o problemă.

Din moment ce ai aflat care sunt criteriile pe baza cărora să-ți selectezi viitorul fierăstrău circular înseamnă că ești pregătit să afli și cum se schimbă pânză de tăiere a acestui circular de mână, nu-i așa? Totul, în videoclipul următor:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.4 (63 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare