Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune grătare electrice

Datum 28.5.2020 Lavinia Calin Lavinia Calin

Utilizatorii moderni se află întotdeauna în căutarea celor mai noi și mai avansate soluții de gătit pentru acasă. Designul compact, facilitățile de obținere a unor rezultate care să fie nu doar foarte gustoase, ci și sănătoase, un consum cât mai scăzut și un timp de preparare rapid sunt câteva dintre caracteristicile pe care le caută orice iubitor de grătar. De aceea, atunci când îți dorești să ai parte de toate aceste avantaje, plus altele, pe care le vom descoperi pe parcurs, soluția cea mai la îndemână este un grătar electric.

Cel mai bun în general

Tefal OPTIGRILL îți oferă cele mai bune rezultate, înlocuind restaurantul cu gătitul acasă.

Produs avantajos preț/calitate

Philips HD4417îți oferă opțiuni nelimitate pentru a găti sănătos în confortul casei tale.

Cel mai ieftin

Grătarul electric Star-Light A este perfect pentru iubitorii de grătar care nu pot să iasă des în natură .

Cele mai bune grătare electrice în 2020

Recenzie: Tefal OPTIGRILL

Grill electric Tefal OPTIGRILL GC714834

Putere: 2000 W I Termostat reglabil: Da I Suprafață plită: 300 X 200 mm I Componente detașabile/Se spală în mașina de spălat vase: Da I Tavă de scurgere: Da I Accesorii incluse: Grătar I Dimensiuni: – cm I Greutate: – kg I Culoare: Negru I Preț: 1.099 Lei

Avantaje
 • 6 programe de gătit
 • Senzor automat de gătit
 • Indicator pentru programul de gătire
 • Componente compatibile cu maşina de spălat vase
 • Accesorii pentru gustări şi coacere
Contra
 • Unele preparate necesită prea mult timp de gătire

Cu Tefal OPTIGRILL poți găti preparate delicioase și sănătoase chiar la tine acasă. Acesta are 6 programe de gătit: dezghețare, încălzire, gătire, păstrare la cald și coacere care te ajută în procesul de gătire. De asemenea, îl poți programa manual, în funcție de nevoile tale. Senzorul automat de gătit este și el foarte util, deoarece se ajustează la grosimea și dimensiunea fiecărui tip de aliment, pentru a nu-l arde sau usca.

Indicatorul nivelului de gătire îți indică sonor când mâncarea este gătită dar i stadiul ei, astfel că vei ști întotdeauna cât de mult trebuie să mai aștepți până când vei lua masa. Accesoriile pentru coacere și gustări sunt și ele excelente, având în vedere că poți folosi acest grill electric pentru a face mai mult decât un grătar.

Cei care folosesc Tefal OPTIGRILL au observat că unele preparate au nevoie de mai mult timp de gătire. Prin urmare, trebuie să ții cont de faptul că cu cât preparatul este mai complicat sau mai gros, cu atât mai greu va fi de gătit perfect. Evident, acest detaliu poate fi trecut cu vederea, dacă ei în considerare prețul și toate avantajele pe care acest grill electric ți le aduce.

Recenzie: Philips HD4417

Gratar electric Philips HD4417, 2000 W, 30 x 30 cm

Putere: 2000 W I Termostat reglabil: Da I Suprafață plită: 300 X 300 mm I Componente detașabile/Se spală în mașina de spălat vase: Da I Tavă de scurgere: Da I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 44.5X31.2X7.3 cm I Greutate: 3,7 kg I Culoare: Argintiu/Negru I Preț: 399 Lei

Avantaje
 • Plita se încălzește rapid
 • Termostat reglabil
 • Componente compatibile cu mașina de spălat vase
 • Sistem anti-alunecare
 • Ușor de depozitat
Contra
 • Nu are programe prestabilite

Grătarul electric Philips HD4417 este un ajutor de nădejde în bucătăria ta. Plita se încălzește rapid, menținând temperatura constantă pe tot procesul de gătire. Este perfectă și pentru a dezgheța alimente. Termostatul este reglabil, ceea ce înseamnă că rezultatul este întotdeauna perfect și delicios. Și sistemul anti-alunecare este foarte practic, având în vedere că acest grătar electric dezgheață. Astfel, înclinația asigură că excesul de grăsime și de apă se scurg în tava specială, iar preparatele rămân pe mijlocul grill-ului.

Philips HD4417 este creat pentru a veni în ajutorul tău. Astfel, componentele pot fi spălate și în mașina de spălat vase. Aparatul este compact și poate fi depozitat oriunde. Chiar dacă nu are programe prestabilite, Philips HD4417 este foarte practic. El te ajută să găsești sănătos în intimitatea casei tale.

Recenzie Star-Light A

Gratar electric Star-Light A-1650W

Putere: 1650 W I Termostat reglabil: Nu I Suprafață plită: 350 X 250 mm I Componente detașabile/Se spală în mașina de spălat vase: Da I Tavă de scurgere: Da I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 34X46.5X10.5 cm I Greutate: 4 kg I Culoare: Negru I Preț: 229 Lei

Avantaje
 • Termostat ajustabil
 • Plăci detașabile
 • Mânere reci la atingere
 • Sistem anti-alunecare
 • Design modern
Contra
 • Termostatul oprește aparatul după 20 de minute

Grătarul electric Star-Light A este un electrocasnic perfect pentru orice bucătărie. Fie că îți place carnea la grătar sau vrei să mănânci sănătos, acest tip de grătar te poate ajuta. Acesta are termostat reglabil, cu ciclu de 20 de minute maxim. Însă, în acest timp poți pregăti, de exemplu, puiul, fără să îl resetezi.

Star-Light A a fost creat pentru utilizatorii casnici, ceea ce înseamnă că are mai multe funcții care vin în ajutorul tău. Plăcile, inclusiv cea de scurgere, sunt detașabile și pot fi spălate la mașina de spălat vase. Mânerele sunt reci la atingere în timpul funcționării, astfel că nu te frigi atunci când verifici carnea sau legumele. Designul modern, din sticlă , cu un capac din sticlă termoizolantă dă un aer modern aparatului electrocasnic.

De asemenea, raportul calitate – preț este foarte bun, având în vedere că Star-Light A este un grătar electric performant la un preț foarte accesibil.

Model alternativ de grill electric

Pentru acele situații în care consideri că ai nevoie de un produs care să se încadreze într-un anumit buget, OneConcept Woklette grill 1200 W este grătarul electric care-ți oferă o mulțime de avantaje pentru un preț foarte accesibil. Astfel, cu ajutorul acestui aparat poți găti pentru 6 persoane în același timp, iar accesoriile care sunt incluse în pachet vor servi că ajutoare de nădejde în timpul pregătirii grătarului. Poți să pregătești nu doar un grătar de calitate, cu care să-ți uimești invitații, ci le poți oferi și un desert, fiindcă acest dispozitiv îți permite să faci și clătite.

De ce este recomandată alegerea unui grătar electric?

Poate că te întrebi de ce ar trebui să optezi pentru grătare electrice în dauna celor tradiționale, dar, atunci când vei observa avantajele care-ți sunt oferite, cu siguranță că o să înțelegi că un grill electric este mult mai benefic. Iată care sunt doar câteva dintre elementele de diferențiere ale unui grătar alimentat cu energie electrică în comparație cu unul clasic:

 • Dispune de module de gătit multiple;
 • Oferă o manevrabilitate sporită și are plăci cu suprafață neaderentă;
 • Îți oferă posibilitatea de a pregăti și alte preparate (pizza, clătite, etc);
 • Se conectează simplu, la o priză;
 • Nu scoate fum, așa cum se întâmplă la cele tradiționale;
 • Modul de gătire este asistat și poți selecta temperatura ideală pentru gătirea unui preparat;
 • Rezultatul obținut este unul mult mai sănătos decât la un grătar clasic;
 • Dispune de multiple elemente de siguranță în exploatare;
 • Curățarea se execută mult mai rapid și mai simplu.

Nu uita de faptul

 • că te bucuri de prepararea fripturilor mult mai rapid (grație temporizatorului și a funcției de selectare a temperaturii). Iar prețul este unul accesibil tuturor, ceea ce înseamnă că oricine se poate bucura de noul mod de a face un grătar!

Cum alegi un grill electric de calitate?

Poate că este simplu să-ți optezi pentru un grill electric, dar, nu întotdeauna opțiunile disponibile pe piață se încadrează în ceea ce privește criteriile de selecție. Drept urmare, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți vei alege viitorul grătar electric:

 • Puterea de gătire – în general, cele mai bune grătare electrice se remarcă printr-o putere ridicată, care poate ajunge până la 2000 W. Grație acestei caracteristici poți pregăti mâncarea mult mai rapid, ceea ce înseamnă și un consum de curent electric mai scăzut.
 • Selectorul de temperatură – este un element care îți permite să setezi valoarea corespunzătoare a temperaturii de gătire a unui preparat, astfel încât acesta nu doar să se gătească mai rapid, ci și în modul corect. Alături de temporizator, aceste funcții contribuie la sporirea calității mâncării ce se pregătește, iar rezultatele vor fi întotdeauna cele așteptate.
 • Suprafața plitei de gătit – aceasta trebuie să fie cât mai întinsă, pentru a-ți permite să prepari o gamă cât mai diversificată de mâncăruri. Foarte importantă este și forma acesteia, dat fiind faptul că anumite modele de grătare electrice îi oferă utilizatorului posibilitatea de a găti și alte tipuri de preparate. În plus, materialul din care este confecționată trebuie să fie anti-aderent și să permită curățarea cu rapiditate a grill-ului.
 • Accesoriile incluse în pachet – sunt de mare ajutor pentru orice pasionat de gătit, dat fiind faptul că îi ușurează munca în ceea ce privește timpul și modul de preparare. Vasul de scurgere a grăsimii este un element esențial al pachetului de achiziție, alături de raclete și spatule.
 • Funcțiile oferite de către grill-ul electric – de mare ajutor este un ecran cu afișaj, care îți oferă posibilitatea de a știi care este valoarea exactă a temperaturii în timpul operațiunii de gătit, dar și alți indici, care te pot ajută să pregătești grătarul perfect. Funcțiile de anti-alunecare, de blocare în timpul folosirii sau cele de presare a plăcilor sunt de folos, așa cum de mare ajutor este și funcția de temporizare.
 • Designul aparatului – îți va permite nu doar să ai un aparat care se distinge în bucătăria ta, dar și care se poate utiliza și depozita într-un mod cât mai comod.
 • Garanția oferită produsului – în general, aceasta este de 24 de luni, dar, în cazul aparatelor de top, este extinsă și până la 36 de luni. Alege un produs care să aibă o garanție cât mai îndelungată, pentru că în acest fel nu doar că știi că respectivul dispozitiv este de calitate, dar și înlocuirea/reparația acestuia este mai simplu de realizat.

Acum că ți-ai găsit modelul mult-dorit, iată și cum îl poți manevra în cele mai bune condiții, astfel încât să ai parte de o mulțime de grătare de neuitat, alături de familie și prieteni:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (71 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare