Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 – Test & Review

10. 10. 2023 actualizat

Atunci când mersul pe bicicletă devine mai mult decât o simplă nevoie, ci o pasiune demnă de a fi transformată într-un sport de performanță, itinerarul trebuie să fie pe măsură.

Principala tendință, îndeosebi în rândul începătorilor, este de a opta pentru încălțămintea sportivă deja existentă în garderobă. Însă, pe lângă faptul că riști să-ți deteriorezi una din perechile preferate de adidași, ai foarte multe șanse să întâmpini o serie de dificultăți.

De aceea, pe lângă o bicicletă premium, un bidon de apă cu care să te hidratezi și o cască de protecție, cei mai buni pantofi de ciclism te vor ajuta să manevrezi mai ușor bicicleta în timpul expedițiilor tale. Ei vin cu extra beneficii pe care ți le vom prezenta astăzi, alături de un ghid de selecție și o recenzie privind cei mai apreciați pantofi pentru ciclism din acest an. Toate aceste informații te vor transforma într-un adevărat expert pasionat de ciclism și mtb.

Cel mai bun în general

Pantofi ergonomici cu talpă antiaderentă și confecționați din materiale durabile pentru cele mai tari experiențe.

Produs avantajos calitate/preț

O pereche de pantofi pentru ciclism și fitness prin intermediul cărora te poți bucura de un confort desăvârșit.

Cel mai ieftin

Pantofi ciclism cu inserții de pânză, ușori și comozi, ideal în timpul curselor cu bicicleta mountain bike.

TOP 3 cei mai buni pantofi pentru ciclism

Recenzie: Nike SuperRep Cycle 2 Next Nature Indoor Cycling Shoes

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – Nike SuperRep Cycle 2 Next Nature Indoor Cycling Shoes Produs calitativ

Tip pantofi: Ciclism, Fitness | Pentru: Bărbați | Caracteristici: Confecționați din materiale sustenabile, Material respirabil, Design ergonomic și confortabil etc. | Garanție: 2 ani |  Culoare: Alb | Preț: 617 lei

Avantaje
 • Design conceput special pentru ciclism
 • Confecționat din materiale sustenabile cu inserții textile
 • Previne formarea micozelor și a transpirației în exces
 • Talpă antiaderentă
Contra
 • Preț ridicat
 • Pot deveni problematici în caz de intemperii permițând infiltarea apei datorită materialului textil

Nike SuperRep Cycle 2 Next Nature Indoor Cycling Shoes sunt niște adidași pentru ciclism și fitness concepuți special astfel încât să nu pună presiune asupra pielii și a tălpii. Acest lucru este posibil mulțumită designului ergonomic pe care-l au acești pantofi de bicicletă cu inserții de material textil, dar și al tălpii antiaderente ce asigură un control optim al pedalelor.

Din nefericire, designul comod prezintă și un mic minus, anume că inserțiile textile permit infiltrația apei în caz de vreme rea, situație în care se recomandă evitarea utilizării acestora în anotimpurile ploioase.

Recenzie: Nike M SUPERREP CYCLE

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – Nike M SUPERREP CYCLE Prețuri medii

Tip pantofi: Ciclism, Fitness | Pentru: Bărbați | Caracteristici: Prevăzuți cu material textil, Design comod și respirabil, Concept durabil și sustenabil etc. | Garanție: 2 ani |  Culoare: Alb | Preț: 456 lei

Avantaje
 • Aspect durabil
 • Garanție de 2 ani
 • Concepuți special pentru confort în timpul activităților sportive
 • Asigură un control sporit al bicicletei
 • Confortabili și ușori
Contra
 • Disponibil doar în mărimi mari

Nike M SUPERREP CYCLE e designul e care ai nevoie dacă ești în căutare de pantofi ciclism mtb durabili și 100% confortabili. Vorbim de asemenea de o pereche de pantofi cu inserții din pânză care previn acumularea tensiunilor în punctele cheie ale tălpii și care conferă un confort și un control perfect în timpul utilizării bicicletelor de-a lungul traseelor îndelungate.

Fiind un design conceput pentru bărbați, această pereche de pantofi este disponibilă în mărimi mari, cu toate că designul pare mai cu seamă unisex și potrivit chiar și pentru doamne. Dacă trăiești pe picior mare și ești adepta sexului feminin, cu siguranță acești pantofi vor fi potriviți și pentru tine.

Recenzie: Nike W SUPERREP CYCLE

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – Nike W SUPERREP CYCLE Lucruri accesibile

Tip pantofi: Ciclism, Fitness | Pentru: Femei | Caracteristici: Închidere cu scai, Confecționați din material textil, Talpă ergonomică și confortabilă, Talpă antiaderentă etc. | Garanție: 2 ani |  Culoare: Verde | Preț: 283 lei

Avantaje
 • Croi confortabil
 • Închidere ușoară și rapidă cu scai
 • Preț accesibil
 • Greutate redusă
 • Prezintă inserții din material textil pentru a lăsa pielea să respire
Contra
 • Potriviți pe vreme caldă
 • Mărimi mici

Nike W SUPERREP CYCLE e una dintre cele mai avantajoase perechi de încălțăminte ciclism pe care te vei putea baza atât în timpul antrenamentelor, cât și al curselor propriu-zise. Prețul este unul accesibil și beneficiază de garanție 2 ani de zile ceea ce înseamnă că în cazul unui defect și al unei mentenanțe corespunzătoare îți vei putea primi banii înapoi.

Fiind prevăzuți cu pânză care asigură un confort irezistibil întreaga zi, acești pantofi merg purtați mai cu seamă în sezonul cald sau atunci când nu există intemperii pentru a preveni pătrunderea apei la interior. Mărimile disponibile sunt mici, pentru femei, iar stocurile se epuizează rapid datorită accesibilității produsului.

Cum să alegi cei mai buni pantofi pentru ciclism

Toți cei care practică ciclismul ca o pasiune curentă sau pentru care a devenit un sport de performanță au nevoie de pantofi mtb specializați. Spre deosebire de o pereche de adidași clasici, acești pantofi oferă o aderență mult mai bine și un control perfect asupra pedalelor în momentul în care se exercită presiune asupra acestora, fără a tensiona mușchii. Și pentru că tiparul lor este diferit în funcție de perioada pentru care sunt utilizați și de traseul parcurs, uite și câteva criterii importante în alegerea lor.

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – cele mai bune pantofi ciclism

Tipuri de pantofi pentru ciclism

 • Pantofi pentru curse în afara orașului

Dacă-ți propui să faci curse în afara orașului sau pe trasee anevoioase care pot implica circuite pe munte, off-road, pe care le vei face prin intermediul unei biciclete potrivite, vei avea nevoie și de o pereche de pantofi pentru ciclism pe măsură. Pantofii ideali pentru tine ar trebui să aibă o construcție robustă, să fie prevăzuți cu o talpă alcătuită din crampoane, iar exteriorul să fie complet închis astfel încât să poți controla cu ușurință pedalele bicicletei.

Esigur, aceșt tip de pantofi pentru ciclism sunt ideali inclusiv când vine vorba de mers, de exemplu, când trebuie să urci pe coline înalte sau în zonele de munte acolo unde drumul nu este întotdeauna plat.

 • Pantofi pentru biciclete de șosea

Șoselele pe care se pot realiza curse de ciclism sau pe care îți poți efectua antrenamentele și circuitele în timpul liber, chiar și drept hobby, vor fi compatibile cu pantofii SPD. Talpa acestora este de regulă ceva mai rigidă și conferă mai multă stabilitate atât în timpul mersului, cât și al manevrării bicicletei și al pedalelor.

Sfatul nostru

Transformă ciclismul într-o experiență la superlativ și bucură-te de toate beneficiile sale folosindu-te și de cele mai bune biciclete electrice de munte. Găsești în ghidul nostru tot ce ai nevoie ca să-ți alegi o bicicletă sustenabilă, de top.

 • Pantofi pentru antrenament de interior

Există și posibilitatea utilizării bicicletelor de interior sau a acelor biciclete de fitness care te vor ajuta să-ți menții corpul într-o formă adecvată făcând mișcare zi de zi. Pentru astfel de biciclete se recomandă încălțămintea cu talpă plată, flexibilă, mai cu seamă cea confecționată din materiale care permit piciorului să respire.

Cum să alegi corect mărimea pantofilor pentru ciclism?

Fiecare brand și fiecărui tip de încălțăminte pentru ciclism îi corespunde un anumit calapod așa că ar trebui să te asiguri mai ales când cumperi online și poți proba doar acasă, că ai ales mărimea corespunzătoare.

Poți determina cu ușurință mărimea de care ai nevoie folosindu-te de o foaie de hârtie, un creion sau un pix și de un centimetru sau o riglă.Tot ce trebuie să faci e să amplasezi talpa pe foaia de hârtie astfel încât să poți creiona forma piciorului sau să poți trasa o linie în vârful degetului cel mare și la nivelul tălpii. Apoi, folosindu-te de instrumentul de măsură verifici care este lungimea ideală a tălpii pe care urmează să o compari folosindu-te de ghidul de măsurători prezent la fiecare producător în parte.

Totodată, poate fi necesar inclusiv să cunoști circumferința. Iar pentru asta nu trebuie decât să rotești un centimetru de croitorie în zona cea mai lată a tălpii, de jur împrejur. Poți inclusiv să-ți înfășori această zonă cu o bucată de hârtie pe care să o măsori valoarea obținută în momentul în care cele 2 extremități ale hârtiei se intersectează.

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – cele mai bune pantofi ciclism test si review

Material și branțuri

Materialul și branțurile încălțămintei vor rescrie normele în materie de confort. Așadar sunt 2 criterii esențiale pe care trebuie să le ai în vedere. Cu cât zonele în care practici ciclismul sunt mai provocatoare și cu cât frecvența este mai mare, cu atât încălțămintea ar trebui să fie confecționată din materiale de o calitate mai bună.

De exemplu, poți opta pentru modele realizate din piele sau piele ecologică în cazul în care practici ciclism off-road sau de șosea. Deopotrivă, vara sau pentru pedalarea bicicletei de interior, încălțămintea realizată din materiale textilă este preferată mai cu seamă deoarece, presiunea exercitată asupra piciorului va duce la supraîncălzire. Așa că prezența unui sistem de ventilație precum pânza și inserțiile care-i permit tălpii să se bucure de aerisire te vor ajuta să fii mai comod și să-ți duci antrenamentele la bun sfârșit.

Totodată, în caz de intemperii, încălțămintea ar trebui să fie închisă complet sau poți opta inclusiv pentru protectori ce pot fi realizați din materiale impermeabile. Dacă intenționezi să folosești astfel de accesorii, ar trebui să ai în vedere și că mărimea pantofilor de ciclism ar putea fi influențată de acest aspect, cu atât mai mult dacă protecțiile tip șosetă sunt prevăzute cu o talpă specială, căptușeală etc.

În ceea ce privește branțurile, nici ele nu ar trebui să fie mai prejos. Se recomandă încălțămintea cu o talpă comodă, ergonomică, cu branțuri moi. Având totuși în vedere că cei mai mulți producători de pantofi pentru ciclism optează îndeosebi pentru branțuri drepte, clasice, un plus pentru confortul tău și al picioarelor îl poate reprezenta personalizarea papucilor cu branțuri ortopedice, din gel și/sau prevăzute cu o structură care menține piciorul drept fără a-l incomoda.

Care sunt mai buni – pantofi cu platformă sau pantofi cu SPD?

Atunci când ciclismul este o pasiune periodică, când te deplasezi pe distanțe scurte fără probleme și cu o viteză redusă, cu și fără poate nu vei sesiza diferența dintre cele 2 tipuri de pantofi pentru ciclism.

Lucrurile se schimbă însă, când trebuie să depui un efort intens sau atunci când ai de străbătut distanțe lungi și anevoioase.

Pantofii cu platformă au practic o talpă dreaptă care se pliază perfect pe necesitățile unei biciclete clasice, cu pedale drepte. Modelele de papuci spd care sunt tot mai răspândite în zilele noastre dispun însă de crampoane integrate în talpă, iar prin intermediul lor crește rezistența la aderență ceea ce oferă o stabilitate mult mai mare atunci când călătoriile sunt de durată sau când e necesară de exemplu, mânuirea unei biciclete MTB.

Cei mai buni pantofi pentru ciclism în 2024 - Test & Review – cele mai bune pantofi ciclism test si review top 3

Ventilație și căldură

Cele mai bune modele de pantofi pentru ciclism sunt prevăzute cu sisteme de ventilație sau sunt capabile să izoleze piciorul perfect astfel încât temperatura de la exterior să nu influențeze confortul membrelor.

Cât e de important acest aspect și cum își influențează experiența în timpul ciclismului? Enorm! Este dovedit că, în funcție de cum este resimțit confortul la nivelul picioarelor, la fel se resimte întregul organism indiferent de activitatea aflată în desfășurare. Prin urmare, dacă picioarele sunt mult prea reci, e foarte posibil ca acest aspect să-ți afecteze confortul pe care-l ai și să nu te poți concentra pe sarcinile tale, lucru valabil și viceversa.

Așadar, se recomandă să alegi o încălțăminte cu sistem de ventilație dispus sub forma unor mici găuri pe laterale, materiale comode de tip pânză care lasă pielea să respire și previn supraîncălzirea, jocul tălpii în papuci și chiar apariția de beșici sau bătături.

În sezonul rece, ideală este încălțămintea închisă din piele sau alte materiale care oferă un grad mai ridicat de căldură și pot proteja mai bine talpa piciorului.

Sfatul nostru

Vrei o bicicletă MTB, dar nu știi cum să o alegi? Citește articolul cele mai bune biciclete MTB și descoperă o serie de sugestii moderne și trucuri utile în alegerea acesteia.

Pantofii pentru ciclism nu sunt un moft, ci contribuie la obținerea unei experiențe fantastice pentru un pasionat înrăit de curse indoor și off-road cu bicicleta. Ei îți oferă mai multă stabilitate în timpul circuitelor și al antrenamentelor sportive, astfel încât să ai un control absolut, facil, asupra bicicletei folosite, indiferent de tipul și de provocările drumurilor pe care circuli.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.2 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare