Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați

Bărbații moderni se iubesc pe sine la fel ca femeile. Le place să arate bine, să fie eleganți, iar prin intermediul unui parfum bărbați care le exprimă personalitatea se pot pune cu ușurință în valoare și să se facă remarcați. Desigur, ele pot fi împărțite pe mai multe grupe olfactive, după preț, siaj și alte aspecte consacrate în lumea parfumurilor. Iar astfel, alegerea unui nou parfum pentru colecția personală sau a unor seturi parfum bărbați de oferit cadou devine o provocare.

Iată un top parfumuri bărbați care ți se pot potrivi mănușă și cu care vei reuși să atragi atenția celor din jur în timp ce te bucuri de o stare de bine.

Cel mai bun în general

Bărbații activi și sofisticați vor aprecia parfumul fresh-lemnos a Terre D’Hermes.

Produs avantajos preț/calitate

Paco Rabanne Invictus a fost creat pentru bărbații activi care vor să se simtă invincibili.

Cel mai ieftin

Stonger with You este un parfum masculin, elegant care poate să devină reprezentativ pentru orice bărbat puternic.

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați

Recenzie: Hermes Terre D’Hermes

Recenzie Hermes Terre D'Hermes

Avantaje
 • Apa de parfum
 • Creat de Hermes
 • Parfum fresh-lemnos
 • Parfum pentru toate sezoanele
 • Cantitate mare de parfum
Contra
 • Prețul mare

Terre D’Hermes este creat pentru bărbații activi și masculini care au nevoie de un parfum fresh. Combinația de mirosuri clasice și moderne creează o armonie pe care bărbații dar și femeile din jurul lor o vor aprecia.

În ciuda prețului piperat vei primi o sticlă de parfum de 200 de mililitri, adică suficient de mare pentru a fi folosit cu succes mai mult timp. Ingredientele naturale și combinațiile fresh sunt semnătura casei de modă Hermes, prin urmare, nu vei fi dezamăgit de acest parfum.

Recenzie: Paco Rabanne Invictus

Recenzie Paco Rabanne Invictus

Avantaje
 • Apă de toaletă
 • Creat de 4 parfumieri
 • Parfum lemnos – marin
 • Foarte rezistent
Contra
 • Notele de vârf sunt prea puternice

Parfumul Invictus a fost creat de Veronique Nyberg, Anne Flipo, Olivier Polge si Dominique Ropion  pentru casa se modă Paco Rabanne. Invictus este un apă de toaletă cu un parfum lemnos – marin, foarte rezistent. Mirosul este foarte masculin și se potrivește bărbaților activi cu încredere în sine.

Unii bărbați susțin că notele de vârf sunt prea puternice. Însă, ar trebui să iei în considerare faptul că aroma este foarte subiectivă și că fiecare poate percepe altfel același miros. Totuși, Invictus este un parfum foarte popular.

Recenzie: Stronger With You

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Armani Emporio Stronger With You

Avantaje
 • Apa de toaletă
 • Produs de Emporio Armani
 • Parfum Fougere – oriental
 • Pentru toate sezonale
 • Aromă unică
Contra
 • Parfum puternic

Stronger with You este un parfum pentru bărbați cu adevărat unic, deoarece conține note din toate grupele olfactive. Astfel, notele de vârf sunt de frunze de violete, cardamon, piper roz și mentă, notele inimă sunt pepene galben, salvie și ananas iar cele bază sunt de cedru, vanilie, castan și Amberwood. Iar rezultatul, per ansamblu, este unic și cu adevărat puternic.

Această apă de toaletă pentru bărbați este alegerea perfectă pentru un bărbat masculin, cu personalitate puternică. Poate fi folosit în orice sezon, dat fiind melange-ul complex de arome. Iar unicitatea aromei face acest parfum un must pentru toți bărbații.

Alternative interesante

Apa de Toaleta Paco Rabanne 1 Million (preț: 450 lei) – 100 ml, lemnos – condimentat

 • 1 Million este un parfum aniversar Paco Rabanne. Designul sticlei este elegant și prețios. Iar parfumul lemnos – condimentat cu note de bază de ambră este seducător și masculin în același timp.

Parfum Amouage Reflection (preț: 1700 lei) – 100 ml, floral – lemnos

 • Bărbații sensibili, cu gusturi clasice vor aprecia combinația de mosc, rozmarin, iasomie, lemn de santal și cedru creată de Lucas Sieuzac. Acest parfum nu este întru totul floral, el având note orientale care le balansează pe cele lemnoase.

Top 10 parfumuri bărbați

Title Description
Parfumuri pentru bărbați
1. Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – HERMES Terre dHermes

Hermes Terre D’Hermes

Tip parfum: Parfum
Grupa din care face parte: Picante, Lemnoase
Pentru: Zi și seară, Orice anotimp
Note de vârf: Portocale, Grapefruit
Note de mijloc: Piper, Pelargonium, Cremene
Note de bază: Vetiver, Cedru, Patchiuli, Benzoină
Cantitate:  200 ml

AFLAȚI PREȚUL

2. Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Paco Rabanne Invictus  

Paco Rabanne Invictus

Tip parfum: Apă de toaletă
Grupa din care face parte: Lemnoase, Acvatice
Pentru: Orice situație
Note de vârf: Acorduri marine, Coajă de grapefruit
Note de mijloc: Laur
Note de bază:  Guaiac, Patchiuli, Ambră
Cantitate:  200 ml

AFLAȚI PREȚUL

3. Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Armani Emporio Stronger With You Armani Emporio Stronger With You Tip parfum: Apă de toaletă
Grupa din care face parte: Aromatice
Pentru: Iarnă, Seară
Note de vârf: Cardamon, Frunze de violetă, Mentă, Piper roz
Note de mijloc: Ananas, Salvie, Pepene
Note de bază: Cedru, Vanilie, Castane, Ambră
Cantitate:  100 ml

AFLAȚI PREȚUL

4. Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Hugo Boss BOSS The Scent Absolute Hugo Boss BOSS The Scent Absolute Tip parfum: Apă de parfum
Grupa din care face parte: Orientale, Picante
Pentru: Orice moment al zilei sau al serii, Ocazii speciale
Note de vârf: Ghimbir
Note de mijloc: Maninka
Note de bază: Vetiver
Cantitate:  100 ml
AFLAȚI PREȚUL
5.

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir

Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Tip parfum: Apă de parfum
Grupa din care face parte: Parfum lemnos
Pentru: Iarnă, Seară
Note de vârf: Iris, Fructe de pădure
Note de mijloc: Mosc
Note de bază: Patchiuli, Cihlimbar
Cantitate:  100 ml

AFLAȚI PREȚUL

Cum să alegi cel mai bun parfum pentru bărbați?

Să te oprești la un singur parfum nou e o adevărată provocare, mai ales dacă nu cunoști îndeaproape gusturile bărbatului căruia îl oferi sau dacă vrei o aromă inedită și îți este teamă că ai putea da greș cu combinația de note. Însă astăzi trecem în revistă principalele grupuri de note prezente în parfumurile mascule, prezente chiar și în parfumuri bărbați ieftine, astfel încât să-ți fie mai ușor să alegi acordurile și combinațiile potrivite.

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Cele mai bune parfumuri pentru barbati TOP 10

După stilul parfumului

Parfum arăbesc

Parfumurile arăbești se deosebesc prin combinații puternice de note lemnoase, rășinoase, mir, fiind în general parfumuri puternice, deosebite, care nu se potrivesc oricui. Ele mai pot fi completate și de note dulci precum vanilia, șofranul sau note florale precum iasomia, finalul fiiind în permanență unul atipic, cu o proiecție intensă. Cert e că un asemenea parfum nu va trece ușor cu vederea, așa că cei care-și doresc o combinație interesantă de esențe, un parfum arăbesc pentru bărbați este fix alegerea potrivită.

Parfum cu note de citrice

Zi de zi sau în sezonul călduros, cel mai potrivit e un parfum cu note fresh de citrice care va lăsa în urma lui un miros proaspăt. Aceste parfumuri se potrivesc inclusiv bărbaților tineri, indiferent de preocupări sau de statutul social, fiind mai cu seamă considerate parfumuri nemuritoare, fără vârstă, din prisma versatilității lor. Notele de citrice sunt adesea combinate și cu note marine, întocmai pentru a obține un aer și mai fresh.

Parfumuri lemnoase

Parfumurile lemnoase fac de asemenea parte din categoria parfumurilor puternice de sine stătătoare. Notele lemnoase pot fi de asemenea combinate cu note proaspete sau dulci astfel încât parfumurile să fie mai intense și să ofere un aer special. Sunt preferate îndeosebi bărbaților puternici, celor care au meserii cu prestanță, dar sunt o alegere perfectă pentru seară sau ocazii speciale, atunci când îți dorești ca parfumul tău să se facă remarcat și să primească toate complimentele posibile.

Parfumuri bărbați cu note de piele

Specific parfumurilor bărbătești mai sunt și notele de piele. Această familie de parfumuri este în general ușor de remarcat și conferă o intensitate aparte esențelor din care fac parte. Mirosul este unul sofisticat, impunător, sexy și se asociază deseori inclusiv cu notele lemnoase sau cele dulci. Notele de piele sunt populare inclusiv în parfumurile arăbești, cele de seară sau pentru ocazii speciale, acestea punând în evidență notele dulci, fresh și alte combinații.

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Cele mai bune parfumuri barbati

După longevitatea parfumului

Longevitatea parfumului este un aspect extrem de important pentru mulți din cei care aleg să achiziționeze un nou parfum. Cele de zi sau cu note fresh, au de regulă o persistență mai redusă pe piele, dar acest lucru este influențat inclusiv de către pH-ul pielii. Totodată, cele cu note lemnoase, piele sau multe note dulci, vor avea o persistență mai îndelungată și un siaj mai mare.

Dacă vrei așadar un parfum mai intens și mai durabil, poți opta pentru o combinație de note arăbești, pentru parfumurile lemnoase, pieloase, iar în caz opus, notele acvatice, parfumurile cu citrice sau cele cu note verzi vor fi alegerea potrivită.

Este important să ții cont și de tipul parfumului. Un parfum adevărat va fi mult mai concentrat ca o apă de parfum sau de toaletă, acestea fiind în cele din urmă esențe diluate, dar care în continuare pot avea o persistență bună în funcție de notele asociate și de pH.

După cantitatea parfumului

Se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici. Iar parfumurile concentrate respectă acest criteriu. Dacă te îndrăgostești de un parfum care devine aroma ta semnătură, îți vei dori să ai o variantă cât mai mare de care să te bucuri luni sau chiar ani la rând, mai cu seamă dacă obișnuiești să-l folosești zilnic.

Totuși, dacă optezi pentru parfumuri tari, puternice, intense, o cantitate mică poate fi suficientă pentru a utiliza parfumul o perioadă îndelungată de timp dat fiind că acesta este impunător cu doar 1-2 pulverizări.

Desigur, fiecare producător în parte oferă posibilitatea de a alege parfumul după cantitate ținând cont de preferințe, începând cu versiuni de câțiva ml (10-15 ml) și până la sticluțe cu cantitatea de 100 ml și 200 ml. Miniaturile sau testerele care pot fi o alegere excelentă dacă nu vrei să dai greș investind într-un parfum scump care ar putea să nu fie pe placul tău pot avea și ele între 1-5 ml.

Ce tip de parfum se potrivește unui bărbat sportiv?

Bărbații sportivi sunt cei care au un stil de viață activ. Iar parfumul ales pentru ei sau de către ei se va înscrie mai cu seamă în seria mirosurilor fresh, fiind parfumuri fine, cu un miros plăcut și fin, ce pot fi reaplicate oricând pe parcursul zilei. Dacă și tu te înscrii în tipologia acestui bărbat, caută un parfum cu note de citrice predominante ca note de vârf și note inimă, fie cu note verzi sau oceanice, ori combinații între acestea.

Ce parfumuri de bărbați adoră femeile cel mai mult?

Gusturile femeilor vizavi de bărbați și de parfumurile pe care aceștia le poartă sunt greu de discutat și de apreciat. Parfumul este în general un produs care oferă o experiență olfactivă, iar femeile asociază deseori alegerea bărbaților cu personalitatea lor.

Există femei care sunt încântate de parfumurile proaspete, dar cele mai multe femei sunt atrase de combinațiile irezistibile și seducătoare precum parfumurile dulci, cu note de piele sau lemnoase, note florale încântătoare ce sunt evidențiate de cele puternice. Desigur, personalitățile atletice vor fi puse cu ușurință în valoare de către un parfum marin sau citric.

Cele mai bune parfumuri pentru bărbați – Cele mai bune parfumuri barbati TOP 10

Atunci când tu te simți bine cu felul tău de a fi și dacă parfumul îți oferă o stare încrezătoare, cu siguranță vei cuceri orice femeie aflată în jurul tău.

Cele mai populare branduri de parfumuri bărbătești

Parfumurile de brand sunt intens apreciate pentru unicitatea aromelor, cât și pentru longevitatea acestora. În plus, un scandal parfum bărbați de exemplu, reprezintă o idee senzațională ca s-o faci cadou unui bărbat pe care îl stimezi, fie că este soțul, fratele sau cel mai bun prieten. Dar iată și alte recomandări pe care să le ai în vedere.

Parfumuri Versace

Versace este un brand cu tradiție în lumea parfumurilor, acesta ajungând celebru la sfârșitul anilor 20. Brandul italian pune în atenția publicului o mulțime de parfumuri Versace bărbați și damă cu arome fresh, fie intense, ambele opțiuni fiind seducătoare și de impact.

Parfumuri Hugo Boss

Nici Hugo Boss nu e mai prejos, a cărui fondator a trecut prin dificultăți semnificative înainte ca acesta să lanseze o afacere de succes în lumea parfumeriei, în 1935. Hugo Boss a lansat prima linie de parfumuri abia în 1994, iar astăzi este un brand celebru de parfumuri și accesorii are oferă arome numeroase și plăcute pentru ambele sexe, cu asocieri de note dintre cele mai interesante.

Parfumuri Tom Ford

Celebrul Tom Ford este renumit pentru implicațiile sale ca designer pe piața modei în ceea ce privește participarea în lansarea unor branduri de renume în zilele noastre precum Yves Saint Laurent sau Gucci, dincolo de același nume pe care-l poartă parfumurile sale exclusive. Linia de parfumuri Tom Ford bărbați este una premium, bogată în note de piele și esențe lemnoase, care oferă un miros special.

Parfumuri Armani

Mereu apreciate de către doamne, fără a face excepție domnii îndrăzneți aflați în căutarea unor parfumuri deosebite sunt și parfumurile Armani. Acestea realizează o fuziune în inima naturii, a pielii și a lemnului ars, prin combinațiile inedite ale parfumurilor picante, gumarde, parfumuri aromatice sau cu iz oriental. Armani este însă un brand care-și propune să mulțumească toate gusturile, iar linia lor de parfumuri pentru bărbați și doamne dispune inclusiv de arome fresh, marine și parfumuri de nișă.

De unde să cumperi parfumuri pentru bărbați? 

Dacă vrei să achiziționezi parfumuri variate, să poți alege dintr-o selecție vastă de arome și să poți beneficia în același timp și de numeroase oferte sau cadouri extra, poți arunca un ochi pe Notino parfumuri bărbătești.

Magazinul disponibil atât fizic, cât și online, dispune de numeroase produse cosmetice, parfumuri aparținând unor branduri celebre, consacrate, seturi cadou și multe alte accesorii sau idei de cadouri de care ai nevoie în viața ta de zi cu zi.

Și, cunoscând toate acestea, acum ești gata să pornești în căutarea parfumului perfect. Spune-ne într-un comentariu dacă acest articol ți-a fost de folos, ce selecții ai făcut la ultima ta achiziție și care este parfumul care te-a lăsat fără cuvinte.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (11 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare