Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Grădinărit

Cele mai bune pompe de stropit grădina în 2024

Dacă ți-ai propus anul acesta să-ți fructifici spațiul disponibil în curte plantând diferite fructe și legume sau arbori, va trebui să ai în vedere și mentenanța lor care poate fi dificilă, îndeosebi din punct de vedere al timpului pe care ți-l solicită. Stropirea lor cu anumite substanțe menite să contracareze bacteriile și gândacii e astfel o necesitate, pe care o poți duce la bun sfârșit cu mai multă ușurință având la îndemână o pompă de stropit. Spre deosebire de alte modalități tradiționale, o astfel de pompă te ajută să reduci timpii de lucru, cât și să stropești cu precizie zonele pe care le dorești astfel să nu faci niciun fel de risipă sau să dăunezi plantelor.

Noi am testat câteva modele de pompe și te invităm astăzi să arunci un ochi peste selecția noastră, dar și peste ghidul de selecție pe care ți l-am pregătit și de unde vei putea afla numeroase sfaturi utile privind alegerea unei pompe de stropit.

Cel mai bun în general

Un pulverizator electric cu o capacitate de 4 litri prin intermediul căreia vei putea stropi taate zonele dorite în doar câteva minute fără nuciun fel de efort.

Produs avantajos calitate/preț

Pompă de stropit sub presiune cu o capacitate impresionantă de 40 litri și un furtun generos perfect pentru suprafețe largi și pentru o varietate largă de întrebuințări.

Cel mai ieftin

Pompă manuală prevăzută cu manometru care asigură un debit constant de stropire și îngrijește plantele fără riscuri.

Top 3 cele mai bune pompe de stropit

Review: Pulverizator PowerPlus

PULVERIZATOR POWERPLUS Produs calitativ

Tip pompă: Electrică | Material: Plastic | Capacitate lichid: 4 l | Presiune: 5 bari | Debit: 500 ml/min | Funcții: Debit constant, Furtun și curea de umăr inclusă, Greutate 2 kg, Funcționare cu baterii 2 V | Culoare: Portocaliu/Alb/Negru | Preț: 305,77 lei

Avantaje
 • Greutate redusă
 • Consum redus de energie
 • Debit constant de 500 ml/min
 • Accesorii ingluse
 • Greutate redusă
 • Preț accesibil
Contra
 • Necesită achiziția unei baterii
 • Capacitate soluție relativ redusă

Pulverizatorul PowerPlus este o investiție excelentă pentru grădina ta. Datorită dimensiunilor sale compacte, a capacității de 4 litri de lichid, precum și a curelei care îți permite să-l amplasezi confortabil pe umăr, acesta e ușor de transportat și de folosit cu regularitate. Furtunul integrat îți oferă un plus de confort ajutându-te să-ți menții o poziție optimă și să nu depui foarte mult efort, mai ales dacă vrei să stropești culturi mari. Debitul constant de 500 ml/min te asigură că plantele, gazonul sau împrejurul casei vor fi stropite cu o cantitate ideală astfel încât să nu omiți niciun perimetru, oricât de mare sau mic al fi acestea.

Un mic dezavantaj ar putea fi faptul că, pentru a putea folosi această pompă de stropit electrică, vei avea nevoie de un acumulator, producătorul recomandând bateriile Dual Power cu tensiune 20/40 V. Pentru unii utilizatori, capacitatea de 4 litri ar putea reprezenta o problemă, mai ales dacă grădina sau suprafața pe care vrei s-o stropești este destul de mare și rezervorul necesită reumplere cu soluție. Cu toate acestea, dacă ai de stropit o suprafață mai redusă sau dacă nu te deranjează reumplerea rezervorului, garantat va deveni un accesoriu pentru grădină de care te vei îndrăgosti.

Review: Pulverizator cu presiune – 20 L

PULVERIZATOR CU PRESIUNE Prețuri medii

Tip pompă: Manuală | Material: Plastic | Capacitate lichid: 20 l | Funcții: Greutate 4.5 kg, Furtun de stropit integrat, Ușor de utilizat, Rezistent, Versatil | Culoare: Alb/Verde | Preț: 233,47 lei

Avantaje
 • Capacitate mare de lichid
 • Material durabil
 • Element de stropire integrat
 • Compatibil cu diferite soluții
 • Formă ergonomică
Contra
 • Transport dificil

Pulverizatorul cu presiune – 20 L se poate transforma cu ușurință în unealta preferată a grădinarilor, a fermierilor și în general, a tuturor gospodarilor. Asta pentru că oferă o capacitate de 20 litri de soluție pe care o poți alege și folosi după bunul plac, de la insecticide, la ierbicide, dezinfectanți sau pur și simplu apă pentru stropirea diferitelor tipuri de plante. Fiind confecționat din plastic rigid, pompa de stropire rezistă cu succes la toți acești agenți chimici prezentați și nu numai. Furtunul integrat poate fi manevrat cu ușurință având o lungime semnificativă astfel încât să nu trebuiască să depui prea mult efort.

Un minus poate fi faptul că, datorită capacității foarte mari, unii utilizatori pot găsi dificilă manipularea acestuia dintr-un loc în altul. Desigur, nu e obligatoriu să-l umpli pe deplin și, de altfel, e perfect normal ca toată această greutate să fie resimțită îndeosebi când vine vorba de stropirea unor suprafețe mari fără a fi necesară reumplerea constantă.

Review: Pulverizator manual sub presiune cu manometru – 8 L

PULVERIZATOR MANUAL SUB PRESIUNE CU MANOMETRU Lucruri accesibile

Tip pompă: Manuală | Material: Plastic | Capacitate lichid: 8 l | Funcții: Prevăzut cu manometru ce asigură o presiune și un debit constant, Greutate aproximativă de 2 kg, Furtun de stropire lung | Culoare: Portocaliu | Preț: 149,98 lei

Avantaje
 • Preț accesibil
 • Capacitate medie
 • Materiale rezistente
 • Utilizare instantanee
 • Greutate redusă
 • Presiune și debit constant datorită manometrului integrat
Contra
 • Dispersie la 0.2 Pa

Pulverizatorul manual sub presiune cu manometru – 8 L te ajută să-ți redefinești sarcinile de mentenanță a grădinii și a gospodăriei în general folosind un pulverizator practic care nu te va obliga să faci prea multe compromisuri. Având un rezervor de 8 litri, poate fi utilizat cu succes pe diferite suprafețe, greutatea sa de doar 2 kg fără soluție fiind perfectă pentru a nu obosi prea repede. Rezervorul este la fel ca în cazul celorlalte pulverizatoare confecționate din plastic rezistent pe care îl poți asocia cu diferite soluții în funcție de necesitățile și dorințele tale. Furtunul este suficient de lung încât să poți stropi orice zonă fără să pierzi timp sau să obosești prea repede. În plus, dat fiind că nu funcționează cu acumulator, această pompă este gata de utilizare încă de la sosire.

Particulele fine de soluție eliberate cu o presiune 0.2 Pa îți pot necesita ceva mai mult din timpul tău. Cu toate acestea, o stropire lentă poate fi mai eficientă pentru plantele tale, prevenind astfel fenomenul de băltire sau eliberarea de soluție în cantități mult prea mari. Implicit, această pompă de stropire are un raport excelent calitate-preț fiind exact ce ai nevoie pentru a te ocupa de casă/grădină, dar fără a-ți compromite relaxarea.

Cum să alegi cea mai bună pompă de stropit pentru grădină?

Un om cu adevărat gospodar nu va alege ustensilele necesare la întâmplare, cu atât mai mult că îngrijirea curții și a grădinii este o sarcină pe termen lung. Accesoriile cele mai potrivite te ajută să economisești timp și resurse esențiale în zilele noastre. Și, nu întâmplător se regăsesc aceste pompe de stropit printre cele mai bune investiții pe care și tu le poți face. Dacă în magazile fizice ai putea fi limitat de către varietatea de opțiuni, online există foarte multe modele pe care te poți baza. Vei găsi atât pompe manuale, cât și pompă de stropit cu acumulator, de diferite capacități indiferent de nevoi. Totodată, ele sunt o alegere perfectă dacă nu dispui de toate resursele necesare pentru a-ți monta de exemplu, un sistem de irigare automat care nu doar că este scump, dar necesită avize, instalații și multe alte lucruri costisitoare și de durată. În plus, în magazinele online unde acestea sunt disponibile vei lua contact periodic cu numeroase oferte astfel încât să-ți poți acoperi esențialul necesar la casă fără să mai cheltuiești o avere.

cele mai bune pompe de stropit grădina

Pompă electrică sau manuală?

Dacă ai aruncat un ochi pe modelele disponibile de pompe de stropire sau pulverizatoare cu siguranță ai găsit atât modele clasice, cu acțiune manuală, cât și pe cele electrice. Care sunt cele mai bune? Ei bine, nu există o definiție universală căci alegerea lor dispune de bugetul disponibil și de cum te simți mai confortabil folosit o astfel de pompă atunci când este raportată la nevoile personale și la cele ale spațiului pe care le vei folosi. Hai să vorbim în detaliu despre ele.

Pompă manuală

Pompele manuale includ un mâner alungit și care prin acțiunea manuală a acestora se dispersează lichidele pe suprafețele dorite. Implicit, poți personaliza tu însuți zona pe care să acționezi, momentul propice, cât și să cuprinzi arealul dorit. La acest tip de pompe ți se permite în mare să ajustezi întregul proces după plac, de la debit, la presiune.Un avantaj semnificativ este prețul, acestea fiind destul de accesibil. Dar aceasta are și un dezavantaj semnlat de utilizatorii care folosesc aceste pulverizatoare un timp îndelungat și anume efortul pe care aceștia trebuie să-l depună în momentul în care trebuie să stropească suprafețe mari și/sau pe perioade îndelungate de timp. La finalul unei zile s-ar putea ca tu să simți efortul depus.

Pompă electrică cu acumulator

Pompa de stropit electrică dispune de un acumulator care permite dozarea automată a presiunii și a modului de pulverizare. Astfel, tu nu mai trebuie să depui efort manual pentru stropirea spațiilor verzi și nu numai. Dezavantajul e că foarte multe pompe nu dispun de acumulator inclus, ceea ce înseamnă că va trebui să aloci o sumă extra pentru a te bucura de ele. Desigur, utilizarea lor este dependentă de prezența și de autonomia acestuia. Poți opta însă și pentru un model 2 în 1 dacă ai mult de lucru și vrei să termin treaba în timp util fără a te limita la timpul de funcționare al bateriei. Dar în ciuda acestui fapt nu trebuie să te sperii sau să-ți iei ochii de la acest atomizor de stropit pomi. Rezervorul acestora poate fi umplut de multiple ori până la consumarea bateriei și dispersia soluțiilor va fi una rapidă și confortabilă. Pompa electrică se mai găsește și sub denumirea de vermorel și, desigur, inclusiv vermorel cu acumulator.

Sfatul nostru

Oferă-ți timp și pentru micile plăceri ale vieții apelând la cele mai bune mașini robotizate de tuns iarba. Te vor ajuta să elimini resturile vegetale astfel încât să-ți menții curtea curată fără efort.

Tipul pompei

Tipul pompei dictează motalitatea de folosire a pulverizatorului, respectiv funcționarea acestuia. Având un motor electric, pompa va funcționa prin alimentarea cu acumulator ceea ce oferă o portabilitate sporită fiindu-ți foarte ușor să transporți pompa de stropire în diferite zone ale curții, ale grădinii sau ale serei, chiar și în cele mai îndepărtate. Deopotrivă, dacă alegi în această situație o pompă manuală cu o capacitate foarte mare a rezervorului, va trebui să depui un efort suplimentar și s-ar putea să obosești semnificativ doar încercând să duci pompa în zona de lucru.

Capacitatea rezervorului

Alegerea capacității pe care o are rezervorului tău nu trebuie tratată cu lipsă de răspundere. Cu cât rezervorul e mai mare, cu atât vei putea să-ți duci sarcinile la bun sfârșit fără să fii nevoit să reumpli rezervorul în mod constant. Desigur, e și un aspect care poate influența confortul în utilizare sau prețul pompei. Dacă îți propui să stropești diferite suprafețe una după alta și ai o curte/grădină/seră generoasă în dimensiuni, e recomandat să-ți alegi o pompă care depășește capacitatea de 10-20 litri. În caz contrar sau dacă vrei să dispui de un confort mai ridicat, te poți orienta către pompele de stropit cu o capacitate sub 5-10 litri, mai ales dacă nu te deranjează să îl reumpli în cazul în care situația cere acest lucru.

Lungimea furtunului și a duzei

Furtunul de dispersie și duza pot avea dimensiuni mai mari sau mai reduse. Cu cât furtunul e mai mare, cu atât îți va fi mai ușor să ajungi în zone mai dificile fără să trebuiască să iei la rând perimetrii variate. De altfel, dacă presupunem de exemplu că vrei să stropești copacii cu soluții fungicide sau împotriva acarienilor, îți va fi mai ușor să ajungi la ramurile acestora, ori să stropești răsadurile fără să-ți fie teamă că ai putea strica vrei plantă. Totodată, cu cât duza e mai mare, cu atât și suprafața pe care o vei putea stropi dintr-un singur jet va fi mai generoasă. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să-ți alegi dimensiunea duzei după suprafața de lucru, pentru că de-a lungul suprafețelor mici nu ai nevoie de un flux și o distribuție mare. Materialul din care sunt confecționate e de asemenea important. Cele mai ieftine sunt din plastic, dar există și opțiuni mai durabile cum sunt cele din alamă. Cu cât folosești vermorelul mai des și la o presiune mai mare, ar trebui să ai în vedere și investiția în duze de calitate pentru a nu întâmpina neplăceri pe termen lung sau noi investiții financiare necesare.

Cele mai bune pompe de stropit grădina

Ajustarea presiunii

Există plante mai mult și mai puțin sensibile. Iar pasionații de agricultură și de grădinărit știu asta. De aceea presiunea e un alt criteriu important pe care ar trebui să-l ai în vedere în alegerea unei pompe de stropit. Este util să alegi un vermorel cu sistem de reglare care poate fi sub forma unui manometru sau a unui mecanism fix/reglabil în cazul celor electrice. Cum influențează acest lucru? Ei bine, stabilind un debit și o presiune constantă te vei asigura că împrăștii suficientă soluție în locurile dorite și că nu vei face risipă, dar și că nu vei omite anumite zone aplicând în exces în altele. În ceea ce privește plantele sensibile, le poți oferi o protecție adecvată și să le stropești exact acolo unde e necesar, fără risc că ai putea atinge alte zone care ți-ar putea prejudicia culturile de plante.

Sfatul nostru

Completează-ți trusa de grădinărit cu cele mai bune drujbe! Descoperă top 6 cele mai bune drujbe și care sunt secretele unor grădini frumoase și bogate.

În concluzie, investiția într-o pompă de stropire este o alegere excelentă pentru cei care iubesc agricultura sau pentru persoanele care-și doresc să contribuie la înfrumusețarea curții sau la mentenanța plantelor mai simplu și mai ușor. Fie că alegi o pompă manuală sau una electrică, plantele tale vor primi cantitatea de nutrienți necesară pentru a se dezvolta optim, spațiile din curte vor putea fi ușor dezinfectate, iar culturile irigate la perfecțiune și fără disconfort.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare