Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Recenzii

Recenzie friteuza cu aer cald Cosori Dual Blaze

10. 1. 2023 actualizat

Cele mai bune friteuze cu aer cald din România Cosori dual blaze

Friteuza cu aer cald Cosori Dual Blaze este numărul unu în domeniul său. Acest aparat electrocasnic te va ajuta să pregătești alimente sănătoase, cu un minimum de grăsimi adăugate. Se descurcă fără probleme la prăjit cu și fără ulei, grătar, coacere și  gătit. Indiferent dacă poftești aripioare crispy sau produse de patiserie fragede făcute în casă, această friteuză cu aer cald nu te va dezamăgi.

Am testat noua friteuză cu aer cald de la brandul popular Cosori pentru tine în redacție și îți aducem o evaluare detaliată.

9.5

Perfect

Crispy Aripioare, fripturi, clătite de cartofi sau chiftele? Cu o friteuza cu aer cald te poți bucura de ele fără regrete. Cu Cosori Dual Blaze, gătitul sănătos capătă o cu totul altă dimensiune. Dacă vrei să gătești sănătos, rapid și gustos, acesta este ajutorul de bucătărie făcut doar pentru tine. Te va captiva prin performanța sa ridicată, coacerea perfectă și încălzirea rapidă. Trebuie doar să ții cont că va ocupa destul de mult spațiu acasă.

Construcție și design
9
Performanță și consum de energie
10
Control și întreținere
9
Calitatea coacerii si posibilități de utilizare
10
Avantaje
  • Performanță excelentă
  • Coș interior mare
  • Control intuitiv
  • Aplicație mobilă
  • 12 programe automate
  • Utilizare multifuncțională
  • Întreținere ușoară
Contra
  • Ocupă destul de mult spațiu
  • Amprentele sunt vizibile pe suprafața de catifea

Construcție și design – 9/10

Poți cumpăra friteuza cu aer cald Dual Blaze în două variante de culoare: negru nobil și gri elegant. Designul este destul de minimalist și se potrivește perfect în orice spațiu. Datorită formei sale pătrate, nu vei avea nicio problemă să-l așezi chiar și într-o bucătărie mai mică.

Am fost impresionați în special de ecranul tactil de înaltă calitate, cu setare ușoară a programului și de suprafața moale catifelată a aparatului. Singurul dezavantaj este că arată fiecare amprentă și va trebui să o ștergi ușor cu o cârpă după fiecare utilizare.

Aparatul se laudă cu dimensiuni de 29,7 x 32,7 x 35,2 cm, deci este un model mai mare. Putem spune însă cu responsabilitate că interiorul este folosit la maxim, ceea ce este un avantaj considerabil, în special pentru familii. Iar coșul de copt are o capacitate destul de mare, de 6,4 litri. Poți pregăti mâncarea confortabil chiar și pentru o petrecere mai mare. Coșul de prăjit este ușor de îndepărtat și simplu de golit. În plus, bucățile individuale de mâncare se potrivesc bine în spațiul pătrat. Am fost mulțumiți de suprafața sa, care este cu adevărat antiaderentă, așa că nu trebuie să îți faci griji că se va lipi mâncarea de margini.

Sfatul nostru: Dacă nu îți place să speli vase, poți pune întregul coș în mașina de spălat vase.

Performanță și consum de energie – 10/10

Datorită unui aport de 1.700 W, friteuza cu aer cald Cosori Dual Blaze, revizuită, aparține modelelor relativ puternice. În plus, puterea sa este împărțită între două elemente de încălzire, care garantează o preparare cu adevărat fast-food. Datorită sistemului unic 360 ThermoIQTM, nu este nevoie să fie preîncălzit, astfel încât petreci un minim de timp pregătind mâncarea. Îți economisește timp și energie.

Nici zgomotul nu este puternic. O friteuză aprinsă nu este mai zgomotoasă decât o hotă cu putere redusă. Nici indicatorul de ieșire din program nu emite prea tare.

Control și întreținere – 9/10

Cu siguranță vei fi mulțumit că friteuza cu aer cald are un ecran tactil cu o gamă de 12 programe și setări personalizate. Controlul este ușor! Te poți descurca chiar și fără instrucțiuni, iar dacă cumperi friteuza cadou, nu trebuie să-ți faci griji că o rudă mai în vârstă nu s-ar putea descurca, de exemplu.

Cu ajutorul butoanelor tactile, puteți seta cu ușurință temperatura în intervalul 80-205 °C și puteți determina timpul de coacere. De asemenea, puteți alege unul dintre programele prestabilite. Cu siguranță te va bucura programul pentru cartofi prăjiți, pui fript sau pentru prepararea legumelor gustoase. Am încercat programele și chiar nu este un truc de marketing. Cartofii prăjiți au fost pur și simplu divini chiar și fără ulei. Iar verificarea continuă!

Aplicația mobilă funcționează la fel de bine. Instalarea sa este simplă și te ghidează prin conectarea la friteuză în câțiva pași simpli. Conține rețete utile pentru friteuza cu aer cald pentru micul dejun, prânz, cina și garnituri gustoase. Trebuie doar să alegi delicatesa dorită, să pornești dispozitivul și să aștepți cu nerăbdare un festin sănătos. Aplicația poate fi conectată și la asistenții Google.

Întreținerea este absolut nesolicitantă. Suprafața antiaderentă a coșului de prăjit interior garantează o curățare ușoară. Nu este obligatoriu să folosești hârtie de coacere pentru mâncărurile uscate, cum este pizza, spre exemplu. Este suficient să ștergi suprafețele cu o cârpă umedă și curățarea este gata!

Calitatea coacerii si posibilități de utilizare – 10/10

Dacă până acum credeai ca friteuza cu aer cald era folosita doar pentru gătirea mai sănătoasă a semifabricatelor congelate, vei rămâne plăcut surprins. Cosori Dual Blaze poate face tot ceea ce face un cuptor cu aer cald: coace, prăjește, gătește într-un timp incomparabil mai scurt și cu un consum mai mic de energie.

Datorită sistemului unic de două elemente de încălzire, gătitul în friteuza este complet fără probleme. Daca folosești rețetele pregătite, poți lăsa friteuza să lucreze fără supraveghere liniștit. Nu trebuie să întorci preparatul și nici să scuturi coșul. Încălzirea este, de asemenea, foarte rapidă. Deci, dacă te hotărăști să gătești acum, poți să te apuci de asta!

Pe lângă semifabricatele congelate, Cosori Dual Blaze este excelent pentru cartofi prăjiți și legume, cartofi copți, fripturi, aripioare de pui și pulpe precum KFC, hamburgeri, produse de patiserie și brioșe de casă. Am încercat să pregătim și pâine prăjită, frigănele și alte bunătăți coapte în el șicrede-ne – au fost grozave.

În pachet vei găsi și o mică cărticică cu mai multe rețete de mâncăruri simple populare care pot fi preparate într-o friteuză cu aer cald. Avantajul este ca rețete sunt foarte detaliate și includ setările friteuzei. Chiar și un începător se poate descurca cu ușurință. Dacă dorești să fii creativ, poți începe să experimentezi cu propriile setări și să salvezi rețetele în aplicație, inclusiv note și fotografii.

Am ajuns clar la concluzia că friteuza cu aer cald Cosori se potrivește perfect gospodăriilor care nu au un cuptor clasic, apartamentelor mici, căsuțelor sau gospodăriilor cu una sau două persoane. Pur și simplu oriunde nu poți folosi cuptorul dintr-un anumit motiv sau încălzirea acestuia nu merită din punct de vedere al consumului de energie. Cu siguranță va fi apreciat de toți cei care iubesc mâncarea bună gătită în casă, dar nu au prea mult timp să gătească. Toate vasele erau gata înainte să avem timp să încărcăm vasele în mașina de spălat vase.

Dacă ești interesat de un stil de viață sănătos, cantitatea de ulei va fi în mod clar cheia pentru tine. Am încercat diferite rețete cu ulei și complet fără ulei și consumul nostru de grăsimi a scăzut. Dar dacă îți imaginezi că vei pregăti un șnitel clasic complet fără grăsime, te vom dezamăgi. Alimentele prăjite trebuie acoperite cu cel puțin o linguriță mică de ulei, astfel încât să aibă gustul potrivit și să fie cu adevărat crocante. Chiar și așa, este o varianta mult mai sănătoasă decât in cazul prăjirii clasice in tigaie!

Dacă ești în căutarea unor preparate complet fără ulei, îți recomandăm cartofii copți sau puiul la cuptor, a căror rețete le găsești în aplicația mobilă. Cu siguranță merită încercate!

Caracteristici cheie Parametri
Volumul recipientului 6,4 l
Max. cantitate de alimente aproximativ 2 kg
Consum de energie 1.700 W
Controlul temperaturii 80 până la 205 °C
Capac transparent ×
Afișaj
Temporizator
Posibilitate de spălare in mașina de spălat vase
Dimensiuni 29,7 x 32,7 x 35,2 cm
Greutate 6,22 kg

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (102 voturi)

Autorul articolului

Articole similare