Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune șeminee electrice în 2023

30.8.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Încălzirea unei locuințe poate fi realizată prin diverse metode, unele mai avantajoase, altele mai puțin benefice. De aceea, ideal ar fi să optezi pentru un dispozitiv de încălzire care se potrivească tipului de locuința deținut. Un apartament cu o suprafață mai mică sau medie poate fi încălzit cu ajutorul unor șeminee electrice, dar la fel de utilă este dotarea unei case cu un astfel de sistem de încălzit.

Iar atunci când în zonă nu există o rețea de gaze naturale la care să te racordezi, tot un șemineu electric o să-ți ofere cea mai bună modalitate de încălzire. În plus, spre deosebire de toate celelalte metode a generat căldură, un șemineu electric este o sursă de încântare vizuală, fiind un accesoriu estetic de calitate, pentru orice locuința.

Cel mai bun în general

TAGU Frode Ash Gray îți va oferi căldură în timpul zilelor răcoroase, fiind un accesoriu estetic și practic pentru orice locuință.

Produs avantajos preț/calitate

Agnes Wenge & Meridian impresionează din punct de vedere estetic, fiind și un șemineu care încălzește camere de până la 20 m².

Cel mai ieftin

Șemineul electric Carlos Art Flame este un dispozitiv care acoperă suprafețe de până la 15 mp și care dispune de numeroase funcții.

Cele mai bune șeminee electrice în 2022

Recenzie TAGU Frode Ash Gray

Semineu TAGU Frode Ash Gray cu Focar Electric PowerFlame, 23 inch, FM461-GR1 + 23PF1A

Tip montare: Pardoseală/De sine stătător I Stil: Modern I Funcții: Afișaj flăcări I Putere: 2000 W I Trepte de putere: 2 I Dimensiuni: 88,3 x 99 x 25 cm I Greutate: 19,5 kg I Culoare: Gri I Preț: 1870 Lei

Avantaje
 • Afișaj foarte realist
 • Aerotermă încorporată
 • Senzor pentru geam deschis
 • Montaj simplu și rapid
Contra
 • Fără funcție sonoră
 • Pentru suprafețe mici

Orice încăpere în care va fi amplasat TAGU Frode Ash Gray își va schimba perspectiva oferită celor care se relaxează sau se odihnesc în ea. Acest lucru se datorează designului deosebit al acestui șemineu, precum și simulatorului de flăcări foarte realist.

Dispune de funcție de încălzire (aerotermă integrată), care permite asigurare căldurii pentru o cameră cu suprafață mică (de maxim 25 m², chiar dacă la specificații este trecută suprafața de 37m²). Afișajul este digital, iar controlul șemineului se realizează prin intermediul unei telecomenzi. Raportul preț-caracteristici este foarte avantajos, fiind un produs recomandat de majoritatea utilizatorilor.

Recenzie Agnes Wenge & Meridian

Tip montare: Pardoseală/De sine stătător I Stil: Modern I Funcții: Comutator de control interior/Afișaj flăcări/Control comenzi panou central sau telecomandă/Intensitate căldură reglabilă I Putere: 2000 W I Trepte de putere: 2 I Dimensiuni: 88 x 85 x 30 cm I Greutate: 30 kg I Culoare: Wenge I Preț: 1100 Lei

Avantaje
 • Montaj rapid și simplu
 • Flăcări cu efecte 3D
 • Multiple elemente de protecție
Contra
 • Pentru suprafețe mici (maxim 20 m²)

Conceput pentru a modifica aspectul oricărei încăperi, Agnes Wenge & Meridian este un șemineu care dispune de caracteristici moderne și reușește să furnizeze căldură pentru spații de până la 20 m². Dispune de o serie de elemente care contribuie la crearea unei atmosfere plăcute (afișaj cu efecte 3D, Ambient Light, flacăra independentă etc).

Controlul este foarte bun, utilizatorul având la dispoziție o telecomandă pentru a-l opera în cel mai confortabil mod (inclusiv nivelul de luminozitate al flăcării poate fi ajustat după preferințe). Având un design modern, acesta poate fi amplasat în orice tip de cameră, fiind recomandat atât pentru spațiile locuințe zi de zi, cât și pentru cabane sau locuințe de vacanță pentru iarnă.

Recenzie Carlos Art Flame

Semineu electric Carlos

Tip montare: Pe perete I Stil: Modern I Funcții: Termostat integrat/Afișaj flăcări/Control comenzi panou central/Intensitate căldură reglabilă/ Efecte 3D I Putere: 1500 W I Trepte de putere: 2 I Dimensiuni: 50 x 90 x 14, 5 cm I Greutate: – kg I Culoare: Negru I Preț: 879 Lei

Avantaje
 • Reglare a culorii flăcării
 • Aerotermă integrată
 • Montaj rapid
Contra
 • Acoperă suprafețe de maxim 15mp
 • Se montează numai pe perete

Șemineul electric Carlos Art Flame se montează rapid (montajul se poate face pe perete) și dispune de o serie de funcții, precum iluminat cu efecte 3D, lumină ambientală, flacără care nu depinde de modul de încălzire și reglare a intensității flăcării.
Acoperă suprafețe de până la 15 mp, iar controlul se efectuată prin intermediul unei telecomenzi. Este prevăzut cu siguranță de protecție la supra-încălzire și supraîncărcare. Utilizatorii îl recomandă pentru ușurința instalării, dar și pentru că permite încadrarea în orice design de interior.

Model alternativ de șemineu electric

De cele mai multe ori, bugetul este cel care dictează alegerea unui produs. Pentru a evita compromisul îți recomandăm unul dintre acele șeminee electrice care îți oferă un raport preț-calitate de top. Klarstein Lausanne LED 2000 W este alternativa care-ți oferă un aparat impresionant din punct de vedere al designului și care are 2 trepte de putere (1000 W/2000 W).

Se amplasează pe perete, iar afișajul de tip LED este unul dintre marile plusuri ale acestui produs. Controlul se poate face prin intermediul unei telecomenzi. Ferestra confecționată din sticlă de calitate superioară îi oferă acestui șemineu un aspect superior. Prețul este elementul care completează într-un mod perfect caracteristicile acestui produs și îl recomandă ca fiind o alegere alternativă de top.

De ce este recomandată alegerea unui șemineu electric?

Înainte de a opta pentru o astfel de sursă de căldură, cu siguranță că te vei întreba care ar fi motivele unei astfel de alegeri. Spre deosebire de celelalte dispozitive de încălzire de pe piață, șemineele electrice se remarcă prin următoarele caracteristici:

 1. Zero costuri de montare și instalare (doar introduci ștecherul în priză);
 2. Posibilitatea de a fi montate în orice cameră, fără nicio restricție;
 3. Nu necesită aprobări și avize din partea autorităților de specialitate;
 4. Oferă un plus estetic pentru încăperea în care sunt amplasate;
 5. Pot fi folosite în orice zonă, pentru că alimentarea este cu energie electrică;
 6. Nu emit noxe poluante;
 7. Se alimentează direct de la priză;
 8. Oferă un grad ridicat de protecție pentru copii;
 9. Nu necesită executarea unor lucrări de mentenanță și curățare;
 10. Îndeplinesc și rolul de decorațiune având un impact vizual pozitiv;
 11. Căldura este emanată în mai multe direcții și încălzește camera cu rapiditate.

În plus, prețul unui astfel de dispozitiv de încălzit este unul foarte accesibil. De aceea, atunci când ai nevoie de un sistem de încălzire rapidă, cu cele mai mici costuri și avantaje maxime, alege un șemineu electric!

Cum alegi un șemineu electric de calitate?

Precum, în cazul oricărui produs pe care ni-l dorim perfect din toate punctele de vedere, alegerea unui șemineu electric trebuie să se bazeze pe întrunirea a cât mai multe caracteristici calitative superioare. Iată care sunt acele elemente care trebuie să se regăsească la viitorul tău produs de încălzire:

Puterea dispozitivului

Este unul dintre aspectele cele mai importante, pentru că este direct legat atât de nivelul de performanță a încălzirii, cât și de consumul aparatului. Pe piață există echipamente care au o putere ce poate ajunge până la 2000 W, dar, dacă nu dorești să ai parte de un consum mai crescut, alege un aparat care să aibă două trepte de putere (1000 W/2000 W). În acest mod vei gestiona mai eficient aspectele menționate anterior. În plus, puterea dispozitivului trebuie raportată și la dimensiunea camerei care trebuie încălzită, ceea ce înseamnă că o putere de 1200 W-1600 W este recomandată pentru camerele cu dimensiuni medii, iar una de 2000 W pentru cele de dimensiuni mari (open space, sufragerii, living-uri din locuințe cu suprafețe foarte mari).

Designul și impactul vizual creat

Cu siguranță că îți dorești să îți înfrumusețezi locuința cu un cel mai atractiv șemineu electric, dar, ține cont de designul acestuia. Dacă ai o casă la munte, optează pentru un șemineu din gama celor cu design rustic sau retro, iar dacă ai o sufragerie mare, poți alege un șemineu care să aibă cadru din lemn, cu finisaje moderne. În situația în care încăperea căreia îi este destinat aparatul nu este una foarte mare, optează pentru un șemineu care are un design compact și cu role, care poate fi amplasat în diverse puncte.

Afișajul

Atunci când spui șemineu te gândești automat la flăcări, așa că este indicat să optezi pentru un șemineu electric care să aibă un afișaj cât mai realist. Ecranele din sticlă de calitate superioară de tip LED contribuie nu doar la generarea unei imagini reale, dar îți oferă și posibilitatea de a selecta nivelul de intensitate. Unele modele dispun și de funcție de iluminare difuză (în zona din spate), așa că poți obține un efect vizual mai mult decât impresionant.

Funcțiile integrate

Caută acele șeminee electrice care să-ți ofere termostat integrat, dublu control asupra aparatului (de pe panou și prin intermediul telecomenzii), protecție la supra-încălzire sau funcție de temporizare. Cu cât este mai bine dotat din acest punct de vedere, cu atât mai facil îți va fi controlul asupra dispozitivului de încălzit locuința.

Optează pentru cele mai bune șeminee electrice, care întrunesc aceste elemente și vei avea parte nu doar de o locuință bine încălzită, ci și de un loc plin de frumusețe și în care te vei simți cu adevărat acasă!

Pentru a rentabiliza și mai mult modul de funcționare a șemineului, specialiștii s-au gândit la recuperatoarele de căldură. În următorul videoclip o să poți vizualiza modalitatea de recuperare a căldurii unui șemineu clasic, înțelegând în acest mod de ce este mai bine să optezi din start pentru un șemineu electric:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (81 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare