Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Cele mai bune teste de ovulație în 2024

Aștepți cu entuziasm ziua în care vei fi mămică? Îți propui cât mai curând să rămâi însărcinată? Sau poate vrei să eviți acest lucru și să previi o sarcină nedorită? Atunci trebuie musai să citești acest articol până la capăt.

Cel mai bun în general

Un set de 10 teste pentru depistarea perioadei fertile cu o acuratețe de 99% și o utilizare simplă, rapidă și intuitivă.

Produs avantajos calitate/preț

Set de 5 teste de ovulație cu timp de acțiune de circa 10 minute prin intermediul cărora poți monitoriza și confirma perioada de fertilitate.

Cel mai ieftin

5 benzi pentru depistarea momentelor de ovulație cu rezultate în 5 minute.

TOP 3 cele mai bune teste de ovulație

Review: Set teste de ovulație digital, Clearblue

Set teste de ovulație digital, Clearblue Produs calitativ

Tip test: Digital | Număr teste: 10 | Acuratețe: 99% | Tip mostră: Urină | Timp de afișare a rezultatelor: – | Efecte: Determină cele mai fertile zile din lună, Afișaj digital, Testare din urină confortabilă și rapidă | Preț: 118.40 lei

Avantaje
 • Precizie ridicată
 • Simplu de folosit
 • Utilizare rapidă, facilă și confortabilă
 • Recomandat de multe persoane
Contra
 • Preț ridicat
 • Nu se cunoaște timpul de acțiune

Setul de teste de ovulație digitale Clearblue utilizează o tehnologie de ultimă generație care asigură o precizie de minim 99% fiind utilizat și recomandat de o varietate largă de femei care l-au încercat deja. Prin intermediul acestui set alcătuit din 10 teste poți să descoperi cu ușurință nivelul de luteină din urină astfel încât să determini perioada ideală în care poți să rămâi însărcinată sau în care să eviți un potențial contact ori să apelezi la metode cât mai eficiente de protecție pentru a preveni apariția acesteia.

Prețul este însă ușor ridicat la nivel de set, dar accesibil tuturor la nivel de test. Nu se cunoaște nici timpul de acțiune, dar cu siguranță acesta nu are o durată semnificativă, media maximă de piață fiind de 5-10 minute.

Review: Teste ovulație Oview Blue Cross

Teste ovulație Oview Blue Cross Prețuri medii

Tip test: Clasic | Număr teste: 5 | Acuratețe: – | Tip mostră: Urină | Timp de afișare a rezultatelor: 10 minute | Efecte: Ușor de folosit, Necesită utilizarea pe parcursul a 5 zile, Pot fi asociate cu metoda calendarului | Preț: 22.99 lei

Avantaje
 • Preț accesibil
 • Utilizare simplă și rapidă
 • Compatibil cu metoda tradițională de monitorizare a ovulației
Contra
 • Timp îndelungat de afișare a rezultatelor
 • Există o serie de restricții pentru a asigura eficiența lor

Testele ovulație Oview Blue Cross sunt o alegere potrivită dacă ești în căutarea unor teste accesibile la preț și care să-ți indice cât mai precis momentul în care ești cea mai fertilă. Setul de teste se prezintă sub forma a 5 benzi ambalate individual care pot fi folosite pe parcursul a 5 sesiuni de testare. Producătorul recomandă spre deosebire de alte teste ca acestea să nu fie utilizate dimineața, cum e de exemplu, în cazul celor de sarcină la care hormonii pot fi depistați cu ușurință în prima parte a zilei. Ele sunt ideale pentru a confirma perioada ovulației în raport cu metoda clasică a calendarului, dar pot fi utilizate ocazional, de preferat mai multe zile la rând, pentru a depista cele mai propice momente pentru a rămâne însărcinată.

Un dezavantaj e faptul că rezultatul este indicat după circa 10 minute, un timp mult mai îndelungat față de alte teste de ovulație la care rezultatele pot apărea în câteva secunde sau maxim 2-3 minute. De asemenea, se recomandă inclusiv reducerea consumului de lichide cu circa 2 ore înainte de testare pentru o acuratețe cât mai mare, ceea ce determină aparent mici schimbări în stilul de viață. Totuși, pentru prețul acestora, pot fi exact soluția de care ai nevoie.

Review: Test de ovulație, 5 benzi, Barza

Test de ovulație, 5 benzi, Barza Lucruri accesibile

Tip test: Clasic | Număr teste: 5 | Acuratețe: – | Tip mostră: Urină | Timp de afișare a rezultatelor: 5 minute | Efecte: Ușor de folosit, Necesită utilizarea pe parcursul a 5 zile, Pot fi asociate cu metoda calendarului, Rezultatul este înscris sub forma a două linii roșii | Preț: 18.99 lei

Avantaje
 • Cost redus
 • 5 teste incluse
 • Timp redus de așteptare pentru afișarea rezultatelor
 • Citire simplă
 • Ușor de asociat cu metoda calendarului
Contra
 • Există o serie de restricții pentru a asigura eficiența lor

Testele de ovulație Barza sunt renumite în primul rând pentru numele pe care acestea îl poartă. Barza este o companie cunoscută pentru îngrijirea pe care o oferă aparatului reproducător intim prin varietatea de produse disponibile la un preț accesibil. Aceste teste de ovulație sub formă de benzi și disponibile într-un număr de 5 sunt doar unul dintre lucrurile pe care ei le pun la dispoziție. La contactul cu urina, rezultatele se afișează într-un timp scurt de doar 5 minute, dar trebuie a se ține cont desigur, de recomandările producătorului care prevăd folosirea într-un alt interval decât dimineața și la minim 2 ore după reducerea consumului de lichide.

Trebuie ținut cont totodată că acesta nu indică precis gradul maxim de fertilitate, ci doar zilele posibile, motiv pentru care se recomandă testarea periodică. Se poate întâmpla astfel să omiți exact perioada cea mai fertilă, dar te poate ajuta să-ți îmbunătățești cunoștințele despre propriul corp astfel încât să aplici metoda calendarului cu o precizie mai bună.

Cum să alegi un test de ovulație

Perioada ovulației are loc în ziua 14-16-a a unui ciclu menstrual cu durata aproximativă de 28 zile. Practic, lunar, la circa 2 săptămâni de la ultima zi a menstruației, ovarele vor elibera ovule care pot fi fecundate de către spermatozoizi și transformate într-o sarcină. Zilele cele mai fertile te pot ajuta să devii mămică mai ușor sau te îndeamnă să folosești metode adecvate de protecție dacă ai frecvent relații intime cu partenerul de viață și nu sunteți pregătiți pentru acest pas.

Odată cu modernizarea au apărut numeroase metode mult mai simple și mai prietenoase pentru a stabili perioada de ovulație, dincolo de clasica metodă a calendarului care e personalizată pentru fiecare persoană în parte și anevoioasă de stabilit. Printre acestea se numără testele de ovulație, o alternativă simplă prin intermediul căreia poți stabili cu ușurință când ești în perioada de ovulație. Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre acestea și cum să le alegi pe cele mai precise.

Dacă nu vrei să-ți bați capul în ceea ce privește alegerea unui test de ovulație, poți foarte simplu să te îndrepți către cea mai apropiată farmacie și să-ți procuri unul de pe raft sau să te consulți cu farmacistul. Însă, nu doar o dată s-a întâmplat ca anumite femei să fie stingherite sau specialiștii să recomande cu și fără poate, doar anumite tipuri pe care le au în stoc. Online ai o  disponibilitate mult mai mare și poți alege fără niciun compromis, așa că e o idee benefică să-ți lărgești și mediul de căutare în magazinele cu livrare la domiciliu sau în farmaciile online. Ai șansa inclusiv de a găsi diferite promoții și astfel să-ți iei unul sau mai multe teste la un preț mai avantajos. Hai să afli și ce alte aspecte stau la baza alegerii și a funcționării acestor teste.

Cum funcționează testele de ovulație?

Principiul de funcționare al testelor de fertilitate este similar cu cel al testelor de sarcină doar că acestea determină prezența hormonului luteinizat care e la valori ridicate în perioada fertilă sau atunci când te afli la ovulație. Testele de ovulație se amplasează într-un recipient cu urină, de preferat curat pentru a preveni contactul cu alte bacterii și agenți patogeni ce ar putea influența testele, urmând ca la scurt timp să fie afișate și rezultatele. În funcție de tipul testului, fie apar rezultatele pe fereastra acestora, în cazul celor digitale, fie se utilizează principiul colorimetric la care, în contact cu urina, benzile își schimbă culoarea sau apar 2 liniuțe care indică un rezultat pozitiv, respectiv una ce arată un rezultat negativ.

cele mai bune teste de ovulatie

Când să fac un test de ovulație?

Pentru a te bucura de întreg potențialul unui test de ovulație este recomandat să ții cont în primul rând de perioada fertilă care este individuală pentru fiecare femeie în parte. Acest principiu se referă bineînțeles, la metoda calendarului. Plecând de la premiza că un ciclu menstrual are 28 ore, perioada fertilă este cu 14 zile înainte de data viitoare a ciclului menstrual. Totuși, la un ciclu menstrual de 30 zile (data de la prima zi a menstruației până la cea viitoare), perioada fertilă va începe cu ziua a 16-a. Urmărirea acestei cheme asigură o precizie mai mare și astfel nu riști să irosești un test de fertilitate sau mai multe în mod inutil.

Tipuri de teste de ovulație

Așa cum aminteam anterior, există mai multe teste de ovulație disponibile pe piață. Printre cele mai noi și moderne sunt testele digitale de ovulație tip stilou care dispun de o lamelă care se pune în contact cu urina și de un ecran digital pe care se afișează rezultatele în cel mai scurt timp. De asemenea, există teste de fertilitate sub formă de casetă, cu o zonă pe care se picură 2-3 picături de urină, urmând ca într-un chenar să indice prezența unor liniuțe ca rezultat pozitiv (2 liniuțe) sau negativ (o linie). După conceptul celor din urmă funcționează și cele tip bandă care sunt printre cele mai accesibile.

Toate sunt ușor de utilizat și de citit, iar în funcție de tehnologia utilizată, ele pot avea o precizie mai redusă mai mai ridicată, rezultatele fiind disponibile într-un interval de circa 1-2 minute, până la 10 minute. Producătorii obișnuiesc să menționeze în cadrul fiecărui tip de test în parte modul lor de folosire care e unul intuitiv, precum și perioada optimă de citire a rezultatului.

Alte semne care îți indică că ești la ovulație

Schimbările care au loc în organism îți pot indica și perioada în care te afli la ovulație. Dacă e puțin probabil să-ți iei temperatura în mod constant, zilnic, căci în apropierea perioadei de ovulație aceasta scade și ulterior ea crește, cu siguranță ai remarcat cel puțin apariția unei secreții vaginale transparente sau cu un aspect ușor albicios. Un alt semn că ești la ovulație poate fi dat de sensibilitatea sânilor sau de schimbarea bruscă a stării de spirit, până la creșterea apetitului sexual și/sau balonare. Nu trebuie să omiți însă faptul că, o parte dintre acești factori pot avea și alte cauze.

Cele mai bune teste de ovulație în 2024 – cele mai bune teste ovulatie

Calendare de ovulație și aplicații

Testele de ovulație pot fi completate de metoda tradițională a calendarului la care să calculezi și să determini propria ta perioadă fertilă. Cu toate acestea, există și alte abordări mai moderne care te pot ajuta să stabilești zilele cele mai fertile. Extrem de populare sunt calendarele și aplicațiile digitale pe care le poți avea chiar și în mod gratuit pe telefonul tău mobil. În baza profilului personal, aceste aplicații te pot notifica chiar și cu momentul la care apare ciclul menstrual astfel încât să ai o evidență cât mai clară și să-ți poți gestiona stilul de viață cu mai multă ușurință.

Printre calendarele de ovulații și aplicațiile cele mai populare se numără Period Tracker, Premom Ovulation Tracker, Ovulation&Fertility-Femia, Calendar ovulație-menstruație etc. Vei găsi atât aplicații disponibile pentru telefonul tău Android, cât  și pentru dispozitivele Apple, o mare parte fiind cu caracter gratuit. Dacă nu-ți dorești însă să-ți consumi memoria telefonului prin instalarea unei astfel de aplicații dedicate, poți să apelezi și la un calculator ovulație disponibil tot gratuit, online, cum sunt cele oferite de Farmacia Catena, unitatea medicală Medicover, Doc.ro, neslebaby.ro și alții. Le vei găsi cu o simplă căutare pe Google sub denumirea de “calculator ovulație”.

În concluzie, testele de ovulație sunt o alegere simplă, rapidă și eficientă pentru a determina și a confirma zilele cele mai fertile în care te poți pregăti alături de partener să dați mai mult sens vieții voastre prin împărțirea dragostei voastre în 3. Varietatea de teste disponibile, precum și aplicațiile, respectiv metoda calendarului, pot fi combinate eficient astfel încât să nu dai greș și să descoperi cât mai ușor când e momentul optim să încerci să concepi un copil. Așadar, te poți baza cu succes pe recomandările pe care le-ai descoperit astăzi sau să pornești în căutarea altor tipuri de teste în magazinele de cumpărături preferate.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare