Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bun aragaz în 2020

Datum 6.4.2020 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Unul dintre accesoriile din bucătărie pe care te poți baza întotdeauna pentru a pregăti mâncarea zilnică este aragazul. Pe gaz sau electric, aragazul este un produs care nu lipsește din nicio gospodărie. Care sunt caracteristicile care trebuie să fie prezente la un aragaz pentru a fi considerat ideal și pentru a-l achiziționa imediat vom afla în cele ce urmează!

1Cele mai bune aragazuri pe gaz

Samus SM 550 Beko FSM65330DAS Gorenje GI52CLI
Recenzie Samus SM 550 ABS Recenzie - Aragaz Beko FSM65330DAS Recenzie Gorenje GI52CLI
Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
PRO 4 arzătoare
Siguranță cuptor
Geam dublu la cuptor
Spațiu de depozitare sub cuptor
Grilaje de fonte independente
Aprindere electrică
Funcție 3D Cooking
Arzătoare cu eficiență ridicată
Aprindere electrică
Grill
Cuptor spațios
Timer
Design modern
CONTRA Nu are aprindere electrică
Cuptorul nu are sistem de iluminare
Butoane fragile
Fără șuruburi de prindere spate
Nu are rotisor
SUMAR Aragazul Samus SM 550  este un aragaz clasic, cu 4 ochiuri de mărimi diferite și cuptor la care poți găti absolut orice. Beko FSM65330DAS este un aragaz clasic (pe gaz), cu un design elegant și cu linii moderne, performant și cu un preț foarte atractiv. Aragazul Gorenje GI52CLI are toate calitățile de care ai nevoie pentru a găti comod și confortabil.
Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

Recenzie: Samus SM 550

Recenzie Samus SM 550 ABS

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Nu I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 52 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Nu I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: – I Dimensiuni: 85 x 50 x 54 cm I Greutate: 35 kg I Preț aproximativ: 964,99 Ron

Avantaje
 • 4 arzătoare
 • Siguranță cuptor
 • Geam dublu la cuptor
 • Spațiu de depozitare sub cuptor
Contra
 • Nu are aprindere electrică
 • Cuptorul nu are sistem de iluminare

Samus SM 550  este un aragaz clasic, cu ajutorul căruia ani de-a rândul gospodinele au gătit mâncare delicioasă. Acesta are 4 arzătoare, dintre care medii sunt 2 și sistem de siguranță pentru cuptor, caracteristică apreciată în special de părinți. Geamul dublu al cuptorului nu permite acestuia să piardă căldură. Iar spațiul de depozitare de sub cuptor este excelent pentru a ține tigăi sau tăvi mereu la îndemână.

Acest aragaz nu are aprindere electrică și nici sistem de iluminare în cuptor, însă, având în vedere prețul scăzut, aceste mici inconveniente pot fi trecute cu vederea. De altfel, Samus SM 550  este un aragaz clasic și simplu, dar de care poți folosi ani în șir.

Recenzie: Beko FSM65330DAS

Recenzie - Aragaz Beko FSM65330DAS

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 72 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Timer I Dimensiuni: 85 x 60 x 60 cm I Greutate: 53 kg I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 1.489,99 Ron

Avantaje
 • Grilaje de fonte independente
 • Aprindere electrică
 • Funcție 3D Cooking
 • Arzătoare cu eficiență ridicată
Contra
 • Butoane fragile
 • Fără șuruburi de prindere spate

Beko FSM65330DAS este un produs electrocasnic ce oferă un nivel de performanță ridicat și care dispune de o serie de caracteristici de top. Dispune de funcția HIGH-EFFICIENCY™ GAS BURNER, ceea ce înseamnă atât timp economisit în bucătărie, cât și economie de gaz. În plus, spațiul din interior este unul generos (72 de litri) și permite gătirea concomitentă a mai multor feluri de mâncare.

Are 8 funcții de gătit, iar plita este încadrată în clasa de eficiență energetică A. În ciuda greutății de 53 kg, Beko FSM65330DAS este un aragaz care are dimensiuni compacte și un design foarte plăcut din punct de vedere estetic. Iar prețul este un mare plus pentru familiile care gătesc des acasă și care își doresc un obiect electrocasnic cu un nivel ridicat de economisire.

Recenzie: Gorenje GI52CLI

Recenzie Gorenje GI52CLI

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 3 kW/ 1 kW/ 1,9 kW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 67 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: 2 X Tăvi I Protecție pentru copii: Nu I Funcții speciale: Timer/Aprindere electronică I Dimensiuni: 85 x 50 x 59.4 cm I Greutate: 43 kg I Culoare: Bej I Preț aproximativ: 1.828,99 Ron

Avantaje
 • Aprindere electrică
 • Grill
 • Cuptor spațios
 • Timer
 • Design modern
Contra
 • Nu are rotisor

Gorenje GI52CLI este un aragaz elegant care înfrumusețează orice bucătărie. Acesta are aprindere electrică și timer, ceea ce înseamnă că vei avea un ajutor de nădejde atunci când gătești. În plus, cuptorul este foarte spațios de 65 de litri, iar în el poți să gătești un curcan întreg de 7 kilograme.

Chiar dacă nu are rotisor, aragazul Gorenje GI52CLI are grill de fontă, durabil, ceea ce înseamnă că poți găti destul de multe rețete fără să trebuiască să investești în accesorii adiționale. De asemenea, acesta are în dotare 2 tăvi.

2Cele mai bune aragazuri electrice

Electrolux EKC54550OW Hansa FCCX68235 Hansa FCIW53000 Electric
Recenzie Electrolux EKC54550OW Recenzie Hansa FCCX68235 Recenzie - Hansa FCIW53000
Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
PRO Clasă energetică A
Arzătoare vitroceramice
Indicator de căldură reziduală
Setări perioadă de gătire
Ușor de curățat
Grill
Funcție de punte și zone extinse de gătire
Convecție
Ghidaj telescopic pentru tăvi
Cuptor spațios
Are plită cu inducție
Mod de încălzire dual (sus-jos)
Sistem curățare Email Easy Clean
CONTRA Nu include cablul de alimentare
Arzătoarele medii au putere mică
Nu include cablul de alimentare Nu dispune de curățare catalitică
SUMAR Electrolux EKC54550OW este ușor de utilizat și de curățat, ceea ce îl face un aragaz electric perfect pentru bucătăriile mici sau pentru persoanele care nu gătesc foarte mult. Hansa FCCX68235 este un aragaz elegant, cu multe funcții preinstalate pentru a venit în întâmpinarea utilizatorului. Iți va face plăcere să îl folosești. Hansa FCIW53000 Electric îți oferă o multitudine de avantaje în bucătărie, mai ales dacă apreciezi economia de timp și de energie.
Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

Recenzie: Electrolux EKC54550OW

Recenzie Electrolux EKC54550OW

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 1.8 kW, 1.2 kW, 0.7 – 1.7 kWI Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: – I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Încălzire inferioară/superioară/ Programe de gătit/ Indicator căldură reziduală I Dimensiuni: 85.8 x 50 x 60 cm I Greutate: – I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 1.599,99 Ron

Avantaje
 • Clasă energetică A
 • Arzătoare vitroceramice
 • Indicator de căldură reziduală
 • Setări perioadă de gătire
 • Ușor de curățat
Contra
 • Nu este clasa energetică A+
 • Greutatea de 44 kg

Whirlpool ACMT 5533 IX a fost conceput pentru a combina într-un mod avantajos prețul cu o gamă variată de caracteristici. Gospodinele îl vor adora pentru că le oferă un nivel de confort ridicat în timpul utilizării. Dispune de funcții speciale de pregătire pizza, pâine, carne și prăjituri. Modul de curățare este unul care te va uimi, dat fiind faptul că panoul frontal se poate demonta doar prin apăsarea clemelor de susținere, iar geamul poate fi curățat cu mai mare rapiditate și eficiență.

Volumul cuptorului este de 60 litri, iar funcția de grill îți permite să gătești o multitudine de preparate din carne. Este poziționat în clasa de eficiență energetică A, ceea ce înseamnă că este un produs care generează economie la curentul electric. Prețul este foarte avantajos, mai ales în raport cu gama de caracteristici ale acestui aparat. Este un dispozitiv electrocasnic care este recomandat tuturor familiilor mici și medii, pentru că prezintă un raport cost-calitate-beneficii foarte bun.

Recenzie: Hansa FCCX68235

Recenzie Hansa FCCX68235

Număr arzătoare: 4 I Inducție: – I Putere arzătoare: 2.2 kW, 1.2 kW, 2.2 kWI Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 66 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Ghidaje pentru tavi/ Ghidaje telescopice I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: 8 moduri de gatire/ Butoane Push-Pull/ Email – curatare usoara/ Plita din sticla vitroceramica/ Sertar pe ghidaje cu roti/ Geam interior al usii cu instructiuni pentru gatit/ Usa cu 3 straturi de geam I Dimensiuni: 85x 60 x 60 cm I Greutate: 46 I Culoare: Inox I Preț aproximativ: 1.889,99 Ron

Avantaje
 • Grill
 • Funcție de punte și zone extinse de gătire
 • Convecție
 • Ghidaj telescopic pentru tăvi
 • Cuptor spațios
Contra
 • Nu include cablul de alimentare

Aragazul electric Hansa FCCX68235 este ajutorul tău de nădejde în bucătărie. Acesta are rețete prestabilite, butoane care se blochează pentru a nu fi accesate de copii, funcție de punte și zone extinse pentru gătire, ceea ce înseamnă că poți găti fără probleme în recipiente foarte mari.

Convecția ajută la coacere uniformă a alimentelor, prin urmare nimic nu va fi prea crud sau prea ars. Iar ghidajul telescopic este foarte util, deoarece nu va mai trebui să bagi în cuptorul fierbinte pentru a scoate tava. În plus, cuptorul este foarte spațios. Acesta are o capacitate de 66 de litri, ceea ce înseamnă că poți găti chiar și un curcan întreg.

Cablul de alimentare nu este inclus în pachet. Însă, acest mic amănunt nu este un convenient major. Acest cuptor este foarte ușor de folosit chiar și pentru cei care acum învață să gătească. Iar cei care sunt obișnuiți să gătească preparate complicate au tot ce își pot dori într-un singur aragaz electric.

Recenzie: Hansa FCIW53000 Electric

Recenzie - Hansa FCIW53000

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Da I Putere arzătoare: – KW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 69 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Timer/Cool Door 3 I Dimensiuni: 50 x 60 x 85 cm I Greutate: – kg I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 2500 Ron

Avantaje
 • Are plită cu inducție
 • Mod de încălzire dual (sus-jos)
 • Sistem curățare Email Easy Clean
Contra
 • Nu dispune de curățare catalitică

Hansa FCIW53000 Electric este un aragaz încadrat în clasa de eficiență energetică A+ (atât la plită, cât și la cuptor). Cuptorul are o capacitate de 69 litri, iar cele 8 funcții de gătit permit obținerea unor preparate delicioase într-un timp record. Ghidajele sunt pe role, iar plita confecționată dintr-un material ceramic dispune de o rezistență crescută.

Pentru cei care se află în căutarea unui produs care să îi satisfca la toate nivelurile (inclusiv financiar) Hansa FCIW53000 Electric este unul dintre cele mai fiabile modele. Funcția Cool Door 3 previne încălzirea exterioară a geamurilor, ceea ce face din acest aragaz un obiect sigur pentru copii. Un produs electrocasnic care se pliază pe nevoile oricărei familii.

Modele alternative aragaze pe gaz/electrice

 • Zanussi ZCG210S1WA este un model de aragaz care îți va atrage atenția datorită prețului avantajos și caracteristicilor prezentate. Are 4 arzătoare, o capacitate a cuptorului de 61 litri și o funcție specială de preparare a pizzei, care îți permite să-ți pregătești acasă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume.
 • Whirlpool ACMT 6332/IX reprezintă unul dintre aragazurile ideale pentru orice bucătărie, mai ales că are un regim de lucru mixt (gaz/electric). Prețul este excelent raportat la calitatea elementelor componente și a caracteristicilor prezentate, iar tehnologia 6th Sense oferă garanția unui produs excepțional. 4 arzătoare puternice (3, 3 kW are cel mai puternic), 11 programe de gătit, cuptor electric cu o capacitate de 59 litri, eficientă energetică clasa A și sistem de autocurățare performant – acestea sunt doar câteva dintre elementele acestui aragaz de top.

3Cum să alegem un aragaz de calitate?

Optarea pentru un anumit tip de aragaz ține de sursa de alimentare (gaz sau electric), diferența dintre acestea fiind oferită de:

 • Prețul combustibilului (gazul este mai economic)
 • Calitatea arderii (cele electrice sunt mai eficiente)
 • Nivelul de siguranță (cele electrice sunt mai sigure)
 • Eficiență în utilizare (cele pe gaz sunt mai puțin fiabile decât cele electrice)
 • Disponibilitatea unei dintre opțiuni (anumite zone nu au rețele de gaz natural)
 • Prețul de achiziție al obiectului electrocasnic (cele pe gaz sunt mai ieftine)

În cazul în care îți dorești să beneficiezi de ambele opțiuni, poți alege unul dintre aragazele care funcționează în regim mixt.

Iată care sunt considerentele de care trebuie să ții cont atunci când îți vei achiziționa un aragaz:

Mărimea aragazului

Contează pentru utilizatorii care nu dispun de un spațiu de gătit prea amplu, așa că acele aragazuri care au dimensiuni mai înguste (slim) sunt de preferat în acest caz. Dacă dispui de o bucătărie cu suprafețe generoase, atunci poți încerca avantajele oferite de către aragazele cu cuptor dublu sau cu 6 arzătoare.

Aragazuri

Puterea și numărul arzătoarelor

Un aragaz obișnuit (pe gaz sau electric) dispune de 4 arzătoare, fiecare dintre ele încadrate în următoarele categorii:

 • Putere de ardere mică – aproximativ 1 kW
 • Putere de ardere normală – între 1, 2 și 2 kW
 • Putere de ardere mare – între 2 kW și 3, 5 kW

În general, aragazurile normale beneficiază de 2 arzătoare normale și de câte unul de putere mare și mică. Anumite modele de aragaz pot beneficia de încă 2 arzătoare adiționale, ceea ce le sporește eficientă în ceea ce privește puterea de gătit.

Capacitatea cuptorului

Această îți indică posibilitățile de gătit, având în vedere că un cuptor cu o capacitate mai mare dispune și de un număr mai ridicat de rafturi interioare și posibil de un sertar pentru vase speciale. Este de preferat un aragaz care să aibă un cuptor cu o capacitate cuprinsă între 54 și 70 litri, pentru că acestea sunt mai ușor de operat și oferă multiple caracteristici și funcții suplimentare care îmbunătățesc procesul de gătit.

Clasa de eficiență energetică

Este unul dintre indicatorii care îți oferă posibilitatea de a alege un aparat care să beneficieze de performanțe sporite în ceea ce privește nivelul de economisire oferit utilizatorului. Fie că este vorba despre cantitatea de energie electrică, fie că este vorba despre eficientizarea la maxim a consumului de gaz, un dispozitiv de calitate va fi încadrat în clasa de eficiență energetică A, cel puțin.

Funcțiile speciale de gătit

Cu cât avansăm în categoria de preț o să observăm că aragazul prezintă o serie de îmbunătățiri care eficientizează la maxim procesul de gătit. Funcții precum Hot Air, Convecție 3D a aerului, încălzire superioară/inferioară, Plus Steam sau orice altă tehnologie prezentată de către aragaz ajută la pregătirea mâncării într-un mod cât rapid, la o calitate superioară și cu un minim de efort. Prezența unei plite de tip vito ceramică, care scade timpul de încălzire sau a funcției de deshidratare sau decongelare ori preîncălzire rapidă sunt doar alte funcții care sporesc eficiența procesului de gătit.

Accesoriile incluse

Fie că este vorba despre tăvi (mai adânci sau întinse) ori de alte ustensile care ajută la pregătirea mâncării și care sunt incluse în pachetul de achiziție, înseamnă un plus pentru utilizatorul care achiziționează un aragaz. De aceea, caută să cumperi oricare dintre acele aragazuri prezentate anterior, dat fiind faptul că acestea prezintă o gamă variată de accesorii ce sunt incluse în pachetul de achiziție.

Prezența grill-ului și a rotisorului

Sunt două dintre elementele care trebuie să se regăsească în cadrul aragazului achiziționat, dat fiind faptul că ajută la pregătirea unui număr sporit de preparate. Alături de funcția de convecție, aceste elemente contribuie la maximizarea rezultatelor în timpul procedurii de gătit, astfel încât, dacă îți vei cumpăra un aragaz care este dotat cu aceste elemente, cu siguranță că o să ai parte de feluri de mâncare diversificate și foarte gustoase.

Aragazuri

Garanția aparatului de gătit

Majoritatea produselor beneficiază de o garanție standard de 24 de luni, dar, în cazul anumitor aragazuri, această perioada de garanție poate fi extinsă până la 60 de luni. Caz în care este recomandat să alegi un astfel de articol, pentru că îți oferă un plus de siguranță în perioada de utilizare.

Prețul aragazului

Acesta este un indice de referință care îți oferă datele necesare referitoare la calitatea produsului, la prezența unor caracteristici de top sau a unor funcții speciale. Optarea pentru un anumit model trebuie să se facă raportat la posibilitățile financiare ale fiecăruia, dar luându-se în calcul prezența a cât mai multor dintre caracteristicile prezentate mai sus. În funcție de tipul de alimentare (cu gaz, electric sau mixt) un aragaz de calitate are un preț cuprins între 900 și 3500 Ron.

Pentru a te edifica complet asupra avantajelor oferite de un aragaz cu inducție, urmărește în cadrul videoclipului de mai jos, un test comparativ elocvent:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (86 voturi)

Autor článku

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare