Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bun aragaz în 2019

Unul dintre accesoriile din bucătărie pe care te poți baza întotdeauna pentru a pregăti mâncarea zilnică este aragazul. Pe gaz sau electric, aragazul este un produs care nu lipsește din nicio gospodărie. Care sunt caracteristicile care trebuie să fie prezente la un aragaz pentru a fi considerat ideal și pentru a-l achiziționa imediat vom afla în cele ce urmează!

  Cele mai bune aragazuri pe gaz

  Samus SM 550 ABS Hotpoint-Ariston H6GG1FX Gorenje GI52CLI
  Recenzie Samus SM 550 ABS Recenzie Hotpoint-Ariston H6GG1FX Recenzie Gorenje GI52CLI
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO 4 arzătoare
  Siguranță cuptor
  Geam dublu la cuptor
  Spațiu de depozitare sub cuptor
  Clasa energetică A
  Grill
  Termostat
  Sertar inferior de vase

  Picioare reglabile
  Aprindere electrică
  Grill
  Cuptor spațios
  Timer
  Design modern
  CONTRA Nu are aprindere electrică
  Cuptorul nu are sistem de iluminare
  Lateralele nu sunt din inox Nu are rotisor
  SUMAR Aragazul Samus SM 550 ABS este un aragaz clasic, cu 4 ochiuri de mărimi diferite și cuptor la care poți găti absolut orice. Aragazul Hotpoint-Ariston H6GG1FX este un aragaz cu gaz practic care îți intuiește nevoile, fiind foarte ușor de folosit și curățat. Aragazul Gorenje GI52CLI are toate calitățile de care ai nevoie pentru a găti comod și confortabil.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Samus SM 550 ABS

  Recenzie Samus SM 550 ABS

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Nu I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 52 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Nu I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: – I Dimensiuni: 85 x 50 x 54 cm I Greutate: 35 kg I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 800 Ron

  Avantaje
  • 4 arzătoare
  • Siguranță cuptor
  • Geam dublu la cuptor
  • Spațiu de depozitare sub cuptor
  Contra
  • Nu are aprindere electrică
  • Cuptorul nu are sistem de iluminare

  Samus SM 550 ABS  este un aragaz clasic, cu ajutorul căruia ani de-a rândul gospodinele au gătit mâncare delicioasă. Acesta are 4 arzătoare, dintre care medii sunt 2 și sistem de siguranță pentru cuptor, caracteristică apreciată în special de părinți. Geamul dublu al cuptorului nu permite acestuia să piardă căldură. Iar spațiul de depozitare de sub cuptor este excelent pentru a ține tigăi sau tăvi mereu la îndemână.

  Acest aragaz nu are aprindere electrică și nici sistem de iluminare în cuptor, însă, având în vedere prețul scăzut, aceste mici inconveniente pot fi trecute cu vederea. De altfel, Samus SM 550 ABS  este un aragaz clasic și simplu, dar de care poți folosi ani în șir.

  Recenzie: Hotpoint-Ariston H6GG1FX

  Recenzie Hotpoint-Ariston H6GG1FX

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 58 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Termostat I Dimensiuni: 85 x 60 x 60 cm I Greutate: – I Culoare: Inox I Preț aproximativ: 1690 Ron

  Avantaje
  • Clasa energetică A
  • Grill
  • Termostat
  • Sertar inferior de vase
  • Picioare reglabile
  Contra
  • Lateralele nu sunt din inox

  Aragazul Hotpoint-Ariston H6GG1FX este cel mai ieftin aragaz cu gaz cu termostat de pe piață, ceea ce înseamnă că este o investiție foarte utilă. Termostatul te ajută mă gătești mâncarea la temperaturi optime și oprește cuptorul atunci când programul se termină.

  De asemenea, acesta are grill, care este foarte util pentru a găti mâncare sănătoasă și sertar inferior de vase, un avantaj extraordinar pentru bucătăriile mici, fără multe spații de depozitare. Picioarele reglabile oferă posibilitatea de face curat sub aragaz fără foarte mult efort.

  Aragazul Hotpoint-Ariston H6GG1FX este creat din materiale de înaltă calitate, fațada și cuptorul și aragazul fiind din inox. Lateralele sunt doar vopsite în această culoare, ceea ce unii ar putea considera un inconvenient. Totuși, având în vedere prețul scăzut față de avantajele pe care le oferă, acest aragaz este o investiție foarte bună.

  Recenzie: Gorenje GI52CLI

  Recenzie Gorenje GI52CLI

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 3 kW/ 1 kW/ 1,9 kW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 67 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: 2 X Tăvi I Protecție pentru copii: Nu I Funcții speciale: Timer/Aprindere electronică I Dimensiuni: 85 x 50 x 59.4 cm I Greutate: 43 kg I Culoare: Bej I Preț aproximativ: 1.950 Ron

  Avantaje
  • Aprindere electrică
  • Grill
  • Cuptor spațios
  • Timer
  • Design modern
  Contra
  • Nu are rotisor

  Gorenje GI52CLI este un aragaz elegant care înfrumusețează orice bucătărie. Acesta are aprindere electrică și timer, ceea ce înseamnă că vei avea un ajutor de nădejde atunci când gătești. În plus, cuptorul este foarte spațios de 65 de litri, iar în el poți să gătești un curcan întreg de 7 kilograme.

  Chiar dacă nu are rotisor, aragazul Gorenje GI52CLI are grill de fontă, durabil, ceea ce înseamnă că poți găti destul de multe rețete fără să trebuiască să investești în accesorii adiționale. De asemenea, acesta are în dotare 2 tăvi.

  Cele mai bune aragazuri electrice

  Electrolux EKC54550OW Hansa FCCX68235 Whirlpool ACMT 5533 IX
  Recenzie Electrolux EKC54550OW Recenzie Hansa FCCX68235 Test Whirlpool ACMT 5533 IX
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Clasă energetică A
  Arzătoare vitroceramice
  Indicator de căldură reziduală
  Setări perioadă de gătire
  Ușor de curățat
  Grill
  Funcție de punte și zone extinse de gătire
  Convecție
  Ghidaj telescopic pentru tăvi
  Cuptor spațios
  Sistem demontare ușă cu cleme
  Setări timp pentru pregătirea preparatelor
  Funcție de gătire pizza și prăjituri
  Duo Flexi Heater
  CONTRA Nu include cablul de alimentare
  Arzătoarele medii au putere mică
  Nu include cablul de alimentare Nu este clasa energetică A+
  Greutatea de 44 kg
  SUMAR Electrolux EKC54550OW este ușor de utilizat și de curățat, ceea ce îl face un aragaz electric perfect pentru bucătăriile mici sau pentru persoanele care nu gătesc foarte mult. Hansa FCCX68235 este un aragaz elegant, cu multe funcții preinstalate pentru a venit în întâmpinarea utilizatorului. Iți va face plăcere să îl folosești. Whirlpool ACMT 5533 IX o să te uimească la nivel de design, fiabilitate și rapiditate în pregătirea unei game diversificate de preparate.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Electrolux EKC54550OW

  Recenzie Electrolux EKC54550OW

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 1.8 kW, 1.2 kW, 0.7 – 1.7 kWI Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: – I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Încălzire inferioară/superioară/ Programe de gătit/ Indicator căldură reziduală I Dimensiuni: 85.8 x 50 x 60 cm I Greutate: – I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 1790 Ron

  Avantaje
  • Clasă energetică A
  • Arzătoare vitroceramice
  • Indicator de căldură reziduală
  • Setări perioadă de gătire
  • Ușor de curățat
  Contra
  • Nu este clasa energetică A+
  • Greutatea de 44 kg

  Whirlpool ACMT 5533 IX a fost conceput pentru a combina într-un mod avantajos prețul cu o gamă variată de caracteristici. Gospodinele îl vor adora pentru că le oferă un nivel de confort ridicat în timpul utilizării. Dispune de funcții speciale de pregătire pizza, pâine, carne și prăjituri. Modul de curățare este unul care te va uimi, dat fiind faptul că panoul frontal se poate demonta doar prin apăsarea clemelor de susținere, iar geamul poate fi curățat cu mai mare rapiditate și eficiență.

  Volumul cuptorului este de 60 litri, iar funcția de grill îți permite să gătești o multitudine de preparate din carne. Este poziționat în clasa de eficiență energetică A, ceea ce înseamnă că este un produs care generează economie la curentul electric. Prețul este foarte avantajos, mai ales în raport cu gama de caracteristici ale acestui aparat. Este un dispozitiv electrocasnic care este recomandat tuturor familiilor mici și medii, pentru că prezintă un raport cost-calitate-beneficii foarte bun.

  Recenzie: Hansa FCCX68235

  Recenzie Hansa FCCX68235

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: – I Putere arzătoare: 2.2 kW, 1.2 kW, 2.2 kWI Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 66 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Ghidaje pentru tavi/ Ghidaje telescopice I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: 8 moduri de gatire/ Butoane Push-Pull/ Email – curatare usoara/ Plita din sticla vitroceramica/ Sertar pe ghidaje cu roti/ Geam interior al usii cu instructiuni pentru gatit/ Usa cu 3 straturi de geam I Dimensiuni: 85x 60 x 60 cm I Greutate: 46 I Culoare: Inox I Preț aproximativ: 2290 Ron

  Avantaje
  • Grill
  • Funcție de punte și zone extinse de gătire
  • Convecție
  • Ghidaj telescopic pentru tăvi
  • Cuptor spațios
  Contra
  • Nu include cablul de alimentare

  Aragazul electric Hansa FCCX68235 este ajutorul tău de nădejde în bucătărie. Acesta are rețete prestabilite, butoane care se blochează pentru a nu fi accesate de copii, funcție de punte și zone extinse pentru gătire, ceea ce înseamnă că poți găti fără probleme în recipiente foarte mari.

  Convecția ajută la coacere uniformă a alimentelor, prin urmare nimic nu va fi prea crud sau prea ars. Iar ghidajul telescopic este foarte util, deoarece nu va mai trebui să bagi în cuptorul fierbinte pentru a scoate tava. În plus, cuptorul este foarte spațios. Acesta are o capacitate de 66 de litri, ceea ce înseamnă că poți găti chiar și un curcan întreg.

  Cablul de alimentare nu este inclus în pachet. Însă, acest mic amănunt nu este un convenient major. Acest cuptor este foarte ușor de folosit chiar și pentru cei care acum învață să gătească. Iar cei care sunt obișnuiți să gătească preparate complicate au tot ce își pot dori într-un singur aragaz electric.

  Recenzie: Whirlpool ACMT 5533 IX

  Test Whirlpool ACMT 5533 IX

  Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 1.8 kW, 1.2 kW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 60 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Duo Flexi Heater/ Ghidaje telescopice/ Demontare ușă I Dimensiuni: 50x 60 x 85 cm I Greutate: 44 kg I Culoare: Argintiu I Preț aproximativ: 3300 Ron

  Avantaje
  • Sistem demontare ușă cu cleme
  • Setări timp pentru pregătirea preparatelor
  • Funcție de gătire pizza și prăjituri
  • Duo Flexi Heater
  Contra
  • Nu are curățare catalitică

  AEG CIB56400BX este un aragaz electric versatil și foarte ușor de folosit, în special pentru cei care gătesc rețete complicate. Acesta are cuptor cu convecție, ceea ce înseamnă că preparate se coc uniform dar și că poți să deshidratezi anumite alimente. Grillul electric este util pentru cei care doresc să gătească sănătos, fără ulei. O funcție foarte importantă este cea de Plus Steam care te ajută să gătești cu abur.

  Ghidajul telescopic pentru tăvi te ajută să nu te mai arzi atunci când încerci să scoți tăvile din cuptor. În plus, poți să reglezi înălțimea atunci când gătești mai multe preparate odată. De asemenea, acest aragaz electric este creat din inox antiamprentă, ceea ce înseamnă cîă nu trebuie curățat neapărat după fiecare folosite.

  Chiar dacă AEG CIB56400BX nu are curățare catalitică asta nu înseamnă că este greu de curățat. Dacă folosești un program scurt cu Plus Steam murdăria se va curăța foarte ușor, fără să fie nevoie să freci ore întregi cuptorul. De altfel, acest aragaz electric este foarte versatil și are toate funcțiile pe care și le poate dori un gurmand adevărat.

  Modele alternative aragaze pe gaz/electrice

  • Hansa FCMW59119 are un preț imbatabil, iar funcționarea în regim mixt (gaz/electric) este excelent valorificată de prezența atât a unui grill, cât și a unui rotisor, precum și a 10 programe de gătit. În plus, sistemul de convecție 3D, funcțiile de preîncălzire rapidă și decongelare sau temporizatorul mecanic (care permite programarea până la 99 minute) completează tabloul pe care trebuie să și-l facă orice viitor cumpărător despre acest produs de top din categoria aragazuri.
  • Zanussi ZCG210S1WA este un model de aragaz care îți va atrage atenția datorită prețului avantajos și caracteristicilor prezentate. Are 4 arzătoare, o capacitate a cuptorului de 61 litri și o funcție specială de preparare a pizzei, care îți permite să-ți pregătești acasă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume.
  • Whirlpool ACMT 6332/IX reprezintă unul dintre aragazurile ideale pentru orice bucătărie, mai ales că are un regim de lucru mixt (gaz/electric). Prețul este excelent raportat la calitatea elementelor componente și a caracteristicilor prezentate, iar tehnologia 6th Sense oferă garanția unui produs excepțional. 4 arzătoare puternice (3, 3 kW are cel mai puternic), 11 programe de gătit, cuptor electric cu o capacitate de 59 litri, eficientă energetică clasa A și sistem de autocurățare performant – acestea sunt doar câteva dintre elementele acestui aragaz de top.

  Cum să alegem un aragaz de calitate?

  Optarea pentru un anumit tip de aragaz ține de sursa de alimentare (gaz sau electric), diferența dintre acestea fiind oferită de:

  • Prețul combustibilului (gazul este mai economic)
  • Calitatea arderii (cele electrice sunt mai eficiente)
  • Nivelul de siguranță (cele electrice sunt mai sigure)
  • Eficiență în utilizare (cele pe gaz sunt mai puțin fiabile decât cele electrice)
  • Disponibilitatea unei dintre opțiuni (anumite zone nu au rețele de gaz natural)
  • Prețul de achiziție al obiectului electrocasnic (cele pe gaz sunt mai ieftine)

  În cazul în care îți dorești să beneficiezi de ambele opțiuni, poți alege unul dintre aragazele care funcționează în regim mixt.

  Iată care sunt considerentele de care trebuie să ții cont atunci când îți vei achiziționa un aragaz:

  Mărimea aragazului

  Contează pentru utilizatorii care nu dispun de un spațiu de gătit prea amplu, așa că acele aragazuri care au dimensiuni mai înguste (slim) sunt de preferat în acest caz. Dacă dispui de o bucătărie cu suprafețe generoase, atunci poți încerca avantajele oferite de către aragazele cu cuptor dublu sau cu 6 arzătoare.

  Puterea și numărul arzătoarelor

  Un aragaz obișnuit (pe gaz sau electric) dispune de 4 arzătoare, fiecare dintre ele încadrate în următoarele categorii:

  • Putere de ardere mică – aproximativ 1 kW
  • Putere de ardere normală – între 1, 2 și 2 kW
  • Putere de ardere mare – între 2 kW și 3, 5 kW

  În general, aragazurile normale beneficiază de 2 arzătoare normale și de câte unul de putere mare și mică. Anumite modele de aragaz pot beneficia de încă 2 arzătoare adiționale, ceea ce le sporește eficientă în ceea ce privește puterea de gătit.

  Capacitatea cuptorului

  Această îți indică posibilitățile de gătit, având în vedere că un cuptor cu o capacitate mai mare dispune și de un număr mai ridicat de rafturi interioare și posibil de un sertar pentru vase speciale. Este de preferat un aragaz care să aibă un cuptor cu o capacitate cuprinsă între 54 și 70 litri, pentru că acestea sunt mai ușor de operat și oferă multiple caracteristici și funcții suplimentare care îmbunătățesc procesul de gătit.

  Clasa de eficiență energetică

  Este unul dintre indicatorii care îți oferă posibilitatea de a alege un aparat care să beneficieze de performanțe sporite în ceea ce privește nivelul de economisire oferit utilizatorului. Fie că este vorba despre cantitatea de energie electrică, fie că este vorba despre eficientizarea la maxim a consumului de gaz, un dispozitiv de calitate va fi încadrat în clasa de eficiență energetică A, cel puțin.

  Funcțiile speciale de gătit

  Cu cât avansăm în categoria de preț o să observăm că aragazul prezintă o serie de îmbunătățiri care eficientizează la maxim procesul de gătit. Funcții precum Hot Air, Convecție 3D a aerului, încălzire superioară/inferioară, Plus Steam sau orice altă tehnologie prezentată de către aragaz ajută la pregătirea mâncării într-un mod cât rapid, la o calitate superioară și cu un minim de efort. Prezența unei plite de tip vito ceramică, care scade timpul de încălzire sau a funcției de deshidratare sau decongelare ori preîncălzire rapidă sunt doar alte funcții care sporesc eficiența procesului de gătit.

  Accesoriile incluse

  Fie că este vorba despre tăvi (mai adânci sau întinse) ori de alte ustensile care ajută la pregătirea mâncării și care sunt incluse în pachetul de achiziție, înseamnă un plus pentru utilizatorul care achiziționează un aragaz. De aceea, caută să cumperi oricare dintre acele aragazuri prezentate anterior, dat fiind faptul că acestea prezintă o gamă variată de accesorii ce sunt incluse în pachetul de achiziție.

  Prezența grill-ului și a rotisorului

  Sunt două dintre elementele care trebuie să se regăsească în cadrul aragazului achiziționat, dat fiind faptul că ajută la pregătirea unui număr sporit de preparate. Alături de funcția de convecție, aceste elemente contribuie la maximizarea rezultatelor în timpul procedurii de gătit, astfel încât, dacă îți vei cumpăra un aragaz care este dotat cu aceste elemente, cu siguranță că o să ai parte de feluri de mâncare diversificate și foarte gustoase.

  Garanția aparatului de gătit

  Majoritatea produselor beneficiază de o garanție standard de 24 de luni, dar, în cazul anumitor aragazuri, această perioada de garanție poate fi extinsă până la 60 de luni. Caz în care este recomandat să alegi un astfel de articol, pentru că îți oferă un plus de siguranță în perioada de utilizare.

  Prețul aragazului

  Acesta este un indice de referință care îți oferă datele necesare referitoare la calitatea produsului, la prezența unor caracteristici de top sau a unor funcții speciale. Optarea pentru un anumit model trebuie să se facă raportat la posibilitățile financiare ale fiecăruia, dar luându-se în calcul prezența a cât mai multor dintre caracteristicile prezentate mai sus. În funcție de tipul de alimentare (cu gaz, electric sau mixt) un aragaz de calitate are un preț cuprins între 900 și 3500 Ron.

  Pentru a te edifica complet asupra avantajelor oferite de un aragaz cu inducție, urmărește în cadrul videoclipului de mai jos, un test comparativ elocvent:

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.6 (82 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare