Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bun aragaz în 2022

Datum 6.3.2022 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Unul dintre accesoriile din bucătărie pe care te poți baza întotdeauna pentru a pregăti mâncarea zilnică este aragazul. Pe gaz sau electric, aragazul este un produs care nu lipsește din nicio gospodărie. Care sunt caracteristicile care trebuie să fie prezente la un aragaz pentru a fi considerat ideal și pentru a-l achiziționa imediat vom afla în cele ce urmează!

Cele mai bune aragazuri pe gaz în 2022

Cel mai bun în general

Beko FSM65330DAS este un aragaz clasic (pe gaz), cu un design elegant și cu linii moderne, performant și cu un preț foarte atractiv.

Produs avantajos preț/calitate

Aragazul Gorenje GI52CLI are toate calitățile de care ai nevoie pentru a găti comod și confortabil.

Cel mai ieftin

Aragazul Samus SM 550  este un aragaz clasic, cu 4 ochiuri de mărimi diferite și cuptor la care poți găti absolut orice.

Recenzie: Beko FSM65330DAS

Recenzie - Aragaz Beko FSM65330DAS

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 72 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Timer I Dimensiuni: 85 x 60 x 60 cm I Greutate: 53 kg I Culoare: Negru I Preț aproximativ: 2.299,99 Ron

Avantaje
 • Grilaje de fonte independente
 • Aprindere electrică
 • Funcție 3D Cooking
 • Arzătoare cu eficiență ridicată
Contra
 • Butoane fragile
 • Fără șuruburi de prindere spate

Beko FSM65330DAS este un produs electrocasnic ce oferă un nivel de performanță ridicat și care dispune de o serie de caracteristici de top. Dispune de funcția HIGH-EFFICIENCY™ GAS BURNER, ceea ce înseamnă atât timp economisit în bucătărie, cât și economie de gaz. În plus, spațiul din interior este unul generos (72 de litri) și permite gătirea concomitentă a mai multor feluri de mâncare.

Are 8 funcții de gătit, iar plita este încadrată în clasa de eficiență energetică A. În ciuda greutății de 53 kg, Beko FSM65330DAS este un aragaz care are dimensiuni compacte și un design foarte plăcut din punct de vedere estetic. Iar prețul este un mare plus pentru familiile care gătesc des acasă și care își doresc un obiect electrocasnic cu un nivel ridicat de economisire.

Recenzie: Gorenje GI52CLI

Recenzie Gorenje GI52CLI

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: 3 kW/ 1 kW/ 1,9 kW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 67 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: 2 X Tăvi I Protecție pentru copii: Nu I Funcții speciale: Timer/Aprindere electronică I Dimensiuni: 85 x 50 x 59.4 cm I Greutate: 43 kg I Culoare: Bej I Preț aproximativ: 1.999,99 Ron

Avantaje
 • Aprindere electrică
 • Grill
 • Cuptor spațios
 • Timer
 • Design modern
Contra
 • Nu are rotisor

Gorenje GI52CLI este un aragaz elegant care înfrumusețează orice bucătărie. Acesta are aprindere electrică și timer, ceea ce înseamnă că vei avea un ajutor de nădejde atunci când gătești. În plus, cuptorul este foarte spațios de 65 de litri, iar în el poți să gătești un curcan întreg de 7 kilograme.

Chiar dacă nu are rotisor, aragazul Gorenje GI52CLI are grill de fontă, durabil, ceea ce înseamnă că poți găti destul de multe rețete fără să trebuiască să investești în accesorii adiționale. De asemenea, acesta are în dotare 2 tăvi.

Recenzie: Samus SM 550

Recenzie Samus SM 550 ABS

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Nu I Putere arzătoare: – I Cuptor cu grill: Nu I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 52 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Nu I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: – I Dimensiuni: 85 x 50 x 54 cm I Greutate: 35 kg I Preț aproximativ: 1.428,99 Ron

Avantaje
 • 4 arzătoare
 • Siguranță cuptor
 • Geam dublu la cuptor
 • Spațiu de depozitare sub cuptor
Contra
 • Nu are aprindere electrică
 • Cuptorul nu are sistem de iluminare

Samus SM 550 este un aragaz clasic, cu ajutorul căruia ani de-a rândul gospodinele au gătit mâncare delicioasă. Acesta are 4 arzătoare, dintre care medii sunt 2 și sistem de siguranță pentru cuptor, caracteristică apreciată în special de părinți. Geamul dublu al cuptorului nu permite acestuia să piardă căldură. Iar spațiul de depozitare de sub cuptor este excelent pentru a ține tigăi sau tăvi mereu la îndemână.

Acest aragaz nu are aprindere electrică și nici sistem de iluminare în cuptor, însă, având în vedere prețul scăzut, aceste mici inconveniente pot fi trecute cu vederea. De altfel, Samus SM 550 este un aragaz clasic și simplu, dar de care poți folosi ani în șir.

Cele mai bune aragazuri electrice în 2022

Cel mai bun în general

Pentru un gătit de calitate și sănătos, Electrolux EKI54970OX este soluția potrivită. Aragazul are programe care permit gătirea fără ulei și asigură coacerea uniformă.

Produs avantajos preț/calitate

Whirlpool ACMT 6332/WH este un produs care simplifică procesul de gătit, având un regim mixt de funcționare (electric/gaz) și un raport preț-calitate excelent.

Cel mai ieftin

Hansa FCCW58200 oferă un raport corect între caracteristicile disponibile și prețul solicitat, fiind unul dintre aragazurile fiabile pe care te poți baza pe termen îndelungat.

Recenzie: Electrolux EKI54970OX

Aragaz Electrolux EKI54970OX

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Da I Putere arzătoare: 3700 W, 2800 W, 2500 W I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 58 litri I Siguranță cuptor: Nu I Accesorii incluse: Grătar, tavă prăjituri, tavă colectoare, tavă AirFry I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: AirFry, Gătire cu aburi, Grill I Dimensiuni: 858 x 600 x 500 mm I Culoare: Inox I Preț aproximativ: 4.700 Ron

Avantaje
 • AirFry
 • Gătire cu aburi
 • Curățare catalitică
 • Plită inducție
Contra
 • Trebuie instalat de către un electrician

Descoperă noi moduri de a găti sănătos cu Electrolux EKI54970OX. Acesta este un aragaz complet electric, eficient din toate punctele de vedere. Este complet electric, ceea ce înseamnă că temperatura poate fi controlată cu ușurință, rapid și precis atât la plită, cât și la cuptor.

Plita din material vitroceramic este ușor de întreținut, orice pată sau rest alimentar putând fi îndepărtat cu ușurință. Însă cuptorul este zona în care excelează. Poate fi folosit pe post de friteuză cu aer cald, eliminând în totalitate nevoia de a folosi ulei la gătit. Preparatele sunt gătite uniform, cu o crustă crocantă și cu o textură delicioasă. Tava din sârmă permite aerului să circule pe toată suprafața preparatelor iar sucurile pică în tava colectoare.

Pentru un plus de savoare, poți încerca gătirea cu abur. Această funcție poate fi folosită inclusiv la sterilizarea și la vidarea conservelor pentru iarnă. Singurul inconvenient al acestui aragaz este cablul de alimentare care trebuie racordat la rețea de către un electrician autorizat.

Recenzie: Whirlpool ACMT 6332/WH

Cele mai bune aragazuri electrice

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Da I Putere arzătoare: 3/1 kW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 59 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: 6th Sense I Dimensiuni: 60 x 60 x 85 cm I Greutate: 60 kg I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 2099 Ron

Avantaje
 • Capacitate ridicată de coacere
 • Multiple funcții utile pentru gătit
 • Consum scăzut – eficiență energetică A
 • Afișaj XXL
Contra
 • Email de calitate inferioară
 • Greutatea – 60 kg

Este un produs care își dovedește utilitatea în orice locuință, grație caracteristicilor excelent de coacere și a capacității mari a cuptorului (59 litri). Producătorul menționează faptul că dispune de o funcție de separare a mirosului chiar dacă se prepară simultan trei feluri de mâncare, aspect confirmat și de utilizatori.

Dispune de un afișaj XXL, care este foarte util pentru a vedea timpii de pregătire ai preparatelor, precum și de funcția 6th Sense (controlul temperaturii în timpul utilizării aragazului) și de auto-curățare catalitică. Mare parte dintre utilizatori recomandă Whirlpool ACMT 6332/WH, considerându-l o alternativă avantajoasă pentru a găti rapid și la un nivel calitativ ridicat.

Recenzie: Hansa FCCW58200

Cele mai bune aragazuri electrice

Număr arzătoare: 4 I Inducție: Da I Putere arzătoare: – KW I Cuptor cu grill: Da I Cuptor cu rotisor: Nu I Capacitate cuptor: 72 litri I Siguranță cuptor: Da I Accesorii incluse: Da I Protecție pentru copii: Da I Funcții speciale: Iluminat/Ventilator integrat I Dimensiuni: – cm I Greutate: – kg I Culoare: Argintiu/Negru I Preț aproximativ: 1700 Ron

Avantaje
 • Timp de coacere redus
 • Consum scăzut – eficiență energetică A
 • Cuptor cu capacitate mare – 66 litri
 • Sistem rapid curățare geam cuptor
Contra
 • Livrare fără cablu de alimentare

Acest aragaz atinge o temperatura de 150 grade în mai puțin de 4 minute, asigurând o pre-încălzire rapidă pentru orice preparat. Nivelul de consum este scăzut (clasa de eficiență energetică A), dispune de un cuptor cu o capacitate de coacere mare (66 litri) și îi oferă utilizatorului posibilitatea organizării eficiente a vaselor la interior (compartiment special pentru vase cu ghidaje pe role). Sistemul rapid de montare/demontare a geamului permite curățarea rapidă a ușii cuptorului. Mulți dintre utilizatori recomandă Hansa FCCW58200 ca fiind un aragaz care funcționează ireproșabil și care este disponibil la un preț foarte accesibil.

 

Modele alternative aragaze pe gaz/electrice

 • Zanussi ZCG210S1WA este un model de aragaz care îți va atrage atenția datorită prețului avantajos și caracteristicilor prezentate. Are 4 arzătoare, o capacitate a cuptorului de 61 litri și o funcție specială de preparare a pizzei, care îți permite să-ți pregătești acasă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume.
 • Whirlpool ACMT 6332/IX reprezintă unul dintre aragazurile ideale pentru orice bucătărie, mai ales că are un regim de lucru mixt (gaz/electric). Prețul este excelent raportat la calitatea elementelor componente și a caracteristicilor prezentate, iar tehnologia 6th Sense oferă garanția unui produs excepțional. 4 arzătoare puternice (3, 3 kW are cel mai puternic), 11 programe de gătit, cuptor electric cu o capacitate de 59 litri, eficientă energetică clasa A și sistem de autocurățare performant – acestea sunt doar câteva dintre elementele acestui aragaz de top.

Cum să alegem un aragaz de calitate?

Optarea pentru un anumit tip de aragaz ține de sursa de alimentare (gaz sau electric), diferența dintre acestea fiind oferită de:

 • Prețul combustibilului (gazul este mai economic)
 • Calitatea arderii (cele electrice sunt mai eficiente)
 • Nivelul de siguranță (cele electrice sunt mai sigure)
 • Eficiență în utilizare (cele pe gaz sunt mai puțin fiabile decât cele electrice)
 • Disponibilitatea unei dintre opțiuni (anumite zone nu au rețele de gaz natural)
 • Prețul de achiziție al obiectului electrocasnic (cele pe gaz sunt mai ieftine)

În cazul în care îți dorești să beneficiezi de ambele opțiuni, poți alege unul dintre aragazele care funcționează în regim mixt.

Iată care sunt considerentele de care trebuie să ții cont atunci când îți vei achiziționa un aragaz:

Mărimea aragazului

Contează pentru utilizatorii care nu dispun de un spațiu de gătit prea amplu, așa că acele aragazuri care au dimensiuni mai înguste (slim) sunt de preferat în acest caz. Dacă dispui de o bucătărie cu suprafețe generoase, atunci poți încerca avantajele oferite de către aragazele cu cuptor dublu sau cu 6 arzătoare.

Aragazuri

Puterea și numărul arzătoarelor

Un aragaz obișnuit (pe gaz sau electric) dispune de 4 arzătoare, fiecare dintre ele încadrate în următoarele categorii:

 • Putere de ardere mică – aproximativ 1 kW
 • Putere de ardere normală – între 1, 2 și 2 kW
 • Putere de ardere mare – între 2 kW și 3, 5 kW

În general, aragazurile normale beneficiază de 2 arzătoare normale și de câte unul de putere mare și mică. Anumite modele de aragaz pot beneficia de încă 2 arzătoare adiționale, ceea ce le sporește eficientă în ceea ce privește puterea de gătit.

Capacitatea cuptorului

Această îți indică posibilitățile de gătit, având în vedere că un cuptor cu o capacitate mai mare dispune și de un număr mai ridicat de rafturi interioare și posibil de un sertar pentru vase speciale. Este de preferat un aragaz care să aibă un cuptor cu o capacitate cuprinsă între 54 și 70 litri, pentru că acestea sunt mai ușor de operat și oferă multiple caracteristici și funcții suplimentare care îmbunătățesc procesul de gătit.

Clasa de eficiență energetică

Este unul dintre indicatorii care îți oferă posibilitatea de a alege un aparat care să beneficieze de performanțe sporite în ceea ce privește nivelul de economisire oferit utilizatorului. Fie că este vorba despre cantitatea de energie electrică, fie că este vorba despre eficientizarea la maxim a consumului de gaz, un dispozitiv de calitate va fi încadrat în clasa de eficiență energetică A, cel puțin.

Funcțiile speciale de gătit

Cu cât avansăm în categoria de preț o să observăm că aragazul prezintă o serie de îmbunătățiri care eficientizează la maxim procesul de gătit. Funcții precum Hot Air, Convecție 3D a aerului, încălzire superioară/inferioară, Plus Steam sau orice altă tehnologie prezentată de către aragaz ajută la pregătirea mâncării într-un mod cât rapid, la o calitate superioară și cu un minim de efort. Prezența unei plite de tip vito ceramică, care scade timpul de încălzire sau a funcției de deshidratare sau decongelare ori preîncălzire rapidă sunt doar alte funcții care sporesc eficiența procesului de gătit.

Accesoriile incluse

Fie că este vorba despre tăvi (mai adânci sau întinse) ori de alte ustensile care ajută la pregătirea mâncării și care sunt incluse în pachetul de achiziție, înseamnă un plus pentru utilizatorul care achiziționează un aragaz. De aceea, caută să cumperi oricare dintre acele aragazuri prezentate anterior, dat fiind faptul că acestea prezintă o gamă variată de accesorii ce sunt incluse în pachetul de achiziție.

Prezența grill-ului și a rotisorului

Sunt două dintre elementele care trebuie să se regăsească în cadrul aragazului achiziționat, dat fiind faptul că ajută la pregătirea unui număr sporit de preparate. Alături de funcția de convecție, aceste elemente contribuie la maximizarea rezultatelor în timpul procedurii de gătit, astfel încât, dacă îți vei cumpăra un aragaz care este dotat cu aceste elemente, cu siguranță că o să ai parte de feluri de mâncare diversificate și foarte gustoase.

Aragazuri

Garanția aparatului de gătit

Majoritatea produselor beneficiază de o garanție standard de 24 de luni, dar, în cazul anumitor aragazuri, această perioada de garanție poate fi extinsă până la 60 de luni. Caz în care este recomandat să alegi un astfel de articol, pentru că îți oferă un plus de siguranță în perioada de utilizare.

Prețul aragazului

Acesta este un indice de referință care îți oferă datele necesare referitoare la calitatea produsului, la prezența unor caracteristici de top sau a unor funcții speciale. Optarea pentru un anumit model trebuie să se facă raportat la posibilitățile financiare ale fiecăruia, dar luându-se în calcul prezența a cât mai multor dintre caracteristicile prezentate mai sus. În funcție de tipul de alimentare (cu gaz, electric sau mixt) un aragaz de calitate are un preț cuprins între 900 și 3500 Ron.

Pentru a te edifica complet asupra avantajelor oferite de un aragaz cu inducție, urmărește în cadrul videoclipului de mai jos, un test comparativ elocvent:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (110 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare