Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun scaun auto pentru copii 2021

Datum 6.9.2020 Lavinia Calin Lavinia Calin

Siguranţa copiilor în timpul deplasării cu autoturismul personal este extrem de importantă. Asigurarea celor mai bune condiţii de transport începe cu alegerea corespunzătoare a unui scaun auto pentru copii. Greutatea copilului este unul dintre criteriile esenţiale de care trebuie să se ţină cont. Astfel, scaunele auto pentru copii se împart, în funcţie de categoriile de vârstă, în scaune auto pentu copii cu greutate între 0-13 kilograme şi scaune auto pentru copii cu greutate între 9-36 kilograme.

În plus, trebuie se se ţină cont şi de înălţimea copilului atunci când se alege scaunul auto pentru acesta. Alegerea unui scaun auto pentru copil corectă îi va asigura acestuia nivelul maxim de protecţie şi de siguranţă, iar conducătorului auto liniştea şi concentrarea necesare conducerii maşinii în cele mai bune condiţii.

Cele mai bune scaune pentru copii în 2020

Greutatea copilului care este transportat în scaunul auto este cea care dictează modul de alegere a acestui accesoriu pentru autoturism. Categoriile de greutate 0-13 kilograme şi 9-36 kilograme beneficiază de o structurare a acestui dispozitiv în funcţie de orientare (faţă sau spate), cele pentru copiii cu vârste între 5-12 ani fiind prevăzute şi cu funcţie de înălţare. Iată care sunt cele mai eficiente scaune auto pentru copii, un funcţie de greutate şi care le asigură acestora cele mai optime condiţii de transport:

Categoria de greutate 0-13 kilograme

Cel mai bun în general

Cosatto Hold reprezintă cea mai utilă modalitate de a-ți transporta copilul cu vârsta între 0 și 13 luni în maximă siguranță atunci când te deplasezi cu mașina pe distanțe scurte, medii și lungi.

Produs avantajos preț/calitate

Scaunul auto Camini este perfect pentru a transporta în siguranță copilul în primele luni de viață.

Cel mai ieftin

Kota Baby Extra Seif este un scaun comod și sigur, perfect atât pentru drumurile lungi cât și cele scurte în orașul aglomerat.

Recenzie: Cosatto Hold

Cosatto Hold

Avantaje
 • Sisteme de siguranţă (IsoFix, Fix Pro)
 • Materiale de calitate superioară
 • Poziţionare cu hamuri
 • Fixare în 5 puncte şi 4 poziţii reglabile
 • Uşor de montat
Contra
 • Ocupă 2 poziţii pe bancheta
 • Este destinat numai băieţilor
 • Greutate de 3,9 kg

Pentru părinții aflați la primul lor copil sau care își doresc ca micuțul lor să beneficieze de maximul de condiții de transport, Cosatto Hold este coșulețul auto cu prindere în 5 puncte care oferă calitate absolută.

Grație caracteristicilor sale și a numeroaselor avantaje oferite la achiziționare (husă de ploaie inclusă, pernuță reductoare, pernuțe pentru confortul maxim al burticii și umerilor micuțului), dar și al sistemului de fixare Fix Pro care garantează siguranţa maximă în timpul deplasării și a spătarului cu 4 poziţii permite oferirea celei mai bune poziţionări acest dispozitiv este produsul care merită achiziţionat imediat, pentru că oferă siguranță la cele mai înalte standarde.

Prețul său este pe deplin justificat de calitatea produsului, la achiziționarea cumpărătorul beneficiind și de un extra-pachet în mod gratuit.

Recenzie: Camini

Avantaje
 • Poate fi folosit imediat după naștere
 • Transportă copilul cu spatele
 • Instalare în 3 puncte
 • Compatibil cu cărucioarele Camini
Contra
 • Spătaru nu este rabatabil

Scaunul auto pentru copii Camini este masiv, astfel copilul va sta confortabil tot timpul drumului. Materialele din care este confecționat lasă pielea să respire și nu se supraîncălzesc atunci când scaunul stă la soare.

Scaunul auto Camini are doar 3 kilograme, ceea ce înseamnă că este ușor de manevrat, iar instalarea acestuia se face în 3 puncte, conform standardelor europene de siguranță. Acesta este compatibil cu cărucioarele Camini, ceea ce înseamnă că poate fi folosit și pentru plimbări, când este montat pe cadrul metalic al căruciorului.

Este perfect pentru primele luni după naștere și este conceput pentru a oferi confortul maxim micuțului. Acesta transportă copilul cu spatele, astfel el nu va fi deranjat de lumina care vin prin parbriz. Un dezavantaj este faptul că nu are spătarul rabatabil. Însă, în primele luni după naștere copilul nu are musculatura suficient de dezvoltată pentru a sta în șezut confortabil.

Recenzie: Kota Baby Extra Safe

Recenzie Kota Baby Extra Safe

Avantaje
 • 3 poziții de înclinare
 • Are husă detașabilă compatibil cu mașina de spălat
 • Are sistem de blocare
 • Material care nu se supraîncălzește
Contra
 • Suportul din plastic se mișcă atunci când copilul nu este în scaun

Kota Baby Extra Seif este un scaun auto care pune accentul pe comoditatea copilului. Acesta are sistem de blocare, astfel încât el nu se mișcă în timpul mersului mașinii, materialul din care este confecționat lasă pielea să respire și nu se supraîncălzește atunci când stă la soare. Cele 3 poziții de înclinare oferă copilului posibilitatea să se joace stând în șezut dar și să doarmă foarte confortabil.

Unii părinți care folosesc acest scaun auto susțin că suportul de plastic se mișcă în timpul mersului, atunci când copilul nu este în el. Însă, această mică problemă poate fi rezolvată dacă pui ceva greu pe scaun. În plus, poate fi trecută cu vederea, pentru că este mult mai importantă siguranța copilului. Iar acest scaun este unul dintre cele mai sigure de pe piață.

Categoria de greutate 9-36 kilograme

Cel mai bun în general

Scaunul auto Britax Romer Advansafix IV asigură o călătorie confortabilă și sigură pentru copil, fiind unul dintre cele mai bune scaune de pe piață.

Produs avantajos preț/calitate

Un scaun robust în care copilul tău va fi în siguranță la drum lung.

Cel mai ieftin

Kinderkraft – Comfort UP Pink este un accesoriu auto pentru copii care asigură protecţia şi siguranţa acestora în timpul deplasărilor cu maşina până la vârsta de 12 ani.

Recenzie: Klippan TRIOFIX COMFORT

Test - Klippan TRIOFIX COMFORT

Avantaje
 • Fixare Isofix
 • Prindere dublă
 • Tetieră reglabilă pe înălțime
 • Husă lavabilă
 • Dimensiuni potrivite pentru mașinile compacte
Contra
 • Unghiuri de rabatare reduse

Klippan TRIOFIX COMFORT este cel mai avansat scaun destinat transportului copiilor în autoturisme care se găsește pe piață. Cu un sistem de siguranță patentat în Finlanda, acesta este destinat grupelor de vârstă de la 9 luni la 6 ani.

Scaunul Klippan TRIOFIX COMFORT se poate folosi atât cu spatele față de sensul de mers al autovehiculului, pentru copiii cu greutatea până în 18 kg, dar și cu fața spre sensul de mers al autovehiculului.

Centura de siguranță cu prindere în 5 puncte, tetiera ajustabilă pe înălțime, sistemul de prindere Isofix și interiorul din spumă poliuretanică fac din acest scaun auto pentru copii un element de siguranță avansat, care ar trebui să fie prezent în mașina oricărui părinte. Pentru un plus de confort și igienă, husa acestui scaun este detașabilă și lavabilă.

Recenzie:  U-Grow Safety

Cele mai bune scaune pentru copii Categoria de greutate 9-36 kilograme

Avantaje
 • Fixare IsoFix
 • Centură cu prindere în 5 puncte
 • Tetieră reglabilă
 • Husă detașabilă, compatibilă cu mașina de spălat
 • Reductoare de șezut și pentru spate
Contra
 • Nu are poziție de somn

Scaunul auto pentru copii U-Grow Safety este alegerea potrivită pentru orice părinte cu un copil de peste 9 kilograme. Acesta se fixează cu tehnologie IsoFix, ceea ce înseamnă că instalarea nu necesită foarte mult efort. Centura de siguranță cu prindere în 5 puncte, asigură stabilitatea copilului pe parcursul călătoriei.

Iar reductoarele de șezut și de spate sunt foarte practice, deoarece asigură confortul copilului, indiferent de înălțimea acestuia. Tetiera este și ea reglabilă pe 3 niveluri, pentru a oferi protecție sporită micuțului. Între-adevăr, scaunul nu are poziție de somn, ceea ce nu este neobișnuit pentru un scaun auto din această categorie. De asemenea, reductoarele dar și husa sunt detașabile și pot fi spălate în mașina de spălat, ceea ce este un adevărat avantaj.

Recenzie: Kinderkraft – Comfort UP

Recenzie Kinderkraft - Comfort UP

Avantaje
 • Are dublă funcţie (scaun auto şi înălţător auto);
 • Tetiera şi spătar rabatabile şi ajustatbile în funcţie de înălţime şi vârstă;
 • Funcţie de corectare a poziţiei de şezut (pentru a menţine coloana vertebrală dreaptă);
 • Uşor de montat/demontat pe divrerse mărci de maşină.
Contra
 • Este destinat exclusiv folosirii de către fete.

Kinderkraft – Comfort UP Pink este un accesoriu auto pentru copii care asigură protecţia şi siguranţa acestora în timpul deplasărilor cu maşina până la vârsta de 12 ani. Beneficiază de funcţia de înălţător auto pentru vârstele mai înaintate ale copilului, iar spătarul reglabil şi rabatabil oferă cel mai ridicat nivel de confort. Sistemul de fixare este de tip centură cu 5 puncte, iar tetiera este reglabilă în funcţie de vârsta copilului. Modul de montare este pe bancheta din spate a autovehicului.

Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tău

Scaunul auto pentru copii este un accesoriu necesar din două motive principale: siguranța copilului tău în timpului drumului cu mașina și respectarea cerinței legale prin care Codul Rutier impune folosirea scaunului auto omologat pentru orice copil cu vârsta mai mică de 3 ani (în Uniunea Europeană, copiii fiind obligați să călătorească în scaun auto până la vârsta de 12 ani).

Alegerea unui scaun auto poate fi dificilă în contextul în care există o serie de caracteristici specific fiecărei categorii și fiecărui model. La asta se adaugă și criteriile fiecărei familii precum tipul mașinii, bugetul, anumite preferințe sau atribute fizice ale copilului, frecvența sau tipul călătoriilor cu mașina etc.

În acest articol, ne propunem să îți oferim cât mai multe informații care să îți ușureze procesul de alegere a unui scaun auto potrivit pentru copilul tău. Vei afla detalii importante despre scaunele auto de 0-13 kg și 9-36 kg, acestea fiind categoriile de scaune auto care ridică cele mai multe dificultăți, deoarece caracteristicile lor se confundă și există o ofertă variată de modele și mărci.

Din fericire, piața este bine dezvoltată și vei găsi acel produs care să se potrivească cerințelor și așteptărilor tale, astfel incat copilul tau sa fie in siguranta in timpul calatoriilor cu masina.

Categoriile de de scaune auto

Există patru categorii principale de scaune auto pentru copii:

 • Scaunul auto de tip-scoică, pentru nou-născuți. Acest tip de scaun auto este, în multe cazuri, o componentă a căruciorului, însă se găsește și separat;
 • scaunul auto pentru copii de 0-13 kg, potrivit pentru nou-născuți, dar și pentru copiii care se află în limitele greutății indicate, în general copiii cu vârste de 0-15 luni;
 • scaunul auto pentru copii de 9-36 kg, potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani, de asemenea ținând cont de limitele greutății indicate;
 • inalatatorul/booster-ul, potrivit pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 ani si 12 ani.

Criteriile de alegere a unui scaun auto pentru copilul tău

 Sunt 3 criterii principale de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi categoria scaunului auto:

 • greutatea și înălțimea copilului tău;
 • vârsta copilului tău;
 • îndeplinirea standardelor de siguranță ale scaunului auto respectiv. Normele de siguranță europene pot fi verificate pe eticheta produsului și trebuie să se confomeze cerințelor ECE R44.03 sau R44.04

Există o suprapunere a caracteristicilor scaunelor auto de 0-13 kg și a celor de 9-36 kg când vine vorba despre criteriul de greutate. De exemplu, dacă copilul tau are 9 luni și 9 kg, ar putea fi dificil sș alegi între cele două categorii. Avantajul alegerii unui scaun de 9-36kg este că poate fi folosit pe termen lung, până când copilul împlinește 4 sau 5 ani, însă recomandarea autorităților din Statele Unite este ca un copil să fie așezat în scaunul auto în sensul opus direcției de mers până la vârsta de 2 ani sau până când copilul atinge limita maximă de greutate/înălțime indicate pentru scaunul auto de 0-13 kg.

Toate testele și cercetările au arătat că poziția scaunului auto în sensul opus direcției de mers oferă cea mai mare siguranță copilului. În general, o combinație a utilizării celor două tipuri de scaune va asigura confortul și siguranța copilului tău, dacă acestea sunt cumpărate din timp, potrivit cu vârsta și greutatea sa.

Alte criterii pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

Odata ce ai stabilit categoria scaunului auto pentru copilul tău, următoarele criterii pe care e bine să le ai în vedere sunt:

Modul de prindere a centurii

Aceasta poate fi cu sistem de prindere în 3 puncte sau în 5 puncte. Sistemul de prindere în 5 puncte asigură o mai bună siguranță a copilului în caz de accident, atât pentru scaunul auto de 0-13 kg, cât și pentru cel de 9-36 kg.

Modul de instalare a scaunului

Există multe cazuri în care scaunul auto nu este correct instalat în mașină. Urmărește de fiecare dată instrucțiunile și asigură-te că toate centurile sunt prinse corect. Metoda de instalare care oferă cel mai înalt nivel de siguranță copilului tău, indiferent de categoria scaunului auto este metoda de instalare cu ISOFIX. Acest sistem de prindere se realizează direct pe baza banchetei din spate, fără utilizarea centurilor de siguranta.

Tipul mașinii/spațiul

Mărimea scaunului poate fi nepotrivită dacă bancheta din spate a mașinii tale este mai îngustă decât baza scaunului. Recomandarea este să măsori întotdeauna partea de jos a banchetei din spate și distanța dintre banchetă și scaunul din față, pentru a te asigura că exista suficient spațiu pentru scaunul auto. În general, scaunul auto de 0-13kg, atunci când este poziționat în sensul opus direcției de mers, ocupă mai mult spațiu față de poziția opusă.

Când știi că scaunul auto pentru copii trebuie schimbat?

 Există trei situații în care scaunul auto trebuie schimbat:

 • când greutatea copilului depășește greutatea indicată pentru scaunul respectiv;
 • când capul copilului depășește limita superioara a scaunului auto;
 • când există orice deterioare a sistemului de instalare a scaunului sau a centurilor de siguranță.

În primele două situații, este vorba despre trecerea la o nouă categorie de scaun auto, în ultima situație, copilul tău poate fi în pericol și este necesară înlocuirea.

Deși prețul unui scaun auto de orice categorie poate fi destul de mare, această investiție trebuie analizată cu atenție pentru scaunul auto asigură confort atât pentru copil, cât și pentru tine, ca părinte.Scaunul auto este important și când vine vorba despre confortul copilului, dacă există călătorii dese și lungi cu mașina. În acest caz, materialul și modelul pot deveni factori  ce influențează alegerea și, în anumite situații, este bine ca și copilul să fie prezent atunci când cumpărați un scaun auto.

În concluzie, nu există niciun dubiu că scaunul auto pentru copilul tău este un obiect indispensabil când vine vorba de drumurile cu mașina. Siguranța copilului tău este pe primul loc, însă durabilitatea și ușurința în manevrarea sa sunt criterii la fel de importante pentru a face procesul mai simplu pentru tine și pentru copil. Planificarea din timp a achiziției scaunului de mașină te va ajuta să iei o decizie corectă din punct de vedere financiar prin faptul că vei folosi la maximum același produs și vei ști când este timpul pentru o schimbare de categorie a scaunului auto.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (94 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare