Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Jucării pentru copii

Cel mai bun scaun auto pentru copii 2024

28. 11. 2022 actualizat

Siguranţa copiilor în timpul deplasării cu autoturismul personal este extrem de importantă. Asigurarea celor mai bune condiţii de transport începe cu alegerea corespunzătoare a unui scaun auto pentru copii. Greutatea copilului este unul dintre criteriile esenţiale de care trebuie să se ţină cont. Astfel, scaunele auto pentru copii se împart, în funcţie de categoriile de vârstă, în scaune auto pentu copii cu greutate între 0-13 kilograme şi scaune auto pentru copii cu greutate între 9-36 kilograme.

În plus, trebuie se se ţină cont şi de înălţimea copilului atunci când se alege scaunul auto pentru acesta. Alegerea unui scaun auto pentru copil corectă îi va asigura acestuia nivelul maxim de protecţie şi de siguranţă, iar conducătorului auto liniştea şi concentrarea necesare conducerii maşinii în cele mai bune condiţii.

Cele mai bune scaune pentru copii

Greutatea copilului care este transportat în scaunul auto este cea care dictează modul de alegere a acestui accesoriu pentru autoturism. Categoriile de greutate 0-13 kilograme şi 9-36 kilograme beneficiază de o structurare a acestui dispozitiv în funcţie de orientare (faţă sau spate), cele pentru copiii cu vârste între 5-12 ani fiind prevăzute şi cu funcţie de înălţare. Iată care sunt cele mai eficiente scaune auto pentru copii, un funcţie de greutate şi care le asigură acestora cele mai optime condiţii de transport:

Categoria de greutate 0-13 kilograme

Cel mai bun în general

Un scaun auto pentru copii care va susţine orice călătorie a micuţului confortabil şi în siguranţă.

Produs avantajos preț/calitate

Scaun auto perfect pentru nou născuți care asigură un confort desăvârșit și menține copilul în siguranță în timpul călătoriilor cu mașina.

Cel mai ieftin

Kota Baby Extra Seif este un scaun comod și sigur, perfect atât pentru drumurile lungi cât și cele scurte în orașul aglomerat.

Recenzie: PRIMOVIAGGIO Lounge Mon Amour

Scaun Auto Peg Perego, PRIMOVIAGGIO Lounge Mon Amour Produs calitativ

Avantaje
 • Trei poziţii de reciclare
 • Capotină ajustabilă
 • Sistem de ataşare automat
 • Protecţie laterală ajustabilă
 • Tetieră dublă
Contra
 • Unele elemente trebuie cumpărate separat

Svaunul auto pentru copii PRIMOVIAGGIO Lounge Mon Amour este cea mai bună opţiune pentru părinţii care fac drumuri dese cu maşina. Acesta are trei poziţii de reciclare: şezut, relax şi întins pentru a oferi micuţului confortul de care are nevoie în timpul mersului. Pentru poziţia întins trebuie, achiziţionată baza i-Seat, ceea ce este un dezavantaj. Însă, dacă într-adevăr faceţi drumuri frecvente, atunci această mică investiţie chiar merită. 

Scaunul auto se instalează foarte uşor, în 3 puncte, conform standardelor ISO în domeniu. Acesta are şi punţi kinetice, care ajută la îndepărtarea factorilor externi în caz de impact. Căptuşeala şi ea absoarbe din şocul impactului, ceea ce este excelent. Iar protecţia laterală este ajustabilă în 6 poziţii, pentru a o regla în funcţie de dimensiunile copilui. Şi pentru că tot vorbim de siguranţă, tetiera are dublu nivel pentru a oferi susţinere sporită chiar şi atunci când micuţul creşte. 

PRIMOVIAGGIO Lounge Mon Amour este unul dintre cele mai sigure scaune auto pentru copii de pe piaţă. Iar producătorii au investit şi în confor. Căptuşeala este dintr-un material care respiră, ca micuţul să nu se încălzească prea tare. Iar capotina, care este ajustabilă, are ferestre pentru a ventila mai uşor. Astfel, PRIMOVIAGGIO Lounge Mon Amour este o investiţie excelentă în confortul şi siguranţa copilului pentru călătoriile cu maşina.

Recenzie: Vessanti Crooner Beige

Cel mai bun scaun auto pentru copii 2024 – Vessanti Crooner Beige Prețuri medii

Avantaje
 • Confecționat din materiale de calitate și țesătură impermeabilă
 • Centură cu sistem de prindere în 3 puncte care conferă o siguranță sporită
 • Centuri reglabile printr-un singur buton
 • Scaun reglementat ECE R44/04
 • Husă detașabilă
Contra
 • Preț relativ crescut
 • Limitat la o greutate de 10 kg

Vessanti Crooner Beige este un scaun auto ideal pentru nou-născuți și familiile care-și doresc să-i ofere micuțului tot ce e mai bun atunci când călătoresc cu mașina. Se adașează ușor pe scaunul din spate al mașinii datorită sistemului de prindere în 3 puncte de siguranță. Totodată, cu acest scaun ai certitudinea că micuțul tău va fi pe deplin protejat pe durata călătoriei datorită certificării ECE R44/04 care atestă că acest scaun a fost supus unor teste riguroase întru tocmai pentru ca micuțul tău să fie în siguranță de fiecare dată.

Un mic dezavantaj este faptul că poate fi utilizat exclusiv în primele luni de viață ale copilului după care va fi necesar să faci trecerea la un alt scaun, prețul fiind unul destul de ridicat. Dar dacă-ți dorești un scaun ușor de folosit, sigur din multe puncte de vedere, mai ales tehnic, acest scaun de mașină va răspunde cu succes dorințelor tale.

Recenzie: Kota Baby Extra Safe

Recenzie Kota Baby Extra Safe Lucruri accesibile

Avantaje
 • 3 poziții de înclinare
 • Are husă detașabilă compatibil cu mașina de spălat
 • Are sistem de blocare
 • Material care nu se supraîncălzește
Contra
 • Suportul din plastic se mișcă atunci când copilul nu este în scaun

Kota Baby Extra Seif este un scaun auto care pune accentul pe comoditatea copilului. Acesta are sistem de blocare, astfel încât el nu se mișcă în timpul mersului mașinii, materialul din care este confecționat lasă pielea să respire și nu se supraîncălzește atunci când stă la soare. Cele 3 poziții de înclinare oferă copilului posibilitatea să se joace stând în șezut dar și să doarmă foarte confortabil.

Unii părinți care folosesc acest scaun auto susțin că suportul de plastic se mișcă în timpul mersului, atunci când copilul nu este în el. Însă, această mică problemă poate fi rezolvată dacă pui ceva greu pe scaun. În plus, poate fi trecută cu vederea, pentru că este mult mai importantă siguranța copilului. Iar acest scaun este unul dintre cele mai sigure de pe piață.

Categoria de greutate 9-36 kilograme

Cel mai bun în general

Scaun auto ușor de instalat și care contribuie la siguranța copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-12 luni atunci când merg cu mașina.

Produs avantajos preț/calitate

Un scaun robust în care copilul tău va fi în siguranță la drum lung.

Cel mai ieftin

Kinderkraft – Comfort UP Pink este un accesoriu auto pentru copii care asigură protecţia şi siguranţa acestora în timpul deplasărilor cu maşina până la vârsta de 12 ani.

Recenzie: Cosatto Zoomi 123 Kokeshi Smile (5 Plus)

Cel mai bun scaun auto pentru copii 2024 – Cosatto Zoomi 123 Kokeshi Smile 5 Plus Produs calitativ

Avantaje
 • Centură de siguranță cu sistem de fixare în 5 puncte
 • Mecanism îmbunătățit cu funcție anti-escape care previne ca cel mic să-și poată deface centura
 • Design ergonomic, confortabil
 • Pernuțe confortabile, dar și adaptabile în dezvoltarea copiilor
 • Huse care se detașează și se igienizează ușor
 • Se poate transforma în înălțător
Contra
 • Cost ridicat

Cosatto Zoomi 123 Kokeshi Smile (5 Plus) se adresează copiilor cu vârsta de peste 9 luni sau aproximativ 9-36 kg. Este un scaun extrem de simpatic din prisma designului jucăuș, dar care nu face rabat de calitate când vine vorba de siguranța copilului tău. Sistemul de fixare în 5 punct prevăzut cu funcția “anti-evadare” oferă și mai multă protecție față de un scaun auto obișnuit. Ca și alte scaune auto delimitate pe un anumit segment de vârstă, din nefericire, la depășirea greutății și/sau a vârstei ideale va fi necesar să fie înlocuit.

Însă, cântărește doar 5.7 kg cu aproximație, fiind ergonomic și ușor de transportat, confortabil datorită pernuțelor premium. Un plus semnificativ este că poate fi transformat într-un înălțător astfel încât să limitezi cât de mult cu putință implicațiile financiare odată cu dezvoltarea micuțului.

Recenzie:  U-Grow Safety

Cele mai bune scaune pentru copii Categoria de greutate 9-36 kilograme Prețuri medii

Avantaje
 • Fixare IsoFix
 • Centură cu prindere în 5 puncte
 • Tetieră reglabilă
 • Husă detașabilă, compatibilă cu mașina de spălat
 • Reductoare de șezut și pentru spate
Contra
 • Nu are poziție de somn

Scaunul auto pentru copii U-Grow Safety este alegerea potrivită pentru orice părinte cu un copil de peste 9 kilograme. Acesta se fixează cu tehnologie IsoFix, ceea ce înseamnă că instalarea nu necesită foarte mult efort. Centura de siguranță cu prindere în 5 puncte, asigură stabilitatea copilului pe parcursul călătoriei.

Iar reductoarele de șezut și de spate sunt foarte practice, deoarece asigură confortul copilului, indiferent de înălțimea acestuia. Tetiera este și ea reglabilă pe 3 niveluri, pentru a oferi protecție sporită micuțului. Între-adevăr, scaunul nu are poziție de somn, ceea ce nu este neobișnuit pentru un scaun auto din această categorie. De asemenea, reductoarele dar și husa sunt detașabile și pot fi spălate în mașina de spălat, ceea ce este un adevărat avantaj.

Recenzie: Kinderkraft – Comfort UP

Recenzie Kinderkraft - Comfort UP Lucruri accesibile

Avantaje
 • Are dublă funcţie (scaun auto şi înălţător auto);
 • Tetiera şi spătar rabatabile şi ajustatbile în funcţie de înălţime şi vârstă;
 • Funcţie de corectare a poziţiei de şezut (pentru a menţine coloana vertebrală dreaptă);
 • Uşor de montat/demontat pe divrerse mărci de maşină.
Contra
 • Este destinat exclusiv folosirii de către fete.

Kinderkraft – Comfort UP Pink este un accesoriu auto pentru copii care asigură protecţia şi siguranţa acestora în timpul deplasărilor cu maşina până la vârsta de 12 ani. Beneficiază de funcţia de înălţător auto pentru vârstele mai înaintate ale copilului, iar spătarul reglabil şi rabatabil oferă cel mai ridicat nivel de confort. Sistemul de fixare este de tip centură cu 5 puncte, iar tetiera este reglabilă în funcţie de vârsta copilului. Modul de montare este pe bancheta din spate a autovehicului.

Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tău

Scaunul auto pentru copii este un accesoriu necesar din două motive principale: siguranța copilului tău în timpului drumului cu mașina și respectarea cerinței legale prin care Codul Rutier impune folosirea scaunului auto omologat pentru orice copil cu vârsta mai mică de 3 ani (în Uniunea Europeană, copiii fiind obligați să călătorească în scaun auto până la vârsta de 12 ani).

Alegerea unui scaun auto poate fi dificilă în contextul în care există o serie de caracteristici specific fiecărei categorii și fiecărui model. La asta se adaugă și criteriile fiecărei familii precum tipul mașinii, bugetul, anumite preferințe sau atribute fizice ale copilului, frecvența sau tipul călătoriilor cu mașina etc.

În acest articol, ne propunem să îți oferim cât mai multe informații care să îți ușureze procesul de alegere a unui scaun auto potrivit pentru copilul tău. Vei afla detalii importante despre scaunele auto de 0-13 kg și 9-36 kg, acestea fiind categoriile de scaune auto care ridică cele mai multe dificultăți, deoarece caracteristicile lor se confundă și există o ofertă variată de modele și mărci.

Din fericire, piața este bine dezvoltată și vei găsi acel produs care să se potrivească cerințelor și așteptărilor tale, astfel incat copilul tau sa fie in siguranta in timpul calatoriilor cu masina.

Categoriile de de scaune auto

Există patru categorii principale de scaune auto pentru copii:

 • Scaunul auto de tip-scoică, pentru nou-născuți. Acest tip de scaun auto este, în multe cazuri, o componentă a căruciorului, însă se găsește și separat;
 • scaunul auto pentru copii de 0-13 kg, potrivit pentru nou-născuți, dar și pentru copiii care se află în limitele greutății indicate, în general copiii cu vârste de 0-15 luni;
 • scaunul auto pentru copii de 9-36 kg, potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani, de asemenea ținând cont de limitele greutății indicate;
 • inalatatorul/booster-ul, potrivit pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 ani si 12 ani.

Criteriile de alegere a unui scaun auto pentru copilul tău

 Sunt 3 criterii principale de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi categoria scaunului auto:

 • greutatea și înălțimea copilului tău;
 • vârsta copilului tău;
 • îndeplinirea standardelor de siguranță ale scaunului auto respectiv. Normele de siguranță europene pot fi verificate pe eticheta produsului și trebuie să se confomeze cerințelor ECE R44.03 sau R44.04

Există o suprapunere a caracteristicilor scaunelor auto de 0-13 kg și a celor de 9-36 kg când vine vorba despre criteriul de greutate. De exemplu, dacă copilul tau are 9 luni și 9 kg, ar putea fi dificil sș alegi între cele două categorii. Avantajul alegerii unui scaun de 9-36kg este că poate fi folosit pe termen lung, până când copilul împlinește 4 sau 5 ani, însă recomandarea autorităților din Statele Unite este ca un copil să fie așezat în scaunul auto în sensul opus direcției de mers până la vârsta de 2 ani sau până când copilul atinge limita maximă de greutate/înălțime indicate pentru scaunul auto de 0-13 kg.

Toate testele și cercetările au arătat că poziția scaunului auto în sensul opus direcției de mers oferă cea mai mare siguranță copilului. În general, o combinație a utilizării celor două tipuri de scaune va asigura confortul și siguranța copilului tău, dacă acestea sunt cumpărate din timp, potrivit cu vârsta și greutatea sa.

Sfatul nostru

Cauți un cărucior fiabil și stabil? Îți punem la dispoziție un articol simplu de înțeles, chiar și ca începător, privind alegerea unor cărucioare pentru copii, caracteristici cheie și comparații utile între cele mai populare modele de pe piață.

Alte criterii pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

Odata ce ai stabilit categoria scaunului auto pentru copilul tău, următoarele criterii pe care e bine să le ai în vedere sunt:

Modul de prindere a centurii

Aceasta poate fi cu sistem de prindere în 3 puncte sau în 5 puncte. Sistemul de prindere în 5 puncte asigură o mai bună siguranță a copilului în caz de accident, atât pentru scaunul auto de 0-13 kg, cât și pentru cel de 9-36 kg.

Modul de instalare a scaunului

Există multe cazuri în care scaunul auto nu este correct instalat în mașină. Urmărește de fiecare dată instrucțiunile și asigură-te că toate centurile sunt prinse corect. Metoda de instalare care oferă cel mai înalt nivel de siguranță copilului tău, indiferent de categoria scaunului auto este metoda de instalare cu ISOFIX. Acest sistem de prindere se realizează direct pe baza banchetei din spate, fără utilizarea centurilor de siguranta.

Tipul mașinii/spațiul

Mărimea scaunului poate fi nepotrivită dacă bancheta din spate a mașinii tale este mai îngustă decât baza scaunului. Recomandarea este să măsori întotdeauna partea de jos a banchetei din spate și distanța dintre banchetă și scaunul din față, pentru a te asigura că exista suficient spațiu pentru scaunul auto. În general, scaunul auto de 0-13kg, atunci când este poziționat în sensul opus direcției de mers, ocupă mai mult spațiu față de poziția opusă.

Când știi că scaunul auto pentru copii trebuie schimbat?

 Există trei situații în care scaunul auto trebuie schimbat:

 • când greutatea copilului depășește greutatea indicată pentru scaunul respectiv;
 • când capul copilului depășește limita superioara a scaunului auto;
 • când există orice deterioare a sistemului de instalare a scaunului sau a centurilor de siguranță.

În primele două situații, este vorba despre trecerea la o nouă categorie de scaun auto, în ultima situație, copilul tău poate fi în pericol și este necesară înlocuirea.

Deși prețul unui scaun auto de orice categorie poate fi destul de mare, această investiție trebuie analizată cu atenție pentru scaunul auto asigură confort atât pentru copil, cât și pentru tine, ca părinte.Scaunul auto este important și când vine vorba despre confortul copilului, dacă există călătorii dese și lungi cu mașina. În acest caz, materialul și modelul pot deveni factori  ce influențează alegerea și, în anumite situații, este bine ca și copilul să fie prezent atunci când cumpărați un scaun auto.

În concluzie, nu există niciun dubiu că scaunul auto pentru copilul tău este un obiect indispensabil când vine vorba de drumurile cu mașina. Siguranța copilului tău este pe primul loc, însă durabilitatea și ușurința în manevrarea sa sunt criterii la fel de importante pentru a face procesul mai simplu pentru tine și pentru copil. Planificarea din timp a achiziției scaunului de mașină te va ajuta să iei o decizie corectă din punct de vedere financiar prin faptul că vei folosi la maximum același produs și vei ști când este timpul pentru o schimbare de categorie a scaunului auto.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (94 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare