Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2022

Datum 1.5.2022 Lavinia Calin Lavinia Calin

Plănuiești să îți întemeiezi o familie sau ai primit deja vestea că vei fi părinte? Ei bine, trebuie să te pregătești foarte bine pentru venirea pe lume a micuțului. Iar una dintre primele investiții trebuie să fie căruciorul pentru copii. O simplă căutare pe internet îți va spune că există multe tipuri de cărucioare pentru copii pe piață. Prin urmare, alegerea căruciorului perfect pentru copilul tău poate deveni dificilă.

Ce alegi între un cărucior standard și un cărucior 3 în 1? Care este diferența dintre ele și mai ales cât de confortabile vor fi pentru copil dar și pentru tine îți putem spune noi. De asemenea, aici vei găsi și toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun cărucior pentru copilul tău. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii din 2022.

Cărucioare pentru copii sport

Cărucioarele sport pentru copii sunt micuțe, flexibile și foarte ușor de manevrat. Acestea sunt create pentru părinții activi care vor să fie însoțiți de copilul lor oriunde merg. Iată care sunt cele mai bune cărucioare sport de copii, pentru fiecare buget.

Cel mai bun în general

Elegant, ușor, ergonomic și compact, acest cărucior este excelent pentru plimbările urbare ale copilului, chiar și în condiții de vreme rea.

Produs avantajos preț/calitate

Kinderkraft este un cărucior confortabil, robust și ușor de cărat, în același timp, perfect pentru plimbările copilului.

Cel mai ieftin

Ușor și compact acest cărucior sport este excelent pentru ieșirile în natură.

Review: Baby Jogger City Mini GT2

Avantaje
 • Sistem intuitiv de pliere
 • Roata frontală pivotantă
 • Capotină cu ferestre
 • Șezut căptușit, cu ventilație naturală
 • Suport pentru picioare reglabil
Contra
 • Prețul ridicat

Baby Jogger City Mini GT2 este un cărucior excelent pentru copii și foarte practic pentru părinți. Confortabil este cuvântul care descrie cel mai bine acest cărucior sport. Sistemul de pliere, Quick-Fold vine în ajutorul părinților atunci când au mâinile ocupate. Acesta ocupă foarte puțin spațiu și se aplatizează, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de transportat. Frâna de mână de accesează din spate, funcție confortabilă pentru părinți. De asemenea, căruciorul Baby Jogger City Mini GT2 are atât compartiment de stocare în partea din spate, dar și un coș de cumpărături încăpător.

Însă, nu numai funcțiile care vin în autorul părinților sunt notabile, ci și cele care transformă fiecare ieșire într-o aventură pentru copil. Șezutul este căptușit și are ventilație naturală, ceea ce înseamnă că micuțul nu transpiră pe perioada verii. Capotina are protecție solară 50+ și poate fi mutată în funcție de direcția copilului, astfel copilul nu stă în soare și mai mult, este protejat de vânt și ploaie, atunci când vremea nu este prietenoasă. Roțile sunt silențioase, având doi rulmenți fiecare, ceea ce înseamnă că micuțul nu va fi deranjat de terenul neuniform în timpul plimbărilor.

Într-adevăr prețul este ridicat, însă Baby Jogger City Mini GT2 este un cărucior de top în care copilul tău de va bucura de plimbări în fiecare zi. Iar avantajele și calitatea cu siguranță dictează prețul ridicat. Dar dacă vrei ca micuțul tău să fie în siguranță și să se simtă confortabil, investiția merită.

Recenzie Kinderkraft

Test Kinderkraft

Avantaje
 • Centură se de siguranță în 5 puncte
 • Poziție verticală de somn
 • Sistem de pliere cu ajutorul curelei de umăr
 • Roți de cauciuc cu amortizoare
 • Bară modernă, detașabilă
Contra
 • Husa din interior nu este detașabilă

Căruciorul Coccolle Juno este creat pentru confortul copilului și al părinților. Frâna acestuia se acționează la atingere, astfel vei evita toate obstacolele fără să efort. Chiar dacă nu are suspensii, roțile groase (5’5”în față și 7’ în spate) vor atenua șocurile. În plus, căruciorul are copertină reglabilă în 4 poziții pentru a proteja complet copilul de razele UV dar și de ploaie.

Cadrul foarte ușor de aluminiu și faptul că se pliază într-un troller fac acest cărucior foarte ușor de transportat, fie cu mașina, fie sub braț. De asemenea, căruciorul este dotat cu un coșuleț pentru bagaje și cu mânere ergonomice pentru a veni și în ajutorul părinților.

Un alt dezavantaj este faptul că materialul textul nu poate fi spălat la mașina de spălat automată. Totuși, având în vedere că acesta poate fi spălat, nu este o problemă atât de mare. Materialul este din fibre naturale care lasă pielea să respire, ceea ce înseamnă că poate fi deteriorat în mașina de spălat.

Recenzie Chipolino Miley

Carucior sport Chipolino Miley raven

Avantaje
 • Cadru ușor
 • Pliere tip umbrelă
 • Spătar reglabil în mai multe poziții
 • Copertină reglabilă cu vizor și buzunar
 • Suport pentru picioare reglabil
Contra
 • Coșul de cumpărături este mic

Fiecare plimbare va fi relaxată pentru copilul tău în căruciorul sport Chipolino Miley. Acesta este ușor și se pliază rapid, tip umbrelă, pentru a fi ușor de transportat. Spătarul este reglabil în mai multe poziții, astfel copilul tău stă comod atunci când doarme sau când observă ce se întâmplă în jurul lui. Copertina are vizor, deci va fi mereu protejat de soare.

Coșul de cumpărături este mic, însă acest lucru este de așteptat, având în vedere că este un cărucior ușor. Însă, trebuie să știi că roțile din pare au frâne, pentru manevrabilitate mai ușoară, iar mânerele sunt confortabile. Centura de siguranță se prinde în 5 puncte, deci copilul tău, oricât de năstașnic ar fi, va merge mereu în siguranță.

Cărucioare pentru copii 3 în 1

Cărucioarele 3 în 1 sunt formare din cărucior, landou și scaun auto sau port bebe. Aceasta este alegerea perfectă pentru părinții care călătoresc mult sau pur și simplu vor să fie pregătiți din toate punctele de vedere pentru transportul copilului cât mai comod. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii 3 în 1 din 2021.

Cel mai bun în general

Peg Perego Veloce Lounge este un cărucior în care micuțul tău va fi transportat ca un rege. 

Produs avantajos preț/calitate

Un cărucior excelent pentru plimbările zilnice confortabile pentru copil și fără griji pentru părinți. 

Cel mai ieftin

U-Grow Baby Ride este un cărucior sport ușor, rezistent și foarte confortabil.

Review: Peg Perego Veloce Lounge

Carucior 3 in 1 Peg Perego Veloce Lounge 0 - 22 kg

Avantaje
 • Instalare ușoară
 • Sigur și confortabil
 • Mâner reglabil
 • Pliere compactă
 • Protecție solară
 • Roți cu amortizoare
Contra
 • Prețul ridicat

Cu toții vrem tot ce este mi bun pentru copiii noștri. Iar căruciorul Peg Perego Veloce Lounge este cea mai bună alegere pentru plimbarea copilului. Acesta are finisaje elegante și durabile. Landoul vine cu un vizor care îl protejează de razele UV și husă pentru picioare. 

Căruciorul are spătarul reglabil, roți reglabile în față și roți cu frână în spate așezate pe suspensii pentru a absorbi șocurile. Iar plierea se face simplu, cu o mână, căruciorul ajungând să aibă dimensiuni minimaliste. 

Scaunul, de asemenea, este confortabil. Acesta are punți kinetice pentru a proteja copilul în caz de impact. Capotina este extensibilă și oferă protecție UV dar și un mediu aerisit. Prețul este mare, însă, se traduce în confortul și siguranța sporite ale copilului tău. 

Recenzie: Coccolle Acero

Carucior transformabil 3 in 1 Coccolle Acero Bej

Avantaje
 • Cadru pliabil
 • Mâner ajustabil
 • Unitate centrală reversibilă
 • Trei trepte de înclinare
 • Sistem de siguranță
Contra
 • Este mare atunci când este pliat

Coccolle Acero este un cărucior 3 în 1 foarte practic. Acesta are cadru pliabil cu un sistem intuitiv și mâner ajustabil, excelent pentru părinții mai înalți. Unitatea centrală este reversibilă, ceea ce înseamnă că  poți să îl plimbi fie cu fața la tine, excelent pentru perioadele de somn, dar și cu spatele, pentru a descoperi lumea. Cele trei nivele de înclinare a spătarului asigură un somn liniștit micuțului, chiar și în timpul plimbării. Iar centura cu prindere în cinci puncte îi vor oferi acestuia siguranța unui drum lin și fără evenimente. 

Acest cărucior se pliază tip carte, dar unii părinți au reclamat faptul că este mai mare decât se așteptau. Însă, având în vedere prețul avantajos și funcționalitatea, investiția merită. Căruciorul Coccolle este spațios și confortabil. Vine și cu spațiu dedicat cumpărăturilor, ceea ce părinții cu siguranță apreciază. În plus, în pachet primești și o geantă pentru accesorii care conține o saltea pentru a schimba copilul.

Recenzie U-Grow Baby Ride

Carucior Sport U-Grow Baby Ride, Albastru

Avantaje
 • Bară de protecție detașabilă
 • Capotină cu fereastră
 • Suport de picioare reglabil
 • Pliere compactă, sub formă de troller
 • Suspensii pe toate roțile
Contra
 • Coșul de cumpărături este mic

Căruciorul sport U-Grow Baby Ride este foarte practic pentru părinți și comod pentru copil. Spătarul este reglabil până la 160 de grade, ceea ce înseamnă că micuțul va dormi liniștit. Îl vor ajuta și suspensiile pe toate roțile care absorb șocurile unui teren denivelat. Suportul pentru picioare este reglabil, ceea ce aduce un plus de confort copilului. De asemenea, având o centură de prindere în cinci puncte îți vei putea plimba copilul în siguranță.

Acest cărucior este foarte practic și pentru părinți. El se pliază cu o simplă mișcare, luând forma unui troller, ceea ce înseamnă că este foarte simplu de depozitat. Are și un mâner de transport, ceea ce este un avantaj. Capotina are o fereastră amplă pentru a-l urmări pe micuț dar și o extensie a acesteia care îl va proteja de soare. Într-adevăr, coșul de cumpărături nu este foarte mare, însă cu siguranță îți vor încăpea bagajul copilului și o plasă de cumpărături.

Cărucioare pentru copii standard

Cărucioarele pentru copii standard sunt create pentru plimbări scurte și nu au foarte multe accesorii pe lângă coșul de cumpărături și în unele cazuri geanta mămicii. Acestea au de cele mai multe ori șezutul reversibil. Iată care sunt cele mai bune cărucioare standard din 2021.

Cel mai bun în general

Cărucior standard, cu majoritatea componentelor reglabile pe înălțime. Are trei poziții de înclinare și poate fi așezat orizontal.

Produs avantajos preț/calitate

Cărucior standard, cu design modern și stil inovator. Dispune de spătar și suport pentru picioare reglabile, dar și de un coș de cumpărături.

Cel mai ieftin

Cărucior destinat plimbărilor lejere. Copilul va sta în condiții de siguranță și confort iar părintele va avea mai multă libertate de mișcare

Recenzie Charley Desert Pink

Carucior Charley Desert Pink Cărucioare pentru copii standard

Avantaje
 • Compact
 • Reglabil
 • Textile premium
 • Copertină cu protecție ultraviolete
 • Coș cumpărături mare
Contra
 • Accesoriile trebuie cumpărate separat

Charley Desert Pink este căruciorul pentru copii potrivit pentru orice fel de vreme. Husa de ploaie, plasa împotriva insectelor și suportul de pahar sunt perfecte pentru o plimbare în siguranță. Dimensiunile și greutatea sunt reduse, astfel încât căruciorul nu va fi o povară atunci când va trebui să urcați în apartament.

Avantajul principal al acestui cărucior este versatilitatea. Charley Desert Pink se transformă cu ușurință în pătuț atunci când este nevoie, sistemul beneficiind de trei poziții de reglare. De asemenea, pe cadru se pot monta cu ușurință landoul sau scaunul auto, achiziționate separat.

Calitatea materialelor este excelentă. Scaunul cu poziționare înaltă este căptușit cu material textil de înaltă calitate, ușor de curățat. Roțile sunt dotate cu rulmenți care permit o deplasare mult mai ușoară, dar și cu suspensii independente pentru ca cel mic să nu simtă denivelările din asfalt.

Recenzie Bebumi Space Eco

Cărucioare pentru copii standard

Avantaje
 • Cadru din aluminiu ușor
 • Modul sport
 • Reversibil
 • Bară de protecție rigidă
 • Centură de siguranță în cinci puncte
Contra
 • Suspensii doar pe roțile din față

Bebumi Space Eco a fost realizat cu scopul de a oferi copilului o plimbare relaxantă și, în același timp, fără să pună o foarte mare presiune pe părinți. Pentru protecția copilului, căruciorul dispune de o centură de siguranță în cinci puncte, bară de protecție frontală din aluminiu, plasă de insecte și acoperitoare de ploaie.

Dotările pentru confort includ reglarea spătarului în trei poziții și a suportului de picioare în două poziții. Roțile din față sunt dotate cu un sistem de suspensii completat de suspensiile de pe cadru și pot fi blocabile pe direcția de mers înainte. Materialele textile sunt respirabile, de calitate superioară, iar copertinele și husele se curăță lejer, cu apă la 30 de grade și detergent neutru.

Căruciorul pentru copii Bebumi Space Eco este reversibil, astfel încât bebelușul poate călători atât cu fața spre părinte, pentru un plus de grijă, cât și cu fața înainte, pentru a descoperi lumea. Sistemul de pliere este facil, acest lucru realizându-se dintr-o singură mișcare.

Review: Wunderkid Bali

Cărucioare pentru copii standard Carucior Wunderkid 2in1 Bali, Gri

Avantaje
 • Model ușor, 5,8 kg
 • Blocare direcțională a roților frontale
 • Sistem blocare roți
 • Centură în cinci puncte
 • Spătar ajustabil patru poziții
Contra
 • Mânere poziționate jos

Wunderkid Bali este o soluție optimă pentru un transport în condiții de siguranță și de relaxare a bebelușului. Acest cărucior standard pentru copii poate fi folosit atât pe vreme frumoasă, cât și când este înnorat, iar copertina asigură un nivel optim de protecție atât de razele solare, cât și de stropii de ploaie.

Căruciorul Wunderkid Bali are cadrul realizat din aluminiu ușor, cântărind în total 5,8 kilograme, astfel că nu va fi o problemă atunci când trebuie urcat sau coborât din mașină. Plierea îi asigură stocarea lejeră fără a ocupa mult spațiu, acesta strângându-se atât pe verticală, cât și din laterale.

Confortul copilului este îmbinat cu ergonomia. Centurile de siguranță în cinci puncte sunt dotate cu pernițe pentru atenuarea frecării și a impactului. Spătarul scaunului este reglabil pe patru poziții   iar suportul pentru picioare este, de asemenea, reglabil pe trei poziții. Cadrul nu este reversibil, astfel că bebelușul va fi întotdeauna cu fața spre direcția de mers.

Cum alegi un cărucior pentru copii

Căruciorul este echipamentul de care copilul tău are nevoie de la începutul vieții până când poate să meargă, la 3-4 ani. Dar cu atât de multe variante de cărucioare de copii pe piață este greu să faci o alegere perfectă pentru micuțul tău. Trebuie să ai în vedere ce stil de viață ai și în consecință pe unde îl vei plimba, ce fel de accesorii vrei să aibă și nu în ultimul rând, cât de confortabil este pentru micuț. Ca să nu trebuiască să cumperi mai multe cărucioare, iată ce trebuie să ai în vedere.

Tipul de cărucior pentru copii

Toate cărucioarele sunt create pentru comoditatea copilului. Însă, atunci când faci o astfel de investiție trebuie să te gândești și la felul în care îți place ție să petreci timpul alături de micuțul tău. Iată care sunt tipurile de cărucioare de pe piață.

Căruciorul  standard

Avantaje
 • Versatil, dacă are spătarul rabatabil
 • Ușor de manevrat
 • Spațiu de depozitare
Contra
 • Mânerele nu sunt ajustabile în cele mai multe cazuri
 • Nu are multe accesorii

Cărucior sport

Avantaje
 • Ușor de manevrat
 • Pliabil
 • Moderne
 • Frână bună
Contra
 • Ocupă mult spațiu atunci când sunt pliate
 • Sunt puțin scumpe

Cărucioare 3 în 1

Avantaje
 • Scaunul pentru mașină și landoul se detașează din cărucior
 • Sistemul de prindere este compatibil cu majoritatea mașinilor
 • Este foarte confortabil
 • Are spațiu de depozitare
Contra
 • Sunt voluminoase dacă nu este scos șezutul
 • Sunt scumpe

Siguranța căruciorului

Dar nu numai tipul de cărucior este important ci și caracteristicile care îi vor ușura viața atunci când ieși cu copilul la plimbare. Iată ce calități trebuie să aibă un cărucior de copil bun.

 • Rezistența și siguranța – Copilul tău nu trebuie să se simtă confortabil în cărucior dar și să fie în siguranță pe toată perioada plimbării. Înainte de cumpăra un cărucior trebuie să verifici:
 • Cadrul – trebuie să fie stabil, cu sisteme de prindere rezistente
 • Hamul – O centură de siguranță cu prindere în 5 punte îl va ține pe micuț departe de căzături atunci când se agită
 • Frâne – Trebuie să fie rezistente
 • Roți – Rezistente, din materiale de calitate care să absoarbă șocurile și denivelările asfaltului

Confortul

Odată ce te-ai asigurat că bebelușul este în siguranță trebuie să ai în vedere confortul lui dar și a celui care îl scoate la plimbare. Prin urmare, trebuie să ai în vedere:

 • Interiorul – Trebuie să fie capitonat confortabil, moale dintr-un material care lasă pielea să respire.
 • Înălțimea mânerelor – Trebuie să aibă înălțime reglabilă sau una confortabilă pentru părinte
 • Mânere reversibile – Vei putea plimba copilul cu spatele la tine, iar atunci când te așezi să îl supraveghezi,căruciorul poate fi inversat, astfel încât cel mic să fi cu fața la tine
 • Manevrabilitatea – Căruciorul trebuie să oprească repede și să ia curbe strânse fără să deranjeze copilul
 • Greutatea – Cu cât este mai ușor, cu atât mai bine te vei descurca când va trebui să îl dci în casă

Flexibilitatea

Indiferent de tipul de cărucior pe care îl alegi acesta trebuie să fie flexibil. Cu alte cuvinte, trebuie să se plieze cât mai compact pentru a ocupa cât mai puțin spațiu dar și pentru a nu fi incomod atunci când trebuie să îl urci în casă după plimbare.

Iar rabatarea este importantă pentru folosirea îndelungată a căruciorului. Dacă copilul doarme, spătarul trebuie ajutat. De asemenea, pe măsură ce acesta crește, are nevoie de mai mult spațiu. Iar acest lucru se realizează rabatând spătarul.

Accesorii

Accesoriile căruciorului îți fac viața mai ușoară. Iată ce nu trebuie să lipsească unui cărucior pentru copii.

 • Spațiu de depozitare cumpărături sau geantă
 • Geantă pentru accesorii și scutece
 • Husă pentru ploaie
 • Copertină de iarnă și de vară
 • Suport pentru biberon
 • Suport pentru jucării
 • Apărătoare de insecte

Dincolo de toate, trebuie să investești în calitatea căruciorului pentru copil, chiar dacă asta înseamnă că vei scoate mai mulți bani din buzunar. Pe lângă siguranță și flexibilitate și accesoriile te vor ajuta foarte mult. Din acest motiv părinții preferă să investească în cărucioare 3 în 1.

De asemenea, un cărucior de calitate superioară va putea fi folosit fără probleme până când copilul începe să meargă. Iar un copil comod este un copil fericit și liniștit.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (106 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare