Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune cărucioare pentru copii

Datum 14.7.2021 Lavinia Calin Lavinia Calin

Plănuiești să îți întemeiezi o familie sau ai primit deja vestea că vei fi părinte? Ei bine, trebuie să te pregătești foarte bine pentru venirea pe lume a micuțului. Iar una dintre primele investiții trebuie să fie căruciorul pentru copii. O simplă căutare pe internet îți va spune că există multe tipuri de cărucioare pentru copii pe piață. Prin urmare, alegerea căruciorului perfect pentru copilul tău poate deveni dificilă.

Ce alegi între un cărucior standard și un cărucior 3 în 1? Care este diferența dintre ele și mai ales cât de confortabile vor fi pentru copil dar și pentru tine îți putem spune noi. De asemenea, aici vei găsi și toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun cărucior pentru copilul tău. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii din 2021.

Cărucioare pentru copii sport

Cărucioarele sport pentru copii sunt micuțe, flexibile și foarte ușor de manevrat. Acestea sunt create pentru părinții activi care vor să fie însoțiți de copilul lor oriunde merg. Iată care sunt cele mai bune cărucioare sport de copii, pentru fiecare buget.

Cel mai bun în general

Elegant, ușor, ergonomic și compact, acest cărucior este excelent pentru plimbările urbare ale copilului, chiar și în condiții de vreme rea.

Produs avantajos preț/calitate

Kinderkraft este un cărucior confortabil, robust și ușor de cărat, în același timp, perfect pentru plimbările copilului.

Cel mai ieftin

Căruciorul Juniors este perfect pentru ieșirile în parc și plimbările în oraș ale copiilor mai mari de 6 luni.

Review: Baby Jogger City Mini GT2

Avantaje
 • Sistem intuitiv de pliere
 • Roata frontală pivotantă
 • Capotină cu ferestre
 • Șezut căptușit, cu ventilație naturală
 • Suport pentru picioare reglabil
Contra
 • Prețul ridicat

Baby Jogger City Mini GT2 este un cărucior excelent pentru copii și foarte practic pentru părinți. Confortabil este cuvântul care descrie cel mai bine acest cărucior sport. Sistemul de pliere, Quick-Fold vine în ajutorul părinților atunci când au mâinile ocupate. Acesta ocupă foarte puțin spațiu și se aplatizează, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de transportat. Frâna de mână de accesează din spate, funcție confortabilă pentru părinți. De asemenea, căruciorul Baby Jogger City Mini GT2 are atât compartiment de stocare în partea din spate, dar și un coș de cumpărături încăpător.

Însă, nu numai funcțiile care vin în autorul părinților sunt notabile, ci și cele care transformă fiecare ieșire într-o aventură pentru copil. Șezutul este căptușit și are ventilație naturală, ceea ce înseamnă că micuțul nu transpiră pe perioada verii. Capotina are protecție solară 50+ și poate fi mutată în funcție de direcția copilului, astfel copilul nu stă în soare și mai mult, este protejat de vânt și ploaie, atunci când vremea nu este prietenoasă. Roțile sunt silențioase, având doi rulmenți fiecare, ceea ce înseamnă că micuțul nu va fi deranjat de terenul neuniform în timpul plimbărilor.

Într-adevăr prețul este ridicat, însă Baby Jogger City Mini GT2 este un cărucior de top în care copilul tău de va bucura de plimbări în fiecare zi. Iar avantajele și calitatea cu siguranță dictează prețul ridicat. Dar dacă vrei ca micuțul tău să fie în siguranță și să se simtă confortabil, investiția merită.

Recenzie Kinderkraft

Test Kinderkraft

Avantaje
 • Centură se de siguranță în 5 puncte
 • Poziție verticală de somn
 • Sistem de pliere cu ajutorul curelei de umăr
 • Roți de cauciuc cu amortizoare
 • Bară modernă, detașabilă
Contra
 • Husa din interior nu este detașabilă

Căruciorul Coccolle Juno este creat pentru confortul copilului și al părinților. Frâna acestuia se acționează la atingere, astfel vei evita toate obstacolele fără să efort. Chiar dacă nu are suspensii, roțile groase (5’5”în față și 7’ în spate) vor atenua șocurile. În plus, căruciorul are copertină reglabilă în 4 poziții pentru a proteja complet copilul de razele UV dar și de ploaie.

Cadrul foarte ușor de aluminiu și faptul că se pliază într-un troller fac acest cărucior foarte ușor de transportat, fie cu mașina, fie sub braț. De asemenea, căruciorul este dotat cu un coșuleț pentru bagaje și cu mânere ergonomice pentru a veni și în ajutorul părinților.

Un alt dezavantaj este faptul că materialul textul nu poate fi spălat la mașina de spălat automată. Totuși, având în vedere că acesta poate fi spălat, nu este o problemă atât de mare. Materialul este din fibre naturale care lasă pielea să respire, ceea ce înseamnă că poate fi deteriorat în mașina de spălat.

Recenzie Sport Juniors

Recenzie Sport Juniors

Avantaje
 • 3 poziții de înclinare a spătarului
 • Centură cu prindere în 5 puncte
 • Măsuță detașabilă
 • Accesorii pentru părinte detașabile
 • Copertină reglabilă cu fereastră
Contra
 • Mânerele nu sunt suficient de înalte
 • Coșul de cumpărături este mic

Căruciorul Juniors oferă susținerea perfectă copilului în timpul plimbărilor, indiferent de locul în care îl duci. Acesta are centură de prindere în 5 puncte și frâna de pe roțile din spate conferă siguranța de care cel mic are nevoie, chiar și atunci când este agitat. De asemenea, acesta are și o măsuță detașabilă care îți va fi la îndemână în timpul plimbărilor mai lungi.

Chiar dacă acesta are mânere scurte, incomode pentru oamenii foarte înalți, iar coșul de cumpărături susține numai 3 kilograme, căruciorul este foarte comod pentru copil. Acesta mai are o copertină reglabilă cu fereastră, perfectă pentru zilele ploioase și accesorii detașabile pentru părinți.

Cărucioare pentru copii 3 în 1

Cărucioarele 3 în 1 sunt formare din cărucior, landou și scaun auto sau port bebe. Aceasta este alegerea perfectă pentru părinții care călătoresc mult sau pur și simplu vor să fie pregătiți din toate punctele de vedere pentru transportul copilului cât mai comod. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii 3 în 1 din 2021.

Cel mai bun în general

Un cărucior 3 în 1 care oferă tot ce au nevoie copiii și părinții la început de drum cu o doză de stil și confort.

Produs avantajos preț/calitate

Un cărucior excelent pentru plimbările zilnice confortabile pentru copil și fără griji pentru părinți.

Cel mai ieftin

U-Grow Baby Ride este un cărucior sport ușor, rezistent și foarte confortabil.

Review: Peg Perego Book Plus

Avantaje
 • Instalare ușoară
 • Pliabil
 • Material moale, rezistent la uzură
 • Mâner reglabil
 • Spațiu de depozitare
Contra
 • Accesoriile textile nu sunt compatibile cu mașina de spălat

Peg Perego Book Plus este un cărucior 3 în 1 care conține tot ce au nevoie proaspeții părinții pentru a plimba confortabil copilul: un landou, un scaun auto, un șasiu, un hamac pop-up, dar și o geantă cu accesorii. Cu alte cuvinte, dacă faci o investiție în acest cărucior de calitate, nu vei mai avea nevoie de alte accesorii de transport. Iar Peg Perego Book Plus este construit pentru confort și durabilitate, cu alte cuvinte este o investiție în sănătatea copilului tău.

Toate elementele se instalează foarte ușor, chiar și scaunul de mașină, care este prevăzut cu sistem de siguranță omologat ISO. Sistemul de pliere, ca o carte, este de asemenea ușor de activat și minimizează căruciorul foarte bine, fiind astfel, ușor de transportat și depozitat. În plus, acest cărucior este ușor de manevrat și silențios, având roți de cauciuc și suspensii care atenuează șocul terenului denivelat.

De asemenea, se poate regla nivelul de aer în interiorul căruciorului, conform temperaturii de afară, astfel micuțului nu îi va fi niciodată frig. Capotina și bara de protecție sunt ajustabile. Spătarul are patru trepte de înclinație. Iar interiorul are spațiu desemnat jucăriei preferate. Astfel, fiecare plimbare este o adevărată aventură pentru micuț. Iar căruciorul are mâner reglabil dar și spațiu pentru cumpărături de până la 7 kilograme.

Review: Coccolle Ambra

Avantaje
 • Cadru pliabil
 • Mâner ajustabil
 • Unitate centrală reversibilă
 • Trei trepte de înclinare
 • Sistem de siguranță
Contra
 • Este mare atunci când este pliat

Coccolle Ambra este un cărucior 3 în 1 foarte practic. Acesta are cadru pliabil cu un sistem intuitiv și mâner ajustabil, excelent pentru părinții mai înalți. Unitatea centrală este reversibilă, ceea ce înseamnă că poți să îl plimbi fie cu fața la tine, excelent pentru perioadele de somn, dar și cu spatele, pentru a descoperi lumea. Cele trei nivele de înclinare a spătarului asigură un somn liniștit micuțului, chiar și în timpul plimbării. Iar centura cu prindere în cinci puncte îi vor oferi acestuia siguranța unui drum lin și fără evenimente.

Acest cărucior se pliază tip carte, dar unii părinți au reclamat faptul că este mai mare decât se așteptau. Însă, având în vedere prețul avantajos și funcționalitatea, investiția merită. Căruciorul Coccolle Ambra este spațios și confortabil. Vine și cu spațiu dedicat cumpărăturilor, ceea ce părinții cu siguranță apreciază. În plus, în pachet primești și o geantă pentru accesorii care conține o saltea pentru a schimba copilul.

Recenzie U-Grow Baby Ride

Carucior Sport U-Grow Baby Ride, Albastru

Avantaje
 • Bară de protecție detașabilă
 • Capotină cu fereastră
 • Suport de picioare reglabil
 • Pliere compactă, sub formă de troller
 • Suspensii pe toate roțile
Contra
 • Coșul de cumpărături este mic

Căruciorul sport U-Grow Baby Ride este foarte practic pentru părinți și comod pentru copil. Spătarul este reglabil până la 160 de grade, ceea ce înseamnă că micuțul va dormi liniștit. Îl vor ajuta și suspensiile pe toate roțile care absorb șocurile unui teren denivelat. Suportul pentru picioare este reglabil, ceea ce aduce un plus de confort copilului. De asemenea, având o centură de prindere în cinci puncte îți vei putea plimba copilul în siguranță.

Acest cărucior este foarte practic și pentru părinți. El se pliază cu o simplă mișcare, luând forma unui troller, ceea ce înseamnă că este foarte simplu de depozitat. Are și un mâner de transport, ceea ce este un avantaj. Capotina are o fereastră amplă pentru a-l urmări pe micuț dar și o extensie a acesteia care îl va proteja de soare. Într-adevăr, coșul de cumpărături nu este foarte mare, însă cu siguranță îți vor încăpea bagajul copilului și o plasă de cumpărături.

Cărucioare pentru copii standard

Cărucioarele pentru copii standard sunt create pentru plimbări scurte și nu au foarte multe accesorii pe lângă coșul de cumpărături și în unele cazuri geanta mămicii. Acestea au de cele mai multe ori șezutul reversibil. Iată care sunt cele mai bune cărucioare standard din 2021.

Cel mai bun în general

Căruciorul Quinny Zapp Flex vine în întâmpinarea părinților cu diferite calitățile care le fac plimbările mult mai plăcute. Este perfect pentru plimbările în mediu urban.

Produs avantajos preț/calitate

Kraus Clasic este un cărucior confortabil, comod, ușor de manevrat de părinți, care transformă plimbările alături de copil într-o plăcere.

Cel mai ieftin

Un cărucior basic, compact și ușor de manevrat, excelent pentru plimbări scurte în oraș cu micuțul.

Recenzie Quinny Zapp Flex

Recenzie Quinny Zapp Flex

Avantaje
 • Pliere compactă cu tot cu scaunul de cărucior montat
 • Reversibil
 • Sistem de frânare centralizat
 • Suspensie pe roțile din spate
 • 3 poziții de înclinare a spătarului
Contra
 • Accesoriile trebuie cumpărate

Quinny Zapp Flex este un cărucior modern, ușor de folosit și foarte comod. Cele 3 poziții ale spătarului oferă o poziție corectă a copilului indiferent de activitate. Suspensiile, de asemenea, nu îl zdruncină și nici nu îl agită pe cel mic.

Poziția copilului este reversibilă, prin urmare, poți să îi schimbi direcția corpului fără să îl deranjezi. Căruciorul are un sistem de frânare centralizat, două manete pentru a opri roțile și pentru a le da drumul. Astfel, cel mic va fi mereu în siguranță.

Un dezavantaj este faptul că trebuie să cumperi accesoriile, cum ar fi suportul de pahar, reductorul la naștere sau geanta de scutece. Însă, având în vedere că materialele sunt de foarte bună calitate și în consecință scumpe, se poate înțelege această cerință. Quinny Zapp Flex se pliază foarte ușor, fără să fie nevoie să îndepărtezi șezutul.

Recenzie Kraus Clasic

Carucior Kraus Clasic Diamonds Brown,Krausman

Avantaje
 • Compact
 • Suspensie reglabilă
 • Spătar rabatabil
 • Aerisit
 • Apărătoare ploaie și insecte
Contra
 • În mașină copertinele se boțesc

Kraus Clasic este un cărucior standard foarte comod și practic pentru părinți. Acesta este compact și ușor de manevrat. Cu un singur click îl strângi sau desfaci, după necesitate. El este compact, astfel încât îți va fi ușor să intri cu el în lift dar și să îl depozitezi în portbagajul mașinii. Trebuie să ai grijă atunci când îl pui în portbagaj, deoarece fibrele naturale se boțesc. Coșul de cumpărături este amplu și poate fi accesat din orice parte a căruciorului, fără să deranjezi copilul.

În ceea ce privește confortul copilului, Kraus Clasic are spătar rabatabil, deci copilul poate dormi liniștit atunci când iese la plimbare. Căruciorul este aerisit și are mai multe copertine ample care protejează copilul de ploaie, soare, vânt și ninsoare. Astfel, plimbarea este foarte confortabilă. De asemenea, suspensia este reglabilă și adaptabilă la condițiile drumului. Prin urmare, indiferent unde plimbi copilul, acesta nu va fi zdruncinat de gropi, pietre, sau teren accidentat.

Review: CareMe

Avantaje
 • Centuri ajustabile
 • Suport reglabil pentru picioare
 • Capotină ajustabilă
 • Centură de siguranță în 5 puncte
 • Coș pentru accesorii
Contra
 • Nu are suspensii

CareMe este un cărucior standard care oferă plimbări în siguranță și confortabile copilului. Centura de siguranță în 5 puncte și suportul pentru picioare în formă de T reglabil, sunt funcții care previn alunecarea și rostogolirea micuțului. Acestea sunt ajustabile, pentru a fi cât mai confortabile pentru copilul în continuă creștere. Capotina, de asemenea, este ajustabilă, deci o poți fixa pentru a-i oferi micuțului protecție maximă. Spătarul poate fi înclinat în timpul plimbării, pentru a oferi un somn liniștit micuțului.

Roțile sunt pivotante, deci căruciorul este ușor de manevrat în timpul mersului. Însă, acestea sunt subțiri, deci nu absorb în totalitate șocul unui teren accidentat. Dar, având în vedere că este un cărucior urban, acest aspect este de așteptat. O caracteristică utilă este coșul de cumpărături spațios. Iar mânerul înfășurat în spumă vine și el în ajutorul părinților, deoarece face căruciorul mai ușor de manevrat.

Cum alegi un cărucior pentru copii

Căruciorul este echipamentul de care copilul tău are nevoie de la începutul vieții până când poate să meargă, la 3-4 ani. Dar cu atât de multe variante de cărucioare de copii pe piață este greu să faci o alegere perfectă pentru micuțul tău. Trebuie să ai în vedere ce stil de viață ai și în consecință pe unde îl vei plimba, ce fel de accesorii vrei să aibă și nu în ultimul rând, cât de confortabil este pentru micuț. Ca să nu trebuiască să cumperi mai multe cărucioare, iată ce trebuie să ai în vedere.

Tipul de cărucior pentru copii

Toate cărucioarele sunt create pentru comoditatea copilului. Însă, atunci când faci o astfel de investiție trebuie să te gândești și la felul în care îți place ție să petreci timpul alături de micuțul tău. Iată care sunt tipurile de cărucioare de pe piață.

Căruciorul  standard

Avantaje
 • Versatil, dacă are spătarul rabatabil
 • Ușor de manevrat
 • Spațiu de depozitare
Contra
 • Mânerele nu sunt ajustabile în cele mai multe cazuri
 • Nu are multe accesorii

Cărucior sport

Avantaje
 • Ușor de manevrat
 • Pliabil
 • Moderne
 • Frână bună
Contra
 • Ocupă mult spațiu atunci când sunt pliate
 • Sunt puțin scumpe

Cărucioare 3 în 1

Avantaje
 • Scaunul pentru mașină și landoul se detașează din cărucior
 • Sistemul de prindere este compatibil cu majoritatea mașinilor
 • Este foarte confortabil
 • Are spațiu de depozitare
Contra
 • Sunt voluminoase dacă nu este scos șezutul
 • Sunt scumpe

Siguranța căruciorului

Dar nu numai tipul de cărucior este important ci și caracteristicile care îi vor ușura viața atunci când ieși cu copilul la plimbare. Iată ce calități trebuie să aibă un cărucior de copil bun.

 • Rezistența și siguranța – Copilul tău nu trebuie să se simtă confortabil în cărucior dar și să fie în siguranță pe toată perioada plimbării. Înainte de cumpăra un cărucior trebuie să verifici:
 • Cadrul – trebuie să fie stabil, cu sisteme de prindere rezistente
 • Hamul – O centură de siguranță cu prindere în 5 punte îl va ține pe micuț departe de căzături atunci când se agită
 • Frâne – Trebuie să fie rezistente
 • Roți – Rezistente, din materiale de calitate care să absoarbă șocurile și denivelările asfaltului

Confortul

Odată ce te-ai asigurat că bebelușul este în siguranță trebuie să ai în vedere confortul lui dar și a celui care îl scoate la plimbare. Prin urmare, trebuie să ai în vedere:

 • Interiorul – Trebuie să fie capitonat confortabil, moale dintr-un material care lasă pielea să respire.
 • Înălțimea mânerelor – Trebuie să aibă înălțime reglabilă sau una confortabilă pentru părinte
 • Mânere reversibile – Vei putea plimba copilul cu spatele la tine, iar atunci când te așezi să îl supraveghezi,căruciorul poate fi inversat, astfel încât cel mic să fi cu fața la tine
 • Manevrabilitatea – Căruciorul trebuie să oprească repede și să ia curbe strânse fără să deranjeze copilul
 • Greutatea – Cu cât este mai ușor, cu atât mai bine te vei descurca când va trebui să îl dci în casă

Flexibilitatea

Indiferent de tipul de cărucior pe care îl alegi acesta trebuie să fie flexibil. Cu alte cuvinte, trebuie să se plieze cât mai compact pentru a ocupa cât mai puțin spațiu dar și pentru a nu fi incomod atunci când trebuie să îl urci în casă după plimbare.

Iar rabatarea este importantă pentru folosirea îndelungată a căruciorului. Dacă copilul doarme, spătarul trebuie ajutat. De asemenea, pe măsură ce acesta crește, are nevoie de mai mult spațiu. Iar acest lucru se realizează rabatând spătarul.

Accesorii

Accesoriile căruciorului îți fac viața mai ușoară. Iată ce nu trebuie să lipsească unui cărucior pentru copii.

 • Spațiu de depozitare cumpărături sau geantă
 • Geantă pentru accesorii și scutece
 • Husă pentru ploaie
 • Copertină de iarnă și de vară
 • Suport pentru biberon
 • Suport pentru jucării
 • Apărătoare de insecte

Dincolo de toate, trebuie să investești în calitatea căruciorului pentru copil, chiar dacă asta înseamnă că vei scoate mai mulți bani din buzunar. Pe lângă siguranță și flexibilitate și accesoriile te vor ajuta foarte mult. Din acest motiv părinții preferă să investească în cărucioare 3 în 1.

De asemenea, un cărucior de calitate superioară va putea fi folosit fără probleme până când copilul începe să meargă. Iar un copil comod este un copil fericit și liniștit.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (96 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare