Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023

28.11.2022 Lavinia Calin Lavinia Calin

Plănuiești să îți întemeiezi o familie sau ai primit deja vestea că vei fi părinte? Ei bine, trebuie să te pregătești foarte bine pentru venirea pe lume a micuțului. Iar una dintre primele investiții trebuie să fie căruciorul pentru copii. O simplă căutare pe internet îți va spune că există multe tipuri de cărucioare pentru copii pe piață. Prin urmare, alegerea căruciorului perfect pentru copilul tău poate deveni dificilă.

Ce alegi între un cărucior standard și un cărucior 3 în 1? Care este diferența dintre ele și mai ales cât de confortabile vor fi pentru copil dar și pentru tine îți putem spune noi. De asemenea, aici vei găsi și toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun cărucior pentru copilul tău. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii din 2022.

Cărucioare pentru copii sport

Cărucioarele sport pentru copii sunt micuțe, flexibile și foarte ușor de manevrat. Acestea sunt create pentru părinții activi care vor să fie însoțiți de copilul lor oriunde merg. Iată care sunt cele mai bune cărucioare sport de copii, pentru fiecare buget.

Cel mai bun în general

Un cărucior compact, perfect adaptabil vârstei copilului, a condițiilor atmosferice, dar și a nevoilor urbane.

Produs avantajos preț/calitate

Kinderkraft este un cărucior confortabil, robust și ușor de cărat, în același timp, perfect pentru plimbările copilului.

Cel mai ieftin

Ușor și compact acest cărucior sport este excelent pentru ieșirile în natură.

Recenzie: Cărucior Sport Maxi-Cosi Lila Nomad

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023 – Maxi Cosi Lila Nomad Produs calitativ

Avantaje
 • Adaptabilitate în funcție de vârsta copilului, perfect pentru nou-născuți și copii cu vârsta până la 4 ani
 • Accesorii numeroase pentru protecție împotriva căldurii, a frigului, a ploii și a insectelor
 • Pliere ușoară
 • Depozitare convenabilă
Contra
 • Preț ridicat

Căruciorul sport Lila Nomad de la Maxi-Cosi este potrivit pentru plimbările prin oraș. Chiar dacă drumul este mai accidentat, acest cărucior face față cu succes și nu se strică prea ușor datorită roților SmoothRide și a sistemului de frânare ușoară.

Este potrivit pentru copii de la naștere până la 4 ani, dispunând de o serie de accesorii care se adaptează vârstei copilului și a anotimpului. Pentru până la 4 luni, căruciorul dispune de un reductor ergonomic ShapeOfYou. Pentru un somn cât mai confortabil, salteaua este reversibilă acoperită cu lână pentru anotimpul rece și cu o plasă respirabilă pentru când temperaturile sunt foarte ridicate.

Alte accesorii includ un coș pentru cumpărături, o copertină de ploaie, o protecție împotriva soarelui și a insectelor.

Un alt avantaj al acestui cărucior este că permite adaptarea pentru a servi plimbării a doi copii. Kit-ul Duo care se poate achiziționa separat permite transformarea căruciorului în cărucior dublu, pentru copii cu vârste apropiate.

La o greutate de doar 9,1 kg, este ușor de pliat cu o singură mână și forma ii permite o depozitare convenabilă.

Recenzie Kinderkraft

Test Kinderkraft Prețuri medii

Avantaje
 • Centură se de siguranță în 5 puncte
 • Poziție verticală de somn
 • Sistem de pliere cu ajutorul curelei de umăr
 • Roți de cauciuc cu amortizoare
 • Bară modernă, detașabilă
Contra
 • Husa din interior nu este detașabilă

Căruciorul Coccolle Juno este creat pentru confortul copilului și al părinților. Frâna acestuia se acționează la atingere, astfel vei evita toate obstacolele fără să efort. Chiar dacă nu are suspensii, roțile groase (5’5”în față și 7’ în spate) vor atenua șocurile. În plus, căruciorul are copertină reglabilă în 4 poziții pentru a proteja complet copilul de razele UV dar și de ploaie.

Cadrul foarte ușor de aluminiu și faptul că se pliază într-un troller fac acest cărucior foarte ușor de transportat, fie cu mașina, fie sub braț. De asemenea, căruciorul este dotat cu un coșuleț pentru bagaje și cu mânere ergonomice pentru a veni și în ajutorul părinților.

Un alt dezavantaj este faptul că materialul textul nu poate fi spălat la mașina de spălat automată. Totuși, având în vedere că acesta poate fi spălat, nu este o problemă atât de mare. Materialul este din fibre naturale care lasă pielea să respire, ceea ce înseamnă că poate fi deteriorat în mașina de spălat.

Recenzie Chipolino Miley

Carucior sport Chipolino Miley raven Lucruri accesibile

Avantaje
 • Cadru ușor
 • Pliere tip umbrelă
 • Spătar reglabil în mai multe poziții
 • Copertină reglabilă cu vizor și buzunar
 • Suport pentru picioare reglabil
Contra
 • Coșul de cumpărături este mic

Fiecare plimbare va fi relaxată pentru copilul tău în căruciorul sport Chipolino Miley. Acesta este ușor și se pliază rapid, tip umbrelă, pentru a fi ușor de transportat. Spătarul este reglabil în mai multe poziții, astfel copilul tău stă comod atunci când doarme sau când observă ce se întâmplă în jurul lui. Copertina are vizor, deci va fi mereu protejat de soare.

Coșul de cumpărături este mic, însă acest lucru este de așteptat, având în vedere că este un cărucior ușor. Însă, trebuie să știi că roțile din pare au frâne, pentru manevrabilitate mai ușoară, iar mânerele sunt confortabile. Centura de siguranță se prinde în 5 puncte, deci copilul tău, oricât de năstașnic ar fi, va merge mereu în siguranță.

Cărucioare pentru copii 3 în 1

Cărucioarele 3 în 1 sunt formare din cărucior, landou și scaun auto sau port bebe. Aceasta este alegerea perfectă pentru părinții care călătoresc mult sau pur și simplu vor să fie pregătiți din toate punctele de vedere pentru transportul copilului cât mai comod. Iată care sunt cele mai bune cărucioare pentru copii 3 în 1 din 2021.

Cel mai bun în general

Un cărucior din materiale premium, confortabil pentru copil, ușor de utilizat de către părinți menținând copilul în siguranță și protejându-l de temperaturi prea ridicate sau prea scăzute.

Produs avantajos preț/calitate

Un cărucior bine accesorizat pentru călătorii prin oraș cu copilul, oferindu-i confort atât în timpul somnului cât și în timpul plimbării.

Cel mai ieftin

U-Grow Baby Ride este un cărucior sport ușor, rezistent și foarte confortabil.

Recenzie: Cărucior copii 3 in 1 Chicco Trio Alysia Denim 0 luni+

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023 – Chicco Trio Alysia Denim Produs calitativ

Avantaje
 • Materiale premium
 • Scoica este confecționată din materiale care absorb șocul
 • Adaptabilitate în funcție de vârsta copilului și a vremii
 • Scoică și landou omologate pentru transportul auto
 • Ușor de instalat și utilizat
Contra
 • Preț ridicat

Căruciorul 3 in 1 Alysia de la brandul Chicco poate folosit de la naștere până când copilul are 4 ani, sau cântărește 22 kg. Este perfect adaptabil vârstei copilului și condițiilor atmosferice. Este compus din cărucior, landou și scaun auto.

Căruciorul este de tip sport, se pliază ușor și este ușor de manevrat pe patru roți. Are protecție pentru zilele friguroase, ventilație asigurată pentru zilele călduroase și protecție UV 50+. Este confecționat din materiale premium și atenție la detalii și la confortul copilului.
Landoul este omologat pentru transportul copilului în mașină prinzându-se în 3 puncte de siguranță și 2 conectori pentru fixarea în centura de siguranță. Se atașează de cărucior dintr-o mișcare prin intermediului sistemului Clip On.
Scoica Kiros I-size clip on este un scaun auto omologat în concordanță cu regulamentul i-Size. Materialele din care este confecționată sunt inovatoare și au capacitatea de absorbție a șocurilor în caz e impact. Este potrivit pentru copii cu înălțimea de la 40 până la 78 cm și care au maxim 13 kg. Această scoică are doar 4,2 kg și este ușor de transportat în mână de către părinți.
Accesoriile cu care vine acest cărucior 3 in 1 includ o husă pentru picioare potrivită pentru cărucior și pentru landou, o apărătoare de ploaie și un coș pentru aceesorii.

Recenzie: Chipolino Elite 3 in 1 humus

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023 – Chipolino Elite3in1 Prețuri medii

Avantaje
 • Parte sport reversibilă
 • Landoul și scaunul au greutate mică putând fi transportate cu ușurință
 • Rucsac termoizolant
Contra
 • Sistemul de pliere poate fi provocator
 • Nu oferă protecție UV

Căruciorul Elite 3 in 1 de la Chipolino este potrivit de la nou născuți până la copii cu vârsta de 3 ani, sau care au o greutate mai mică de 22 kg. Acest cărucior 3 in 1 conține căruciorul propriu-zis, un landou și un scaun auto. Toate componentele sunt realizate din materiale impermeabile si sunt certificate conform legilor în vigoare. Pentru siguranța copilului, centura de siguranță se prinde în 5 puncte și are burete pe umeri.

Căruciorul se caracterizează prin pliere ușoară care se poate face cu o singură mână. Este de tip sport și se poate folosi cu fața spre părinte sau spre sensul de mers. Roțile sunt moi, din cauciuc, cu frână pe spate și au sistem de eliberare rapidă și suspensii. Pentru confortul copilului, spătarul este reglabil pentru poziție șezută sau poziție de somn.

Landoul poate fi folosit pentru copii până la 6 luni sau care au o greutate de până la 9 kg. Ca accesorii, landoul vine cu o husă pentru picioare și o saltea confortabilă.

Scaunul auto poate fi folosit încă de la naștere și până la o greutate de 13 kg. Este de asemenea aprobat si certificat ECE R44/04.

Căruciorul vine și cu două accesorii utile pentru transport și anume un coș de cumpărături încăpător și un rucsac termoizolant.

Recenzie U-Grow Baby Ride

Carucior Sport U-Grow Baby Ride, Albastru Lucruri accesibile

Avantaje
 • Bară de protecție detașabilă
 • Capotină cu fereastră
 • Suport de picioare reglabil
 • Pliere compactă, sub formă de troller
 • Suspensii pe toate roțile
Contra
 • Coșul de cumpărături este mic

Căruciorul sport U-Grow Baby Ride este foarte practic pentru părinți și comod pentru copil. Spătarul este reglabil până la 160 de grade, ceea ce înseamnă că micuțul va dormi liniștit. Îl vor ajuta și suspensiile pe toate roțile care absorb șocurile unui teren denivelat. Suportul pentru picioare este reglabil, ceea ce aduce un plus de confort copilului. De asemenea, având o centură de prindere în cinci puncte îți vei putea plimba copilul în siguranță.

Acest cărucior este foarte practic și pentru părinți. El se pliază cu o simplă mișcare, luând forma unui troller, ceea ce înseamnă că este foarte simplu de depozitat. Are și un mâner de transport, ceea ce este un avantaj. Capotina are o fereastră amplă pentru a-l urmări pe micuț dar și o extensie a acesteia care îl va proteja de soare. Într-adevăr, coșul de cumpărături nu este foarte mare, însă cu siguranță îți vor încăpea bagajul copilului și o plasă de cumpărături.

Cărucioare pentru copii standard

Cărucioarele pentru copii standard sunt create pentru plimbări scurte și nu au foarte multe accesorii pe lângă coșul de cumpărături și în unele cazuri geanta mămicii. Acestea au de cele mai multe ori șezutul reversibil. Iată care sunt cele mai bune cărucioare standard din 2021.

Cel mai bun în general

Cărucior standard, cu majoritatea componentelor reglabile pe înălțime. Are trei poziții de înclinare și poate fi așezat orizontal.

Produs avantajos preț/calitate

Se poate folosi cu fața la părinte sau spre sensul de mers.

 

Cel mai ieftin

Un cărucior transformabil, rezistent, potrivit de la naștere. Include accesorii utile pentru plimbări pe orice tip de vreme și un coș mare de cumpărături.

Recenzie Charley Desert Pink

Carucior Charley Desert Pink Cărucioare pentru copii standard Produs calitativ

Avantaje
 • Compact
 • Reglabil
 • Textile premium
 • Copertină cu protecție ultraviolete
 • Coș cumpărături mare
Contra
 • Accesoriile trebuie cumpărate separat

Charley Desert Pink este căruciorul pentru copii potrivit pentru orice fel de vreme. Husa de ploaie, plasa împotriva insectelor și suportul de pahar sunt perfecte pentru o plimbare în siguranță. Dimensiunile și greutatea sunt reduse, astfel încât căruciorul nu va fi o povară atunci când va trebui să urcați în apartament.

Avantajul principal al acestui cărucior este versatilitatea. Charley Desert Pink se transformă cu ușurință în pătuț atunci când este nevoie, sistemul beneficiind de trei poziții de reglare. De asemenea, pe cadru se pot monta cu ușurință landoul sau scaunul auto, achiziționate separat.

Calitatea materialelor este excelentă. Scaunul cu poziționare înaltă este căptușit cu material textil de înaltă calitate, ușor de curățat. Roțile sunt dotate cu rulmenți care permit o deplasare mult mai ușoară, dar și cu suspensii independente pentru ca cel mic să nu simtă denivelările din asfalt.

Recenzie: Cărucior Baby Jogger City Mini 2, Slate

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023 – Baby Jogger City Mini 2 Prețuri medii

Avantaje
 • Ușor, ergonomic, design modern
 • Ocupă puțin spațiu la depozitare
 • Ușor de pliat
 • Confecționat din materiale de calitate cu protecție UV +50
Contra
 • Nu are husă pentru protecția la temperaturi joase
 • Poate fi dificil când se desface

Căruciorul City Mini 2 Slate de la brandul Baby Jogger face parte dintre preferințele părinților atât din Europa cât și din Statele Unite. Este un cărucior urban ușor, are doar 8.5 kg, este ergonomic și se pliază cu ușurință fiind dotat cu sistemul Quick-Fold. Nu ocupă mult spațiu când este depozitat, iar toate cele trei roțile pot fi detașate.

Este potrivit pentru copii de la naștere până la 3 ani. Este confortabil pentru somnul copiilor, roțile fiind silențioase și fiind dotat cu un sistem de suspensii pentru a preveni rănirea coloanei copilului. Pentru siguranța copilului, centura se prinde în 5 puncte, iar spătarul poate fi înclinat sau păstrat în poziție orizontală. Se poate folosi cu fața la părinte sau spre sensul de mers.

Pentru un plus de protecție, materialele din care este fabricat căruciorul sunt de bună calitate și oferă protecție UV +50.

Accesoriile cu care vine acest cărucior includ un coș de cumpărături și un compartiment de stocare la nivelul spătarului. Alte accesorii care pot fi achiziționate separat sunt husa de ploaie, plasa de insecte, adaptor pentru scaun sau adaptor pentru al doilea copil.

Recenzie: Cărucior transformabil, Coccolle Oppa, Bej

Cele mai bune cărucioare pentru copii din 2023 – Coccolle Oppa Bej Lucruri accesibile

Avantaje
 • Se poate transforma în landou sau unitate sport în funcție de vârsta copilului
 • Cadrul este confecționat dintr-un material care absoarbe șocurile
 • Roți groase și rezistente
Contra
 • Greutate mare fiind dificil de urcat pe scări

Căruciorul Coccolle Oppa impresionează calitatea materialelor și versatilitate. Poate fi folosit de la naștere când este folosit ca landou, până la vârsta de 3 ani, când este folosit ca unitate sport. Cu toate că suportă transformarea din landou în cărucior sport, este ușor de pliat.

Căruciorul oferă siguranță copilului întrucât centurile se prind în 5 puncte. Pentru confortul copilului, unitatea sport poate fi folosită în dublu sens, spătarul este reglabil, iar roțile pivotante sunt din cauciuc, asigurând o plimbare plăcută.

Accesoriile includ un coș de cumpărături încăpător, o copertină și o husă pentru picioare care protejează copilașul pe timpul rece.

Cum alegi un cărucior pentru copii

Căruciorul este echipamentul de care copilul tău are nevoie de la începutul vieții până când poate să meargă, la 3-4 ani. Dar cu atât de multe variante de cărucioare de copii pe piață este greu să faci o alegere perfectă pentru micuțul tău. Trebuie să ai în vedere ce stil de viață ai și în consecință pe unde îl vei plimba, ce fel de accesorii vrei să aibă și nu în ultimul rând, cât de confortabil este pentru micuț. Ca să nu trebuiască să cumperi mai multe cărucioare, iată ce trebuie să ai în vedere.

Tipul de cărucior pentru copii

Toate cărucioarele sunt create pentru comoditatea copilului. Însă, atunci când faci o astfel de investiție trebuie să te gândești și la felul în care îți place ție să petreci timpul alături de micuțul tău. Iată care sunt tipurile de cărucioare de pe piață.

Căruciorul  standard

Avantaje
 • Versatil, dacă are spătarul rabatabil
 • Ușor de manevrat
 • Spațiu de depozitare
Contra
 • Mânerele nu sunt ajustabile în cele mai multe cazuri
 • Nu are multe accesorii

Cărucior sport

Avantaje
 • Ușor de manevrat
 • Pliabil
 • Moderne
 • Frână bună
Contra
 • Ocupă mult spațiu atunci când sunt pliate
 • Sunt puțin scumpe

Cărucioare 3 în 1

Avantaje
 • Scaunul pentru mașină și landoul se detașează din cărucior
 • Sistemul de prindere este compatibil cu majoritatea mașinilor
 • Este foarte confortabil
 • Are spațiu de depozitare
Contra
 • Sunt voluminoase dacă nu este scos șezutul
 • Sunt scumpe

Siguranța căruciorului

Dar nu numai tipul de cărucior este important ci și caracteristicile care îi vor ușura viața atunci când ieși cu copilul la plimbare. Iată ce calități trebuie să aibă un cărucior de copil bun.

 • Rezistența și siguranța – Copilul tău nu trebuie să se simtă confortabil în cărucior dar și să fie în siguranță pe toată perioada plimbării. Înainte de cumpăra un cărucior trebuie să verifici:
 • Cadrul – trebuie să fie stabil, cu sisteme de prindere rezistente
 • Hamul – O centură de siguranță cu prindere în 5 punte îl va ține pe micuț departe de căzături atunci când se agită
 • Frâne – Trebuie să fie rezistente
 • Roți – Rezistente, din materiale de calitate care să absoarbă șocurile și denivelările asfaltului
Sfatul nostru

Siguranța este cea mai mare prioritate atunci când călătorești cu un copil. Te putem ajuta să alegi cel mai bun scaun auto pentru copii, iar tot ce trebuie să faci e să arunci un ochi și peste acest articol.

Confortul

Odată ce te-ai asigurat că bebelușul este în siguranță trebuie să ai în vedere confortul lui dar și a celui care îl scoate la plimbare. Prin urmare, trebuie să ai în vedere:

 • Interiorul – Trebuie să fie capitonat confortabil, moale dintr-un material care lasă pielea să respire.
 • Înălțimea mânerelor – Trebuie să aibă înălțime reglabilă sau una confortabilă pentru părinte
 • Mânere reversibile – Vei putea plimba copilul cu spatele la tine, iar atunci când te așezi să îl supraveghezi,căruciorul poate fi inversat, astfel încât cel mic să fi cu fața la tine
 • Manevrabilitatea – Căruciorul trebuie să oprească repede și să ia curbe strânse fără să deranjeze copilul
 • Greutatea – Cu cât este mai ușor, cu atât mai bine te vei descurca când va trebui să îl dci în casă

Flexibilitatea

Indiferent de tipul de cărucior pe care îl alegi acesta trebuie să fie flexibil. Cu alte cuvinte, trebuie să se plieze cât mai compact pentru a ocupa cât mai puțin spațiu dar și pentru a nu fi incomod atunci când trebuie să îl urci în casă după plimbare.

Iar rabatarea este importantă pentru folosirea îndelungată a căruciorului. Dacă copilul doarme, spătarul trebuie ajutat. De asemenea, pe măsură ce acesta crește, are nevoie de mai mult spațiu. Iar acest lucru se realizează rabatând spătarul.

Accesorii

Accesoriile căruciorului îți fac viața mai ușoară. Iată ce nu trebuie să lipsească unui cărucior pentru copii.

 • Spațiu de depozitare cumpărături sau geantă
 • Geantă pentru accesorii și scutece
 • Husă pentru ploaie
 • Copertină de iarnă și de vară
 • Suport pentru biberon
 • Suport pentru jucării
 • Apărătoare de insecte
Sfatul nostru

Atunci când copilul tău se joacă sau doarme pe scaunul din spate al mașinii, îți poți continua drumul liniștit și să-l supraveghezi în același timp, folosind tehnologia de ultimă generație. Ți-am pregătit o listă cu cele mai bune sisteme de monitorizare, dar și numeroase comparații și informații utile care să te ghideze să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale.

Dincolo de toate, trebuie să investești în calitatea căruciorului pentru copil, chiar dacă asta înseamnă că vei scoate mai mulți bani din buzunar. Pe lângă siguranță și flexibilitate și accesoriile te vor ajuta foarte mult. Din acest motiv părinții preferă să investească în cărucioare 3 în 1.

De asemenea, un cărucior de calitate superioară va putea fi folosit fără probleme până când copilul începe să meargă. Iar un copil comod este un copil fericit și liniștit.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (107 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare