Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune sisteme de monitorizare pentru copii 2020

Pentru părinții cu copii mici sistemele de monitorizare pentru copil, sau baby monitors cum sunt mai larg cunoscute, reprezintă un ajutor extraordinar. Este normal să vrei să știi ce face copilul în orice minut al zilei, însă acestea te scutesc să te ridici din pat sau să te întrerupi din ceea ce faci pentru a vedea ce face micuțul. Dar, baby monitors nu sunt create numai pentru a urmări copilul în timpul somnului. Ele sunt niște instrumente extraordinare pentru părinții care doresc să învețe copilul să fie independent. Astfel, puteți să îl lăsați singur să se joace sau să exploreze în timp ce îl urmăriți să nu se rănească.

Aceste sisteme de monitorizare pentru copii au foarte multe avantaje pentru familiile cu nou născuți, iar principalul este că nu trebuie să stați cu copilul în fiecare secundă a zilei. Dar și pentru copil un astfel de device este extraordinar, deoarece învață să fie independent. Din aceste motive, fiecare familie cu copii mici ar trebui să aibă un baby monitor.

Având în vedere că toți părinții își doresc ce este mai bun pentru copii lor, iată care sunt cele mai bune sisteme de monitorizare pentru copii și ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți unul.

  Sisteme de monitorizare audio pentru copii

  Cel mai comun sistem de monitorizare pentru copii este baby monitor-ul audio. Ele detectează mișcarea și sunetele din camera copilului și le transmit unui reciever. Astfel, părinții știu atunci când copilul se trezește sau când acesta este agitat. Acestea sunt perfecte pentru părinții de nou-născuți care vor să doarmă liniștiți pentru că știu că vor fi alertați atunci când micuțul se trezește și are nevoie de ceva.

  Chipolino Nano Philips-AVENT SCD506/52 Philips-AVENT SCD580/00
  Recenzie Chipolino Nano green Recenzie Philips-AVENT SCD506/52 Recenzie Philips Avent Dect Monitoring System
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  VOORDELEN Raza de acoperire de 300 m
  Portabilitate unitate părinte
  (2 unități)
  Activare vocală/Volum reglabil
  Comunicare în două direcții
  Claritate sunet
  Interfon digital bidirecțional
  Melodii preînregistrate
  Conexiune securizată
  Lampă de veghe
  Senzor de temperatură
  Senzor de alertă pentru gălăgie în camera copilului
  Alertă de ieșire din zona de acoperire
  Lumină de veghe
  Indicator conectare
  Rază lungă de acțiune
  Stație andocare
  Detectare temperatură și umiditate
  NADELEN Prea sensibil la sunetul ambiental
  Uneori pierde frecvența de emisie
  Bateriile se descarcă rapid
  6 baterii sunt necesare
  Se descarcă repede Preț ridicat
  SAMENVATTING Chipolino Nano este un baby monitor perfect pentru părinții grijulii care au nevoie de ajutor în primele luni de viață ale celui mic și care își doresc să audă foarte clar fiecare gângurit al bebelușului. Este sistemul de monitorizare perfect pentru familiile care mizează pe independența copilului, sunt active și doresc ca mediul în care acesta stă să fie perfect. Sistem de monitorizare audio pentru bebeluși cu rază lungă de acțiune. Dispune de microfon dual, pentru comunicarea directă cu bebelușul. Ecranul digital afișează umiditatea și temperatura din camera copilului iar unitatea pentru copil este dotată cu lumină de veghe și cu un mp3 player digital.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Review: Chipolino Nano

  Recenzie Chipolino Nano green

  Tip: Digital | Raza de acțiune: 300 m | Tip de alimentare: Baterie | Frecvența: 2,4 GHz | Tip de alertă: detectare sunet/ baterie descărcată/ în afara ariei de acoperire | Culoare: bej | Preț: 135 lei

  Avantaje
  • Raza de acoperire de 300 m
  • Portabilitate unitate părinte (2 unități)
  • Activare vocală/Volum reglabil
  • Comunicare în două direcții
  • Claritate sunet
  Contra
  • Prea sensibil la sunetul ambiental
  • Uneori pierde frecvența de emisie
  • Bateriile se descarcă rapid
  • 6 baterii sunt necesare

  Sistemul de monitorizare pentru copii Chipolino Nano este un aparatul care este ideal pentru a monitoriza camera în care se află copilul de la distanță și te atenționează atunci când copilul se trezește, datorită funcției de alertare vocală.

  Acesta este perfect și pentru apartamentele spațioase, deoarece rază de acțiune este de 300 de metri, iar claritatea sunetului este excepțională, deci veți ști exact dacă micuțul se foiește în somn sau s-a trezit și are nevoie de atenție.

  De asemenea, acest aparat oferă prinților libertatea de a fi activi în perioada în care bebelușul doarme deoarece comunicarea este bidirecțională (se face în două direcții), ceea ce înseamnă că puteți vorbi cu copilul chiar și atunci când nu sunteți lângă el.

  Dispozitivul este sensibil la sunetul ambiental și vă avertizează la cel mai mic zgomot, oferindu-le utilizatorilor o gamă variată de alerte (detectare sunet/ baterie descărcată/ în afara ariei de acoperire).

  Una dintre problemele cu acest tip de aparat de monitorizare copil este dat de faptul că utilizează 6 baterii care se consumă foarte rapid (ideal ar fi să optezi pentru acumulatori reîncărcabili) pentru a evita ca bateriile să se descarce foarte repede.

  Adaptoarele incluse (2X) sunt excelente pentru a suplini această problemă și împreună cu celelalte caracteristici ale dispozitivului Chipolino Nano (prețul scăzut și acoperirea mare), acest aparat este recomandat oricărui părinte care are nevoie de un instrument perfect pentru supravegherea bebelușului.

  Review: Philips-AVENT SCD506/52

  Recenzie Philips-AVENT SCD506/52

  Tip: Digital | Raza de acțiune: 330 m | Autonomie baterie: 18 h | Transmisie: DECT | Tip de alertă: vibrație, termometru | Altele: Indicator conectare, lampă activare sunet, cotrol volum, funcție răspuns, sensor temperatură și umiditate, stație încărcare. | Preț: 1.071 lei

  Avantaje
  • Lumină de veghe
  • Indicator conectare
  • Rază lungă de acțiune
  • Stație andocare
  • Detectare temperatură și umiditate
  Contra
  • Se descarcă repede

  Interfonul Philips-AVENT SCD506/52 este ideal pentru părinții care vor să știe ce face copilul în fiecare moment al zilei dar doresc ca acesta să aibă spațiul lui personal și să învețe să fie independent încă prin primele luni de viață. Acesta oferă o conexiune securizată între unitatea părintelui și cea din camera copilului, astfel nu se va prelua frecvențele de la aparatele vecinilor. De asemenea, alerta de ieșire din zona de acoperire este foarte utilă, deoarece acesta va suna atunci când vă îndepărtați prea mult de camera copilului sau ați pierdut semnalul.

  Dezavantajul acestui aparat este că se descarcă repede. Însă, având în vedere că are lumină de veghe, acest lucru se explică. De asemenea, funcția de cântece de leagăn vă va liniști copilul chiar și atunci când nu sunteți lângă el. Iar senzorul care vă alertează atunci când este mai mult zgomot de obicei este perfect pentru părinții cu copii năstrușnici sau care plâng des. Un avantaj extraordinar este măsurarea temperaturii din cameră. Dacă aceasta scade sub 10 grade sau depășește 30 de grade, atunci părinții sunt alertați.

  Review: Philips-AVENT SCD580/00

  Recenzie Philips Avent Dect Monitoring System

  Tip: Digital | Raza de acțiune: 330 m | Autonomie baterie: 24 h | Transmisie: DECT | Tip de alertă: vibrație, luminoasă | Culoare: alb | Preț: 1.071 lei

  Avantaje
  • Proiector lumină
  • Avertizare luminoasă atunci când copilul face zgomot
  • Avertizare dacă ieși din raza de acțiune
  • Funcție talk back
  • Monitorizează temperatura și umiditatea din camera copilului
  Contra
  • Preț ridicat

  Philips-AVENT SCD580/00 este opțiunea perfectă a unui părinte în ceea ce privește monitoarele audio pentru copii. Unitatea pentru camera copilului include senzori de temperatură, umiditate și sunet, astfel încât vei ști dacă micuțul tău plânge chiar și atunci când ai oprit sonorul unității pentru părinte. În plus, pe unitatea pentru copil mai ai o lampă de veghe care asigură o lumină caldă, plăcută și liniștitoare dar și un mp3 player pentru cântece de leagăn.

  Unitatea pentru părinte dispune de o stație de încărcare ce conferă un timp de operare de până la 18 ore. De asemenea, dispune de un indicator de sunet și de un indicator de conexiune pentru a ști întotdeauna dacă ești conectat la monitorul din camera copilului. Tehnologia DECT oferă un sunet clar, fără interferențe din partea altor aparate precum radiouri sau telefoane celulare.

  Sisteme de monitorizare video pentru copii

  Sistemele de monitorizare video pentru copii sunt oferă posibilitatea părinților de a vedea micuțul în timp ce acesta doarme sau se joacă. Dacă nu puteți să stați tot timpul lângă copil, aceste baby monitors vă vor ajuta să îi urmăriți fiecare mișcare. Majoritatea acestor aparate au funcție de night vision și înregistrează, deci dacă vreți să urmăriți evoluția copilului pe o perioadă în care, de exemplu, este bolnav, atunci o puteți face. Unele aparate pot fi conectate la tablete sau smartphone-uri, deci vă puteți vedea copilul și atunci când sunteți plecați de acasă. Avantajul acestor sisteme de monitorizare este că le puteți folosi și atunci când copii au mai crescut și vreți să îi urmăriți în timp ce ei se joacă.

  Sricam™ SP020 Videofon digital MBP50 Angelcare AC517
  Test Sricam™ SP020 Recenzie Videofon digital MBP50 Test - Angelcare AC517
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  VOORDELEN Senzor de mișcare
  Funcție talk back
  Night Vision
  Imagine 720 HD
  Monitorizarea se poate face mai multe dispozitive Android simultan
  Numeroase funcții de monitorizare nocturnă
  Afișaj mare de 5 inch
  Multipli senzori de mișcare și detectare a mișcării pe timp de noapte
  Comunicare bidirecțională
  Zoom digital
  Detectare respirație
  Detectare temperatură
  Vedere nocturnă
  Afișaj cu touchscreen
  NADELEN Nu are ecran, redarea video se face pe dispozitive Android Autonomie scăzută a bateriei Preț ridicat
  SAMENVATTING Baby monitorul video Sricam™ SP020 îndeplinește toatre funcțiile de bază de care un părinte are nevoie pentru a urmări copilul atunci când nu este lângă el. Videofon digital MBP50 este unul dintre cele mai complexe opțiuni de monitorizare a bebelușilor, iar prețul acestuia ilustrează într-un mod excelent raportul față de calitate. Sistem de monitorizare pentru bebeluși format din cameră de supraveghere cu profil redus, monitor și placă de detectare a mișcărilor. Toate componentele sunt wireless. Sistemul dispune de zoom, pan și vedere nocturnă.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Review: Sricam™ SP020

  Test Sricam™ SP020

  Tip: Digital | Tip display: Redate în aplicație pe telefonul mobil |  Raza de acțiune: 100 m | Autonomie baterie: – | Dimensiune display: – | Rezoluție display: 1280 X 720 P | Culoare: alb | Preț: 476 lei

  Avantaje
  • Senzor de mișcare
  • Funcție talk back
  • Night Vision
  • Imagine 720 HD
  • Monitorizarea se poate face mai multe dispozitive Android simultan
  Contra
  • Nu are ecran, redarea video se face pe dispozitive Android

  Sricam™ SP020 este un sistem de monitorizare video al copiilor versatil și ușor de folosit. Acesta are o stație care se instalează în camera copilului și redă wireless filmarea pe alte dispozitive Android, cum este relefonul mobil sau tableta.  Aceasta are senzor de mișcare, ceea ce înseamnă că atunci când copilul se foiește, aceasta începe să înregistreze, iar când copilul este mai activ decât de obicei vei primi o averizare pe email sau FTP.

  Funcția de talk back îți va permite să vorbești cu copilul tău atunci când nu ești lângă el. Astfel, îl vei putea liniști pe cel mic oricând. De asemenea, imaginea HD îți va permite să vezi toate detaliile activității copilului tău.

  Pe de altă parte, un dezavantaj este faptul că transmite feed-ul wireless, neavând monitor. Totuși, Sricam™ SP020 se poate conecta la mai multe device-uri în același timp, ceea ce înseamnă că cel mic poate fi urmărit de părinți în timp real, oriunde ar fi aceștia.

  Review: Videofon digital MBP50

  Recenzie Videofon digital MBP50

  Tip: Digital | Tip display: LCD |  Tehnologie transmise: Wireless FHSS | Raza de acțiune: 300 m outdoors | Autonomie baterie: 12 h | Dimensiune display: 5 inch | Rezoluție display: 640 X 480 | Culoare: alb | Preț: 925 lei

  Avantaje
  • Dispozitiv all-in-one
  • Sistem infraroșu – night vision automat
  • Cameră portabilă
  • Sleep Insights – urmărește mișcarea copilului în somn
  • Povești, cântece și sunete ale naturii incluse
  Contra
  • Prețul ridicat

  Videofon digital MBP50 este unul dintre cele mai complexe opțiuni de monitorizare a bebelușilor. Acționează pe o rază de 300 de metri, având funcții avansate precum Night Vison, Night Watch sau de mărire a imaginilor. Senzorii de mișcare sunt foarte eficienți, chiar și-n timpul nopții, iar comunicarea bidirecțională este reciproc avantajoasă în cazul în care unul dintre părinți se află în camera micuțului.

  Afișajul de 5 inch este suficient pentru a oferi imagini complete, iar faptul că suportă până la 4 camere care rulează în mod concomitent reprezintă un avantaj major. Prețul acestuia ilustrează într-un mod excelent raportul față de calitate, astfel încât prețul de 925 Ron este unul foarte avantajos.

  Review: Angelcare AC517

  Test - Angelcare AC517

  Tip: Digital | Raza de acțiune: 250 m | Transmisie: Securizată, 2,4 GHz | Tip de alertă: În afara ariei de acoperire, temperatură, mișcare | Culoare: alb | Altele: Sensibilitate ajustabilă, vedere nocturnă, zoom digital, monitor respirație | Preț: 1.071 lei

  Avantaje
  • Zoom digital
  • Detectare respirație
  • Detectare temperatură
  • Vedere nocturnă
  • Afișaj cu touchscreen
  Contra
  • Preț ridicat

  Angelcare AC517 este un sistem wireless de monitorizare al bebelușilor, cu funcții multiple. Senzorul de presiune este o placă slim care se plasează sub salteaua pătuțului, detectând fiecare mișcare de respirație a acestuia. Dacă nu detectează nicio mișcare timp de 20 de secunde, acesta va alarma părinții.

  Camera de supraveghere se poate așeza pe noptieră sau se poate monta pe perete. Este dotată cu un termometru ce măsoară temperatura ambientală și emite alarme când pragurile de confort sunt depășite. De asemenea, este dotată cu infraroșu, ce face posibilă supravegherea pe întuneric. Camera digitală mai este dotată și cu un zoom digital 2x, ceea ce permite părinților să monitorizeze copilul mai de aproape, dar și cu microfoane bidirecționale.

  Tot sistemul este wireless, alimentat cu baterii AAA, astfel încât riscurile și inconvenientele legate de așezarea și ascunderea cablurilor sunt depășite. Ecranul unității pentru părinți este un LCD dotat cu touchscreen din care se pot seta pragurile de temperatură dar și sensibilitatea la mișcare.

  Cum selectezi un sistem de monitorizare pentru copii

  Toți părinții își doresc ce este mai bun pentru copilul lor. Iar atunci când vine vorba de monitorizarea acestora, având în vedere că nimeni nu-și poate petrece 24 de ore din 24 pe zi alături de micuț, aveți nevoie de cele mai bune aparate. Însă, prețul nu este cel mai important criteriu de care ar trebui să țineți cont. Sunt caracteristici care fac diferența între un baby monitor bun și unul care vă va crea probleme. Iată ce trebuie să luați în considerare înainte de alege un sistem de monitorizare pentru copii.

  Tipul de sistem de monitorizare

  Principalele tipuri de sisteme de monitorizare pentru copii sunt audio și video. Cu cele audio puteți auzi copilul atunci când plânge, se foiește sau gângure, iar cu cele video îl puteți vedea. Cele mai populare baby monitors sunt cele video deoarece veți primi și imagini alături de sunet, ceea ce vă poate scuti de un drum până în camera copilului atunci când acesta se mută dintr-o parte în alta a patului.

  Frecvența

  Pare irelevant care este frecvența la care operează aceste sisteme, însă aceasta are o pondere importantă în calitatea imaginii și a conexiunii.  Având în vedere că nu locuiți în spațiu deschis, frecvența este și mai importantă. Aparatele mai ieftine au frecvența de 2400MHz, ceea ce înseamnă că aceasta pierde semnalul repede, veți fi bruiați sau chiar veți înregistra conversațiile vecinilor. Aparatele mai noi au frecvența DECT (Digitally Enhanced Cordless Telecommunications) care nu interceptează alte parate la fel de ușor, sau chiar deloc.

  Bateria

  În zilele noastre bateriile ne dictează viața. Laptop-ul, tableta, telefonul, sunt bune atâta timp cât bateria este încărcată. Același principiu se aplică și sistemelor de monitorizare pentru copii. Majoritatea au acumulatori care pot fi înlocuiți, însă cel mai bine ar fi să optați pentru aparate care se încarcă la priză. Trebuie să țineți cont că baby monitors cu transmisiune video folosesc mai multă baterie, ceea ce înseamnă că trebuie încărcate mai des. Aparatele mai noi au funcție de stand by dacă copilul doarme liniștit. Mai sunt și cele cu interfon care, atunci când vrei să economisești bateria, poți să le folosești doar pentru sunet.

  Unitatea părintelui

  Majoritatea sistemelor de monitorizare pentru copii sunt formate din camera copului sau unitatea de înregistrare a acestuia și unitatea părintelui care primește imaginile sau sunetele de la bebeluș. Partea cea mai importantă a acestui sistem este cea pe care o primește părintele, deoarece caracteristicele acesteia diferă de la sistem la sistem. Dar acestea trebuie întotdeauna să indice nivelul de sunet din camera copilului și să vă avertizeze atunci când bebelușul plânge.

  Dacă optați pentru un baby monitor video trebuie să fiți atenți la rezoluție, tipul de ecran și dimensiunea display-ului. Există sisteme de monitorizare video care pot fi controlate cu unitatea părintelui. Astfel, puteți mări imaginea pentru a observa mai bine anumite detalii și o puteți roti, pentru a schimba unghiul de filmare.

  Vizibilitate pe timp de noapte

  Baby monitors audio trebuie s aibă funcție de lumină de veghe și să se activeze atunci când copilul face mai mult zgomot decât de obicei.  Dar pentru sistemele de monitorizare video funcția de night vision este foarte importantă. Astfel, îți poți vedea copilul ce face noaptea fără să fie luminat. Dacă se zvârcolește prea mult sau se ridică din pătuț, ar trebui să fiți alertați. Mai mult, dacă copilul este bolnav, are febră sau credeți să cu se odihnește noaptea suficient, puteți să îl urmăriți cu această funcție. Chiar dacă vreți să vă obișnuiți copilul să doarmă în timpul nopții, vizibilitatea pe timp de noapte vă va ajuta să îl controlați fără să îl deranjați intrând în camera lui.

  Senzori de mișcare și de sunet

  Senzorii de sunt și de mișcare sunt creați pentru a avertiza părintele atunci când copilul plânge, se zvârcolește sau se trezește din somn. Când aceștia se activează, display-ul se deschide sau unitatea părintelui se activează. Cel mai bine este să optați pentru un baby monitor care face diferența între zgomotul ambiental și cel făcut de copil. De asemenea, acești senzori ar trebui să vă alerteze și atunci când unitatea se încarcă.

  Senzor de temperatură

  Având în vedere că în primele luni de viață sistemul imunitar al copilului se dezvoltă, este important ca acesta să locuiască într-un mediu cu temperatură moderată și constantă. Ceea ce înseamnă că iarna trebuie să încălziți camera la aproximativ 21-22 de grade, iar vara aceeași temperatură este optimă pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Un sistem de monitorizare pentru copii bun vă va avertiza dacă în camera copilului este prea cald sau prea frig.

  Senzor de respirație

  Pentru că copii mici se îmbolnăvesc ușor, un senzor de respirație este extraordinar deoarece acesta indică dacă respirația copilului este mai accelerată sau mai lentă. Astfel, vă puteți da seama dacă copilul este bolnav sau nu, de multe ori înainte s facă frebră sau să apară iritațiile specifice bolilor copilăriei.

  Alerta de ieșire din raza de acțiune

  Un baby monitor ideal are o rază de acțiune de 300 de metri afară și 50 de metri în casă. Dacă locuiți într-un apartament spațios, atunci vă va fi ușor să ieșiți din raza de acțiune a sistemului de monitorizare. Din acest motiv este important să aveți un sistem de alerte care să vă spună că nu veți mai primi imagini sau nu veți mai puteai auzi sunetele copilului.

  Conectivitatea

  Un sistem de monitorizare pentru copii nu trebuie cumpărat doar pentru a asculta copilul. El poate fi folosit pentru a crea filmulețe sau poze cu cel mic. De aceea, este indicat să cumpărați un aparat care se conectează la tabletă, calculator, telefon sau televizor. Dacă optați pentru această funcție puteți să urmăriți pe jumătate de ecran filmul preferat și pe cealaltă copilul dormind.

  Brandul și garanția

  Ca în cazul tuturor aparatelor electrice și atunci când cumpărați un sistem de monitorizare pentru copii trebuie să luați în considerare calitatea garantată de brand. Sunt unele firme care produc mai aceste aparate și au devenit cunoscute pentru calitatea produselor lor. Iar brandurile de top investesc în cercetare și componente pentru a rămâne în tipul vânzărilor. Prin urmare, un aparat vândut de un anumit brand cunoscut nu vine doar cu piese de calitate dar și cu inovații în domeniu care vă pot face viața mai ușoară.

  De asemenea, ar trebui să investiți și într-o garanție extinsă. Un baby monitor nu este util doar în primul an de viață al copilului. Ci, dacă optați pentru unul de calitate cu multe funcții pe lângă cel de bază, vă va veni în ajutor pe toată perioada de dezvoltare a copiilor deoarece aceștia vor trebui supravegheați și atunci când încep să meargă și se plimbă prin casă dar și când se vor juca și s-ar putea accidenta. Astfel, atâta timp cât copilul riscă să înghită obiecte, să se urce în locuri unde nu are voie sau să se sperie de monștrii de sub pat, un sistem de monitorizare vă va fi de ajutor. Deci, o garanție extinsă vă

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.7 (91 voturi)

  Autor článku

  Lavinia Calin
  Lavinia Calin

  Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

  Articole similare