Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune baterii auto în 2020

Dacă te-ai hotărât să pleci în vacanță cu mașina, este recomandat, indiferent de sezon, să îi faci o revizie pentru a te asigura că totul este în regulă și poți pleca la drum lung. În cazul în care bateria auto este descărcată sau acidul nu mai prezintă proprietățile necesare unei funcționări corespunzătoare, este cazul să o schimbi. Va fi neplăcut și cu siguranță mai scump să soliciți asistența auto undeva departe de casă decât să înlocuiești, din timp, bateria auto cu una nouă.

Oferta de baterii auto de pe piață este una impresionantă iar atâtea opțiuni te vor pune în încurcătură. Cel mai bine este să verifici, întâi, compatibilitatea bateriei auto pe care vrei să o cumperi cu mașina ta și apoi să o cumperi. Dar dacă ai plecat la drum cu o baterie auto nouă, poți fi sigur că aceasta te va ține cel puțin doi ani, până să aibă nevoie de o nouă înlocuire.

  Cele mai bune baterii auto

  XT Premium 45Ah 12V Exide START-STOP AGM 95Ah Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar
  Recenzie XT Premium 45Ah 12V Test - Exide START-STOP AGM 95Ah Recenzie Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Potrivită pentru mașinile cu motoare mici
  Întreținere prin completarea electrolitului
  Curenți de pornire mai mari
  Potrivită pentru autoturisme cu sistem start – stop
  Potrivită pentru autoturisme cu sistem de regenerare
  Capacitate mare
  Fără întreținere
  Putere mărită
  Curent de pornire 100 Amperi
  Ciclu de viață îmbunătățit
  Borne duble, auto și filet
  Tehnologie AGM
  CONTRA Nerecomandată pentru motoare diesel
  Risc de scurgere a electrolitului în cazul manipulării necorespunzătoare
  Greutate mare Prețul mare
  SUMAR Baterie auto accesibilă, cu întreținere, pentru motoare pe benzină cu o capacitate cilindrică redusă. Se poate întreține prin adăugarea de electrolit. Baterie dedicată autoturismelor dotate cu sistem start – stop sau cu funcție de regenerare. Capacitatea electrică mare, de 95 Ah, precum și curentul de pornire de 850 amperi o recomandă pentru utilizarea de-a lungul anilor la motoarele diesel sau la cele cu capacitatea cilindrică mare. Baterie de calitate premium, destinată atât mașinilor personale, cât și altor aplicații precum utilaje, bărci, rulote sau caravane.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Review: XT Premium 45Ah 12V

  Recenzie XT Premium 45Ah 12V

  Amperaj: 45 Ah | Curent pornire: 420 A | Tensiune: 12 V | Polaritate: Normala | Lungime x Latime x Inaltime: 207 x 175 x 175 mm

  Avantaje
  • Potrivită pentru mașinile cu motoare mici
  • Întreținere prin completarea electrolitului
  • Curenți de pornire mai mari
  Contra
  • Nerecomandată pentru motoare diesel
  • Risc de scurgere a electrolitului în cazul manipulării necorespunzătoare

  Bateria auto XT Premium 45Ah 12V este un acumulator de dimensiuni reduse, potrivită automobilelor de clasă compactă, cu o capacitate cilindrică de până în 1200 centimetri cubi, pe benzină. Face față cu brio pornirii la temperaturi reduse. Datorită curentului de pornire de 42 A, nu este recomandată mașinilor de capacitate cilindrică mare sau celor cu motoare diesel, datorită faptului că acestea cer curenți de pornire mai mari.

  Fiind o baterie care are nevoie de întreținere, aceasta are dopuri prin care se poate accesa interiorul pentru a măsura densitatea electrolitului și pentru a-l completa în mod corespunzător. Este recomandat să lăsați acest procedeu în seama specialiștilor de la atelierul de electrică auto. Dacă nu este posibil, asigurați-vă că sunteți protejat în mod corespunzător atunci când manipulați bateria, purtând mănuși de cauciuc, îmbrăcăminte groasă și ochelari de protecție.

  Review: Exide START-STOP AGM 95Ah

  Test - Exide START-STOP AGM 95Ah

  Amperaj: 95 Ah | Curent pornire: 850 A | Tensiune: 12 V | Polaritate: normală | Fixare : B13 |  Lungime x Latime x Inaltime: 353 x 175 x 190 mm | Greutate (kg): 26,50

  Avantaje
  • Potrivită pentru autoturisme cu sistem start – stop
  • Potrivită pentru autoturisme cu sistem de regenerare
  • Capacitate mare
  • Fără întreținere
  Contra
  • Greutate mare

  Exide START-STOP AGM 95Ah este alegerea perfectă pentru autoturismele care au o capacitate cilindrică mare, pentru cele dotate cu sistem start – stop sau pentru cele care folosesc sisteme de frânare regenerativă.

  Realizată din materiale de ultimă generație, acumulatorul Exide START-STOP AGM 95Ah este dedicată funcționării în condiții grele, nefiind afectată de condițiile meteorologice de iarnă sau de vară.

  Tehnologia AGM (Absorbent Glass Mat) menține electrolitul sub formă de gel în țesături de fibră de sticlă, astfel crescând suprafața de stocare și îmbunătățind considerabil durata de viață a bateriei.  De asemenea, descărcarea la rece a unei baterii care folosește tehnologia AGM este mult redusă, autoturismul putând fi pornit rapid și după o perioadă mai lungă în care nu a fost utilizat.

  Review:  Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar

  Recenzie Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar

  Amperaj: 100 Ah | Curent pornire:  925 A | Tensiune: 12 V | Lungime x Latime x Inaltime: 330 x 173 x 240 mm

  Avantaje
  • Putere mărită
  • Curent de pornire 100 Amperi
  • Ciclu de viață îmbunătățit
  • Borne duble, auto și filet
  • Tehnologie AGM
  Contra
  • Prețul mare

  Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar este o baterie auto destinată celor care doresc performanța în condiții extreme. Fie că vorbim de utilaje industriale, bărci cu motor folosite pe mare, autovehicule cu capacitate cilindrică mare (mașini americane, în special) sau autovehicule de competiție / raliu, această baterie auto va face față cu brio tuturor cerințelor și condițiilor la care este supusă.

  Tehnologia AGM permite păstrarea electrolitului în contact direct cu elemenții de plumb, astfel viața bateriei este mult sporită iar eficiența la încărcare și descărcare este mult sporită față de un acumulator obișnuit.

  Alternative interesante

  Acumulator auto Rombat 12V 62AH CYCLON 510A (185 lei) – Amperaj 62Ah, Curent pornire 510A

  • Baterie auto cu performanțe solide pentru motoare de 1.4 – 1.6 litri la un preț redus.

  Baterie auto Varta Blue EFB 80Ah start&stop  (454 lei) – Amperaj 80Ah, Curent pornire 730A

  • Baterie auto din gama de top a celebrului producător Varta, recomandată autoturismelor cu tehnologie start/stop sau celor exploatate în regim de taxi.

  Baterie auto Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar (1.180 lei) – Amperaj 100Ah, Curent pornire 925A

  • Exide Start Agm 100 Ah EM1100 Caterpillar este genul de baterie pe care te poți baza pentru pornirea motoarelor de capacitate mare la temperaturi extreme. Potrivită chiar și pentru rulote sau bărci cu motor.

  Cum alegi o baterie auto

  Numărul mare de produse prezent pe piața bateriilor auto fac dificilă o alegere. Cel mai bine este să stabilești, în primă instanță, care sunt nevoile mașinii tale. Spre exemplu, dacă pentru o mașină subcompactă cu motor mic ai nevoie de o baterie cu o capacitate de aproximativ 45 Ah, un motor diesel de 2.5 litri va avea nevoie de o baterie de minimum 72 Ah și cu un curent de pornire de 730 amperi.

  Preț sau performanță

  La cumpărarea acumulatorului, ia în considerare felul în care exploatezi mașina. Dacă stilul tău de a conduce e unul mai sportiv sau participi la competiții automobilistice, vei avea nevoie de o baterie performantă. Dacă folosești mașina în regim de taxi / Uber sau faci opriri dese, ia în considerare baterii auto recomandate pentru motoarele cu tehnologie start/stop. De asemenea, verifică dacă bateria auto pe care vrei să o cumperi este compatibilă (ca dimensiuni și ca sistem de fixare) cu mașina ta. Aceste lucruri le afli din cartea tehnică sau din manualul de utilizare a autovehiculului.

  Online sau offline

  Cumpără o baterie auto doar de la comercianții autorizați, fie ei prezenți în magazine fizice sau online. Majoritatea afișează prețurile pentru baterii auto doar pentru cumpărarea cu baterie la schimb. În cazul în care nu vei oferi o baterie veche la schimb, vei mai plăti încă 10% din valoarea bateriei noi ca taxă pentru depozitul de mediu. Această sumă o poți recupera în maximum 30 de zile, dacă aduci o baterie veche la schimb. Dacă nu, banii intră într-un fond special.

  Instalare și verificare

  Pentru a beneficia de garanție pentru bateria auto cumpărată, este necesar ca montarea acesteia să se facă într-un service autorizat. Dacă vei cumpăra dintr-un magazin fizic bateria, de obicei acolo vei găsi un angajat care ți-o va monta pe mașină, va verifica folosind un multimetru curentul de încărcare pe care-l oferă alternatorul mașinii și, dacă rezultatele se încadrează în parametrii optimi de funcționare (13,8 V – 14,2 V tensiune de încărcare), îți va oferi garanția pe bateria auto cumpărată. În cazul în care cumperi online bateria, va trebui să mergi la un service autorizat RAR care îți va monta bateria și va scrie acest lucru în certificatul de garanție al bateriei.

  Tipuri de baterii auto

  Baterii auto cu întreținere

  Această tehnologie de construcție a bateriilor este una veche, prin care utilizatorul trebuie să verifice regulat densitatea electrolitului și să-l completeze atunci când e nevoie. Implică riscuri de arsuri chimice, iar procedeul de verificare și completare este recomandabil a fi lăsat în seama specialiștilor din atelierele de electrică auto.

  Avantaje
  • Excelente pentru autovehicule vechi / de epocă
  • Pornesc la rece fără probleme
  Contra
  • Curenți mici de pornire
  • Poziția trebuie să rămână verticală
  • Manipularea neglijentă duce la accidente grave
  • Nu permit mulți consumatori auxiliari

  Baterii auto fără întreținere

  Bateriile mai noi nu necesită verificarea și înlocuirea electrolitului. Acestea doar se montează pe mașină și au o durată de viață de minimum doi ani în condiții de exploatare normale.

  Avantaje
  • Gamă de prețuri variată
  • Ușor de folosit
  • Se poate instala direct
  • Dimensiuni variate
  Contra
  • Dacă nu sunt instalate de către un service autorizat se pierde garanția
  • Sisteme de fixare diferite

  Baterii auto AGM

  Tehnologie modernă, bazată pe micropori din vată de sticlă cu absorbant electrolitic încorporat, care mențin contactul nonstop dintre electroliți și elemenții de plumb din interiorul acumulatorului.

  Avantaje
  • Excelente pentru mașinile cu sistem start / stop
  • Performanțe bune la temperaturi joase
  • Fiabile
  • Recomandate pentru activități de taxi
  • Durată de viață mare
  • Rezistență la vibrații
  • Acidul nu se varsă dacă bateria este avariată
  Contra
  • Prețuri mai mari

  Curentul de pornire este curentul pe care bateria ți-l oferă pentru pornirea motorului.

  Curentul de pornire la rece este curentul pe care bateria ți-l oferă pentru pornirea motorului la 0 grade Celsius. Dacă locuiești la munte sau într-o zonă în care iernile sunt foarte aspre, acest aspect este unul foarte important. La temperaturi de sub 0 grade bateria îți oferă doar 50% din curentul de pornire, datorită faptului că procesele chimice din baterie sunt încetinite.

  Întreținerea  reprezintă procedeul prin care utilizatorul verifică starea electrolitului și îl completează. Majoritatea bateriilor auto moderne sunt de tip „fără întreținere”, adică nu necesită intervenția conducătorului auto.

  Bornele sunt cele două terminale prin care curentul iese din baterie, notate cu + și cu  –. Corespund cablurilor (fișelor) care se leagă la baterie, colorate cu roșu (+) și cu verde (-). La instalarea bateriei este necesar ca fiecare fișă să fie plasată pe borna corespunzătoare, altfel riscați accidente grave, avarierea acumulatorului și chiar deteriorarea iremediabilă a computerului de bord.

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.8 (83 voturi)

  Autor článku

  Lavinia Calin
  Lavinia Calin

  Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

  Articole similare