Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cel mai bun antivirus din 2024 – Testează și compară antivirusul

Descoperă cele mai bune soluții antivirus disponibile în acest moment pe piața de specialitate.

Piața soluțiilor antivirus este una ofertantă pentru utilizatori. Cu toate acestea, selecția celor mai bune programe contra virușilor este un proces destul de laborios. Noi ne-am propus să alegem cel mai bun antivirus și să-ți propunem soluții verificate și care sunt ideale din punct vedere calitate-preț. În plus, îți spunem care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când optezi pentru un antivirus de top. Citește în continuare pentru a beneficia de cele mai bune sfaturi și soluții pentru protejarea dispozitivelor tale!

Câștigătorul testului

Cel mai bun antivirus astăzi. Licența pentru până la 5 dispozitive.

Alternativă fiabilă

Unul dintre cele mai bune programe antivirus. Licențe pentru până la 3 dispozitive.

Produs ieftin

Antivirus de calitate, cu multe caracteristici și cu un preț avantajos.

Top 5 soluții antivirus în 2022 și recenziile acestora

Norton
360 Deluxe
Eset
Family Security
Kaspersky
Internet Security
AVG
Internet Security
Avast
Premium Security
Recenzii antivirus Norton 360 Deluxe Recenze ESET Internet Security Recenze Kaspersky Internet Security Recenze AVG Internet Security Recenze Avast Internet Security
Evaluare 9,6 9,2 9,1 8,9 8,3
Preț pentru 1 an 68 Lei 214 Lei 97 Lei 80 Lei 360 Lei
Antivirus și Antispyware
Mod de joc × ×
Cerințe de sistem minime ×
Antivirus în limba română
Funcționare simplă
Protecție de plată online ×
Firewall
Criptarea datelor ×
Securitate webcam
Protecția rețelei de acasă
Control parental × ×
Anti spam
Gestionarea parolelor × ×
Mai multe Mai multe Mai multe Mai multe Mai multe

1) Norton 360 Deluxe

Recenzii antivirus Norton 360 Deluxe

Este un program antivirus care combină calitatea caracteristicilor cu un preț avantajos (disponibil în două variante de preț, pe 1 sau 2 ani). Se remarcă prin posibilitatea de proteja simultan până la 5 dispozitive și oferă spațiu de stocare în Cloud de până la 50 Gb. Dispune de control parental, SafeCam (blocarea neautorizată a camerei web de pe dispozitiv), VPN securizat și acoperă o gamă largă de viruși și alte amenințări la adresa sistemului.

A obținut scoruri de peste 80% la programele de protecție (84% la dTest și 88% pe Virus Bulletin). Programul de rambursare a banilor în termen de 60 de zile este un avantaj care consolidează poziția de top a acestui antivirus.

Avantaje
 • Sistem de învățare automată comportamentală
 • Funcții Power Eraser, PEP, SONAR, Insight& IPS
 • Spațiu stocare 50 Gb în Cloud
 • Control parental și Password Manager
 • Returnare bani în 60 zile
Contra
 • Nu are VPN în română
 • Nu există versiune gratuită de încercare

2) ESET Internet Security

eset antivirus recenzi

Având o experiență ce contorizează peste 30 de ani, Eset Internet Security este o soluție antivirus de top. Prezintă o serie de caracteristici care favorizează protejarea oricărui sistem cu ușurință contra unei game extinse de amenințări și pericole. Este o opțiune de securizare foarte avantajoasă pentru că permite inclusiv verificarea routerului și oferă o singură licență pentru multiple tipuri de sisteme de operare (PC și mobile).

Oferă tranzacții 100% securizate și blochează orice acces din partea persoanelor neautorizate la opțiunile audio-video de pe dispozitiv. În plus, funcție Anti-Theft îi permite utilizatorului să preia controlul dispozitivului în cazul în care acesta a fost sustras.

Avantaje
 • Versiune gratuită de încercare
 • Funcție Anti-Theft
 • Licență unică pentru toate dispozitivele
 • Verificare router
Contra
 • 150 de posibilități de configurare
 • Interfața are nevoie de retușări

3) Kaspersky Internet Security

kaspersky-antivirus

Pentru cei interesați de un produs antivirus gratuit pentru o perioadă limitată, aceasta este opțiunea cea mai avantajoasă. Kaspersky Internet Security este un program antivirus care se remarcă printr-o varietate de caracteristici. De remarcat faptul că prețul de achiziție crește în funcție de numărul de dispozitive care sunt protejate.

Ceea ce ne-a determinat să îi acordăm un minus în acest sens. În rest, la capitolul plusuri menționăm nivelul ridicat de securizare a tranzacțiilor, instalarea și configurarea foarte simplă, o singură licență pentru multiple dispozitive și un sistem de protecție avansat împotriva multiplelor amenințări online.

Avantaje
 • Versiune gratuită de încercare
 • Licență pentru toate dispozitivele
 • Tranzacții online 100% securizate
 • Interfață intuitivă și configurare simplă
Contra
 • Preț crescător raportat la număr dispozitive protejate
 • Nu oferă acces manager parole

4) AVG Internet Security

AVG Internet Security

Dacă îți dorești un program antivirus gratis pentru 30 de zile, atunci AVG Internet Security este o soluție fiabilă și oricând dorești la îndemna ta. Descărcarea este gratuită, iar utilizatorul primește acces la protecție împotriva ransomware, evitare a site-urile false și concepute în scop de înșelăciune, verificarea rețelei de Wi-Fi în privința siguranței, precum și protecție maximă împotriva atacurilor de tip phishing.
Acest program antivirus de top oferă protecție pentru 10 dispozitive simultan, ceea ce reprezintă una dintre cele mai bune variante pentru utilizatorii care își doresc conexiuni securizate multiple. Trebuie evidențiat faptul că această variantă antivirus nu vine cu funcțiile AVG Tune Up și AVG Secure VPN (care sunt disponibile doar în versiunea Ultimate).

Avantaje
 • Antivirus gratuit 30 de zile
 • Verificare securitate rețea Wi-Fi
 • Protecție pentru 10 dispozitive simultan
 • Interfață simplă și ușor de controlat
 • Garanție banii înapoi în 30 zile
Contra
 • Nu oferă AVG Tune Up
 • Nu oferă AVG Secure VPN

5) Avast Premium Security

avast-internet-security

Utilizatorilor care își doresc un produs antivirus eficient și cu opțiune de creștere a numărului de dispozitive protejate, Avast Internet Security le oferă o soluție avantajoasă. Printre caracteristicile disponibile se numără funcția Sandbox (care permite stocarea într-un spațiu virtual garantat a tuturor fișierelor cu un grad ridicat de risc), precum și Scutul Ransomware.
De asemenea, opțiunea Cyber Capture îi avertizează pe utilizatori despre orice amenințare cu caracter general. Totodată sunt disponibile opțiunile de scanare a rețelei de Wi-Fi și protejarea împotriva accesului neautorizat a camerei web. Versiunea Ultimate include și funcțiile Cleanup Premium și Securile VPN.

Avantaje
 • Returnare bani în 30 de zile
 • Funcții Sandbox și Cyber Capture
 • Opțiune avansată de firewall
 • Protecție acces neautorizat cameră web
 • Scanare de siguranță rețea Wi-Fi
Contra
 • Nu include AVAST Cleanup Premium
 • Nu include AVAST Secureline VPN
 • Preț crescător raportat la număr dispozitive protejate

Cum să-ți alegi programul antivirus potrivit

Atunci când vrei cel mai bun antivirus, cu siguranță că trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Ca utilizatori avem tendința de a opta pentru produse gratuite, numai că acestea nu oferă cel mai bun nivel de protecție. De aceea, o variantă plătită a programelor antivirus ne oferă liniștea necesară atunci când ne folosim dispozitivele preferate. Noi ținem cont de o serie de factori pe care îi luăm în considerare atunci când verificăm diversele soluții antivirus de top de pe piață.

Cel mai bun antivirus din 2024 - Testează și compară antivirusul – test antiviru vyber a rady

Este necesară instalarea unui program antivirus?

De cele mai multe ori nu ne protejăm sistemele pe care derulăm diverse operațiuni în fiecare zi. Principalul argument în acest sens este că nu accesăm site-uri care pot fi catalogate în categoria de risc ridicat. Numai că, de foarte multe ori, simpla navigare pe orice site ne poate pune față în față cu riscuri pe care nu le conștientizăm imediat. De exemplu, vizionarea online de filme (aceasta este una dintre modalitățile preferate de persoanele răuvoitoare de a plasa viruși și alte amenințări).
De aceea, chiar dacă browserele noastre de navigare dispun de o soluție minimă de protecție, instalarea unui program antivirus este mai mult decât necesară. Chiar și un antivirus gratis este mai bun decât lipsa unei soluții de protecție a sistemului. Desigur, în cele urmează, o să încercăm să îți prezentăm argumentele în favoarea unei opțiuni de protecție avansată în comparație cu una gratuită.

Antivirus gratis versus antivirus plătit

Anumite programe dintre cele pe care ți le-am recomandat oferă o variantă gratuită de încercare. Trebuie să facem diferența între program antivirus gratis și program antivirus cu opțiune gratuită de încercare. În primul caz, un astfel de program nu necesită plata niciunei sume de bani pentru a beneficia de protecție și siguranță. Numai că, într-o astfel de situație, protecția este limitată și nu acoperă toată gama de amenințări existente în universul virtual. În plus, actualizarea unor astfel de programe nu este realizată în mod constant, ceea ce lasă utilizatorul expus pentru anumite intervale de timp.

În ceea ce privește cel mai mai bun antivirus, acesta îi oferă utilizatorului posibilitatea de a testa anumite variante de protecție fără să plătească pentru o anumită perioadă de timp. De exemplu, pentru 30 de zile. În acest caz, beneficiarul primește acces la toate caracteristicile oferite de către programul plătit, ceea ce îi permite să își formeze o părere despre respectivul program antivirus. Așadar, un antivirus de top, care este disponibil în varianta gratuită limitată, este cu mult mai avantajos decât un antivirus gratis.

Criteriile pe baza cărora trebuie să-ți alegi antivirusul

Alegerea unui antivirus nu trebuie să fie o acțiune subiectivă, ci una cât se poate de obiectivă. De aceea trebuie să iei în considerare mai multe elemente, astfel încât să îți formezi o perspectivă de ansamblu asupra a ceea ce ai nevoie:

• Tipul de licență oferit de producător

Mulți furnizori de programe antivirus oferă o singură licență pentru mai multe tipuri de dispozitive. Acest lucru înseamnă că poți folosi respectiva licență atât pentru PC, cât și pentru mobil sau tabletă în același timp, fără să fie nevoie să plătești de mai multe ori.

• Numărul de dispozitive protejate în același timp

În general se pornește de la un singur dispozitiv și se poate ajunge până la 3, 5 sau 10 dispozitive ce sunt protejate simultan. Trebuie menționat faptul că anumite soluții de securizare a sistemelor impun un plan tarifar cu creștere graduală, în funcție de numărul de dispozitive protejate.

• Gama de amenințări pentru care se oferă protecție

De la virușii și viermii cei mai comuni și până la trojenii bancari, amenințările de tip phishing, spyware, ransomware sau mesaje spam, amenințările existente online sunt numeroase. Trebuie să optezi pentru o soluție inteligentă de protecție care să acopere o paletă cât mai extinsă din aceste amenințări. În plus, actualizările în timp real și crearea unor soluții instant de protejare este un plus care trebuie să se regăsească la antivirusul tău.

• Nivelul de protecție în timpul navigării online

Unele programe antivirus oferă protecție VPN, ceea ce înseamnă că nu sunt înregistrate jurnalele tale de logare. Acest lucru înseamnă confidențialitate maximă și protecție împotriva acțiunilor terților.

• Prezența unui număr cât mai ridicat de caracteristici și funcții

De la controlul parental, învățarea modului de comportament al aplicațiilor sau un manager de parole sigur și eficient și până la blocarea accesului neautorizat a camerei web, verificarea routerului și a rețelei de Wi-Fi sau monitorizarea în timp real a sistemului – toate aceste opțiuni trebuie să se regăsească la programul tău antivirus.

• Părerile utilizatorilor certificați și ale experților

Recenziile avizate și verificate sunt o sursă de mare ajutor pentru alegerea unui antivirus de top. Numai că acestea trebuie să fie obiective și să se bazeze pe folosirea acelor programe. Există forumuri dedicate, așa că, dacă vrei să afli niște opinii avizate, acestea sunt locurile în care trebuie să cauți.

• Ușurința în folosirea interfeței de lucru

Este un aspect care trebuie luat în calcul, în special de către persoanele care caută soluții pe termen lung. Un program care este ușor de folosit și care nu necesită configurări specifice este de preferat unuia cu foarte multe opțiuni de configurat și care necesită ajutor de specialitate.

• Cerințele de sistem

Ne așteptăm cu toții că un program antivirus de top să ocupe un anumit spațiu în sistemul nostru, dar acesta trebuie să solicite cât mai puțin resursele dispozitivului. Mai mult decât atât, acesta ar trebui să eficientizeze și să îmbunătățească sistemul de operare și să-l ajute să facă față mai ușor provocărilor.

• Soluțiile pentru eliminarea amenințărilor

Anumiți antiviruși carantinează amenințările, în timp ce alții știu cum să le elimine definitiv și să blocheze orice atac similar din partea lor pe viitor. Unele programe antivirus reușesc să stocheze amenințările avansate în spații virtuale dedicate până la momentul în care se găsește o soluție de eliminare definitivă. Caută astfel de programe care să știe ce este de făcut atunci când există amenințări mult prea avansate.

Concluzie

Din câte se poate observa, alegerea unui antivirus de top nu este o operațiune atât de simplă. Fie că poți opta pentru un antivirus gratis sau pentru o soluție de încercare gratuită, fie că mergi pe varianta medie de protecție sau alegi cel mai bun antivirus plătit, acest lucru presupune niște alegeri. Bazându-te pe recomandările noastre, în mod sigur o să poți lua o decizie care să te avantajeze pe termen lung. Nu uita că indiferent de opțiunea aleasă, ai nevoie de un program antivirus pentru dispozitivele tale, dacă îți dorești protecție 100% în fiecare zi!

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 5.0 (8 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare