Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cel mai bun GPS din 2024

GPS-ul (Global Positioning System) este unul dintre cele mai utile instrumente de ghidare în trafic pentru orice marcă/model de autoturism. Un astfel de sistem conţine o bază de date extinsă şi indexată sub forma unor hărţi rutiere şi informaţii actualizate în timp real, având şi diverse conexiuni la sateliţi pentru a indica o poziţionare cât mai exactă a utilizatorului.

Astfel, prezenţa unui astfel de sistem pe bordul unei maşini echivalează cu furnizarea de date precise şi clare pentru direcţionarea autovehicului către destinaţie, pe ruta cea mai scurtă. Desigur, nu toate automobilele deţin un astfel de instrument, astfel încât, alegerea unuia trebuie să se bazeze o serie de caracteristici despre care vom discuta în prezentul ghid.

Cel mai bun în general

Navigație GPS Android 10 Touchscreen este un sistem de navigație care oferă și alte funcționalități (vizionare filme prin USB/redare muzică prin Bluetooth), fiind util în orice împrejurare.

Produs avantajos preț/calitate

Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S te ajută să ajungi la orice destinație din Europa pe cel mai scurt traseu.

Cel mai ieftin

GPS-ul Serioux Urban Pilot UPQ500 vine cu un nou soft și îți va fi un adevărat asistent în timpul șofatului.

Care este cel mai bun GPS-uri pentru maşini din 2020

Iată care sunt unele dintre cele mai bune şi utile GPS-uri pentru maşini, bazate pe recenziile şi părerile utilizatorilor, dar şi caracteristicile care trebuie să se regăsească la un astfel de aparat:

Review: Navigație GPS Android 10 Touchscreen

Cel mai bun GPS din 2024 – navigatie gps android

Dimensiunea diagonalei ecranului: 7 inch | Rezoluţia afisajului RDS-TMC: 1024 x 600| Bluetooth: Da | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da (MicroSD) | Greutate: – grame | Dimensiune (a întregului GPS): – cm| Preţ aproximativ: 2400 lei

Avantaje
 • Ecran retractabil
 • Sistem de operare Android 10
 • Memorie de 16 GB
 • Posibilitate cuplare cu diverse dispozitive
Contra
 • Se conectează în bord

Sistemul de navigație care oferă multiple extra funcționalități utilizatorului (de la posibilitatea de vizionare a filmelor prin intermediul celor două intrări USB și până la conectare cu diverse dispozitive, de la camere de filmat și până la camera auto), Navigație GPS Android 10 Touchscreen este ideal pentru cei care își doresc ceva mai mult decât un GPS pentru mașină. Conectarea se face în bord. Dispune de un spațiu intern de stocare de 16 GB și de un afișaj de 7 inch cu ecran tactil. Programul beneficiază de toate hărțile Europei, care sunt disponibile în sistemul integrat GPS. Raport preț-calitate mai mult decât decent (mai ales când produsul este disponibil la reducere).

Review: Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S

Sistem de navigatie Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S, GPS

Dimensiunea diagonalei ecranului: 6,95 inch | Rezoluţia afisajului RDS-TMC: 1024 x 600| Bluetooth: da | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da (MicroSD) | Greutate: 239,6 grame | Dimensiune (a întregului GPS): 17,3 x 9,9 x 1,9 cm | Preţul mediu: 1.249,99 lei

Avantaje
 • Actualizări în timp real
 • Ușurință în navigarea prin meniu
 • Afișaj excelent și în lumină
 • Comandă vocală
Contra
 • Autonomie de numai 1 oră
 • Compatibil cu telefoanele noi

Nu contează unde vrei să ajungi penttu că dispozitivul Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S te ghidează perfect. Actualizările sunt realizate în timp real. Dispune de un afișaj mare, cu o rezoluție foarte bună, care își păstrează calitatea chiar și atunci când expunerea la soare este mare.

Poate fi comandat prin voce și beneficiază de o multitudine de caracteristici speciale (Garmin Real Directions, Foursquare sau Actualizări din trafic). Prețul evidențiază în mod perfect acest avantaje, dar raportat la posibilitățile oferite de dispozitiv este unul acceptabil. Recomandat de majoritatea utilizatorilor.

Review: Serioux Urban Pilot UPQ500

Recenzie Serioux Urban Pilot UPQ500

Dimensiunea diagonalei ecranului: 5.0 inch | Rezoluţia afisajului RDS-TMC: da  (800 × 400 pixeli) | Bluetooth: NU | Posibilitatea de introducere a unui card de memorie: Da (până  la 32 de GB) | Greutate: 136 g | Dimensiune (a întregului GPS): 134 × 85 × 12 | Preţul mediu: 279 lei

Avantaje
 • Afişaj mare
 • Procesor puternic de 800 MhZ
 • Memorie internă de bază de 8 Gb
 • Vizibilitate mare în condiții de lumină puternică
 • Design elegant
Contra
 • Nu are hartă preinstalată
 • Pierde semnalul în parcările subterane

GPS-ul Serioux Urban Pilot UPQ500 este unul dintre cele mai populare navigatoare din categoria lui. Acesta are un ecran mare de 5 inci cu un afișaj care face față luminii puternice. De asemenea, acesta are un procesor mare de 800 MhZ și suportă rularea filmelor și a muzicii.

Un dezavantaj este faptul că nu are hartă preinstalată. Însă, lipsa acesteia explică prețul mic. De asemenea, acesta pierde semnalul în parcările subterane, însă acesta se reconectează la sateliți în câteva secunde. Totuși, acest GPS oferă multe caracteristici, inclusiv o memorie internă de 8GB care poate fi extinsă cu ajutorul unui card SD.

Modele alternative de GPS-uri pentru maşină

Desigur, dacă doreşti să faci rabat la calitate în favoarea preţului, întotdeauna există şi câteva modele alternative pentru fiecare dintre aceste categorii. Cu toate acestea, nu este recomandat ca să-ţi pui în pericol integritatea personală şi pe cea a maşinii, doar pentru a economisi câteva zeci sau sute de Ron.

 • Pentru categoria Basic & Accesibil există o alternativă de GPS de maşină (Serioux Urban Pilot UPQ430), al cărui preţ este cuprins între 130 şi 240 Ron, dar care are o memorie DDR3 de numai 128 MB şi o capacitate de stocare de numi 4 Gb. În plus, nu există nicio hartă rutieră preinstalată.
 • Pentru cei interesaţi de GPS-uri pentru maşină premium, modelul GPS TomTom Start 42 la numai 950 Ron este un adevărat chilipir, dar nu trebuie uitat că display-ul este mic (4,2 inch), are o memorie de numai 8 GB şi îţi oferă unul dintre cele mai puţin fiabile acumulatoare (autonomie de numai 60 de minute).

Nu face niciodată rabat la calitate pentru bani şi alege acel GPS pentru maşini care nu doar că îţi oferă cele mai bune caracteristici, dar şi care-ţi garantează un drum lin şi fără evenimente neplăcute, până la destinaţie!

Cum îţi alegi GPS-ul pentru maşină?

Alegerea unui GPS de maşină se bazează pe o serie de caracteristici legate de sistemul integrat de hărţi, de capacitatea de stocare, de afişaj, alertele legate de existenţa anumitor evenimente în zonele pe care le ai de parcurs, viteza de procesare, garanţia, precum şi de alte elemente adiţionale care îi sporesc valoarea.

Sistemul integrat de hărţi

Reprezintă baza oricărui GPS, acestea fiind sursa care-i permite dispozitivului să identifice cea mai avantajoasă rută între două puncte. Foarte important pentru ca un GPS să fie considerat de calitate este existenţa unui număr cât mai ridicat de hărţi care să fie deja preinstalate pe dispozitiv. Acestea trebuie să acopere atât planul local, zonal şi naţional, cât şi pe cel internaţional. Acurateţea datelor este extrem de importantă, de aceea existenţa funcţiei de actualizare a hărţilor constituie un alt element de care trebuie să se ţină cont atunci când se achiziţionează un GPS.

Capacitatea de stocare

Cu cât este mai ridicată capacitatea de stocare, cu atât mai multe hărţi şi informaţii pot fi depozitate în sistem. Majoritatea sistemelor GPS oferă o memorie internă de câţiva Gb (în jur de 8Gb), dar cele mai bune opţiuni oferă şi posibilitatea extinderii memoriei cu ajutorul unui card MicroSD, astfel încât memoria poate ajunge şi până la 32 GB.

Afişajul

Este foarte important, dat fiind faptul că un display cu dimensiuni mai mari este mult mai uşor de urmărit şi vizibil din diferite unghiuri, ceea ce oferă o perspectivă importantă asupra detaliile afişate. În general, afişajul GPS-urilor pentru maşină porneşte de la 3,5 inch şi poate ajunge până la 7 inch.

Viteza de procesare a GPS-ului

Interacţiunea dintre procesor şi memoria RAM constutie unul dintre elementele de care trebuie ţinut cont atunci când se achiziţionează un GPS. Reconfigurarea rutelor şi furnizarea de informaţii în timp real se bazează pe această simbioză, aşa că procesorul trebuie să fie mai mare de 400Mhz, iar memoria RAM de cel puţin 256 MB.

Alertele

Orice navigator de calitate trebuie să includă un astfel de sistem de alertare (în caz de condiţii atmosferice nefavorabile, de apariţia unor accidente pe direcţia de deplasare, etc.). În acest mod, instrumentul de ghidare va putea configura în timp real cea mai accesibilă rută.

Sfatul nostru

Nu te urca la volan fără măsurile adecvate de protecție. În cazul unui incident rutier, îți va fi de mare ajutor să te poți baza pe aceste camere auto performante care să contribuie la soluționarea accidentului.

Garanţia

În general instrumentele de ghidaj în trafic beneficiază de o perioadă de garanţie cuprinsă între 1-2 ani, dar, sistemele de calitate sunt însoţite de extra-garanţie.

Desigur, alte caracteristici precum transmiţătorul FM, mufa USB, pen pentru touch screen, asistentul vocal, existenţa funcţiei de tracker auto sau a funcţiei de furnizare de informaţii legate de anumite zone bazate pe recomandări (restaurante, baruri, pensiuni, etc.) sunt alte caracteristici care ar trebui să se regăsească la GPS-ul ales.

Sfatul nostru

Ești în căutarea unor baterii auto fiabile? Vezi ce recomandări ți-am pregătit și cum îți poți alege rapid modelul de care ai nevoie.

De ce este utilă instalarea unui GPS pentru maşină?

Pentru distanţele scurte şi către destinaţiile cunoscute, cu siguranţă că orice şofer se bazează pe memoria şi instinctul său. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre parcurgerea unor distanţe lungi, către destinaţii necunoscute şi de ce nu, în afara ţării. Iată de ce ai nevoie de un GPS pentru autoturismul tău:

 • Este un instrument de mare precizie, care se bazează pe hărţi rutiere integrate, adaptate pentru o anumită ţară sau la nivel internaţional;
 • Dispune de un sistem încorporat de poziţionare/localizare în spaţiu care beneficiază de stabilitate foarte ridicată, spre deosebire de alte terminale alternative, aşa cum este smartphone-ul;
 • Oferă acurateţe în ceea ce priveşte informaţiile oferite şi îţi selectează cele mai avantajoase rute pentru a te ajuta să ajungi în cea mai scurtă perioadă de timp;
 • Are o rezistenţă sporită la acţiunea razelor solare şi la expunerea îndelungată, fără să-i fie afectate funcţiile;
 • Oferă independenţă în tarfic indiferent de zona în care te afli şi îţi oferă indicaţii în timp real, configurându-ţi cea mai bună rută către punctul de destinaţie;
 • Este adaptabil pentru orice tip de autoturism şi se poate monta pe orice marcă de autovehicul (poziţionarea se efectuează pe parbrizul sau pe bordul maşinii într-un suport special conceput pentru acesta).

Un GPS reprezintă oricând o soluţie excelentă în comparaţie cu telefoanele inteligente sau cu aplicaţiile dedicate de pe acestea. GPS-ul pentru maşini este un instrument dedicat şi special conceput pentru a asigura cea mai avantajoasă rută către destinaţia aleasă de către şofer.

Sistemul de ghidare prin GPS îţi asigură independenţa indiferent de ruta aleasă, de destinaţie şi de distanţă. Pe lângă faptul că este uşor de integrat la bordul maşinii (pe parbriz – cu un sistem de ventuză sau direct pe bord cu ajutorul unui suport special), faptul că este portabil şi permite mutarea dispozitivului de pe un autoturism pe altul (ceea ce înseamnă versabilitate) este un avantaj major.

Desigur, cele mai noi modele de GPS-uri pentru maşină prezintă avantajul conectării cu un dispozitiv de tip smartphone şi descărcarea rapidă de conţinut şi hărţi rutiere. În plus, GPS-ul pentru maşină este capabil să ofere informaţii preţioase legate de trafic atunci când sunt dotate cu opţiuni de monitorizare a traficului.

Concluzie

Indiferent care ar fi motivul pentru care ţi-a achiziţiona un GPS pentru maşină atât timp cât respecţi aceste recomandări, şansele ca să cumperi unul de calitate sunt extrem de mari. De ce nu, poate chiar unul dintre cele recomandate, astfel încât, oriunde te-ai afla, în ţară sau în alt stat european, mereu să ajungi acasă, rapid şi în siguranţă!

În cazul în care eşti interesat cum îţi poţi instala singur GPS-ul pentru maşină, urmăreşte aceşti videoclip:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (102 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare