Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile din 2024

25. 1. 2023 actualizat

Valurile de temperaturi extreme sunt din ce în mai frecvente la noi în țară. Ceea ce înseamnă că un aparat de aer condiționat te poate ajuta să treci mai ușor prin ele. Însă, ce faci atunci când nu poți să găurești pereți sau stai în chirie și nu vrei să faci investiții în casa altcuiva? Ei bine, pentru oamenii care tine există aparate de aer condiționat portabile. Avantajul lor este că le poți lua cu tine, ori atunci când te muți în altă casă, sau doar când te muți în altă cameră. Iar dacă mergi în vacanță cu rulota, un astfel de aparat este un companion excelent. Însă, având în vedere că sunt foarte multe opțiuni pe piață, cum îl alegi pe cel mai bun pentru nevoile tale? Îți oferim cele mai bune variante, pentru fiecare buget.

Cel mai bun în general

Un aer condiționat portabil care răspunde la toate nevoile unei locuințe, indiferent de sezon.

Produs avantajos calitate/preț

Un aer condiționat care oferă multifuncționalitate practică combinată cu ușurința de utilizare

Cel mai ieftin

Un aparat de aer condiționat portabil care îți menține camera răcoroasă.

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile

Review: Max Breeze

cel mai bun aparat de aer condiționat portabil Produs calitativ

Avantaje
 • 15000BTU/ 4,4 kW
 • Aplicație de mobil
 • Filtru cu cărbune activ
 • Răcire, dezumidificare, ventilație
 • 3 niveluri de răcire
Contra
 • Prețul mare

Aparatul de aer condiționat portabil Max Breeze Smart este modalitatea perfectă de a menține răcoarea în locuință pe tot parcursul verii. Cu o putere de 15000 BTU, o clasă de eficiență energetică de 4,4 kW, clasă energetică  A, și capacitatea de a debita până la 500 m³/h de aer, te poți bucura cu încredere de confort în spații de 57 – 95 m². Intervalul de temperatură reglabil îți oferă un control perfect al climei pentru orice încăpere, cu o limită inferioară de 18ºC și o limită superioară de 32ºC, în timp ce cele trei niveluri de intensitate a ventilației vă permit să personalizați fluxul de aer în funcție de necesități.

Poți să acționezi manual deflectorul de aer condiționat sau să controlezi funcțiile prin conexiune WiFi cu aplicația sa, practic de oriunde. Acest aparat de aer condiționat oferă  patru moduri de funcționare – automat, răcire, dezumidificare și ventilație – plus funcția de temporizator pe 24 de ore care vă permite să vă setați programul ideal rapid și ușor. Afișajul său cu ecran tactil ușor de utilizat oferă confort total și capacitate de reacție la fața locului, alături de o opțiune de control de la distanță pentru cei care doresc să îl gestioneze departe de casă sau nu au acces confortabil.

Acest model găzduiește, de asemenea, un filtru cu cărbune activ care menține aerul curat, în timp ce rezervorul său de apă crește eficiența prin clătirea prafului și a acumulărilor de murdărie la temperaturi mai ridicate de 22°C temperatura aerului ambiant (AAT).

Review: Aparat mobil inteligent de aer condiționat 3 în 1

aer condiționat portabil smart Prețuri medii

Avantaje
 • 7000BTU
 • Aplicație de mobil
 • Compatibil cu asistenți vocali
 • Răcire, dezumidificare, ventilație
 • 3 niveluri de răcire
Contra
 • Nu este potrivit pentru open-space

Acest aparat de aer condiționat inovator 3 în 1 poate face totul. Acesta răcește, ventilează și dezumidifică, astfel încât să te poți bucura de un confort optim în orice încăpere de la 40 la 60 m³. Cu o capacitate de răcire puternică de 7.000 BTU, vei sta confortabil la răcoare chiar și în cele mai fierbinți zile de vară!

În plus, acest aparat este incredibil de ușor de utilizat datorită panoului de control cu afișaj LED și butoane moi. Chiar mai ușor – de ce nu îl conectați la aplicația Nedis SmartLife (disponibilă atât pe dispozitive iOS, cât și Android) folosind tehnologia Wi-Fi? Acum te poți bucura de acces complet de la distanță asupra aparatului tău de aer condiționat, cu funcționalități convenabile, cum ar fi un temporizator și setarea temperaturii dorite de la +16°C până la +31°C!

Un bonus suplimentar – este compatibil și cu comenzile asistentului vocal Google Assistant sau Amazon Alexa! În plus, ține cont de faptul că acest aparat de aer condiționat Smart Mobile 3 în 1 este auto-evaporant, ceea ce înseamnă o performanță de răcire mai eficientă. În cele din urmă, nu trebuie să îți faci griji atunci când lași aparatul să funcționeze toată noaptea – funcția de temporizare se asigură că se va opri automat atunci când este setat. Activează modul sleep pentru o experiență și mai bună și economisește energie atunci când ești departe de casă!

Review: Pure Blizzard 3 2G

cele mai bune aer condiționat Lucruri accesibile

Avantaje
 • 7000BTU
 • Răcire, dezumidificare, ventilație
 • Funcție mod de veghe
 • Panou de control LED
Contra
 • Nu este potrivit pentru open-space
 • Nu are apicație de mobil

Pure Blizzard 3 2G este un aparat de aer condiționat puternic, dezumidificator și ventilator all-in-one – oferindu-ți un control complet asupra mediului de viață. Acest design modern poate răci încăperi de până la 34 mp, fiind perfect atât pentru locuințe mici sau doar pentru o cameră. Pure Blizzard va răci rapid spațiul cu ajutorul capacității sale de răcire de 7.000 BTU/2,1 kW și va elimina aerul cald din încăpere datorită furtunului de evacuare a aerului și a garniturii de etanșare a ferestrei. Acesta are kit de aer condiționat.

De asemenea, te vei  bucura de un control fără efort; panoul său de control ușor de utilizat facilitează ajustarea setărilor de funcționare, astfel încât să poți trece direct la senzația de răcoare mai repede! În plus, este economic și ecologic – cu o clasă de eficiență energetică clasa A – făcându-l soluția ta de temperatură supremă în această vară!

Comparație cele mai bune aparate de aer condiționat portabile

Tip Descriere Cumpără
Cele mai bune aparate de aer condiționat
1. cel mai bun aparat de aer condiționat portabil Max Breeze

Rating: 98%
★★★★★

Un aparat de aer condiționat portabil cu funcție de dezumidificare, răcire și ventilație, cu aplicație mobilă care îți va face verile mai suportabile. AFLAȚI PREȚUL
2. aer condiționat portabil smart Aparat mobil inteligent de aer condiționat 3 în 1

Rating: 96%
★★★★★

Aerul condiționat mobil care îți răcorește, dezumidifică și aersisește încăperea. Este compatibil cu asistenții vocali. AFLAȚI PREȚUL
3. cele mai bune aer cond Metrobreeze New York Smart

Rating: 96%
★★★★★

Capacitate de răcire mare, dezumidificare și ventilație. Vine cu suport Wi-Fi, excelent pentru cei care nu își petrec foarte mult timp acasă. AFLAȚI PREȚUL
4. cele mai bune aer condiționat Pure Blizzard 3 2G

Rating: 93%
★★★★★

Un aparat de aer condiționat cu funcții extraordinare prețul mic pe care îl are. AFLAȚI PREȚUL
5. aerul condiționat Kraftwerk Smart

Rating: 90%
★★★★

Un ap aer condiționat modern, smart și portabil, cu funcții de dezumidificare, răcire și ventilație. AFLAȚI PREȚUL
6. aer conditionat portabila Aparat mobil inteligent de aer condiționat 3 în 1 792W/230V 

Rating: 90%
★★★★

Acest aparat de aer condiționat portabil oferă conectivitate, putere dar și calitate. AFLAȚI PREȚUL
7. ap aer conditionat Ariston MOBIS 8

Rating: 88%
★★★★

Oferă climă excelentă, cu funcții de follow me, dezumidificare și, evident, răcire. Are funcție sleep și fresh, pentru aer mai curat. AFLAȚI PREȚUL
8. aparat aer conditionat Turbionaire Comfy

Rating: 85%
★★★★

Excelent pentru spațiile mari, acest aer condiționat este smart, compatibil cu asistenții de voce și are funcții vitale precum dezumidificare și refulare verticală. AFLAȚI PREȚUL
9. aparat aer condiționat portabil New Breeze ECO

Rating: 82%
★★★★

O alternativă de aer condiționat portabil ecologică, care te va ajuta să faci economie la energie. AFLAȚI PREȚUL
10. aer condiționat portabil Iceblock Prosmart 9

Rating: 77%
★★★

Oferă răcire accelerată de până la 16 grade și reciclează apa condensată pentru a-i crește eficiența. AFLAȚI PREȚUL

Cum alegi un aer condiționat portabil

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile din 2024 – cele mai bune aer conditionat portabila

Este vară, iar viața este – ei bine, este fierbinte. Și nu întotdeauna poți să scapi de căldură cu o vacanță la munte sau o zi la piscină. Așa că cea mai bună variantă este să investești într-un aparat de aer condiționat. Aparatele de aer condiționat portabile devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt ușor de instalat și de mutat. Așa că hai să vedem cum să alegi unul care se potrivește stilului tău de viață.

Care e diferența între un aer condiționat și un aer condiționat portabil?

Principala diferență între un aparat de aer condiționat și un aparat de aer condiționat portabil este că acesta din urmă nu necesită o instalare permanentă. Aparatele de aer condiționat portabile funcționează cu energie electrică, sunt unități autonome și pot fi mutate cu ușurință dintr-o cameră în alta. Astfel, instalarea de aer condiționat portabil nu necesită efort.

Sfatul nostru

Încearcă un ventilator pentru zilele care soarele nu dogorește. Află care sunt cele mai bune ventilatoare!

În comparație, sistemele tradiționale de aer condiționat trebuie să fie instalate în casă sau în birou, ceea ce necesită adesea modificări costisitoare, cum ar fi conductele. Deși este posibil ca aparatele de aer condiționat portabile să nu răcească o întreagă clădire așa cum ar face-o un sistem obișnuit, acestea sunt mult mai convenabile atunci când vine vorba de răcirea unor încăperi sau zone specifice ale casei. 

De asemenea, acestea tind să coste mai puțin decât unitățile de fereastră și utilizează semnificativ mai puțină energie.  Pe scurt, dacă doriți flexibilitate și portabilitate, un aparat de aer condiționat portabil ar putea să fie soluția ideală.

Dimensiunea contează

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un aparat de aer condiționat portabil este dimensiunea. Vrei ceva care să se potrivească spațiului tău fără să ocupe prea mult loc, nu? Cel mai bun mod de a-ți da seama de ce mărime de aparat de aer condiționat portabil aii nevoie este să calculați dimensiunea camerei. Pentru a face acest lucru, măsoară lungimea și lățimea camerei tale. Acest număr se numește “capacitate BTU” (British Thermal Unit). În general, dacă ai o cameră mică (5X5 metri), ar trebui să căutați o unitate de aer condiționat cu 8000 BTU. O cameră medie undeva la maxim 10X10 metri are nevoie de 12000 BTU. Iar dacă spațiul este mai mare, este indicat să optezi pentru o unitate de  14000 BTU sau mai mult.

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile din 2024 – cele mai bune aer conditionat TOP 10 aer cond

Alege cu înțelepciune caracteristicile

Cele mai multe modele sunt dotate cel puțin cu un temporizator și cu o bază cu rotile, astfel încât să îl puteți muta în casă sau la birou. De asemenea, unele sunt dotate cu funcții suplimentare, cum ar fi termostate digitale, dezumidificatoare și setări pentru modul de repaus – toate acestea pot face ca experiența ta de răcire să fie mult mai confortabilă.

Aplicațiile mobile și compatibilitatea cu asistenții vocali sunt un plus, deoarece sunt foarte practice. Dacă ai un stil de viață dezorganizat, nu știi când ajungi acasă și nici când pleci, poți folosi aplicația să faci răcoare înainte de ajunge acasă. Iar asistentul vocal este excelent atunci când nu vrei să te ridici de pe canapea pentru a da drumul la aer. Într-adevăr, unitățile cu aceste funcții sunt mai scumpe. Însă poți să aștepți o promoție aer condiționat pentru a economisi niște bani.

În cele din urmă, ia în considerare cât de eficient din punct de vedere energetic este aparatul de aer condiționat. Aparatele de aer condiționat portabile funcționează pe bază de energie electrică și au clasificări Energy Star diferite – așa că asigură-te că le compari înainte de a face o achiziție. Cu cât modelul este mai eficient din punct de vedere energetic, cu atât vă va costa mai puțin pe termen lung!

În ceea ce privește montarea, trebuie să știi că nu ai nevoie de montare aer condiționat portabil. Iar cele mai multe unități vin cu kitul de montaj pentru aer condiționat. Dar nu ai nevoie de tehnicieni pentru a-l pune în funcțiune. Trebuie doar să urmărești intrucțiunile.

Întreținerea este cheia durabilității

Întreținerea unui aparat de aer condiționat portabil este destul de ușoară. Începe prin curățarea regulată a filtrului, deoarece filtrele înfundate pot afecta performanța și pot reduce eficiența răcirii. Pentru o performanță optimă, curățați filtrul cel puțin o dată pe lună. De cele mai multe ori există instrucțiuni în cartea tehnică pentru curățarea aerului condiționat.

Asigură-te, de asemenea, că verifici recipientul de scurgere pentru orice murdărie sau resturi care s-ar fi putut aduna în timp. Iar atunci când găsești ceva, golește-l și șterge-l. În plus, ar trebui să iei în considerare posibilitatea de a investi într-un kit suplimentar de etanșare a ferestrelor, pentru a nu avea pierderi de răcoare.

În cele din urmă, nu uitați să pui aparatul de aer condiționat portabil departe de umiditate atunci când nu este utilizat – acest lucru va ajuta la prevenirea ruginiri și a altor deteriorări ale unității.

Alege calitatea în locul prețului

Atunci când te gândești la bugetul pentru o unitate de aer condiționat, ține cont de faptul că prețul nu reflectă întotdeauna calitatea. Însă, un aparat de aer condiționat portabil nu trebuie neapărat să fie cumpărat cu un credit de investiții. Acestea fiind spuse, este important să nu te zgârcești nici la calitate. La urma urmei, nimănui nu-i place să se ocupe de reparații sau înlocuiri în timpul căldurii sufocante de vară!

Sfatul nostru

Răcoarea nu este singurul element care să facă o locuință confortabilă. Este important să ai în casă un aer curat. Află care sunt cele mai bune purificatoare de aer!

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (101 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare