Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Aparate mici

Cele mai bune purificatoare de aer din 2024

26. 10. 2022 actualizat

Poluarea, praful și mirosurile neplăcute sunt probleme reale pentru cei care stau la bloc, în special, în orașele aglomerate. Nu numai cei care au alegrii sunt afectați de aerul încărcat, ci toată lumea, doar că o simt mai puțin. Iar dacă nu poți să te muți la munte, departe de aglomerările urbane, atunci singura ta variantă de a respira aer curat acasă este să investești într-un aparat de purificat aerul.

Un purificator de aer este un dispozitiv care are rolul de a elimina particulele nocive din aer, precum: praful, toate celelalte particule mici, mirosuri neplacute si bacterii. Aerul din interior devine mai curat decât cel din exterior, ceea ce face purificatorul de aer este o investiție foarte importantă pentru sănătatea ta și pentru cea a familiei tale. Prin urmare, iată care sunt tip 3 purificator aer din care să îl alegi pe cel mai bun pentru nevoile tale.

Cel mai bun în general

Dyson TP09 este un purificator de aer care se va ridica la înălțimea așteptărilor tale, chiar și atunci când vorbim de mirosuri puternice.

Produs avantajos calitate/preț

Acest purificator de aer curăță alergenii și face mirosurile neplăcute să dispară, în cel mai scurt timp, fără efort din partea ta.

Cel mai ieftin

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite este un purificator de aer inteligent, cu filtre de calitate la un preț accesibil.

Top 3 purificatoare de aer

Review: Dyson TP09

purificator de aer calitativ dyson

Avantaje
 • Purificator de aer Cool Formaldehida
 • WiFi și Bluetooth
 • 10 trepte de viteză
 • Filtru HEPA H13
 • Aplicație mobilă și telecomandă
Contra
 • Prețul mare

Ești în căutare un purificator de aer care arată la fel de bine pe cât funcționează? Dyson TP09 este alegerea perfectă. Acest purificator modern și elegant vine într-un finisaj satinat elegant și o formă modernă asemănătoare unui accesoriu, care se va integra în orice decor.

Acest purificator de aer  Dyson dispune de conectivitate WiFi și Bluetooth, ceea ce îți permite să îl controlezi de pe smartphone sau tabletă. De asemenea, poți alege dintre 10 setări de viteză diferite, astfel încât să găsești întotdeauna nivelul perfect de purificare pentru nevoile tale.

Filtrul HEPA H13 elimină 99,95% din alergeni și particule în suspensie în aer, ceea ce îl face ideal pentru cei care suferă de alergii sau astm. Iar funcția unică de oscilație asigură purificarea fiecărui colț al camerei. Fie că dorești să elimini formaldehida, funcție excelentă pentru fumători și cei care vapează, sau alți poluanți, Dyson TP09 este la înălțimea sarcinii.

Review: Philips AC2889/10

purificator de aer avantajos philips

Avantaje
 • Filtru HEPA și carbon
 • Mod nocturn pentru funcționare silențioasă
 • Consum de energie scăzut
 • Afișaj calitatea aerului
 • Aplicație mobilă
Contra
 • Ventilatorul poate fi zgomotos dacă nu stă pe o suprafață perfect plană

Dacă ești în căutarea unui purificator de aer care poate face totul, atunci Philips AC2889/10 este cel potrivit pentru nevoile tale. Acest aparat de purificare aer vine cu un CADR de 333 mc/h, făcându-l perfect pentru încăperi mari sau case cu mai multe animale de companie. De asemenea, dispune de o tehnologie VitaShield IPS care elimină până la 99,97% din contaminanții din aer, oferindu-ți liniștea sufletească știind că familia ta respiră aer curat.

În plus, Philips AC2889/10 vine cu un sistem de filtrare în 4 etape care include un prefiltru, un filtru de cărbune activ și un filtru HEPA. Acest sistem este conceput pentru a capta praful, polenul, sporii de mucegai, fumul și alți alergeni, făcându-l perfect pentru cei cu alergii sau astm. Și nu în cele din, Philips AC2889/10 are un mod Clean Home+ care activează toate cele patru filtre simultan pentru o curățare profundă.

Trebuie, totuși, să ai grijă ca aparatul să stea pe o suprafață plană, altfel va fi foarte zgomotos. Însă, dacă este poziționat conform cărții de instrucțiuni atunci acest purificator de aer Philips este foarte silențios, și poate merge chiar și noaptea fără a deranja. Prin urmare, dacă ești în căutarea unui purificator de aer care să aibă grijă de tine, Philips AC2889/10 este cel potrivit.

Review: Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite

purificator de aer ieftin xiaomi

Avantaje
 • Control prin aplicația Xiaomi
 • Senzor PM 2.5 pentru monitorizarea particulelor fine
 • Ecran tactil LCD
 • Grilă detașabilă de evacuare a aerului
Contra
 • Elimină mirosurile mai greu

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite este un purificator de aer inteligent compatibil Wi-Fi, care monitorizează PM2.5 și poate fi controlat prin comenzi vocale, cu ajutorul Google Home și Alexa.

Îl poți seta să pornească automat atunci când detectează niveluri ridicate de PM2,5 în aer sau îl poți porni la ore prestabilite pe parcursul zilei. În acest fel, nu trebuie să îți faci griji dacă locuința ta este în siguranță pentru cei care au alergii, astm sau bebeluși. Acest purificator de aer nu îndepărtează doar praful ci și polenul, fumul și părul de animale.

Acest purificator de aer Xiaomi este un ajutor de nădejde pentru cei care doresc să respire aer curat acasă. O cameră de 120 de metri pătrați este „curățată” într-o oră. Iar faptul că are comandă prin aplicație mobilă, prin device-uri smart dar și manuală îl face foarte ușor de utilizat.

Cum alegi cel mai bun purificator de aer

Când vine vorba de alegerea unui purificator de aer, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a te asigura că dai banii cel mai bun dispozitiv posibil pentru nevoile tale. Alegerea este cu adevărat dificilă, dacă nu ești sigur ce ai nevoie, și care sunt parametrii în care trebuie să te încadrezi. Iată câțiva factori de care trebuie să ții cont:

Pentru cine cumperi purificatorul?

Dacă cumperi un purificator de aer pentru persoanele care suferă de alergii, fumători sau copii, va trebui să te asiguri că dispozitivul pe care îl alegi este conceput pentru aceste nevoi. Unele purificatoare de aer sunt mai bune la filtrarea anumitor tipuri de poluanți decât altele, așa că este important să alegi unul care va fi cel mai eficient în reducerea tipului specific de poluare care te îngrijorează.

Sfatul nostru

Nu toate purificatoarele de aer sunt create la fel. Asigură-te că alegi un aparat performant care să facă față exigențelor tale.

Purificatoare pentru persoane alergice sau cu astm

Acarienii de praf, polenul și părul de animale de companie sunt doar câțiva dintre vinovații din aer care pot declanșa o reacție. Atunci când alegi un purificator de aer pentru  caută unul care este special conceput pentru a elimina alergenii, cum este purificatorul de aer Phillips sau cel de Dayson. Acesta trebuie neapărat să aibă filtru HEPA, dar și adăugirile de carbon pot fi utile, deoarece neutralizează mirosurile.

Cele mai bune purificatoare de aer din 2024 – Cele mai bune purificatoare de aer TOP 3

Aparate de purificat aerul pentru fumători

Dacă ești fumător, știi cum stă treaba: deschizi o fereastră, pornește ventilatorul și speră la cel mai bun scenariu. Cele mai bune purificatoare de aer pentru fumători vor avea câteva caracteristici cheie. Primul este un ventilator puternic, care să miște aerul în cameră, filtrând astfel mai ușor aerul.

În al doilea rând, alegi un purificator de aer cu un filtru HEPA. Acest tip de filtru este special conceput pentru a reține particulele mici, ceea ce îl face ideal pentru a elimina fumul din aer. Filtrele HEPA de generație mai nouă sunt mult mai potrivite pentru fumători. Purificatorul de aer Dyson este una dintre cele mai bune opțiuni pentru fumători, deoarece încorporează toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a respira aer curat la tine acasă.

Aparate de purificare a aerului în camera copilului

Orice părinte îți va spune că păstrarea bebelușului în siguranță și sănătos este prioritatea lor principală. În acest caz, pe lângă filtrul HEPA, care este obligatoriu pentru a îndepărta eficient praful, polenul și alți alergeni din aer, purificatorul de aer ales ar trebui să aibă mai multe filtre. De asemenea, ar fi indicat să optezi pentru un purificator și umidificator de aer, pentru a te asigura că micuțul are cele mai bune condiții pentru a se dezvolta armonios.

cele mai bune purificatoare de aer

Dimensiunea camerei

Dimensiunea camerei este un factor important atunci când cumperi un purificator de aer. În funcție de puterea pe care o are aparatul, poate face față la spații mai mari și mai mici. În general, producătorii vin cu instrucțiuni în acest sens. Însă, trebuie să te uiți la aceste specificații.

Tipuri de filtre

Există câteva tipuri diferite de filtre pe care le folosesc purificatoarele de aer și fiecare tip este mai bun la eliminarea anumitor tipuri de poluanți din aer.

 • Filtrele HEPA sunt foarte eficiente la eliminarea din aer a particulelor precum praful, polenul și părul de animale de companie.
 • Filtrele cu carbon sunt bune la absorbția mirosurilor și a fumului
 • Lămpile UV pot ucide bacteriile și virușii
 • Ionizatoarele generează ioni negativi care se atașează la particulele din aer și le face mai grele, astfel încât acestea să cadă la sol și să poată fi aspirate.
Sfatul nostru

Dacă ți place să gătești și nu vrei să fii înconjurat de mirosuri neplăcute, investește într-un purificator de aer cu filtru de carbon, pentru a le neutraliza. Același lucru ar trebui să facă și fumătorii.

Ia un aparat de purificare a aerului în funcție de nevoile tale particulare. De asemenea, trebuie să știi că aceste filtre trebuie curățate sau înlocuite periodic. Spre exemplu, un filtru purificator Xiaomi trebuie schimbat odată la 6 luni. Însă, poți upgrada filtrul, pentru a include mai multe straturi, fără să cumperi un aparat nou.

Sfatul nostru

Un difuzor de aromă garantează o locuință frumos parfumată. Vei găsi cele mai bune produse în secțiunea noastră de TOP 3 difuzoare de aromă.

Alte funcții importante pentru un purificator de aer

Unele purificatoare de aer vin cu funcții suplimentare, cum ar fi temporizatoare, senzori de calitate a aerului, moduri de noapte și blocări pentru copii. Acestea pot fi utile dacă dorești să automatizați purificatorul sau să te asiguri că este sigur pentru a fi folosit de copii.

Dimensiuni și nivel de zgomot

De asemenea, va trebui să iei în considerare dimensiunea purificatorului de aer și cât de zgomotos este acesta atunci când alegeți un dispozitiv. Unele purificatoare de aer sunt foarte mari și pot fi destul de zgomotoase, așa că va trebui să te asiguri că nu este prea deranjant pentru camera unde vrei să îl folosești. De asemenea, ar trebui să ai în vedere designul, pentru a se încadra armonios în cameră.

Înlocuirea filtrului și costul acestuia

Unul dintre lucrurile de care va trebui să ții cont atunci când utilizezi un purificator de aer este costul înlocuirii filtrelor. Unele purificatoare de aer folosesc filtre de unică folosință care vor trebui înlocuite la fiecare câteva luni, în timp ce altele au filtre lavabile care pot fi refolosite.

Costul filtrelor diferă în funcție de modelul de purificator de aer, dar și de funcțiile filtrului ales. Astfel, trebuie să te gândești din timp că un astfel de aparat poate veni cu costuri suplimentare.

Cele mai bune purificatoare de aer din 2024 – Cele mai bune purificatoare de aer recenzie

Cele mai populare branduri

După cum ai văzut în top3 purificatoare de aer, cele mai populare branduri sunt Xiaomi, Philips și Dyson. Dar ar trebui să menționăm și purificatoare de aer de la Levoit, care sunt din ce în ce mai cumpărate la noi în țară.

Xiaomi oferă purificatoare de aer cu filtre HEPA de calitate, dar și funcții precum WiFi care îți fac viața mai ușoară, la un preț scăzut.

Philips aduce ca noutate, filtre suplimentare, cum sunt cele de carbon, conectivitate și diferiți senzori, pentru a-ți oferi cât mai mult control asupra mediului în care trăiești.

Dyson este reprezentat de un design unic dar și calitate. Într-adevăr, oferă produse mai scumpe, însă, produsele merită banii, deoarece oferă funcții pe măsura sumei plătite.

Leovit vine cu o ofertă mai mică de preț, față de celelalte branduri, fiind budget friendly. Poți găsi purificator de aer cu filtru true HEPA, atenționare de schimbare a filtrelor, funcții smart, dar și protecție pentru copii. Recenziile sunt favorabile produselor, ceea ce îl face un concurent notabil pentru brandurile mult mai cunoscute.

Dacă vorbim de preț, poți găsi un purificator de aer decent chiar și la 600 de lei. Iar maximul este de peste 5000 de lei, pentru camerele mai mari sau apartamentele open space cu suprafață mare. Ideal ar fi să te gândești la funcțiile de care ai nevoie și apoi să stabilești un buget maxim, atunci când cumperi un astfel de aparat.

Sfatul nostru

Umiditatea din cameră îți creează probleme? Atunci investește într-un dezumidificator și purificator de aer cu ventilație puternică.  Acesta va ajuta la eliminarea excesului de umiditate din aer, făcându-l mai confortabil pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Nimeni nu a analizat încă acest lucru, să fie primul.

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare