Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024

Secretul pentru un păr moale, frumos și strălucitor, care nu se confruntă cu probleme precum ruperea părului în lungimi, îl reprezintă o rutină de îngrijire atent aleasă. Iar ca să te bucuri și tu de această rețetă, nu trebuie decât să te asiguri că-i oferi podoabei capilare o rutină adaptată cerințelor sale în care un conditioner pentru păr va aduce un aport semnificativ.

Cel mai bun în general

Un balsam premium conceput pentru părul fin care-i oferă nutriția necesară și o descurcare ușoară.

Produs avantajos calitate/preț

Balsam de păr profesional fără clătire care redă hidratarea după care tânjește părul după fiecare spălare.

Cel mai ieftin

Un balsam indispensabil pentru părul uscat sau deteriorat care are nevoie de o hidratare intensă și de mai multă suplețe.

Cele mai bune balsamuri de păr

Recenzie: Oribe Magnificent Volume

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Oribe Magnificent Volume Produs calitativ

Tip balsam: Cremos, Unisex | Tip de păr: Fin, Toate tipurile de păr | Efecte: Redă densitatea și vitalitatea părului, Hidratează, Oferă o descurcare ușoară, Oferă volum, Protejează împotriva deteriorării etc. | Cantitate:  200 ml | Culoare flacon: Maro | Preț: 324 lei

Avantaje
 • Balsam cremos cu absorbție în profunzime la nivelul firului de păr
 • Hidratează și hrănește părul în profunzime
 • Contribuie la descurcarea ușoară și previne încâlcirea părului
 • Îmbracă firul de păr într-o peliculă protectoare care previne ruperea și degradarea acestuia
 • Oferă o senzație de plenitudine și volum
 • Redă densitatea podoabei capilare
Contra
 • Cantitate redusă raportată la prețul ridicat
 • O parte din beneficiile produsului se pot pierde la spălare

Oribe Magnificent Volume face parte din categoria balsamurilor de păr destinate pentru orice tip de fibră capilară care umple cortexul acestuia fără a-l îngrășa. Textura cremoasă garantează o dispersie uniformă astfel încât, la final, să te poți bucura de un păr moale și strălucitor, ușor de pieptănat și plăcut la atingere.

În același timp, balsamul targhetează îndeosebi părul fin care are nevoie de volum, însă prețul acestuia este unul destul de ridicat care nu-l face întocmai accesibil pentru oricine.

Recenzie: Kevin Murphy Body Mass

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Kevin Murphy Body Mass Prețuri medii

Tip balsam: Cremos, Unisex, Fără clătire | Tip de păr: Toate tipurile de păr | Efecte: Oferă strălucire, Asigură o pieptănare ușoară și descurcă părul, Contribuie la o modelare ușoară, Contribuie la regenerarea părului, Dozare cu pompiță etc. | Cantitate: 100 ml | Culoare flacon: Roz | Preț: 165 lei

Avantaje
 • Nu necesită clătire
 • Se aplică ușor
 • Poate fi utilizat după spălare sau zilnic, la nevoie
 • Descurcă părul
 • Dozare facilă și precisă datorită pompiței din dotare
 • Oferă strălucire
Contra
 • Cantitate redusă
 • Preț ridicat

Kevin Murphy Body Mass este un balsam profesional fără clătire care poate fi utilizat cu ușurință la finalul rutinei de îngrijire pentru a reda hidratarea de care are nevoie părul. Modalitatea de aplicare permite absorbția unei cantități adecvate de produs evitând diminuarea acțiunii ingredientelor nutritive așa cum se întâmplă de exemplu, atunci când este utilizat un balsam cu clătire.

Totodată, părul își restabilește strălucirea, devine mai ușor de manevrat și mai flexibil, iar în acest mod părul nu mai este la fel de fragil și predispus la rupere. Prețul însă e destul de ridicat și vine într-o cantitate mică care poate fi destul de durabilă având în vedere că nu este necesară utilizarea unor cantități generoase de produs la fiecare utilizare.

Recenzie: Kallos Gogo

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Kallos Gogo Lucruri accesibile

Tip balsam: Cremos, Unisex | Tip de păr: Toate tipurile de păr și scalp | Efecte: Hidratează, Contribuie la protejarea și hidratarea părului, Redă nutriția și strălucirea părului, Asigură un păr ușor de descurcat și de pieptănat etc. | Cantitate: 200 ml | Culoare flacon: Mov | Preț: 7 lei

Avantaje
 • Preț redus
 • Cantitate mare raportată la preț și în comparație cu alte balsamuri de păr
 • Hidratează părul
 • Redă strălucirea și flexibilitatea
 • Părul e mai ușor de pieptănat și de descurcat după aplicare
Contra
 • Formula poate fi mai puțin hidratantă și restauratoare față de un balsam profesional

Kallos Gogo este un balsam accesibil de păr care completează rutina de îngrijire a părului oferindu-i senzația de hidratare și flexibilitatea de care are nevoie îndeosebi părul uscat, deteriorat, ca urmare a proceselor mecanice, chimice sau termice. Vine într-o cantitate destul de generoasă și este ușor de absorbit de către păr astfel încât, la final, să te bucuri de o podoabă capilară care atrage o mulțime de complimente.

Există însă versiuni ceva mai costisitoare care pot oferi un plus de nutriție părului mai ales în situația în care acesta este extrem de afectat de o procesare masivă.

Top 10 balsamuri de păr

Tip Descriere Cumpără
Cele mai bune balsamuri de păr
1. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Oribe Magnificent Volume Oribe Magnificent Volume Tip balsam: Cremos, Unisex
Tip de păr: Fin, Toate tipurile de păr
Efecte: Redă densitatea și vitalitatea părului, Hidratează, Oferă o descurcare ușoară, Oferă volum, Protejează împotriva deteriorării etc.
Cantitate:  200 ml
Culoare flacon: Maro
AFLAȚI PREȚUL
2. cel mai bun balsam de păr Kevin Murphy Body Mass Tip balsam: Cremos, Unisex, Fără clătire
Tip de păr: Toate tipurile de păr
Efecte: Oferă strălucire, Asigură o pieptănare ușoară și descurcă părul, Contribuie la o modelare ușoară, Contribuie la regenerarea părului, Dozare cu pompiță etc.
Cantitate: 100 ml
Culoare flacon: Roz
AFLAȚI PREȚUL
3. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Alfaparf Milano Semi Di Lino Curls Alfaparf Milano Semi Di Lino Curls Tip balsam: Cremos, Cu clătire
Tip de păr: Creț
Efecte: Hidratează, Protejează împotriva razelor UV și a poluării, Nu încarcă părul, Contribuie la formarea și modelarea buclelor etc.
Cantitate: 1000 ml
Culoare flacon: Albastru
AFLAȚI PREȚUL
4. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Tip balsam: Cremos, Cu clătire
Tip de păr: Decolorat, Vopsit, Tratat
Efecte: Hidratează, Protejează culoarea părului, Regenerează, Reface structura părului, Conține proteine, Oferă până la 7x mai multă strălucire etc.
Cantitate: 200 ml
Culoare flacon: Galben
AFLAȚI PREȚUL
5. cel mai bun balsam de păr Kallos Gogo Tip balsam: Cremos, Unisex
Tip de păr: Toate tipurile de păr și scalp
Efecte: Hidratează, Contribuie la protejarea și hidratarea părului, Redă nutriția și strălucirea părului, Asigură un păr ușor de descurcat și de pieptănat etc.
Cantitate: 200 ml
Culoare flacon: Mov
AFLAȚI PREȚUL
6. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Schwarzkopf Professional Blondme Cool Blondes Schwarzkopf Professional Blondme Cool Blondes Tip balsam: Spray, Fără clătire
Tip de păr: Blond, Decolorat
Efecte: Neutralizează tonurile arămii, Oferă o strălucire intensă și de durată, Lasă părul mătăsos și plăcut la atingere etc.
Cantitate: 150 ml
Culoare flacon: Mov
AFLAȚI PREȚUL
7. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Olaplex N°5 Bond Maintenance Olaplex N°5 Bond Maintenance Tip balsam: Cremos, Cu clătire
Tip de păr: Decolorat, Deteriorat
Efecte și caracteristici: Hidratează, Redă luciul părului, Nu conține sulfați, Formulă vegană, Reface și fortifică structura părului etc.
Cantitate: 250 ml
Culoare flacon: Alb
AFLAȚI PREȚUL
8. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – Natura Siberica Natural Oil plex Natura Siberica Natural Oil-plex Tip balsam: Cremos, Cu clătire
Tip de păr: Vopsit, Degradat
Efecte: Hidratează, Protejează culoarea părului, Redă catifelarea și ușurința în stilizarea părului, Redă strălucirea etc.
Cantitate: 270 ml
Culoare flacon: Roz
AFLAȚI PREȚUL
9. Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – LOreal Paris Elseve Dream Long Wonder Water L’Oréal Paris Elseve Dream Long Wonder Water Tip balsam: Lichid, Cu clătire
Tip de păr: Toate tipurile
Efecte: Textură extrem de ușoară cu absorbție intensă, Efecte vizibile în doar 8 secunde, Hrănește intens, Netezește părul, Reîntregește părul degradat, Părul este moale și ușor de descurcat după aplicare etc.
Cantitate: 200 ml
Culoare flacon: Portocaliu
AFLAȚI PREȚUL
10. cel mai bun balsam de păr Delia Cosmetics Cameleo Anti-Yellow Effect Tip balsam: Cremos, Cu clătire
Tip de păr: Decolorat, Blond, Grizonat
Efecte: Hidratează, Neutralizează tonurile de galben, Revitalizează nuanța părului, Redă aspectul sănătos și strălucirea etc.
Cantitate: 500 ml
Culoare flacon: Multicolor
AFLAȚI PREȚUL

Cum să alegi cel mai bun balsam de păr

Rolul de bază al balsamului de păr este cel de a echilibra pH-ul acestuia după șamponare, dar și de a închide cuticula pentru a preveni ca fibra capilară să rămână deschisă, expusă la factorii de mediu, la deteriorare și la impactul nociv care se poate traduce printr-un păr tern, uscat, ce se rupe ușor. Dar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile și motivele pentru care nu ar trebui să lipsească un balsam de păr adecvat din fiecare rutină de îngrijire a părului.

Într-adevăr, deși există astăzi foarte multe mărci, tipuri și formule de balsam de păr, alegerea nu e deloc ușoară în special pentru femeile a căror scop este să se bucure de o podoabă capilară cât mai lungă și sănătoasă, îngrijită, care să le evidențieze frumusețea naturală și să le pună în valoare în fiecare zi. În introducere, noi ți-am pregătit un mini-top cu sugestii de balsamuri ce ți-ar putea oferi efectele după care tânjește părul tău.

Cum cel mai probabil ți-ai dat seama până în acest moment, pe piață există mai multe opțiuni de balsamuri de păr, pentru diferite nevoi specifice. Idealul este ca și în cazul pielii, să nu avem un scalp sau un păr problematic. Dar din nefericire, aceasta este o condiție aparte de care nu se bucură cei mai mulți.

Sfatul nostru

Descoperă secretul unui păr lung și strălucitor completându-ți rutina cu vitaminele necesare organismului tău. Verifică top 3 cele mai bune vitamine pentru păr ca să descoperi beneficiile oferite și cum să le alegi.

Astfel, în alegerea celui mai bun balsam de păr trebuie să ții cont de tipul părului, de grosimea lui, uneori de formă, ba chiar poate avea o importanță și categoria de vârstă căreia se adresează. Dar hai să discutăm despre toate aceste lucruri mai în detaliu, în rândurile următoare.

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – cele mai bune conditioner pentru par

Cum să alegi un balsam pentru părul fin

Părul fin are o structură subțire, ceea ce înseamnă că balsamul potrivit nevoilor sale este ideal să dispună de o textură lejeră, ușor de absorbit în cortexul firului de păr. Totodată, un păr fin și rar poate deveni o adevărată problemă. Așa că, un balsam care conferă volum și structură părului va conferi o senzație de plenitudine care va încânta persoanele care se plâng mereu că părul este lipit de cap.

Cum să alegi un balsam pentru părul uscat

Părul uscat este și mai pretențios pentru că este în permanență predispus la rupere. Unui păr uscat îi lipsește elasticitatea și vitalitatea, iar cel mai bun balsam ar trebui să confere aceste beneficii principale după fiecare utilizare. Balsamurile bogate în uleiuri esențiale precum ulei de cocos, argan, diferiți alcooli care promovează hidratarea părului și multe altele, vor contribui la necesitățile sale.

În cazul în care părul este uscat ca urmare a procedurilor chimice sau mecanice, precum utilizarea aparatelor de stilizare, vopsitul și decoloratul, se recomandă utilizarea unor balsamuri de păr cu efect regenerant și intens hidratant care pot contribui la menținerea și cosmetizarea aspectului acestuia. De exemplu, balsamurile de păr cu specificația “plex” au o formulă specială de tip tratament pentru un păr uscat și problematic, fiind bogate în ingrediente care să ajute părul deteriorat.

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – balsam de par fara clatire

Iar dacă vorbim de părul uscat al unui copil, greu de descurcat și pe care este dificil să-l faci să colaboreze când vine vorba de pieptănarea și aranjarea acestuia, vei găsi multe opțiuni de balsam păr copii concepute special pentru nevoile lor, inclusiv pentru cei care sunt sensibili de fel.

Cum să alegi un balsam pentru părul gras

Deși secretă o cantitate mai mare de sebum față de alte tipuri de păr, părul gras necesită și el hidratare și o îngrijire atentă. Există multe formule de balsam concepute special pentru această problemă, pe care le vei găsi sub denumirea aferentă sau cu indicația “balsam pentru volum”. Cele mai bune balsamuri de păr pentru păr gras sunt cele bazate pe ingrediente naturale sau cele care conțin un procent mai redus de ingrediente hidratante pe care le poți verifica de pe eticheta înscrisă pe ambalaj.

Cum să alegi un balsam pentru părul creț

Nici părul creț nu poate fi ușor de mulțumit, mai ales că are nevoie de o rutină specială pentru a reda forma perfectă și atrăgătoare a buclelor. Se recomandă să alegi un balsam pentru păr creț conceput special, care nu conține siliconi ce pot tinde să încarce structura părului împiedicând definirea buclelor. Există și balsam păr creț clasic, cu clătire, dar și opțiuni fără clătire, părul creț făcând parte la rândul său din categoria celor cu păr adesea uscat, dificil de pieptănat și de descurcat.

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – TOP 10 Balsamuri de par

Cum să aplici balsamul în mod corespunzător

Pentru a te bucura de beneficiile balsamului de păr este esențial să știi cum să îl aplici în mod corect. De exemplu, aplicarea acestui produse se face pe lungimi și evitând rădăcinile, căci acest fapt poate duce la îngrășarea mai rapidă a zonei scalpului și a rădăcinilor crescute.

 • Aplicarea balsamului înainte de spălare

Dacă părul este extrem de uscat sau îți dorești să-i asiguri un plus de hidratare, poți aplica balsamul chiar și înainte de a-ți spăla părul așa cum o faci în mod obișnuit. Sfatul nostru e să aplici balsamul estimativ cu 15-20 minute înainte de a-l spăla sau să-l lași să acționeze pe parcursul serii, urmând ca ulterior să clătești părul și să-l șamponezi astfel încât să restabilești pH-ul.

 • Aplicarea balsamului după spălare

Cea mai frecventă modalitate de aplicare a balsamului de păr este după spălare. Înainte de toate este necesar să înlături excesul de apă acumulat în păr după șamponare. Apoi distribuie o cantitate mică de balsam pe lungimi până când acesta este saturat în profunzime și lasă-l să acționeze între 1-5 minute și limpezește părul cu apă călduță ulterior.

Dacă alegi un balsam cu acțiune rapidă, cum este versiunea de balsam de păr elseve cu acțiune în 8 secunde, trebuie respectat timpul minim de acționare înscris pe ambalaj, dar nu se întâmplă nimic dacă îl lași să acționeze ceva mai mult. Totuși, dacă mărești semnificativ timpul de acțiune nu înseamnă că vei observa diferențe majore.

 • Utilizarea unui balsam leave-in

Dacă ești mereu pe grabă, dar nu vrei să neglijezi ideea de a avea o rutină completă de îngrijire, te poți orienta inclusiv către un balsam de păr fără clătire. Acesta se aplică ușor pe părul umezit într-o cantitate foarte redusă, imediat după ce ți-ai finalizat rutina de îngrijire a părului sub duș, iar ulterior nu trebuie să-ți mai limpezești părul. Putem spune că acest balsam ajută la economisirea de resurse.

După aplicarea balsamului leave-in poți să trecu ușor cu un pieptăm pentru a-l distribui uniform iar ulterior poți stiliza părul așa cum o faci în mod obișnuit. Dacă urmează să folosești căldură pentru uscarea părului, nu uita să aplici în prealabil și o protecție termică.

Cele mai bune balsamuri de păr în 2024 – cele mai bune balsamuri de par

Cât de importante sunt ingredientele din balsamul de păr?

Ingredientele sunt cel mai important criteriu de urmărit indiferent de tipul produsului de îngrijire pe care-l alegi sau de destinația lui de uz. Lista de ingrediente îți poate spune despre un balsam cât este de hidratant, dacă acesta contribuie la protecția culorii părului vopsit etc.

Astfel, dincolo de însemnele de pe etichetă care sunt ușor de lecturat dar care adesea pot fi înșelătoare în materie de efecte, ingredientele îți vor da de știre de fiecare dată cu ce tip de produs ai de-a face.

Balsamul de păr cu ingrediente naturale

Dacă susții mediul înconjurător și îți dorești să folosești și produse de îngrijire în ton cu aspirațiile tale, balsamurile de păr bazate pe o formule cu ingrediente naturale sunt alegerea potrivită. Totuși, trebuie să fii foarte atentă în alegerea lui. Acestea conțin o cantitate generoasă de uleiuri esențiale ce pot fi incompatibile cu părul vopsit de exemplu, mai ales când vine vorba de nuanțe semipermanente care se duc mai ușor.

Trebuie să mai ai în vedere că adesea formula balsamurilor de păr nu este întotdeauna 100% naturală și că deseori se folosesc în compoziție o serie de aditivi fără de care stabilizarea formulei nu ar putea avea loc iar termenul de expirare ar fi unul extrem de scurt.

Balsamul de păr cu siliconi

Chiar dacă multe lume consideră siliconii, sulfații și parabenii ca fiind ingrediente chimice dăunătoare, acestea au un rol binedefinit care se transformă într-un beneficiu major atunci când sunt aplicate pe părul corespunzător. Siliconii au mai multe funcții printre care cel de netezire și de estompare a firelor rebele de păr, dar totodată învăluie părul într-o peliculă protectoare care previne pătrunderea excesivă a umidității și a altor substanțe poluante care într-adevăr pot afecta părul.

Balsamurile cu siliconi sunt recomandate mai cu seamă persoanelor care au părul degradat, vopsit, decolorat, acesta restabilind nivelul optim de hidratare și cosmetizând degradarea astfel încât să te poți bucura de apariențe plăcute până în momentul în care acesta ajunge să fie tuns în mod regulat pentru a reveni la starea inițială.

O diferență semnificativă se poate observa și în ceea ce privește comparația dintre balsamurile de păr clasice, uzuale, cum e și linia populară de balsam de păr Pantene care se regăsește cu ușurință în supermaketuri, și cele profesionale. Liniile profesionale au deseori concentrații mai mari de ingrediente hidratante, balsamuri cu înlocuitori de siliconi ideali pentru părul creț și formule mai atente pentru părul procesat etc.

Balsam sau masca de păr?

Mulți profesioniști recomandă alegerea unei măști de păr în detrimentul balsamului. Totuși, atunci când părul are nevoie de un plus semnificativ de hidratare precum în cazul părului deteriorat sau a celui creț, utilizarea ambelor produse se poate transforma într-o rețetă eficientă pentru sănătatea părului.

Spre deosebire de balsam, masca este ceva mai densă și mai bogată în ingrediente hidratante, așa că rolul ei este mult mai nutritiv. Așadar, cu cât părul e mai uscat sau mai afectat, poți înlocui cu succes balsamul cu masca sau să o completezi adițional cu acest produs de îngrijire.

În concluzie

Așadar, dacă vrei să te bucuri de un păr frumos și sănătos, în care rutina de îngrijire a acestuia devine o prioritate, alegerea atentă a unui balsam de păr va juca un rol important. Toate aceste informații prezentate mai sus îți vor fi de mare ajutor ca să poți face comparațiile necesare și să te poți orienta cât mai ușor către balsamul de care are nevoie. Iar atunci când și celelalte produse de îngrijire sunt alese la fel de atent, respectiv șamponul și/sau masca, rezultatul va fi întotdeauna cel mult visat – un păr suplu, bogat, strălucitor și de invidiat, care mereu va atrage o mulțime de complimente.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (101 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare