Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

TOP 3 cele mai bune vitamine pentru păr în 2023

Datum 10.6.2022 Alexandra Enache Alexandra Enache

Un păr frumos și sănătos se poate transforma într-un simbol al stării de bine atunci când te trezești dimineața sau când ai o zi dificilă. Însă, pentru ca și podoaba capilară să arate și să se simtă bine, va avea nevoie de o îngrijire pe măsură. Sănătatea părului începe de la interior, acolo unde se regăsesc toate resursele necesare pentru ca el să se dezvolte exact așa cum ai visat.

Iar pentru că zilnic se pierd vitamine și minerale esențiale echilibrului corpului, este de datoria noastră să ne asigurăm zilnic o bună alimentație și un stil de viață cât mai sănătos. Din nefericire, corpul nu absoarbe și fixează din hrană tot ceea ce el are nevoie pentru a-și desfășura funcțiile în mod normal. Când acest lucru se întâmplă, poți remarca pierderea strălucirii părului, până la subțierea și lipsa de vitalitate a acestuia, inclusiv căderea părului. Dar poți interveni cu diferite suplimente alimentare și/sau vitamine pentru păr, care vor aduce aportul necesar și îți vor reflecta contribuția benefică prin îmbunătățirea texturii și a aspectului părului.

Hai să descoperi cele mai bune vitamine pentru păr și funcțiile acestora!

Top 3 vitamine pentru păr recomandate

Cel mai bun în general

Capsule moi pentru fortificarea structurii părului care previn deteriorarea și căderea acestuia, contribuind în același timp la repararea acestuia.

Produs avantajos preț/calitate

Cel mai bun supliment alimentar cu vitamine pentru păr, ce redă strălucirea și puterea părului tern.

Cel mai ieftin

Un complex bogat în vitamine care sprijină funcțiile organismului și contribuie în același timp la menținerea unui păr sănătos.

Recenzie: MERZ SPEZIAL 60 CAPSULE VEDRA


Ingrediente active: Fier – 10,0 mg , Extract de ceai verde – 100,0 mg, Acid folic – 400,0 µg, Vitamina – B12 3,0 ug, Vitamina – B6 5,0 mg, Extract de paprika – 20,0 mg, Niacina – 60,0 mg, Vitamina B1 – 2,8 mg, Vitamina B2 – 3,2 mg, Zinc – 13,0 mg, Biotina – 150,0, L-Cystine – 450,0 mg, Acid pantotenic – 12,0 mg, Cupru – 1,0 mg, Extract de mei – 80,0 mg | Funcții: Redă densitatea părului, Contribuie la menținerea pigmentului natural al părului, Asigură protecție împotriva stresului oxidativ etc. | Mod de prezentare: 60 capsule moi | Preț: 85,42 lei

Avantaje
 • Complex bogat de vitamine și substanțe de origine naturală
 • Îmbunătățește aspectul și sănătatea părului
 • Previne impactul nociv al stresului oxidativ și al factorilor de mediu
 • Administrare ușoară pe cale orală
Contra
 • Preț ridicat
 • Tratament de scurtă durată


MERZ SPEZIAL
 60 CAPSULE VEDRA
 este un complex de vitamine cu un conținut de 15 substanțe active patentate, ce contribuie la diminuarea problemelor podoabei capilare și asigură frumusețea acesteia pe termen lung.

Datorită conținutului de vitamine B1, B2, B6, B2 și biotină, acest supliment este capabil inclusiv să redensifice structura părului, contribuind la menținerea pigmentului natural și prevenind decolorarea naturală a acestuia, cauzată de factorii oxidativi din mediul înconjurător.

Un dezavantaj ar putea fi faptul că, acest complex de vitamine este necesar a fi utilizat o perioadă mai lungă de timp, față de cele 30 zile cât conferă modul de prezentare. Totodată, prețul este unul ridicat, dar varietatea de vitamine esențiale organismului și părului, vă va oferi efectele dorite.

Recenzie: Forcapil par si unghii Arkopharma, 60 capsule

Ingrediente active: Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina D3, Biotina, Vitamina B9, L-cistina, L-metionina, oxid de zinc, celuloza, antiaglomerant – stearat de magneziu, capsula prezintă un înveliș de origine vegetală | Funcții: Redă strălucirea părului, Oferă vitalitate podoabei capilare, Fortifică unghiile, Contribuie la regenerarea părului, Combate căderea părului | Mod de prezentare: 60 capsule | Preț: 44,99 lei

Avantaje
 • Conținut ridicat de substanțe active esențiale organismului
 • Diminuează și combate căderea părului
 • Îngrijește aspectul părului și al unghiilor
 • Ușor de administrat
Contra
 • Tratament de scurtă durată
 • Conținut redus de vitamine


Forcapil par si unghii Arkopharma, 60 capsule
 este un complex popular de vitamine care nu doar că reface sănătatea părului tern și lipsit de vitalitate, dar în același timp sprijină dezvoltarea și creșterea unghiilor, prevenind ruperea și exfolierea acestora.

Vitaminele Forcapil sunt disponibile și în varianta cu administrare pentru o cură completă de 3 luni, lucru care nu se aplică acestui complex aflat în discuție, dar și în varianta de jeleuri.

Un minus poate fi și faptul că, numărul substanțelor active este redus, dar acest lucru nu afectează efectul acestuia asupra rezultatelor benefice pe care ți le dorești asupra părului.

Recenzie: DOPPELHERZ AKTIV CA 750 + D3 + BIOTINA + ACID FOLIC, 30 comprimate

Ingrediente active: Calciu (750 mg), Biotina(150 µg), Acid folic (400 µg) si Vitamina D3 (5 µg), Zinc, Vitamina A și E | Funcții: Sprijină sănătatea întregului organism, Crește imunitatea, Conferă energie, Asigură sănătatea sistemului osos | Mod de prezentare: 30 capsule | Preț: 22,50 lei

Avantaje
 • Complex bogat de vitamine
 • Asigură sănătatea părului, a unghilor și a întregului organism
 • Fortifică corpul și susține organismul în procesele de auto-apărare
 • Preț accesibil
Contra
 • Tratament de scurtă durată
 • Conținut redus de vitamine


DOPPELHERZ AKTIV CA 750 + D3 + BIOTINA + ACID FOLIC, 30 comprimate
 conține toate vitaminele de care nu doar părul să se bucure de un aspect frumos și sănătos, ci și întregul organism. Conținutul de calciu, acid folic și biotină, contribuie atât la fortificarea părului tern și lipsit de vitalitate, dar în același timp asigură și un sistem osos puternic și o imunitate de top.

Formula conține însă doar 8 vitamine de bază, iar tratamentul oferit de o singură cutie e de scurtă durată, perfect pentru a testa compatibilitatea cu organismul propriu.

Când este necesar să începi să administrezi vitamine pentru păr

Dacă te confrunți cu probleme precum căderea părului, ruperea acestuia, pierderea densității și/sau apariția golurilor pe scalp, în mod cert există un dezechilibrul la nivelul întregului corp asupra căruia trebuie acționat într-un timp cât mai scurt.

Recomandarea noastră este să pornești de la un set complet de vitamine pentru a afla în mod precis cauza și a acționa corespunzător. O mare majoritate a problemelor părului sunt cauzate și de alți factori sau de afecțiuni interne. La recomandarea medicului sau a farmacistului poți utiliza și un complex de vitamine pentru păr, potrivit nevoilor tale.

Poți administra aceste vitamine chiar și în scop preventiv, pentru a încuraja creșterea și fortificarea părului pe termen lung.

Sfatul nostruSfatul nostru

Dacă vrei să obții bucle frumoase, romantice, în cel mai scurt timp, echipează-te cu un ondulator de calitate. Clasice, automate, conice sau tip afro, pe toate le găsești comparate în acest top pe care l-am pregătit special pentru tine, cu cele mai bune ondulatoare.

Care sunt cele mai bune vitamine pentru păr?

Cele mai bune vitamine pentru păr conțin o concentrație ridicată de biotină și alte vitamine și minerale menite să sprijine sănătatea părului. În același timp, un complex mai bogat în substanțe nutritive, vor contribui și la creșterea imunității corpului, precum și la susținerea acestuia în cazul altor dezechilibre precum: probleme cu musculatura și oasele, probleme ale unghiilor, modul în care arată tenul, probleme ale pielii etc.

TOP 3 cele mai bune vitamine pentru păr

Cât timp este necesar să folosești vitamine pentru păr?

Pentru a vedea cele mai bune efecte și efecte cu adevărat vizibile ale rezultatului administrării de vitamine pentru păr, va trebui să ții o cură constantă de cel puțin 3 luni de zile. Nu încerca să grăbești procesul administrând mai multe capsule pe zi față de doza recomandată de către medic sau înscrisă pe prospectul acestora, căci acest lucru poate avea efecte nedorite.

De asemenea, nu uita că, în cazul în care nu observi efecte notabile după această perioadă, este cel mai probabil ca ruperea părului, subțierea sau căderea acestuia să fie datorate unor alte cauze pe care va trebui să le descoperi prin intermediul unui consult medical.

Au vitaminele pentru păr efecte adverse?

În general, nu s-au semnalat efecte adverse asupra organismului în ceea ce privește administrarea vitaminelor pentru păr, atâta timp cât au fost respectate indicațiile. Totuși, dacă în organismului tău se află deja o cantitate adecvată de vitamine și substanțe sau valorile acestora vor depăși prin administrarea de suplimente concentrația optimă, poți experimenta o serie de efecte adverse. Întocmai de aceea, chiar dacă aceste vitamine se eliberează fără prescripție și le poți consuma fără complicații, este recomandat să ai și opinia unui specialist care-ți monitorizează organismul în mod constant.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Nimeni nu a analizat încă acest lucru, să fie primul.

Autorul articolului

Articole similare