Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Top 10 cele mai bune cărți de dezvoltare personală 2024

28. 11. 2022 actualizat

Cititul poate fi o modalitate excelentă de a te îmbunătăți pe sine. Pe de o parte ești pus în situația de a face o introspecție, pentru a vedea care sunt problemele pe care le ai și de cealaltă parte, cunoștințele acumulate te vor ajuta să le rezolvi. De aceea este indicat ca periodic să citești cărți pentru dezvoltare personală. Chiar dacă la prima vedere ele par a fi mult prea generaliste pentru a te ajuta pe tine în particular, în realitate, ele îți vor deschide ochii spre noi orizonturi, majoritatea având o încărcătură psihologică notabilă.

Dar de unde începi aventura dezvoltării sinelui, având în vedere că sunt foarte multe cărți de self help pe piață? Noi îți propunem o listă cu cele mai bune cărți de dezvoltare personală din România. Astfel, îți va fi mai ușor să găsești ceea ce ai tu nevoie.

Carte Categorie
image of carti dezvoltare personala Puterea intenției

Wayne W. Dyer

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru gândire pozitivă AFLAȚI PREȚUL
carti motivationale atomic habits Atomic Habits

James Clear

Cea mai bună carte cu sfaturi simple AFLAȚI PREȚUL
carte dezvoltare personala pentru stres Când corpul spune nu

Gabor Mate

Cea mai bună carte pentru rezolvarea traumelor AFLAȚI PREȚUL
carte motivationala nepasare Arta subtilă a nepăsării

Mark Manson

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru generația tânără AFLAȚI PREȚUL
cărți despre dezvoltare personală succes Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent

Dale Carnegie

Cea mai bună carte de dezvoltare pentru a-ți face prieteni AFLAȚI PREȚUL
cărți de dezvoltare personală pentru femei Femei care iubesc prea mult

Robin Norwood

Cea mai bună carte de dezvoltare personală și emoțională pentru femei AFLAȚI PREȚUL
cărți de dezvoltare personală creativitate Lecții de magie

Elizabeth Gilbert

Cea mai bună carte pentru a-ți dezvolta latura creativă AFLAȚI PREȚUL
Top 10 cele mai bune cărți de dezvoltare personală 2024 – Tuestiplacebo Tu esti Placebo

Joe Dispenza

Cea mai bună carte audio pentru dezvoltare personală și meditație AFLAȚI PREȚUL
dezvoltare personală în cărți leadership Dezvoltă liderul din tine

John C. Maxwell

Cea mai bună carte de leadership AFLAȚI PREȚUL
Cea mai bună carte de dezvoltare personală Curajul de a nu fi pe placul celorlalți

Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Cea mai bună carte de dezvoltare personală AFLAȚI PREȚUL
Sfatul nostru

Vrei să lecturezi cele mai bune cărți în română? SF, romantic, dezvoltare personală, amuzament, pentru copii – indiferent de stilul pe care-l preferi, în acest ghid vei găsi toate sugestiile de cărți pe care trebuie să le citești ca să devii o versiune mai bună a ta.

1. Puterea intenției, Wayne W. Dyer

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru gândire pozitivă

image of carti dezvoltare personala

Carturesti.ro

Această carte este despre puterea gândirii pozitive și cum să o folosești pentru a-ți obține scopurile. Wayne Dyer te învață că dacă îți dorești ceva cu adevărat, cu siguranță îți vei atinge scopul. „Puterea intenției” este una dintre acele cărți de dezvoltare personală care te conduce spre o îmbunătățire a stilului de viață, prin pozitivism. 

În plus, cartea are exemple și exerciții pentru a-ți fi mai ușor să îți creezi un obicei din a gândi pozitiv și de a te concentra pe scopul pe care vrei să îl atingi. De asemenea, Dyer vine și cu argumente științifice care susțin puterea intenției. Astfel, dacă ești în căutarea unei motivații de a-ți schimba perspectiva asupra vieții sau dacă vrei să îți îmbunătățești viața, îți recomandăm cu căldură această carte. 

2. Atomic Habits, James Clear

Cea mai bună carte cu sfaturi simple

carti motivationale atomic habits

Elefant.ro

Nu ești pregătit să faci schimbări majore în viață? Ei bine, în „Atomic Habits” James Clear oferă un ghid pas cu pas despre cum să creezi și să întreții obiceiuri sănătoase pentru a-ți îmbunătăți viața. El susține că poți să îți creezi un stil de viață sănătos, făcând mici schimbări. Desigur, aceasta este o carte de dezvoltare personală bazată pe argumente științifice. Iar sfaturile despre cum să introduci aceste obiceiuri noi și sănătoase în viața ta te vor ajuta.

De altfel, cu siguranță și experiența ta personală cu siguranță susține argumentele cărții. Dacă faci o introspecție, vei vedea că de-a lungul timpului ai acumulat o serie de obiceiuri sănătoase care acum te ajută. Ei bine, „Atomic Habits” te va învăța să faci acele mici schimbări pentru a-ți îndeplini scopul, fără să depui foarte mult efort. 

3. Când corpul spune nu, Gabor Mate

Cea mai bună carte pentru rezolvarea traumelor

carte dezvoltare personala pentru stres

Libris.ro

Nu poți să te dezvolți dacă nu te cunoști. Traumele copilăriei pot să se transpună acum, în viața de adult, în dureri fizice. Stresul, boala secolului nostru, se face auzit tot prin dureri fizice. „Când corpul sune nu” vorbește despre felul în care te influențează stresul dar și traumele acumulate. Gabor Mate, medic de profesie, specializat în medicină biopsihosocială, descrie în această carte experiențele pacienților săi, dar și soluțiile pe care le-a găsit pentru a-i trata. 

Dezvoltarea personală începe întotdeauna cu o introspecție. Iar „Când corpul spune nu” este una dintre acele cărți pentru dezvoltare personală care te vor ajuta să înțelegi sursele stresului zilnic. Astfel, vei avea pe ce să clădești o schimbare binemeritată. Mai mult, îți va deschide o discuție despre traumele suferite, oferindu-ți indicii despre cum să le faci față. Cartea este un prin pas spre un viitor echilibrat și lipsit de dureri psihosomatice. 

4. Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson

Cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru generația tânără

carte motivationala nepasare

Elefant.ro

Trăim într-o eră în care suntem bombardați cu informații. Iar cele care ne afectează cel mai mult sunt emoționale. De la senzația pe care ți-o lasă social media cum că nu ai realizat suficient de multe până la vârsta pe care o ai, până la presiunea socială, că ar trebui să te încadrezi în anumite șabloane, toate aceste informații te limitează și, în cele din urmă, adaugă stresului cotidian. Din acest motiv ar trebui să înveți să nu îți pese. 

„Arta subtilă a nepăsării” te învață să îți cunoști limitele. Odată ce accepți limitele putinței nu vei mai avea așteptări prea mari de la tine și, în consecință, nu vei fi dezamăgit atunci când nu le îndeplinești. Este o carte bazată pe principii științifice și presărată cu anecdote, ceea ce o face ușor de citit. De altfel, „Arta subtilă a nepăsării” este una dintre acele cărți motivaționale” pe care toată lumea ar trebui să le citească pentru a înțelege de ce e bine ca uneori să nu îți impui standarde foarte ridicate. 

5. Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent, Dale Carnegie

Cea mai bună carte de dezvoltare pentru a-ți face prieteni

cărți despre dezvoltare personală succes

eMAG.ro

Succesul este un deziderat general al oamenilor, doar domeniul în care acesta trebuie atins diferă de la persoană la persoană. Ceea ce înseamnă că metodele prin care îl poți obține sunt și ele universale. Iar cartea lui Dale Carnegie exact asta ne învață. Ce trebuie să facem pentru a ne atinge ținta. 

„Secretele succesului” este una dintre acele cărți despre dezvoltare personală care te învață să te descurci cu succes în interacțiunile interumane. De altfel, atunci când ești perceput ca un om de succes, vei avea mai multe deschideri și îți vei putea face mai multe conexiuni. Odată ce vei învăța cum să îți creezi imaginea unui om care merită să aibă succes, atunci vei putea începe ascensiunea. Iar această carte va sta la bazele acestei schimbări pozitive. 

6. Femei care iubesc prea mult, Robin Norwood

Cea mai bună carte de dezvoltare personală și emoțională pentru femei

cărți de dezvoltare personală pentru femei

Libris.ro

Dragostea nu înseamnă suferință, este premisa de la care pleacă una dintre cele mai populare cărți de dezvoltare personală pentru femei. Autoarea explorează relațiile disfuncționale, în care femeile sunt agresate. Iar în baza acestora, oferă sfaturi despre cum să te îndepărtezi de acest tip de relații și să clădești unele sănătoase. 

Cartea lui Norwood este profundă și  utilă. Ea oferă cititorilor o înțelegere clară a motivului pentru care ar putea fi atrași de relațiile nesănătoase și cum să depășim acest obstacol. Cartea este ușor de citit și oferă sfaturi practice pe care cititorii le pot folosi pentru a-și îmbunătăți viața. În definitiv, cu toții putem recunoaște că relațiile sănătoase ne încununează viața. 

7. Lecții de magie, Elizabeth Gilbert

Cea mai bună carte pentru a-ți dezvolta latura creativă

cărți de dezvoltare personală creativitate

Carturesti.ro

„Lecții de magie” est e o carte despre cum creativitatea îți poate face viața mai frumoasă. Autoarea celebrului roman Mănâncă, roagă-te, iubește care a inspirat milioane de oameni să ia o mică pauză de la taskurile zilnice pentru a găsi frumusețea în lucrurile mici, vorbește acum despre cum pasiunea și creativitatea îți pot schimba viața. Ea împărtășește propriile povești despre propria-i călătorie creativă, dar și a altora, care pot deveni oricând o sursă de inspirație pentru tine.  

Scrisul lui Gilbert este captivant și inspirator, ceea ce era de așteptat. Cartea este plină de sfaturi utile și povești pentru a trăi o viață creativă. De altfel, „Lecții de magie” este una dintre acele cărți de dezvoltare personală care te vor învăța să visezi. Și, ulterior, să le transpui în realitate pentru a te elibera. 

8. Tu esti Placebo. Cum sa iti transformi mintea in materie, facand-o sa conteze, Joe Dispenza

Cea mai bună carte audio pentru dezvoltare personală și meditație

Top 10 cele mai bune cărți de dezvoltare personală 2024 – Tuestiplacebo

Elefant.ro

Joe Dispenza propune în această carte o tehnică prin care demonstrează că puterea gândului poate aduce vindecare, uneori fără a fi nevoie de medicație sau poate chiar intervenții chirurgicale. Cartea aduce în discuție numeroase cazuri medicale documentate pentru a veni în sprijinul acestei ipoteze. Formularea din carte este accesibilă tuturor, autorul având talentul de a prezenta lucruri complicate într-o manieră foarte ușor de înțeles.

În carte sunt descrise și două meditații care vin în sprijinul persoanelor care doresc să aducă îmbunătățiri vieții lor. Prima meditație se intitulează: Cum să schimbi două credințe și percepții, iar cea de-a doua: Cum să schimbi o credință și o percepție.

9. Dezvoltă liderul din tine, John C. Maxwell

Cea mai bună carte de leadership

dezvoltare personală în cărți leadership

eMAG.ro

John C. Maxwell, în „Dezvoltă liderul din tine” oferă cititorilor instrumentele de care au nevoie pentru a deveni lideri de succes. Maxwell începe prin a discuta despre importanța dezvoltării unei mentalități de lider, oferind acestora un proces în cinci pași pentru a deveni lider, cu indicații practice. 

Maxwell descompune conceptele de leadership și pune în vedere indicații prețioase despre cum ar trebui să îți dezvolți abilitățile de leadership. Cartea este bine scrisă și ușor de citit, cu  o mulțime de informații care sunt aplicabile liderilor de toate nivelurile. Dacă ești în căutare de dezvoltare personală în cărți, atunci „Dezvoltă liderul din tine” este o resursă importantă de la care poți începe.

10. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Cea mai bună carte de dezvoltare personală

Libris.ro

Învață cum să fii mulțumit de tine și să fii fericit cu ajutorul cărții motivaționale „Curajul de a nu fi planul celorlalți”. Cartea se bazează pe învățăturile filosofului, psihiatrului și autorului japonez Alfred Adler. Învățăturile lui Adler se concentrează pe modul de a fi mulțumit de sine și de a dezvolta un simț al interesului social și al comunității. Cartea este împărțită în trei secțiuni. Prima secțiune introduce cititorul în conceptul de psihologie individuală și în modul în care acesta diferă de alte teorii psihologice. A doua secțiune discută cum să fii mulțumit de tine însuți și cum să dezvolți un simț al interesului social și al comunității. A treia secțiune discută cum să obții fericirea reală.

Conceptele prezentate în carte provoacă gândirea și oferă o bază bună pentru dezvoltarea unui sentiment de mulțumire și fericire. Plecând de la ideea, care a mai fost prezentată în acest articol, că nu trebuie să fii pe placul tuturor, poți să parcurgi pași pentru a învăța să fii fericit. Baza teoretică a cărții este excelentă pentru a provoca o introspecție, iar sfaturile practice cu siguranță te vor ajuta să îți îndeplinești scopul final: fericirea. 

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.0 (2 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare