Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Top 25 de cărți pe care trebuie să le citești într-o viață 2024

11. 5. 2023 actualizat

Cu toții avem un gen literar preferat, care s-a erodat de-a lungul timpului. Dar pentru că ne îndreptăm spre el, nu mai ținem cont de alte cărți extraordinare din alte genuri. Din acest motiv, ar trebui să cauți cărți de citit, care sunt cu adevărat uimitoare, din toate domeniile. Este util să înveți ceva nou în fiecare zi, sau să te transpui într-o lume nouă.

Noi îți propunem o listă cu recomandări de cărți din mai multe categorii pe care toată lumea ar trebui să le citească, fiind emblematice pentru genul lor. Diferența dintre aceste propuneri și listele clasice cu 100 de cărți pe care trebuie să le citești într-o viață este că vorbim despre cele mai citite cărți extraordinare citite de români.

1. Top cărți ficțiune internațională

Carte De ce să o citești
TOP cărți
Către Paradis Către Paradis

Hanya Yanagihara

Către Paradis îți va oferi o perspectivă nouă asupra lumii AFLAȚI PREȚUL
cele mai bune cărţi Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo

Taylor Jenkins Reid

Perfectă pentru romanticii care cred că fiecare dragoste îți dă o viață nouă AFLAȚI PREȚUL
cele mai bune carti Istoria secretă Istoria secretă

Donna Tartt

O prietenie din clase sociale diferite are întotdeauna un mister care le leagă AFLAȚI PREȚUL
cărţi pe care trebuie să le citesti Totul se termină cu noi Totul se termină cu noi

Colleen Hoove

Relațiile abuzive încep frumos, dar trebuie să se termine AFLAȚI PREȚUL
top cărţi Biblioteca de la miezul nopții Biblioteca de la miezul nopții

Matt Haig

Perfectă pentru toți cei care se întreabă ce ar fi fost dacă ar fi făcut alegeri diferite în viață AFLAȚI PREȚUL

1. Către Paradis – Hanya Yanagihara

Către Paradis

Carturesti.ro

„Către Paradis” este un roman uimitor al autoarei „O mică viață”, Hanya Yanagihara. Romanul este o colecție de nouă povești interconectate care explorează cele mai profunde dorințe și frici ale umanității.

Poveștile au loc în perioade de timp diferite, de la trecutul îndepărtat până la viitorul apropiat, și sunt legate între ele prin teme și motive recurente. Fiecare poveste este scrisă frumos și provoacă gânduri, cu personaje complexe și intrigi complicate.

Proza lui Yanagihara este elegantă și evocatoare, pictând imagini vii ale fiecărui decor și personaj. Ea explorează teme precum dragostea, pierderea, identitatea, mortalitatea și condiția umană cu sensibilitate și profunzime.

Ceea ce face „To Paradise” atât de convingător este capacitatea sa de a transporta cititorul în lumi și perspective diferite. De la o mănăstire medievală la o utopie futuristă, Yanagihara creează medii captivante care par atât familiare, dar de altă lume.

În general, „Către Paradis” este un tur de forță al povestirii care îi va lăsa pe cititori să se gândească la temele sale mult timp după pagina finală. Este o lectură obligatorie pentru fanii ficțiunii literare cărora le place să exploreze complexitățile naturii umane.

2. Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

cele mai bune cărţi Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo

Libris.ro

„Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo” de Taylor Jenkins Reid este o poveste captivantă și sfâșietoare despre căutarea unei femei pentru iubire și sensul vieții ei. Evelyn Hugo este o legendă de la Hollywood, iar secretele pe care le-a ținut ascunse de zeci de ani sunt în sfârșit dezvăluite în timp ce își spune povestea unui tânăr jurnalist.

Călătoria lui Evelyn este una a inimii sfâșietoare și a mântuirii, iar căutarea ei de iubire este atât inspiratoare, cât și frustrantă. A fost căsătorită de șapte ori și fiecare soț a jucat un rol în viața și cariera ei. Privind înapoi la viața ei, își dă seama că căsătoriile ei nu au fost întotdeauna despre dragoste, ci despre găsirea pe cineva care să o ajute să-și atingă obiectivele.

Povestirea lui Reid este magistrală, iar ea împletește diferitele fire ale vieții lui Evelyn într-o poveste captivantă și emoționantă. „Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo” una dintre cele mai bune cărți pentru a trăi mai multe vieți într-o singură poveste.

3. Istoria secretă – Donna Tartt

cele mai bune carti Istoria secretă

Carturesti.ro

„Istoria secretă” de Donna Tartt este un roman despre un grup de prieteni care studiază împreună la un colegiu de elită din New England. Romanul urmărește trei prieteni care sunt implicați într-un mister de crimă și se luptă pentru a-și păstra secretele ascunse.

„Istoria secretă” este o lectură captivantă. Personajele sunt bogat ilustrate, iar intriga este plină de întorsături. Tartt a creat un roman fascinant și plin de suspans, care cu siguranță te va intriga până la ultima pagină. Motivul pentru care „Istoria secretă” este în top cărți de citit într-o viață este stilul clasic și elegant de narațiune al autoarei.

4. Totul se termină cu noi – Colleen Hoover

cărţi pe care trebuie să le citesti Totul se termină cu noi

Libris.ro

În „Totul se termină cu noi”, Colleen Hoover spune o poveste puternică despre dragoste, abuz și, în cele din urmă, vindecare.

Lily Bloom a fost întotdeauna o fată bună. Ea a respectat întotdeauna regulile și a făcut ceea ce se aștepta de la ea. Dar când îl întâlnește pe Atlas Corrigan, începe să pună la îndoială tot ceea ce a cunoscut vreodată. Pe măsură ce relația lor începe să se încălzească, Lily se află într-o situație în care nu credea că se va afla niciodată – este abuzată de singura persoană în care credea că poate avea încredere.

„Totul se termină cu noi” este o poveste emoționantă și în cele din urmă plină de speranță despre găsirea puterii de a se elibera de o relație abuzivă și de a o lua de la capăt. Hoover surprinde cu eleganță sentimentele de dragoste, frică și confuzie care vin odată cu a fi într-o relație abuzivă, iar povestea lui Lily va rezona cu oricine a fost vreodată într-o situație similară, ceea ce o face una dintre top cărți de citit.

5. Biblioteca de la miezul nopții – Matt Haig

top cărţi Biblioteca de la miezul nopții

Libris.ro

„Biblioteca de la miezul nopții” este o poveste fermecătoare și plină de căldură despre o femeie care descoperă o bibliotecă magică, care îi permite să retrăiască momente din trecutul ei. Protagonista, Nora, este un personaj simpatic și care oricine se poate identifica, care se confruntă cu o criză a vârstei. Ea se luptă să-și găsească sensul vieții și regretă unele dintre alegerile pe care le-a făcut. Când descoperă Biblioteca de la Miezul Nopții, i se oferă posibilitatea de a-și retrăi trecutul și de a face diferite alegeri.

Povestea este bine scrisă și Haig face o treabă excelentă, creând o lume fermecătoare și credibilă. „Biblioteca de la miezul nopții” este o poveste de bine care te va lăsa cu zâmbetul pe buze. Este una dintre acele cărți bune de citit  pentru o zi ploioasă sau când ai nevoie de ceva care să te facă se te simți bine.

2. Top cărți de citit românești

Carte De ce să o citești
TOP cărți
recomandari carti Călătorie in iad si in rai si-n oraș Călătorie in iad si in rai si-n oraș

Dan Persa

Exemplificarea dragostei neîndeplinite ca iad AFLAȚI PREȚUL
cărţi de citire Bărbatul fără cap Bărbatul fără cap

Lavinica Mitu

Perfectă pentru cei care simt că le lipsește ceva din viață AFLAȚI PREȚUL
top carţi - noi suntem romani Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)

Radu Paraschivescu

Ilustrează perfect excepționalul societății românești AFLAȚI PREȚUL
cele mai bune carti - orbi Orbi

Petronela Rotar

Un roman emoționant și realist despre o victimă a violenței domestice AFLAȚI PREȚUL
cărţi bune de citit Minciuna lui Michelangelo. Catedrala in flăcări, Igor Bergler Minciuna lui Michelangelo. Catedrala in flăcări

Igor Bergler

Iubitorii de mistere, artă și societăți secrete vor fi lipiți de paginile acestei cărți AFLAȚI PREȚUL

1. Călătorie in iad si in rai si-n oraș – Dan Persa

recomandari carti Călătorie in iad si in rai si-n oraș

Libris.ro

Dacă “Divina Comedie” te-a impresionat, atunci „Călătorie în iad și în rai și-n oraș” cu siguranță este una dintre acele cărți pe care trebuie să le citești. Baciu Petrache, un om simplu, etalon al țăranului român, decide să lase în spate viața liniștită și armonioasă de la țară și placă la oraș în căutarea necunoscutului. Acolo o cunoaște pe Iana, și intră într-un triunghi conjugal care îi schimbă esența.

„Călătorie în iad și în rai și-n oraș” nu este o carte de dragoste. Este o carte despre cum te schimbă dragostea. Iar Dan Persa duce cititorul într-o aventură emoțională periculoasă, după care greu îți va regăsi suflul.

2. Bărbatul fără cap – Lavinica Mitu

cărţi de citire Bărbatul fără cap

Carturesti.ro

Într-o lume în care se pune accent pe lucrurile pe care le avem, „Bărbatul fără cap” vorbește despre ceea ce ne lipsește. Afecțiune, cunoștințe, eleganța unui moment, echilibrul, curajul, sunt toate ilustrate de metafora unui lucru sau persoană care dacă ar fi existat, atunci totul ar fi fost perfect.

Atunci când vorbim de cărți de citit într-o viață, ne gândim la cărți care rămân în inimile noastre, care ne-au schimbat. Iar „Bărbatul fără cap” are calitatea unei antologii de eseuri care te fac să plângi și să râzi în același timp, îți permit să fii superficial și apoi îți cutremură ființa.

3. Noi suntem români (nimeni nu-i perfect) – Radu Paraschivescu

top carţi - noi suntem romani

eMag.ro

Radu Paraschivescu surprinde cu succes esența poporului român. Cu subtilul “Nimeni nu e perfect”, știi că vei citi această carte cu zâmbetul pe buze. Fiind o carte de eseuri, se citește rapid. Dar esența excepționalului, specifică societății românești,  te va urmări în viața de zi cu zi. Un fin observator al societății românești, Radu Paraschivescu, te va încânta cu o carte de citire haioasă și plină de morală, specifică omului care ne-a adus vorba ani în șir.

4. Orbi – Petronela Rotar

cele mai bune carti - orbi

Elefant.ro

Orbi este o un roman acre va române cu tine mult timp. Menirea acesteia este să deschidă o conversație, cea a statutului victimei violenței domestice în societate. Începe ușor, cu o poveste de dragoste între Alexa și Călin, care se cunosc la mare. Și încetul cu încetul, se transformă în coșmarul Alexei.

Experiența de psiholog a Petronelei Rotau face această o adevărată comoară a literaturii românești, deoarece surprinde trauma cu cele mai întunecate valențe, ceea ce face ca„Orbi” să fie una dintre cele mai bune cărți de citit într-o viață. În plus, îți oferă punctul de plecate a unei discuții despre violența domestică, atât de întâlnită în societatea noastră.

5. Minciuna lui Michelangelo. Catedrala in flăcări – Igor Bergler

cărţi bune de citit Minciuna lui Michelangelo. Catedrala in flăcări, Igor Bergler

eMAG.ro

Dacă îți plac misterele, atunci „Minciuna lui Mihelangelo” este o carte pe care trebuie să citești. Asemeni lui Dan Brown, Igor Bergler, cunoscut pentru „Biblia pierdută”, vorbește despre o societate secretă, omorârea unor cardinali, incident care zguduie Biserica Catolică și un secret care, dacă se află de publicul larg, ar schimba societatea.

Intriga acestei cărți este atât de bine construită încât te ține lipit de pagini. Iar documentarea exhaustivă a autorului se vede la fiecare pas. Astfel, pentru iubitorii de mistere, „Minciuna lui Mihelangelo” este o carte perfectă. În plus, vei afla informații noi despre operele artistului renascentist, dar și câteva teorii ale consiprației absolut delicioase.

3. Top biografii și memorii pe care trebuie să le citești

Carte De ce să o citești
TOP cărți
carti de citit intr-o viaţă Ultima romantică. Biografia Reginei Maria - Hannah Pakula Ultima romantică. Biografia Reginei Maria

Hannah Pakula

Cartea perfectă pentru monarhiști AFLAȚI PREȚUL
carti bune de citit Pământul făgăduinței Pământul făgăduinței

Barack Obama

Lasă-te inspirat de povestea excepțională a lui Barack Obama AFLAȚI PREȚUL
recomandari carţi Născut în afara legii Născut în afara legii

Trevor Noah

Învață cu zâmbetul pe buze despre viața în timpul apatridului a unui copil mixt AFLAȚI PREȚUL
top carti de citit Țigan. Țăndări Țigan. Țăndări

Valeriu Nicolae

Află mai multe despre comunitatea romă de la marginea Bucureștiului AFLAȚI PREȚUL
carti pe care trebuie sa le citesti Drumul către libertate Drumul către libertate

Yeonmi Park

Descoperă vocea curajoasă a unei emigrante nord-coreene în SUA AFLAȚI PREȚUL

1. Ultima romantică. Biografia Reginei Maria – Hannah Pakula

carti de citit intr-o viaţă Ultima romantică. Biografia Reginei Maria - Hannah Pakula

eMAG.ro

Regina Maria a fost un simbol dătător de speranță pentru România. Iar în aceste vremuri tulburi ai putea să îți găsești inspirația în rândurile scrise de Hannah Pakula, chiar dacă monarhia se stinge încetul cu încetul în țara noastră. O personalitate ieșită din comun, cu o abordare diplomatică atipică, Regina Maria reprezintă pentru românia figura istorică care a adus practicile societăților occidentale pe meleagurile românești și a schimbat susținut țara în Primul Război Mondial. Iar „Ultima romantică” este una dintre cărțile care trebuie citite despre figurile emblematice care au pus stâlpii de rezistență ai societății de astăzi.

2. Pământul făgăduinței – Barack Obama

carti bune de citit Pământul făgăduinței

Elefant.ro

Dacă ești în căutare de o memorie inspirațională, „Pământul făgăduinței” este cartea pentru tine. Scrisă de Barack Obama, al 44-lea președinte al SUA, și primul președinte de culoare, cu o voce cordială, este ușor de urmărit. Acest volum de memorii vorbește despre cum un copil de culoare, din Chicago ajunge să fie conducătorul lumii libere, nu din întâmplare, ci prin foarte multă muncă.

Toși cei care caută inspirație pentru a deveni lideri mai buni, mai ambițioși și pentru cei care simt că nu au nicio șansă, aceasta este una dintre cele mai bune cărți pe care le poți citi. Mai mult decât atât, având în vedere că este unul dintre cei mai notabili diplomați americani. poți învăța foarte multe despre sistemul lor politic.

3. Născut în afara legii – Trevor Noah

recomandari carţi Născut în afara legii

Carturesti.ro

Născut în afara legii este o carte de memorii scrisă de comediantul Trevor Noah. Vorbește despre copilăria lui în Africa de Sud și despre cum a reușit să supraviețuiască și să prospere în timpul apatridului. Aceasta nu este orice altă carte de pe raft – este una dintre cele mai bune cărți scrise vreodată despre ce înseamnă a fi negru în Africa de Sud, ceea ce o face una din top cărți de citit pe această temă.

Tonul haios, specific comediantului, dă impresia unei cărți ușor de citit. Însă, problemele cu care acesta și mama lui s-au confruntat, nu sunt simplu de urmărit. Astfel, este o carte cu un subtext încărcat politic, dar cu o redare simpatică, plină de umor.

4. Țigan. Țăndări – Valeriu Nicolae

top carti de citit Țigan. Țăndări

Carturesti.ro

Trebuie să vorbim și despre cei care stau la marginea societății. Romii din Ferentari rareori revin în conștința colectivă prin acțiuni pozitive. dar asta nu înseamnă că ei sunt reprezentanți de cei care ajung la știri. Țigan. Țăndări este o carte despre romii care îți duc viaţa în cartierul mărginaș al Bucureștiului.

Valeriu Nicoae, una dintre figurile notabile ale militanților pentru egalitatea de șanse și incluziune socială vorbește în cartea lui despre problemele  acute ale lumii contemporane; fenomene extreme, sărăcie, violență, rasism, discriminare, pe ultimele cunoscându-le bine. Ceea ce face „Țigan. Țăndări” una dintre cele mai importante cărți pe care trebuie să le citești despre cultura romani.

5. Drumul către libertate – Yeonmi Park

Top 25 de cărți pe care trebuie să le citești într-o viață 2024 – Drumul catre libertate Yeonmi Park 1

eMAG.ro

Yeonmi Park este o fată nord-coreeană care s-a născut în timpul foametei din regiune. Ea a asistat la moartea tatălui ei, la închiderea mamei sale și la execuția fratelui ei. Yeonmi a fost traficată peste granița cu China și vândută ca sclavă de un traficant de persoane. La vârsta de 13 ani, a reușit să evadeze în Coreea de Sud cu ajutorul unui străin.

„Drumul către libertate” este relatarea lui Yeonmi despre viața ei în Coreea de Nord și despre ceea ce i-a trebuit pentru a ajunge la libertatea în America. Yeonmi locuiește acum în New York City, unde continuă să vorbească despre încălcările drepturilor omului împotriva femeilor și copiilor în Coreea de Nord. Iar toată lumea ar trebui să o citească, deoarece este una dintre una dintre cele mai bune cărți despre crimele unui sistem comunist.

4. Top recomandări de cărți non-ficțiune

Carte De ce să o citești
TOP cărți
cărţi pe care trebui să le citeşti într-o viaţă 21 de lecții pentru secolul XXI 21 de lecții pentru secolul XXI

Yuval Harari

Descoperă răspunsurile la cele mai importante întrebări care stau la baza dezvoltării umanității AFLAȚI PREȚUL
cărţi de citit Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989

Ruta Sepetys

Află detalii inedite despre fuga de Securitate din perioada comunistă în România AFLAȚI PREȚUL
27 de pași de Tibi Ușeriu 27 de pași

Tibi Ușeriu

Învaţă cum să îţi depăşeşti condiţia alături de Tibi Uşeriu AFLAȚI PREȚUL
recomandări cărţi Despre destin. Un dialog Despre destin. Un dialog (teoretic si confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor

Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu

Destinul este un concept relativ. Află care sunt teoriile filosofilor români contemporani pe această temă AFLAȚI PREȚUL
top cărţi Ce ne spune fizica despre lume Ce ne spune fizica despre lume

Jim Al-Khalili

O carte excelentă pentru cei care vor să cunoască misterele Universului AFLAȚI PREȚUL

1. 21 de lecții pentru secolul XXI – Yuval Harari

cărţi pe care trebui să le citeşti ăntr-o viaţă 21 de lecții pentru secolul XXI

eMAG.ro

Această carte este o citire obligatorie pentru oricine vrea să înțeleagă lumea în care trăim astăzi. Discută cele mai importante probleme ale timpului nostru, inclusiv dezvoltarea inteligenței artificiale, încălzirea globală și inegalitatea economică.

Cartea este o serie de eseuri pe diferite teme care sunt interconectate, ducându-ne din trecut în viitor. Va schimba modul în care te vezi pe tine însuți și locul tău în această lume, și din acest motiv este una dintre recomandările de cărți pe care trebuie să le citești.

2. Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 – Ruta Sepetys

cărţi de citit Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989

Elefant.ro

Una dintre cele mai răspândite crime ale comunismului în România a fost instituționalizarea fricii, cu ajutorul Securității. Iar odată cu Revoluția încetul cu încetul, frica și teroare s-au disipat. ”Sfârșitul șoaptelor” tratează această problemă, prin viziunea lui Andrei, un scriitor în devenire care  este obligat să facă parte din Securitate. Cu riscul de a pierde totul, acum el povestește subterfugiile la care apelau agenții Securității dar și toate crimele la care el luat parte.

„Sfârșitul șoaptelor” este o carte pe care toți românii trebuie să o citească o dată în viață. Deoarece îți pune în perspectivă felul în care sistemul comunist a funcționat pentru cei care nu puteau să facă trafic de influență pentru a avea o viață liniștită.

3. 27 de pași – Tibi Ușeriu

27 de pași de Tibi Ușeriu

Carturesti.ro

“27 de pași” este o carte impresionantă scrisă de Tibi Ușeriu, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați ultra-maratoniști din România. Cartea este o poveste sinceră și emoționantă despre drumul lui Ușeriu către succes în sport, dar și despre provocările și obstacolele pe care le-a întâmpinat pe parcurs.

Cartea începe cu povestea copilăriei lui Ușeriu într-un sat din Maramureș, unde a crescut alături de familia sa săracă. Deși a avut parte de multe greutăți în viața sa timpurie, Ușeriu a reușit să-și găsească pasiunea pentru alergare, iar această pasiune l-a condus spre cele mai mari realizări ale sale.

Cititorii vor afla despre experiențele lui Ușeriu în diferite curse ultra-maraton din întreaga lume, inclusiv celebrele curse Arctic Ultra și Spartathlon. În fiecare capitol, autorul împarte cu generozitate lecțiile pe care le-a învățat prin eforturile sale fizice și mentale extreme.

Ceea ce face cartea cu adevărat specială este modul în care autorul reușește să transmită emoțiile intense pe care le simte în timpul curselor sale – frica, durerea, bucuria și triumful. Cititorii vor fi inspirați de perseverența lui Ușeriu și de capacitatea sa de a depăși limitele propriului corp. “27 de pași” este o carte captivantă pentru toți cei interesați de sportul extrem sau doar curioși să afle mai multe despre viața extraordinară a unui atlet român remarcabil. Este o lectură recomandată tuturor celor care caută inspirație pentru a-și atinge obiectivele personale.

4. Despre destin. Un dialog (teoretic si confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor – Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu

recomandări cărţi Despre destin. Un dialog

Elefant.ro

Ce este destinul? Ne este făurită calea în viață de providență? Suntem ființe deterministe? Ne asumăm consecințele atunci când acționăm? Răspunsurile acestor întrebări se află de multe ori sub cupola destinului. O teoretizare a conceptului, dar și povești cu un ton patern vei găsi în dialogul dintre marii filosofi contemporani români, Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu. Iar această carte este una dintre cele mai bune cărți de filosofie a unor autori români.

5. Ce ne spune fizica despre lume – Jim Al-Khalili

top cărţi Ce ne spune fizica despre lume

Carturesti.ro

În Ce ne spune fizica despre lume, Jim Al-Khalili spune povestea modului în care fizica ne-a modelat înțelegerea Universului, de la Big Bang la bosonul Higgs. El acoperă teoriile și experimentele cheie care au condus la înțelegerea noastră actuală a Universului și face acest lucru într-un stil clar și captivant.

Al-Khalili, profesor de fizică la Universitatea din Surrey,  explică conceptele cheie ale fizicii într-un mod care este accesibil cititorului neprofesionist. De asemenea, el țese în anecdote personale și povești din istoria fizicii care dau viață acestor concepte, ceea ce face cartea să fie mult mai ușor de urmărit.

Sfatul nostru

Descoperă și aceste cărți extraordinare ce te vor încărca cu energie.

5. Top cărți de citit pentru copii

Carte De ce să o citești
TOP cărți
Minunea - R.J. Palacio Minunea

R.J. Palacio

Învaţă noi valenţe ale curajului şi empatiei cu această carte pentru copii AFLAȚI PREȚUL
recomandări cărţi Copacul cu 13 etaje Copacul cu 13 etaje

Andy Griffiths

Alătură-te aventurii fantastice în căsuța din copac AFLAȚI PREȚUL
cele mai bune cărţi Harry Potter Seria Harry Potter

J.K. Rowling

O serie fantastică de care se pot bucura copiii și adulții AFLAȚI PREȚUL
Cum te salvează un cățeluș - Barbara O'Connor Cum te salvează un cățeluș

Barbara O’Connor

O carte care provoacă gânduri, care predă lecții de viață valoroase, în timp ce îi distrează pe tinerii cititori AFLAȚI PREȚUL
top cărţi Percy Jackson Seria Percy Jackson

Rick Riordan

Intră într-o aventură mitică alături de zei greci și copii plini de curaj AFLAȚI PREȚUL

1. Minunea – R.J. Palacio

Minunea - R.J. Palacio

Libris.ro

“Minunea” este o carte pentru copii și adolescenți scrisă de R.J. Palacio, care a devenit un bestseller internațional și a inspirat un film de succes. Cartea urmărește povestea lui August Pullman, un băiat cu o deformare facială congenitală, care începe să meargă la școală pentru prima dată în clasa a cincea.

Cititorii descoperă cum August se confruntă cu provocările vieții de elev într-o lume în care diferențele fizice sunt adesea stigmatizate și respinse. Autorul reușește să transmită emoțiile intense ale personajelor și cititorii vor fi captivați de drumul lui August către acceptare și integrare socială.Cartea tratează subiecte importante precum empatia, compasiunea, respectul față de ceilalți și acceptarea diferențelor. Este o lectură educativă pentru tineri care îi ajută să învețe despre importanța toleranței și a deschiderii spre diversitate.

Stilul de scriere al autoarei este simplu și accesibil, fapt ce face cartea ușor de citit atât pentru copii cât și pentru adulți. Personajele sunt bine conturate și autentice, iar povestea lor este plină de momente emoționante dar și amuzante. “Minunea” este o carte puternic emoționantă care încurajează lectura criticilor literari dar mai ales a tinerilor cititori. Este o lectură recomandată tuturor celor care caută inspirație sau doresc să învețe mai multe despre valorile umane fundamentale.

2. Copacul cu 13 etaje – Andy Griffiths

recomandări cărţi Copacul cu 13 etaje

Carturesti.ro

Copacul cu 13 etaje este o carte plină de acțiune, care cu siguranță va mulțumi orice cititor tânăr care iubește aventura. Andy și Terry locuiesc într-o casă în copac cu 13 etaje, iar zilele lor sunt pline de tot felul de activități distractive, de la a câștiga bani din scris povești până la lupte de perne.

Cartea este plină de ilustrații care dau viață căsuței în copac, iar personajele sunt atât de simpatice încât cititorii vor fi dornici să-și urmeze aventurile. Nu există niciodată un moment plictisitor în această carte și îi va face pe cititori să râdă în hohote de la început până la sfârșit, ceea ce o face una dintre cele mai bune cărți de citit pentru copii de grădiniță și școală primară.

3. Seria Harry Potter – J.K. Rowling

cele mai bune cărţi Harry Potter

eMAG.ro

Seria Harry Potter de J.K. Rowling este una dintre cele mai îndrăgite serii din toate timpurile. Urmărește povestea tânărului vrăjitor Harry Potter în timp ce frecventează Școala Hogwarts de vrăjitorie și vrăjitorie magie, își face prieteni apropiați și dușmani puternici și încearcă să descopere adevărul despre familia sa. Seria este plină de magie, aventură și suspans, iar cititorii nu se pot sătura de el.

Avantajul acestei serii este că poate fi savurată atât de copii cât și de părinți. De altfel, această serie este în top cărți de citit datorită lumii fantastice complexe, dar și a faptului că orice cititor poate empatiza cu personajele.

4. Cum te salvează un cățeluș – Barbara O’Connor

Cum te salvează un cățeluș - Barbara O'Connor

Carturesti.ro

„Cum te salvează un cățeluș” urmărește povestea Georginei, o fetiță de 11 ani care trăiește în sărăcie împreună cu familia ei după ce și-a pierdut casa. În încercarea de a-și obține propriul loc de locuit, Georginei vine cu ideea de a fura un câine și de a strânge banii de recompensă pentru returnarea acestuia. Cititorii o vor urmări pe Georgina care se luptă cu conștiința ei în timp ce încearcă să-și ducă la îndeplinire planul. Povestea tratează teme precum sărăcia, lipsa adăpostului și disperarea, dar și speranța, prietenia și compasiunea.

În timp ce subiectul poate fi greu pentru unii cititori mai tineri, „Cum te salvează un câine” oferă în cele din urmă un mesaj important despre onestitate și despre a face ceea ce este corect chiar și atunci când pare dificil. Arată cum o greșeală poate duce la alta și cum a spune adevărul poate aduce ușurare și liniște sufletească.

5. Seria Percy Jackson – Rick Riordan

top cărţi Percy Jackson

eMAG.ro

Dacă eşti în căutarea unei serii distractive, rapide şi plină de mitologie greacă. atunci seria Percy Jackson este pentru tine. Cărțile urmăresc aventurile lui Percy Jackson, un semisânge (om/zeu) care își descoperă adevărata identitate și trebuie să-și stăpânească puterile nou găsite pentru a salva lumea de un război iminent între zei. Pe parcurs, Percy își face noi prieteni (și inamici) și învață mai multe despre istoria familiei sale și despre zei decât și-ar fi putut imagina vreodată.

Cu multă acțiune, umor și inimă, seria Percy Jackson este perfectă pentru cititorii de toate vârstele. Asemeni seriilor Henry Potter, Cronicile din Narnia sau Stăpânul Inelelor, cu seria Percy Jackson copiii au parte de o lume magică şi aventuri de neuitat, iar adulții se pot bucura de teme complexe precum redescoperirea părinților și abandonul., ceea ce le face mult mai interesante.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 5.0 (1 vot)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare