Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Top 3 modele de topper pentru saltea

Datum 20.6.2022 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Topper-ul este un strat suplimentar, care poate avea o grosime cuprinsă între 3 și 7 centimetri, în general, dar poate depăși și 10 cm, și care se așează peste o saltea. Este confecționat din diverse materiale (spumă, pene, latex, lână sau poliester) și oferă multiple avantaje atunci când salteaua pe care o folosești s-a uzat și nu mai corespunde nivelului dorit de confort.

În cadrul acestui ghid de alegere saltele topper vom discuta despre beneficiile acestui produs, cum să alegem un topper de calitate, de ce se diferențiază acesta de husa pentru saltea și alte produse din această categorie, iar la final îți vom oferi și top 3 recomandări de toppere pentru salteaua ta.

Cel mai bun în general

TOPPER AIR+ este un topper Dormeo de calitate premium, fiind confecționat prin folosirea a numeroase tehnologii inovative.

Produs avantajos preț/calitate

Topperul de saltea Nature’s Aloe Vera este excelent pentru toate suprafețele de somn. 

Cel mai ieftin

Topperul Renew Natura iți asigură un somn confortabil, ca în puf, pe orice suprafață de dormit. 

Top 3 recomandări de topper pentru acasă

TOPPER AIR+

air_plus_topper dormeo

Material: Spumă poliuretanică | Densitate: – | Nivel fermitate: Mediu | Grosime: 7 cm| Proprietăți: Antibacteriene| Dimensiuni: Multiple variante| Preț: 699 Ron

Avantaje
 • Ideal pentru toate pozițiile de somn
 • Util pentru camping/ camera de oaspeți
 • Interior dublu (spumă + arcuri)
 • Funcție anti-alunecare
Contra
 • Nivel de fermitate mediu

TOPPER AIR+ reprezintă cea mai bună alegere dacă îți dorești un topper pentru saltea de calitate, cu o durată de viață îndelungată și care se adaptează perfect pe orice suprafață. Se pliază pe toate pozițiile de dormit, iar nucleul dublu îi asigură utilizatorului cea mai bună experiență de dormit pe care și-o poate dori cineva. Un raport preț-calitate mai mult decât avantajos pentru client.

Topper Nature’s Aloe Vera

Topper Nature's Aloe Vera 5 cm cu pernă Dormeo recenzie

Material: Spumă poliuretanică | Densitate: – | Nivel fermitate: Mediu | Grosime: 5 cm| Proprietăți: Antibacteriene, antimicrobiene, antiacariene| Dimensiuni: Multiple variante| Preț: 349 Ron

Avantaje
 • Poate fi folosit pe orice suprafață
 • Confecționată din material reciclat
 • Asigură ventilația saltelei
 • Menține teperatura scăzută
 • Tratament antimicrobian, antiibacterian, antimicotic
Contra
 • Trebuie aerisită după scoaterea din colet

Topper Nature’s Aloe Vera este alegerea excelentă pentru oricine vrea să îmbine somnul liniștit cu un design elegant și modern în dormitor. Acest topper pentru saltea are înveliș de aloe vera, ceea ce înseamnă că va ține departe microbii, bacteriile și acarienii de spațiul tău de somn. Mai mult, acest topper asigură ventilația saltelei deci nu se supraîncălzește și nici nu reține umezeala, ceea ce îl face perfect pentru orice anotimp. 

Grosimea acestui topper de pat este de 5 centimetri cu o densitate de 50 kg/mc, ceea ce înseamnă că oferă o susținere anatomică a corpului în timpul somnului, indiferent de poziția preferată. Mai mult, este confecționată din material reciclabil, ceea ce aduce un plus pentru cei care au un stil de viață ecologist.

Topper Renew Natura V2

recenzie Topper Renew Natura V2

Material: Spumă de memorie | Densitate: 100 g/m2 | Nivel fermitate: Moale| Grosime: 3 cm| Proprietăți: Fibre eucalipt| Dimensiuni: Multiple variante| Preț: 189 Ron

Avantaje
 • 7 zone de confort
 • Niciun transfer la mișcare
 • Asigură ventilarea
 • Fibre de eucalipt
Contra
 • Este moale

Topperul Renew Natura V2 este cea mai bună alegere pentru cei care îți doresc să doarmă ca în puf. Are 7 zone de confort, ceea ce înseamnă că greutatea este distribuită în mod egal, presiunea fiind eliminată. De asemenea, nu există transfer la mișcare, deci dacă împarți patul cu partenerul nu vei fi deranjat de mișcările bruște ale acestuia. 

Un avantaj este faptul că acest topper permite circularea aerului, ceea ce înseamnă că nu se supraîncălzește și nu reține transpirația. Cu alte cuvinte, vara nu îți va fi prea cald, iar iarna nu vei simți salteaua rece. Fibrele de eucalipt dau o aromă proaspătă încăperii, ceea ce te ajută să ai un somn liniștit. Trebuie să știi că este un topper de saltea destinat persoanelor cărora le plac saltele moi.

Pentru mai multe detalii despre alegerea unui topper saltea, vizionează acest videoclip:

Ce înseamnă mai exact un topper pentru saltea?

Nu te gândi la topper ca la o husă sau o acoperitoare pentru salteaua ta și nici că la un înlocuitor al acesteia. Practic, poți folosi topperele doar pentru o perioadă  determinată de timp (până la 2 ani sau până în momentul în care îți vei înlocui salteaua veche). Probabil că te vei întreba de ce mai trebuie să cumperi un topper pentru saltea din moment ce va fi nevoia să înlocuiești salteaua?

Răspunsul este simplu: consideră că, din moment ce nu poți achiziționa în acest moment o saltea de calitate sau că este mai bine să amâni încă puțin această investiție ori, pur și simplu, nu consideri că este timpul să te despărți de salteaua ta preferată, pentru a-ți asigura confortul din timpul somnului în continuare, cea mai eficientă opțiune este achiziționarea unui topper.

Dar nu trebuie să renunți la topperul achiziționat nici atunci când îți vei cumpăra o saltea nouă, pentru că îți va fi de ajutor atunci când salteaua cea nouă este prea fermă, vei utiliza topperul pentru a-ți păstra nivelul de confort cu care te-ai obișnuit până atunci. Acesta va acționa în favoarea ameliorării durerilor articulare, a problemelor osoase și în situația în care ai probleme cu artrita.

Așadar, topperul se așează peste salteaua care nu mai îndeplinește standardele de confort (totuși, reține că nu este recomandat în cazul în care salteaua este lăsată în mijloc) și îi oferă suportul necesar corpului în timpul odihnei. Mai mult decât atât, în timpul nopții, organismul beneficiază de reglarea corespunzătoare a temperaturii, asigurându-ți un somn odihnitor.

Top 3 modele de topper

Un topper Dormeo se diferențiază de husa sau acoperitoarea pentru saltele prin faptul că este complet detașabil, nu “îmbracă” salteaua, are o grosime cu mult mai mare (între 3 și 7 centimetri), nu se spală la mașina de spălat rufe, așa cum se întâmplă cu husa și are o formă fermă, spre deosebire de husele pentru saltele.  Desigur, poți folosi o husă de saltea pentru a proteja un topper eMag de pete, murdărie, alergeni și acarieni.

Beneficiile unui topper

Atât timp cât alegi dimensiunea corespunzătoare, poți utiliza toppere eMag pentru orice fel de saltea (indiferent de materialul din care este confecționată). Bineînțeles, îți poți crește nivelul de confort din timpul somnului fără să fie necesară înlocuirea saltelei uzată și îți vei întreține sănătatea corporală și mentală. Așadar, iată care sunt principalele beneficii oferite de un topper pentru saltea:

Funcție de protejare a sănătății utilizatorului

Prezența unui topper Dormeo joacă un rol importat atât la nivelul sănătății mentale (creierul se odihnește în mod corespunzător, dat fiind faptul că vei avea parte de un somn liniștit), cât și în ceea ce privește sănătatea corporală. Cele mai performante modele de saltele topper contribuie la ameliorarea durerilor de spate, la postura corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului și la protejarea zonei lombare, îmbunătățește circulația sanguină, reduce durerile de la nivelul articulațiilor și eliberează presiunea din zona umerilor, soldurilor, genunchilor și gleznelor;

Confort

îmbunătățește confortul din timpul destinat odihnei, atât în cazul saltelelor vechi și care prezintă urme de deformare din cauza utilizării pe termen lung, cât și atunci când este vorba despre o saltea nouă, mai ales dacă aceasta are un nivel ridicat de fermitate;

Îmbunătățește procesul de eliminare a căldurii generate de corpul uman în timpul somnului

Saltelele cu spumă de memorie se mulează pe conturul formei trupului și favorizează retenția căldurii emanate de acesta. Topperul, prin materialele respirabile din care este confecționat, ajută la eliminarea rapidă a căldurii și a umidității, reglând temperatura corpului pe parcursul nopții;

Funcție de protecție antibacteriana, hipoalergenică și anti-umiditate

Salteaua este locul de depozitare a prafului, acarienilor, alergenilor și microbilor care ajung acolo  ca urmare a activității zilnice sau dacă ai fost bolnav. Un topper eMag reduce simptomele de astm și alergiile și limitează acțiunile bacteriilor din salteaua veche;

Crește durata de viață a saltelei și te ajută să folosești banii în alte scopuri

Având în topperul de deasupra un sistem de protecție împotriva uzurii, salteaua își prelungește durata de viață, ceea ce amână achiziționarea unui model nou. Mai mult decât atât, faptul că vei folosi salteaua veche pentru încă o perioadă de timp îți oferă posibilitatea de a folosi banii destinați cumpărării unei noi saltele în alte scopuri;

Produs versatil

Pe lângă faptul că este cu mult mai ușor de înlocuit decât o saltea, topperul poate fi îndepărtat de pe saltea atunci când este prea cald și folosit din nou în perioada rece a anului.

Grație caracteristicilor sale, un topper Dormeo este util din foarte multe puncte de vedere, contribuind la bunăstarea noastră, atât mentală, cât și trupească.

Top 3 modele de topper

Cum să alegi un topper în funcție de poziția de dormit?

Înainte de vedea care sunt criteriile comune pe baza cărora trebuie să ne alegem toppere eMag, am considerat că este indicat să stabilim care este cel mai util model în funcție de poziția de dormit a fiecăruia.

Persoanele care dorm pe o parte

 • este necesar un topper super ferm, cu o suprafață uniformă, pentru că în acest fel, întreg corpul se va alinia în mod corect pe linia orizontală, iar topperul va urma corespunzător conturul capului, gâtului și al umerilor.

Persoanele care dorm pe spate

 • topperul mediu este potrivit pentru această poziție de somn, pentru că oferă cel mai bun suport pentru cap, gât și coloana vertebrală.

Persoanele care dorm pe burtă

 • cea mai bună alegere în cazul celor care preferă să se odihnească în această poziție sunt modelele de saltele topper moi. În primul rând, capul și gâtul vor avea parte de un suport excelent, iar în al doilea rând, orice răsucire mai bruscă în timpul somnului va fi atenuată de suprafața plină care îi va oferi corpului un unghi confortabil de dormit.

Ține cont de poziția ta preferată de somn atunci când alegi un topper eMag, astfel încât să te poți odihni cât mai bine în fiecare noapte.

Criteriile de alegere ale unui topper pentru saltea

În anul 2020, segmentul de toppere pentru saltele atinsese un prag de 6, 12 miliarde de dolari, iar până în 2027 se preconizează că acest sector să ajungă la 7, 58 miliarde de dolari. Apreciat din punct de vedere al mobilității, calității și proprietăților hipoalergenice, alegerea unui topper trebuie să se bazeze atât pe poziția de dormit favorită, cât și pe următoarele elemente:

Grosimea

Dacă optezi pentru un topper Dormeo, această poate fi între 3 și 7 cm, iar dacă vei căuta pe lista de toppere eMag, atunci vei găsi și unele mai groase, cu o grosime care poate depăși și 10 cm. Optează pentru un model care să îți satisfacă nevoile, de exemplu, dacă vrei să ai parte de mai multă căldura, atunci este necesar un topper mai gros. Reține acest aspect: cu cât este mai gros topperul, cu atât mai bine va acoperi salteaua și va oferi un nivel mai ridicat de confort.

Densitatea

În momentul în care îți alegi topperul, ține cont de nivelul de susținere pe care i-l oferă corpului și de problemele de sănătate. Modelele de toppere care prezintă densitate scăzută (sub 65 kg/mc) sunt mult mai potrivite pentru cei care dețin o saltea fermă, care poate oferi un suport foarte bun corpului, pentru că acestea nu oferă o susținere corespunzătoare de unele singure. Însă, reușesc să se plieze foarte bine pe conturul corpului, oferindu-i un nivel foarte ridicat de confort.

Variantele de saltele topper cu densitatea cuprinsă între 65 kg/mc și 85/mc constituie cea mai bună alegere atunci când nu prezinți probleme de sănătate și îți dorești maximul de confort. În situația în care starea ta de sănătate nu este cea mai bună (dureri de spate, la nivelul articulațiilor sau al coloanei) și îți dorești un model care să reducă presiunea, versiunile cu o densitate de minim 85 kg/mc constituie opțiunea ideală pentru tine.

Materialul

Printre cele mai folosite tipuri de materiale pentru toppere eMag se numără spuma cu memorie, latex-ul, penele, lâna și amestecuri de poliester.

Topperul pe bază de latex (recomandăm varianta naturală) prezintă proprietăți antibacteriene, anti-alergice (condiția este să nu ai alergie la acest material), nu fâșâie dacă partenerul de cuplu se mișcă des în timpul somnului, este foarte rezistent, constituie alegerea perfectă pentru cei cu probleme ale articulațiilor și care se confruntă cu artrita, fiind mai ferm decât spuma cu memorie.

Amestecurile din poliester punctează la preț (sunt foarte ieftine), nu au miros și oferă un oarecare grad de confort. Penele sunt ușoare, nu rețin căldura, nu fâșâie atunci când partenerul de somn se mișcă des și sunt mult mai ieftine decât topperele pe bază de spumă cu memorie și latex.

Topperele din lână sunt greu de găsit, dar sunt foarte confortabile, nu fâșâie la mișcările partenerului de somn, prezintă proprietăți naturale antibacteriene și hipoalergice, oferind răcoare vara și căldură în timpul iernii.

Spuma cu memorie este confortabilă, sporește considerabil confortul unei saltele care este uzată sau a uneia care este mult prea ferme, fiind ideală pentru articulațiile inflamate și dureroase și în cazul artritei. De asemenea, nu fâșâie, ceea ce reprezintă o alegere foarte bună atunci când dormi alături de o persoană care are un somn agitat și se mișcă foarte mult în timpul nopții.

Prețul

Spre deosebire de saltele, topperele sunt mult mai accesibile, iar prețul lor depinde în mare parte de materialul din care sunt confecționate. Cele mai ieftine variante de saltele topper sunt cele din poliester, în timp ce topperele din pene și cele din bumbac de calitate superioare au un preț mai ridicat. Destul de scumpe sunt cele pe bază de spumă cu memorie și lână, în timp ce topperele din latex sunt și mai costisitoare.

Alte caracteristici

Pe lângă caracteristicile mai sus menționate ar trebui să ții cont și de alte aspecte, atunci când îți alegi un topper Dormeo, așa cum sunt:

Nivelul de reducere a zgomotului făcut de partener în timpul somnului

 • unele materiale, precum latex-ul și spuma cu memorie, sunt excelente din punct de vedere a izolației, așa că, oricât de mult s-ar răsuci partenerul de somn, nu vei auzi niciun zgomot.

Nivelul de retenție a căldurii

 • în timp ce lâna, puful și penele permit obținerea unui nivel foarte bun de aerisire pe întreg parcursul anului, latex-ul și spuma cu memorie (indiferent de utilizarea unor tehnologii inovative de ventilație) încă nu au ajuns la un nivel decent de eliminare a surplusului de căldură generat de corp și care este reținut de material în timpul somnului.

Protecția oferită împotriva alergiilor și acarienilor

 • unele materiale oferă o protecție foarte bună (latex-ul și lâna), în timp ce altele sunt mai puțin fiabile din acest punct de vedere.

Ușurința la curățare și întreținere

 • din moment ce majoritatea materialelor din care este confecționat un topper pentru saltea nu pot fi spălate în mod automat la mașina de spălat rufe, trebuie alese acele modele de saltele topper care sunt ușor de curățat în mod direct (poliesterul se numără printre variantele cele mai ușor de întreținut).

Un topper pentru saltea poate fi folosit atât pentru patul în care dormi, cât și ca soluție temporară pentru asigurarea unui somn confortabil pe diferite suprafețe care în mod normal nu dispun de o saltea (canapele și fotolii extensibile).

Atât timp cât vei alege în mod informat, viitorul topper eMag pentru patul din dormitor sau un topper pentru camera de oaspeți se va dovedi o soluție eficientă pentru bunăstarea somnului tău și a persoanelor care se vor odihni sub acoperișul casei tale.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 5.0 (2 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare