Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Altele

Cele mai bune cupe menstruale din 2024

14. 3. 2024 actualizat

În căutarea opțiunilor durabile și confortabile pentru gestionarea menstruației, multe femei se îndreaptă spre soluții inovatoare care promit nu doar eficiență, dar și respect pentru mediul înconjurător. În acest context, cupa menstruală a câștigat teren ca o alternativă favorabilă, redefinind experiența menstruală pentru femei din întreaga lume. Pe parcursul anilor, diversitatea și calitatea acestor produse au evoluat semnificativ, ajungând acum la un nivel impresionant de varietate și accesibilitate. Dar, cu atâtea opțiuni disponibile pe piață, alegerea celei mai bune cupe menstruale poate părea o sarcină descurajantă și obositoare.

Ei bine, în acest articol, ne propunem să explorăm cele mai bune cupe menstruale, luând în considerare o serie de factori esențiali precum confortul, capacitatea, ușurința de utilizare și durabilitatea. Vom discuta despre ultimele inovații în domeniu, precum și despre cum acestea răspund nevoilor variate ale utilizatoarelor. Astfel, de la modelele destinate începătoarelor până la opțiunile avansate pentru cele mai experimentate, ghidul nostru își propune să te ajute să găsești cupa menstruală perfectă, care să îți ofere libertate și încredere, indiferent de activitățile tale zilnice. Înarmează-te cu informații detaliate și păreri despre cupa pentru menstruală sincere, vei putea face o alegere informată care să se alinieze perfect cu stilul tău de viață și necesitățile personale.

Cel mai bun în general

Confort, siguranță, eco-friendly și cu un săculeț simpatic pentru depozitare.

Produs avantajos calitate/preț

Cupă menstruală colorată, confortabilă și prietenoasă cu mediul.

Cel mai ieftin

Cupă moale, confortabilă și discretă.

Cele mai bune cupe menstruale

Recenzie LadyCup LUX

cea mai buna cupa menstruala Produs calitativ

Material: Silicon medical hipoalergenic | Dimensiuni disponibile: S (pentru femei sub 30 de ani care nu au născut prin naștere naturală) | Capacitate:  25 ml | Caracteristici: hipoalergenic, flexibil și confortabil, ușor de introdus și îndepărtat, sigiliu etanș pentru prevenirea scurgerilor, potrivit pentru utilizare până la 12 ore | Preț: 164 lei

Avantaje
 • Silicon medical moale, flexibil
 • Design ergonomic
 • Capacitate 25 ml.
 • Tija lungă
 • Poate fi utilizată până la 12 ore
 • Săculeț de depozitare
Contra
 • Nu am găsit

Fabricată din silicon medical moale și hipoalergenic, LadyCup LUX se adaptează perfect anatomiei tale, oferindu-ți un confort de neegalat pe tot parcursul menstruației. Siliconul de calitate superioară este flexibil și ușor de introdus, permițându-ți să te bucuri de activitățile tale zilnice fără griji.

Varianta S, ideală pentru femeile sub 30 de ani care nu au născut natural, se potrivește perfect și oferă o protecție eficientă împotriva scurgerilor. Capacitatea generoasă a cupei este suficientă pentru a gestiona fluxul menstrual, menținând în același timp un echilibru sănătos al mucoasei vaginale.

Designul ergonomic și tija de extragere ușor de utilizat fac ca introducerea și scoaterea cupei să fie o joacă de copii, chiar și pentru utilizatoarele începătoare. Sigiliul etanș creat de cupă te protejează de scurgeri și mirosuri neplăcute timp de până la 12 ore consecutive, oferindu-ți libertate totală.

LadyCup LUX este mai mult decât o simplă cupă menstruală,  este o alegere responsabilă pentru tine și pentru planetă. Spre deosebire de tampoane și absorbante, LadyCup LUX este reutilizabilă timp de 10 ani, reducând semnificativ cantitatea de deșeuri generate.

Echipa noastră a testat și recomandat LadyCup LUX cu toată încrederea. Dacă ești în căutarea unei alternative confortabile, sigure și ecologice la tampoane și absorbante, LadyCup LUX este soluția ideală! Alege să te bucuri de libertate și confort în timpul menstruației cu LadyCup LUX!

Recenzie Yuuki Rainbow Jolly

cupa pentru menstruaţie Prețuri medii

Material: Silicon medical grad premium | Dimensiuni disponibile: Variate | Capacitate:  25 ml | Caracteristici: silicon hipoalergenic, design colorat, flexibilă și ușor de folosit, sigiliu etanș pentru prevenirea scurgerilor | Preț: 122 lei

Avantaje
 • Silicon medical moale, flexibil
 • Design ergonomic
 • Tijă lungă
 • Margini netede
 • Trei mărimi disponibile
Contra
 • Unele femei o pot considera rigidă

Yuuki Rainbow Jolly este confecționată din silicon medical de calitate superioară, oferind o flexibilitate care facilitează atât inserția cât și purtarea confortabilă pe durata întregii zile. Materialul hipoalergenic garantează că riscurile de iritații și reacții alergice sunt reduse la minimum, făcând din Yuuki Rainbow Jolly o opțiune sigură pentru toate utilizatoarele.

Disponibilă în diferite mărimi, Yuuki Rainbow Jolly se adresează atât începătoarelor cât și celor cu experiență în utilizarea cupei menstruale, oferind o soluție personalizată în funcție de fluxul menstrual și de particularitățile anatomice ale fiecărei femei. Capacitatea sa de colectare asigură până la 12 ore de protecție, adaptându-se nevoilor unui stil de viață activ fără grija schimbărilor frecvente.

Ceea ce diferențiază cu adevărat Yuuki Rainbow Jolly de alte cupe menstruale de pe piață este designul său unic, colorat. Acest aspect nu doar că adaugă un element de distracție și pozitivitate rutinei menstruale, dar încurajează și adoptarea unei perspective mai deschise și acceptante față de ciclul menstrual.

Testarea Yuuki Rainbow Jolly a evidențiat ușurința de utilizare, datorată atât designului ergonomic cât și instrucțiunilor detaliate care însoțesc produsul. Inserția și extragerea sunt procese simple, iar curățarea și sterilizarea cupei nu necesită eforturi suplimentare, fiind suficientă clătirea cu apă și săpun delicat, urmată de sterilizare prin fierbere la sfârșitul fiecărui ciclu menstrual.

Recenzie Fun Factory Fun Cup

cupa menstruala Lucruri accesibile

Material: silicon medical | Dimensiune: A | Capacitate: 20 ml | Caracteristici: silicon moale și flexibil, formă ergonomică cu vârf ușor curbat pentru potrivire optimă, hipoalergenic | Preț: 67 lei

Avantaje
 • Foarte moale
 • Două mărimi disponibile
 • Capacitate maximă 20 ml
 • Design ergonomic
Contra
 • Nu are tijă

Fun Cup oferă o experiență de utilizare superioară, eliminând riscul de iritații și alergii asociat cu alte materiale. Iar flexibilitatea și moliciunea siliconului facilitează o inserție ușoară, făcând ca purtarea cupă să fie atât de confortabilă încât aproape că uiți de prezența ei. De altfel, este o cupă excelentă pentru femeile care folosesc pentru prima oară un astfel de instrument.

Designul ergonomic al cupei, o noutate pentru această listă, cu vârful ușor curbat, se adaptează perfect anatomiei interne, oferind o protecție eficientă împotriva scurgerilor. Acest aspect este esențial pentru a asigura confortul pe durata întregii zile sau nopții, chiar și în cazul unui stil de viață activ. Iar, în ciuda dimensiunilor, Fun Cup a fost concepută pentru  fi folosită până la 12 ore cu un flux moderat. 

Acest produs reprezintă o alegere ideală pentru femeile care își doresc o soluție modernă, sigură și responsabilă pentru zilele de menstruație. În plus, este o cupă menstruală cu preț moderat, ceea ce este cu siguranță un avantaj. Prin designul său ergonomic, materialul de calitate superioară și capacitatea optimizată, Fun Cup promite o experiență de utilizare liberă și confortabilă, transformând gestionarea ciclului menstrual într-un proces simplu și fără griji. Recomandăm cu căldură Fun Cup ca fiind o investiție inteligentă în sănătatea și confortul tău menstrual.

Cum alegi cea mai bună cupă menstruală pentru tine?

Cupa menstruală a devenit o alternativă populară la tampoane și absorbante, datorită durabilității, costului redus pe termen lung și impactului scăzut asupra mediului. Prin urmare, vom explora aspectele esențiale de care trebuie să ții cont pentru a găsi cupa menstruală perfectă pentru tine, discutând despre păreri, posibilitatea de a urina cu cupa inserată, contraindicații, preț și alte informații utile.

Ce este o cupă menstruală și cum funcționează?

Cupa menstruală este un dispozitiv inovator de igienă personală destinat femeilor, conceput pentru a colecta fluxul menstrual în loc să-l absoarbă, cum fac tampoanele sau absorbantele. Fabricată din silicon medical, latex sau elastomer termoplastic, cupa are forma unui clopot mic cu o tijă sau un inel la baza pentru a facilita extragerea. Diferența principală și avantajul cupelor menstruale față de metodele tradiționale de protecție sunt reutilizabilitatea lor, oferind o opțiune mult mai durabilă și ecologică.

cupa menstruală cum alegi

Cupa menstruală se pliază și se introduce în vagin, unde se deschide pentru a crea un sigiliu etanș împotriva pereților vaginali. Acest sigiliu previne scurgerile și permite colectarea sângelui menstrual în interiorul cupei, fără a interfera cu flora vaginală naturală sau a provoca uscăciune, un efect secundar comun al tampoanelor. Capacitatea de colectare a cupei este semnificativ mai mare decât absorbția oferită de tampoane sau absorbante, ceea ce permite utilizatoarei să o poarte până la 12 ore, în funcție de intensitatea fluxului menstrual.

Cui i se adresează cupa menstruală?

 • În ciuda designului și a folosirii, nu există foarte multe contraindicații a cupei menstruale. Ea  oferă o alternativă confortabilă, ecologică și cost-eficientă la produsele de igienă menstruală tradiționale, cum ar fi tampoanele și absorbantele. Iată câteva categorii de femei care pot beneficia de utilizarea cupei menstruale:
 • Femei cu un stil de viață activ – Cupele menstruale sunt ideale pentru femeile care au un stil de viață activ și doresc o soluție sigură și confortabilă care să țină pasul cu activitățile lor zilnice, inclusiv sportul, înotul și călătoriile.
 • Femeile cu piele sensibilă sau alergii – Cupele pentru menstruație sunt fabricate din silicon medical, latex sau TPE (elastomer termoplastic), materiale hipoalergenice care sunt, de obicei, bine tolerate de persoanele cu piele sensibilă sau alergii la produsele de igienă menstruală de unică folosință. Astfel, ele pot înlocui tampoanele bio sau cele albite cu clor.
 • Femeile interesate de monitorizarea sănătății lor menstruale – Cupele permit observarea directă și măsurarea cantității de flux menstrual, oferind femeilor oportunitatea de a monitoriza mai atent sănătatea lor menstruală și posibilele schimbări. De asemenea, cupele scad riscul de șoc toxic (SST).
 • Adolescentele – Cu o educație adecvată și sprijin, adolescentele pot folosi cupe menstruale ca o opțiune sigură și eficientă pentru gestionarea menstruației, contribuind la construirea unor obiceiuri sănătoase și sustenabile de la o vârstă fragedă. De altfel, vârsta nu este una dintre contraindicațiile pentru cupa menstruală.

În concluzie, cupa menstruală este o opțiune versatilă care se adresează femeilor din diverse categorii de vârstă și cu diferite nevoi sau preferințe. Prin alegerea cupei menstruale, utilizatoarele pot beneficia de o experiență menstruală îmbunătățită, având în același timp un impact pozitiv asupra mediului și economiilor personale.

 

Sfatul nostru

Nu este obligatoriu ca baba să sufere la frumusețe. Dacă o cupa menstruală te scapă de stresul petelor și a scurgerilor nefericite, un epilator IPL te scapă de păr fără durere. Prin urmare, iată care sunt cele mai bune epilatoare IPL de piață. 

Cum alegi mărimea și tipul potrivit?

Alegerea corectă a dimensiunii și formei cupei menstruale este esențială pentru a asigura confortul, eficiența și prevenirea scurgerilor. Cupa potrivită nu numai că va fi confortabilă și ușor de utilizat, dar va oferi și protecție fiabilă pe durata ciclului menstrual. Dar pentru a o alege pe cea mai bună, nu trebuie să ai în vedere doar cupă menstruală preț ci și mărimea, tipul și forma potrivite. Prin urmare, iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când selectezi dimensiunea și forma cupei menstruale:

Dimensiuni

Producătorii oferă de obicei două dimensiuni principale – una pentru femeile sub 30 de ani care nu au născut prin naștere naturală și una pentru femeile peste 30 de ani sau pentru cele care au avut nașteri vaginale. Această diferențiere se bazează pe presupunerea generală că mușchii pelvieni pot avea o elasticitate diferită în funcție de acești factori. Însă, este important de reținut că nașterea este cea care determină mărimea cupei. Astfel, chiar dacă ai 35 de ani, dar nu ai copii, poți să optezi pentru o mărime mai mică.

În cazul în care este prima cupă pe care o folosești, este indicat să optezi pentru măsura mică (S sau 1, în funcție de producător) pentru a te obișnui cu ea, dacă nu ai trecut printr-o naștere. Același sfat îl por urma și femeile care folosesc în mod uzual absorbante, nu tampoane.

Capacitatea cupei

Capacitatea cupei este un alt factor important. Femeile cu un flux menstrual abundent pot prefera o cupă cu o capacitate mai mare pentru a reduce frecvența schimbărilor. Dacă ai un flux mare și ești o persoană activă, atunci este indicat să optezi pentru o cupă cu o capacitate mai mare. De obicei acestea sunt mai alungite. Însă, trebuie să ții cont de faptul că ea trebuie să fie confortabilă. Prin urmare, dacă consideri că o anumită formă de cupă ți s-ar potrivi, dar nu are capacitatea de care crezi că ai nevoie, optează pentru cea confortabilă, deoarece este foarte ușor să o golești la nevoie.

Forma cupei

În general, cupele menstruale sunt în formă de clopot sau pârghie, pentru a se mula cât mai bine pe anatomia corpului. Dar unele sunt mai late și unele mai înguste. Ei bine, aici trebuie să iei în considerare lungimea canalului vaginal și poziția colului uterin, deoarece sunt variabile individuale care pot influența alegerea dimensiunii și formei cupei. Cupa nu trebuie să fie prea lungă sau prea scurtă, iar baza cupei ar trebui să se așeze confortabil în vagin fără a exercita presiune asupra colului. Femeile tinere pot opta pentru cupe mai alungite, iar cele care au născut pot să se opteze spre cupe menstruale în formă de clopot, care au pereții mai puternici.

Flexibilitatea cupei menstruale

Un alt element important pentru confortul tău este flexibilitatea cupei pentru menstruație.Unele cupe sunt mai rigide, ceea ce poate fi benefic pentru a asigura deschiderea completă a cupei și formarea unui sigiliu etanș. Altele sunt mai flexibile, ceea ce poate fi mai confortabil pentru unele utilizatoare, dar poate necesita o tehnică mai atentă pentru inserare. Ideal ar fi ca prima ta cupă să fie mai rigidă, pentru că va fi mai ușor de folosit.

Tija sau inel

Cupele menstruale au o tijă sau un inel în partea inferioară. Rolul acesteia este de a te ajuta să scoți cupa mai ușor. Lungimea și tipul tijei (inel, buclă sau tijă plată) pot influența confortul și ușurința de extragere. Unele femei pot prefera o tijă mai lungă pentru o extragere mai ușoară, în timp ce altele pot găsi o tijă mai scurtă sau chiar tăierea acesteia pentru a fi mai confortabilă. În cazul în care tija este prea lungă o poți tăia tu, pentru a se potrivi mai bine corpului tău.

De asemenea, sunt unele cupe pentru menstruație care  nu au nici inel, nici tija, ci sunt mai alungite în partea de jos și, eventual, au striații. Acestea se așează mai jos, pe canalul vaginal și pentru unele femei poate fi greu de folosit.

Alegerea dimensiunii și formei corecte a cupei menstruale este un pas crucial în asigurarea unei experiențe confortabile și eficiente. Luând în considerare factorii individuali și fiind deschisă la experimentare, vei putea găsi opțiunea cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Sfatul nostru

Pentru o îngrijire completă și o luminozitate sănătoasă, trebuie să ai grijă și de pielea ta. Află care sunt cele mai bune produse cu colagen, pentru a avea pielea tânără și pentru a diminua efectele îmbătrânirii. 

cupa menstruală preţ

Cum inserezi cupa menstruală

Utilizarea cupei menstruale poate părea complicată la început, dar cu instrucțiuni clare și puțină practică, procesul devine simplu și eficient. Trebuie să știi că primele dăți va fi mai complicată folosirea, până când descoperi cea mai bună metodă pentru tine. Iată pașii de bază pentru a folosi corect o cupă menstruală:

 1. Spală-te pe mâini: Începe prin a-ți spăla bine mâinile cu apă și săpun pentru a preveni transferul de bacterii în zona vaginală.
 2. Plierea cupei: Cupa menstruală trebuie pliată înainte de inserare. Există mai multe metode de pliere, dar cele mai populare sunt plierea în C (sau U) și plierea înăuntru. Plierea în C presupune aplatizarea cupei și apoi îndoirea ei de la jumătate, pentru a forma cu marginile litera „C”. Cupa se va micșora considerabil, dar va fi mai greu de desfăcut.  Pentru a plia înauntru cupa, apasă un punct de pe marginea cupei spre interior, creând un punct mai mic pentru inserare. Cupa va fi mai mare, dar se va deschide mai ușor. Alege metoda care ți se pare mai ușoară.
 3. Inserarea cupei: Relaxează-ți mușchii pelvieni și, într-o poziție confortabilă (șezând pe toaletă, în picioare cu un picior ridicat sau ghemuit), introdu cupa pliată în vagin, orientând-o spre spate, în direcția coloanei vertebrale. Nu este necesar să fie plasată la fel de adânc ca un tampon, dar trebuie să fie complet înăuntru. Tija, și ea trebuie să fie înutru. Dacă simți cupa la o adâncime confortabilă, dar tija este afară, atunci ar trebui să o scurtezi.
 4. Deschiderea și poziționarea cupei menstruale: Odată inserată, cupa ar trebui să se deschidă pentru a forma un sigiliu etanș împotriva pereților vaginali. Poți verifica dacă s-a deschis complet rotind-o ușor sau trecând un deget în jurul bazei. De asemenea, unele femei pot simți atunci când se deschide cupa și de pliază pe pereții vaginali. Iar în cazul cupelor mai rigide, poți chiar auzi un sunet atunci când se desface. Dacă cupa nu s-a deschis complet, poți încerca să o ajustezi trăgând ușor de tijă sau prin mișcări ușoare de rotație.
 5. Verificarea sigiliului: Asigură-te că cupa a format un sigiliu etanș prin tragerea ușoară de tijă. Dacă simți rezistență, înseamnă că sigiliul s-a format corect, și nu ar trebui să ai scurgeri.
 6. Durata de purtare: Cupa menstruală poate fi purtată până la 12 ore, în funcție de intensitatea fluxului menstrual. Este important să o golești cel puțin de două ori pe zi. Trebuie să știi că poți să urinezi cu cupa menstruală, deoarece nu împiedică acest proces. Iar dacă o poți atât de mult timp, nu riști să faci șoc toxic, deci nu este una dintre contraindicații pentru cupa menstruală.
 7. Extragerea cupei: Pentru a scoate cupa, începe prin a-ți spăla mâinile. Apoi, relaxează-ți mușchii pelvieni și folosește degetele pentru a apuca tija cupei. Trage ușor de tijă până când poți ajunge la baza cupei. Apasă ușor pe bază pentru a elibera sigiliul, apoi trage cupa în jos și afară. Încearcă să menții cupa cât mai vertical posibil pentru a evita vărsarea conținutului.
 8. Golirea și curățarea cupei: Odată extrasă, golește conținutul cupei în toaletă, clătește-o cu apă și, dacă este posibil, folosește un săpun fără parfum pentru a o spăla. Dacă nu ești acasă, poți să folosești șervețele cu acid lactic pentru curățarea cupei menstruale. După spălare, cupa poate fi reutilizată imediat.
 9. Sterilizarea periodică: La începutul și sfârșitul fiecărui ciclu menstrual, este recomandat să sterilizezi cupa. Acest lucru se poate face fierbând-o în apă timp de 5-10 minute. Este important să nu atingă fundul vasului direct, pentru a evita deteriorarea.

Folosirea unei cupe pentru menstruație are o anumită perioadă de învățare. Nu trebuie să te enervezi și nici să te frustrezi că nu ai introdus-o cum trebuie din prima. Cu siguranță îți vei găsi propriul ritual de introducere și te vei bucura de avantajele acestei cupe.

Sfatul nostru

Dacă îți faci griji pentru scurgerile din timpul menstruației, poți să încerci chiloți menstruali. Sunt reutilizabili și își oferă o protecție în plus, pe lângă cupa menstruală. Prin urmare, vezi care sunt cei mai buni chiloți menstruali pentru a reduce stresul acestei perioade.

Contraindicații cupa menstruala

Contraindicații cupă menstruală

Deși cupele menstruale sunt considerate sigure pentru majoritatea femeilor, există câteva situații și condiții care pot servi ca contraindicații cupa menstruală sau necesită precauții suplimentare în utilizarea lor:

Femeile cu alergii și sensibilitate la silicon, latex sau elastomerul termoplastic ar trebui să fie atete la compoziția cupei menstruale alese, deoarece acestea sunt principalele materiale folosite.

Femeile cu anumite afecțiuni, cum ar fi prolapsul organelor pelvine, endometrioza severă, sau cele care au o sensibilitate crescută în zona pelviană, ar putea găsi utilizarea cupei menstruale inconfortabilă sau dificilă. Dacă suferi de una dintre aceste afecțiuni ar trebui să întrebi medicul dacă poți sau nu să folosești o cupă menstruală.

Dacă ai născut recent sau ai suferit o intervenție chirurgicală la nivelul zonei pelvine sau vaginal, este important să aștepți aprobarea medicului înainte de a începe sau a relua utilizarea cupei menstruale. În aceste situații, țesuturile pot fi încă sensibile sau vindecarea poate fi incompletă.

Deși nu este neapărat o contraindicație pentru cupa menstruală medicală, unele femei pot experimenta disconfort sau pot avea dificultăți în inserarea sau extragerea cupei. În aceste cazuri, poate fi necesară schimbarea mărimii sau modelului cupei, sau poate fi nevoie de mai multă practică pentru a găsi tehnica potrivită.

Femeile care utilizează un dispozitiv intrauterin (DIU) pentru contracepție ar trebui să discute cu un medic înainte de a folosi o cupă menstruală. Există un risc mic ca inserarea sau extragerea necorespunzătoare a cupei să deplaseze DIU-ul, afectând eficacitatea acestuia.

Pentru majoritatea femeilor, cupele menstruale sunt o opțiune sigură și eficientă pentru gestionarea menstruației. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu oricare dintre condițiile menționate sau ai îngrijorări specifice, consultarea unui profesionist în domeniul sănătății este cea mai bună cale de urmat pentru a asigura că alegerea ta este sigură și potrivită pentru situația ta unică de sănătate.

În concluzie, alegerea cupei menstruale potrivite este un proces personal, care necesită luarea în considerare a mai multor factori specifici fiecărei persoane. Consultarea recenziilor și părerilor poate oferi perspective valoroase, dar este important să ții cont de propriile nevoi și preferințe. Cu informațiile potrivite și o abordare deschisă, poți găsi cupa menstruală care îți oferă confortul și protecția dorită, fără a compromite sănătatea sau mediul înconjurător.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (10 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare