Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 – Review și test

Dacă vrei să te bucuri de un păr drept, perfect neted și de o coafură care să-ți reziste impecabil mai multe zile în șir, placa de păr cu aburi este cea mai bună investiție. Spre deosebire de modelele clasice pe care le cunoaștem de mulți ani, în ultima vreme, aceste plăci de păr cu aburi au devenit tot mai populare. Diferența constă într-un mic rezervor de apă atașat și niște orificii dispuse lateral sau la nivelul plăcilor care, în timpul procesului de stilizare, vor scoate aburi.

În acest fel, părul tău dificil de aranjat sau care are tente de încrețire la scurt timp după îndreptare, se va păstra mult mai bine, ba chiar impecabil. În plus, efectele asupra părului sunt minime spre deosebire de plăcile clasice, acestea având inclusiv capacitatea de a minimiza efectele deteriorării.

Prin urmare, o placă de păr cu aburi este un must have în colecția ta dacă ai o podoabă capilară greu de stilizat și dacă-ți dorești rezultate pe termen lung. Și pentru că există foarte multe plăci de păr cu aburi păreri, dar și opțiuni, astăzi te invităm să descoperi care sunt cele mai bune modele pentru părul tău. Vom începe cu un mic ghid de achiziție top 3 plăci cu aburi în care-ți dezvăluim care sunt cele mai bune selecții pe care să le ai în vedere.

Cel mai bun în general

Placă profesională de păr cu aburi ce oferă un păr de până la 2x mai neted într-un timp mai scurt.

Produs avantajos preț/calitate

Placă cu aburi profesională de la Remington îndreaptă părul cu ușurință și îi subliniază frumusețea naturală.

Cel mai ieftin

Placa de păr BaByliss contribuie la îndreptarea și netezirea instantanee a părului dintr-un singur gest.

Cele mai bune

Recenzie: L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – LOreal Professionnel Steampod 3.0 Produs calitativ

Tip placă:  Profesională, Cu aburi | Aspecte tehnice: Greutate redusă, Design ergonomic și elegant, Prevăzută cu rezervor de apă care contribuie la netezirea părului, Interval interschimbabil de temperatură, Control inteligent de temperatură, Cablu rotativ, Prevăzut cu pieptene care facilitează descurcarea și aranjarea părulu, Plăci din aluminiu | Beneficii: Îndreaptă și netezește părul în același timp, Rezultate obținute într-un timp scurt, Ideală chiar și pentru firul de păr gros, greu de aranjat, Păstrează coafura intactă mai multe zile la rând etc. | Culoare: Alb/Negru | Preț: 2.156 lei

Avantaje
 • Ideală pentru toate tipurile de păr
 • Îndreaptă și netezește părul în același timp oferindu-i un aspect mai sănătos
 • Previne încrețirea părului datorită aburilor
 • Temperatură ajustabilă în mood clasic, dar și automat
 • Brand de încredere
 • Descurcă părul și asigură o îndreptare rapidă și uniformă
 • Plăci din aluminiu care minimizează semnificativ deteriorarea părului
Contra
 • Preț ridicat

L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 este o placă cu aburi profesională care-ți va oferi în doar câteva minute un păr drept, de invidiat. Datorită tehnologiei cu aburi, această placă minimizează timpul pentru stilizare ajutându-te să-ți îndrepți părul mai repede ca niciodată. Deși ca orice aparat de stilizare poate avea efecte asupra părului, folosind-o împreună cu protecția termică preferată vei preveni ca părul tău să se deterioreze cu ușurință sub acțiunea acesteia, impactul fiind unul minim, nesesizabil.

Placa de păr cu aburi L’Oréal are un preț destul de generos, dar efectele sunt garantate și te vei putea bucura de un păr drept, neted, mai multe zile la rând, cu cel mai mic efort. În plus, te vei bucura de o durată de viață sporită datorită materialelor de calitate din care e confecționată placa de păr Steampod.

Recenzie: Remington Hydraluxe PRO S9001

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – Remington Hydraluxe PRO S9001 Prețuri medii

Tip placă: Profesională, Cu aburi | Aspecte tehnice: Tehnologie prevăzută cu aburi rece, Design ușor, ergonomic, Învelișuri ceramice, Dispersie uniformă a temperaturii, Temperatură ajustabilă, Pachet prevăzut cu husă din silicon și pipetă pentru dozarea apei, Oprire automată după o oră de neutilizare, Tensiune 120-240 V, Cablu de 3 m, rotativ | Beneficii: Îndreaptă părul cu ușurință, Funcția de aburi contribuie la o stilizare rapidă și ușoară, fixând totodată coafura, Părul rămâne moale, neted și cu un aspect sănătos etc. | Culoare: Alb | Preț: 876 lei

Avantaje
 • Îndreaptă cu ușurință părul, chiar și pe cel creț
 • Oferă un aspect mai sănătos prevenind degradarea accentuată a părului
 • Previne apariția umidității și încrețirea părului
 • Temperatură ajustabilă pe mai multe trepte în funcție de tipul firului de păr
 • Plăcile ceramice asigură o distribuție uniformă a temperaturii și protejează părul
Contra
 • Preț ridicat

Remington Hydraluxe PRO S9001 este placa de păr cu aburi profesională care te ajută să-ți îndrepți imediat părul fără a-ți mai face griji că acesta va fi ars la final, cu un aspect tern și obosit. Datorită învelișurilor ceramice ce distribuie uniform temperatura, placa de păr reușește în doar câteva secunde să alunece pe șuvița de păr și să o lase perfect dreaptă. Aburul rece va fixa coafura mai mult timp și o va proteja împotriva umidității astfel încât aspectul părului să fie impecabil mai multe zile la rând.

În plus, funcția de oprire automată după 60 minute de inactivitate te ajută să previi incidentele neplăcute. De asemenea, temperatura poate fi ajustată în funcție de grosimea și tipul părului astfel încât impactul utilizării să fie unu mini. La final, placa cu aburi Remington îți va oferi un aspect de excepție.

Recenzie: BaByliss Steam Shine Styler ST496E

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – BaByliss Steam Shine Styler ST496E Lucruri accesibile

Tip placă: Profesională, Cu aburi | Aspecte tehnice: Afișaj LED, Poate fi setată pe mai multe trepte de temperatură, Cablu lung, Încălzire rapidă, Învelișuri ceramice etc. | Beneficii: Îndreaptă părul instantaneu, Design ergonomic, Prevăzută cu piepteni pentru o descurcare ușoară și un rezultat uniform, Ideală atât pentru părul creț, cât și pentru cel ondulat etc. | Culoare: Negru | Preț: 691 lei

Avantaje
 • Ideală pentru toate tipurile de păr
 • Aranjează și fixează părul drept mai mult timp față de o placă de păr clasică
 • Nu deteriorează părul masiv
 • Ușor de folosit
 • Consum redus de energie și timp
 • Piaptănă și pregătește părul în timpul procesului
 • Aburii fixează coafura și o protejează împotriva umidității și a încrețirii
Contra
 • Preț mare

BaByliss Steam Shine Styler ST496E este o placă cu aburi mult apreciată pentru efectele și beneficiile sale. Placa cu aburi BaByliss are un design elegant și o greutate redusă fiind simplu de manevrat chiar și pe părul lung sau bogat. E mai simplu ca niciodată să te bucuri de un păr drept și cu aspect sănătos datorită plăcilor care se încălzesc rapid și alunecă imediat pe fir, fără a-l agresa.

Plăcile sunt prevăzute și cu piepteni care să descurce firele și să distribuie uniform căldura pe care o poți ajusta după necesitățile proprii. Iar cablul alungit îți va permite să te coafezi cu ușurință chiar dacă nu ai o oglindă poziționată în imediata vecinătate.

Cum să aleg cea mai bună placă de păr?

Să-ți alegi placa de păr cu aburi perfectă dintr-o mulțime de opțiuni prezente pe piață nu este deloc ușor. Dar iată câteva informații și trucuri pe care le poți urmări cu încredere ca să te asiguri că, la final, vei face cea mai bună alegere.

Sfatul nostru

Ești în căutarea unei plăci clasice de păr? Descoperă în articolul nostru TOP 3 plăci de îndreptat părul și cum să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

De ce este o placă cu aburi mai bună față de o placă de păr convențională?

Spre deosebire de o placă de păr convențională, placa de păr cu aburi vine în primul rând cu această funcție extrem de utilă. Apa este renumită pentru efectele benefice asupra întregului organism, părul nefiind o excepție de la regulă. Căldura asociată cu vaporii fini pe care placa îi emană în timpul funcționării contribuie la introducerea de noi molecule de apă în firul de păr, proces cu ajutorul căruia părul va deveni mai moale, mai suplu și mai neted.

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – cel mai bun placa de par cu aburi profesionala

Prin urmare, frizz-ul este instantaneu eliminat oricât de dificil ar fi părul. Iar odată cu răcirea acestuia la finalul procesului de stilizare sau la trecerea aburului rece peste firul de păr, acesta va fi sigilat și protejat de efectele din exterior. Umiditatea nu va mai pătrunde în interiorul firului de păr, dar nici poluarea din mediul înconjurător, ceea ce înseamnă că poți spune adio părului creț sau ondulat imediat după utilizarea plăcii. Te vei bucura de un păr drept fără probleme și efort chiar și până la următoarea spălare.

Dimensiunea vasului de apă a plăcii cu aburi

În funcție de construcția plăcii, anumiți producători dotează aceste dispozitive cu rezervoare pentru apă mai mici sau mai mari. Acest lucru îți poate influența experiența în utilizare și poate necesita un compromis. Capacitatea rezervorului de apă este adesea exprimată în ml și, cu cât este mai mare, cu atât aceasta se va consuma mai greu.

Dacă ai părul creț sau extrem de bogat ar fi recomandat să alegi o placă cu aburi care să dețină un rezervor cât mai generos, dat fiind că vei utiliza dispozitivul un timp mai îndelungat față e o persoană care are puțin păr, fin și subțire. Asta te va ajuta să-ți coafezi cel puțin jumătate din păr fără a fi nevoită să reumpli rezervorul cu apă. Însă, marea majoritate a plăcilor de păr cu aburi au un rezervor care permit aranjarea întregii podoabe capilare dintr-o singură umplere, lucru care nu e deloc dificil și care poate fi realizat ori de câte ori simți nevoia.

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – cele mai bune placa de par cu aburi

Îți recomandăm inclusiv ca în procesul de folosire să alegi exclusiv apă demineralizată care are un preț accesibil și care va preveni spre deosebire de apa clasică, depunerea unor sedimente pe circuitele plăcii, aspect care ar putea duce în timp la deteriorarea ei. Astfel, folosind apă demineralizată îți vei putea proteja și placa pe termen lung.

Mărimea și materialul plăcilor

Mărimea și materialul din care sunt confecționate plăcile sunt printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți cumperi o placă. Întocmai de aceea este și recomandat să optezi pentru un brand de încredere care investește în calitatea materialelor folosite.

Cele mai bune plăci de păr cu aburi îndeplinesc cerințele plăcii tradiționale și anume, conțin plăci din ceramică, aluminiu, titan și alte materiale consacrate pentru ușurința cu care acestea dispersează temperatura uniform la nivelul firului de păr. Aceste materiale contribuie în același timp și la protecția părului dat fiind că ele evită contactul direct al temperaturii înalte, cu firul propriu-zis de păr.

Referitor la mărimea plăcilor, cu cât acestea sunt mai lungi și mai late, cu atât vei putea să-ți aranjezi părul mai repede, aspect ce poate fi relevant pentru tine dacă nu vrei să petreci prea mult timp pentru stilizarea acestuia sau dacă ai un stil de viață extrem de activ.

Mărimea influențează și modalitățile în care-ți vei putea aranja părul, căci poți crea mult mai multe coafuri folosind o placă de păr cu aburi, nu doar să-ți îndrepți părul. De exemplu, poți să-ți creezi niște bucle definite atunci când ai o placă mai îngustă sau bucle lejere dacă te folosești de plăci mai late.

Cele mai bune plăci de păr cu aburi din 2024 - Review și test – cele mai bune placa de par cu aburi TOP 3

Placă de păr cu sau fără perii?

Unele plăci de păr cu aburi au un tipar clasic, în timp ce altele, precum modelele Steampod și BaByliss (dar nu numai) vin la pachet cu o serie de perii. Aceștia nu sunt puși desigur, în mod întâmplător.

Chiar dacă ai grijă să-ți perii părul înainte să-l coafezi cu placa, acesta poate fi destul de pretențios și se poate încurca în orice moment. Perii fini ajută la perierea și separarea secțiunilor în dimensiuni potrivite astfel încât niciun fir de păr să nu fie omis și rezultatul să fie perfect.

Există și situații în care aceste perii sunt detașabile. Așadar, poți avea în vedere o astfel de placă dacă nu ești ferm convinsă că periile atașate îți ușurează munca.

Cum să setez corect temperatura plăcii de păr cu aburi?

Temperatura plăcii de păr trebuie aleasă în raport cu tipul firului și principalele sale particularități. De exemplu, la un fir subțire, fragil sau trecut prin procedee chimice, se recomandă utilizarea unei temperaturi de maxim 140-160℃.Părul natural sau cu fir gros poate folosi cu succes temperatura cuprinsă între 200-230℃. Totuși, în marea majoritate a cazurilor este bine totuși să te ferești să lucrezi la o temperatură foarte mare pentru a preveni arderea accentuată a părului, rezultatele fiind cele dorite atâta timp cât respecți principiile enumerate mai sus.

Desigur, placa de păr cu abur poate fi utilizată doar cu protecție termică în prealabil, ceea ce va contribui de asemenea la protejarea părului. Este de evitat folosirea plăcii pe părul umed care este una dintre cele mai comune greșeli ce afectează sănătatea părului. Funcția cu aburi te va ajuta garantat în procesul de netezire și îndreptare, fără a-ți pune podoaba capilară în pericol.

Sfatul nostru

Completează-ți rutina de aranjare a părului folosind cel mai bun uscător. Ți-am pregătit o mulțime de sfaturi, idei și trucuri care te vor ajuta să treci în revistă cele mai bune uscătoare de păr.

Cele mai bune branduri de plăci de păr cu aburi

Cele mai bune branduri de plăci de păr cu aburi sunt în general cele consacrate pe piață și care au o experiență vastă în domeniul realizării de aparate de stilizare de calitate. Printre acestea se numără L’Oréal și BaByliss care depășesc orice așteptare atât când vine vorba de design, cât și în ceea ce privește fiabilitatea și durabilitatea acestora.

Plăcile de păr cu aburi L’Oréal

Plăcile de păr cu aburi Steampod au revoluționat piața aparatelor de stilizare fiind primele produse de acest fel. Chiar dacă prețul este unul semnificativ, aceste plăci cu aburi au fost gândite atent astfel încât să ofere utilizatorilor o experiență premium și o coafură ca la salon, acasă, fără efort și fără griji. Învelișurile termoprotectoare previn deteriorarea părului, plăcile au o dimensiune generoasă care reduc timpul de lucru, iar modul de utilizare este unul simplu și rapid, adaptat pentru toate tipurile de păr.

Plăcile de păr cu aburi BaByliss

Nici placa cu aburi BaByliss nu e mai prejos, marca fiind de asemenea una de renume, concepută special pentru a aduce zâmbetul pe buzele pasionaților de frumusețe, chiar în confortul casei. Plăcile BaByliss au un preț mult mai avantajos și se adresează publicului vast. Plăcile sunt confecționate din materiale ușoare care dispersează temperatura uniform fără a arde părul precum o placă uzuală lipsită de straturi de protecție. În plus, aceste plăci au fost gândite pentru coafuri versatile de zi cu zi, dar și pentru persoanele care au puțin timp la dispoziție pentru a transforma părul în cea mai bună versiune a sa.

Sfatul nostru

Cauți cel mai bun ondulator de păr? Am testat mai multe modele și îți oferim impresii pe care să te bazezi în alegerea ta.

Așadar, stilizarea părului și menținerea unei coafuri impecabile nu a fost nicicând mai simplă. Iar dacă nu-ți permiți să ajungi la salon sau vrei să te poți îngriji de părul tău acasă exact ca un profesionist, investiția într-o placă de păr cu aburi poate fi exact ceea ce ai nevoie.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (10 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare