Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fier de călcat și stație de călcat

Datum 1.9.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Alegerea unui fier de călcat trebuie raportată la volumul de haine care trebuie călcate, dar și la calitatea la care are loc acest proces. Dacă îți dorești ceva în plus (performanță ridicată și o gamă diversificată de produse de călcat) atunci poți opta pentru o stație de călcat. Care este, totuși, cea mai bună opțiune pentru tine? Noi te ajutăm să identifici produsele de top din fiecare categorie, cu un raport preț-calitate pentru fiecare buzunar!

Cele mai bune fiare de călcat în 2021

Cel mai bun în general

Rowenta SteamForce DW9240 se dorește a fi o alternativă la stațiile de călcat, oferind cu 50% mai mult abur decât fiarele obișnuite.

Produs avantajos preț/calitate

Philips Azur GC4905/40 este recomandat de toți utilizatorii care l-au achiziționat drept un produs de top, cu un preț foarte accesibil.

Cel mai ieftin

Star-Light Pro SIA-2638 este alegerea populară a utilizatorilor, care prezintă unul dintre cele mai bune raporturi preț-calitate de pe piață.

Recenzie: Rowenta SteamForce DW9240

Fier de calcat Rowenta SteamForce DW9240

Putere: 3100 W I Talpa: MicroSteam 400 I Funcții speciale: MicroSteam 400 Profile Laser I Tip călcare: Vertical/Orizontal I Debit abur: 65 g/min I Jet de abur: 220 g/min I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 2,5 metri I Greutate: – kg I Culoare: Bleumarin I Preț aproximativ: 649 Ron

Avantaje
 • Oprire automată 30 secunde
 • Funcție vibrare recipient apă gol
 • 50% mai mult abur
 • Auto-curățare
Contra
 • Greu și voluminos
 • Uneori picură

Rowenta SteamForce DW9240 este puțin cam greu și voluminos, dar aceste aspecte ajută la obținerea unui nivel de netezire a cutelor aproape perfect. Generează cu 50% mai mult abur în comparație cu alte fiare de călcat (jet de abut de 230 grame/minut). Grație tehnologiei Microsteam Profile 400, aburul este uniformizat pentru a se realiza o călcare impecabilă.

Te atenționează prin vibrații atunci când recipientul de apă (capacitate de 0, 32 litri) este gol, pentru a-l reumple. Designul este futurist, fiecare element contribuind la un călcat de calitate. Prețul este unul pe măsura caracteristicilor oferite, mai ales că poți călca orizontal, dar și vertical cu acest model.

Recenzie: Philips Azur GC4905/40

Fier de calcat Philips Azur GC4905/40

Putere: 3000 W I Talpa: SteamGlide Elite I Funcții speciale: Anti-Picurare/Indicator luminos/Auto Stop I Tip călcare: Orizontal I Debit abur: 55 g/min I Jet de abur: 240 g/min I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 2,5 metri I Greutate: 1, 66 kg I Culoare: Alb/Roz I Preț aproximativ: 485 Ron

Avantaje
 • Talpă rezistentă la zgârieturi
 • Se încălzește ultra-rapid
 • Sistem anti-picurare
 • Netezește hainele foarte bine
Contra
 • Greutate de 1,66 kg
 • Ușor voluminos

Philips Azur GC4905/40 prezintă un raport calitate-preț excelent, fiind apreciat de toți cumpărătorii pentru eficiența la călcare. Dispune de un sistem etanș foarte bun, anti-picurare, așa că nu vei avea probleme cu apa care curge din fier. 50% mai mult abur, ceea ce înseamnă o caracteristică de netezire mult mai bună.

Jetul de abur este foarte eficace, iar talpa, care dispune de funcție SteamGlide Elite, este una dintre cele mai bune din categoria să (rezistență maximă la zgârieturi și una dintre cele mai cursive alunecări pe materialele ce sunt călcate). Prețul este accesibil, ceea ce poziționează acest fier de călcat printre cele mai bune opțiuni pentru orice gospodină.

Recenzie: Star-Light Pro SIA-2638

Recenzie Star-Light Pro SIA-2638

Putere: 2600 W I Talpa: Ceramică I Funcții speciale: Pulverizator/Protecție haine I Tip călcare: Vertical I Debit abur: 25 g/min I Jet de abur: Nu I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 1, 9 metri I Greutate: 1, 4 kg I Culoare: Alb/Verde I Preț aproximativ: 99,99 Ron

Avantaje
 • Putere de 2600 W
 • Multiple funcții speciale de călcare
 • Talpă din material ceramic
 • Design elegant și aspectos
Contra
 • Talpă se curăță mai greu
 • Funcția anti-picurare neperformantă

Star-Light Pro SIA-2638 este un fier de călcat care se remarcă prin numărul ridicat de achiziții, remarcându-se printr-o gamă variată de caracteristici. Călcarea este pe verticală, puterea este de 2600 W, talpa este confecționată din material ceramic, iar designul produsului este plăcut din punct de vedere estetic.

Debitul de abur este de 25 g/m, în timp ce funcțiile de protejare a hainelor la călcare, cea de oprire automată și auto-curățarea ajută la asigurarea unei operațiuni de călcat de calitate.

Cele mai bune stații de călcat în 2021

Cel mai bun în general

Philips PerfectCare Performer GC8731/20 este un produs care se adresează celor ce au de călcat cantități ridicate de rufe și care își doresc performanță de fiecare dată.

Produs avantajos preț/calitate

Tefal Easy Pressing GV5262E1 este o stație de călcat care îi oferă utilizatorului o serie de caracteristici de top pentru un preț mai mult decât acceptabil.

Cel mai ieftin

Philips FastCare Compact GC6709/20 este o stație de călcat care combină prețul atractiv și accesibil cu o gamă de caracteristici ce asigură un nivel crescut de performanță.

Recenzie: Philips PerfectCare Performer GC8731/20

Recenzie Philips PerfectCare Performer GC8731/20

Putere: 2600 W I Talpa: SteamGlide Plus I Funcții speciale: Optimal Temp Pro Velocity I Tip călcare: Vertical I Presiune abur stație: 6, 5 bari I Debit abur: 120 g/min I Jet de abur: 390 g/min I Anti-calcar: Da I Timp încălzire: 2 minute I Lungime cablu: 1, 8 metri I Greutate: 3, 2 kg I Rezervor apă: 1, 8 litri I Culoare: Alb/Albastru I Preț aproximativ: 813,93 Ron

Avantaje
 • Rezervor cu capacitate de 1, 8 litri
 • Jet de abur de 390 g/min
 • Oprire automată și mâner moale
 • Putere de 2600 W
Contra
 • Timp de încălzire de 2 minute

Philips PerfectCare Performer GC8731/20 este o stație de călcat de nivel superior, cu o putere de 2600 W, presiune a aburului de 6, 5 bari și cu un jet care ajunge până la 390 g/min. Funcția Optimal Temp Pro Velocity transformă orice operațiune de călcat într-o adevărată plăcere, în timp ce talpa SteamGlide Plus face ca orice rufă să fie călcată fără nicio cută.

Datorită rezervorului de 1, 8 litri, aparatul poate alunecă până la 2 ore fără să fie nevoie de realimentare. Designul modern și compact impresionează prin liniile moderne, în timp ce indicatorul de detartrare contribuie la protejarea acestei stații de călcat performante.

Recenzie: Tefal Easy Pressing GV5262E1

Tefal Easy Pressing GV5262E1

Putere: 2200 W I Talpa: Durilium Airglide Autoclean I Funcții speciale: Removable Calc Colector I Tip călcare: Vertical I Presiune abur stație: 5,2 bari I Debit abur: 85 g/min I Jet de abur: – g/min I Anti-calcar: Da I Timp încălzire: – minute I Lungime cablu: – metri I Greutate: – kg I Rezervor apă: 1 litru I Culoare: Alb/Albastru I Preț aproximativ: 700 Ron

Avantaje
 • Calcă mai repede și mai bine decât fiarele normale
 • Jet de abur puternic față de fiarele obișnuite
 • Presiune ridicată a jetului de aburi – 5, 2 bari
 • Spațiu de depozitare cablu alimentare
Contra
 • Fără funcție de avertizare sau oprire automată
 • Necesită cartușe anti-calcar suplimentare

Tefal Easy Pressing GV5262E1 este mult mai eficientă în comparație cu fiarele de călcat obișnuite, oferindu-i utilizatorului o serie de facilități. Printre acestea se numără posibilitatea de a calcă mai rapid și mai eficient rufele (jet de aburi 85 grame pe minut și cu o presiune de 5, 2 bari).

Dispune de o talpă care alunecă foarte ușor (Durilium Airglide) și de un spațiu special pentru depozitarea cablului de alimentare pentru un transport în siguranță. Prețul este unul accesibil și comparabil cu al unui fier de călcat din categoria produselor de calitate superioară.

Recenzie: Philips FastCare Compact GC6709/20

Recenzie Philips FastCare Compact GC6709/20

Putere: 2400 W I Talpa: Ceramică I Funcții speciale: Generare abur ProVelocity/Smart Calc Clean I Tip călcare: Vertical I Presiune abur stație: 5, 2 bari I Debit abur: 110 g/min I Jet de abur: 200 g/min I Anti-calcar: Da I Timp încălzire: 2 minute I Lungime cablu: 1, 65 metri I Greutate: 2, 9 kg I Rezervor apă: 1, 3 litri I Culoare: Alb/Albastru I Preț aproximativ: 450 Ron

Avantaje
 • Greutate scăzută (doar 2, 9 kg)
 • Rezervor de apă 1, 3 litri
 • Jet de abur puternic (200 g/min)
 • Silențiozitate ridicată
Contra
 • Timp de încălzire lung (2 minute)
 • Nu calcă cutele impecabil

Philips FastCare Compact GC6709/20 este una dintre acele stații de călcat care îți oferă calitate superioară la călcare, dar și garanția că te poți baza pe caracteristicile sale de top. Călcarea este lină, iar țesăturile se întind perfect grație jetului de abur de 200 g/min (generator de abur de tip ProVelocity).

Chiar dacă ai nevoie de până la 2 minute pentru a se încălzi, talpa din ceramică odată încălzită îți asigură un călcat de calitate pentru un interval de timp îndelungat. Greutatea de numai 2, 9 kg este scăzută pentru o stație de călcat, așa că te poți descurca impecabil cu un  astfel de accesoriu de top.

Modele alternative fiare și stații de călcat

 • Bosch TDS2140 este o stație de călcat care îmbină prețul super accesibil cu prezența unor elemente, precum talpa Palladium-Glissee sau funcțiile Calc’nClean Easy și Timer Calc’n Clean. Este unul dintre acele produse care îți oferă posibilitatea de a transforma orice obiect vestimentar într-un accesoriu impecabil călcat. Ai la dispoziție caracteristici speciale precum Ultimate SteamBoost, Continuous PulseSteam, iTemp Advanced sau modul de călcat Eco, ceea ce face ca întreg procesul de călcat să fie cu adevărat o plăcere pentru toată lumea.

Cum să alegem un fier sau o stație de călcat de calitate?

Înainte de a-ți alege aparatul pe care îl vei utiliza pentru călcarea rufelor tale de acum înainte, iată care sunt principalele diferențe între un fier de călcat și o stație de călcat:

 • Prețul fierului de călcat este mai scăzut decât al unei stații
 • stație de călcat este mai voluminoasă (ocupă un spațiu mai mare)
 • Nivelul de performanță este mai scăzut în cazul fierului de călcat
 • Jetul de abur este dublu în cazul stației de călcat
 • Capacitatea rezervorului de apă este mai ridicată în cazul stației de călcat
 • Autonomie sporită datorită lipsei de cablului de alimentare (stațiile de călcat)
 • Procesul de călcare este mai rapid în cazul stației
 • Nivel de portabilitate crescut în cazul fierului de călcat
 • Nivel de consum redus în cazul fierului de călcat
 • Multiple posibilități de călcare în cazul stației
 • Greutate mai scăzută a stației de călcat (partea mobilă)
 • Siguranță și protecție sporite în cazul stației de călcat

Știind aceste diferențe, alegerea îți aparține în totalitate, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de o achiziție de top, mai ales dacă vei lua în considerare următoarele caracteristici pe care trebuie să le prezinte viitorul tău aparat de călcat.

Puterea aparatului

Atât în cazul fierului, cât și a stației de călcat, valoarea acesteia trebuie să fie peste 2000 W; cele mai performanțe stații de călcat pot ajunge până la 3000 W, caz în care nicio cută nu va mai rămâne pe rufele călcate. Un bun raport între putere și posibilitatea de setare a temperaturii îți va oferi posibilitatea de a beneficia de un produs de calitate superioară.

Fier de călcat

Talpa aparatului

Este unul dintre principalele elemente care oferă valoare unei stații sau unui fier de călcat, acesta trebuind să prezinte caracteristici precum anti-aderența, tehnologii inovative, precum Ultra Glide sau AirGlide cu funcție de auto-curățare. Nivelul de încălzire și menținere a căldurii contribuie la calitatea aparatului achiziționat, iar tipul de material din care este confecționat aparatul joacă un rol important:

 • Ceramica – este cea mai recomandată, dar este foarte costisitoare ca preț
 • Teflonul – prezintă dezavantajul de a fi mai puțin rezistent la factorii externi precum șocurile și zgârieturile
 • Inoxul – poate contribui la scămoșarea rufelor sau la arderea acestora, deși este unul dintre cele mai utilizate tipuri de materiale
 • Aluminiul – este des utilizat, dar la fel precum teflonul, se zgârie foarte ușor

Optează pentru o talpă de calitate, care să prezintă caracteristici și tehnologii unice, capabile să-ți ofere un plus de valoare pe termen îndelungat.

Debitul și jetul de abur

Acestea au o valoare mai scăzută în cazul fiarelor de călcat, în timp ce o stație chiar este recomandată pentru calitatea și cantitatea de abur degajată în procesul de călcare a rufelor. Valoarea până la care poate ajunge este de aproximativ 130 g/min, în cazul fierului de călcat și până la 390 g/min în cazul stației de călcat.

Klarstein Speed Iron 2400 W Orange

Tehnologiile și funcțiile speciale

Dotările de bază (cele standard) ale oricărei dintre aceste aparate cuprind funcția de auto-curățare, oprire automată și anti-calcar. Pentru cei care își doresc mai mult de la fierul/stația lor de călcat, funcții precum Generare abur ProVelocity, Control automat abur sau Optimal Temp Pro Velocity vor face întotdeauna diferența și îți vor oferi un aparat capabil să calce la cele mai înalte standarde de calitate.

Capacitatea rezervorului

În special, în cazul stațiilor de călcat, un rezervor cu o capacitate mare (între 1, 2- 1, 8 litri) îți va asigura autonomia necesară călcării rufelor pentru cel puțin 2 ore. În acest mod o să ai parte de libertatea de a călca fără să fie nevoie să te gândești la realimentarea stației de prea multe ori. În ceea ce privește fierul de călcat, acesta are, în general, o capacitate scăzută a rezervorului, de maxim 0, 3 litri, ceea ce nu-ți oferă atât de multă autonomie, precum în cazul stațiilor de călcat.

Garanția acordată produsului

În general, perioada de garantare a unui produs din ambele categorii este de 24-36 de luni, ceea ce înseamnă destul de mult, mai ales dacă ne raportăm la calitatea unui anumit produs. Oricum, în condiții normale de garanție, un articol de top, poate rezistă până la 60 de luni, fără niciun fel de problemă.

Prețul aparatului

Acesta variază în funcție de tipul produsului achiziționat (între 75 și 1500 Ron, în cazul fiarelor de călcat și între 350 și 4500 Ron în ceea ce privește stațiile de călcat). Raportează achiziționarea oricărui produs la bugetul pe care ți l-ai fixat, dar mai ales la întrunirea tuturor categoriilor anterior menționate.

Acum că tot ți-ai achiziționat un fier de călcat, ce-ai spune dacă ai descoperi o metodă ingenioasă, dar foarte simplă de a curăța acești dispozitiv cu rapiditate? Urmărește videoclipul de mai jos și află cum te poți bucura de un fier de călcat curat, din doar câteva mișcări:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (81 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare