Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fier de călcat și cea mai bună stație de călcat

4.5.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Alegerea unui fier de călcat trebuie raportată la volumul de haine care trebuie călcate, dar și la calitatea la care are loc acest proces. Dacă îți dorești ceva în plus (performanță ridicată și o gamă diversificată de produse de călcat) atunci poți opta pentru o stație de călcat. Care este, totuși, cea mai bună opțiune pentru tine? Noi te ajutăm să identifici produsele de top din fiecare categorie, cu un raport preț-calitate pentru fiecare buzunar!

Cele mai bune fiare de călcat

Cel mai bun în general

Rowenta SteamForce DW9240 se dorește a fi o alternativă la stațiile de călcat, oferind cu 50% mai mult abur decât fiarele obișnuite.

Produs avantajos preț/calitate

Philips Azur GC4905/40 este recomandat de toți utilizatorii care l-au achiziționat drept un produs de top, cu un preț foarte accesibil.

Cel mai ieftin

Star-Light Pro SIA-2638 este alegerea populară a utilizatorilor, care prezintă unul dintre cele mai bune raporturi preț-calitate de pe piață.

Recenzie: Rowenta SteamForce DW9240

Fier de calcat Rowenta SteamForce DW9240

Putere: 3100 W I Talpa: MicroSteam 400 I Funcții speciale: MicroSteam 400 Profile Laser I Tip călcare: Vertical/Orizontal I Debit abur: 65 g/min I Jet de abur: 220 g/min I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 2,5 metri I Greutate: – kg I Culoare: Bleumarin I Preț aproximativ: 649 Ron

Avantaje
 • Oprire automată 30 secunde
 • Funcție vibrare recipient apă gol
 • 50% mai mult abur
 • Auto-curățare
Contra
 • Greu și voluminos
 • Uneori picură

Rowenta SteamForce DW9240 este puțin cam greu și voluminos, dar aceste aspecte ajută la obținerea unui nivel de netezire a cutelor aproape perfect. Generează cu 50% mai mult abur în comparație cu alte fiare de călcat (jet de abut de 230 grame/minut). Grație tehnologiei Microsteam Profile 400, aburul este uniformizat pentru a se realiza o călcare impecabilă.

Te atenționează prin vibrații atunci când recipientul de apă (capacitate de 0, 32 litri) este gol, pentru a-l reumple. Designul este futurist, fiecare element contribuind la un călcat de calitate. Prețul este unul pe măsura caracteristicilor oferite, mai ales că poți călca orizontal, dar și vertical cu acest model.

Recenzie: Philips Azur GC4905/40

Fier de calcat Philips Azur GC4905/40

Putere: 3000 W I Talpa: SteamGlide Elite I Funcții speciale: Anti-Picurare/Indicator luminos/Auto Stop I Tip călcare: Orizontal I Debit abur: 55 g/min I Jet de abur: 240 g/min I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 2,5 metri I Greutate: 1, 66 kg I Culoare: Alb/Roz I Preț aproximativ: 485 Ron

Avantaje
 • Talpă rezistentă la zgârieturi
 • Se încălzește ultra-rapid
 • Sistem anti-picurare
 • Netezește hainele foarte bine
Contra
 • Greutate de 1,66 kg
 • Ușor voluminos

Philips Azur GC4905/40 prezintă un raport calitate-preț excelent, fiind apreciat de toți cumpărătorii pentru eficiența la călcare. Dispune de un sistem etanș foarte bun, anti-picurare, așa că nu vei avea probleme cu apa care curge din fier. 50% mai mult abur, ceea ce înseamnă o caracteristică de netezire mult mai bună.

Jetul de abur este foarte eficace, iar talpa, care dispune de funcție SteamGlide Elite, este una dintre cele mai bune din categoria să (rezistență maximă la zgârieturi și una dintre cele mai cursive alunecări pe materialele ce sunt călcate). Prețul este accesibil, ceea ce poziționează acest fier de călcat printre cele mai bune opțiuni pentru orice gospodină.

Recenzie: Star-Light Pro SIA-2638

Recenzie Star-Light Pro SIA-2638

Putere: 2600 W I Talpa: Ceramică I Funcții speciale: Pulverizator/Protecție haine I Tip călcare: Vertical I Debit abur: 25 g/min I Jet de abur: Nu I Auto-curățare: Da I Oprire automată: Da I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 1, 9 metri I Greutate: 1, 4 kg I Culoare: Alb/Verde I Preț aproximativ: 99,99 Ron

Avantaje
 • Putere de 2600 W
 • Multiple funcții speciale de călcare
 • Talpă din material ceramic
 • Design elegant și aspectos
Contra
 • Talpă se curăță mai greu
 • Funcția anti-picurare neperformantă

Star-Light Pro SIA-2638 este un fier de călcat care se remarcă prin numărul ridicat de achiziții, remarcându-se printr-o gamă variată de caracteristici. Călcarea este pe verticală, puterea este de 2600 W, talpa este confecționată din material ceramic, iar designul produsului este plăcut din punct de vedere estetic.

Debitul de abur este de 25 g/m, în timp ce funcțiile de protejare a hainelor la călcare, cea de oprire automată și auto-curățarea ajută la asigurarea unei operațiuni de călcat de calitate.

Cele mai bune stații de călcat

Cel mai bun în general

Philips PerfectCare este cel mai bun ajutor când vine vorba e călcatul hainelor, fiind un asistent inteligent.

Produs avantajos preț/calitate

Tefal Easy Pressing GV5262E1 este o stație de călcat care îi oferă utilizatorului o serie de caracteristici de top pentru un preț mai mult decât acceptabil.

Cel mai ieftin

Stația de călcat cu abur Heinner HIS-D2403BL o alegere excelentă pentru orice utilizator casnic.

Recenzie: Philips PerfectCare seria 9000 PSG9050/20

Philips PerfectCare seria 9000 PSG9050/20

Putere: 3100 W I Talpa: ActiveSense I Funcții speciale: Easy De-calc plus I Tip călcare: Orizontal, vertical I Presiune abur stație: 9 bar I Debit abur: 180 g/min I Jet de abur: 750 g/min I Anti-calcar: Da I Lungime cablu: 1, 8 metri I Greutate: 5,5 kg I Rezervor apă: 1, 8 litri I Culoare: Negru/Auriu I Preț aproximativ: 2699 Ron

Avantaje
 • Putere mare
 • Jet puternic de abur
 • Decalcifiere
 • Artificial Intelligence
 • Talpă rezistentă la zgârieturi
Contra
 • Preț mare

Stație de călcat cu abur Philips PerfectCare seria 9000, cu talpa SteamGlide Elite, maxim 9 bari, abur 180g/min, jet de abur 800g – singurul fier de călcat care face călcarea ușoară. Acest fier de călcat este perfect pentru toate țesăturile și materialele. Cu tehnologia ActiveSense, fierul de călcat se va adapta la țesătură, astfel încât să nu mai trebuiască să te gândești la tipul de țesătură. 

Designul ultra-subțire se potrivește fără probleme în interiorul oricărui generator de abur cu sau fără talpă. Un tampon de silicon antiderapant asigură că termometrul rămâne bine atașat de partea inferioară a fierului de călcat, indiferent cum sau unde îl utilizezi. Nici nu trebuie să te mai gândești și să îți faci calcule despre cât de puternic ar trebuie să fie jetul de abur. Verifică termometrul cu abur pentru ajutor.

Recenzie: Tefal Easy Pressing GV5262E1

Tefal Easy Pressing GV5262E1

Putere: 2200 W I Talpa: Durilium Airglide Autoclean I Funcții speciale: Removable Calc Colector I Tip călcare: Vertical I Presiune abur stație: 5,2 bari I Debit abur: 85 g/min I Jet de abur: – g/min I Anti-calcar: Da I Timp încălzire: – minute I Lungime cablu: – metri I Greutate: – kg I Rezervor apă: 1 litru I Culoare: Alb/Albastru I Preț aproximativ: 700 Ron

Avantaje
 • Calcă mai repede și mai bine decât fiarele normale
 • Jet de abur puternic față de fiarele obișnuite
 • Presiune ridicată a jetului de aburi – 5, 2 bari
 • Spațiu de depozitare cablu alimentare
Contra
 • Fără funcție de avertizare sau oprire automată
 • Necesită cartușe anti-calcar suplimentare

Tefal Easy Pressing GV5262E1 este mult mai eficientă în comparație cu fiarele de călcat obișnuite, oferindu-i utilizatorului o serie de facilități. Printre acestea se numără posibilitatea de a calcă mai rapid și mai eficient rufele (jet de aburi 85 grame pe minut și cu o presiune de 5, 2 bari).

Dispune de o talpă care alunecă foarte ușor (Durilium Airglide) și de un spațiu special pentru depozitarea cablului de alimentare pentru un transport în siguranță. Prețul este unul accesibil și comparabil cu al unui fier de călcat din categoria produselor de calitate superioară.

Recenzie: Heinner HIS-D2403BL

Statie de calcat cu boiler Heinner HIS-D2403BL

Putere: 2400 W I Talpa: Ceramică I Funcții speciale: Anti-calcar, oprire automată, indicator lipsă apă, rezervor de apă detașabil I Tip călcare: Orizontal, vertical I Presiune abur stație: 3,5 bari I Debit abur: 40 g/min I Jet de abur: 100 g/min I Anti-calcar: Da I Timp încălzire: 2 minute I Lungime cablu: – metri I Greutate: 5,5 kg I Rezervor apă: 1, 2 litri I Culoare: Alb/Albastru I Preț aproximativ: 299 Ron

Avantaje
 • Talpă ceramică
 • Oprire automată
 • Abur și temperatura adaptabile la tipul de țesătură
 • Rezervor de apă detașabil
Contra
 • Presiune mică a aburului

Heinner HIS-D2403BL este unul dintre cele mai populare fiare de călcat cu abur de pe piață. Are talpa din ceramică, ceea ce înseamnă că este  rezistentă la zgârieturi și nu ruginește. În plus, este antiaderent și oferă o durată de viață mai lungă a fierului. De asemenea, are o gamă largă de setări de temperatură și abur care sunt acum adaptabile la diferite tipuri de țesături, cum ar fi lâna, mătase, sau bumbac, excelent pentru orice utilizator casnic. Rezervorul detașabil și oprirea automată îți îmbunătățesc experiența de călcare, fiind foarte practice. 

Această stație de călcat cu boiler este o alegere excelentă pentru orice utilizator casnic, datorită preșului mic și a funcțiilor care îți aduc un adevărat confort. Într-adevăr, presiunea este mică, de 3.5 bari, însă, utilizatorii casnici nu vor simți o diferență, dat fiind faptul că aceasta este ajustabilă în funcție de tipul de țesătură.

Cum să alegem un fier sau o stație de călcat de calitate?

Înainte de a-ți alege aparatul pe care îl vei utiliza pentru călcarea rufelor tale de acum înainte, iată care sunt principalele diferențe între un fier de călcat și o stație de călcat:

 • Prețul fierului de călcat este mai scăzut decât al unei stații
 • stație de călcat este mai voluminoasă (ocupă un spațiu mai mare)
 • Nivelul de performanță este mai scăzut în cazul fierului de călcat
 • Jetul de abur este dublu în cazul stației de călcat
 • Capacitatea rezervorului de apă este mai ridicată în cazul stației de călcat
 • Autonomie sporită datorită lipsei de cablului de alimentare (stațiile de călcat)
 • Procesul de călcare este mai rapid în cazul stației
 • Nivel de portabilitate crescut în cazul fierului de călcat
 • Nivel de consum redus în cazul fierului de călcat
 • Multiple posibilități de călcare în cazul stației
 • Greutate mai scăzută a stației de călcat (partea mobilă)
 • Siguranță și protecție sporite în cazul stației de călcat

Știind aceste diferențe, alegerea îți aparține în totalitate, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de o achiziție de top, mai ales dacă vei lua în considerare următoarele caracteristici pe care trebuie să le prezinte viitorul tău aparat de călcat.

Puterea aparatului

Atât în cazul fierului, cât și a stației de călcat, valoarea acesteia trebuie să fie peste 2000 W; cele mai performanțe stații de călcat pot ajunge până la 3000 W, caz în care nicio cută nu va mai rămâne pe rufele călcate. Un bun raport între putere și posibilitatea de setare a temperaturii îți va oferi posibilitatea de a beneficia de un produs de calitate superioară.

Fier de călcat

Talpa aparatului

Este unul dintre principalele elemente care oferă valoare unei stații sau unui fier de călcat, acesta trebuind să prezinte caracteristici precum anti-aderența, tehnologii inovative, precum Ultra Glide sau AirGlide cu funcție de auto-curățare. Nivelul de încălzire și menținere a căldurii contribuie la calitatea aparatului achiziționat, iar tipul de material din care este confecționat aparatul joacă un rol important:

 • Ceramica – este cea mai recomandată, dar este foarte costisitoare ca preț
 • Teflonul – prezintă dezavantajul de a fi mai puțin rezistent la factorii externi precum șocurile și zgârieturile
 • Inoxul – poate contribui la scămoșarea rufelor sau la arderea acestora, deși este unul dintre cele mai utilizate tipuri de materiale
 • Aluminiul – este des utilizat, dar la fel precum teflonul, se zgârie foarte ușor

Optează pentru o talpă de calitate, care să prezintă caracteristici și tehnologii unice, capabile să-ți ofere un plus de valoare pe termen îndelungat.

Sfatul nostru

Prin intermediul celor mai bune mașini de spălat rufe îți poți termina treaba mai repede decât te-ai fi așteptat, fără să-ți mai faci griji în ceea ce privește petele dificil de îndepărtat sau cutele ce pot rămâne după. Aruncă acum un ochi peste recomandările noastre!

Debitul și jetul de abur

Acestea au o valoare mai scăzută în cazul fiarelor de călcat, în timp ce o stație chiar este recomandată pentru calitatea și cantitatea de abur degajată în procesul de călcare a rufelor. Valoarea până la care poate ajunge este de aproximativ 130 g/min, în cazul fierului de călcat și până la 390 g/min în cazul stației de călcat.

Klarstein Speed Iron 2400 W Orange

Tehnologiile și funcțiile speciale

Dotările de bază (cele standard) ale oricărei dintre aceste aparate cuprind funcția de auto-curățare, oprire automată și anti-calcar. Pentru cei care își doresc mai mult de la fierul/stația lor de călcat, funcții precum Generare abur ProVelocity, Control automat abur sau Optimal Temp Pro Velocity vor face întotdeauna diferența și îți vor oferi un aparat capabil să calce la cele mai înalte standarde de calitate.

Capacitatea rezervorului

În special, în cazul stațiilor de călcat, un rezervor cu o capacitate mare (între 1, 2- 1, 8 litri) îți va asigura autonomia necesară călcării rufelor pentru cel puțin 2 ore. În acest mod o să ai parte de libertatea de a călca fără să fie nevoie să te gândești la realimentarea stației de prea multe ori. În ceea ce privește fierul de călcat, acesta are, în general, o capacitate scăzută a rezervorului, de maxim 0, 3 litri, ceea ce nu-ți oferă atât de multă autonomie, precum în cazul stațiilor de călcat.

Garanția acordată produsului

În general, perioada de garantare a unui produs din ambele categorii este de 24-36 de luni, ceea ce înseamnă destul de mult, mai ales dacă ne raportăm la calitatea unui anumit produs. Oricum, în condiții normale de garanție, un articol de top, poate rezistă până la 60 de luni, fără niciun fel de problemă.

Prețul aparatului

Acesta variază în funcție de tipul produsului achiziționat (între 75 și 1500 Ron, în cazul fiarelor de călcat și între 350 și 4500 Ron în ceea ce privește stațiile de călcat). Raportează achiziționarea oricărui produs la bugetul pe care ți l-ai fixat, dar mai ales la întrunirea tuturor categoriilor anterior menționate.

Acum că tot ți-ai achiziționat un fier de călcat, ce-ai spune dacă ai descoperi o metodă ingenioasă, dar foarte simplă de a curăța acești dispozitiv cu rapiditate? Urmărește videoclipul de mai jos și află cum te poți bucura de un fier de călcat curat, din doar câteva mișcări:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (81 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare