Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune mașini de spălat din 2023

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante electrocasnice dintr-o locuință. Nimănui nu îi place să spele rufe la mână, în special atunci când piața îți oferă alternative care îți fac viața mai ușoară. Și pentru că ai nevoie tot timpul de haine curate, trebuie să investești într-o mașină de spălat.

Însă, alegerea acesteia nu trebuie lăsată doar în seama prețului, ci este nevoie să ții cont de mai mulți factori. Prin urmare, cum alegi o mașină de spălat care să răspundă tuturor nevoilor tale? Iată câteva modele de mașină de spălat, dar și motivele pentru care acestea ar fi bune pentru tine. De asemenea, la finalul articolului, vei găsi un ghid al tuturor parametrilor pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat.

Mașini de spălat cu încărcare frontală

Mașinile de spălat automate și-au câștigat popularitatea pentru că implică foarte puțin efort din partea ta. Poți selecta ciclul de spălare în funcție de țesătură și nu trebuie decât să adaugi detergentul și balsamul. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat automate.

Cel mai bun în general

Miele WWD 120 WCS este una dintre cele mai performante mașini de spălat rufe, funcțiile sale contribuind la obținerea celor mai bune rezultate.

Produs avantajos preț/calitate

Mașina de spălat Bosch WAL28PH1BY este un device inteligent, cu o capacitate de spălare de 10 kilograme. Este foarte silențioasă și dozează singură detergentul și balsamul.

Cel mai ieftin

Mașină de spălat rufe slim, Hotpoint AQS73D28SEUB este potrivită pentru spațiile limitative. Totuși, are capacitatea de 7 kilograme și tehnologie de ultimă generație.

Recenzie: Miele WWD 120 WCS

Cele mai bune mașini de spălat din 2023 – Miele WWD 120 WCS

Clasa energetică: A+++ / Tip de încărcare: frontală / Viteza de centrifugare: 1400 rpm/ capacitate încărcare: 8 kg / Funcții speciale: CapDosing / Nivel zgomot de centrifugare: 70 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 50 dB(A) / Lățime: 59,6 cm/ Înălțime: 85 cm/ Adâncime: 63, 6 cm/ culoare: Alb/ preț: 3620 lei

Avantaje
 • Ideală pentru o familie medie
 • Panou control touch screen
 • Consum redus de curent și apă
 • 12 programe de spălare
Contra
 • Zgomotoasă – 70 dB
 • Instrucțiunile nu sunt în română

Miele WWD 120 WCS se poziționează în clasa mașinilor de spălat premium, fiind construită din materiale de calitate superioară (durată de viață extinsă). Dispune de 12 programe de spălare, de la program rapid (20 minute) și până la program ECO (3 ore și 39 minute). Are 7 trepte de centrifugare și 6 trepte de temperatură, fiind dotată și cu funcția CapDosing.
Grație funcției de recunoaștere în mod automat a greutății, mașina selectează instant programul adecvat de spălare. Un produs de top, dar în același timp o investiție eficientă pentru orice gospodărie.

Recenzie: Bosch WAL28PH1BY

Masina de spalat rufe Bosch WAL28PH1BY

Clasa energetică: C I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 10 kg I Funcții speciale: Smart / Homme Connect / Iluminare tambur / Detectare spumă I Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB I Lățime: 59,8 cm I Înălțime: 84,8 cm I Adâncime: 59 cm I Culoare: Alb I Preț: 3.799 lei

Avantaje
 • Controlabilă de pe telefonul mobil
 • Silențioasă
 • Detectează programul potrivit
 • Timp de spălare redus
 • Funcție reîncărcare
Contra
 • Afișaj timp ușor decalat
 • Consum ridicat de energie (clasa C)

Mașina de spălat Bosch WAL28PH1BY este potrivită pentru familiile numeroase, având capacitatea de a spăla 10 kg de rufe la o singură încărcare. Este un device inteligent, care poate fi controlat printr-o aplicație de pe telefonul mobil. Cu ajutorul ei selectezi programul potrivit de spălare și selectezi timpul de începere sau de finalizare a programului. Poți monitoriza activitatea mașinii chiar și de la distanță.

Rezultatele spălării rufelor sunt excelente. Chip-ul smart și funcția i-DOS dozează singur cantitatea de detergent și cea de balsam de rufe necesare, în funcție de tipul rufelor și greutatea acestora, dar și cantitatea de apă folosită. În acest fel poți face economii.

Motorul silențios EcoSilence Drive este unul fără perii, astfel încât durata sa de viață este foarte mare. Mașina este echipată și cu tamburul VarioDrum. Designul său în formă de picături de apă de dimensiuni diferite asigură spălarea eficientă a petelor și păstrează aspectul hainelor pentru mai mult timp.

Recenzie: Hotpoint AQS73D28SEUB slim

Masina de spalat rufe slim Hotpoint AQS73D28SEUBN

Clasa energetică: D I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1200 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale:  Inverter, Oprire și adăugare I Indicator luminos, călcare ușoară I Nivel zgomot de centrifugare: 78 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 50 dB(A) I Lățime: 59,5 cm I Înălțime: 85 cm I Adâncime: 44,6 cm I Culoare: Alb I Preț: 1.999 lei

Avantaje
 • Slim
 • Opțiune călcare ușoară pentru a nu șifona hainele
 • Ciclu dedicat anti-alergeni
 • Opțiune dedicată articolelor de lână
Contra
 • Nu este silențioasă – 74 dB
 • Zgomotoasă la ciclul de stoarcere

Mașina de spălat cu încărcare frontală Hotpoint AQS73D28SEUBN este dedicată spațiilor mici, având un design slim. Însă atuul său principal este capacitatea de încărcare de 7 kilograme, care o face pretabilă pentru o familie cu trei sau patru membri.

Conceptul mașinii de spălat Hotpoint este centrat pe grija pentru familie. Astfel, oferă opțiuni avansate pentru eliminarea alergenilor din haine, extra-clătire care oferă protecție pentru pielea sensibilă, un ciclu de spălare dedicat hainelor de lână, ciclu de spălare pentru o călcare ușoară; numără, în total, 17 programe de spălare, inclusiv programe separate pentru rufe albe și pentru rufe negre. Motorul său cu invertor asigură atât o eficiență energetică mai mare, cât și o durabilitate dovedită în timp.

Mașini de spălat cu încărcare verticală

Dacă țineți mașina de spălat în baie, atunci spațiul poate fi o problemă. O mașină de spălat cu încărcare verticală este ușor de accesat, pentru că nu mai trebuie să luați în calcul spațiul pe care îl ocupă hubloul deschis. Astfel, mașinile de spălat cu încărcare verticală sunt perfecte pentru spațiile mici. Iată care sunt cele mai bune astfel de mașini de spălat.

Cel mai bun în general

AEG LTX8C373E se remarcă drept o opțiune electrocasnică foarte utilă pentru familiile cu 3-4 membri. Raport preț-calitate foarte avantajos.

Produs avantajos preț/calitate

Mașina de spălat Electrolux EW7TN3272 este potrivită pentru familiile active. Beneficiază de funcții de reducere a cutelor și consum redus de energie.

Cel mai ieftin

Mașina de spălat Indesit BTWL60300EEN este o soluție pentru casă accesibilă. Asigură rufe curate pentru o familie de trei persoane și are un profil redus.

Recenzie: AEG LTX8C373E

Recenzie - AEG LTX8C373E

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1300 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Aqua Control/Control Balans I Nivel zgomot de centrifugare: 79 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 49 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 89 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 2.999,99 Ron

Avantaje
 • Foarte silențioasă (49 dB)
 • Control digital
 • Program rapid spălare 20 minute
 • Siguranță Fuzzy Logic
Contra
 • Design ușor neatrăgător

AEG LTX8C373E nu este atât de atractivă din punct de vedere estetic, dar este foarte eficientă și performantă la spălare. Dispune de 9 programe de spălat, iar silențiozitatea din timpul funcționarii este de remarcat. Are un sistem de blocare sigur – Fuzzy Logic – și o mulțime de funcții care ajută la obținerea unui process de spălare de calitate superioară.

Programul rapid de spălare durează numai 20 de minute, iar clasificarea în clasa de eficiență energetică transformă mașina de spălat AEG LTX8C373E într-un produs atractiv pentru orice persoană gospodară. Prețul este raportat la caracteristicile oferite, așa că acest obiect electrocasnic este unul care merită atenția.

Recenzie: Electrolux EW7TN3272

Masina de spalat rufe verticala Electrolux EW7TN3272

Clasa energetică: B I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1200 rpm I Capacitate încărcare: 6 kg I Funcții speciale: Soft opening, SoftPlus, Spălare cu aburi I Nivel zgomot de centrifugare: 79 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 89 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: alb I Preț: 2.099 lei

Avantaje
 • Sistem SoftPlus
 • Spălare cu aburi
 • Clasă energetică B
 • Profil redus
Contra
 • Lipsă conexiune telefon

Pentru familiile active, mașina de spălat Electrolux EW7TN3272 reprezintă o alegere potrivită. Programele sale speciale se adaptează fiecărei încărcături, evitând uzarea hainelor prin spălarea excesivă.

De asemenea, funcția SteamCare reduce cutele apărute în urma spălării și centrifugării prin injectarea de abur în cuvă la sfârșitul ciclului de spălare. În acest fel, efortul depus la călcarea rufelor va fi mai mic. Tot abur va fi folosit și la programul anti-alergen, pentru eliminarea totală a factorilor iritanți din țesături.

Oricare ciclu de spălare poate fi personalizat, în funcție de încărcătură. Opțiunea Eco TimeManager oferă posibilitatea de a scurta aceste programe pentru a evita risipa de curent electric și facturile mai mari. Mașina de spălat beneficiază și de program SoftPlus, care asigură distribuirea uniformă a balsamului în încărcătura de rufe.

Recenzie: Indesit BTWL60300EEN

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Indesit BTWL60300EEN

Clasa energetică: D I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1000 rpm I Capacitate încărcare: 6 kg I Funcții speciale: Bumbac 30°C I Nivel zgomot de centrifugare: 78 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 60 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 90 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 1399 Ron

Avantaje
 • Programe separate de spălare și centrifugare
 • Cinci programe rapide
 • Viteză centrifugare variabilă și reglabilă
Contra
 • Clasă energetică D
 • Lipsă afișaj LCD

Indesit BTWL60300EEN este o mașină de spălat accesibilă cu rezultate surprinzător de bune. Beneficiază de 13 programe de spălare, iar printre acestea se numără funcții eco. Rufele de bumbac pot fi spălate și la 30 de grade dacă nu sunt foarte murdare iar cele sintetice la 20 de grade, în acest fel economisind energie și scăzând valoarea facturilor. Apa poate fi economisită cu până la 70% prin programul Water Balance Plus, în funcție de gradul de încărcare al mașinii.

Programele de spălare au un nivel mare de personalizare. Pot fi reduse prin funcțiile eco și, de asemenea, programul de spălare poate fi detașat de programul de centrifugare. În plus, viteza centrifugării poate fi ajustată manual, în funcție de necesități.

Mașini de spălat cu uscător

Pentru că timpul este un factor important în orice alegere, trebuie să ne gândim și la cât de mult îi ia unei țesături să se usuce. Adăugând și lipsa spațiului pentru un uscător bine echipat, foarte multe familii aleg mașinile de spălat cu uscător integrat. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat cu uscător integrat pentru toate buzunarele.

Cel mai bun în general

Mașina de spălat AEG L9WBCN61B este potrivită pentru familiile mari. Poate spăla până la 10 kilograme și are tehnologii de ultimă generație.

Produs avantajos preț/calitate

Beko HTV8736XC0M este una dintre cele mai bune soluții de spălat și uscat din categoria sa, fiind recomandată de multiplele tehnologii inteligente integrate.

Cel mai ieftin

Soluție potrivită bugetului oricărei familii, Arctic APLWD851262WST este dotată cu tehnologii wireless și ajută la păstrarea hainelor curate și îngrijite.

Recenzie: LG F4DV709S1E

Masina de spalat rufe cu uscator AEG L9WBCN61B

Clasa energetică: C I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1600 rpm I Capacitate încărcare: 10 kg I Funcții speciale: ProSense, SensiDry, DualSense I Nivel zgomot de centrifugare: 76 dB(A) I Lățime: 59,7 cm I Înălțime: 87 cm I Adâncime: 63,6 cm I Culoare: Alb I Preț: 8299 lei

Avantaje
 • Capacitate mare de încărcare
 • Tratament rufe cu abur
 • Invertor
 • Pompă de căldură eficientă
Contra
 • Preț ridicat

Pentru utilizatorii cu pretenții ridicate, AEG L9WBCN61B este o alegere excelentă. Mașina de spălat este dotată cu cele mai noi tehnologii din domeniu și oferă rezultate pe măsură. Totul este măsurat și calibrat de senzori, astfel încât rufele beneficiază de cel mai bun tratament.

Tehnologia SensiDry care controlează pompa de căldură va seta automat temperatura și mișcările tamburului, asigurând spălarea și uscarea uniformă a materialelor. Prin aceste lucruri, economia la energie și apă este asigurată cu un nivel de până la 40%.

Tot o inovație AEG de care beneficiază această mașină de spălat este tehnologia SensiDry. Aceasta ridică sau coboară temperatura și modifică mișcările și viteza tamburului în funcție de materialele care sunt încărcate. Cele mai mari surprize sunt la materialele de exterior, acestea păstrându-și capacitățile impermeabile pentru mai mult timp.

Timpii de spălare și de uscare sunt ajustați de ProSense. Datorită acestei tehnologii care măsoară gradul de încărcare, duratele de spălare și de uscare vor fi ajustate în consecință. Pentru a păstra calitatea hainelor și a evita călcarea, se recomandă folosirea programelor cu aburi.

Recenzie: Beko HTV8736XC0M

Beko HTV8736XC0M

Clasa energetică: A I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 8 kg I Funcții speciale: SteamCure/Hygiene+/HomeWhiz/Anti Crease+ I Nivel zgomot de centrifugare: 76 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: – dB(A) I Lățime: 60 cm I Înălțime: 84 cm I Adâncime: 59 cm I Culoare: Alb I Preț: 1960 lei

Avantaje
 • Multiple tehnologii de îmbunătățire spălare+uscare
 • Configurare rapidă cu HomeWhiz
 • Funcție AddXtra pentru adăugarea de rufe
 • Motor ProSmart Inverter
Contra
 • Consum mai mare spălare+uscare
 • Programul ECO durează mult

Beko HTV8736XC0M este o mașină de spălat rufe cu uscător pentru orice familie medie (maxim 4 membri) care abundă în tehnologii, funcții și opțiuni de îmbunătățire a spălatului și uscatului rufelor. Programele de spălare și uscare prestabilite pot fi extinse cu ajutorul funcției HoemWhiz care permite descărcarea de noi programe, precum configurarea și monitorizarea mașinii de spălat.

Capacitatea de spălare este de 8 kg, iar cea de uscare de 5 kg. Dispune și de o funcție de adăugare de noi rufe la spălat (Addxtra). Prețul reflectă calitatea caracteristicilor acestei mașini de spălat cu uscător.

Recenzie: Arctic APLWD851262WST

Masina de spalat rufe cu uscator Arctic APLWD851262WST

Clasa energetică: E / Tip de încărcare: frontal / Viteza de centrifugare: 1200 rpm / Capacitate spălare: 8 kg/ Capacitate uscare: 5 kg / Funcții speciale: ExtraSteam / HomeWhiz/ Nivel zgomot de centrifugare: 73 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 57 dB(A) / Lățime: 60 cm / Înălțime: 84 cm / Adâncime: 59 cm / Culoare: Alb / Preț: 1.699 lei

Avantaje
 • Capacitate de încărcare 8 kg
 • Aplicație pentru Android
 • Motor cu invertor
 • Programe dedicate uscare
Contra
 • Gălăgioasă
 • Șifonează hainele la uscare

Mașina de spălat cu uscător Arctic APLWD851262WST este un produs românesc destinat familiilor cu 3-4 membri. Tehnologiile cu care este dotată sunt noi, asigurând spălarea și uscarea eficientă a rufelor. Cele 15 programe de spălare și uscare fac față nevoilor oricărei gospodării. Programele suplimentare de spălare, dar și personalizarea acestora, pot fi descărcate din aplicația dedicată HomeWhiz. Aceeași aplicație îți permite să setezi timpul la care pornește sau la care se termină programul de spălat rufe.

Pentru protecția micuților familiei, programul antialergic de spălare și uscare beneficiază de un ciclu suplimentar de clătire. Întreținerea mașinii de spălat se efectuează la 1-2 luni prin programul de autocurățare Drum Clean. Acesta încălzește apa la 90 de grade și, în acest fel, elimină din interior bacteriile și mirosurile neplăcute.

Funcția Add-In îți permite să adaugi rufele uitate în cuvă în primele cinci minute de la începerea programului de spălare. Sistemul de control al balansului va distribui rufele uniform în interiorul tamburului pentru a reduce vibrațiile din timpul centrifugării.

Cum selectezi o mașină de spălat

Când cumperi o mașină de spălat, trebuie să ai în vedere volumul de spălat al gospodăriei și care sunt cele mai importante caracteristici pentru tine ale unei mașini de spălat. Astfel, dacă ai un copil, ai nevoie de o mașină de spălat care să limpezească foarte bine pentru a evita iritațiile celui mic sau dacă ai animale de companie, este indicat să investești într-un aparat care îndepărtează părul.

Având în vedere că pentru toată lumea, uscarea este o problemă, ar trebui să ai în vedere și faptul că există mașini de spălat cu uscător integrat. O astfel de mașină te va scuti de împrăștierea hainelor prin casă, dar și de perioada de așteptare până când acestea pot fi purtate.

Sfatul nostru

După ce ți-ai spălat hainele și lenjeria, nu rămâne decât să le usuci și să le folosești cu drag. Cutele inestetice pot fi ușor îndepărtate folosind cel mai bun fier de călcat.

În funcție de numărul de membri ai familiei, dar și de vârsta acestora, poți decide ce cantitate de haine trebuie să încapă în mașina de spălat pentru a fi potrivită pentru tine. Dacă ai copii mici care se murdăresc repede și au o garderobă limitată, atunci va trebuie să investești într-o cuvă mai mare.

Clasa energetică este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Această clasă indică cât de mult curent și apă consumă o mașină de spălat. Cu cât este mai bine încadrat, cu atât mai puține resurse va consuma. În cele mai multe cazuri, mașinile de spălat din clasă energetică superioară sunt econome și din punctul de vedere al detergentului, fiind prevăzute cu sisteme de dozare performante.

Puterea de rotație se traduce prin cât de multe rotații pe minut are acea mașină de spălat. Prin urmare, cu cât are mai multe rotații, cu atât mai bine va spăla și va stoarce. Chiar dacă mașina are și alte caracteristici care îmbunătățesc performanța, cum ar fi bule de aer sau rotații variate puterea rămâne un aspect important.

masini de spalat

Și de nivelul de zgomot trebuie să ții cont, în special dacă ai copii mici care dorm ziua, deoarece mașina de spălat în timpul funcționării te poate deranja. Astfel, este indicat să investești într-o mașină de spălat care emite cât mai puțini decibeli.

Fiecare brand are propriile caracteristici care îmbunătățesc experiența spălării. Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, gândește-te ce vrei de la ea. De exemplu, dacă ai alergii, ai nevoie de o mașină de spălat care are capacitatea de a steriliza, sau dacă lucrezi într-un mediu cu foarte mult praf, atunci mașina de spălat va trebui să scoată pete persistente. Astfel, dacă știi înainte de ce ai nevoie, îți va fi mai ușor să alegi mașina de spălat perfectă pentru tine.

Aspectul este o caracteristică foarte des trecută cu vederea. Atunci când cumperi o mașină de spălat, ar fi ideal dacă aceasta s-ar potrivi cu design-ul băii sau camerei de spălat. Prin urmare, trebuie să iei în considerare nu numai dimensiunile, ci și felul în care ea s-ar încadra în peisajul casei tale.

Garanția este foarte importantă. Chiar dacă magazinul îți oferă o perioadă limitată de garanție, întotdeauna ar trebui să ai informațiile necesare pentru a o extinde. Astfel, vei avea certitudinea că atunci când mașina de spălat se defectează, vei avea un service autorizat și profesionist care să o repare fără costuri suplimentare pentru tine.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (88 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare