Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune mașini de spălat din 2021

Datum 31.8.2021 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante electrocasnice dintr-o locuință. Nimănui nu îi place să spele rufe la mână, în special atunci când piața îți oferă alternative care îți fac viața mai ușoară. Și pentru că ai nevoie tot timpul de haine curate, trebuie să investești într-o mașină de spălat.

Însă, alegerea acesteia nu trebuie lăsată doar în seama prețului, ci este nevoie să ții cont de mai mulți factori. Prin urmare, cum alegi o mașină de spălat care să răspundă tuturor nevoilor tale? Iată câteva modele de mașină de spălat, dar și motivele pentru care acestea ar fi bune pentru tine. De asemenea, la finalul articolului, vei găsi un ghid al tuturor parametrilor pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat.

Mașini de spălat cu încărcare frontală

Mașinile de spălat automate și-au câștigat popularitatea pentru că implică foarte puțin efort din partea ta. Poți selecta ciclul de spălare în funcție de țesătură și nu trebuie decât să adaugi detergentul și balsamul. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat automate.

Cel mai bun în general

Miele WWD 120 WCS este una dintre cele mai performante mașini de spălat rufe, funcțiile sale contribuind la obținerea celor mai bune rezultate.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch WAN28261BY satisface nevoile unei familii cu 3 membri, oferindu-le acestora rufe bine spălate și posibilitatea de economisire.

Cel mai ieftin

LG F2J5WN7S este o mașină de spălat care dispune de funcții inteligente și care permite spălarea și stoarcerea rufelor cu rezultate superioare.

Review: Miele WWD 120 WCS

Clasa energetică: A+++ / Tip de încărcare: frontală / Viteza de centrifugare: 1400 rpm/ capacitate încărcare: 8 kg / Funcții speciale: CapDosing / Nivel zgomot de centrifugare: 70 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 50 dB(A) / Lățime: 59,6 cm/ Înălțime: 85 cm/ Adâncime: 63, 6 cm/ culoare: Alb/ preț: 3620 lei

Avantaje
 • Ideală pentru o familie medie
 • Panou control touch screen
 • Consum redus de curent și apă
 • 12 programe de spălare
Contra
 • Zgomotoasă – 70 dB
 • Instrucțiunile nu sunt în română

Miele WWD 120 WCS se poziționează în clasa mașinilor de spălat premium, fiind construită din materiale de calitate superioară (durată de viață extinsă). Dispune de 12 programe de spălare, de la program rapid (20 minute) și până la program ECO (3 ore și 39 minute). Are 7 trepte de centrifugare și 6 trepte de temperatură, fiind dotată și cu funcția CapDosing.
Grație funcției de recunoaștere în mod automat a greutății, mașina selectează instant programul adecvat de spălare. Un produs de top, dar în același timp o investiție eficientă pentru orice gospodărie.

Review: Bosch WAN28261BY

Masina de spalat rufe Bosch WAN28261BY

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Antișifonare/Balans/ Adăugare Rufe I Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 54 dB(A) I Lățime: 59,8 cm I Înălțime: 84,8 cm I Adâncime: 55 cm I Culoare: Alb I Preț: 2.699,99 lei

Avantaje
 • Programe de spălare eficiente (14)
 • Silențiozitate mărită
 • Posibilitate adăugare rufe
 • Pereți anti-vibrații
Contra
 • Afișaj timp ușor decalat
 • Trebuie respectat numărul kilograme rufe

Grație caracteristicilor prezentate Bosch WAN28261BY se remarcă a fi o mașină de spălat care este eficientă și nu face zgomot in timpul spălării. Dispune de programe care asigura variate tipuri de spălat, de la rapid și până rufe neșifonate. Tehnologiile cu care este dotată sunt de clasa superioară (printre ele se numără EcoSilence Drive, Sistem 3D AquaTronic, ActiveWater, EcoPerfect și Allergy Plus).

Prețul este pe măsura calității oferite, dar și a elementelor de siguranță de care dispune această mașină de spălat rufe. Se evidențiază sistemul de detectare a spumei și de blocare a accesului la interfața de lucru (pentru a nu fi utilizat de către copii). Clasa de eficiență energetică A+++ este un avantaj real pentru familiile care își doresc să facă economii.

Review: LG F2J5WN7S

LG F2J5WN7S

Clasa energetică: A+++ / Tip de încărcare: frontală / Viteza de centrifugare: 1200 rpm / Capacitate încărcare: 6.5 kg / Funcții speciale: Inverter Direct Drive / Smart Diagnosis/NFC / Nivel zgomot de centrifugare: 74 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 55 dB(A) / Lățime: 60 cm / Înălțime: 85 cm / Adâncime: 45 cm / Culoare: Argintiu / Preț: 1820 lei

Avantaje
 • Funcție anti-șifonare
 • Stoarcere foarte bună
 • Program anti-pete
 • Extra programe spălare prin NFC
Contra
 • Nu este silențioasă – 74 dB
 • Încărcare mare = spălare îndelungată

LG F2J5WN7S se încadrează în categoria mașinilor de spălat destinate familiilor cu un 1 copil și care nu dispun de spații mari în locuința (este slim și încape ușor într-o debara).

Dotată cu o serie de funcții speciale și cu tehnologia NFC (care permite rularea altor programe de spălat decât cele 14 deja existente), această mașină prezintă un raport excelent între calitatea serviciilor pe care le oferă și preț. Modul de control este tactil (touch screen). Mașina este economică la consumul de apă și curent electric (clasa de eficiență energetică A+++).

Mașini de spălat cu încărcare verticală

Dacă țineți mașina de spălat în baie, atunci spațiul poate fi o problemă. O mașină de spălat cu încărcare verticală este ușor de accesat, pentru că nu mai trebuie să luați în calcul spațiul pe care îl ocupă hubloul deschis. Astfel, mașinile de spălat cu încărcare verticală sunt perfecte pentru spațiile mici. Iată care sunt cele mai bune astfel de mașini de spălat.

Cel mai bun în general

AEG LTX8C373E se remarcă drept o opțiune electrocasnică foarte utilă pentru familiile cu 3-4 membri. Raport preț-calitate foarte avantajos.

Produs avantajos preț/calitate

Whirlpool TDLR 65230 este concepută ca o mașină de spălat perfectă pentru o singură persoană sau pentru familiile reduse (maxim 2 persoane), beneficiind de calitatea funcțiilor inovatoare ale brandului.

Cel mai ieftin

Candy CST 372L-S este o mașină de spălat accesibilă care oferă numeroase programe de spălare rapidă cu rezultate bune.

Review: AEG LTX8C373E

Recenzie - AEG LTX8C373E

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1300 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Aqua Control/Control Balans I Nivel zgomot de centrifugare: 79 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 49 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 89 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 2999,99 Ron

Avantaje
 • Foarte silențioasă (49 dB)
 • Control digital
 • Program rapid spălare 20 minute
 • Siguranță Fuzzy Logic
Contra
 • Design ușor neatrăgător

AEG LTX8C373E nu este atât de atractivă din punct de vedere estetic, dar este foarte eficientă și performantă la spălare. Dispune de 9 programe de spălat, iar silențiozitatea din timpul funcționarii este de remarcat. Are un sistem de blocare sigur – Fuzzy Logic – și o mulțime de funcții care ajută la obținerea unui process de spălare de calitate superioară.

Programul rapid de spălare durează numai 20 de minute, iar clasificarea în clasa de eficiență energetică transformă mașina de spălat AEG LTX8C373E într-un produs atractiv pentru orice persoană gospodară. Prețul este raportat la caracteristicile oferite, așa că acest obiect electrocasnic este unul care merită atenția.

Review: Whirlpool TDLR 65230

Clasa energetică: A+++ / Tip de încărcare: verticală / Viteza de centrifugare: 1200 rpm / Capacitate încărcare: 6.5 kg / Funcții speciale: 6th Sense/Direct Drive / Nivel zgomot de centrifugare: 71 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 48 dB(A) / Lățime: 40 cm/ Înălțime: 90 cm / Adâncime: 60 cm / Culoare: alb / Preț: 1766 lei

Avantaje
 • Consum redus de energie și apă
 • 14 programe de spălare
 • Tehnologie 6th Sense
 • Tehnologii Zen și Acqua Eco
Contra
 • Programe pre lungi
 • Nu este silențioasă – 71 dB

Whirlpool TDLR 65230 este ideală pentru cei care locuiesc singuri sau pentru familiile care se află la începutul vieții de cuplu. Capacitatea de spălare este de 6,5 kilograme per ciclu, iar cele 14 programe de spălare acoperă o gamă variată de necesități. Designul compact, cu un display generos și prezența tehnologiei 6th Sense face că întreg procesul de spălare să fie extrem de simplu de efectuat.

Nivelul de zgomot în timpul centrifugării este mare. Dispune de programe variate de spălare și un consum redus (clasa de eficiență energetică A+++). Tehnologiile Zen și Acqua Eco reprezintă un plus care face diferența în comparație cu alte mărci.

Review: Candy CST 372L-S

Candy CST 372L-S

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1200 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Tehnologie NFC I Nivel zgomot de centrifugare: 77 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 61 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 85 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 1280 Ron

Avantaje
 • Tehnologie NFC pentru extra programe
 • Panou de comandă tactil
 • Capacitate de încărcare mare
 • Consum redus de electricitate
Contra
 • Este zgomotoasă – 77 dB
 • Unele programe șifonează rufele

Candy CST 372L-S dispune de câteva programe care permite spălarea mult mai rapidă a rufelor (de 14, 30 și 44 de minute). Funcția Smart Check-up furnizează informații în timp real despre mașina de spălat. Tehnologia NFC ii oferă utilizatorului posibilitatea de a obține extra programe de spălare cu ajutorul telefonului.

Încărcătura de până la 7 kg transformă acest aparat într-o mașină ideală pentru familiile cu maxim 3 membri. Consumul redus (clasa de eficiență energetică A+++) este un plus pentru cei care vor să spele la un preț mic pe termen îndelungat.

Mașini de spălat cu uscător

Pentru că timpul este un factor important în orice alegere, trebuie să ne gândim și la cât de mult îi ia unei țesături să se usuce. Adăugând și lipsa spațiului pentru un uscător bine echipat, foarte multe familii aleg mașinile de spălat cu uscător integrat. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat cu uscător integrat pentru toate buzunarele.

Cel mai bun în general

LG F4DV709S1E reprezintă una dintre cele mai fiabile modele de mașini de spălat cu uscător integrat și care are un raport preț-calitate remarcabil.

Produs avantajos preț/calitate

Beko HTV8736XC0M este una dintre cele mai bune soluții de spălat și uscat din categoria sa, fiind recomandată de multiplele tehnologii inteligente integrate.

Cel mai ieftin

Arctic APLWD74126WST este o mașină de spălat cu uscător de la brandul autohton Artic, care oferă o serie de tehnologii îmbunătățite de spălare și uscare a rufelor.

Review: LG F4DV709S1E

LG F4DV709S1E

Clasa energetică: A I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 10.5 kg I Funcții speciale: Turbo Wash 360/AI DD/LG Steam +/Thin Q I Nivel zgomot de centrifugare: 71 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 52 dB(A) I Lățime: 60 cm I Înălțime: 85 cm I Adâncime: 56.5 cm I Culoare: Alb I Preț: 2900 lei

Avantaje
 • Multiple tehnologii performanțe marca LG
 • Detectare automată a greutății
 • Funcție detectare vibrații mari
 • Extra programe via tehnologia ThinQ
Contra
 • Programul ECO este foarte lung
 • Nu este silențioasă 71 dB

LG F4DV709S1E se recomandă de la sine drept una dintre mașinile de spălat cu uscător ce fac parte din categoria produselor remarcabile. Multiplele tehnologii încorporate (ThinQ, LG Steam +, AI DD și Turbo Wash 360) simplifică procesele de spălare și uscare a hainelor. Rezultatele sunt uimitoare – 18% țesături mai bine protejate, 30% mai puține cute pe rufe și 99, 99% alergeni eliminați.

Capacitatea mare la spălare (10, 5 kg) și uscare (7kg) și senzorii de detectare a greutății și vibrației poziționează această mașină de spălat rufe printre cele mai bune opțiuni din categoria sa de produse.

Review: Beko HTV8736XC0M

Beko HTV8736XC0M

Clasa energetică: A I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 8 kg I Funcții speciale: SteamCure/Hygiene+/HomeWhiz/Anti Crease+ I Nivel zgomot de centrifugare: 76 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: – dB(A) I Lățime: 60 cm I Înălțime: 84 cm I Adâncime: 59 cm I Culoare: Alb I Preț: 1960 lei

Avantaje
 • Multiple tehnologii de îmbunătățire spălare+uscare
 • Configurare rapidă cu HomeWhiz
 • Funcție AddXtra pentru adăugarea de rufe
 • Motor ProSmart Inverter
Contra
 • Consum mai mare spălare+uscare
 • Programul ECO durează mult

Beko HTV8736XC0M este o mașină de spălat rufe cu uscător pentru orice familie medie (maxim 4 membri) care abundă în tehnologii, funcții și opțiuni de îmbunătățire a spălatului și uscatului rufelor. Programele de spălare și uscare prestabilite pot fi extinse cu ajutorul funcției HoemWhiz care permite descărcarea de noi programe, precum configurarea și monitorizarea mașinii de spălat.

Capacitatea de spălare este de 8 kg, iar cea de uscare de 5 kg. Dispune și de o funcție de adăugare de noi rufe la spălat (Addxtra). Prețul reflectă calitatea caracteristicilor acestei mașini de spălat cu uscător.

Review: Arctic APLWD74126WST

Arctic APLWD74126WST

Clasa energetică: A / Tip de încărcare: frontal / Viteza de centrifugare: 1200 rpm / capacitate spălare: 7 kg/ Capacitate uscare: 4 kg / Funcții speciale: ExtraSteam / HomeWhiz/ Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB(A) / Nivel zgomot la spălare: 58 dB(A) / Lățime: 60 cm / Înălțime: 84 cm / Adâncime: 50 cm / culoare: Alb / preț: 1619 lei

Avantaje
 • Extra programe disponibile prin aplicația HomeWhiz
 • Silențioasă în timpul uscării
 • Program Antialergic+ pentru rufe bebeluși
 • Motor Silent Inverter
Contra
 • Permite o singură conexiune prin aplicația HomeWhiz
 • Durata de spălare mai mare decât estimarea inițială

Arctic APL WD74126 WST este unul dintre modelele îmbunătățite ale brandului autohton Artic, oferindu-i utilizatorului o experiență deosebită de spălare și uscare. Mașina de spălat cu uscător dispune de o serie de tehnologii avansate, precum Extra Steam, Aqua Safe sau Eco Heater.

Pot fi descărcate extra programe de spălat prin intermediul aplicației Home Whiz. Dispune de o capacitate de spălare de 7 kg și de uscare de 4 kg. Programul Antialergic + este special conceput pentru igienizarea completă a hainelor bebelușilor. O mașină de spălat rufe cu uscător integrat, disponibilă la un preț rezonabil.

Cum selectezi o mașină de spălat

Când cumperi o mașină de spălat, trebuie să ai în vedere volumul de spălat al gospodăriei și care sunt cele mai importante caracteristici pentru tine ale unei mașini de spălat. Astfel, dacă ai un copil, ai nevoie de o mașină de spălat care să limpezească foarte bine pentru a evita iritațiile celui mic sau dacă ai animale de companie, este indicat să investești într-un aparat care îndepărtează părul.

Având în vedere că pentru toată lumea, uscarea este o problemă, ar trebui să ai în vedere și faptul că există mașini de spălat cu uscător integrat. O astfel de mașină te va scuti de împrăștierea hainelor prin casă, dar și de perioada de așteptare până când acestea pot fi purtate.

În funcție de numărul de membri ai familiei, dar și de vârsta acestora, poți decide ce cantitate de haine trebuie să încapă în mașina de spălat pentru a fi potrivită pentru tine. Dacă ai copii mici care se murdăresc repede și au o garderobă limitată, atunci va trebuie să investești într-o cuvă mai mare.

Clasa energetică este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Această clasă indică cât de mult curent și apă consumă o mașină de spălat. Cu cât este mai bine încadrat, cu atât mai puține resurse va consuma. În cele mai multe cazuri, mașinile de spălat din clasă energetică superioară sunt econome și din punctul de vedere al detergentului, fiind prevăzute cu sisteme de dozare performante.

Puterea de rotație se traduce prin cât de multe rotații pe minut are acea mașină de spălat. Prin urmare, cu cât are mai multe rotații, cu atât mai bine va spăla și va stoarce. Chiar dacă mașina are și alte caracteristici care îmbunătățesc performanța, cum ar fi bule de aer sau rotații variate puterea rămâne un aspect important.

masini de spalat

Și de nivelul de zgomot trebuie să ții cont, în special dacă ai copii mici care dorm ziua, deoarece mașina de spălat în timpul funcționării te poate deranja. Astfel, este indicat să investești într-o mașină de spălat care emite cât mai puțini decibeli.

Fiecare brand are propriile caracteristici care îmbunătățesc experiența spălării. Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, gândește-te ce vrei de la ea. De exemplu, dacă ai alergii, ai nevoie de o mașină de spălat care are capacitatea de a steriliza, sau dacă lucrezi într-un mediu cu foarte mult praf, atunci mașina de spălat va trebui să scoată pete persistente. Astfel, dacă știi înainte de ce ai nevoie, îți va fi mai ușor să alegi mașina de spălat perfectă pentru tine.

Aspectul este o caracteristică foarte des trecută cu vederea. Atunci când cumperi o mașină de spălat, ar fi ideal dacă aceasta s-ar potrivi cu design-ul băii sau camerei de spălat. Prin urmare, trebuie să iei în considerare nu numai dimensiunile, ci și felul în care ea s-ar încadra în peisajul casei tale.

Garanția este foarte importantă. Chiar dacă magazinul îți oferă o perioadă limitată de garanție, întotdeauna ar trebui să ai informațiile necesare pentru a o extinde. Astfel, vei avea certitudinea că atunci când mașina de spălat se defectează, vei avea un service autorizat și profesionist care să o repare fără costuri suplimentare pentru tine.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (87 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare