Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune mașini de spălat din 2021

Datum 23.6.2020 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante electrocasnice dintr-o locuință. Nimănui nu îi place să spele rufe la mână, în special atunci când piața îți oferă alternative care îți fac viața mai ușoară. Și pentru că ai nevoie tot timpul de haine curate, trebuie să investești într-o mașină de spălat.

Însă, alegerea acesteia nu trebuie lăsată doar în seama prețului, ci este nevoie să ții cont de mai mulți factori. Prin urmare, cum alegi o mașină de spălat care să răspundă tuturor nevoilor tale? Iată câteva modele de mașină de spălat, dar și motivele pentru care acestea ar fi bune pentru tine. De asemenea, la finalul articolului, vei găsi un ghid al tuturor parametrilor pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat.

1Mașini de spălat cu încărcare frontală

Mașinile de spălat automate și-au câștigat popularitatea pentru că implică foarte puțin efort din partea ta. Poți selecta ciclul de spălare în funcție de țesătură și nu trebuie decât să adaugi detergentul și balsamul. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat automate.

Cel mai bun în general

Este mașina de spălat perfectă pentru familiile ocupate, cu copii are nu doresc să petreacă mult timp spălând, dar au nevoie de haine curate.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch WAN28261BY satisface nevoile unei familii cu 3 membri, oferindu-le acestora rufe bine spălate și posibilitatea de economisire.

Cel mai ieftin

Slim Beko WKY71233PTLYB3_U acoperă o gamă extinsă de tipuri de spălare, având 15 programe dedicate. În plus, multiplele tehnologii de care dispune ajută la spălarea în profunzime a rufelor.

Review: Samsung Eco Bubble AddWash WW80K5410UW/LE

Samsung Eco Bubble AddWash WW80K5410UW/LE

Clasa energetică: A+++ /Tip de încărcare: frontală/ Viteza de centrifugare: 1400 rpm/ capacitate încărcare: 7 kg/ Funcții speciale: Antișifonare/Balans/ Adăugare Rufe/ Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB(A)/ Nivel zgomot la spălare: 54 dB(A)/ Lățime: 59,8 cm/ Înălțime: 84,8 cm/ Adâncime: 55 cm/ culoare: Alb/ preț: 2.799,99 lei

Avantaje
 • Consum redus de energie și apă, clasa A+++
 • Spațioasă
 • Tehnologie inovativă
 • Nivel de zgomot redus
 • Pre-programare
Contra
 • Programul pentru bumbac foarte murdar este prelungit

Pentru cei care doresc o mașină de spălat mai performantă, Samsung Eco Bubble AddWash WW80K5410UW/LE este răspunsul. Producătorii ei propun un sistem de spălare cu bule, BubbleWash, cu rezultate impecabile chiar și atunci când speli la temperaturi scăzute. Iar Bubble Soack înmoaie petele rezistente cu ajutorul bulelor. Este o mașină de spălat spațioasă care face față oricărui tip de țesătură.

Pentru că hainele de bumbac foarte murdare sunt mai greu de spălat și de cele mai multe ori au nevoie de înmuiere, programul este mai lung. Acesta, de altfel, este singurul dezavantaj al acestei mașini de spălat semnalat de utilizatori.

De asemenea, este o mașină de spălat silențioasă care consumă puțin curent, detergent și apă. Prin urmare, pe termen lung, vei simți diferența de performanță în buzunar. Pentru aproximativ 2500 de lei vei avea o mașină de spălat care scoate hainele impecabile, indiferent de tipul de confecție.

Review: Bosch WAN28261BY

Masina de spalat rufe Bosch WAN28261BY

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Antișifonare/Balans/ Adăugare Rufe I Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 54 dB(A) I Lățime: 59,8 cm I Înălțime: 84,8 cm I Adâncime: 55 cm I Culoare: Alb I Preț: 2.699,99 lei

Avantaje
 • Programe de spălare eficiente (14)
 • Silențiozitate mărită
 • Posibilitate adăugare rufe
 • Pereți anti-vibrații
Contra
 • Afișaj timp ușor decalat
 • Trebuie respectat numărul kilograme rufe

Grație caracteristicilor prezentate Bosch WAN28261BY se remarcă a fi o mașină de spălat care este eficientă și nu face zgomot in timpul spălării. Dispune de programe care asigura variate tipuri de spălat, de la rapid și până rufe neșifonate. Tehnologiile cu care este dotată sunt de clasa superioară (printre ele se numără EcoSilence Drive, Sistem 3D AquaTronic, ActiveWater, EcoPerfect și Allergy Plus).

Prețul este pe măsura calității oferite, dar și a elementelor de siguranță de care dispune această mașină de spălat rufe. Se evidențiază sistemul de detectare a spumei și de blocare a accesului la interfața de lucru (pentru a nu fi utilizat de către copii). Clasa de eficiență energetică A+++ este un avantaj real pentru familiile care își doresc să facă economii.

Review: Slim Beko WKY71233PTLYB3_U

Masina de spalat rufe Slim Beko WKY71233PTLYB3_U

Clasa energetică: A+++/ Tip de încărcare: frontală/ Viteza de centrifugare: 1200 rpm/ Capacitate încărcare: 7 kg/ Funcții speciale: Fast+/AddGarment/Antișifonare / Nivel zgomot de centrifugare: 73 dB(A)/ Nivel zgomot la spălare: 55 dB(A)/ Lățime: 60 cm/ Înălțime: 84 cm/ Adâncime: 46,5 cm/ Culoare: Alb/ Preț: 1.799,99 lei

Avantaje
 • Numeroase programe de spălare (15)
 • Multiple tehnologii de eficientizare spălare
 • Eficiență spălare A+++
 • Panou comandă tactil
Contra
 • Nivel de zgomot ușor ridicat
 • Nu respectă timpii afișați

Ideală pentru orice familie, Slim Beko WKY71233PTLYB3_U eficientizează procesul de spălare la maxim grație celor 15 programe disponibile. Funcțiile speciale și tehnologiile integrate ajută la sporirea performanței în timpul spălării (Aqua Fusion, OptiSens, Fast +, AddGarment și multe altele). Este un produs orientat către economisire (clasa de eficiență energetică A+++). Rufele spălate sunt protejate de funcție Antișifonare, care permite călcarea mult mai ușoară.

Panoul de comandă este de tip tactil, ceea ce ușurează modul de programe din timpul sesiunilor de spălat. Dispune de programe cu timp scurt de spălat (Daily Xpress / Xpress Super Short), dar și pentru protejarea rufelor în timpul spălării (Gentlecare 20°C™). Este recomandată de utilizatori pentru fiabilitate și raportul excelent preț-calitate.

2Mașini de spălat cu încărcare verticală

Dacă țineți mașina de spălat în baie, atunci spațiul poate fi o problemă. O mașină de spălat cu încărcare verticală este ușor de accesat, pentru că nu mai trebuie să luați în calcul spațiul pe care îl ocupă hubloul deschis. Astfel, mașinile de spălat cu încărcare verticală sunt perfecte pentru spațiile mici. Iată care sunt cele mai bune astfel de mașini de spălat.

Cel mai bun în general

AEG LTX8C373E se remarcă drept o opțiune electrocasnică foarte utilă pentru familiile cu 3-4 membri. Raport preț-calitate foarte avantajos.

Produs avantajos preț/calitate

Whirlpool TDLR 60210 este concepută ca o mașină de spălat perfectă pentru o singură persoană sau pentru familiile reduse (maxim 2 persoane), fiind o unitate de spălat care beneficiază de calitatea funcțiilor inteligente marca Whirpool.

Cel mai ieftin

Indesit BTW D71253 se evidențiază printr-un excelent raport al prețului la calitate, fiind un produs care oferă posibilitatea de economisire pentru orice familie.

Review: AEG LTX8C373E

Recenzie - AEG LTX8C373E

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1300 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Aqua Control/Control Balans I Nivel zgomot de centrifugare: 79 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 49 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 89 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 2999,99 Ron

Avantaje
 • Foarte silențioasă (49 dB)
 • Control digital
 • Program rapid spălare 20 minute
 • Siguranță Fuzzy Logic
Contra
 • Design ușor neatrăgător

AEG LTX8C373E  nu este atât de atractivă din punct de vedere estetic, dar este foarte eficientă și performantă la spălare. Dispune de 9 programe de spălat, iar silențiozitatea din timpul funcționarii este de remarcat. Are un sistem de blocare sigur – Fuzzy Logic – și o mulțime de funcții care ajută la obținerea unui process de spălare de calitate superioară.

Programul rapid de spălare durează numai 20 de minute, iar clasificarea în clasa de eficiență energetică transformă mașina de spălat AEG LTX8C373E într-un produs atractiv pentru orice persoană gospodară. Prețul este raportat la caracteristicile oferite, așa că acest obiect electrocasnic este unul care merită atenția.

Review: Whirlpool TDLR 60210

Whirlpool TDLR 60210

Clasa energetică: A+++/ Tip de încărcare: verticală/ Viteza de centrifugare: 1200 rpm/ Capacitate încărcare: 6 kg/ Funcții speciale: 6th Sense / Nivel zgomot de centrifugare: 75 dB(A)/ Nivel zgomot la spălare: 59 dB(A)/ Lățime: 40 cm/ Înălțime: 90 cm/ Adâncime: 60 cm/ Culoare: alb/ Preț: 1.349 lei

Avantaje
 • Consum redus de energie și apă, fiind încadrată în clasa A+++
 • 12 programe de spălare
 • Program special pentru lucruri colorate 15 Colours
 • Funcțiile inteligente 6th Sense și Soft Opening
Contra
 • Programe care durează mult prea mult
 • Nivel de zgomot puțin cam ridicat în timpul funcționarii

Mașina de spălat cu încărcare verticală – Whirlpool TDLR 60210 este ideală pentru cei care locuiesc singuri sau pentru familiile care se află la începutul vieții de cuplu. Capacitatea de spălare este de 6 kilograme per ciclu, iar cele 12 programe de spălare acoperă o gamă variată de necesități. Programele de spălare sunt variate, astfel încât puteți spăla orice fel de țesătură fără să vă fie frică că se va micșora sau petele vor rezista.

Designul compact, cu un display generos și prezența tehnologiei 6th Sense face ca întreg procesul de spălare să fie extrem de simplu de efectuat. Nivelul de zgomot ridicat în timpul centrifugării este singură problemă a acestei mașini, dar acest aspect este compensat cu programe variate de spălare,  un consum maximizat și axat pe economisire și un panou de control în totalitate digital. Prețul de 1499 Lei este încă un plus oferit de către această stație de călcat care oferă un nivel de performanță foarte ridicat.

Review: Indesit BTW D71253

Recenzie - Indesit BTW D71253

Clasa energetică: A+++ I Tip de încărcare: verticală I Viteza de centrifugare: 1200 rpm I Capacitate încărcare: 7 kg I Funcții speciale: Turn& Wash /Innex I Nivel zgomot de centrifugare: 77 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 58 dB(A) I Lățime: 40 cm I Înălțime: 90 cm I Adâncime: 60 cm I Culoare: Alb I Preț: 1.199,99 Ron

Avantaje
 • Adăugare rufe în timpul funcționarii
 • Sistem de blocare pentru siguranță
 • Comandă digitală pe panou
 • Caracteristici speciale la spălare
Contra
 • Ușor zgomotoasă la stoarcere
 • Mici trepidații la stoarcere

Indesit BTW D71253 este un obiect electrocasnic ce se adresează familiilor cu un sigur copil (maxim trei membri). Are o capacitate de încărcare de 7 kg și este extrem de silențioasă în timpul spălării (mai puțin la stoarcere). Dispune de tehnologii și funcții de spălare inovative, precum Innex sau Turn& Wash.

Pentru cei care au uitat să introducă diverse rufe, Indesit BTW D71253 le oferă posibilitatea de încărcare în timpul funcționarii. Clasa de eficiență energetică A+++ este un mare avantaj pentru persoanele care caută să facă economii la curentul electric și apă. Prețul vine ca o completare ale acestor caracteristici, așa că, dacă îți dorești un produs care să îți ofere performanță la spălare pentru un preț bun, această mașină este ceea ce cauți.

3Mașini de spălat cu uscător

Pentru că timpul este un factor important în orice alegere, trebuie să ne gândim și la cât de mult îi ia unei țesături să se usuce. Adăugând și lipsa spațiului pentru un uscător bine echipat, foarte multe familii aleg mașinile de spălat cu uscător integrat. Iată care sunt cele mai bune mașini de spălat cu uscător integrat pentru toate buzunarele.

Cel mai bun în general

Bosch WDU28540EU constituie alegerea ideală pentru familiile medii (până la 5 membri), având o capacitate la spălare de 10 kg, iar la uscare de 5 kg.

Produs avantajos preț/calitate

LG F4DV709H1 reprezintă plusul de care ai nevoie atunci când vrei rufe spălate impecabil și uscate foarte repede.

Cel mai ieftin

Beko HTV8716BWST rezolvă rapid atât spălatul rufelor, cât și uscatul acestora, grație funcției de uscare Wash& Dry.

Review: Bosch WDU28540EU

Test - Bosch WDU28540EU

Clasa energetică: A I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 10 kg I Funcții speciale: Active Water Plus I Nivel zgomot de centrifugare: 71 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 47 dB(A) I Lățime: 59.8 cm I Înălțime: 84.8 cm I Adâncime: 62 cm I Culoare: Alb I Preț: 3.999,99 lei

Avantaje
 • Scurtare inteligentă a programelor
 • 5 trepte de centrifugare/temperatură
 • Funcții de eficientizare a spălării
 • Active Water Plus
Contra
 • Greutate de 83 kg
 • Clasa B la uscare

Bosch WDU28540EU este un partener de încredere pentru orice familie. Este dotată cu o serie de tehnologii și funcții extrem de utile. Capacitatea de încărcare este de 10 kg (spălare) și 5 kg (uscare). Dispune de un sistem inteligent de scurtare a timpilor de spălare și uscare în funcție de cantitatea de rufe din mașină. Derulează 14 programe de spălare. Prețul este pe măsura facilităților oferite.

Review: LG F4DV709H1

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DV709H1

Clasa energetică: A I Tip de încărcare: frontală I Viteza de centrifugare: 1400 rpm I Capacitate încărcare: 9 kg I Funcții speciale: Mesaje eroare/Wi-Fi I Nivel zgomot de centrifugare: 71 dB(A) I Nivel zgomot la spălare: 48 dB(A) I Lățime: 60 cm I Înălțime: 85 cm I Adâncime: 56 cm I Culoare: Alb I Preț: 2.799,99 lei

Avantaje
 • Panou de comandă tactil/manual
 • Multiple tehnologii integrate
 • 14 programe de spălare
 • ThinQ™ și conectare Wi-Fi
Contra
 • Aplicație puțin cam complicate
 • Greutate de 74 kg

Doritorii unei mașini de spălat cu uscător care să fie inteligență se vor declara satisfăcuți de LG F4DV709H1. Prezintă 14 programe de spălare, cu durate de timp variate, dar și o serie de tehnologii specifice, care ajută la eficientizarea procesului de splare și uscare. Printre acestea se numără 6 Motion, Steam+ și Inverter Direct Drive™. Dispune de programul TurboWash59 care spală foarte bine.

Face parte din clasa de eficiență energetică A, ceea ce înseamnă economisire pentru utilizator. Are o capacitate de spălare de 9 kg și 6 kg la uscare. Per ansamblu, raportul preț-calitate este unul foarte bun, după cum remarcă utilizatorii. Este o opțiune excelentă pentru familiile cu cel puțin 4 membri.

Review: Beko HTV8716BWST

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8716BWST

Clasa energetică: A/ Tip de încărcare: frontal/ Viteza de centrifugare: 1400 rpm/ capacitate spălare: 8 kg/ Capacitate uscare: 5kg/ Funcții speciale: / Nivel zgomot de centrifugare: 77 dB(A)/ Nivel zgomot la spălare: 57dB(A)/ Lățime: 60 cm/ Înălțime: 84 cm/ Adâncime: 59 cm/ culoare: Alb/ preț: 1.835,99 lei

Avantaje
 • Multiple programe spalare
 • Tehnologii de top
 • Uscare 5 kg de rufe
 • Panou comandă combinat digital/manual
Contra
 • Ușor zgomotoasă la alimentare apă
 • Ușor miros de cauciuc încins

Pentru cei care își doresc să scape de uscatul rufelor Beko HTV8716BWST le oferă una dintre cele mai rapide soluții de rufe bine uscate și gata de călcat. Este o mașină care dispune de o multitudine de tehnologii (Wash & Wear, AquaFusion, OptiSense sau Fast+). Combinarea programelor Daily Xpress / Xpress Super Short cu Wash & Dry 5kg îți permite să speli eficient și să usuci rufele rapid.

Prețul este unul accesibil, mai ales că discutăm despre două produse într-unul. Mașina de spălat își face treaba foarte bine, iar uscătorul desăvârșește procesul de spălare. Este utilă pentru orice familie cu cel puțin 3 membri. Este încadrată în clasa de eficiență energetică A, ceea ce este un avantaj pentru cei care vor facturi mai mici la energia electrică.

4Cum selectezi o mașină de spălat

Când cumperi o mașină de spălat, trebuie să ai în vedere volumul de spălat al gospodăriei și care sunt cele mai importante caracteristici pentru tine ale unei mașini de spălat. Astfel, dacă ai un copil, ai nevoie de o mașină de spălat care să limpezească foarte bine pentru a evita iritațiile celui mic sau dacă ai animale de companie, este indicat să investești într-un aparat care îndepărtează părul.

Având în vedere că pentru toată lumea, uscarea este o problemă, ar trebui să ai în vedere și faptul că există mașini de spălat cu uscător integrat. O astfel de mașină te va scuti de împrăștierea hainelor prin casă, dar și de perioada de așteptare până când acestea pot fi purtate.

În funcție de numărul de membri ai familiei, dar și de vârsta acestora, poți decide ce cantitate de haine trebuie să încapă în mașina de spălat pentru a fi potrivită pentru tine. Dacă ai copii mici care se murdăresc repede și au o garderobă limitată, atunci va trebuie să investești într-o cuvă mai mare.

Clasa energetică este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Această clasă indică cât de mult curent și apă consumă o mașină de spălat. Cu cât este mai bine încadrat, cu atât mai puține resurse va consuma. În cele mai multe cazuri, mașinile de spălat din clasă energetică superioară sunt econome și din punctul de vedere al detergentului, fiind prevăzute cu sisteme de dozare performante.

Puterea de rotație se traduce prin cât de multe rotații pe minut are acea mașină de spălat. Prin urmare, cu cât are mai multe rotații, cu atât mai bine va spăla și va stoarce. Chiar dacă mașina are și alte caracteristici care îmbunătățesc performanța, cum ar fi bule de aer sau rotații variate puterea rămâne un aspect important.

masini de spalat

Și de nivelul de zgomot trebuie să ții cont, în special dacă ai copii mici care dorm ziua, deoarece mașina de spălat în timpul funcționării te poate deranja. Astfel, este indicat să investești într-o mașină de spălat care emite cât mai puțini decibeli.

Fiecare brand are propriile caracteristici care îmbunătățesc experiența spălării. Înainte de a cumpăra o mașină de spălat, gândește-te ce vrei de la ea. De exemplu, dacă ai alergii, ai nevoie de o mașină de spălat care are capacitatea de a steriliza, sau dacă lucrezi într-un mediu cu foarte mult praf, atunci mașina de spălat va trebui să scoată pete persistente. Astfel, dacă știi înainte de ce ai nevoie, îți va fi mai ușor să alegi mașina de spălat perfectă pentru tine.

Aspectul este o caracteristică foarte des trecută cu vederea. Atunci când cumperi o mașină de spălat, ar fi ideal dacă aceasta s-ar potrivi cu design-ul băii sau camerei de spălat. Prin urmare, trebuie să iei în considerare nu numai dimensiunile, ci și felul în care ea s-ar încadra în peisajul casei tale.

Garanția este foarte importantă. Chiar dacă magazinul îți oferă o perioadă limitată de garanție, întotdeauna ar trebui să ai informațiile necesare pentru a o extinde. Astfel, vei avea certitudinea că atunci când mașina de spălat se defectează, vei avea un service autorizat și profesionist care să o repare fără costuri suplimentare pentru tine.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (87 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare