Oamenii se confruntă cu lipsa timpului şi a spaţiului, astfel că necesitatea deţinerii unui uscător de rufe s-a impus de la sine. Evoluţia acestui obiect a cunoscut o ascensiune rapidă, astfel încât vârful de gamă îl constituie uscătorul de rufe electric, un accesoriu care defineşte omul modern şi nevoile sale. Vei avea parte de rufe uscate rapid şi în conformitate cu specificaţiile tipului de material, dar, în acelaşi timp, vei reuşi să economiseşti timp şi spaţiu.
Heinner HHPD-804SA++ se dovedește a fi nu doar o alegere avantajoasă din punct de vedere al calității uscării, ci și o opțiune benefică din punct de vedere al consumului.
Arctic DAPL711AW este o soluție corectă din punct de vedere al raportului calitate-preț, fiind recomandat în mod pozitiv de toți utilizatorii.
Heinner HCD-V804B este un uscător electric de rufe care dispune de 15 programe de uscare, inclusiv uscare rapidă (în 12 minute).
Cele mai bune modele de uscătoare electrice de rufe din 2022
Alegerea unui uscător de rufe electric cât mai eficient şi care să se plieze pe necesităţile utilizatorului se transformă într-o operaţiune facilă, atunci când ştii care sunt caracteristicile pe care trebuie să le întrunească produsul ideal. Iată câteva dintre cele mai bune uscătoare electrice de rufe, dintre care poţi alege unul la orice oră, ştiind că beneficiază de cele mai bune recomandări.
Recenzie: Heinner HHPD-804SA++
Capacitate de încărcare: 8 kg | Clasa de eficienţă energetică: A++ | Număr de programe: 15 | Funcţii multiple de uscare: Da | Nivel de zgomot: 65 dB | Protecţie pentru copii: Da | Dimensiuni: 59,6 × 60,9 × 84,5 cm | Culoare: Argintiu
- Capacitate mare de uscare
- Timp scăzut de uscare
- Produs silențios – 65 dB
- Consum redus de energie
- Număr mediu de programe
Pentru familiile cu copii, Heinner HHPD-804SA++ se dovedește o soluție avantajoasă pentru că reușește să usuce rufele foarte rapid (utilizatorii au remarcat că programele se finalizează mai repede decât se menționează în specificațiile tehnice). Calitatea uscării este foarte bună, iar nivelul de consum este redus (clasă eficiență energetică A++). Dispune de 15 programe (inclusiv program rapid de uscare 30 minute și expres 45 de minute) și de o multitudine de funcții speciale (selectarea nivelului de uscare, rotirea cuvei în două direcții, Baby Care și multe altele). Recomandat de majoritatea utilizatorilor ca fiind un produs cu un raport calitate-preț foarte bun.
Recenzie: Arctic DAPL711AW
Capacitate de încărcare: 7 kg | Clasa de eficienţă energetică: B | Număr de programe: 15 | Funcţii multiple de uscare: Da | Nivel de zgomot: 65 dB | Protecţie pentru copii: Da | Dimensiuni: 60 × 85 × 64 cm | Culoare: Alb
- Multiple programe de uscare
- Silențios – 65 dB
- Funcție Antialergic +
- Clasa eficiență energetică B
Arctic DAPL711AW se dovedește a fi unul dintre uscătoarele care reușesc să fie foarte eficiente, chiar dacă nu face parte din clasa de eficiență energetică A (este încadrat în clasa de consum B). Prețul de achiziție este foarte atractiv, iar raportarea la caracteristicile oferite (15 programe de uscare, inclusiv opțiuni rapide de 10 și 30 de minute) este un plus care recomandă acest produs. Toți utilizatorii care au achiziționat acest produs au cuvinte de apreciere, remarcând fiabilitatea crescută și capacitatea de a usca foarte rapid rufele.
Recenzie: Heinner HCD-V804B
Capacitate de încărcare: 7 kg | Clasa de eficienţă energetică: B | Număr de programe: 16 | Funcţii multiple de uscare: Da | Nivel de zgomot: 65 dB | Protecţie pentru copii: Da | Dimensiuni: 60,9 X 84,6 X 59,5 cm | Culoare: Alb
- Colectează scamele foarte bine
- Senzorul de umiditate modifică timpul de uscare
- Multiple programe de uscare
- Uscare rapidă în 12 minute (cămăși)
- Puțin cam zgomotos – 66 dB
- Consum cam mare – clasa B
Heinner HCD-V804B este un produs care îmbină caracteristici multiple de uscare cu un preț accesibil oricărui buzunar. Dispune de 15 programe de uscare, inclusiv unul pentru uscarea rapidă a cămășilor. Are o capacitate foarte bună de colectare a scamelor, utilizatorii remarcând acest aspect.
În plus, hainele ies mai pufoase și mai delicate, iar funcția anti-șifonare îi oferă utilizatorului posibilitatea de a călca hainele imediat. Panoul de control este digital. Capacitatea de încărcare este de 8 kg, ceea ce face acest uscător de rufe electric util pentru familiile cu mulți membri.
Cum alegem uscătorul de rufe electric?
Alegerea unui uscător de rufe electric trebuie să se bazează pe necesităţile utilizatorului, astfel încât modelul să ofere o capacitate de uscare corespunzătoare. În cazul în care nevoile tale sunt raportate strict la 1-2 persoane, atunci capacitatea acestuia poate fi mai scăzută, ceea ce implică un preţ mult mai scăzut. Atunci când rufele care trebuie uscate sunt pentru o familie cu 4-6 membri, capacitatea uscătorului trebuie să fie mult mai mare, acesta având nevoie şi de prezenţa unor extra-funcţii care să se plieze pe diversitatea tipurilor de materiale ale obiectelor de îmbrăcăminte.
În plus, există o serie de alte caracteristici şi criterii de care trebui să ţii cont atunci când îţi alegi un uscător de rufe electric, pe care le vei găsi mai jos:
Tipul de uscare al uscătorului
Există două astfel de tipuri de uscător (cu evacuare şi cu condensare), fiecare dintre acestea prezentând anumite avantaje. Desigur, raportat la preţ şi la modul de instalare şi expolatare, mult mai eficiente sunt cele cu condensare, deşi cele cu evacuare sunt mult mai benefice în ceea ce priveşte consumul energetic şi calitatea uscării. În plus, modelele cu condensare ocupă un spaţiu mult mai mic decât cele cu evacuare (acestea au nevoie de o cale de evacuare, ceea ce înseamnă tubulatură/burlan, adică spaţiu de instalare mare), fiind, totodată şi uşor de instalat în diverse puncte dintr-o locuinţă, spre deosebire de cele cu evacuare care au un punct fix de instalare (din cauza căii de evacuare).
Volumul de uscare a uscătorului
Acesta trebuie raportat în mod direct la necesităţile utilizatorului, caz în care un uscător cu o capacitate mai scăzută este util unei familii cu mai puţini membri, în timp ce unul cu un volum mai mare este eficient pentru o familie cu mai mulţi membri. Unul dintre criteriile pe baza cărora se alege uscătorul de rufe este cel al raportării la capacitatea maşinii de spălat rufe, regula fiind că volumul uscătorului să fie mai mare (dublu, dacă este posibil). O familie numeroasă are nevoie de un uscător de rufe electric care să aibă un volum de uscare cuprins între 8 şi 10 kilograme rufe.
Senzorii uscătorului
Prezenţa acestora este foarte importantă dat fiind faptul că aceste elemente îşi aduc contribuţia la asigurarea celor mai bune condiţii de uscare a rufelor. Senzorul de încărcare este responsabil de avertizarea utilizatorului în ceea ce priveşte limita de încărcare a uscătorului, dat fiind faptul că orice depăşire a capacităţii recomandate de uscare are drept efecte un grad diferenţiat de uscare al rufelor, un consum energetic mult mai ridicat, timp crescut de uscare şi scăderea duratei de viaţă a uscătorului. Senzorul de umiditate/uscare indică atât momentul optim de uscare al rufelor, dar are şi rolul de oprire automată a uscătorului imediat ce nivelul de uscare optim a fost atins. În acest mod, uscătorul nu mai consumă energie electrică suplimentară, ceea ce protejează utilizatorul de un consum crescut, dar şi produsul, asigurându-i acestuia prelungirea duratei de viaţă.
Programele uscătorului
Pentru că tipul rufelor care se usucă este diferit, uscătorul trebuie să fie dotat cu o serie de programe care să acopere întreaga gamă de rufe. Astfel, pe lângă programele standard, aşa cum este cel de uscare a rufelor mixte, să se regăsească programe de uscare a rufelor de tip sport, cu textura delicată, din materiale cu o textură mai groasă, din lână, pentru blugi şi altele, acestea oferind un plus de calitate procesului de uscare şi vor contribui la asigurarea celor mai eficiente condiţii de uscare a rufelor.
Nivelul de zgomot al uscătorului
Recomandate sunt modelele care au un nivel al zgomotului cât mai scăzut (sub 70 db), astfel încât procesul de uscare să nu perturbe liniştea utilizatorului.
Filtrul de scame
Prezenţa acestui accesoriu este foarte importantă dat fiind faptul că permite uscarea rufelor fără scame, acestea fiind colectate în mod automat. Uscătoarele cu un filtru de scame cu avertizare luminoasă şi care este montat în exterior (ceea ce permite o curăţare mai uşoară) sunt de preferat atunci când îţi alegi un uscător de rufe electric.
Nivelul de consum al uscătorului
Dat fiind faptul că un uscător are un consum energetic destul de ridicat, de preferat sunt acele modele care se încadrează în clasa de eficienţă energetică A superior (de la “ +” până la “+++”), fiindcă acestea îţi oferă cel mai ridicat nivel de economisire a curentului electric).
Funcţia de prevenire a formării cutelor pentru o călcare mai uşoară
Acesta funcţie este îndeplinită de către grilajul tamburului, ciclulul de rotire (de preferat unul extins) şi sistemul de abur. Aceste elemente sunt responsabile de asigurarea uscării fără cute (sau cu un număr de cute cât mai scăzut), ceea ce facilitează o călcare rapidă şi uşoară a rufelor proaspăt uscate.
Extra-caracteristicile uscătorului
Între acestea trebuie să regăsească cele legate de ciclul de uscare (parţial, mixt, total), un panou de control cât mai simplu de utilizat şi cât mai modern (un uscător inteligent cu comandă printr-o aplicaţie de smartphone, afişaj de tip tactil şi monitorizare paramentri este ideal pentru un utilizator modern) şi de funcţia de auto-curăţare.
Garanţia oferită uscătorului
Aceasta porneşte de la 24 de luni, dar în anumite cazuri, în funcţie de brand şi model, garanţia poate ajunge şi la 5 ani (cu extra-garanţie), ceea ce reprezintă un avantaj major pentru utilizator şi un criteriu de către trebuie ţinut cont atunci când se alege uscătorul.
Modelul care întruneşte toate aceste (sau cât mai multe) caracteristici este cea mai bună opţiune şi este recomandat să îl achiziţionezi fără să mai aştepţi.
De ce este util un uscător de rufe electric?
Acest obiect electrocasnic uşurează şi accelerează operaţiunea de uscare a rufelor proaspăt spălate, ajutând în acelaşi timp la reducerea gradului de încretire a acestora. Rufele devin mai puţin rigide şi cu un număr mai scăzut de cute, astfel încât călcarea acestora se efectuează mult mai rapid şi mai eficient. Pentru că nu mai este nevoie de întinderea rufelor, spaţiul ocupat de un uscător standard (care are o dimensiune mult mai mare decât a unui uscător electric) poate fi folosit în alte scopuri. În plus, timpul de uscare este diminuat, ceea ce înseamnă că rufele se usucă mult mai repede decât ar fi făcut-o pe un uscător de rufe standard sau pe un sistem de uscare exterior.
Desigur, utilitatea acestui produs este dată şi de creşterea rezistenţei în timp a rufelor, care îşi păstrează, pentru o perioadă mai mare de timp, caracteristicile. Dat fiind faptul că rufele nu mai sunt expuse unor condiţii de temperatură variabile (raportate la ciclicitatea anotimpurilor şi diferenţa de temperatură – cald/rece), acestea nu se mai uzează atât de rapid. De aceea, una dintre principalele utilităţi ale unui uscător de rufe este că îţi oferă posibilitatea de a te bucura de obiectele de îmbrăcăminte favorite mult mai repede decât dacă le-ai usca în condiţii obişnuite. În plus, hainele tale vor fi mai rezistente în timp şi-şi vor păstra caracteristicile definitorii pentru o periodă mult mai îndelungată.
Concluzie
Uscătorul de rufe electric te ajută nu doar să-ţi usuci rapid şi simplu rufele, indiferent de tipul materialului din care sunt confecţionate, dar contribuie din plin la sporirea calităţii stilului tău de viaţă. Respectând recomandările privind caracteristicile pe care trebuie să le întrunească un uscător de rufe electric vei reuşi să alegi unul dintre cele mai fiabile accesorii electrocasnice pentru gospodăria ta.
Pentru a-ţi reamiti care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le întrunească uscătorul tău de rufe, urmăreşte videoclipul de mai jos.