Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune frigidere în 2020

Nicio bucătărie nu este completă fără un frigider performant. De altfel, viața fără un astfel de aparat electrocasnic nici nu poate fi concepută în zilele noastre. Iar dacă citești acest articol, cel mai probabil te gândești să cumperi un frigider nou. Având în vedere că există foarte mult modele de frigidere pe piață, alegerea poate deveni o povară. Există frigidere cu congelator, numite combine frigorifice și frigidere side-by-side, unde ai pe o parte congelatorul și pe o parte frigiderul. Modele diferite, cu design diferit și tehnologii inovative îți vor face cu ochiul.

Înainte de toate trebuie să ai în vedere calitatea. Având în vedere că un frigider este costisitor, este indicat să alegi un model care să nu se strice repede și care să aibă caracteristici care să te avantajeze pe termen lung. Iată care sunt cele mai bune frigidere în 2019.

  Cele mai bune combine frigorifice

  Combinele frigorifice sunt au frigider și congelator pe o singură parte. Sunt foarte practice pentru bucătăriile mici.

  Arctic AK54305+ Samsung RB33J3830SA/EF Samsung RL4363FBASL/EF
  Recenzie Arctic AK54305+ Recenzie Samsung RB33J3830SA/EF Recenzie Samsung RL4363FBASL/EF
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Clasa energetică A+
  Fast freeze
  Garnitură antibacteriană
  Silențios
  Sistem de dezghețare frigider automat
  Clasa energetică A+
  No frost
  Dozator apă
  Răcire all-around pe 7 niveluri
  Luminare cu led
  Consum energetic redus cu 20%
  Spațiu interior foarte generos
  Multipli senzori inteligenți
  5 rafturi Glossy Deco
  CONTRA Familiile mari vor găsi acest frigider mic
  Congelatorul se dezgheață manual
  Nu este dotat cu sistem antibacterian
  Rafturile din frigider nu sunt ajustabile
  Greutate de 93 kg
  SUMAR Arctic AK54305+ este un frigider perfect pentru familiile mici sau pentru cei care nu gătesc foarte mult. Combina frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF este una dintre cele mai bune din această categorie de preț.  Este perfect pentru familiile cu mai mulți membrii cu o dietă variată. Samsung RL4363FBASL/EF îți oferă caracteristici de calitate superioară la un preț deosebit de accesibil, având garantată o funcționare pentru 10 ani.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț
  Arctic AK54305+
  Arctic AK54305+

  Arctic AK54305+ este un frigider perfect pentru familiile mici sau pentru cei care nu gătesc foarte mult.

  980 lei
  Ziua 17.3.2019
  Avantaje
  • Clasa energetică A+
  • Fast freeze
  • Garnitură antibacteriană
  • Silențios
  • Sistem de dezghețare frigider automat
  Contra
  • Familiile mari vor găsi acest frigider mic
  • Congelatorul se dezgheață manual

  Combina frigorifică Arctic AK54305+ este economică, deoarece consumă puțin, mică și  bine compartimentată pentru capacitatea de 291 litri. Acesta are frigiderul în partea de sus pentru a fi ușor de accesat și congelatorul în partea de jos. Este un frigider practic. Ușa de închidere este reversibilă, iar rafturile ajutabile, ceea ce înseamnă că îl poți customiza în funcție de nevoi.

  Garnitura antibacteriană este un avantaj pentru toți oamenii deoarece aceasta creează o barieră între mediul din bucătărie unde este umezeală, mediu prielnic pentru înmulțirea bateriilor și zona în care depozitezi mâncarea. De asemenea, nu trebuie să dezgheți frigiderul periodic deoarece acesta are sistem de dezghețare automată. Însă, congelatorul trebuie să îl dezgheți manual de două ori pe an ceea ce poate fi considerat un dezavantaj.

  Un alt dezavantaj pentru unii, dar pentru alții un mare plus este dimensiunea acestuia: este un frigider îngust. Totuși, având în vedere prețul foarte mic, aceste detalii pot fi trecute cu vederea. În plus, raftul de fast freeze îți va îngheța alimentele foarte repede iar termostatul ajustabil îți va păstra alimentele mereu proaspete.

  Review: Samsung RB33J3830SA/EF

  Samsung RB33J3830SA/EF
  Samsung RB33J3830SA/EF

  Combina frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF este una dintre cele mai bune din această categorie de preț.  Este perfect pentru familiile cu mai mulți membrii cu o dietă variată.

  2 200 lei
  Ziua 17.3.2019
  Avantaje
  • Clasa energetică A+
  • No frost
  • Dozator apă
  • Răcire all-around pe 7 niveluri
  • Luminare cu led
  Contra
  • Nu este dotat cu sistem antibacterian
  • Rafturile din frigider nu sunt ajustabile

  Combina frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF îți face viața mai ușoară: nu trebuie să dezgheți frigiderul datorită sistemului no forst, ai mereu apă rece deoarece acest frigider are dozator încorporat, iar răcirea poate fi controlată pentru fiecare raft de pe display.

  Un dezavantaj este faptul că rafturile din interiorul frigiderului nu sunt ajustabile, însă având în vedere că există frigiderul are un mecanism de răcire pentru fiecare raft, all around, acest lucru se înțelege. Un avantaj foarte mare este faptul că poți scoate din frigider rafturile, deoarece acestea sunt easy slide. Poți să organizezi foarte bine alimentele fără să îți fie frică că nu le vei găsi dacă stau prea în spate.

  Designul modern al frigiderului este un mare plus pentru cei care țin la aspectul bucătăriei lor. Luminarea cu led, nu crește temperatura din frigider. De altfel, Samsung RB33J3830SA/EF are 7 niveluri de răcire, nu doar 5 cum au majoritatea. Faptul că nu are sistem antibacterian nu este neapărat o problemă pentru majoritatea utilizatorilor. Atâta timp cât nu lași mâncarea să se strice și speli fructele și legumele înainte de a le refrigera, nu vei avea probleme.

  Samsung RL4363FBASL/EF
  Samsung RL4363FBASL/EF

  Samsung RL4363FBASL/EF îți oferă caracteristici de calitate superioară la un preț deosebit de accesibil, având garantată o funcționare pentru 10 ani.

  2 800 lei
  Ziua 17.3.2019
  Avantaje
  • Consum energetic redus cu 20%
  • Spațiu interior foarte generos
  • Multipli senzori inteligenți
  • 5 rafturi Glossy Deco
  Contra
  • Greutate de 93 kg

  Samsung RL4363FBASL/EF dispune de motorul Digital Inverter Samsung, care îi permite acestui aparat să aibă o durată de existență garantată, de minim 10 ani. Multiplele funcții inteligente se pliază excelent pe caracteristicile acestei combine frigorifice care este extrem de încăpătoare (432 litri). La interior, sistemul de răcire Full No Frost asigură o răcire uniformă, iar modul de dispunere a rafturilor sporește nivelul de accesibilitate până la limita maximă a compartimentelor.

  Designul modelului Samsung RL4363FBASL/EF îl face un produs de top, care poate fi integrat în orice bucătărie. Modern și foarte fiabil, cu un consum care este cu 20% mai mic decât al celorlalte modele din categorie, acest electrocasnic de brand are un preț extrem de accesibil. Ideal pentru orice familie care numără mai mulți membri, dispozitivul este o excelentă investiție pe termen îndelungat.

  Alternative interesante

  Combina frigorifica Heinner HC-H273BKA+ (1189 lei) – 273 l, Clasa A+, termostat

  • Această combină frigorifică cu 2 uși se diferențiază de restul frigiderelor prin designul interesant, ea având culoarea neagră. Este un frigider mediu, de 273 litri, silențios care se încadrează foarte bine într-o bucătărie modernă.

  Combina frigorifica Hotpoint XH9 T2Z COJZH(2869 lei) – 369 l, Clasa A++. Full No Frost

  • Frigiderul Hotpoint XH9 T2Z COJZH folosește tehnologia Active Oxygen pentru a păstra alimentele proaspete. Iar tehnologia Hygene Advanced ține bacteriile la distanță. Combina frigorifică are sistem full defrost și un sertar pentru legume izolat cu filtru de etilenă pentru a menține legumele și fructele proaspete cât mai mult timp. Clasa energetică A++ este un avantaj deosebit, deoarece te va ajuta să economisești bani pe termen lung.

  Combina frigorifică Liebherr StickerArt CNst 4813 (4.429 lei) 338 l, Clasa A++, No Frost

  • Liebherr StickerArt CNst 4813 are un design modern, colorat care îți va înveseli bucătăria. Dar pe lângă acest aspect, frigiderul mai are un sistem de duo cooling, care presupune trimiterea curenților de aer de șos în sus și de sus în jos pentru a asigura o răcire optimă. Este un frigider spațios în care îți vor încăpea tot felul de alimente pe lângă oalele cu mâncare. De asemenea, Liebherr StickerArt CNst 4813 are și siguranță pentru copii, ceea ce este un plus pentru familie cu micuți curioși.

  Cele mai bune frigidere side-by-side

  Frigiderele side-by-side au frigiderul pe o parte și congelatorul pe cealaltă parte, prin urmare sunt foarte spațioase. Dacă ai o familie numeroasă ar trebui să ai în vedere și un astfel de frigider. Iată care sunt cele mai bune frigidere side-to-side din 2018.

  Heinner HSBS-520NFX+ Samsung RS66N8100S9/EF Klarstein Grand Host A
  Recenzie Heinner HSBS-520NFX+ Test - Samsung RS66N8100S9/EF Test Klarstein Grand Host A
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Full no frost
  Inteligență artificială
  Display led și control touch
  Rafturi mari pentru fructe și legume
  Rafturi pe ambele uși
  Full no frost
  Congelare și răcire rapidă
  Mod vacanță
  Foarte încăpător
  Design elegant
  Congelator integrat de 152 litri
  Capacitate mare, de 322 litri
  Tehnologie No Frost
  Afișaj exterior digital
  Setări înghețare predefinite
  CONTRA Suprafața se zgârie ușor Picioarele sunt mici Greutate de 87 kg
  Necesită spațiu mare de amplasare
  SUMAR Frigiderul Heinner HSBS-520NFX+ este perfect pentru famiile numeroase care gătesc în câteva feluri de mâncare pe săptămână. Hotpoint SXBHAE920 este un frigider din gama “side by side” care îți oferă o varietate de beneficii la un preț foarte avantajos. Klarstein Grand Host A este unul dintre cele mai bune frigidere de tip side by side, care dispune și de un congelator integrat.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț
  Heinner HSBS-520NFX+
  Heinner HSBS-520NFX+

  Frigiderul Heinner HSBS-520NFX+ este perfect pentru famiile numeroase care gătesc în câteva feluri de mâncare pe săptămână.

  2 420 lei
  Ziua 17.3.2019
  Avantaje
  • Full no frost
  • Inteligență artificială
  • Display led și control touch
  • Rafturi mari pentru fructe și legume
  • Rafturi pe ambele uși
  Contra
  • Suprafața se zgârie ușor

  Frigiderul side by side Heinner HSBS-520NFX+ este un ajutor de nădejde în bucătărie. Datorită funcției no frost nu va trebui să dezgheți frigiderul. Inteligența artificială va regla temperatura frigiderului în funcție de temperatura din casă, ceea ce este un avantaj în plus. Desigur, poți regla și tu frigiderul deoarece acesta are control touch.

  În ciuda faptului că suprafața se zgârie ușor dacă ai magneți sau nu folosești detergenți corespunzători, acest frigider este extraordinar. El este foarte încăpător: are rafturi mari pentru legume și fructe și ambele uși au rafturi ceea ce înseamnă că poți stoca sticle, bornate și cutii mici în ambele părți.

  Samsung RS66N8100S9/EF
  Samsung RS66N8100S9/EF

  Samsung RS66N8100S9/EF este un frigider side-by-side care aduce confortul în bucătăria ta.

  3 800 lei
  Ziua 22.10.2019
  Avantaje
  • Full no frost
  • Congelare și răcire rapidă
  • Mod vacanță
  • Foarte încăpător
  • Design elegant
  Contra
  • Picioarele sunt mici

  Frigiderul side-by-side Samsung RS66N8100S9/EF este creat pentru a aduce gustul în casa ta. Folosind SpaceMax Technology, acest side-by-side este foarte încăpător, având sertare și pe uși pentru a maximiza spațiul. Vei câștiga 100 de litri în plus față de un frigider convențional.

  În acest spațiu uriaș de depozitare, alimentele vor rămâne proaspete mai multă vreme. Tehnologia Twin Cooling Plus reglează automat temperatura și umiditatea pentru a proteja alimentele, atât în frigider, cât și în congelator. Fiecare compartiment este răcit individual cu ajutorul Digital Inverter, astfel că nu vei avea parte de mirosuri amestecate între verdețuri și brânzeturi, spre exemplu.

  Tehnologiile superioare folosite în realizarea frigiderului side-by-side Samsung RS66N8100S9/EF sunt completate de designul elegant. Simplu și curat, acesta va completa perfect o bucătărie realizată pe baza unui design contemporan, cu linii precise și spații smart.

  Klarstein Grand Host A
  Klarstein Grand Host A

  Klarstein Grand Host A este unul dintre cele mai bune frigidere de tip side by side, care dispune și de un congelator integrat.

  2 819 lei
  Ziua 7.6.2019
  Avantaje
  • Congelator integrat de 152 litri
  • Capacitate mare, de 322 litri
  • Tehnologie No Frost
  • Afișaj exterior digital
  • Setări înghețare predefinite
  Contra
  • Greutate de 87 kg
  • Necesită spațiu mare de amplasare

  Klarstein Grand Host A este un frigider care are o capacitate de stocare foarte mare (include și un congelator) de 474 litri. Fiind vorba despre un dispozitiv de tip side-by-side, acesta necesită un spațiu de amplasare ceva mai mare decât al unui frigider obișnuit. Cu toate acestea, este un aparat care are un design compact, cu linii moderne și care îți oferă control total prin intermediul setările predefinite și a afișajului digital de pe ușa exterioară.

  Un congelator este integrat în sistem (are o capacitate de 152 litri), iar spațiul interior al frigiderului este configurat pe 5 rafturi, care pot fi ajustate la înălțime. În plus, pentru a beneficia de alimente proaspete tot timpul, acest echipament a fost prevăzut cu tehnologia de dezghețare No Frost. Prețul este unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui frigider, ceea ce îl poziționează printre cele mai recomandate produse din categoria sa.

  Alternative interesante

  Frigiderul side-by-side Beko GN163022S (3.799 lei) – 558 l, Clasa A+, NeoFrost

  • Frigiderul Beko GN163022S cu sistemele Active Dual Cooling și No Frost asigură răcirea optimă pentru legume și fructe, dar și pentru mâncare. În congelatorul aerul este distribuit uniform, astfel nu vei avea umiditate, ceea ce înseamnă că nu ți se va lipi carnea și nici nu vei avea rafturi care răcesc mai puțin. Funcția Eco economisește energie, ceea ce este un mare plus pe termen lung.

  Frigider side-by-side Hotpoint SXBHAE920 (4.699 lei) 510 l, Clasa A+, NoFrost

  • În ciuda dimensiunilor reduse (79.9 centimetri lățime) acest frigider este mult mai încăpător decât unul clasic, datorită împărțirii pe verticală. Tehnologiile inovative Hotpoint îți vor păstra alimentele proaspete și factura la lumină mică, deoarece este un frigider dintr-o clasă energetică superioară.

  Frigider side-by-side Daewoo FRN-T20DAMI (6.399 lei), 537 l, Clasa A+, No Frost

  • Frigiderul Daewoo FRN-T20DAMI are un design modern cu finisaj de oglindă, prin urmare este perfect pentru o bucătărie modernă. Acesta este dozator de apă și gheață. Iar sistemul de neutralizare al mirosurilor este perfect pentru familie care gătesc și nu vor ca frigiderul să împrumute mirosul de mâncare.  Desigur, frigiderul este full no frost.

  Cum alegi un frigider

  Alegerea unui frigider este o îmbinare între util și plăcut. Nu este indicat să faci această alegere având numai un sigur criteriu în minte. Există posibilitatea ca un frigider performant să sufere la capitolul design, iar unul care arată bine să nu aibă caracteristicile de care ai tu nevoie. Dar pe lângă aspect mai trebuie să ai în vedere și alte caracteristici care te vor ajuta pe termen lung. Nu este ușor să algei un frigider, în special având în vedere că sunt destul de scumpe și că vrei să te folosești de el cât mai mult timp fără probleme. Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a alege un frigider.

  Tipul de frigider

  Cele mai populare modele de frigidere sunt combinele frigorifice și frigiderele side by side.

  Combinele frigorifice sunt alternativa modernă la frigiderele clasice. Iată ce trebuie să știi:

  • Încorporează frigiderul și congelatorul, având pentru fiecare câte o ușă.
  • Capacitatea unei combine este între 150 și 300 de litri, în funcție de dimensiuni.
  • Avantajul unei combine frigorifice este dimensiunea redusă.
  • Dezavantajul este principal este spațiul redus pentru congelator.

  Frigiderele side-by-side au câștigat teren în ultimii an.

  • Au pe o parte frigiderul și pe cealaltă parte congelatorul.
  • Avantajul este că sunt spațioase cu o capacitate de peste 300 de litri
  • Dezavantajul este dimensiunea mare.

  Eficiența energetică

  Având în vedere că trebuie să ții tot timpul în priză, este indicat să alegi unul care nu va consuma mult curent. În Uniunea Europeană există o clasare universală pentru consumul de energie electrică. Prin urmare găsești pe piață frigidere de la clasa energetică A+++ (cele economice) până la D, care de obicei sunt cele foarte vechi.

  Funcțiile unui frigider

  Funcțiile frigiderului sunt foarte importante pentru confortul utilizatorului. Iată care sunt cele mai importante funcții.

  • Funcția No Frost – aceasta nu permite formarea gheții în interior. Frigidere cu această funcție răcesc prin ventilarea interiorului cu aer rece care reduce umiditatea.
  • Funcția de reglare a temperaturii (display) – În funcție de temperatura de afară sau de ce ai în frigider este indicat să alegi o funcție de răcire. Frigiderele noi au această opțiune.
  • Funcție antibacteriană – pereții au ioni de argint care neutralizează bacteriile.
  • Filtru de miros – Frigiderul are filtru de miros sau funcție neutralizare a mirosurilor care aerisesc frigiderul.
  • Funcția Eco – Această funcție economisește energie electrică.
  • Funcția de avertizare – Frigiderul emite semnal luminos sau acustic atunci când ușa este deschisă o perioadă mai lungă de timp.
  • Dozator de apă și gheață – Îți pune la îndemână mereu apă rece și cuburi de gheață.

  Capacitatea

  Capacitatea frigiderului dictează cât de multe alimente încap în acesta. Dacă în cazul congelatorului, lucrurile sunt mai ușoare pentru că de obicei alimentele sunt deja împachetate, frigiderul trebuie să aibă loc și pentru oale de mâncare dar și pentru mezeluri, legume și fructe.

  Trebuie să ai în vedere:

  • Câți litri suportă
  • Numărul de rafturi
  • Așezarea rafturilor

  Cu cât familia este mai mare și cu cât gătești mai des, cu atât mai mare trebuie să fie frigiderul.

  Există și frigidere cu rafturi speciale, cum ar fi pentru lactate sau pentru vin. Iar unii producători au încorporat lăzi mari pentru legume și fructe în aparatele lor. În funcție de nevoile tale, poți apela la un frigider care are spațiu destinat pentru anumite alimente.

  Frigidere

  Dimensiune și aspect

  Dincolo de toate funcțiile, trebuie să te asiguri că frigiderul îți încape în bucătărie. Din acest motiv este indicat să măsori foarte bine spațiul destinat acestuia înainte de a lua o decizie.

  Designul, de asemenea, joacă un rol important. Din fericire, majoritatea producătorilor de frigidere iau în considerare și acest aspect. Prin urmare, majoritatea frigiderelor au un finisaj modern. Totuși, trebuie să fii atent la materialul cu care este fațetat frigiderul, ca acesta să nu se zgârie ușor sau să nu se imprime cu urme.

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.8 (86 voturi)

  Autor článku

  Lavinia Calin
  Lavinia Calin

  Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

  Articole similare