Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Bunuri albe

Cele mai bune frigidere în 2024

25. 11. 2022 actualizat

Nicio bucătărie nu este completă fără un frigider. Însă, cerințele pentru frigidere au crescut. Nu este suficient doar să prezerveze mâncarea, ci ele trebuie să fie spațioase, să aibă tehnologii diferite de răcirepentru alimente și pentru legume și eventual să aibă un design care să se potrivească bucătăriei. Având în vedere că pe piață sunt foarte multe modele de frigidere, poate deveni obositor să găsești modelul care să se potrivească nevoilor tale. Prin urmare, noi îți propunem o listă cu cele mai bune frigidere, combină frigorifică și side-by-side pentru a-ți mai ușor să faci o alegere. Iată care sunt acestea!

Cele mai bune combine frigorifice

Combinele frigorifice sunt au frigider și congelator pe o singură parte. Sunt foarte practice pentru bucătăriile mici.

Cel mai bun în general

Combina frigorifică Liebherr CBNes 4898 răspunde celor mai exigente cerințe. Este un device smart, astfel încât poate fi controlat din telefonul mobil.

Produs avantajos preț/calitate

Beko RCNA366E40ZXBRN este o combină frigorifică spațioasă care poate deservi cu succes o familie cu o dietă variată.

Cel mai ieftin

Arctic AK54305+ este un frigider perfect pentru familiile mici sau pentru cei care nu gătesc foarte mult.

Recenzie: Liebherr CBNes 4898

Combina frigorifica Liebherr CBNes 4898 Produs calitativ

Avantaje
 • Tehnologie NoFrost
 • Două circuite de răcire
 • Compartiment gheață
 • Spațiu personalizabil
 • Sistem de filtrare a aerului cu cărbune
Contra
 • Preț mare

Liebherr CBNes 4898 este o combină frigorifică ce dispune de tehnologie de ultimă generație. SuperFrost asigură rezerve de temperaturi de până la -32 de grade iar SuperCool ajută la răcirea rapidă a alimentelor depozitate. Oricând temperatura din frigider crește, aerul rece este preluat din congelator pentru un condum redus de energie.

Materialele folosite sunt premium. Mânerul are sistem de deschidere integrat, inoxul folosit reduce vizibilitatea amprentelor și este rezistent la zgârieturi iar garniturile se pot scoate pentru a fi curățate și apoi reașezate cu ușurință. Ușile se închid cu tehnologia SoftSystem, un amortizor eficient care asigură închiderea cu blândețe a ușii.

Combina frigorifică se conectează la telefonul mobil printr-o aplicație dedicată ce pot substitui excelent display-ul tactil mare de 7 inch. Răcirea se realizează prin două circuite de agent frigorigen, astfel încât temperaturile setate sunt respectate cu precizie. Mirosul specific de frigider este neutralizat atunci când aerul circulă printr-un filtru interior cu cărbune.

Recenzie: Beko RCNA366E40ZXBRN

Combina frigorifica Beko RCNA366E40ZXBRN Prețuri medii

Avantaje
 • Neo frost
 • Touch control
 • Spațios
 • Compartiment 0 grade
 • Everfresh +
Contra
 • Suport de ouă prea mic

Beko RCNA366E40ZXBRN este o combină frigorifică ce aduce un plus valoare bucătăriei tale. Designul este unul elegant, combina fiind ușor de încastrat cu o lățime de 59.5 centimetri. Totuși, este un frigider spațios, cu o înălțime de 185.2 centimetri, ceea ce înseamnă că poți depozita foarte multe alimente. Iar funcțiile pe care această combină frigorifică le are sunt foarte practice, și cu siguranță îți vor face viața mai ușoară.

Pentru că are tehnologie Neo Frost, frica de gheața care se adună dispare. Iar alimentele tale vor fi păstrate în condiții optime. Această combină frigorifică are cutie de fructe și legume, raft pentru sticle mari, un compartiment cu 0 zero grade pentru alimentele cu o durată de viață scurtă și un compartiment de înghețare rapidă. Filtrul de mirosuri cu carbon activ asigură nivelul de igienă din interior.

Unii utilizatori au indicat faptul că raftul de ouă este prea mic, pentru numai 6 ouă. Însă, acesta poate fi înlocuit. Și având în vedere că este un frigider cu funcții utile, la un preț decent, poți să treci peste acest detaliu. În plus, Beko RCNA366E40ZXBRN vine și cu un display de control complex dar și cu un mod se vacanță, care va reduce consumul de curent atunci când nu este deschis frecvent. Iar toate acestea îl fac o achiziție excelentă pentru cei care caută confortul chiar și în bucătărie.

Recenzie: Arctic AK54305+

Recenzie Arctic AK54305+ Lucruri accesibile

Avantaje
 • Clasa energetică A+
 • Fast freeze
 • Garnitură antibacteriană
 • Silențios
 • Sistem de dezghețare frigider automat
Contra
 • Familiile mari vor găsi acest frigider mic
 • Congelatorul se dezgheață manual

Combina frigorifică Arctic AK54305+ este economică, deoarece consumă puțin, mică și  bine compartimentată pentru capacitatea de 291 litri. Acesta are frigiderul în partea de sus pentru a fi ușor de accesat și congelatorul în partea de jos. Este un frigider practic. Ușa de închidere este reversibilă, iar rafturile ajutabile, ceea ce înseamnă că îl poți customiza în funcție de nevoi.

Garnitura antibacteriană este un avantaj pentru toți oamenii deoarece aceasta creează o barieră între mediul din bucătărie unde este umezeală, mediu prielnic pentru înmulțirea bateriilor și zona în care depozitezi mâncarea. De asemenea, nu trebuie să dezgheți frigiderul periodic deoarece acesta are sistem de dezghețare automată. Însă, congelatorul trebuie să îl dezgheți manual de două ori pe an ceea ce poate fi considerat un dezavantaj.

Un alt dezavantaj pentru unii, dar pentru alții un mare plus este dimensiunea acestuia: este un frigider îngust. Totuși, având în vedere prețul foarte mic, aceste detalii pot fi trecute cu vederea. În plus, raftul de fast freeze îți va îngheța alimentele foarte repede iar termostatul ajustabil îți va păstra alimentele mereu proaspete.

Cele mai bune frigidere side-by-side

Frigiderele side-by-side au frigiderul pe o parte și congelatorul pe cealaltă parte, prin urmare sunt foarte spațioase. Dacă ai o familie numeroasă ar trebui să ai în vedere și un astfel de frigider. Iată care sunt cele mai bune frigidere side-to-side din 2020.

Cel mai bun în general

Un frigider side-by-side încăpător, excelent pentru o bucătărie modernă full-utilată.

Produs avantajos preț/calitate

O combină side by side care va aduce un plus de confort vieții tale.

Cel mai ieftin

O combină frigorifică side by side spațioasă și cu funcții utile la un preț decent.

Recenzie: LG GSXV91MBAF

LG GSXV91MBAF Produs calitativ

Avantaje
 • Volum frigider 416 litri
 • Volum congelator 219 litri
 • Total no frost
 • Instaview
 • Dozator de apă
Contra
 • Prețul mare

Îți prezentăm LG GSXV91MBAF, frigiderul care le are pe toate. Cu o capacitate masivă de 635 de litri, dintre care congelatorul are 219 litri, acest frigider este perfect pentru familiile numeroase sau pentru cei cărora le place să mănânce fresh și divers. Este dotat cu tehnologia Total No Frost, ceea ce înseamnă că nu va trebui să îți mai faci griji cu privire la dezghețare.

Funcția Instaview îți permite să vezi în interiorul frigiderului fără a deschide ușa, astfel încât să poți verifica mâncarea fără a lăsa să iasă tot aerul rece. Iar dacă ai vreodată nevoie rapid de o băutură, dozatorul de apă încorporat și suportul pentru sticle îți permit să rămâi hidratat cu ușurință.

În plus, cu un design elegant și o înălțime de179 cm, acest frigider va arăta grozav în orice bucătărie modernă.

Recenzie: Samsung RS54N3003SA/EO

Side by side Samsung RS54N3003SA EO Prețuri medii

Avantaje
 • Full No Frost
 • Răcire all around
 • 7 niveluri de răcire
 • Congelare rapidă
 • Spațios – 535 litri
Contra
 • Raftul pentru vinuri trebuie cumpărat separat

Combina frigorifică side by side Samsung RS54N3003SA/EO este de un real autor în bucătărie. Aceasta este foarte încăpătoare, având 535 de litri per total, dintre care frigiderul are 359 de litri, ceea ce este extraordinar pentru familiile mai mari. Funcția full no frost te va face să uiți de efortul depus pentru a dezgheța frigiderul.

Cele 7 niveluri de răcire sunt excelente, deoarece ai control exact asupra temperaturii din frigider. Iar modul de vacanță, vine la îndemână atunci când pleci de acasă, deoarece menține temperatura optimă dar consumă și mai puțin curent. Răcirea All-Around asigură că fiecare colț este răcit în parametrii ceruți. Iar raftul de congelare rapidă este mai mult decât util în zilele calde, când vii de la cumpărături.

Designul acestei combine frigorifice este unul minimalist. Iar pentru a spori spațul de depozitare poți să cumperi raft de lactate și de vinuri. Astfel, pe lângă rafturile pentru legume și cel de mezeluri deja incluse, poți să creezi spații speciale pentru fiecare tip de aliment, pentru o prezervare optimă.

Recenzie: Star-Light SSM-532FSS

Side by Side Star-Light SSM-532FSS Lucruri accesibile

Avantaje
 • Total no frost
 • Termostat ajustabil
 • Congelare și răcire rapidă
 • Blocare acces copii
 • Mod vacanță
Contra
 • Nu se pot rearanja rafturile congelatorului

Star-Light SSM-532FSS este o combină frigorifică side by side spațioasă, care îți va face viața mult mai ușoară. Aceasta este total no fost, deci nu face gheață, ceea ce va economisi timp atunci când faci curat. Rafturile pentru răcire rapidă și cel de congelare rapidă sunt utile, în special pe timpul verii atunci când totul se dezgheață de la magazin până acasă.

Termostatul este ajustabil dintr-un display cu touch. Iar atunci când pleci în vacanță poți să folosești modul de vacanță. În cazul în care ai copii, trebuie să știi că acest frigider oferă opțiuni de securitate, prin blocarea ușilor.

Unii utilizatori reclamă faptul că rafturile congelatorului nu sunt ajustabile. Însă, acesta este un detaliu minor, dat fiind faptul că acest congelator are 197 de litri și 5 rafturi, care pot fi folosite după cum dorești. De asemenea, trebuie luat în considerare prețul, care este destul de mic pentru un frigider side-by-side.

Cum alegi un frigider

Alegerea unui frigider este o îmbinare între util și plăcut. Nu este indicat să faci această alegere având numai un sigur criteriu în minte. Există posibilitatea ca un frigider performant să sufere la capitolul design, iar unul care arată bine să nu aibă caracteristicile de care ai tu nevoie. Dar pe lângă aspect mai trebuie să ai în vedere și alte caracteristici care te vor ajuta pe termen lung. Nu este ușor să algei un frigider, în special având în vedere că sunt destul de scumpe și că vrei să te folosești de el cât mai mult timp fără probleme. Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a alege un frigider.

Tipul de frigider

Cele mai populare modele de frigidere sunt combinele frigorifice și frigiderele side by side.

Combinele frigorifice sunt alternativa modernă la frigiderele clasice. Iată ce trebuie să știi:

 • Încorporează frigiderul și congelatorul, având pentru fiecare câte o ușă.
 • Capacitatea unei combine este între 150 și 300 de litri, în funcție de dimensiuni.
 • Avantajul unei combine frigorifice este dimensiunea redusă.
 • Dezavantajul este principal este spațiul redus pentru congelator.

Frigiderele side-by-side au câștigat teren în ultimii an.

 • Au pe o parte frigiderul și pe cealaltă parte congelatorul.
 • Avantajul este că sunt spațioase cu o capacitate de peste 300 de litri
 • Dezavantajul este dimensiunea mare.
Sfatul nostru

Într-un frigider convențional, capacitatea de depozitare poate fi redusă. De aceea ți-am pregătit o secțiune care te va ajuta pas cu pas să-ți alegi lada frigorifică și congelatorul care ți se potrivește.

Eficiența energetică

Având în vedere că trebuie să ții tot timpul în priză, este indicat să alegi unul care nu va consuma mult curent. În Uniunea Europeană există o clasare universală pentru consumul de energie electrică. Prin urmare găsești pe piață frigidere de la clasa energetică A+++ (cele economice) până la D, care de obicei sunt cele foarte vechi.

Funcțiile unui frigider

Funcțiile frigiderului sunt foarte importante pentru confortul utilizatorului. Iată care sunt cele mai importante funcții.

 • Funcția No Frost – aceasta nu permite formarea gheții în interior. Frigidere cu această funcție răcesc prin ventilarea interiorului cu aer rece care reduce umiditatea.
 • Funcția de reglare a temperaturii (display) – În funcție de temperatura de afară sau de ce ai în frigider este indicat să alegi o funcție de răcire. Frigiderele noi au această opțiune.
 • Funcție antibacteriană – pereții au ioni de argint care neutralizează bacteriile.
 • Filtru de miros – Frigiderul are filtru de miros sau funcție neutralizare a mirosurilor care aerisesc frigiderul.
 • Funcția Eco – Această funcție economisește energie electrică.
 • Funcția de avertizare – Frigiderul emite semnal luminos sau acustic atunci când ușa este deschisă o perioadă mai lungă de timp.
 • Dozator de apă și gheață – Îți pune la îndemână mereu apă rece și cuburi de gheață.

Capacitatea

Capacitatea frigiderului dictează cât de multe alimente încap în acesta. Dacă în cazul congelatorului, lucrurile sunt mai ușoare pentru că de obicei alimentele sunt deja împachetate, frigiderul trebuie să aibă loc și pentru oale de mâncare dar și pentru mezeluri, legume și fructe.

Trebuie să ai în vedere:

 • Câți litri suportă
 • Numărul de rafturi
 • Așezarea rafturilor

Cu cât familia este mai mare și cu cât gătești mai des, cu atât mai mare trebuie să fie frigiderul.

Sfatul nostru

Dintr-o bucătărie de top nu trebuie să lipsească un aragaz pe măsură. Am analizat cele mai bune modele de aragaz și te invităm și să descoperi care este cel potrivit casei tale și cum să-l alegi în doar câteva minute.

Există și frigidere cu rafturi speciale, cum ar fi pentru lactate sau pentru vin. Iar unii producători au încorporat lăzi mari pentru legume și fructe în aparatele lor. În funcție de nevoile tale, poți apela la un frigider care are spațiu destinat pentru anumite alimente.

Frigidere

Dimensiune și aspect

Dincolo de toate funcțiile, trebuie să te asiguri că frigiderul îți încape în bucătărie. Din acest motiv este indicat să măsori foarte bine spațiul destinat acestuia înainte de a lua o decizie.

Designul, de asemenea, joacă un rol important. Din fericire, majoritatea producătorilor de frigidere iau în considerare și acest aspect. Prin urmare, majoritatea frigiderelor au un finisaj modern. Totuși, trebuie să fii atent la materialul cu care este fațetat frigiderul, ca acesta să nu se zgârie ușor sau să nu se imprime cu urme.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.6 (108 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare