Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cele mai bune frigidere în 2021

Datum 6.10.2020 Lavinia Calin Lavinia Calin

Nicio bucătărie nu este completă fără un frigider performant. De altfel, viața fără un astfel de aparat electrocasnic nici nu poate fi concepută în zilele noastre. Iar dacă citești acest articol, cel mai probabil te gândești să cumperi un frigider nou. Având în vedere că există foarte mult modele de frigidere pe piață, alegerea poate deveni o povară. Există frigidere cu congelator, numite combine frigorifice și frigidere side-by-side, unde ai pe o parte congelatorul și pe o parte frigiderul. Modele diferite, cu design diferit și tehnologii inovative îți vor face cu ochiul.

Înainte de toate trebuie să ai în vedere calitatea. Având în vedere că un frigider este costisitor, este indicat să alegi un model care să nu se strice repede și care să aibă caracteristici care să te avantajeze pe termen lung. Iată care sunt cele mai bune frigidere în 2020.

Cele mai bune combine frigorifice

Combinele frigorifice sunt au frigider și congelator pe o singură parte. Sunt foarte practice pentru bucătăriile mici.

Cel mai bun în general

Samsung RL4363FBASL/EF îți oferă caracteristici de calitate superioară la un preț deosebit de accesibil, având garantată o funcționare pentru 10 ani.

Produs avantajos preț/calitate

Combina frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF este una dintre cele mai bune din această categorie de preț.  Este perfect pentru familiile cu mai mulți membrii cu o dietă variată.

Cel mai ieftin

Arctic AK54305+ este un frigider perfect pentru familiile mici sau pentru cei care nu gătesc foarte mult.

Review: Samsung RL4363FBASL/EF

Recenzie Samsung RL4363FBASL/EF

Avantaje
 • Consum energetic redus cu 20%
 • Spațiu interior foarte generos
 • Multipli senzori inteligenți
 • 5 rafturi Glossy Deco
Contra
 • Greutate de 93 kg

Samsung RL4363FBASL/EF dispune de motorul Digital Inverter Samsung, care îi permite acestui aparat să aibă o durată de existență garantată, de minim 10 ani. Multiplele funcții inteligente se pliază excelent pe caracteristicile acestei combine frigorifice care este extrem de încăpătoare (432 litri). La interior, sistemul de răcire Full No Frost asigură o răcire uniformă, iar modul de dispunere a rafturilor sporește nivelul de accesibilitate până la limita maximă a compartimentelor.

Designul modelului Samsung RL4363FBASL/EF îl face un produs de top, care poate fi integrat în orice bucătărie. Modern și foarte fiabil, cu un consum care este cu 20% mai mic decât al celorlalte modele din categorie, acest electrocasnic de brand are un preț extrem de accesibil. Ideal pentru orice familie care numără mai mulți membri, dispozitivul este o excelentă investiție pe termen îndelungat.

Review: Samsung RB33J3830SA/EF

Recenzie Samsung RB33J3830SA/EF

Avantaje
 • Clasa energetică A+
 • No frost
 • Dozator apă
 • Răcire all-around pe 7 niveluri
 • Luminare cu led
Contra
 • Nu este dotat cu sistem antibacterian
 • Rafturile din frigider nu sunt ajustabile

Combina frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF îți face viața mai ușoară: nu trebuie să dezgheți frigiderul datorită sistemului no forst, ai mereu apă rece deoarece acest frigider are dozator încorporat, iar răcirea poate fi controlată pentru fiecare raft de pe display.

Un dezavantaj este faptul că rafturile din interiorul frigiderului nu sunt ajustabile, însă având în vedere că există frigiderul are un mecanism de răcire pentru fiecare raft, all around, acest lucru se înțelege. Un avantaj foarte mare este faptul că poți scoate din frigider rafturile, deoarece acestea sunt easy slide. Poți să organizezi foarte bine alimentele fără să îți fie frică că nu le vei găsi dacă stau prea în spate.

Designul modern al frigiderului este un mare plus pentru cei care țin la aspectul bucătăriei lor. Luminarea cu led, nu crește temperatura din frigider. De altfel, Samsung RB33J3830SA/EF are 7 niveluri de răcire, nu doar 5 cum au majoritatea. Faptul că nu are sistem antibacterian nu este neapărat o problemă pentru majoritatea utilizatorilor. Atâta timp cât nu lași mâncarea să se strice și speli fructele și legumele înainte de a le refrigera, nu vei avea probleme.

Review:Arctic AK54305+

Recenzie Arctic AK54305+

 

Avantaje
 • Clasa energetică A+
 • Fast freeze
 • Garnitură antibacteriană
 • Silențios
 • Sistem de dezghețare frigider automat
Contra
 • Familiile mari vor găsi acest frigider mic
 • Congelatorul se dezgheață manual

Combina frigorifică Arctic AK54305+ este economică, deoarece consumă puțin, mică și  bine compartimentată pentru capacitatea de 291 litri. Acesta are frigiderul în partea de sus pentru a fi ușor de accesat și congelatorul în partea de jos. Este un frigider practic. Ușa de închidere este reversibilă, iar rafturile ajutabile, ceea ce înseamnă că îl poți customiza în funcție de nevoi.

Garnitura antibacteriană este un avantaj pentru toți oamenii deoarece aceasta creează o barieră între mediul din bucătărie unde este umezeală, mediu prielnic pentru înmulțirea bateriilor și zona în care depozitezi mâncarea. De asemenea, nu trebuie să dezgheți frigiderul periodic deoarece acesta are sistem de dezghețare automată. Însă, congelatorul trebuie să îl dezgheți manual de două ori pe an ceea ce poate fi considerat un dezavantaj.

Un alt dezavantaj pentru unii, dar pentru alții un mare plus este dimensiunea acestuia: este un frigider îngust. Totuși, având în vedere prețul foarte mic, aceste detalii pot fi trecute cu vederea. În plus, raftul de fast freeze îți va îngheța alimentele foarte repede iar termostatul ajustabil îți va păstra alimentele mereu proaspete.

Alternative interesante

Combina frigorifica Heinner HC-H273BKA+ (1.099 lei) – 273 l, Clasa A+, termostat

 • Această combină frigorifică cu 2 uși se diferențiază de restul frigiderelor prin designul interesant, ea având culoarea neagră. Este un frigider mediu, de 273 litri, silențios care se încadrează foarte bine într-o bucătărie modernă.

Combina frigorifica Hotpoint XH9 T2Z COJZH(2.299,99 lei) – 369 l, Clasa A++. Full No Frost

 • Frigiderul Hotpoint XH9 T2Z COJZH folosește tehnologia Active Oxygen pentru a păstra alimentele proaspete. Iar tehnologia Hygene Advanced ține bacteriile la distanță. Combina frigorifică are sistem full defrost și un sertar pentru legume izolat cu filtru de etilenă pentru a menține legumele și fructele proaspete cât mai mult timp. Clasa energetică A++ este un avantaj deosebit, deoarece te va ajuta să economisești bani pe termen lung.

Combina frigorifică Liebherr StickerArt CNst 4813 (3.199,01 lei) 338 l, Clasa A++, No Frost

 • Liebherr StickerArt CNst 4813 are un design modern, colorat care îți va înveseli bucătăria. Dar pe lângă acest aspect, frigiderul mai are un sistem de duo cooling, care presupune trimiterea curenților de aer de șos în sus și de sus în jos pentru a asigura o răcire optimă. Este un frigider spațios în care îți vor încăpea tot felul de alimente pe lângă oalele cu mâncare. De asemenea, Liebherr StickerArt CNst 4813 are și siguranță pentru copii, ceea ce este un plus pentru familie cu micuți curioși.

Cele mai bune frigidere side-by-side

Frigiderele side-by-side au frigiderul pe o parte și congelatorul pe cealaltă parte, prin urmare sunt foarte spațioase. Dacă ai o familie numeroasă ar trebui să ai în vedere și un astfel de frigider. Iată care sunt cele mai bune frigidere side-to-side din 2020.

Cel mai bun în general

LG GSX961NSAZ este alegerea perfectă pentru cei care îşi doresc mai mult decât un simplu frigider.

Produs avantajos preț/calitate

Samsung RS66N8100S9/EF este un frigider side-by-side care aduce confortul în bucătăria ta.

Cel mai ieftin

Frigiderul Heinner HSBS-520NFX+ este perfect pentru famiile numeroase care gătesc în câteva feluri de mâncare pe săptămână.

Review: LG GSX961NSAZ

Cele mai bune frigidere side-by-side

Avantaje
 • Congelator integrat de 196 litri
 • Capacitate frigider 405 litri
 • Tehnologie full no frost
 • Compartimente speciale
 • InstaVeiw door-in-door
Contra
 • Greutate de 132 de kilograme

Frigiderul LG GSX961NSAZ este alegerea perfectă pentru cei care și doresc mai mult de la un frigider. Acesta este încăpător, având o capacitate totală de 601 litri, dintre care 196 litri sunt arondați congelatorului. Acesta are tehnologie full no frost, ceea ce înseamnă că nu va trebui să îl dezgheți periodic. Funcția InstaView Door-In-Door este excelentă pentru a reduce pierderile de temperatură, deoarece îți permite să vezi oricând în interiorul frigiderului. De asemenea, poți accesa mai ușor produsele din această secțiune a frigiderului.

Aparatul de gheață și dozatorul de apă sunt și ele foarte practice, având în vedere că îți oferă un acces facil la acestea, ori de câte ori ai nevoie. Raftul de vin și compartimentul de fructe și legume menține aceste produse la temperatura optimă. Iar tehnologia Smart ThinQ îți permite să contrlezi frigiderul de pe smartphone, funcție excelentă atunci când pleci în călătorii.

Într-adevăr, acest frigider side-by-side este mai greu și nu îți va fi ușor să îl aduci în casă, însă acest efort va merita, având în vedere că vine cu foarte multe funcții practice, dar și cu o economie la energia electrică. LG GSX961NSAZ este încadrat în clasa energetică A++.

Review: Samsung RS66N8100S9/EF

Test - Samsung RS66N8100S9/EF

Avantaje
 • Full no frost
 • Congelare și răcire rapidă
 • Mod vacanță
 • Foarte încăpător
 • Design elegant
Contra
 • Picioarele sunt mici

Frigiderul side-by-side Samsung RS66N8100S9/EF este creat pentru a aduce gustul în casa ta. Folosind SpaceMax Technology, acest side-by-side este foarte încăpător, având sertare și pe uși pentru a maximiza spațiul. Vei câștiga 100 de litri în plus față de un frigider convențional.

În acest spațiu uriaș de depozitare, alimentele vor rămâne proaspete mai multă vreme. Tehnologia Twin Cooling Plus reglează automat temperatura și umiditatea pentru a proteja alimentele, atât în frigider, cât și în congelator. Fiecare compartiment este răcit individual cu ajutorul Digital Inverter, astfel că nu vei avea parte de mirosuri amestecate între verdețuri și brânzeturi, spre exemplu.

Tehnologiile superioare folosite în realizarea frigiderului side-by-side Samsung RS66N8100S9/EF sunt completate de designul elegant. Simplu și curat, acesta va completa perfect o bucătărie realizată pe baza unui design contemporan, cu linii precise și spații smart.

Review:Heinner HSBS-520NFX+

Recenzie Heinner HSBS-520NFX+

Avantaje
 • Full no frost
 • Inteligență artificială
 • Display led și control touch
 • Rafturi mari pentru fructe și legume
 • Rafturi pe ambele uși
Contra
 • Suprafața se zgârie ușor

Frigiderul side by side Heinner HSBS-520NFX+ este un ajutor de nădejde în bucătărie. Datorită funcției no frost nu va trebui să dezgheți frigiderul. Inteligența artificială va regla temperatura frigiderului în funcție de temperatura din casă, ceea ce este un avantaj în plus. Desigur, poți regla și tu frigiderul deoarece acesta are control touch.

În ciuda faptului că suprafața se zgârie ușor dacă ai magneți sau nu folosești detergenți corespunzători, acest frigider este extraordinar. El este foarte încăpător: are rafturi mari pentru legume și fructe și ambele uși au rafturi ceea ce înseamnă că poți stoca sticle, bornate și cutii mici în ambele părți.

Alternative interesante

Frigiderul side-by-side Beko GN163022S (3.312 lei) – 558 l, Clasa A+, NeoFrost

 • Frigiderul Beko GN163022S cu sistemele Active Dual Cooling și No Frost asigură răcirea optimă pentru legume și fructe, dar și pentru mâncare. În congelatorul aerul este distribuit uniform, astfel nu vei avea umiditate, ceea ce înseamnă că nu ți se va lipi carnea și nici nu vei avea rafturi care răcesc mai puțin. Funcția Eco economisește energie, ceea ce este un mare plus pe termen lung.

Cum alegi un frigider

Alegerea unui frigider este o îmbinare între util și plăcut. Nu este indicat să faci această alegere având numai un sigur criteriu în minte. Există posibilitatea ca un frigider performant să sufere la capitolul design, iar unul care arată bine să nu aibă caracteristicile de care ai tu nevoie. Dar pe lângă aspect mai trebuie să ai în vedere și alte caracteristici care te vor ajuta pe termen lung. Nu este ușor să algei un frigider, în special având în vedere că sunt destul de scumpe și că vrei să te folosești de el cât mai mult timp fără probleme. Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a alege un frigider.

Tipul de frigider

Cele mai populare modele de frigidere sunt combinele frigorifice și frigiderele side by side.

Combinele frigorifice sunt alternativa modernă la frigiderele clasice. Iată ce trebuie să știi:

 • Încorporează frigiderul și congelatorul, având pentru fiecare câte o ușă.
 • Capacitatea unei combine este între 150 și 300 de litri, în funcție de dimensiuni.
 • Avantajul unei combine frigorifice este dimensiunea redusă.
 • Dezavantajul este principal este spațiul redus pentru congelator.

Frigiderele side-by-side au câștigat teren în ultimii an.

 • Au pe o parte frigiderul și pe cealaltă parte congelatorul.
 • Avantajul este că sunt spațioase cu o capacitate de peste 300 de litri
 • Dezavantajul este dimensiunea mare.

Eficiența energetică

Având în vedere că trebuie să ții tot timpul în priză, este indicat să alegi unul care nu va consuma mult curent. În Uniunea Europeană există o clasare universală pentru consumul de energie electrică. Prin urmare găsești pe piață frigidere de la clasa energetică A+++ (cele economice) până la D, care de obicei sunt cele foarte vechi.

Funcțiile unui frigider

Funcțiile frigiderului sunt foarte importante pentru confortul utilizatorului. Iată care sunt cele mai importante funcții.

 • Funcția No Frost – aceasta nu permite formarea gheții în interior. Frigidere cu această funcție răcesc prin ventilarea interiorului cu aer rece care reduce umiditatea.
 • Funcția de reglare a temperaturii (display) – În funcție de temperatura de afară sau de ce ai în frigider este indicat să alegi o funcție de răcire. Frigiderele noi au această opțiune.
 • Funcție antibacteriană – pereții au ioni de argint care neutralizează bacteriile.
 • Filtru de miros – Frigiderul are filtru de miros sau funcție neutralizare a mirosurilor care aerisesc frigiderul.
 • Funcția Eco – Această funcție economisește energie electrică.
 • Funcția de avertizare – Frigiderul emite semnal luminos sau acustic atunci când ușa este deschisă o perioadă mai lungă de timp.
 • Dozator de apă și gheață – Îți pune la îndemână mereu apă rece și cuburi de gheață.

Capacitatea

Capacitatea frigiderului dictează cât de multe alimente încap în acesta. Dacă în cazul congelatorului, lucrurile sunt mai ușoare pentru că de obicei alimentele sunt deja împachetate, frigiderul trebuie să aibă loc și pentru oale de mâncare dar și pentru mezeluri, legume și fructe.

Trebuie să ai în vedere:

 • Câți litri suportă
 • Numărul de rafturi
 • Așezarea rafturilor

Cu cât familia este mai mare și cu cât gătești mai des, cu atât mai mare trebuie să fie frigiderul.

Există și frigidere cu rafturi speciale, cum ar fi pentru lactate sau pentru vin. Iar unii producători au încorporat lăzi mari pentru legume și fructe în aparatele lor. În funcție de nevoile tale, poți apela la un frigider care are spațiu destinat pentru anumite alimente.

Frigidere

Dimensiune și aspect

Dincolo de toate funcțiile, trebuie să te asiguri că frigiderul îți încape în bucătărie. Din acest motiv este indicat să măsori foarte bine spațiul destinat acestuia înainte de a lua o decizie.

Designul, de asemenea, joacă un rol important. Din fericire, majoritatea producătorilor de frigidere iau în considerare și acest aspect. Prin urmare, majoritatea frigiderelor au un finisaj modern. Totuși, trebuie să fii atent la materialul cu care este fațetat frigiderul, ca acesta să nu se zgârie ușor sau să nu se imprime cu urme.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (88 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

Articole similare