Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fierbător apă în 2023

Procesul de fierbere a apei utilizând un fierbător apă înseamnă nu doar încălzirea instant a apei, la o temperatură prestabilită, ci și un consum redus de energie și alte resurse (gaz, de exemplu, în cazul aragazurilor). Grație tehnologiei inteligente care este integrată în cele mai recente modele, fierbătorul de apă poate juca un rol multiplu în bucătăria ta. Descoperă care sunt caracteristicile care trebuie urmărite în procesul de achiziționare a unui astfel de accesoriu electrocasnic și care sunt cele mai atractive modele disponibile de piața fierbătoarelor de apă.

Cel mai bun în general

Philips HD9359/90 este un fierbător care încălzește rapid apa, fiind extrem de util pentru familiile cu copii.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch TWK3A014 este un fierbător apă care încântă din punct de vedere vizual, designul său elegant mulându-se perfect în oricare bucătărie modernă.

Cel mai ieftin

Banquet Home este ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți pregăti simplu și rapid un ceai gustos și multe altele.

Cele mai bune

Recenzie: Philips HD9359/90

Philips HD9359 90 Produs calitativ

Putere: 2200 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Cu fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Turbo / Menținere apă caldă I Culoare: Inox I Preț aproximativ: 406 Ron

Avantaje
 • Utilizabil și pentru încălzirea apei bebelușilor
 • Setări variate de încălzire apă
 • Funcție păstrare apă caldă
 • Oprire automată
Contra
 • Greutate de 1,3 kg

Philips HD9359/90 este extrem de apreciat de către familiile care au bebeluși și sugari pentru că asigură încălzirea apei foarte rapid. În maxim 3 minute apă pentru pregătirea formulei de lapte praf este pregătită. Designul modern și elegant, precum și materialele din care este realizat acest fierbător care sunt de cea mai bună calitate reprezintă un plus care recomandă acest fierbător de apă.

Dispune de o serie de elemente de siguranță (oprire automată, sistem de reținere a particulelor de calcar, indicator on/off pentru a avertiza că fierbătorul este pornit). Prețul reflectă calitatea caracteristicilor acestui aparat, raportul fiind unul mai mult decât echitabil.

Recenzie: Bosch TWK3A014

Recenzie Bosch TWK3A014 Prețuri medii

Putere: 2400 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Fără fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Încălzire/fierbere apă I Culoare: roșu I Preț aproximativ: 165 Ron

Avantaje
 • Curățare facilă a interiorului
 • Design cu linii elegante
 • Timpi de fierbere foarte scurți
 • Deconectare automată
Contra
 • Capacul detașabil
 • Nivel de zgomot ridicat

Bosch TWK3A014 atrage din punct de vedere estetic, culoarea și designul sau reușind să iasă în evidență în orice bucătărie ar fi amplasat. Acestor caracteristici li se adaugă multiplele elemente de protecție care contribuie la menținerea unui nivel ridicat de siguranță în exploatare, puterea de 2400 W și capacitatea mare a vasului de apă (1, 7 litri). În momentul în care apa atinge temperatura de fierbere dorită, aparatul se deconectează în mod automat, ceea ce înseamnă economisire de energie electrică.

Plita de încălzire este confecționată din inox, iar diametrul mare al vasului permite spălarea foarte ușoară a interiorului (mai ales că partea superioară, capacul, este detașabilă). Dotarea bucătăriei cu un astfel de instrument îi oferă utilizatorului nu doar un aparat de fiert și încălzit apa într-un mod foarte rapid, ci și un obiect care se încadrează perfect în orice decor, contribuind la îmbunătățirea aspectului general al locației.

Recenzie: Fierbător ceramic Banquet HOME

Cel mai bun fierbător apă în 2023 – Fierbator ceramic Banquet HOME Lucruri accesibile

Putere: 1000 W I Putere: 1000 W I Capacitate: 1 litru I Tip alimentare: Cu fir, 0,7 m I Filtru anti-calcar: Nu I Funcții: Conector central cu funcție de rotire la 360°, Fund plat din oțel inoxidabil I Culoare: Alb I Greutate: 1,3 kg I Dimensiuni (Diametru x Înălțime): 16×19 cm I Preț aproximativ: 183,99 Ron

Avantaje
 • Design ergonomic
 • Materiale de calitate
 • Menține apa caldă un timp îndelungat datorită construcției
 • Capacitate ridicată
 • Preț accesibil
Contra
 • Putere relativ redusă
 • Lipsă filtru anti-calcar sau funcție pentru dedurizare

Fierbător ceramic Banquet HOME este un fierbător minunat pentru apă prin intermediul căruia îți vei putea pregăti instant ceaiuri și cafele de bună calitate. Combinația de oțel inoxidabil rezentă la nivelul fundului plat și corpul din ceramică cu diametru de 16 cm și înălțimea de 19 cm îți pun la dispoziție o capacitate generoasă de până la 1 litru astfel încât să faci pregătiri pentru aproximativ 3-4 membri sau căni.

Cablul cu lungime de 0,7 metri îți permite să ajungi cu ușurință până la cea mai învecinată priză, iar puterea de 1000 W, deși nu este printre cele mai mari, va asigura o fierbere rapidă și un consum redus de energie. Este recomandat ca apa folosită să fie plată, cu un conținut mai redus de minerale în general, dat fiind lipsa funcției de dedurizare și a unui filtru/funcții anti-calcar ce previne depunerea sedimentelor pe componentele principale de funcționare ale fierbătorului și care-i pot afecta în timp buna funcționare.

Cum să alegem un fierbător apă?

Fierbătorul de apă este un obiect electrocasnic care reușește să scurteze timpul de încălzire a apei (pe plită sau aragaz) oferind un mai bun control asupra temperaturii acesteia. În plus, în anumite cazuri (și-n funcție de model), acest aparat îi oferă utilizatorului posibilitatea de a beneficia de multiple întrebuințări (chiar și pentru pregătirea unei supe instant). De aceea, în momentul în care ai decis că este timpul pentru achiziționarea unui astfel de obiect electrocasnic trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Puterea și capacitatea fierbatorului

În general, fierbătoarele apă puternice beneficiază de o putere de peste 2000 W, iar capacitatea vasului trebuie să fie de peste 1, 5 litri pentru a nu fi nevoie de reumplere rapidă. Modelele de top de pe piață permit încălzirea a maxim 10 căni de apă, ceea ce este o cantitate suficientă chiar și pentru cel mai exigent utilizator.

Intervalul de fierbere

Fierbătoarele de calitate superioară posedă anumite caracteristici care le permit să încălzească apa (în cantități mici, de exemplu, 200 ml), într-un interval de timp foarte scurt, la viteză turbo (maxim 1 minut). În general, intervalul mediu de încălzire a apei este cuprins între 3 și 5 minute la majoritatea modelelor. Orice depășire a acestui interval înseamnă că respectivul fierbător apă nu este eficient, așadar, nu merită atenția ta!

Sfatul nostru

Îți este foame, dar nu ai timp să gătești? Descoperă cât de ușor și rapid te poți bucura de mâncărurile tale favorite pregătindu-le prin intermediul celor mai bune cuptoare cu microunde pe care le-am revizuit în articolul nostru.

Funcțiile de protecție

Este foarte important ca fierbătorul să fie dotat cu funcții care garantează păstrarea intactă atât a aparatului, cât și a mediului înconjurător. Astfel, funcții precum oprirea automată, oprirea în cazul în care nu mai este apă în vas sau funcția de rezistență la supra-încălzire îi permit utilizatorului să beneficieze de un nivel ridicat de siguranță în timpul exploatării acestui aparat, dar și să economisească energie electrică. Nu trebuie uitată nici funcția de anti-alunecare, care îi permite aparatului să rămână stabil în timpul exploatării și care împiedică producerea unor evenimente domestice neplăcute!

Extra funcțiile

Foarte puține fierbătoare de apă prezintă astfel de opțiuni (doar cele care sunt de top), așa cum este funcția de menținere a apei caldă sau controlul temperaturii ori setarea treptelor de temperatura. Semnalizarea acustică este un alt element care trebuie să se regăsească în componentă unui fierbător de calitate, așa cum este și afișajul LCD și opțiunile de selectare a tipului de folosire a apei.

Indicatorul de apă

Este un element indispensabil pentru un fierbător, pentru că acesta are rolul de a indică în mod corespunzător care este cantitatea de apă disponibilă în vas. În cazul instrumentelor de calitate superioară, acest indicator beneficiază de un sistem de iluminare care îmbunătățește atât modul de vizualizare, cât și aspectul estetic al fierbătorului.

Materialele din care este confecționat fierbatorul apă

Nu toate produsele sunt realizate din materiale de calitate, plasticul fiind elementul care predomină în compoziția multor fierbătoare. Recomandate sunt acele aparate care sunt confecționate din inox și care prezintă caracteristici de rezistență îndelungată.

Dacă vei respecta aceste recomandări, cu siguranță că piesa achiziționată de tine va fi una de calitate superioară, ceea ce îți va oferi satisfacții pe termen îndelungat. Caută întotdeauna ca în componența caracteristicilor fierbătorului de apă pe care îl vei cumpăra să se regăsească un număr cât mai ridicat din elemente menționate anterior.  Numai în acest fel vei avea parte de un aparat de top, în care raportul dintre preț și calitate va fi la un nivel maxim!

În cele ce urmează poți descoperi câteva moduri de întrebuințare a viitorului tău fierbător apă care îți vor indica de ce este atât de util într-o bucătărie:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (93 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare