Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fierbător apă în 2021

Datum 25.2.2020 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Procesul de fierbere a apei utilizând un fierbător apă înseamnă nu doar încălzirea instant a apei, la o temperatură prestabilită, ci și un consum redus de energie și alte resurse (gaz, de exemplu, în cazul aragazurilor). Grație tehnologiei inteligente care este integrată în cele mai recente modele, fierbătorul de apă poate juca un rol multiplu în bucătăria ta. Descoperă care sunt caracteristicile care trebuie urmărite în procesul de achiziționare a unui astfel de accesoriu electrocasnic și care sunt cele mai atractive modele disponibile de piața fierbătoarelor de apă în 2020.

Cel mai bun în general

Electrolux EEWA7800 este un exemplu despre cum trebuie să arate un fierbător apă elegant, impresionând cu o serie de caracteristici de top.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch TWK3A014 este un fierbător apă care încântă din punct de vedere vizual, designul său elegant mulându-se perfect în oricare bucătărie modernă.

Cel mai ieftin

Star-Light FEG-1722WH îți oferă timp în plus pentru a te bucura de viață. Încălzește volumul maxim de apă (1, 7 litri) în mai puțin de 5 minute.

1Cele mai bune fierbătoare apă în 2020

Recenzie: Electrolux EEWA7800

Recenzie Electrolux EEWA7800

Putere: 2400 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Cu fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Turbo/ Menținere apă caldă I Culoare: inox I Preț aproximativ: 446 Ron

Avantaje
 • Ecran LCD
 • Funcție menținere apă caldă
 • Avertizare acustică încălzire apă
 • Funcție turbo încălzire apă
Contra
 • Cana se încălzește excesiv
 • Cablu alimentare scurt (80 cm)

Electrolux EEWA7800 reușește să se remarce atât din punct de vedere vizual (designul elegant și inoxul de calitate reușind să atragă instant atenția), cât și în ceea ce privește specificațiile tehnice. Utilizatorul beneficiază de un aparat care reușește să ofere un control al temperaturii cu 3 trepte de încălzire (între 50 și 100 grade Celsius) și un mod de afișare de tip LCD, cu posibilitatea de a selecta tipul destinației apei care urmează să fie încălzită (pentru ceai, etc.).

Indicatorul de apă este iluminat și permite vizualizarea nivelului chiar și în lipsa luminii, în timp ce funcțiile de încălzire rapidă (turbo – 60 secunde) și cea de menținere a temperaturii ape ice tocmai a fost încălzită (keep warm) contribuie la completarea imaginii unui aparat de calitate superioară. Prețul este în concordanță cu gama de caracteristici oferită, așa că, acesta este un fierbător apă care își merită cu prisosință laudele primite din partea utilizatorilor.

Recenzie: Bosch TWK3A014

Recenzie Bosch TWK3A014

Putere: 2400 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Fără fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Încălzire/fierbere apă I Culoare: roșu I Preț aproximativ: 165 Ron

Avantaje
 • Curățare facilă a interiorului
 • Design cu linii elegante
 • Timpi de fierbere foarte scurți
 • Deconectare automată
Contra
 • Capacul detașabil
 • Nivel de zgomot ridicat

Bosch TWK3A014 atrage din punct de vedere estetic, culoarea și designul sau reușind să iasă în evidență în orice bucătărie ar fi amplasat. Acestor caracteristici li se adaugă multiplele elemente de protecție care contribuie la menținerea unui nivel ridicat de siguranță în exploatare, puterea de 2400 W și capacitatea mare a vasului de apă (1, 7 litri). În momentul în care apa atinge temperatura de fierbere dorită, aparatul se deconectează în mod automat, ceea ce înseamnă economisire de energie electrică.

Plita de încălzire este confecționată din inox, iar diametrul mare al vasului permite spălarea foarte ușoară a interiorului (mai ales că partea superioară, capacul, este detașabilă). Dotarea bucătăriei cu un astfel de instrument îi oferă utilizatorului nu doar un aparat de fiert și încălzit apa într-un mod foarte rapid, ci și un obiect care se încadrează perfect în orice decor, contribuind la îmbunătățirea aspectului general al locației.

Recenzie: Star-Light FEG-1722WH

Test - Star-Light FEG-1722WH

Putere: 2200 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Cu fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Încălzire/fierbere apă/Indicator fierbere/Bază rotativă I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 80 Ron

Avantaje
 • Design modern cu led-uri
 • Bază rotativă
 • Multiple funcții
Contra
 • Cablu de alimentare scurt

Star-Light FEG-1722WH se remarcă prin prețul extrem de accesibil și numeroasele facilități oferite. Dispune de funcție de protecție în cazul în care rămâne fără apă. Caracteristici precum baza rotativă, sistemul de prevenire a alunecării și iluminarea cu led-uri constituie avantaje rele pentru utilizator. Capacitatea recipientului este de 1, 7 litri (timpul maxim de încălzire a acestei cantități de apă este de 5 minute). Produs preferat și recomandat de consumatorii casnici.

2Cum să alegem un fierbător apă?

Fierbătorul de apă este un obiect electrocasnic care reușește să scurteze timpul de încălzire a apei (pe plită sau aragaz) oferind un mai bun control asupra temperaturii acesteia. În plus, în anumite cazuri (și-n funcție de model), acest aparat îi oferă utilizatorului posibilitatea de a beneficia de multiple întrebuințări (chiar și pentru pregătirea unei supe instant). De aceea, în momentul în care ai decis că este timpul pentru achiziționarea unui astfel de obiect electrocasnic trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Puterea și capacitatea fierbatorului

În general, fierbătoarele apă puternice beneficiază de o putere de peste 2000 W, iar capacitatea vasului trebuie să fie de peste 1, 5 litri pentru a nu fi nevoie de reumplere rapidă. Modelele de top de pe piață permit încălzirea a maxim 10 căni de apă, ceea ce este o cantitate suficientă chiar și pentru cel mai exigent utilizator.

Intervalul de fierbere

Fierbătoarele de calitate superioară posedă anumite caracteristici care le permit să încălzească apa (în cantități mici, de exemplu, 200 ml), într-un interval de timp foarte scurt, la viteză turbo (maxim 1 minut). În general, intervalul mediu de încălzire a apei este cuprins între 3 și 5 minute la majoritatea modelelor. Orice depășire a acestui interval înseamnă că respectivul fierbător apă nu este eficient, așadar, nu merită atenția ta!

Funcțiile de protecție

Este foarte important ca fierbătorul să fie dotat cu funcții care garantează păstrarea intactă atât a aparatului, cât și a mediului înconjurător. Astfel, funcții precum oprirea automată, oprirea în cazul în care nu mai este apă în vas sau funcția de rezistență la supra-încălzire îi permit utilizatorului să beneficieze de un nivel ridicat de siguranță în timpul exploatării acestui aparat, dar și să economisească energie electrică. Nu trebuie uitată nici funcția de anti-alunecare, care îi permite aparatului să rămână stabil în timpul exploatării și care împiedică producerea unor evenimente domestice neplăcute!

Extra funcțiile

Foarte puține fierbătoare de apă prezintă astfel de opțiuni (doar cele care sunt de top), așa cum este funcția de menținere a apei caldă sau controlul temperaturii ori setarea treptelor de temperatura. Semnalizarea acustică este un alt element care trebuie să se regăsească în componentă unui fierbător de calitate, așa cum este și afișajul LCD și opțiunile de selectare a tipului de folosire a apei.

Indicatorul de apă

Este un element indispensabil pentru un fierbător, pentru că acesta are rolul de a indică în mod corespunzător care este cantitatea de apă disponibilă în vas. În cazul instrumentelor de calitate superioară, acest indicator beneficiază de un sistem de iluminare care îmbunătățește atât modul de vizualizare, cât și aspectul estetic al fierbătorului.

Materialele din care este confecționat fierbatorul apă

Nu toate produsele sunt realizate din materiale de calitate, plasticul fiind elementul care predomină în compoziția multor fierbătoare. Recomandate sunt acele aparate care sunt confecționate din inox și care prezintă caracteristici de rezistență îndelungată.

Dacă vei respecta aceste recomandări, cu siguranță că piesa achiziționată de tine va fi una de calitate superioară, ceea ce îți va oferi satisfacții pe termen îndelungat. Caută întotdeauna ca în componența caracteristicilor fierbătorului de apă pe care îl vei cumpăra să se regăsească un număr cât mai ridicat din elemente menționate anterior.  Numai în acest fel vei avea parte de un aparat de top, în care raportul dintre preț și calitate va fi la un nivel maxim!

În cele ce urmează poți descoperi câteva moduri de întrebuințare a viitorului tău fierbător apă care îți vor indica de ce este atât de util într-o bucătărie:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (61 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare