Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cel mai bun fierbător apă în 2019

Procesul de fierbere a apei utilizând un fierbător apă înseamnă nu doar încălzirea instant a apei, la o temperatură prestabilită, ci și un consum redus de energie și alte resurse (gaz, de exemplu, în cazul aragazurilor). Grație tehnologiei inteligente care este integrată în cele mai recente modele, fierbătorul de apă poate juca un rol multiplu în bucătăria ta. Descoperă care sunt caracteristicile care trebuie urmărite în procesul de achiziționare a unui astfel de accesoriu electrocasnic și care sunt cele mai atractive modele disponibile de piața fierbătoarelor de apă în 2019.

  Cele mai bune fierbătoare apă în 2019

  Dekassa Bosch TWK3A014 Electrolux EEWA7800
  Recenzie Dekassa Recenzie Bosch TWK3A014 Recenzie Electrolux EEWA7800
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Funcție de protecție supra-încălzire
  Blocare siguranță la capac
  Cana se poate detașa
  Greutate de numai 690 grame
  Curățare facilă a interiorului
  Design cu linii elegante
  Timpi de fierbere foarte scurți
  Deconectare automată
  Ecran LCD
  Funcție menținere apă caldă
  Avertizare acustică încălzire apă
  Funcție turbo încălzire apă
  CONTRA Material din plastic
  Nu este un produs complex
  Capacul detașabil
  Nivel de zgomot ridicat
  Cana se încălzește excesiv
  Cablu alimentare scurt (80 cm)
  SUMAR Dekassa este fierbătorul de apă clasic, prezentat într-un design atractiv și având câteva elemente de siguranță incluse, pentru un preț foarte mic. Bosch TWK3A014 este un fierbător apă care încântă din punct de vedere vizual, designul său elegant mulându-se perfect în oricare bucătărie modernă. Electrolux EEWA7800 este un exemplu despre cum trebuie să arate un fierbător apă elegant, impresionând cu o serie de caracteristici de top.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Dekassa

  Recenzie Dekassa

  Putere: 2000 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Cu fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Încălzire/fierbere apă/Indicator fierbere I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 55 Ron

  Avantaje
  • Funcție de protecție supra-încălzire
  • Blocare siguranță la capac
  • Cana se poate detașa
  • Greutate de numai 690 grame
  Contra
  • Material din plastic
  • Nu este un produs complex

  Dekassa îți oferă o alternativă rentabilă la fierbătoarele clasice, reducând timpul de fierbere a apei grație puterii de 2000 W. Dispune de o serie de elemente de siguranță (blocare capac, siguranță contra supra încălzirii, etc.). Are un design atrăgător, iar capacitatea de stocare de 1, 7 litri este mai mult decât suficientă pentru a pregăti apa necesară preparării unei cafele la ibric pentru micul dejun alături de prieteni.

  În plus, unul dintre cele mai importante atu-uri ale modelului Dekassa este prețul foarte mic, care este excelent în raport cu caracteristicile oferite de produs. Poți vedea când apa a atins temperatura corespuzătoare datorită ledului indicator, așa că, dacă îți dorești un fierbător ieftin și bun, atunci acesta este soluția cea mai la îndemână pentru nevoile tale zilnice de apă caldă.

  Recenzie: Bosch TWK3A014

  Recenzie Bosch TWK3A014

  Putere: 2400 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Fără fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Încălzire/fierbere apă I Culoare: roșu I Preț aproximativ: 165 Ron

  Avantaje
  • Curățare facilă a interiorului
  • Design cu linii elegante
  • Timpi de fierbere foarte scurți
  • Deconectare automată
  Contra
  • Capacul detașabil
  • Nivel de zgomot ridicat

  Bosch TWK3A014 atrage din punct de vedere estetic, culoarea și designul sau reușind să iasă în evidență în orice bucătărie ar fi amplasat. Acestor caracteristici li se adaugă multiplele elemente de protecție care contribuie la menținerea unui nivel ridicat de siguranță în exploatare, puterea de 2400 W și capacitatea mare a vasului de apă (1, 7 litri). În momentul în care apa atinge temperatura de fierbere dorită, aparatul se deconectează în mod automat, ceea ce înseamnă economisire de energie electrică.

  Plita de încălzire este confecționată din inox, iar diametrul mare al vasului permite spălarea foarte ușoară a interiorului (mai ales că partea superioară, capacul, este detașabilă). Dotarea bucătăriei cu un astfel de instrument îi oferă utilizatorului nu doar un aparat de fiert și încălzit apa într-un mod foarte rapid, ci și un obiect care se încadrează perfect în orice decor, contribuind la îmbunătățirea aspectului general al locației.

  Recenzie: Electrolux EEWA7800

  Recenzie Electrolux EEWA7800

  Putere: 2400 W I Capacitate: 1, 7 litri I Tip alimentare: Cu fir I Filtru anti-calcar: Da I Protecție anti-alunecare: Da I Oprire automată: Da I Funcții: Turbo/ Menținere apă caldă I Culoare: inox I Preț aproximativ: 446 Ron

  Avantaje
  • Ecran LCD
  • Funcție menținere apă caldă
  • Avertizare acustică încălzire apă
  • Funcție turbo încălzire apă
  Contra
  • Cana se încălzește excesiv
  • Cablu alimentare scurt (80 cm)

  Electrolux EEWA7800 reușește să se remarce atât din punct de vedere vizual (designul elegant și inoxul de calitate reușind să atragă instant atenția), cât și în ceea ce privește specificațiile tehnice. Utilizatorul beneficiază de un aparat care reușește să ofere un control al temperaturii cu 3 trepte de încălzire (între 50 și 100 grade Celsius) și un mod de afișare de tip LCD, cu posibilitatea de a selecta tipul destinației apei care urmează să fie încălzită (pentru ceai, etc.).

  Indicatorul de apă este iluminat și permite vizualizarea nivelului chiar și în lipsa luminii, în timp ce funcțiile de încălzire rapidă (turbo – 60 secunde) și cea de menținere a temperaturii ape ice tocmai a fost încălzită (keep warm) contribuie la completarea imaginii unui aparat de calitate superioară. Prețul este în concordanță cu gama de caracteristici oferită, așa că, acesta este un fierbător apă care își merită cu prisosință laudele primite din partea utilizatorilor.

  Modele alternative de fierbător apă

  • Star-Light Kettle DK 382 se dovedește a fi o soluție alternativă foarte eficientă pentru cei care sunt limitați de buget. În acest sens, pe lângă puterea de încălzire de 2200 W și capacitatea vasului de 1, 7 litri, prețul de 100 Ron este un alt avantaj oferit de către aceste fierbător apă. Printre caracteristicile tehnice ale produsului se remarcă prezența elementele de protecție (anti-alunecare, oprire automată, la supra-încălzire și în cazul în care nu mai este apă în vas). Datorită acestor elemente și raportului foarte avantajos între calitatea materialelor din care este confecționat (inox) și preț, acest accesoriu electrocasnic se regăsește printre preferințelor multor români.

  Cum să alegem un fierbător apă?

  Fierbătorul de apă este un obiect electrocasnic care reușește să scurteze timpul de încălzire a apei (pe plită sau aragaz) oferind un mai bun control asupra temperaturii acesteia. În plus, în anumite cazuri (și-n funcție de model), acest aparat îi oferă utilizatorului posibilitatea de a beneficia de multiple întrebuințări (chiar și pentru pregătirea unei supe instant). De aceea, în momentul în care ai decis că este timpul pentru achiziționarea unui astfel de obiect electrocasnic trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  Puterea și capacitatea fierbatorului

  În general, fierbătoarele apă puternice beneficiază de o putere de peste 2000 W, iar capacitatea vasului trebuie să fie de peste 1, 5 litri pentru a nu fi nevoie de reumplere rapidă. Modelele de top de pe piață permit încălzirea a maxim 10 căni de apă, ceea ce este o cantitate suficientă chiar și pentru cel mai exigent utilizator.

  Intervalul de fierbere

  Fierbătoarele de calitate superioară posedă anumite caracteristici care le permit să încălzească apa (în cantități mici, de exemplu, 200 ml), într-un interval de timp foarte scurt, la viteză turbo (maxim 1 minut). În general, intervalul mediu de încălzire a apei este cuprins între 3 și 5 minute la majoritatea modelelor. Orice depășire a acestui interval înseamnă că respectivul fierbător apă nu este eficient, așadar, nu merită atenția ta!

  Funcțiile de protecție

  Este foarte important ca fierbătorul să fie dotat cu funcții care garantează păstrarea intactă atât a aparatului, cât și a mediului înconjurător. Astfel, funcții precum oprirea automată, oprirea în cazul în care nu mai este apă în vas sau funcția de rezistență la supra-încălzire îi permit utilizatorului să beneficieze de un nivel ridicat de siguranță în timpul exploatării acestui aparat, dar și să economisească energie electrică. Nu trebuie uitată nici funcția de anti-alunecare, care îi permite aparatului să rămână stabil în timpul exploatării și care împiedică producerea unor evenimente domestice neplăcute!

  Extra funcțiile

  Foarte puține fierbătoare de apă prezintă astfel de opțiuni (doar cele care sunt de top), așa cum este funcția de menținere a apei caldă sau controlul temperaturii ori setarea treptelor de temperatura. Semnalizarea acustică este un alt element care trebuie să se regăsească în componentă unui fierbător de calitate, așa cum este și afișajul LCD și opțiunile de selectare a tipului de folosire a apei.

  Indicatorul de apă

  Este un element indispensabil pentru un fierbător, pentru că acesta are rolul de a indică în mod corespunzător care este cantitatea de apă disponibilă în vas. În cazul instrumentelor de calitate superioară, acest indicator beneficiază de un sistem de iluminare care îmbunătățește atât modul de vizualizare, cât și aspectul estetic al fierbătorului.

  Materialele din care este confecționat fierbatorul apă

  Nu toate produsele sunt realizate din materiale de calitate, plasticul fiind elementul care predomină în compoziția multor fierbătoare. Recomandate sunt acele aparate care sunt confecționate din inox și care prezintă caracteristici de rezistență îndelungată.

  Dacă vei respecta aceste recomandări, cu siguranță că piesa achiziționată de tine va fi una de calitate superioară, ceea ce îți va oferi satisfacții pe termen îndelungat. Caută întotdeauna ca în componența caracteristicilor fierbătorului de apă pe care îl vei cumpăra să se regăsească un număr cât mai ridicat din elemente menționate anterior.  Numai în acest fel vei avea parte de un aparat de top, în care raportul dintre preț și calitate va fi la un nivel maxim!

  În cele ce urmează poți descoperi câteva moduri de întrebuințare a viitorului tău fierbător apă care îți vor indica de ce este atât de util într-o bucătărie:

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.5 (61 voturi)

  Autor článku

  Constantin Homeghi
  Constantin Homeghi

  Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

  Articole similare