Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cea mai bună mașină de cusut în 2021

Datum 7.6.2020 Constantin Homeghi Constantin Homeghi

Prezentă în foarte multe gospodării din România anilor ’90, mașinile de cusut au redevenit populare în ultima perioadă. O mașină de cusut constituie o variantă rapidă de ajustare a diverselor obiecte vestimentare sau o soluție avantajoasă de a-ți crea propriile articole de îmbrăcăminte.

Utilă pentru o multitudine de necesități care sunt legate de tot  ceea ce ține de garderoba unei familii (de la tivitul unei perechi de pantaloni bărbătești până la scurtarea unei rochii de damă pentru una dintre fetițele familiei), un astfel de instrument îți oferă posibilitatea de a economisi pe termen îndelungat.

Cel mai bun în general

Singer Tradition 160 este o mașină de cusut de uz casnic, care execută cu rapiditate și în mod precis operațiuni de surfilare, coasere ori brodare la un preț mai mult decât accesibil.

Produs avantajos preț/calitate

Minerva Next141D este o mașină de cusut care se pliază excelent pe necesitățile unei persoane aflată la început în materie de cusut.

Cel mai ieftin

Tristar SM-6000 se adresează celor care au ca hobby cusutul de diferite materiale, fiind foarte ușoară (2,1 kg) și având 10 modele încorporate.

Cele mai bune mașini de cusut

Recenzie: Singer Tradition 160

Masina de cusut Singer Tradition 160, 10 Programe, 1500 imp/min, Alb

Număr de programe: 10 I Tip produs: Electromecanic I Picioruș de cusut fermoar/nasturi: Da I Nivel de lucru: Intermediar I Tip suveică: Clasică pe verticală I Viteză de coasere: – imp/min I Accesorii: Multiple I Extra Funcții: Lumină I Putere nominală: – W I Culoare: Alb I Greutate: 8 kg I Preț aproximativ: 850 Ron

Avantaje
 • Piciorușul universal este foarte util
 • Cusături de calitate superioară
 • Construcție solidă
 • Manevrabilitate sporită
Contra
 • Acele furnizate au aceeași dimensiune
 • Anumite piciorușe trebuie cumpărate separate

Utilă pentru activitățile casnice de cusut și remediat diverse lucruri la îmbrăcăminte, Singer Tradition 160 este o mașină de cusut care se manevrează foarte ușor. Execută cu rapiditate trei tipuri de cusături invizibile, oferă posibilitatea reglării pe lățime la surfilat și are 10 programe de cusut.

Piciorușul universal reușește să se descurce mai mult decât onorabil pentru o varietate de operațiuni (cu toate că, pentru unele operațiuni este nevoie de piciorușe speciale). Raportul preț-calitate este unul corect (iar dacă este disponibilă la reducere, chiar este un avantaj real), majoritatea utilizatorilor având o părere foarte bună despre acest model.

Recenzie: Minerva Next141D

Masina de cusut Minerva Next141D, 14 programe, 850 imp/min, Alb

Număr de programe: 14 I Tip produs: Electronic I Picioruș de cusut fermoar/nasturi: Da I Nivel de lucru: Începător/Intermediar I Tip suveică: Clasică pe orizonatal I Viteza de coasere: 850 imp/min I Accesorii: Multiple I Extra Funcții: Cusătură întărită/Pas reglare cusătură I Putere nominală: 70 W I Culoare: Alb/Mov I Greutate: 6 kg I Preț aproximativ: 650 Ron

Avantaje
 • Iluminare zonă de lucru
 • Ușurință în manevrare
 • Silențioasă
 • Recomandată pentru începători
Contra
 • Manual de utilizare minimalist
 • Fără modele de coasere decorativă

Minerva Next141D dispune de 14 programe de cusut și de numeroase accesorii. Este recomandată de majoritatea utilizatorilor ca fiind o mașină ce se adaptează perfect pe necesitățile unei persoane aflate la începutul activității de cusut. Are o turație bună (850 imp/minut) și modelele disponibile permit realizarea cu succes a multor tipuri de operațiuni de coasere. Raportul între caracteristicile prezentate și preț este unul foarte avantajos.

Recenzie: Tristar SM-6000

Masina de cusut Tristar SM-6000, 9W, Ac simplu si dublu, 10 Programe, Iluminare, Alb

Număr de programe: 21 I Tip produs: Electromecanic I Picioruș de cusut fermoar/nasturi: Da I Nivel de lucru: Intermediar I Tip suveică: Clasică pe verticală I Viteză de coasere: 450 imp/min I Accesorii: Multiple I Extra Funcții: Brodare/ Cusătură întărită/Pas reglare cusătură I Putere nominală: 9 W I Culoare: Alb I Greutate: 2,1 kg I Preț aproximativ: 450 Ron

Avantaje
 • Portabilă (numai 2,1 kg)
 • Coase excelent materiale subțiri
 • 10 modele încorporate
 • Ușurință în manevrare
Contra
 • Pentru începători
 • Turație mică

Tristar SM-6000 îți oferă posibilitatea de a-ți explora plăcerea cusutului la un preț foarte atractiv. Dispune de 10 modele încorporate, așa că îți va fi ușor să coși după o formă predefinită. Poate fi amplasată în diverse locuri din locuință datorită greutății foarte scăzute (numai 2,1 kg). Se folosește foarte ușor, având o turație mică (450 imp/minut). Este ideală pentru operațiuni simple, pe care vrei să le executați cu precizie și cât mai rapid. Raportul preț-calitate este unul excelent.

Modele alternative de mașini de cusut

Pentru gospodinele care au nevoie de o mașină de cusut care să îmbine în mod avantajos prețul cu o serie de caracteristici tehnice de top, Singer Tradition 160 este una dintre mașinile de cusut care se recomandă ca  o alternativă viabilă. Are 10 programe de lucru, o viteză de coasere de 1500 imp/minut, 2 moduri de surfilare și 3 tipuri de executare a unui tiv invizibil și este o opțiune excelentă pentru gospodinele care se încadrează în categoria începător/intermediar. Prețul de 829 Ron completează întreaga gamă de beneficii a acestui produs, astfel încât acest articol de cusut merită atenția ta.

Cum alegem o mașină de cusut de calitate?

Mașinile de cusut se remarcă drept una dintre soluțiile care ne ajută să ne bucurăm de obiectele vestimentare din garderoba noastră într-un mod mult mai economic și mai avantajos. Alternativa ideală pentru atelierele de croitorie care implică timp și bani, deținerea unei mașini de cusut îți oferă libertatea de a beneficia de haine așa cum îți dorești, fără să depinzi de nimeni.

Există trei tipuri de mașini cusut dintre care poți alege, în funcție de clasa în care te încadrezi sau de necesitățile tale, ale familiei tale sau ale afacerii tale:

 • Mașină de cusut standard (cu mecanism simplu și limitare de operațiuni);
 • Mașină de cusut profesională (cu mecanism simplu și multiple posibilități de executare operațiuni);
 • Mașină de cusut industrială (cu mecanism simplu și care se adresează atelierelor de croitorie).

Alegerea unei mașini de cusut se realizează și-n funcție de tipul mecanismului, acesta fiind de trei tipuri:

 • Mecanic
 • Electronic
 • Computerizat

Fiecare variantă se recomandă prin avantajele pe care le oferă, astfel că:

 • Mașina de cusut manuală oferă posibilitatea reglării presiunii aplicate de către picior în timpul executării programului de lucru și o bună coordonare în timpul prestării activității;
 • Mașina de cusut electronic se remarcă prin viteza de lucru sporită și posibilitățile vaste de executare a unor programe de lucru variate;
 • Mașina de cusut computerizată oferă posibilitatea de a beneficia de avantajul coordonării în mod automat a tuturor programelor executate.

În momentul în care dorești să îți alegi o mașină de cusut trebuie să ai în vedere și o serie de alte elemente care îți vor permite să achiziționezi cel mai avantajos articol pentru gospodăria ta.

Tipul de suveică

Acest accesoriu este unul dintre cele mai importante elemente ale mașinii de cusut, fiind responsabil de “plimbarea” atei pe materialul care este supus operațiunii alese. Este de două tipuri (clasică – pe verticală sau modernă – pe orizontală).

Viteza de coasere

În general, viteza este cuprinsă între 850 și 1500 impulsuri/minut, cu cât este mai ridicată această, cu atât operațiunea fiind mai rapid de executat. Trebuie să ții cont de faptul că o mașină de cusut care are o viteză reglabilă îți va oferi mai multe avantaje atunci când lucrezi de acasă.

Numărul de programe

Nu doar cantitatea acestora este importantă, ci și varietatea operațiunilor oferite de către mașina de cusut. De aceea, alege o mașină de cusut care să-ți ofere posibilități diversificate de a-ți coase, matlasa, surfila sau broda materialele sau articolele vestimentare.

Accesoriile disponibile

De la sertarul de tip organizator și până la seturile de ace, șurubelnițe, mosoare de ață, piciorușe presoare, accesoriile care îți sunt furnizate atunci când achiziționezi mașina de cusut o să-ți ofere multiple posibilități de a-ți rezolva sarcinile cu maximul de rapiditate.

Extra funcțiile

Modul de iluminare este foarte important pentru orice mașină de cusut, așa cum și posibilitatea de a regla presiunea aplicată de picior în timpul executării programului de lucru sau modurile de realizare a cusăturii întărite sunt la fel de utile. Alege o mașină de cusut care să îți ofere cât mai multe funcții ce te pot ajuta să simplifici operațiunile de coasere.

Garanția

Majoritatea mașinilor de cusut oferă o garanție de 24 de luni, dar producătorii de top extind această perioadă, mai ales în cazul produselor de calitate superioară.

În cazul în care abia descoperi tainele utilizării mașinii tale de cusut, acest videoclip o să te ajute să înțelegi mult mai rapid și mai bine cum trebuie folosită o mașină de cusut.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.9 (54 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: " Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!"

Articole similare