Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.ro » Aparate mici

Cea mai bună mașină de făcut pâine în 2024

29. 11. 2021 actualizat

Achiziționarea unui mașini de făcut pâine se impune în momentul în care te decizi că este timpul să te hrănești cu o pâine sănătoasă. Un astfel de dispozitiv electrocasnic îți permite să te bucuri de un control absolut asupra compoziției pâinii pe care o vei consuma, oferindu-ți posibilitatea de a pregăti o pâine în conformitate cu propria dorința. În plus, vei putea beneficia de diversitate în ceea ce privește sortimentele de pâine pe care le vei pregăti și de posibilitatea de a prepară exact cantitatea necesară pentru tine și membrii familiei tale.

Cel mai bun în general

Rețetele multiple și funcțiile inovative te vor ajuta să prepari cea mai bună pâine la tine acasă.

Produs avantajos preț/calitate

Tefal Pain et Tresors Maison este perfectă pentru familiile mici și medii care vor să mănânce pâine de casă pufoasă și sănătoasă.

Cel mai ieftin

Mașină de făcut pâine de bază, cu un raport calitate – preț excelent.

Cele mai bune mașini de făcut pâine

Recenzie: Moulinex OW240

Masina De Paine Moulinex OW240

Capacitate: 1000 grame I Număr programe: 20 I Putere: 720 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Digital I Accesorii incluse: Cană măsurare I Dimensiuni: 36 X 34 X 33 cm I Extra funcții: Coacere fără gluten, program pentru lapte I Greutate: 6,6 kg I Culoare: Negru/ argintiu I Preț aproximativ: 1.227 Ron

Avantaje
 • 20 de programe
 • Programe de pâine și prăjituri fără gluten
 • Programe pentru fabricarea produselor lactate
 • Coacere rapidă
 • Ecran LCD
Contra
 • Capacitate relativ mică

Mașina de pâine Moulinex OW240 este o adevărată bijuterie în bucătărie. Cu ea poți avea la îndemână oricând pâine proaspătă și delicioasă. Aceasta are 20 de programe prestabilite, dintre care unele speciale pentru preparate fără gluten și 3 pentru preparate cu lapte. Cu alte cuvinte, poți să faci și prăjituri delicioase și blaturi pentru torturi cu această mașină de pâine. Funcția de încălzire rapidă este excelentă pentru cei cărora le place să mănânce pâine caldă.

Ecranul LCD, componentele din inox care pot fi spălate în mașina de spălat vase, meiul ușor de înțeles, fac ca această mașină se pâine să fie un adevărat ajutor în bucătărie. Programele relativ scurte te vor asigura că vei avea mereu pâine proaspătă, preparată după gusturile tale, fără elemente artificiale.

Într-adevăr, familiile mari, vor considera capacitatea de un kilogram mică. Însă, având n vedere că pâinea făcută la acest aparat este mult mai densă decât cea din comerț, nu ai nevoie de foarte multă la o singură masă. Mai mult, poți să faci în fiecare zi pâine, dacă este necesar, deoarece nu are un consum mare și nici nu trebuie să aștepți foarte mult să o prepare.

Recenzie: Tefal Pain et Tresors Maison PF251835

Recenzie - Tefal Pain et Tresors Maison PF251835

Capacitate: 900 grame I Număr programe: 15 I Putere: 500 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Ecran digital LCD I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 218 x 297 x 292 mm I Extra funcții: Da I Greutate: 3, 5 kg I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 719,99 Ron

Avantaje
 • 22 de programe automate, inclusiv pentru prăjituri
 • Dozator automat pentru nuci, stafide
 • 3 setări de greutate și 3 nivele de rumenire
 • Menține la cald
 • Compatibil cu mașina de spălat vase
Contra
 • Multe elemente din plastic

Mașina de făcut pâine Tefal Pain et Tresors Maison este perfectă pentru familiile mici și medii datorită cantității de pâine pe care aceasta o prepară. Cu ajutorul celor 22 de programe automate, poți face mai multe tipuri de pâine, inclusiv câteva prăjituri de tip pandișpan. Aparatul vine și nu cu o carte de rețete create special pentru acesta, deci poți oricând să încerci ceva nou.

Dozatorul automat de nuci, stafide sau alte ingrediente este foarte util pentru persoanele care nu doresc să mănânce o pâine simplă. Pentru rezultate optime, există 3 setări de greutate și 3 de rumenire, astfel, pâinea va fi preparată exact așa cum îți dorești.

Unii utilizatori denunță faptul că multe elemente sunt din plastic. Totuși, având în vedere că acestea sunt compatibile cu mașina de spălat vase, sunt rezistente și durabile. Prin urmare, Tefal Pain et Tresors Maison este o mașină de făcut pâine excelentă.

Recenzie: Heinner HBM-690 W

Masina de paine Heinner HBM-690 W

Capacitate: 900 grame I Număr programe: 12 I Putere: 600 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Ecran digital LCD I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 407 x 282 x 298 mm I Extra funcții: Menținere la cald I Greutate: 6 I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 319 Ron

Avantaje
 • 12 programe de preparare
 • Afișaj LCD
 • Timer
 • Paleta și cuva detașabile și lavabile
 • Menținere la cald
Contra
 • Nu vine cu rețete
 • Capacitate de doar 900 de grame

Mașina de pâine Heinner HBM-690 W este excelentă pentru familiile mici, ea având capacitatea de 900 de grame.  Ea are 12 programe de preparare, astfel, că poți avea pâine variată, pufoasă și proaspătă în fiecare zi pe masă. Afișajul LCD îți indică preparatul ales, dar și timpul de coacere. Timer-ul, întârzie cu maximum 13 ore perioada de coacere, ceea ce este util pentru cei care vor să aibă dimineața sau la cină pâine proaspătă.

De asemenea, această mașină de pâine are funcția de menținere la cald, deci vei avea mereu pâine ca scoasă din cuptor. De asemenea, paleta și cuva sunt detașabile, pentru a fi spălate. Însă, acestea nu sunt compatibile cu mașina de spălat vase. Un minus, este faptul că nu vine cu rețete, ceea ce înseamnă că trebuie să le cauți singur. Însă, acest lucru poate fi un avantaj, deoarece în timp vei deveni mai inventiv. Unii utilizatori au făcut și cozonac la această mașină de făcut pâine.

Cum să alegem o mașină de făcut pâine?

O mașină de pâine constituie o modalitate alternativă de a te bucura de un aliment care nu este corect înțeles și de cele mai multe ori este eliminat din alimentația noastră din motive greșite. Iată de ce este recomandată deținerea unei mașini de făcut pâine în gospodărie:

 • Vei beneficia de o sursă de hrană certificată calitativ pentru familie, datorită cunoașterii în întregime a compoziției;
 • Pâinea va putea fi consumată proaspătă, prin urmare vei beneficia în întregime de proprietățile sale nutritive;
 • mașină de pâine îi permite utilizatorului să pregătească nu doar pâine, ci și alte produse de panificație, prăjituri, iaurturi și chiar gemuri;
 • Pâinea frământată, dospită și coaptă în casă este mult mai sățioasă decât cea din comerț, ceea ce implică un nivel mai redus de consum (economisești și îți menții starea de sănătate la un nivel foarte ridicat);
 • mașină pâine îți permite să controlezi în mod strict întreg procesul de pregătire a pâinii spre deosebire de pâinea coaptă într-un cuptor sau de cea cumpărată din comerț.

De aceea, urmând recomandările noastre îți vei putea achiziționa o mașină pâine de calitate, care să-ți ofere bucuria de a consuma în fiecare zi pâine făcută în casă.

Capacitatea de stocare a cuvei pentru copt

Ideal ar fi să optezi pentru o mașină de făcut pâine care să-ți permită să alegi între dimensiunile pâinii și a greutății acesteia (în mod obișnuit o pâine preparată în acest fel poate varia între 500 de grame și maxim 1000 grame, dar există și mașini de pâine care pot ajunge la o capacitate a cuvei de până la 2000 grame). Dacă familia ta este formată din puțini membri alege un dispozitiv care are o capacitate mai scăzută pentru a evita învechirea pâinii și pierderea proprietăților nutritive a acesteia. Nu uita de materialul din care este confecționată cuva, fiind recomandate cele din inox, pentru că se curăță mai ușor și asigură accelerarea procesului de coacere.

Mașină de făcut pâine

Numărul de programe

Nu contează atât numărul programelor, cât varietatea acestora și ceea ce îi permit utilizatorului să facă cu mașina de pâine. De exemplu, unele programe pot fi identice în ceea ce privește acțiunea pe care o realizează, fiind diferențiate doar de perioada de timp în care acționează. În schimb, alte programe îi permit beneficiarului să se bucure de diversitate, precum pregătire gemurilor, iaurturilor sau a prăjiturilor.

Funcțiile și accesoriile disponibile

Ar fi ideal ca printre funcțiile mașinii tale de făcut pâine să se regăsească opțiunile de menținere a pâinii calde pentru o anumită perioadă ori funcția de protecție împotriva penelor de energie electrică. O mașină pâine care este completă în ceea ce privește funcționalitatea îți permite că prin efectuarea câtorva setări și apăsări de buton să pui în funcțiune o mașinărie care să ocupe de întreg procesul de pregătire a pâinii, din faza de frământare și până la cea de setare a gradului de rumenire și coacere. De aceea este foarte important ca printre accesoriile incluse în pachet să se regăsească toate ustensilele necesare ducerii la bun sfârșit a acestui proces (de la spatule, palete și pahare gradate), dar și o carte cu rețete pentru a știi cu exactitate care sunt gramajele necesare obținerii unei pâini de calitate.

Sfatul nostru

Un robot de bucătărie modern te poate ajuta să frămânți aluatul, să mărunțești legumele sau să-ți faci diferite creme și preparate alimentare delicioase. Hai să descoperi în articolul nostru pe ce model te poți baza la nevoie!

Designul mașinii de pâine

Cu cât este mai modern și mai compact și implică prezența unor elemente de efect, precum ecranul tactil cu display LCD  sau a unui sistem de tip anti-derapare, cu atât este mai avantajos pentru utilizator. Materialele din care este confecționată mașina de făcut pâine trebuie să fie de calitate superioară, fiind recomandate oțelul inoxidabil și inoxul.

Garanția și prețul produsului

De obicei, garanția este cuprinsă între 24 și 36 de luni, dar brandurile producătoare de mașini pâine garantează funcționarea acestora pentru o perioadă care atinge un nivel mediu de 5 ani și unul maxim de 10 ani. Prețul produsului reflectă în mod normal calitatea materialelor și a funcțiilor disponibile, așa că un preț mai mare poate fi un indicator al nivelului de performanță al acestui produs (bineînțeles, promoțiile de reducere sunt un mare avantaj pentru cei care caută mașini de pâine de top).

Acum că deja ți-ai achiziționat mașina de făcut pâine care să-ți ofere delicii de panificație acasă, iată și o rețeta de pregătit cozonaci, pe care o găsești în videoclipul următor:

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.8 (62 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare