Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cea mai bună mașină de făcut pâine în 2019

Achiziționarea unui mașini de făcut pâine se impune în momentul în care te decizi că este timpul să te hrănești cu o pâine sănătoasă. Un astfel de dispozitiv electrocasnic îți permite să te bucuri de un control absolut asupra compoziției pâinii pe care o vei consuma, oferindu-ți posibilitatea de a pregăti o pâine în conformitate cu propria dorința. În plus, vei putea beneficia de diversitate în ceea ce privește sortimentele de pâine pe care le vei pregăti și de posibilitatea de a prepară exact cantitatea necesară pentru tine și membrii familiei tale.

  Cele mai bune mașini de făcut pâine în 2019

  Star-Light MPD-850W Tefal Pain et Tresors Maison PF251835 Panasonic SD-ZX2522
  Recenzie Star-Light MPD-850W Recenzie - Tefal Pain et Tresors Maison PF251835 Test - Panasonic SD-ZX2522
  Lucruri accesibile Preturi medii Produs calitativ
  PRO Nivel excelent mixare compoziție
  Nivel de zgomot redus
  Avertizare acustică finalizare etape
  Funcție de adăugare ingrediente
  22 de programe automate, inclusiv pentru prăjituri
  Dozator automat pentru nuci, stafide
  3 setări de greutate și 3 nivele de rumenire
  Menține la cald
  Compatibil cu mașina de spălat vase
  37 de programe
  Programe pentru gem, compot, prăjituri
  Dozator automat pentru stafide, nuci, drojdie
  Programare coacere
  Material rezistent, compatibil cu mașina de spălat vase
  CONTRA Manual de utilizare sumar
  Trepidații program frământare
  Lipsa tăvi baghetă
  Multe elemente din plastic Prețul mare
  Nu are recipient de măsurare a făinii
  SUMAR Star-Light MPD-850W este o mașină de pâine care beneficiază de un echilibru perfect între calitate și preț, nivelul său de performanță fiind unul extrem de ridicat. Tefal Pain et Tresors Maison este perfectă pentru familiile mici și medii care vor să mănânce pâine de casă pufoasă și sănătoasă. Panasonic SD-ZX2522 este o mașină de făcut pâine, de înaltă calitate care poate fi folosită pentru o serie de rețete inovative.
  Găsiți preț Găsiți preț Găsiți preț

  Recenzie: Star-Light MPD-850W

  Recenzie Star-Light MPD-850W

  Capacitate: 1134 grame I Număr programe: 12 I Putere: 850 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Ecran digital LCD I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 275 x 420 x 270 mm I Extra funcții: Da I Greutate: – I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 400 Ron

  Avantaje
  • Nivel excelent mixare compoziție
  • Nivel de zgomot redus
  • Avertizare acustică finalizare etape
  • Funcție de adăugare ingrediente
  Contra
  • Manual de utilizare sumar
  • Trepidații program frământare
  • Lipsa tăvi baghetă

  Star-Light MPD-850W este o mașină pâine care beneficiază de o mulțime de avantaje, care sunt de natură să îți ofere o experiență în pregătirea pâinii de nivel superior. Cele 12 programe sunt mai mult decât suficiente pentru a prepara o gamă diversificată de pâine și produse de panificație, iar puterea de 850 W și capacitatea de 1134 grame permit pregătirea cu rapiditate a panii.

  Ecranul digital de tip LCD și extra funcțiile disponibile îți oferă oportunitatea de a opera cu rapiditate orice tip de comandă, astfel că pâinea pe care o vei obține va fi mult mai gustoasă decât cea achiziționată din comerț. Prețul este unul de natură să mulțumească utilizatorul, acesta numărându-se printre avantajele care diferențiază acest produs de celelalte similare de pe piață.

  Recenzie: Tefal Pain et Tresors Maison PF251835

  Recenzie - Tefal Pain et Tresors Maison PF251835

  Capacitate: 900 grame I Număr programe: 15 I Putere: 500 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Ecran digital LCD I Accesorii incluse: Da I Dimensiuni: 218 x 297 x 292 mm I Extra funcții: Da I Greutate: 3, 5 kg I Culoare: Alb I Preț aproximativ: 619 Ron

  Avantaje
  • 22 de programe automate, inclusiv pentru prăjituri
  • Dozator automat pentru nuci, stafide
  • 3 setări de greutate și 3 nivele de rumenire
  • Menține la cald
  • Compatibil cu mașina de spălat vase
  Contra
  • Multe elemente din plastic

  Mașina de făcut pâine Tefal Pain et Tresors Maison este perfectă pentru familiile mici și medii datorită cantității de pâine pe care aceasta o prepară. Cu ajutorul celor 22 de programe automate, poți face mai multe tipuri de pâine, inclusiv câteva prăjituri de tip pandișpan. Aparatul vine și nu cu o carte de rețete create special pentru acesta, deci poți oricând să încerci ceva nou.

  Dozatorul automat de nuci, stafide sau alte ingrediente este foarte util pentru persoanele care nu doresc să mănânce o pâine simplă. Pentru rezultate optime, există 3 setări de greutate și 3 de rumenire, astfel, pâinea va fi preparată exact așa cum îți dorești.

  Unii utilizatori denunță faptul că multe elemente sunt din plastic. Totuși, având în vedere că acestea sunt compatibile cu mașina de spălat vase, sunt rezistente și durabile. Prin urmare, Tefal Pain et Tresors Maison este o mașină de făcut pâine excelentă.

  Recenzie: Panasonic SD-ZX2522

  Test - Panasonic SD-ZX2522

  Capacitate: 1200 grame I Număr programe: 37 I Putere: 550 W I Nivel rumenire: 3 setări I Tip panou control: Digital I Accesorii incluse: Lingură măsurare, cană măsură I Dimensiuni: 38.2 X 25.6 X 38.9 cm I Extra funcții: Timer, programare coacere I Greutate: 7,6 kg I Culoare: Negru/ argintiu I Preț aproximativ: 1.600 Ron

  Avantaje
  • 37 de programe
  • Programe pentru gem, compot, prăjituri
  • Dozator automat pentru stafide, nuci, drojdie
  • Programare coacere
  • Material rezistent, compatibil cu mașina de spălat vase
  Contra
  • Prețul mare
  • Nu are recipient de măsurare a făinii

  Mașina de făcut pâine Panasonic SD-ZX2522 va fi, cu adevărat, vedeta bucătăriei tale. Cu programe pentru preparate fără gluten, precum pâine, prăjituri sau paste, dar și pentru preparate din cereale integrale, această mașină de făcut pâine te va ajuta să îți urmezi dieta fără opreliști.

  Cele 20 de programe de copt pot fi pornite fără greutate din panoul de control tactil, pentru a obține exact ce îți dorești. Pâine, chifle, paste sau prăjituri, ai la dispoziție preparate proaspete, pe gustul tău. De asemenea, poți seta dimensiunea pâinii și gradul de rumenire a acesteia. Pentru prăjituri poți opta ca aparatul să dozeze automat cantitatea ideală de nuci și stafide.

  Și pentru că dulciurile sănătoase și făcute în casă nu pot lipsi dintr-un meniu complet, ai la dispoziție și programe pentru gem și compot. Designul elegant și rafinat, din oțel inoxidabil de culoare neagră, este completat de materialele de înaltă calitate. Cuva pentru pâine este rezistentă și poate fi curățată la mașina de spălat vase.

  Modele alternative de mașină de făcut pâine

  Heinner HBM-690W se dovedește a fi alegerea recomandată de mulți utilizatori, oferindu-ți posibilitatea de a te delecta cu 12 programe diferite de panificație. Printre acestea se regăsesc și cele pentru pregătirea prăjiturilor și a sendvișurilor, dar și pentru rețete de pâine specială, așa cum este pâinea franțuzească. Cele 3 grade de rumenire permit obținerea unei cruste mai groase sau mai subțiri, iar setările de durata pentru coacerea pâinii se încadrează între 1’ 40” și 3’ 40”, în funcție de timpii setați fiind influențat nivelul de aerare al pâinii.

  Această mașină pâine beneficiază și de funcția de păstrare caldă a pâinii, precum și de funcția de pornire cu întârziere a programului de coacere. Prețul este unul de natură să ilustreze perfect caracteristicile tehnice, această mașină de făcut pâine fiind o opțiune care merită atenția tuturor gospodinelor din România.

  Cum să alegem o mașină de făcut pâine?

  O mașină de pâine constituie o modalitate alternativă de a te bucura de un aliment care nu este corect înțeles și de cele mai multe ori este eliminat din alimentația noastră din motive greșite. Iată de ce este recomandată deținerea unei mașini de făcut pâine în gospodărie:

  • Vei beneficia de o sursă de hrană certificată calitativ pentru familie, datorită cunoașterii în întregime a compoziției;
  • Pâinea va putea fi consumată proaspătă, prin urmare vei beneficia în întregime de proprietățile sale nutritive;
  • mașină de pâine îi permite utilizatorului să pregătească nu doar pâine, ci și alte produse de panificație, prăjituri, iaurturi și chiar gemuri;
  • Pâinea frământată, dospită și coaptă în casă este mult mai sățioasă decât cea din comerț, ceea ce implică un nivel mai redus de consum (economisești și îți menții starea de sănătate la un nivel foarte ridicat);
  • mașină pâine îți permite să controlezi în mod strict întreg procesul de pregătire a pâinii spre deosebire de pâinea coaptă într-un cuptor sau de cea cumpărată din comerț.

  De aceea, urmând recomandările noastre îți vei putea achiziționa o mașină pâine de calitate, care să-ți ofere bucuria de a consuma în fiecare zi pâine făcută în casă.

  Capacitatea de stocare a cuvei pentru copt

  Ideal ar fi să optezi pentru o mașină de făcut pâine care să-ți permită să alegi între dimensiunile pâinii și a greutății acesteia (în mod obișnuit o pâine preparată în acest fel poate varia între 500 de grame și maxim 1000 grame, dar există și mașini de pâine care pot ajunge la o capacitate a cuvei de până la 2000 grame). Dacă familia ta este formată din puțini membri alege un dispozitiv care are o capacitate mai scăzută pentru a evita învechirea pâinii și pierderea proprietăților nutritive a acesteia. Nu uita de materialul din care este confecționată cuva, fiind recomandate cele din inox, pentru că se curăță mai ușor și asigură accelerarea procesului de coacere.

  Mașină de făcut pâine

  Numărul de programe

  Nu contează atât numărul programelor, cât varietatea acestora și ceea ce îi permit utilizatorului să facă cu mașina de pâine. De exemplu, unele programe pot fi identice în ceea ce privește acțiunea pe care o realizează, fiind diferențiate doar de perioada de timp în care acționează. În schimb, alte programe îi permit beneficiarului să se bucure de diversitate, precum pregătire gemurilor, iaurturilor sau a prăjiturilor.

  Funcțiile și accesoriile disponibile

  Ar fi ideal ca printre funcțiile mașinii tale de făcut pâine să se regăsească opțiunile de menținere a pâinii calde pentru o anumită perioadă ori funcția de protecție împotriva penelor de energie electrică. O mașină pâine care este completă în ceea ce privește funcționalitatea îți permite că prin efectuarea câtorva setări și apăsări de buton să pui în funcțiune o mașinărie care să ocupe de întreg procesul de pregătire a pâinii, din faza de frământare și până la cea de setare a gradului de rumenire și coacere. De aceea este foarte important ca printre accesoriile incluse în pachet să se regăsească toate ustensilele necesare ducerii la bun sfârșit a acestui proces (de la spatule, palete și pahare gradate), dar și o carte cu rețete pentru a știi cu exactitate care sunt gramajele necesare obținerii unei pâini de calitate.

  Designul mașinii de pâine

  Cu cât este mai modern și mai compact și implică prezența unor elemente de efect, precum ecranul tactil cu display LCD  sau a unui sistem de tip anti-derapare, cu atât este mai avantajos pentru utilizator. Materialele din care este confecționată mașina de făcut pâine trebuie să fie de calitate superioară, fiind recomandate oțelul inoxidabil și inoxul.

  Garanția și prețul produsului

  De obicei, garanția este cuprinsă între 24 și 36 de luni, dar brandurile producătoare de mașini pâine garantează funcționarea acestora pentru o perioadă care atinge un nivel mediu de 5 ani și unul maxim de 10 ani. Prețul produsului reflectă în mod normal calitatea materialelor și a funcțiilor disponibile, așa că un preț mai mare poate fi un indicator al nivelului de performanță al acestui produs (bineînțeles, promoțiile de reducere sunt un mare avantaj pentru cei care caută mașini de pâine de top).

  Acum că deja ți-ai achiziționat mașina de făcut pâine care să-ți ofere delicii de panificație acasă, iată și o rețeta de pregătit cozonaci, pe care o găsești în videoclipul următor:

  Trimiteți articolul

  Evaluează articolul

  Evaluare generală: 4.8 (61 voturi)

  Autor článku

  Lavinia Calin
  Lavinia Calin

  Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site.

  Articole similare