Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Cei mai buni roboți de bucătărie în 2023 – TOP 3 modele

Unul dintre accesoriile care nu trebuie să lipsească niciunei persoane care este interesată să economisească timp și energie în procesul de pregătire a mâncării, robotul de bucătărie este o ustensilă electrocasnică eficientă și orientată către obținerea maximului de rezultate și performanță. Capabili să realizeze o gamă variată de operațiuni destinate optimizării modului de gătit, roboții de bucătărie sunt niște instrumente care ușurează munca în bucătărie și îți oferă multiple posibilități de a găti preparate culinare de calitate superioară, de fiecare dată.

Cel mai bun în general

Tefal Masterchef Grande QB813D38 este tot ceea ce îți trebuie într-o bucătărie. Îți oferă posibilități vaste de a pregăti mese cu adevărat demne de un Masterchef.

Produs avantajos preț/calitate

Bosch StartLine MUM54A00 este asistentul tău în bucătărie, fiind capabil să prepare aluaturi delicioase. 

Cel mai ieftin

Philips HR7310/00 Daily Collection îți oferă posibilitatea de a prepara o multitudine de feluri de mâncare la cel mai avantajos preț de achiziție.

Cei mai buni roboți de bucătărie în 2022

Recenzie: Tefal Masterchef Grande QB813D38

Cei mai buni roboți de bucătărie în 2023 - TOP 3 modele – Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38

Putere: 1500 W I Funcție de blender: Da I Capacitate bol: 6,7 litri I Sistem anti-alunecare: Da I Accesorii incluse: Da I Se spală în mașina de spălat vase: Da I Funcții speciale: Tocare/Frământare Aluat/ Feliere /Radere I Alte beneficii: Extensie pentru mașina de tocat I Culoare: Argintiu I Greutate: 14,58 kg I Preț: 3.089 Ron

Avantaje
 • Multiple accesorii
 • Funcții variate și 8 viteze
 • Extrem de puternic (1500 W)
 • Bol de 6,7 litri
Contra
 • Greutate de 14,58 kg
 • Zgomotos

Tefal Masterchef Grande QB813D38 se pliază pe dorințele oricărei gospodine, așa cum o face un Masterchef. Dispune de un motor puternic (1500 W), 8 viteze și un bol cu o capacitate de 6,7 litri. Numeroasele accesorii ușurează munca în bucătărie, permițând în același timp pregătirea unor meniuri variate și de finețe. Greutatea mare îi oferă stabilitate, iar caracteristica anti-alunecare te asigură că se fixează perfect acolo unde-l așezi. Majoritatea utilizatorilor au păreri foarte bune despre acest robot de gătit, considerându-l un accesoriu indispensabil în bucătărie.

Recenzie: Bosch StartLine MUM54A00

Robot de bucatarie Bosch StartLine MUM54A00,

Putere: 900 W I Funcție de blender: – I Capacitate bol: 3,9 litri I Sistem anti-alunecare: Da I Accesorii incluse: Da I Se spală în mașina de spălat vase: Da I Funcții speciale: Mixare/Frământare Aluat I Alte beneficii: Pulse, sistem de stocare a cablulului, protecție supratensiune I Culoare: Alb/ Negru I Greutate: 5,34 kg I Preț: 759 Ron

Avantaje
 • Sistem de amestecare inovativ
 • 7 viteze
 • Brațul se ridică
 • Accesorii multiple
Contra
 • Putere mică

Bosch StartLine MUM54A00 este un robot de bucătărie ușor de utilizat, cu un bol foarte mare, de 3.9 litri pentru procesarea unor cantități mai mari de ingrediente. Brațul acestui robot de bucătărie se ridică și coboară și pentru diferite înălțimi și pentru a oferi acces la conținutul bolului. Este o funcție excelentă pentru aluaturile care trebuie să respire.

De asemenea, are 7 viteze diferite pe care le poți utiliza, pentru orice tip de aluat precum și mai multe accesorii. Cu toate acestea, puterea motorului nu este foarte mare. Însă, utilizatorii au menționat că au făcut chiar și cozonac cu acest robot de bucătărie. Prin urmare, el este o alegere excelentă pentru orice patiser amator.

Recenzie: Philips HR7310/00 Daily Collection

Cei mai buni roboți de bucătărie în 2023 - TOP 3 modele – Robot de bucatarie Philips HR731000 Daily Collection

Putere: 700 W I Funcție de blender: Da I Capacitate bol: 2,1 litri I Sistem anti-alunecare: Da I Accesorii incluse: Da I Se spală în mașina de spălat vase: Da I Funcții speciale: Tocare/Mărunțire Fină/ Granulare/ Feliere/ Frământare I Alte beneficii: Bol cu gradație/ Sistem retractare cablu/ Accesoriu împingere I Culoare: Alb I Greutate: – kg I Preț: 378 Ron

Avantaje
 • Protecție contra supraîncălzirii
 • Asamblare și dezasamblare rapidă
 • Design compact – ocupă puțin loc
 • Accesorii incluse
Contra
 • Numai 2 trepte de viteză
 • Capacitate mică blender

Philips HR7310/00 Daily Collection este ideal pentru sarcinile zilnice dintr-o bucătărie. Motorul de 700 W își face treaba în mod convenabil și rezistă chiar și la teste dure, precum aluatul pentru cozonac. Nu are decât 2 viteze, dar sunt suficiente pentru gama extinsă de operațiuni pe care le poate realiza. Prețul este un avantaj real al acestui robot de bucătărie, reușind să pună și mai bine în evidență caracteristicile sale. Un produs excelent pentru gospodinele cu un buget limitat.

Modele alternative de roboți de bucătărie în 2022

Trebuie să ai în vedere întotdeauna mai multe variante atunci când alegi un robot de bucătărie, dar optarea pentru un model sau altul trebuie să se raporteze strict la caracteristicile prezentate de acesta. În cazul în care urmărești în mod exclusiv un preț cât mai scăzut nu uita să iei în calcul și faptul că acesta nu este un criteriu care să-ți garanteze achiziționarea unui produs de calitate.

Cu toate acestea, în cazul în care este vorba despre un preț promoțional al unui articol electrocasnic de top din această categorie, este indicat să evaluezi produsul și din această perspectivă. Noi îți oferim câteva alternative de roboți de bucătărie care întrunesc atât condițiile legate de calitate, cât și pe cele de preț, pentru ca nivelul tău de satisfacție să fie unul maxim.

 • Gorenje SBR1000BE este un robot de bucătărie accesibil și care are un preț de 900 Ron ce justifică atât brandul, cât și calitatea acestuia. Puterea este de 960 W, iar blenderul are o capacitate de 1, 5 litri, prezentând și avantajul de beneficia și de funcția de storcător de citrice (inclus) și de cea de chopper. Greutatea este de 8, 1 kg, iar capacitatea bolului este de numai 2, 4 litri, ceea ce-l diferențiază de cel mai bine cotat dintre roboții de bucătărie din categoria sa.
 • Gorenje Masterchef MMC1500BK este unul dintre acei roboți de bucătărie care reușesc să atragă prin designul modern și liniile compacte. Are o putere de 1500 W și funcție de Kitchen Machine, un preț mai scăzut decât prețul celui mai bine clasat produs din categoria sa (numai 2290 Ron), precum și un bol cu o capacitate mărită de 6, 7 litri. Cu toate acestea, numărul de trepte de viteză se reduce la 6, în timp ce numărul funcțiilor speciale este de doar 3. Greutatea de 9, 7 kg poate constitui o mică problemă, dar, în general, acesta este un robot de bucătărie care merită atenția cumpărătorilor.

Cum alegem un robot de bucătărie?

Cu siguranță că viața ta în bucătărie nu ar fi la fel de simplă fără un robot de bucătărie performant și care să-ți ofere acces la momente de răgaz. De fapt, acesta este rolul unui astfel de accesoriu, să-ți prezintă alternative de optimizare a modului de a pregăti felurile de mâncare favorite și de a găti într-un mod mult mai eficient, sănătos și mai economic. În plus, un astfel de aparat de gătit îți oferă posibilitatea de a pregăti mâncare sănătoasă la tine acasă.

Grație funcțiilor sale, un astfel de aparat reușește să-ți ofere întotdeauna acel plus care înseamnă timp economisit, materie primă eficient folosită și posibilitatea de consuma mai puțini bani. De aceea, alegerea unui robot de bucătărie este un proces care îți atrage atenția, dat fiind faptul că alegerea aparatului îți va influența esențial modul în care vei găti de acum înainte.

De ce avem nevoie de un robot de bucătărie?

Un astfel de aparat îți oferă o eficientizare a operațiunilor pe care le faci în mod obișnuit manual cu până la 100%, datorită prezenței multiplelor funcții cu care este dotat. Cumpărându-ți un robot de bucătărie o să ai parte de următoarele avantaje:

 • Ajutor automatizat pentru o gamă variată de operațiuni în bucătărie
 • Mai multe aparate într-unul singur
 • Funcții multiple de tocare, mărunțire și amestecare aluat
 • Posibilitatea de a pregăti produse de patiserie și prăjituri acasă
 • Eficientizare a timpului de lucru
 • Ușurarea muncii cu până la 75%

De fiecare dată când utilizezi acest accesoriu pentru bucătărie, viața ta se simplifică și devine mai puțin stresantă. În plus, poți găti acasă o multitudine de produse pe care le cumperi în mod obișnuit din comerț. Ceea ce înseamnă nu doar că vei găti și mânca sănătos, ci și vei face economii. Un robot de bucătărie înseamnă o bucurie maximă pentru orice gospodină!

Sfatul nostru

Îți reamenajezi bucătăria și vrei să te bucuri de cele mai bune electrocasnice? Aruncă un ochi și peste aceste cuptoare cu microunde cu care-ți poți încălzi mâncarea, să o decongelezi sau chiar s-o pregătești de la zero, în doar câteva minute.

Nivelul de utilizare

În cazul în care ai nevoie de un dispozitiv pe care îl folosește doar pentru anumite operațiuni, atunci poți alege un robot de bucătărie care să nu fie foarte sofisticat. Acesta trebuie să-ți ofere funcțiile de bază (blender, mărunțire, tocare), ceea ce înseamnă că valoarea financiară va fi mai scăzută.

Pentru pasionații de gătit și gurmanzi, un robot de bucătărie de tip profesional constituie soluția ideală pentru a-și asigura posibilitatea de a găti acasă toate preparatele pe care le degusta în locații selecte. Un astfel de instrument trebuie să beneficieze de un bol cu o capacitate mai mare și funcții de amestecare a aluatului și accesoriile necesare pentru pregătirea produselor de patiserie.

Funcțiile prezentate de robotul de bucătărie

Așa cum se poate observa, roboții de bucătărie care au o configurație standard îți oferă funcțiile de bază (tocare, mărunțire, blender), iar cele mai avansate prezintă multiple funcții suplimentare (amestec aluat, feliere, radere, etc.). În plus, cu ajutorul unui robot de bucătărie semi-profesionist sau profesional se pot pregăti de la supe pasate și până la aluaturi complexe de patiserie și pentru prăjituri de calitate. Prezența funcției Pulse îți permite să efectuezi operațiunile de bază la o viteză sporită, de aceea, alege întotdeauna un robot de bucătărie care să aibă în configurație o astfel de funcție!

Nivelul de consum

Un aparat cu o putere mai mare doar pare că va consuma mai mult, pentru că, în același timp, îți va facilita pregătirea mâncării mult mai rapid. De aceea, alege un robot de bucătărie care să fie încadrat în clasa de eficiență energetică A/A+ este un accesoriu excelent pentru orice gospodărie.

Accesoriile incluse

Acestea vor face diferența atunci când ai de pregătit feluri de mâncare mai complicate, dat fiind faptul că vei putea efectua operațiuni de amestecare, de frământare sau emulsionare, la viteze variate, în funcție de necesitatea impusă de preparat.

Puterea aparatului și capacitatea bolului

Este recomandat să optezi pentru un robot care să aibă o putere de 1000-1200 W (și chiar mai mare), dat fiind că vei obține rezultatele dorite mult mai rapid. De asemenea, capacitatea bolului trebuie să fie cât mai mare (între 4-6 litri), astfel încât să poți pregăti o cantitate mai mare de compoziție.

Nivelul de siguranță

Pentru familiile care au copii (și nu numai), prezența acestei funcții este o garanție că micuții membri sunt în siguranță de fiecare dată când în preajma acestui aparat. Funcția de blocare a robotului, dar și sistemul anti-alunecare trebuie să fie prezente în configurația robotului tău de bucătărie.

Nivelul de zgomot emis în timpul funcționarii

Vei avea nevoie de un aparat care să fie silențios, astfel că nivelul de zgomot rezultat în procesul de utilizare al produsului trebuie să fie cât mai scăzut (sub 75 dB).

Garanția

În general sunt oferite garanții de funcționare în parametrii optimi pentru o perioadă de 24 de luni, dar, aparatele de calitate prezintă și garanții pentru intervale de timp ce pot ajunge până la 36 de luni.

Prețul produsului

Deși nu este un indicator al calității articolului, dat fiind faptul că în majoritatea timpului sunt organizate reduceri de preț și sunt oferite scăderi ale valorii acestuia în timpul perioadelor promoționale, acesta este un indicator care trebuie luat în calcul, în special atunci când există o limită de buget. În funcție de necesitățile fiecăruia din bucătărie, prețul unui astfel de aparat poate începe de la 175 Ron și poate ajunge până la 5500 Ron.

În funcție de necesitățile tale în bucătărie, alege întotdeauna un robot de bucătărie care să-ți ofere maximul de avantaje și care să prezintă acele caracteristici tehnice care să-ți ofere posibilitatea utilizării pentru o perioadă îndelungată de timp.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.7 (72 voturi)

Autorul articolului

Constantin Homeghi
Constantin Homeghi

Absolvent de Științe Juridice și pasionat de tehnologie și scris. Căsătorit, devenit tată de curând (al unei superbe fetițe). Încerc să împărtășesc cu ceilalți o parte din cunoștințele mele prin intermediul recenziilor publicate online. Mă preocupă să identific cele mai bune alternative în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, pentru că este foarte important să prețuim calitatea. Motto-ul meu este: ” Să faci ceea ce îți place este libertate! Să-ți placă ceea ce faci este fericire!”

Articole similare