Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

30 de idei de cadouri pentru cununie civilă și nuntă în 2024

26. 2. 2023 actualizat

Ca invitat la o nuntă ai mai multe responsabilități decât să apari. Pe lângă ținuta care trebuie să fie în ton cu evenimentul trebuie să iei și cadouri pentru cununia civilă și pentru nuntă. Fie că ești rudă, prieten sau coleg de servici al fericitului cuplu, este important să nu apari cu mâna goală. Într-adevăr ar fi mai bine dacă la noi în țară ar fi populare înregistrările la magazine pentru astfel de cadouri, dar nu avem această cultură. Prin urmare, poți să îți găsești inspirația în propunerile noastre de cadouri de cununie și nuntă.

Cadouri pentru cununia civilă

1. Un buchet elegant de flori

Un cadou simplu

Un buchet elegant de flori

Floria.ro

Cel mai simplu  cadou de cununie civilă  este un buchet de flori. De altfel, acesta este obligatoriu. Dar dacă vrei să te rezumi doar la atât, optează pentru un aranjament floral elegant, care să le aducă aminte mirilor de tine. Dacă te întrebi ce flori se aduc la cununia civilă, nu trebuie să îți faci foarte multe procese de conștință. Optează pentru florile de sezon sau clasicii trandafiri. Chiar și garoafele, crinii și anemonele sunt de efecte. Iar dacă vrei să oferi un cadou de efect, optează pentru trandafirii criogenați. Având în vedere că rezistă foarte mult timp, cu siguranță vor fi mai apreciați de miri.

2. Brățări personalizate cu data nunții

idei cadouri cununie bratari personalizate

OnixBox.ro

Pentru a transforma evenimentul cununiei civile într-o experiență de neuitat, oferă-le celor doi miri un cadou deosebit, durabil și elegant. Cele mai bune cadouri cununie civilă personalizate sunt brățările pe care a fost inscripționată data nunții. Metalul prețios din care sunt realizate semnifică atât durabilitatea relației, cât și faptul că acesta este cel mai prețios lucru de care s-au bucurat cei doi întreaga viață. Forma rotundă a brățării reprezintă infinitul relației care, precum un cerc, nu se va sfârși niciodată.

3. O fotocarte cu cele mai frumoase amintiri ale relației

cadouri personalizate cununie fotocarte

PhotoGo.ro

Un cadou pentru cununia civilă excelent, pe care să îl oferi soțului sau soției tale, este o fotocarte. Cele mai importante, cele mai frumoase și cele mai prețuite momente ale voastre vor fi așezate într-un volum. Cartea voastră. Peste ani, veți arăta copiilor voștri această carte și le veți povesti, pas cu pas, cum ați trecut prin viață, cum ați fost împreună la bine și la greu, cum v-ați unit destinele și cum ați ajuns la o vârstă respectabilă, păstrându-vă dragostea la fel ca la început.

4. O cutie de ciocolată specială

idei cauri cununie ciocolata

Chocolissimo.ro

Ceva dulce, precum dragostea pentru cei doi: praline realizate din cea mai fină ciocolată. Acestea, ambalate într-o cutie durabilă precum va fi și relația lor. Iată idei cadou cununie civilă practice și ușor de realizat. Pralinele vor fi consumate împreună, ca și dragostea, iar în cutie vor fi păstrate amintirile familiei, micile instantanee ale dragostei surprinse în orice moment. Ideea generală privind aceste cadouri este personalizarea, transformarea acestor mici obiecte în elemente caracterizate de unicitate. Pe lângă efemerul caracter al alimentului, va rămâne rezistența și frumusețea ambalajului care le va aminti de clipele frumoase.

5. O băutură premiată, pentru un început excelent de petrecere

cadouri nunuta bautura de lux

Alcooldiscount.ro

Pentru cel mai bun prieten, al cărui cavaler de onoare ești, trebuie să fii sufletul petrecerii. Dă drumul distracției cu o sticlă de băutură premiată, pentru ca toată lumea să intre în ritm. Aceste cadouri cununie civilă prieteni pot fi oferite și cu o semnificație aparte. Poți oferi o sticlă de vin de colecție din anul în care s-a născut unul dintre miri, sau din anul în care s-au cunoscut cei doi. Aceștia o vor păstra și o vor consuma la o ocazie specială. Darul de la tine, ca și căsătoria lor, va deveni mai tare, mai dulce și mai valoros odată cu trecerea anilor.

6. Cărți de psihologie a cuplului, pentru a începe mariajul cu succes

cadou cununie carti psihologie

Libris.ro

Pe lângă cadourile pe care le oferi prietenei cele mai bune cu ocazia cununiei civile, strecoară-i și o carte de psihologie practică, dedicată special cuplurilor. Aceste cărți au o importanță deosebită, punând în lumină situații reale cu care se confruntă cuplurile aflate în primul an de la căsătorie, precum și cele mai comune rezolvări găsite de specialiști pentru astfel de situații. Ajută-i să găsească împreună drumul în viață, să-și înțeleagă unul altuia nevoile, și chiar să descopere noi forme de seducție cu care să se surprindă în mod plăcut unul pe celălalt.

7. Filmul preferat, ediție de colecție

cadouricununie filme de colectie

Carturesti.ro

Când întocmești pachetul de cadouri cununie civilă pe care îl oferi prietenilor tăi , le poți adăuga și filmul lor preferat. Asigură-te că exemplarul pe care l-ai ales este unul de colecție, un pachet deosebit cu foarte multe extra-uri. Fiecare cuplu are genul său de film preferat, așa că posibilitățile sunt majore: filme de dragoste (Casablanca, Singing in the Rain, The Notebook), sau poate fantasy (Harry Potter, Lord of The Rings etc.) însă unele cupluri preferă chiar SF-urile, precum Star Wars.

8. Cosmetice bio, deoarece sănătatea pielii este importantă

cadouri cununie civila prieteni cosmetice bio

Notino.ro

Cuplurile, de obicei, pleacă în luna de miere după cununia civilă. De aceea este necesar să ții cont și de sănătatea lor atunci când le oferi cadouri speciale de cununie. Ai grijă de sănătatea lor și include în pachet și cosmetice bio. Și vara, și iarna, temperatura de afară poate afecta pielea, în special tenul. Cosmeticele bio sunt fabricate din ingrediente naturale, fără alergeni sau alte substanțe iritante, ajută la hidratare, înlătură substanțele dăunătoare adunate pe parcursul zilei și stimulează regenerarea celulară. Sunt bune și pentru ea, și pentru el (chiar dacă lui nu prea îi place să recunoască).

9. Brățări fitness, cadouri de nuntă pentru un cuplu activ

idei cadouri cununie civila bratari fitness

Watch24.ro

Pentru prietenii tăi care se căsătoresc și sunt un cuplu care adoră sportul și fac mișcare împreună, poți oferi cadouri de cununie civilă câte o brățară fitness pentru fiecare. Alege una cu o brățară sobră pentru el și una cu o brățară în culori vii, pentru ea. Acestea îi vor ajuta să țină cont de fiecare activitate sportivă efectuată, să calculeze câte calorii au consumat și cât efort mai au de făcut în ziua respectivă. De asemenea, modelele mai avansate măsoară pulsul, tensiunea arterială, dar și calitatea somnului.

10. Un aspirator robot, pentru o casă curată

cadou cununie civila aspirator robot

eMag.ro

Având în vedere că toată lumea este din ce în ce mai ocupată, curățenia în casă rămâne de foarte multe ori în plan secundă. Însă, știm cu toții că o casă dezordonată și plină de praf poate afecta serios sănătatea celor care locuiesc acolo. Astfel, că un aspirator robot a devenit o resursă importantă pentru oamenii activi. Prin urmare, dacă ești în căutare de cadouri cununie civilă nași, un astfel de dispozitiv este perfect. Este suficient de prețios pentru a fi un cadou excelent oferit cuplului fericit din partea nașilor.

11. O lenjerie de pat, un cadou pentru cununia civilă tradițional

idei cadou cununie lenjerie de pat

Astratex.ro

Dacă ești în căutare de cadouri practice cununie, urmează sfaturile bătrânilor și optează pentru o lenjerie de pat. Trebuie să recunoști că acestea sunt mereu utile. Iar dacă alegi o lenjerie de pat din bumbac egiptean sau altă țesătură valoroasă, atunci cu siguranță cadoul tău va fi apreciat. Fie că tânărul cuplu urmează să cumpere o casă după nuntă, sau că aceștia locuiesc deja împreună, lenjeriile de pat sunt mereu binevenite, în special dacă sunt de calitate.

12. Un set de pahare de cristal, datorită experienței elegante

cadouri cununie civila pahare de cristal

eMag.ro

Trebuie să recunoști că băuturile au gust mai bun atunci când sunt servite în pahare de cristal. Prin urmare astfel de seturi sunt cadouri de cununie excelente. Paharele de whiskey și de șampanie sunt la mare căutare, dacă nu ești decis ce să cumperi. Dar poți să optezi și pentru un set complet de 36 de pahare, care sunt create pentru toate situațiile. Cadoul este excelent pentru un cuplu căruia îi place să cheme oameni la ei acasă și care fac des petreceri, deoarece vor avea întotdeauna din ce servi invitații.

13. Un aparat de masaj

Cadou pentru o căsnicie relaxată

Un aparat de masaj

evoMAG.ro

Un masaj din când în când poate face minuni. Iar tinerii, care sunt la începutul carierei, nu își permit întotdeauna să se ducă la specialiști. Ei bine, poți să îi ajuți tu cu un aparat de masaj. Un astfel de cadou de cununie este alegerea excelentă pentru orice cadou oferit unui cuplu, deoarece răspunde la nevoia de relaxare a fiecărui om. Cu cât aparatul este mai complex, cu atât mai bine, deoarece poate fi folosit în mai multe situații.

14. Produse din miere de manuka, pentru că sănătatea este importantă

cadouri cununie miere manuka

Manukashop.ro

Mierea este un produs alimentar destul de scump la noi în țară. Iar dacă acestea este făcută din ingrediente speciale, cum ar fi floarea de manuka, atunci ea devine inaccesibilă pentru mulți oameni. Produsele din miere de manuka sunt suplimente excelente pentru sănătate, ele având proprietăți puternic antibacteriene. Orice răceală poate fi ameliorată cu această miere. Ceea ce face aceste produse cadouri cununie civilă perfecte. În definitiv, orice produs care îmbunătățește sau susține o stare bună de sănătate este o investiție în viitor.

Cadouri pentru nuntă

1. Zbor cu elicopterul, un cadou de nuntă pentru cupluri romantice

idei cadouri nunta zbor cu elicopterul

Activități-cadou.ro

Cadourile de nuntă nu trebuie să fie întotdeauna practice. La fel ca nunta în sine, pot să fie unice, pentru a deveni memorabile. O idee de cadou pentru nuntă este un zbor cu elicopterul. Astfel de activități nu sunt la îndemâna oricui. Iar dacă fericitul cuplu este iubitor de senzații tari, atunci un astfel de zbor, cu siguranță va fi bine primit. În plus, poți să optezi pentru un pachet romantic, care să fie în ton cu evenimentul.

2. Verighete, cadouri de cununie din partea nașilor

cadouri nunta naşi verighete

Teilor.ro

În mod tradițional, nașii joacă un rol foarte important în viața tinerilor căsătoriți. Părinții spirituali nu sunt doar consilieri pentru fericitul eveniment, dar ei au rolul de a-i îndruma pe însurăței în aventura la care pornesc. Tot ei fac cadouri de nuntă valoroase, care să treacă testul timpului. Iar verighetele sunt cele mai indicate cadouri pentru miri. Într-adevăr, acestea se dau înainte de eveniment și ar trebui să fie luate cu cunoștința mirilor, deoarece urmează să fie purtate cât mai mult timp de aceștia.

3. Un robot de bucătărie, ajutorul de care are nevoie toată lumea

cadou nunta robot bucatarie

EvoMag.ro

Nicio bucătărie nu este completă fără un robot de bucătărie. Acest aparat multifuncțional vine în ajutorul tuturor atunci când vine vorba de gătit. Iar dacă ești în căutare de cadouri de nuntă și nu știi ce să alegi, ai găsit răspunsul. Un robot de bucătărie cât mai complet, este un cadou excelent pentru doi tineri care sunt la început de viață. Iar acesta va fi apreciat cât mai mult timp, în special atunci când aceștia vor fi presați de timp.

4. Un slow cooker sau multicooker, cadoul perfect pentru cuplurile care se grăbesc mereu

cadou de nunta slow coocker

Elefant.ro

Nimic nu se compară cu o mâncare gătită la tine acasă. Însă, cei care au un program foarte încărcat nu își permit întotdeauna să petreacă foarte mult timp în bucătărie. Ei bine, acestor oameni poți să le oferi cadouri pentru nuntă  slow cooker sau multicooker. Aceste aparate sunt excelente pentru orice familie nouă, care nu dorește să petreacă prea mult timp în bucătărie. În plus, preparatele sunt sănătoase, ceea ce aduce un plus de valoare cadoului.

5. Rucsacuri de calitate, cadouri de nuntă practice

idei cadouri nunta rucsacuri

BestValue.eu

Dacă ești în căutare de idei cadouri de nuntă și nu știi ce să alegi, poți să optezi pentru două rucsacuri de brand. Ele pot fi chiar identice, mai ales că foarte rar găsești aceste produse pentru el și ea. Dar dacă sunt de calitate, acestea cu siguranță sunt bine primite. În general, oamenii tineri au un rucsac pe care să se bazeze la nevoie, fie că vorbim de călătorii sau de viața de zi cu zi. Prin urmare, acestea sunt o alegere excelentă pentru un cadou de nuntă.

6. Role, cadouri pentru mirii în căutare de distracţie

role cadouri de nunta

Decathlon.ro

Odată cu căsătoria, începe o nouă etapă în viața fiecărui om. Dar asta nu înseamnă că tinerii trebuie să renunțe la distracție, ci doar vor face mai multe lucruri împreună. În această categorie intră și plimbările cu rolele. Aceste cadouri de nuntă îi vor stimula pe tinerii însurăței să facă mișcare împreună deoarece sunt distractive. Mai mult, plimbarea cu rolele este și relaxantă. În plus, nimeni nu se va aștepta să le primească, ceea ce înseamnă că vor fi un adevărat cadou.

7. Un cort, pentru pasionaţii de ieşirile în natură

Un cort, pentru pasionaţii de ieşirile în natură

Decathlon.ro

Urmează să mergi la nunta unui cuplu căruia îi place să petreacă mult timp în natură și ies des în oraș? Ei bine, pentru ei trebuie să te gândești la cadouri de nuntă care să se plieze pe hobby-urile lor. Și nimic nu este mai comod de ales ca un cort. Nu trebuie să știi foarte multe specificații și nici nu trebuie să te sperii că au deja unul. În general, acestea se rotesc, pentru a nu prinde miros. Deci cu un cort mergi la sigur pentru un cuplu căruia îi plac dumetrițiile.

8. Purificator de aer, un accesoriu important pentru cei care locuiesc în aglomeraţii urbane

idei cadouri pentru nuntă purificator de aer

Elefant.ro

Se vorbește din ce în ce mai mult despre lipsa calității aerului din aglomerațiile urbane. Ceea ce înseamnă că fiecare orășean trebuie să îți ia măsuri suplimentare, cel puțin la nivelul locuinței, pentru a respira un aer cât mai curat. Ei bine, pentru cei în căutare de idei cadouri pentru nuntă, există purificatoarele de aer. Un astfel de aparat, necesar oricărei case, este o alegere excelentă, deoarece filtrează alergenii, praful și alte particule care îngreunează aerul din locuință. Iar pentru niște oameni care acum se stabilesc la casa lor, este cadoul perfect.

9. Un parfum unisex gravat, ca să aibă mereu o amintire

cadouri de nuntă personalizate parfum gravat

Notino.ro

Ce poate fi mai romantic ca parfumul zilei nunții pe care să îl ai mereu amintire? Ei bine, acum poți oferi acest cadou. Parfumuri gravate cu ziua nunții sau un mesaj inspirațional pentru tinerii căsătoriți sunt cadouri de nuntă personalizate excelente. Nici nu trebuie să alegi neapărat parfumul pe care l-au purtat mirii în ziua nunții, deoarece în unele cazuri este greu să afli. Dar poți să iei ca inspirație buchetul miresei, pentru a alege aroma care cu siguranță le va aduce acestora zâmbetul pe buze.

10. Genţi de voiaj, utile pentru luna de miere

cadouri de nuntă genti voiaj

eMag.ro

Cadourile utile sunt, în general, cele mai bine primite. Din acest motiv, poți să optezi pentru genți de voiaj atunci când vrei să faci cadouri de nuntă. Cu toții știm că după nuntă urmează luna de miere. Ei bine, îi scutești pe miri să cumpere trollere și genți pentru bagaje. Este indicat să ai în vedere calitatea acestora, deoarece trebuie să fie cât mai rezistente, pentru a-i deservi pe tineri în cât mai multe vacanțe, nu numai în luna de miere.

11. Tablouri, cadouri de nuntă elegante

cadouri de nuntă tablouri

Elefant.ro

Orice obiect de artă este un cadou care își arată valoarea în timp. Iar pentru un astfel de eveniment, tablourile sunt cadouri de nuntă inspirate. Dacă nu știi ce să alegi, gândește-te la stilul celor pentru care cumperi cadoul și la felul în care au decorat locuința. Astfel, vei avea un mic ajutor. Desigur, poți oricând să le oferi un set de tablouri, adică pânze cu aceeași temă pentru a putea acoperi un spațiu mai larg.

12. Set de pictură pe numere, ca să învețe să se relaxeze împreună

Set de pictură pe numere, ca să învețe să se relaxeze împreună

PictorulFericit.ro

Mirii trebuie să învețe să lucreze împreună. Și nimic nu îi va învăța să colaboreze ca un set de pictură pe numere. Pe lângă faptul că este foarte relaxant, deoarece trebuie doar coloreze între anumite linii, o astfel de pictură îi va pune în situația de a colabora pentru a avea îmbinări perfecte. Iar pentru un cuplu la început de drum, aceste seturi sunt cadouri de cununie perfecte.

13. Un soundbar, deoarece calitatea sunetului contează

idei de cadouri de nuntă soundbar

eMag.ro

Sunetul din filme și seriale este foarte important. Iar de acum, cel mai probabil, tinerii însurăței acesta va conta, deoarece Netflix și chill acum își arată adevărata valoare. Iar dacă cauți idei de cadouri de nuntă, poți să îți apleci ideea și asupra acestui aspect al vieții. Iar un soundbar este varianta optimă pentru a crea sunetul de cinema în orice sufragerie. Prin urmare, dacă înclini spre un aparat performant, atunci cu siguranță va fi un cadou de care mirii se vor bucura cât mai mult timp.

14. Jocuri de societate

Cadouri de nuntă distractive

Jocuri de societate 

eMag.ro

După nuntă ieșirile în cluburi se răresc și sunt înlocuie de cine acasă, alături de prieteni. Ei bine, pentru aceste seri, poți să faci cadouri de nuntă jocuri de societate. Nu trebuie să jucați întotdeauna cărți. Puteți să vă distrați jucând diferite board games care mai de care mai funny. Desigur, nu este sufieint un singur joc, ci este indicat ca pentru nuntă să cumperi mai multe, să faci un fel de starter pack de jocuri pe care consideri că mirii le-ar juca cu plăcere.

15. O săptămână de miere în cel mai romantic oraș

cadouri de lux pentru nuntă vacanta venetia

Booking.com

Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Încărcat de istorie și de cultură, acesta trebuie vizitat cel puțin o dată în viață. Ei bine, dacă vrei să faci cadouri de lux pentru nuntă atunci o săptămână în orașul măștilor este o alegere excelentă. Pe lângă clasicele plimbări cu gondola, Veneția are foarte mult de oferit unui cuplu care abia și-a declarat iubire veșnică.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.5 (13 voturi)

Autorul articolului

Lavinia Calin
Lavinia Calin

Sunt mereu interesată de noile tehnologii, de gadget-uri şi de AI. De aceea, caut cât mai multe informaţii despre cum funcţionează fiecare produs pentru a putea face recomandări cât mai precise pentru cei care citesc acest site. LinkedIn

Articole similare