Mașina reprezintă, pentru foarte mulți conducători auto, un bun pe care și-l doresc să exprime cât mai mult din personalitatea lor. De aceea, o parte din veniturile șoferilor merg către accesorizarea autovehicului, printre acestea regăsindu-se și sistemul audio al mașinii. Iar cine își dorește să aibă parte de sunete care să fie de calitate superioară investește în achiziționarea unor subwoofere auto.
Dar, un subwoofer nu este dedicat doar ascultării muzicii de calitate într-o mașină, ci și acasă sau la petrecerile din cluburi ori cu prietenii. Prin urmare, rolul acestora în redarea unor sunete performante este vital, de aceea, alegerea unui subwoofer trebuie să întrunească o serie de elemente, despre care vom discuta în cadrul prezentului articol.
Kef Kube este o alegere excelentă pentru a te bucura de un sunet excepțional și de o muzică de inegalat din prisma calității.
Skytec Difuzor de bas 45 cm subwoofer 1000W transformă sunetele în realitate la un nivel acustic profesional, astfel încât o să ai parte de o experiență audio de top.
Un subwofer excelent pentru a asculta muzică în timpul liber, dar și pentru a petrece alături de prietenii și rudele tale.
Cele mai bune subwoofere
Recenzie: KEF Kube 12b
Produs calitativ
Tip subwoofer: Uz casnic, De podea I Putere: 300 W I Număr boxe: 1 I Valoare presiune acustică: 92 dB I Frecvență: 40 Hz la 140 kHz I Funcții: Intrări de nivel jos, Prevăzut cu amplificator și difuzor, 3 setări EQ controlate DSP, Compatibilitate largă cu sistemele audio I Greutate: 20,6 kg I Dimensiuni: 39,3 x 41 x 41 cm I Preț: 3099 Lei
- Putere mare
- Interval amplu de frecvență
- Presiune acustică înaltă
- Compatibilitate largă cu diferite sisteme audio
- Preț ridicat
KEF Kube 12b este subwoferul de care ai nevoie dacă ești în căutarea unui astfel de gadget puternic prin intermediul căruia să te bucuri de muzica preferată la adevărata ei valoare. Suportă atât frecvențe de joasă tensiune, cât și pe cele care depășesc 100 Hz astfel încât vei putea asculta o varietate de piese la claritate maximă.
Prețul este pe măsura a ceea ce oferă, iar compatibilitatea vastă cu diferite sisteme audio este mai mult decât ideală indiferent de compatibilitatea pe care o cauți, chiar dacă prezintă doar o boxă.
Recenzie Skytec Difuzor de bas 45 cm subwoofer 1000W
Prețuri medii
Tip subwoofer: Pasiv I Putere: 1000 W I Valoare impedanță: 8 Ohm I Valoare presiune acustică: 94 dB I Răspuns la frecvență: 15 Hz la 5 kHz I Funcții: Reflex Bass I Tip conectare: Mufă Jack/Speakton/terminale I Greutate: 20 kg I Dimensiuni: 55,5 x 43,5 x 64,5 cm I Preț: 759 Lei
- Construcție solidă și rezistență
- Ideal pentru spații ample
- Calitate profesională a sunetelor
- Nivel de vibrații scăzut
- Greutate de 20 kg
- Nerecomandat pentru spații mici
Skytec Difuzor de bas 45 cm subwoofer 1000W se potrivește iubitorilor de muzică redată în spații vaste, datorită calității sunetelor care este la nivel profesional. Este tipul de subwoofer care este recomandat pentru formațiile de muzică sau pentru cei cărora le plac petrecerile. Recomandat ca parte din aparatura unei discoteci sau club, acest subwoofer dispune de un filtru low pass de calitate.
Nivelul de bas este unul puternic, care este redat perfect grație interconectării cu celelalte componente. Dispune de cadru cu mâner, care îl face ușor de transportat, în ciuda greutății sale de 20 de kilograme. Poți fi utilizat pe suprafețe joase, dar și pe un trepied; SPL-ul ajunge până la 94 dB, limita de jos fiind de 89 dB. Prețul reflectă în mod corect calitatea acestui produs, așa că dacă îți dorești să alegi o combinație de caracteristici tehnice de top la un preț foarte avantajos, acesta este subwoofer-ul recomandat pentru tine.
Recenzie: Sal BS 10
Lucruri accesibile
Tip subwoofer: Pasiv I Putere: 150 W I Valoare impedanță: 4 Ohm I Valoare presiune acustică: 100 dB I Răspuns la frecvență: 35 Hz la 3500 kHz I Funcții: Carcasă închisă prevăzută cu Dynamic Bass I Tip conectare: Cablu cu cleme I Dimensiuni: 30 x 18 x 3.5 cm I Preț: 191,40 Lei
- Putere ridicată
- Presiune acustică înaltă
- Interval sporit de frecvență ce asigură redarea unui sunet impecabil
- Carcasă izolată pentrusunete clare
- Preț redus, avantajos
- Conectivitate exclusivă prin cablu cu cleme
Sal BS 10 este un subwofer puternic cu o presiune acustică de până la 100dB. Îți recomandăm dacă alegi această opțiune să fii atent la volumul de redare al muzicii pentru că presiunea acustică poate atinge până la 100 dB și poate fi deranjantă. Suportă și sunetele cu o frecvență joacă care pornesc de la 35 Hz, dar și pe cele care pot atinge la 3500 Hz.
Din păcate, acest subwofer este compatibil doar cu sistemele care suportă conectivitate prin cablu cu cleme, dar dacă acest lucru nu reprezintă o problemă pentru tine, garantat prețul și claritatea sunetului sunt 2 aspecte importante care te vor încânta.
Model alternativ de subwoofer
Dacă îți dorești un subwoofer care să fie prietenos cu buzunarul tău, dar pe care să-l poți folosi în diverse scopuri (petreceri, acasă, mașină), Skytec 2X 2000 W (1518 Lei) este un model care o să te mulțumească din plin. Setul cuprinde 2 subwoofere cu o putere RMS de 250 W (echivalează cu o putere totală de 2000 W), iar la nivel de acustică ajung până la 94 dB. Conectarea se face cu ajutorul mufelor Jack și a porturilor Spekaton (câte 2 din fiecare). Beneficiază de un filtru de tip low pass care oferă un sunet cu frecvente joase de calitate superioară. Prețul este foarte avantajos, așa că, dacă vei opta pentru acest set de subwoofere, vei beneficia de un produs de top.
Cum alegi un subwoofer de calitate?
Alegerea unui subwoofer auto nu este o operațiune atât de simplă, mai ales că trebuie făcută distincția în multiplele tipuri de astfel modele:
- Subwoofere active – care au un amplificator integrat;
- Subwoofere pasive – fără amplificator integrat;
- De tip free air – pentru portbagaj;
- De tip Bass Reflex – cu un sunet de calitate superioară;
- De tip Sealed – pentru a redă orice tip de muzică;
- De Tip Ported – nu sunt închise, precum cele Sealed, și au o vibrație adițională în timpul funcționarii;
- De tip Band Pass – difuzorul este invizibil, dar sunetul nu este atât de calitativ.
Există o serie de criterii pe baza cărora se efectuează alegerea unui subwoofer, așa că, înainte de a opta pentru un anumit model, este recomandat să iei în calcul următoarele aspecte:
- Tipul de subwoofer – poți alege între cele active și cele pasive, diferența fiind dată de prezența unui amplificator integrat. Cel activ este mai dificil de integrat în cadrul unei mașini, dar, calitatea sunetelor este net superioară celui pasiv. În schimb, în cazul celui pasiv, acesta îți oferă posibilități mai ieftine de montare, dar, la nivel de sunet, calitatea nu este atât de bună.
- Designul, greutatea și dimensiunile aparatului – unele subwoofere au o greutate mică (de maxim 9-10 kg), în timp ce altele ajung la o valoare de peste 40 de kilograme. În astfel de cazuri, dacă nu alegi subwooferul pentru acasă sau mașină, ci pentru a-l folosi la petreceri, este necesar să alegi un model care să aibă roțile de transport. Dimensiunile trebuie raportate și la posibilitatea de integrare într-o mașină, modele care au o mărime mai redusă fiind de preferat celor care sunt mari. Nivelul de consum este unul foarte ridicat în ceea ce le privește pe cele din cea de-a două categorie, așa că, ține cont și de acest aspect atunci când îți alegi viitorul subwoofer.
- Specificațiile tehnice – între acestea se regăsește puterea RMS a dispozitivului, impedanța, răspunsul la frecvența și sensibilitatea în dB. Toate aceste valori influențează în mod direct calitatea sunetului în raport cu mediul în care urmează a se propagă. De exemplul, dacă te gândești să folosești dispozitivul ca subwoofer auto, atunci ai nevoie de o putere RMS care să fie în jurul valorii de 100 -200 W (puterea RMS), cu o valoarea a impedanței de 4-8 Ohm și cu un răspuns la frecvență cuprins între 20 Hz și 250 kHz.
- Nivelul de funcționalitate și calitatea sunetului – trebuie ținut cont de faptul că nu toate subwooferele sunt dedicate utilizării pentru mașină, așa că trebuie să i se creeze spațiul necesar pentru a putea fi montat. De aceea, dacă vei opta pentru un model care nu este dedicat trebuie să alegi unul care să fie cât mai redus ca dimensiuni și să poată fi adaptat cât mai rapid și mai simplu. În general, spațiul de montare în mașină este undeva în zona portbagajului, așa că, în acest caz trebuie să iei în considerare și funcțiile de Reflex Bass și răspunsul la distorsiuni. Calitatea sunetului este foarte importantă pentru un subwoofer auto, așa că, o frecvență de 20-40 Hz, este ceea ce trebuie să cauți la viitorul tău aparat în acest sens.
În ciuda faptului că este dificil să-ți cumperi un subwoofer auto de calitate sau un dispozitiv pentru locuința ta ori pentru petrecerile pe care le organizezi, având la dispoziție o gamă atât de variată de oferte, cu siguranță că vei alege ceva de calitate. Ține doar cont de aceste criterii și misiunea ta se va ușura în mod cert.
Una dintre etapele foarte importante în obținerea unui sunet de calitate în mașina ta este montarea unor subwoofere auto. În videoclipul următor vei observa cum se realizează întreaga operațiune și cum poți să ai parte de un sistem audio cu adevărat cool nu doar în mașină, ci și în casa ta: