Boxele portabile îți oferă posibilitatea de a asculta muzica favorită de pe dispozitivele portabile (telefon mobil inteligent, MP3/ MP4 player sau tabletă) la un nivel sonor mult mai avantajos decât căștile clasice din generațiile vechi sau decât cele pentru laptop sau desktop. Gândește-te la o boxă portabilă Bluetooth ca la un sistem audio super performant, care beneficiază de propriile setări pentru a-ți oferi muzica pe care o asculți la un nivel impecabil din punct de vedere al sunetului.
În plus, ultimele modele de boxe portabile dispun de forme din ce în ce mai futuriste, cu designuri moderne și de o tehnologii care filtrează semnalul audio până la perfecțiune. Astăzi, toți cei care sunt cool și știu ce înseamnă distracția își ascultă muzica preferată într-o boxă portabilă Bluetooth!
Albrecht MAX-treme atrage prin sunetul de calitate, stereo, emis de cele 2 difuzoare de 3W. Raportul preț-calitate este excelent.
JBL Go3 este una dintre cele mi populare boxe portabile, având caracteristici de top la un preț accesibil.
NOMAD 215-BK este o boxă portabilă care îți va aduce muzica și radioul în casă sau la petreceri la un preț mic.
Cele mai bune boxe portabile cu Bluetooth în 2022
Recenzie Albrecht MAX-treme
Tip boxă: Bluetooth I Conectivitate: Mufă Jack 3, 5 mm/Bluetooth I Medii de redare: Dispozitive cu /Micro USB/Bluetooth/Mufă jack 3, 5 mm/NFC I Raza de acțiune: 10 metri I Putere: 3 W I Distorsiuni: – I Funcții suplimentare: Player Bluetooth I Tip baterie: Acumulator I Timp de redare: 12 ore I Autonomie: 12 ore I Culoare: Negru I Preț: 274,99 Ron
- Funcție Noise Cancellation
- Sunet clar și puternic
- Funcție Handsfree
- Ușor instabilă la șocuri
Albrecht MAX-treme este o boxa portabilă de calitate, disponibilă la un preț extrem de accesibil. Sunetul stereo este redat de două difuzoare cu o putere de 3W. Aparatul este compatibil cu toate tipurile de dispozitive ce operează cu sistemele iOS și Android. Funcția de eliminare a zgomotului ajută la obținerea unui sunet de calitate premium. Acumulatorul rezistă până la 12 ore de funcționare. Dincolo de avantajele oferite la nivel tehnic, această boxă portabilă punctează decisiv și la capitolul preț. Care este unul remarcabil de ieftin.
Recenzie JBL GO3
Tip boxa: Bluetooth I Conectivitate: – I Medii de redare: – I Raza de acțiune: – metri I Putere: 5W I Distorsiuni: ≥85dB I Funcții suplimentare: Rezistent la praf/ rezistent la umiditate I Tip baterie: Acumulator I Timp de redare: 5 ore I Autonomie: 5 ore I Culoare: Diverse culori I Preț: 171 Ron
- Redare muzică de calitate
- Semnal Bluetooth 5.1
- Rezistent la apă
- Rezistentă la praf
- Design minimalist
- Se conectează mai greu la dispozitive noi
JBL GO3 este o boxă Bluetooth cu o ieșire de 5 wați. Are o baterie reîncărcabilă încorporată și un port de încărcare micro USB. Conexiunea este Bluetooth 5.1 ceea ce înseamnă că poți asculta orice fel de muzică, podcast sau audiobook. Este perfect pentru a o lua la plajă sau în parc, deoarece este rezistent la apă și praf, sau pur și simplu pentru a fi folosit în casă.
Calitatea sunetului este excelentă pentru dimensiunea sa și este foarte ușor de utilizat. Singurul dezavantaj este că unii utilizatori au observa că se conectează mai greu la dispozitive noi, fiind necesar un restart. Însă, nu este întotdeauna necesar să se conecteze foarte mulți oameni la boxa ta Bluetooth.
Recenzie NOMAD 215-BK
Tip boxă: Bluetooth I Conectivitate: Bluetooth I Medii de redare: Dispozitive cu Bluetooth/ Mufă jack 3, 5 mm. Cititor de carduri I Raza de acțiune: 10 metri I Putere: 10W I Distorsiuni: 80 dB I Funcții suplimentare: MicroSD/Radio FM I Tip baterie: Acumulator I Timp de redare: 4 ore I Autonomie: 4 ore I Culoare: Negru I Preț: 99,99 Ron
- Radio FM
- Cititor de carduri
- 2 boxe X 5W
- Meniu audio în limba română
- Autonomie mică
NOMAD 215-BK este o boxă Bluetooth care va fi vedeta petrecerii. Cele două boxe de câte 5W redau sunetul curat. Iar pentru o boxă portabilă, volumul este destul de puternic. Aparatul are radio FM și cititor de carduri, care te ajută atunci când nu au semnal la telefon și nu poți face stream cu muzică.
Un avantaj deosebit al acestei boxe portabile este meniul audio în limba română, pentru că poți face setările mult mai ușor. Singurul dezavantaj este autonomia mică, de 4 ore, dar care poate fi suficientă pentru viața de zi cu zi.
De ce să alegem o boxă portabilă Bluetooth?
Alegerea unei boxe portabile trebuie să se realizeze raportându-ne le utilitatea acesteia pentru sistemele de redare de care dispui. În momentul de față, tehnologia Bluetooth este una care se află în competiție directă cu alte tipuri de tehnologii, așa cum este cea wireless (wi-fi), DLNA, Airplay, Multiroom sau NFC. Deosebirile față de aceste tehnologii poziționează Bluetooth drept una dintre cele mai fiabile opțiuni în momentul actual, pentru că această tehnologie se remarcă prin:
- Rază extinsă de acțiune de până la 30 metri
- Preț mult mai scăzut al dispozitivelor portabile
- Calitatea superioară a conceptului
- Omniprezența acesteia pentru o gamă variată de dispozitive
- Sistem de configurare simplu, rapid și pe înțelesul tuturor utilizatorilor
Chiar dacă fiecare dintre tehnologiile mai sus prezintă unul sau mai multe avantaje în comparație cu Bluetooth-ul, per ansamblu, această tehnologie este singura capabilă să reunească în același concept toate beneficiile oferite de fiecare tehnologie în parte. Acest lucru nu poate înseamnă decât că Bluetooth-ul este un concept superior și care îți oferă multiple facilități atunci când îl ai la dispoziție prin intermediul gadget-urilor tale, așa cum este și boxa portabilă.
Cum alegem o boxă portabilă Bluetooth?
Pasionații de muzică au nevoie de soluții cât mai inteligente pentru a se bucura de melodiile lor preferate la un nivel audio apropiat de perfecțiune. Din acest motiv, alegerea unei boxe portabile trebuie să întrunească o gamă cât mai diversificată a caracteristicilor, aspect care se va reflectă în mod normal, în prețul de achiziționare a dispozitivului. Nu trebuie uitată nici calitatea mediului de redare, care poate influența în mod direct calitatea sunetului din boxă, în acest caz fiind de preferat medii de redare cât mai superioare din punct de vedere calitativ.
Tipul de alimentare și nivelul de autonomie
Fiind vorba despre un dispozitiv care este portabil (la purtător) este nevoie de un nivel al autonomiei cât mai ridicat. Acest aspect presupune că acumulatorul sau baterie boxei să fie cât mai rezistent și să ofere un nivel de utilizare cât mai extins (peste 12-15 ore de funcționare). Majoritatea boxelor portabile se limitează la o autonomie de 8 ore, ceea ce este un interval de timp acceptabil, mai ales pentru petreceri sau excursii.
De asemenea, în cazul în care boxa dispune și de un port USB, acest tip de alimentare îți permite să conectezi gadgetul atât la laptopuri, cât și la dispozitivul de încărcare al unui autoturism ori alte dispozitive asemănătoare, ceea ce înseamnă o autonomie și mai ridicată pentru a-ți asculta muzica favorită.
Calitatea sunetului redat și nivelul de distorsiuni
Este foarte important ca muzica să fie redată la o calitate superioară, dar, așa cum am menționat, acest aspect este influențat și de calitatea pistei de înregistrare, precum și de calitatea mediului de redare. Cu toate acestea, anumite modele de boxe portabile beneficiază de posibilitatea de ajustare a nivelului de distorsiuni, ceea ce îi permite utilizatorului să experimenteze un nivel al muzicii aproape de perfecțiune.
Conectivitatea și compatibilitatea High Speed
Versiunea de Bluetooth influențează calitatea redării, așa că este recomandat ca o variantă cât mai recentă (așa cum este Bluetooth 3.0/4.0) să fie disponibilă în ceea ce privește modul de conectivitate al boxei. Cu atât mai avantajoasă este o boxă care dispune de caracteristica High Speed care îți permite să utilizezi un canal audio separat, de mare viteză, astfel încât calitatea sunetului redat să fie impecabilă.
Designul boxei
Acesta este un element care te va scoate în evidență și le va arăta tuturor că ești o persoană care este interesată de produse personalizate, unice sau cel puțin originale. Boxele portabile care au un aspect retro sau care sunt în tendințe reprezintă o opțiune pentru cei interesați în mod particular de felul în care arată boxa portabilă Bluetooth pe care o utilizează pentru a-și asculta muzica preferată.
Compatibilitatea boxei cu mediile de redare
Fie că optezi pentru “împerecherea” cu telefonul mobil, tabletă, MP3 player sau orice alt mediu de redare, nu uita că este foarte important ca sistemele de operare să fie compatibile și să-ți permită să te bucuri de muzica ta oricând dorești. Nu vei putea conecta alte dispozitive care rulează sisteme de operare specifice (așa cum sunt iPad-urile și IPhone-urile) la o boza care nu este AirPlay, de exemplu. Alege-ți întotdeauna boxa ținând cont și de acest detaliu!
Brandul producătorului
Chiar dacă nu este un criteriu esențial, în cazul în care vei opta pentru un produs de brand vei beneficia de avantajele oferite de către renumele producătorului, ceea ce se poate echivala în rezistență și durabilitate mărite, în calitatea superioară a pieselor componente sau în designul special pe care îl oferă dispozitivelor sale.
Garanția
Este un aspect important, ținând cont că un astfel de accesoriu este utilizat în mediul exterior în majoritatea cazurilor. Perioada standard de garantare este de 24 de luni, dar în anumite cazuri poate ajunge și la 36 de luni.
Prețul
Gama de prețuri pentru o boxă portabilă Bluetooth începe de la 30 Ron și poate ajunge până la 5000 Ron, fiecare dintre produse adresându-se unui anumit segment de cumpărători. Pentru cei interesați să aibă parte de un spectru cât mai larg de avantaje din partea boxei lor, varianta de preț cea mai accesibilă este situată între 300 și 600 Ron. Alegerea va aparține în ceea ce privește prețul, pentru că și o boxă care se vinde la o valoare mai scăzută îți poate oferi caracteristici tehnice de calitate.
Alege-ți întotdeauna o boxă portabilă Bluetooth care să combine toate aceste caracteristici, iar rezultatul alegerii tale o să-ți încânte urechile de fiecare dată când o utilizezi!