Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Cele mai bune căști wireless din 2024

Iubești să asculți muzică sau ești antrenat în mod contsant în apeluri numeroase? O pereche de căști wireless îți vin mereu în ajutor și te scapă de grija cablurilor care se pot rupe cu ușurință sau care te pot încurca. Astfel, în timp ce redai piesele tale preferate sau conversezi cu cei dragi, poți face zeci de activități utile – de la tabieturi casnice sau de îngrijire, la condusul mașinii, sarcini profesionale de lucru etc.

Prin urmare, investiția într-o pereche de căști fără fir merită cu siguranță. Iar dacă ți-am stârnit interesul, hai să descoperi și care sunt cele mai populare din 2024, modele care merită atenția ta și care se vor transforma garantat în gadgetul tău preferat de zi cu zi.

Cel mai bun în general

Airpods de la Apple sunt niște căști compacte cu o arie de acțiune de 10 m și o autonomie de până la 10 ore de care te poți bucura pentru toate activitățile tale preferate.

Produs avantajos calitate/preț

Căști fără fir rezistente la apă prevăzute cu extra bass, autonomie de peste 5 ore de utilizare continuă și noise cancelling care transformă muzica și conversațiile într-o operă de artă.

Cel mai ieftin

Căști wireless rezistente la apă și cu o sonorizare deosebită, perfecte pentru apeluri zilnice, dar și pentru redarea pieselor favorite în orice moment.

TOP 3 cele mai bune căști wireless

Recenzie: Apple Airpods Pro

Cele mai bune căști wireless din 2024 – Apple Airpods Pro 2nd Generation Produs calitativ

Tip căști: Wireless, In ear | Versiune Bluetooth: 5.3 | Autonomie: 6 ore | Arie de acțiune: 10 m | Funcții: Anulare zgomot de fundal, Carcasă și dopuri incluse, Waterproof, Design compact și elegant, Funcție de microfon etc. | Culoare: Alb | Preț: 1349.99 lei

Avantaje
  • Design premium și compact
  • Ușoare și fiabile
  • Arie largă de acțiune
  • Sunet clar și lipsit de zgomote
  • Rezistent la apă
Contra
  • Cost ridicat
  • Autonomie relativ redusă

Apple Airpods Pro sunt pintre cele mai bune căști wireless din ultima generație Apple. Acestea se fac remarcate printr-un sunet clar fiind prevăzute cu funcția de anulare a zgomotului de fundal și, prin urmare, întreaga ta atenție va fi concentrată pe conversațiile cu prietenii și familia, fie pe muzica redată în timpul călătoriilor tale. Aceste căști vin la pachet cu tot ceea ce ai nevoie, de la o carcasă reîncărcabilă care se va asigura că dispui în permanență de autonomia ideală, până la dopuri prin intermediul cărora să poți ajusta căștile după formatul urechilor tale.

Deși prețul este destul de ridicat, alegând aceste căști in ear te vei bucura de un gadget de top aparținând unui brand pe măsură, cu o autonomie de circa 6 ore de funcționare continuă, un design compact și ușor de introdus în buzunarele tale, fără a lipsi sunetul de calitate superioară cu fiecare utilizare.

Recenzie: Huawei FreeBuds 5

Cele mai bune căști wireless din 2024 – Huawei FreeBuds 5 Prețuri medii

Tip căști: Wireless, In ear | Versiune Bluetooth: – | Autonomie: 5/30 ore | Arie de acțiune: 10 m | Funcții: Control tactil, Rezistent la apă și transpirație, Noice cancelling, Iluminare LED, Accesorii incluse, Oferă posibilitatea de comutare între 2 dispozitive, Carcasă cu funcție de încărcare, Autonomie totală până la 30 ore, Hi-Res etc.|  Culoare: Coral | Preț: 599.99 lei

Avantaje
  • Design compact și elegant
  • Rezistente la apă și transpirație
  • Audio Hi-Res cu funcție de atenuare zgomot de fundal
  • Autonomie extinsă de până la 30 ore
  • Control tactil
  • Permite conexiunea și comutarea cu alte dispozitive
Contra
  • Cost mediu

Huawei FreeBuds 5 sunt o adevărată capodoperă când vine vorba de o experiență auditivă de excepție, indiferent că vorbim de sesiuni de conversații, fie de ore de ascultare muzică și alte materiale de divertisment. Deși la bază autonomia este de 5 ore, aceasta poate atinge la o încărcare în carcasă până la 30 ore, adică zile de folosire constantă sau chiar săptămâni atunci când sunt utilizate ocazional. Aceste căști cu bluetooth pot fi ușor de controlat tactil, prin simpla atingere a senzorului integrat, funcție cu ajutorul căreia de exemplu, poți schimba materialele sau să le pornești/oprești.

Costul este mediu, ușor ridicat, dar aspectul este cu adevărat premium, fiind ergonomice și ușor de adaptat datorită dopurilor interschimbabile cu care vin la pachet. În plus, sunetul de înaltă precizie Hi-Res asigură o redare cursivă, clară, cu posibilitatea de a anula zgomotele de fundal. Practic, aceste căști îți oferă tot ceea ce ai nevoie ca să te bucuri de cele mai relaxante și distractive momente.

Recenzie: Xiaomi Mi True

Cele mai bune căști wireless din 2024 – Xiaomi Mi True Lucruri accesibile

Tip căști: Wireless, In ear | Versiune Bluetooth: 5.0 | Autonomie: 4/20 ore | Arie de acțiune: – | Funcții: Ușoare și ergonomice, Codec AAC, Greutate redusă, Rezistente la apă, Microfon dual,  etc.|  Culoare: Alb | Preț: 157,42 lei

Avantaje
  • Design compact
  • Rezistente la apă
  • Pret accesibil
  • Microfon dual
  • Incarcare rapida
Contra
  • Autonomie redusa

Xiaomi Mi True e o alegere accesibila si perfecta pentru cei aflati in cautarea unor casti cu performante decente de care sa se bucure ocazional si, de ce nu, uneori si zillnic.Te poți folosi de ele cu succes pentru a vorbi cu apropiații, dar și pentru a asculta muzică, să redai filme etc. Sunetul este echilibrat și dispune de funcție de anulare a zgomotului de fundal care îți oferă claritate și o intensitate amplă a frecvențelor.

Minusul constă în autonomia redusă și nu întocmai cea mai semnificativă de pe piață, dar pentru uz ocazional ele sunt exact ce ai nevoie. Microfonul dual îți permite oricând să stabilești sunetele care dorești să le aduci în atenția ta (cele redate prin Bluetooth și/sau cele de exterior), iar încărcarea rapidă și carcasa cu funcție de reîncărcare îți oferă plăcere un timp îndelungat.

Cum să alegi cele mai bune căști wireless

Ca și telefonul de altfel, căștile pot deveni un accesoriu de nelipsit din rutina ta zilnică. De aceea îți recomandăm să nu te grăbești în alegerea acestora, cu atât mai mult dacă îți propui să le utilizezi zilnic sau pe perioade îndelungate de timp. Dacă vrei să te bucuri de cel mai bun raport-calitate preț, analizează ofertele din magazinele online unde gama de căști este variată, mai vastă ca în magazine și ai posibilitatea de a găsi mai multe oferte, mărci și performanțe, care să se ridice la nivelul așteptărilor tale. Uite câteva criterii importante care-ți pot fi de folos să le ai în vedere, mai ales dacă nu ești familiarizat cu domeniul tehnologic sau dacă ai avut experiențe neplăcute în trecut.

După brand

Brandul căștilor poate dicta atât performanțele, dar și bugetul de achiziție. De exemplu, dacă ești fan Apple, te poți redirecționa din start către căști airpods. Opțiuni excelente sunt și pentru fanii altor mărci de renume, precum variantele de căști wireless Samsung, Huawei, Xiaomi, Jbl și nu numai. Dacă marca nu e relevantă pentru tine, poți avea în vedere achiziția de căști wireless no name care vor fi mai ieftine, dar atenție la perfomanțe căci ele ar putea avaea o tehnologie net inferioară. Prin urmare, dacă ești o fire mai pretențioasă, sfatul nostru e să optezi pentru căști de o calitate bună și de la o marcă cunoscută în domeniul tehnologic.

Cele mai bune căști wireless din 2024 – cele mai bune casti wireless recenzie

În funcție de tipul căștilor

Analizând forma, căștile wiriless sunt de mai multe feluri. Există căști in ear care au dimensiuni compacte și sunt introduse în urechi. Cei mai mulți producători care pun la dispoziție astfel de produse oferă astăzi și o serie de dopuri de diferite mărimi astfel încât ele să fie ușor de ajustat pe necesitățile fiecărei persoane în parte. Mărimea lor îți permite cu succes să le iei cu tine oriunde și oricând fiind ușor de introdus chiar și într-un simplu buzunar. La polul opus sunt căștile over ear, cele care se amplasează pe urechi și care sunt de dimensiuni mari.

Dacă ai avut mereu probleme în a-ți găsi căști care să pătrundă ușor în ureche, să se fixeze cu succes și să nu cadă atunci când te miști, ele sunt o alternativă excelentă. Poți căuta o versiune ce dispune de curea pliabilă astfel încât să-ți fie ușor să le depozitezi atunci când trebuie să pleci undeva și nu dorești să asculți muzică sau să conversezi prin intermediul acestora. Au acest dezavantaj de a nu fi extrem de compacte, iar dacă optezi pentru o pereche nepliabilă poate fi mai dificil să le transporți.

Trebuie să știi și că, în cazul căștilor on ear, acea carcasă suport are funcție și de dock de încărcare ce duce la prelungirea duratei de viață a bateriei cu fiecare introducere în carcasă, contribuind dintr-un singur gest și fără a mai fi nevoie să pui din start întreg sistemul la încărcat, de extra energie și autonomie pentru căștile tale. Astfel, dintr-o singură alimentare a carcasei, poți opține numeroase sesiuni complete de utilizare pe o durată de câteva zile sau săptămâni, în funcție de frecvența în utilizare. Acestea sunt însă doar câteva dintre cele mai populare și căutate exemple de căști wireless.

Durata de încărcare și durata de viață a bateriei

Preconizezi că vei folosi zilnic căștile timp de 2-3 ore, ocazional sau toată ziua? Poți folosi căști bluetooth în timpul activităților casnice, atunci când mergi la cumpărături, ieșiri în oraș, în călătorii, când conduci etc. Iar pentru a-ți alege cea mai bună pereche de câști, autonomia este o caracteristică extrem de importantă care se reflectă de exemplu și în preț. Specialiștii recomandă căști cu o autonomie medie de minim 5 ore astfel încât să nu ai în mod constant grija bateriei și să te poți bucura de ele în diferite situații.

Evident, cele mai bune variante sunt cele care se încarcă și repede, fiind gata de utilizare la scurt timp. Unii producători vor face precizări privind timpul de încărcare, alții nu. De exemplu, multe căști compacte, on ear, vor fi gata de utilizare în circa 2-3 ore preț de ore și zile în șir (la încărcarea completă a carcasei), iar altele îți oferă această autonomie la nivelul căștilor după circa 5 minute de încărcare în propria carcasă.

Conectivitatea cu telefonul mobil/dispozitivele utilizate

Tipurile acestea de căști sunt denumite “căști wireless” pentru simplu fapt că ele nu necesită utilizare de cabluri și conexiuni care te-ar limita în linii mari (la dimensiunea cablurilor de conexiune, de exemplu) și permit astfel folosirea cu “mâini libere” pe raza de acțiune (care de regulă, estimativ, e de ccirca 10 m). Practic, pe această distanță îți poți conecta căștile la orice dispozitiv și să comunici/redai materialele preferate.

La modul real, conectivitatea cu acestea se realizează prin Bluetooth și, bineînțeles, ele pot fi utilizate doar cu gadgeturile (telefoane, calculatoare, tablete etc.) care dispun de Bluetooth integrat. Mai trebuie să ai în vedere atunci când vine vorba de marile branduri, că ele nu sunt realizate exclusiv pentru a fi folosite cu gadgeturile aceleiași firme. De exemplu, dacă investești într-o cască wireless iphone, nu trebuie să fii utilizator exclusiv de produse Apple pentru a le putea utiliza. Cu un buget mai redus, poți opta și pentru căști bluetooth JBL, Huawei, Samsung sau altele. Ai putea semnala cel mult mici diferențe pe partea de sonorizare sau cu privire la controlul acestora (funcții), dar vei putea asocia cu succes și gadgeturi/căști de la mărci distincte.

Cele mai bune căști wireless din 2024 – Cum sa alegi cele mai bune casti wireless

După funcții

Cu cât căștile alese dispun de mai multe funcții, cu atât utilizarea lor devine mai simplă și mai interactivă. Și chiar poți remarca beneficii semnificative având cel puțin o parte din cele pe care ți le precizăm în continuare.

Funcția de atenuare zgomot

Funcția de atenuare a zgomotului pe fundal este una dintre cele mai utile cu putință. Practic, în lipsa acestei funcții, toate sunetele din exterior se pot reflecta asupra conversațiilor tale sau în timp ce redai musica. Iar astfel, nu vei avea parte de o experiență plăcută în utilizare. Multe modele oferă și posibilitatea de a activa zgomotul de fundal atunci când, de exemplu, dorești să fii la curent și cu ceea ce se întâmplă la exterior.

Control tactil

Controlul tactil îți permite să gestionezi căștile prin cele mai simple gesturi. De exemplu, există căști prevăzute cu senzori cu ajutorul cărora, printr-o ușoară bătaie la nivelul carcasei poți schimba piesele, să preiei și să închizi conversații și altele, fără a opera întregul proces de pe dispozitivul de contact. De asemenea, vei întâlni și căști care opresc instantaneu funcționarea acestora la momentul în care sunt scoase din ureche.

Accesorii

Accesoriile extra sunt întotdeauna bine venite. De la cablul pentru încărcare, până la huse de protecție, dopuri de diferite mărimi pentru potrivirea în ureche sau altele, toate acestea facilitează modul de utilizare și te ajută să te bucuri de căștile tale cu mai multă plăcere, un timp mai îndelungat.

Sfatul nostru

Pasionat de gadgeturi? Alege-ți și un super smartwatch cu care să-ți desfășori activitățile zilnice cu mai mult entuziasm. Verifică ghidul nostru cu top 10 smartwatch-uri recomandate și descoperă ce ți se potrivește.

În concluzie, investiția într-o pereche de căști wireless este cea mai bună alegere dacă ești pasionat de tehnologie sau vrei să-ți simplifici experiența acustică în timpul conversațiilor cu cei apropiați sau în timp ce redai materiale multimedia care să te relaxeze și să te binedispună în timpul tău liber. Fie că alegi căști wireless JBL sau opțiuni mai premium, la prețuri mai mari, asigură-te că ele dispun de autonomia ideală, de un design fiabil și potrivit nevoilor/cerințelor tale, cu funcții care-ți îmbunătățesc fiecare utilizare. Găsești multe căști wireles în Altex, pe eMAG, Flanco, dar și în alte magazine fizice și online, iar modul în care le alegi ținând cont de performanțele acestora va face diferența.

Trimiteți articolul

Evaluează articolul

Evaluare generală: 4.3 (11 voturi)

Autorul articolului

Alexandra Enache
Alexandra Enache

Sunt creator de conținut de peste 7 ani și îmi place să descopăr tot ce este nou pe piață. Astfel s-a dezvoltat și atenția la detalii, plăcerea de a veni în întâmpinarea publicului cu sfaturi și soluții la problemele lor. Fac parte din echipa Testato de aproximativ 1 an și am plăcerea de a vă oferi tips&tricks pentru o viață sănătoasă și armonioasă prin alegerea electronicelor, a electrocasnicelor, a gadgeturilor, a produselor favorite de beauty și multe altele. Instagram, Blog, Tiktok.

Articole similare