Ebook readerele sunt dispozitive electronice asemenea tabletelor create special pentru citit. Ele încearcă să simuleze cât mai bine experiența cititului de pe foaie. Avantajul notabil al ereaderlor este că poți să încarci oricât de multe cărți vrei și le vei avea la dispoziție oricând și oriunde. Redacția noastră recomandă e-book readerul de top Amazon Kindle Scribe.
Ebook premium cu ecran de 10.2” și memorie internă de 64 GB cu ajutorul căruia poți citi toate cărțile preferate și să creezi notițe atunci când este necesar.
PocketBook InkPad 4 este unul dintre cele mai bune e-book readere de pe piaţă, datorită fişierelor pe care le citeşte dar şi a funcţiilor suplimentare.
Un ebook reader compatibil cu 14 formate de dcumente și autonomie de 6 săptămâni prin care poți experimenta plăcerea cititului fără a ocupa loc anost în casă sau bagaje.
Cele mai bune ebook readere
Recenzie: EBook Reader Amazon Kindle Scribe
Tip ecran: Papperwhite | Tehnologie ecran: Papperwhite | Diagonala: 10.2 inch | Numar culori: – | Rezolutie: 2480 x 1860 | Memorie interna: 64 GB/32 GB/16 GB | Formate suportate: PDF, DOC, RTF, TXT, EPUB, HTML, AZW, JPEG, GIF, PNG, DOCX, AZW3, BMP, AAX | Wireless: Da | USB: USB | Timp de functionare: – | Greutate: 433 g | Dimensiuni (W x H x D): 196 x 230 x 5.8 mm | Culoare: Negru | Pret aproximativ: 2.699 lei
- Stilou premium inclus
- Tip de funcționare crescut
- Compatibilitate cu formate variate
- Ecran tactil cu luminozitate sporită
- Permite luarea de notițe
- Spațiu de stocare de 64 GB
- Rezoluție optică sporită de 300 dpi
- Autonomie sporită
- Posibilitate de partajare și de printare a documentelor
- Preț ușor ridicat
- Greutate mai mare
EBook Reader Amazon Kindle Scribe nu este un simplu device de pe care poți lectura cărțile și materialele preferate în diferite formate, ci și o modalitate eficientă de a lua notițe, de a crea diferite note caligrafice sau de a realiza diagrame și tot felul de completări pe care să le poți partaja cu cei din jur sau să le printezi. Ebook-ul are un ecran de 10.2 inch cu rezoluție optică de 300 dpi și 2480 x 1860 px care oferă claritate și intensitate la detalii, atât pe timp de zi, cât și seara. Spațiul de stocare generos de 64 GB te ajută să salvezi numeroase schițe sau materiale pe care le poți aprofunda mai târziu, în timp ce stiloul premium inclus de va ajuta în procesul de tehnoredactare.
Minusul acestui ebook reader este prețul ușor ridicat însă, dacă iubești să citești cărți, să iei notițe sau să desenezi, acest dispozitiv este garantat cadoul perfect pentru tine. Cu siguranță va fi apreciat și de către cei dragi dacă alegi să-l dăruiești.
Recenzie: PocketBook InkPad 4
Tip ecran: E-Ink Carta™ 1200 | Tehnologie ecran: E-Ink Carta™ 1200 Screen | Diagonala: 7.8 inch | Numar culori: 300dpi, SmartLight (reglare temperatură și luminozitate) | Rezolutie: 1872 x 1404 | Memorie interna: 32 GB | Formate suportate: PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB (DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TXT, CHM, HTML, MOBI, ACSM, MP3, JPEG, BMP, PNG, TIFF | Wireless: 802.11 b/g/n | Bluetooth: Da | USB: USB-C | Timp de functionare: Până la 4 săptămâni | Greutate: 265 g | Dimensiuni (W x H x D): 189,5 x 134 x 8 mm | Culoare: Argintiu | Pret aproximativ: 1.550 lei
- Setări personalizate de luminozitate și temperatură
- Stocare internă de 32 GB
- Citește 17 formate de documente
- Suportă fișiere audio și conectivitate Bluetooth
- Se sincronizează cu DropBox și PocketBook Cloud
- Prețul ridicat
- Greutatea ușor crescută față de modelele anterioare
PocketBook InkPad 4 este un ebook reader de top, cu un ecran de 7,8 inch bazat pe tehnologia E-Ink Carta™ 1200, oferind o rezoluție ridicată și un contrast îmbunătățit. Suportă 17 formate de documente, printre care ePUB, PDF, DOCX și MOBI, eliminând necesitatea conversiei fișierelor. De asemenea, cititorul are opțiunea de a descărca cărți direct prin Wi-Fi sau de a folosi sincronizarea cu DropBox și PocketBook Cloud.
Procesorul său DualCore și conectivitatea Bluetooth permit ascultarea fișierelor MP3 sau audiobook-urilor, oferind o experiență multimedia completă. Cu o memorie internă de 32 GB, vei avea spațiu suficient pentru o bibliotecă imensă.
SmartLight-ul reglabil asigură confortul ochilor în orice condiții de iluminare, iar conectivitatea Bluetooth adaugă un plus de flexibilitate. Deși PocketBook InkPad 4 este ușor mai greu decât modelele anterioare, beneficiile și performanțele sale justifică prețul.
Recenzie: eBook Reader Amazon Kindle
Tip ecran: E-Ink | Tehnologie ecran: E-Ink | Diagonala: 6 inch | Număr culori: 16 nivele tonuri de gri | Rezoluție: – | Memorie interna: 16 GB | Formate suportate: PDF, RTF, TXT, EPUB, HTML, MOBI, AZW, JPEG, GIF, PNG, DOCX, AZW3, PRC, AAX | Wireless: Da | USB: Micro USB | Timp de funcționare: Până la 6 săptămâni | Greutate: 158g | Dimensiuni (W x H x D): 157.8 x 108,6 x 8 mm | Culoare: Negru | Preț aproximativ: 655 lei
- Ecran cu tehnologie e-ink care oferă o claritate sporită
- Formate variate de citire și analiză
- Tehnologie wireless integrată
- Utilizare intuitivă
- Greutate redusă
- Portabil
- Funcție exclusivă de citire
- Preț ușor ridicat
eBook Reader Amazon Kindle este gadgetul perfect dacă ești un pasionat înrăit de lectură și cauți soluții pentru a-ți petrece concediile așa cum ai visat fără necesitatea de a-ți umple bagajul cu o mulțime de cărți. Desigur, el se va dovedi a fi accesoriul ideal și la școală, în pauze, la muncă sau acasă. E compatibil cu o varietate de formate, are un design compact și o greutate redusă astfel încât beneficiezi de o portabilitate sporită. Detaliile sunt clar conturate și ușor de vizionat atât în condiții de iluminare redusă, iar durata de operare este de circa 6 săptămâni.
Printre dezavantajele acestuia se numără prețul ușor ridicat, dar pe măsura acestui device, dar și faptul că dispune exclusiv de funcție de citire (nu și de tehnoredactare). Însă, dacă vrei un înlocuitor modern la lectura clasică, eficient, garantat acest eBook Reader te va surprinde.
Cum alegi un ebook reader?
Persoanele care citesc foarte mult au nevoie de un ereader. Acest dispozitiv creează condițiile perfecte pentru citit, deoarece imită foarte bine paginile cărții, dar este mic și stochează sute de cărți. Cu alte cuvinte, într-un ebook reader poți stoca o bibliotecă, pe care să o ai mereu după tine.
Sunt foarte mulți oameni care spun că cititul pe tabletă sau telefon este la fel ca cititul pe un ereader, însă se înșeală. Ebook readererele sunt create special pentru citit. Asta înseamnă că sunt mici, de dimensiunile unei cărți obișnuite, foarte ușoare, disting numai nuanțe de gri și sunt create special pentru a reda scrisul. Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un ereadear.
Tipul de ecran
Trebuie știut că un ereader bun nu are glare. Cu alte cuvinte, lumina nu se reflectă, făcând imposibil cititul în lumină puternică.
Un alt aspect important este afișajul. Există două tipuri principale de afișaj.
1.E-Ink
- Este folosit de majoritatea ebook readerelor
- Recunoaște 16 tonuri de gri
- Fundalul este de culoarea hârtiei vechi, ușor gri.
- Contrastul este foarte mare, la fel ca în cazul cărților.
2.Paperwhite (300 dpi)
- Folosit de ereader-le cu lumină încorporată
- Fundal gri foarte deschis, aproape alb
- Contrast foarte mare adaptabil la luminozitate
Luminozitatea este o altă funcție a ecranului foarte importantă. Dacă obișnuiești să citești noaptea, este indicat să optezi pentru un ebook reader care are lumină încorporată. Trebuie să știi că durata bateriei este mai scăzută în cazul ereaderelor cu lumină.
Dimensiuni și greutate
Cu toții știm că mărimea contează. Iar dacă nu mai trebuie să îți faci griji că o carte este prea grea, este indicat să scapi de această grijă de tot.
Prin urmare, gând3ște-te cât de mic vrei să fie ebook readerul tău și cât de mult poți să ții în mână în mod constant.
Este adevărat că majoritatea ereaderelor sunt mici și ușoare. Însă, pe termen lung, o diferență de 10 grame se face simțită, la fel și o dimensiune mai mare a device-ului.
Interfața
Ereaderele fie au butoane, fie au touchpad fie le au pe amândouă.
Ebook readerele cu butoane consumă mai puțină baterie, însă sunt mai incomode atunci când vrei să stai în anumite poziții.
Ereaderele cu touchpad sunt mai intuitive, mai precise, însă sunt predispuse la murdărie.
Durata bateriei
Unul dintre avantajele ereaderelor este că durata de viață a bateriei este foarte mare. În cazul ebook readerelor fără lumină, poți citi fără să le încarci chiar și 4 săptămâni.
Bateria ereaderelor cu lumină incorporată se consumă mai repede dacă aceasta este folosită. Totuși, în comparație cu o tabletă, un ereader stă încărcat 2 săptămâni, chiar și atunci când folosești lumina.
Formate acceptate
Este foarte important să știi ce formate acceptă ereader-ul pe care vrei să îl cumperi. Cele mai populare formate de cărți sunt: ePub, PDF, TXT și HTML. Amazonul are propriul format AZW, care poate fi citit numai de Kindle.
Dacă nu vrei să te chinui cu programe de convertire, trebuie să ai în vedere și acest aspect.
Accesibilitate la librării
Un avantaj notabil pe care un ebook reader îl are este faptul că poți primi instant cartea pe care dorești să o citești, dar asta înseamnă că trebuie să ai acces la librarii și biblioteci online care să trimită documentul direct pe device.
Kindle are acces la Amazon, Nook la Barnes & Noble iar Kobo la Kobo library. Pocketbook pe de altă parte, folosește serviciul Dropbox și descărcarea de pe mail pentru a transfera cărțile pe ereader.
Capacitatea de stocare
Nu trebuie să sperie faptul că majoritatea ebook readerelor nu au capacitate de stocare mare. Cărțile, chiar și benzile desenate ocupă foarte puțin spațiu pe drive. Prin urmare, chiar și un Kindle de 4 Gb poate stoca sute, chiar mii de cărți.
Prețul
Nu în ultimul rând trebuie să ai în vedere o sumă maximă pe care o poți cheltui. Este normal să îți dorești ultimul model de ereader, însă dacă ai un buget limitat este indicat să te gândești care dintre caracteristicile menționate mai sus sunt importante pentru tine și apoi să alegi un ebook reader care să te mulțumească și din punct de vedere al prețului.