Aparatele de făcut gheață vin în ajutorul persoanelor care nu au la dispoziție un frigider care să aibă funcționalitatea producerii gheții instantaneu. Aceste mașini de făcut gheață reprezintă un mod eficient, rapid de a produce gheață. De asemenea, este și mai igienic, întrucât se poate alege sursa apei care va fi folosită. Ice Galet Mașină de făcut gheață este recomandarea experților Testado pentru cei care vor un aparat care pregătește rapid cantități mari de gheață și Chillout aparat pentru gheață pentru cei care nu dispun de un spațiu mare de depozitare.
Aparat de gheață cu o capacitate de gheață de 1.5 litri cu care vei putea să-ți pui în valoare cele mai gustoase băuturi.
Un aparat de gheață în culori vesele, cu o capacitate mare în ciuda dimensiunilor reduse, ușor de transportat și de curățat.
Mașină de gheață ce poate produce până la 12 kg pe zi, compactă și ușor de depozitat, perfectă pentru uz casnic sau la petreceri.
Top 3 cele mai bune aparate de făcut gheață
Recenzie: Ice Galet Mașină de făcut gheață – cea mai generoasă mașină de făcut gheață
Tip produs: Aparat de făcut gheață | Producție: 20 kg/24 h | Capacitatea rezervor de apă: 2.2 L | Capacitatea de gheață: 1.5 l | Tip cuburi de gheață: – | Agent frigorific: R290 | Alimentare: 220 – 240 V ~ | 50/60 Hz | Greutate: 15,5 kg | Dimensiuni: 25 x 42 x 38 cm (L x Î x l) | Lungime cablu alimentare: 200 cm | Preț: 2.287 Lei
- Capacitate generoasă de pregătire gheață
- Curățare automată
- Tavă detașabilă pentru gheață
- Sistem de iluminare integrat
- Zgomot redus
- Sistem de alarmă pentru depășirea capacității sau lipsă apă
- Preț ridicat
Ice Galet mașina de făcut gheață este o alegere excelentă pentru împătimiții de băuturi reci. Fie că vrei să te răcorești în compania unui fresh, fie că vrei să servești un whiskey sau un cocktail de excepție, Ice Galet te va ajuta să obții cuburi perfecte de gheață într-un timp foarte scurt și până la 20 kg în 24 ore. Capacitatea rezervorului de apă este generoasă și atinge până la 2.2 litri, iar cea de gheață 1.5 litri. Funcția de curățare automată este perfectă pentru a menține aparatul în perfectă stare pe termen lung, iar mașina e prevăzută inclusiv cu o tavă detașabilă care facilitează folosirea cuburilor de gheață. Sistemul de alarmă integrat atenționează la lipsă de apă sau la supraumplere astfel încât funcționarea mașinei să fie făcută fără niciun fel de probleme.
Un dezavantaj al acestui aparat este prețul destul de ridicat. Cu toate acestea, își va scoate cu ușurință investiția dacă este folosită în scop comercial, de exemplu, în cadrul unui bar, dar și dacă utilizezi gheață în mod curent, la petreceri sau alături de familia numeroasă.
Recenzie: Arctic Porter – cel mai compact aparat de făcut gheață
Tip produs: Aparat de făcut gheață| Producție: 9 bucăți de gheață per ciclu (8 minute) | Capacitatea rezervor de apă: 1,8 L | Capacitatea de gheață: 800 g| Tip cuburi de gheață: conică, small, large | Capacitatea de producție: 12 kg de gheață în 24 de ore| Alimentare apă: rezervor de 1,8 L | Agent frigorific: R600a (23 g) | Alimentare: 220 – 240 V ~ | 50 Hz | Greutate: 7,2 kg | Dimensiuni: 24 x 33 x 30 cm (L x Î x l) | Lungime cablu alimentare: 180 cm | Preț: 719 Lei
- Disponibil pe mai multe culori (albastru, negru, argintiu)
- Portabil
- Produce bucăți de gheață conică
- Funcție de autocurățare
- Relativ zgomotos
- Cuburile de gheață se topesc rapid dacă nu sunt folosite imediat ce au fost produse
Aparatul de gheață Arctic Porter de la Klarstein se remarcă printr-un design modern și vesel fiind potrivit pentru uz casnic și petreceri. Este un aparat portabil având doar puțin peste 7 kg și o lungime a cablului de alimentare de 180 cm și dispune și de un mâner. Produce cuburi de gheață de formă conică de dimensiuni small și large. Capacitatea de producție este de 9 bucăți de gheață per ciclu, care durează 8 minute. Capacitatea de producție zilnică este de 12 kg de gheață. Este ușor de folosit și curățat având și o funcție de autocurățare.
Recenzie: Chillout aparat pentru gheață – cel mai portabil și ușor de depozitat
Tip produs: Aparat de făcut gheață | Producție: 9 bucăți de gheață în 8 minute | Capacitatea rezervor de apă: 1,5 L | Capacitatea de gheață: 700 g| Tip cuburi de gheață: Rotund | Capacitatea de producție: Aprox. 12 kg de gheață în 24 de ore| Agent frigorific: R600a | Alimentare: 220 – 240 V ~ | 50/60 Hz | Alimentare apă: rezervor 1,5 L, conectare la sursa de apă potabilă | Greutate: 6,6 kg | Dimensiuni: 22,5 x 29 x 32 cm (L x Î x l) | Lungime cablu alimentare: 120 cm | Preț: 505 Lei
- Preț accesibil
- Capacitate generoasă de gheață produsă
- Greutate redusă
- Dimensiuni ergonomice
- Sursă de alimentare universală
- Atenționare în caz de apă scăzută și pentru tava de scurgere
- Capacitate mai redusă ca alte modele
Chillout aparat pentru gheață este soluția rapidă pentru a te bucura de cuburi de gheață cu greutatea aproximativă de 7.5 g, perfecte și gata de utilizare în doar câteva minute. Prin intermediul rezervorului de apă de 1.5 litri și al cuvei cu capacitate de 700 g gheață, această mașinărie îți ușurează eforturile și te ajută să dai uitării metodele clasice de pregătire la care ar trebui să aștepți ore în șir. În 8 minute vei dispune de 9 cuburi de gheață, iar în 24 ore poate produce până la 12 kg, fiind perfect pentru întruniri de familie, cu prietenii, petreceri sau uz comercial. Are un consum de 120 W și e confecționată din oțel inoxidabil și plastic de calitate superioară care îi permite o durabilitate îndelungată. Funcțiile de avertizare atunci când apa e scăzută și cel pentru tava de scurgere sunt ideale pentru o utilizare fără griji.
Într-adevăr, capacitatea produsă e raportată direct la dimensiunile acestuia și mai redusă față de alte modele care sunt mult mai scumpe, dar cu toate acestea producția e destul de generoasă și perfectă pentru uz casnic, fără a se limita exclusiv la acesta.
Cum să alegi cea mai bună mașină de făcut gheață?
Frigiderele moderne au încorporat un mini aparat de făcut gheață, însă acesta nu poate satisface nevoile de gheață necesară pentru o petrecere, de exemplu. Astfel, dacă sunteți amatori de băuturi reci sau doriți să păstrați produsele proaspete mai ales în zilele foarte călduroase, un aparat de cuburi de gheață este ceea ce aveți nevoie.
Aspectele pe care ar fi bine să le luăm în considerare când ne decidem să achiziționăm un aparat de făcut gheață, includ: mediul în care va fi folosit aparatul, tipul de produse pentru care se folosește gheață, cantitatea de gheață necesară și forma gheții.
Este important de ales de la început și locul unde va fi poziționat aparatul de făcut gheață. Dacă se dorește să fie folosit la petreceri în grădină, se poate opta pentru un model într-o culoare veselă și de capacitate mai mare. În schimb dacă se dorește ca acest aparat să fie plasat într-un bar mic din cameră, este nevoie să fie ales un aparat de dimensiuni mai mici și într-o culoare neutră pentru a se potrivi cu restul designului mobilei si al camerei.
Mașinile de făcut gheață pot fi folosite pentru a prepara băuturi reci, pentru a păstra produsele sau mâncare la rece sau pentru a ameliora inflamații, acestea fiind doar câteva dintre întrebuințările gheții.
Un dezavantaj al aparatelor de gheață este dimensiunea lor. Fiind electrocasnice de dimensiuni destul de mari, aparatele de gheață se depozitează pe blatul din bucătărie și pot ocupa un spațiu destul de mare. Însă, pentru a veni în ajutorul nostru, producătorii de aparate de gheață vin cu o ofertă și pentru aparate încorporabile. Astfel că, aparatele de făcut gheață lasă mai mult loc în congelator, nemafiind nevoie de tăvi pentru gheață, dar ocupă loc pe blatul din bucătărie.
Cum funcționează o mașină de făcut gheață?
Este important de reținut că temperaturile ridicate îngreunează funcționarea aparatelor de făcut gheață, astfel că este nevoie de mai mult timp pentru a obține cantitatea dorită de gheață. De asemenea temperaturile ridicate duc și la topirea mai rapidă a cuburilor de gheață, astfel că este posibil ca nevoia de a produce gheață mai frecvent să crească.
Majoritatea aparatelor de făcut gheață nu consumă energie pentru a menține gheața în stare solidă, ci o păstrează în recipiente izolate. Cu toate acestea, cu timpul, dacă nu este folosită, gheața se va topi.
Există două tipuri de aparate de făcut gheață: tradiționale și gheață pură. Aparatele tradiționale funcționează similar cu producerea de gheață în congelator. Aparatul umple niște forme cu apă, după care le îngheață. În schimb, un aparat care produce gheață pură construiește cubul de gheață treptat. Rezultatul este un cub de gheață mai pur, de o claritate mare și cu un gust mai bun. O astfel de gheață poate fi obținută deoarece aparatul creează cubul de gheață din abur care ingheață, iar deoarece temperatura este setată la exact 0 grade celsius, temperatura la îngheață apa pură, impuritățile vor fi eliminate și se va folosi doar apă pură.
Unele aparate de gheață au sisteme de evacuare care necesită intervenție manuală, iar altele pot fi legate direct la sistemul de evacuare a apei.
Capacitatea mașinilor de făcut gheață
Odată ce ați identificat care sunt situațiile în care aveți nevoie de o mașină de făcut gheață, urmează să vă gândiți și la cantitatea necesară de gheață per ciclu si la 24 de ore. De obicei un ciclu durează 7-12 minute și se produce o cantitate medie de 8-12 bucăți de gheață. Această cantitate depinde și de capacitatea rezervorului de apă sau dacă aparatul este legat direct la alimentarea cu apă potabilă. Într-un interval de 24 de ore se produce o medie de 12 kg de gheață.
Materialele și designul aparatelor de gheață
Aparatele de gheață vin în multe forme, dimensiuni și culori. Fiind aparate folosite mai ales în timpul verii și la petreceri, ele au culori vesele. Însă multe dintre aceste aparate au un design modern și vin în culori care să se potrivească cu orice bucătărie. Unii producători oferă chiar aparate încorporabile pentru a păstra designul bucătăriei și a optimiza spațiul de depozitare.
Principalele materiale din care se construiesc aparatele de făcut gheață sunt cupru și plastic. În cazul în care circuitul de apă trece prin componente de plastic, unele persoane au menționat ca gustul gheții este alternat. Însă acest lucru nu se întâmplă în cazul folosirii instalațiilor de cupru. De asemenea, cuprul este mai rezistent când vine vorba de presiunea exercitată de apă.
Forma și dimensiunea cuburilor de gheață
Cuburile de gheață pot avea diferite forme și dimensiuni și ele influențează modul în care sunt folosite. Gheața poate fi sub formă de cuburi, de cilindri, sau gheață mărunțita. Cuburile de gheață sau cilindri de gheață sunt potrivite pentru răcirea băuturilor. Această gheață este potrivită pentru cocktailuri sau băuturi spirtoase. Cuburile de gheață se topesc mai încet și mențin băuturile reci pentru mai mult timp.
Gheața mărunțită sau fulgii de gheață sunt potriviți pentru a ține mâncare la rece, cum ar fructele de mare. De asemenea, gheața mărunțită poate fi folosită pentru a face o prezentare frumoasă mâncării care urmează să fie servită. Fulgii de gheață sunt ușor de mâncat astfel că sunt folosiți și în spitale sau se pot consuma cu puțin sirop. Acest tip de gheață răcește rapid, dar se și topește foarte rapid.
Unele aparate de gheață produc cuburi de gheață cu aer înăuntru, făcându-le astfel ușor de mestecat.
Întreținerea și curățarea aparatelor de făcut gheață
Aparatul de gheață este relativ ușor de folosit și necesită o curățare periodică. Produsul final al unei mașini de gheață fiind un produs comestibil, este nevoie ca aparatul să fie curățat frecvent și cu atenție pentru ca impuritățile din apă, bacteriile care pot sa apară datorită unui mediu umed să fie înlăturate. Frecvența curățării unui aparat de făcut gheață este de maximum 6 luni.
Toate componentele care intră în contact cu apa sau sunt detașabile este necesar să fie curățate. Fie că este o curățare cu ajutorul unei cârpe moi și uscate, sau cu ajutorul unor soluții special concepute pentru curățarea aparatelor de făcut gheață.
Majoritatea aparatelor de gheață au și filtre de apă care trebuie schimbate periodic. Unele aparate au și o funcție de autocurățare care vin în ajutorul utilizatorilor și este necesar ca ea să fie accesată periodic.
Consumul de energie
Efortul producerii gheții este unul mare astfel că și consumul de energie este unul mare. Aparatele de producere a gheții sunt cunoscute ca fiind mari consumatori de energie. Există și câțiva factori care determină ca aparatul de gheață să aibă nevoie de mai multă energie. Dacă se folosește apă caldă, aparatul va avea nevoie de mai multă energie pentru a o răci și apoi a o îngheța. Dacă aparatul este ținut afară în soare sau într-un loc călduros, din nou, va consuma mai multă energie. Astfel că, un sfat de la producătorii aparatelor de gheață pentru a proteja resursele de energie ar fi să sa folosească apă rece și aparatul să fie ținut într-un loc răcoros pe cât posibil și nu în bătaia directă a soarelui.